Soittoja oudoista numeroista

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 215
Hmm... soittaisikohan nuo johonkin 0700-numeroon jos yllyttäisi? Joku "seksipuhelin marjatta" saattaisi olla kyllä ihmeissään jos sinne rupeaisi tulemaan tuollaisia soittoja mutta toisaalta ne ilmeisesti ovat aika hyviä pitkittämään puheluiden kestoa.
 
Liittynyt
04.01.2017
Viestejä
365
Mites sitten jos "MS tuki" soittaa näennäisesti sellaisesta numerosta joka sattuu oikeasti olemaan jollakin suomalaisella käytössä, ja pyydetään huijaria soittamaan tuonne maksulliseen numeroon. Meneekö lasku sitten sille Martille tai Pirkolle jolla numero on oikeasti käytössä?
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
396
+358 44 0188....
+358 44 5122....
+358 54 5582....
+358 46 8740....
040 92 35....

Noista numeroista soiteltu.
 
Liittynyt
12.01.2021
Viestejä
18
Hauska idea, mutta ei todennäköisesti toimi. Noiden kalliiden palvelunumeroiden laskutus Suomessa perustuu tekniikkaan (ns. laskutussykäykset), jota ei käytetä juurikaan missään muualla. Siksi näihin soittaminen on useimmiten ulkomailta estetty, syystä että palvelun hintaa ei pystytä ulkomaiselta soittajalta laskuttamaan. Jos "MS tuki" Intiasta tuohon yrittää soittaa, niin puhelu ei todennäköisimmin joko onnistu tai ainakaan soittajalta ei tuota viittä euroa koskaan saada.
 
Liittynyt
17.01.2019
Viestejä
147
Muutama viikko sitten robotillaan "MS-tuki" osui salaiseen numerooni. Sen jälkeen soittoja on tullut kymmenkunta. Yleensä olen katkaissut puhelut heti alkuunsa, mutta lauantaina päätin vähän kuunnella millaista tukea on tarjolla. Miessoittajan kanssa homma eteni väittelyksi ja päällepuhumiseksi, joten lopetin puhelun siihen. Parin tunnin päästä soitti nainen, jolle muutaman lauseen jälkeen ilmoitin: "Honey, I want to fuck you!" No siinä asiassa ei pidemmälle päästy, kun nainen katkaisi yhteyden:)

Saa nähdä, yrittävätkö huijarit vielä soitella ja saada minut johonkin ansaan, kun ovat nyt puhelinnumeroni saaneet selville. Mutta vaikea näitä puheluita on estääkään, kun ne tulevat "suomalaisista" kännykkänumeroista.
 

CrFr

Massapäällikkö
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
221
Näitä Microsoftin puheluita on tullut jo useita, kaikki suomalaisista numeroista. Joidenkin kanssa on hieman tullut hassuteltuakin. Useimmiten olen kyllä laittanut luurin korvaan, kun ei ole ollut aikaa leikkiä. Tuntuu, että näillä on loputon kärsivällisyys, jos on pienikin aavistus että "asiakas" tekee mitä he pyytävät.

Yhden pallopään aikaa onnistuin tuhlaamaan 40 minuuttia. Halusi, että asennan jonkun paskaohjelman. Sanoin, että netti käy vähän hitaalla mutta lataan kyllä ohjelmaa. Kaveri kärsivällisesti odottelee 40 min, kunnes sanon että lataus meni poikki ja pitää aloittaa alusta uudestaan. Silloin kärsivällisyys loppui ja sain luurin korvaan.

Toiselta soittajalta kysyin, että koskeeko puhelu rikkinäistä nettiyhteyttäni. Siitähän se kaveri riemastui, että juuri sen takia soitamme. Sitten taas sama pyyntö, että pitäisi ladata ohjelma, mutta eihän se onnistu kun netti ei toimi. Ehdotan sitten, että käyn naapurissa lataamassa ohjelman muistitikulle ja asennan sitten omalle koneelle. Tämä sopi Pajeetille (WTF? mitä sillä etäkäyttöohjelmalla tekee ilman nettiä, kuinka saatanan tyhmiä nämä on?). Laitoin puhelun pitoon noin puoleksi tunniksi, ja sen jälkeen ilmoitin, että ei se netti toiminut naapurissakaan. Taas saan tylysti luurin korvaan. Missä on näiden käytöstavat? :rofl:

Sitten täällä oli jollain idea, että puhuu hiljaa, että apina toisessa päässä laittaa kuulokkeisiin kunnolla voimakkuutta. Tein näin, ja samalla kiipesin jakkaralle, puhelin palohälyttimen viereeen ja painan testinappia. Taas tuli luuri korvaan helvetti sentään.

Yhdelle teeskentelin jonotusautomaattia. Höpisin jotain, että puhelusi on meille tärkeä ja olet jonossa. Sitten jotain samaa biisiä repeatilla soimaan ja puhelin kaiuttimen eteen. Aina välillä musiikki pauselle ja ilmoitus kuinka monta jonottajaa ennen häntä on. Lopuksi taas musiikki pauselle ja ilmoitus "Olet vieläkin jonossa. Jonottamisen hinta on 1,99€/min". Silloin apina löi taas luurin korvaan, kun ilmeisesti pelästyi että nyt tuli kalliiksi :rofl:

Yksi soittaja puhui yllättävän hyvää englantia. Ignorasin kaikki pyynnöt paskaohjelmien asentamisesta ja aloin haastattelemaan sitä millaista on olla Microsoftilla töissä ja että itsekin olen unelmoinut pääseväni joskus sen kaltaiseen huippufirmaan töihin. Kyselen kaikenlaista minkälaiset edut siellä on ym. mitä nyt mieleen tulee ja ihastelen miten lahjakas tämä soittaja varmasti on kun on noin hyvään työpaikkaan päässyt. Jossain vaiheessa tämä nainen alkaa itkemään siellä, ei toi Microsoft taidakaan olla niin hyvä työpaikka mitä luulin :itku: Tuli itsellekin paha mieli.
Tämän ryppään jälkeen saikin olla reilu pari kuukautta rauhassa. Nyt on taas alkaneet apinat soittelemaan.

Yhdelle aloin höpisemään heti kun oli esitellyt itsensä että "I'm so glad you called. Do you have a moment to talk about our lord and savior, Jesus Christ?". Tuli tyly vastaus "No" ja luuri korvaan :rofl:

Seuraavalle tein sen perinteisen kusipäisen kakaran tempun, että aloin toistamaan kaiken mitä apina sanoo. Ei jaksanut sekään kovin kauaa kuunnella.

Seuraavalle leikin taas mukana asentavanani jotain paskaohjelmaa, mutta aina jossain kohdin laitoin dementiavaihteen päälle ja aloin kyselemään "What? Who are you? How did you get this number? Where am I?" Ilmeisesti persläpi luuli, että olen oikeasti joku höperö vanhus jota on helppo kusettaa ja neljä kertaa opasti uudestaan windowsin käytön alkeista alkaen mitä ollaan tekemässä, ennen kuin tajusi että vittuilen vaan. Tämän jälkeen tuli noin kymmenen soittoa peräkkäin kostoksi, missä lyötiin luuri korvaan heti kun vastasi.
 

ssg

Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
695
04522×××× numerosta soitti ja sanoi jotain vahvalla intian aksentilla ja iski luuria korvaan.

Jännää tässä on että numero on rekisteröity suomalaiselle Outokummussa. Onko numeroiden spooffaus juttu vai rekisteröidäänkö näitä feikki ihmisille tai numeroita varastetaan oikeilta ihmisiltä?
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
876
04522×××× numerosta soitti ja sanoi jotain vahvalla intian aksentilla ja iski luuria korvaan.

Jännää tässä on että numero on rekisteröity suomalaiselle Outokummussa. Onko numeroiden spooffaus juttu vai rekisteröidäänkö näitä feikki ihmisille tai numeroita varastetaan oikeilta ihmisiltä?
Ne spooffaa niitä numeroita. Jos soitat takasin siihen numeroon niin sieltä vastaa luultavasti joku jolla ei ole mitään hajua asiasta.
 
Liittynyt
06.02.2017
Viestejä
1 450
No nyt tuli tännekin Microsoft -puheluita. Eilen ja toissapäivänä soittaneet. Punaista luuria vaan...
 

ssg

Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
695
Näyttäisi siltä että tänään alkoi joku pommituskampanja joka kohdistuu numerooni. Nyt soittivat Tanskasta +454156xxxx. Taas joku meteli ja sitten iskivät luuria korvaan. Mikä lie näiden puheluiden tarkoitus.
 
Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
205
Itse vaihdoin nyt uuteen salattuun numeroon, samalla näin kauhean vaivan ja vaihdoin sähköposti osoitteeni uusiin. Olen ollut 12-vuotias kun sain puhelimen ja sama liittymä oli edelleen käytössä, sama asia sähköpostin kanssa. Nuorena typeränä netin käyttäjänä olen antanut molemmat tiedot ties mihin palveluihin, nyt sitten tulee soittoa ja viestiä milloin mistäkin!

Puhelut alkoi harmittomilla "this is the microsoft call center" tyylisillä puheluilla ja muutamia sähköposteja tuli vastaavista aiheista. Koko ajan meni pahemmaksi, milloin oli SWAT-ryhmä oven takana hakemassa huumeita kämpästäni ja milloin Finnish department of defences saanut minusta huolestuttavia ilmoituksia. Nämä kaikki olisin pystynyt kumoamaan edulliseen 200€ hintaan :D Sähköpostiin alkoi myös saapua uhkailu viestejä jossa minusta arkaluontoista materiaalia vuodetaan nettiin, pari kertaa he lähetti minulle ihan oikean salasanan jota olen käyttänyt joskus nuorena netinkäyttäjänä (kyseiset salasanat ei ole olleet käytössä vuosiin).

Kaikki tämä on todellakin ihan oma vikani, mutta tulevaisuudessa olen fiksumpi! Tähän asti ainakin minun ratkaisu on toiminut erinomaisesti, vaikka kova työ olikin. Saa nähdä milloin tulee seuraavaksi puhelu Suomen poliisin Intia osastolta :D
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
978
Jatkuvalla syötöllä tullut englannista puhelua, milloin mistäkin kaupungin osasta. En ole koskaan vastannut puheluihin ja en oikein keksi mistä olisivat numeroni saaneet. Kuinka saa tuntemattomat numerot ettei puhelin reagoisi mitenkään vaan saattaa lykätä ilmotuksen että on koitettu soittaa. Tällähetkellä ei ole mistään oudoista numeroista tarvetta edes vastata kun kaikki tärkeät on tallennettu puhelimeen. En löytänyt puhelimesta mitään asetusta saati sovellusta, onko apuja one plus käytössä. Nokia 8 sai fonecta callerin kautta nuo pois mutta ei enään.
 
Liittynyt
12.11.2016
Viestejä
109
Kuinka saa tuntemattomat numerot ettei puhelin reagoisi mitenkään vaan saattaa lykätä ilmotuksen että on koitettu soittaa. Tällähetkellä ei ole mistään oudoista numeroista tarvetta edes vastata kun kaikki tärkeät on tallennettu puhelimeen. En löytänyt puhelimesta mitään asetusta saati sovellusta, onko apuja one plus käytössä.
Omassa droidissa (Samsung) on puheluasetuksissa (Call settings) "Block numbers" ja siellä edelleen valinta "Block unknown callers". Olen käsittänyt että tuo toimisi juurikin noin? Löisi punaista luuria muille kuin yhteystiedoista löytyville numeroille eli ei hälytä mutta näkyvät puheluhistoriassa. Voin kyllä olla väärässäkin eli ole kokemusta asiasta.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
978
Omassa droidissa (Samsung) on puheluasetuksissa (Call settings) "Block numbers" ja siellä edelleen valinta "Block unknown callers". Olen käsittänyt että tuo toimisi juurikin noin? Löisi punaista luuria muille kuin yhteystiedoista löytyville numeroille eli ei hälytä mutta näkyvät puheluhistoriassa. Voin kyllä olla väärässäkin eli ole kokemusta asiasta.
En löytänyt vastaavaa asetusta puheluasetuksista. Joko kaikki blokkasi tai ei mitään.
 
Liittynyt
31.12.2018
Viestejä
226
Nyt perkele tänä aamuna kaksi puhelua ja vielä suomalaisista numeroista! Voiko nämä numerot ilmiantaa johonkin?
 
Liittynyt
03.03.2017
Viestejä
1 168
Se ilmiantaminen on ihan yhtä turhaa hommaa kuin niiden numeroiden listaaminen täällä foorumilla. Ne numerot on ihan satunnaisia ja niitä voi generoida loputtomasti lisää.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
49
Viimeisen kahden viikon aikana päivittäin suomalaisista "lankaliittymänumeroista", eli siis kaksinumeroisista suuntanumeroista tullut useampi puhelu päivässä ja pari kertaa kun niihin vastasin, niin kuluu jotain taustamelua ihan niinkuin olisi jossain hallissa. Rupes niin vituttamaan että oli pakko pistää puhelimesta asetus päälle, että soitot tulevat läpi vain jos löytyy numero yhteystiedoista.

On kyllä käsittämätöntä miten operaattorit kusevat omiin muroihin kun eivät puutu tähän spooffauspelleilyyn.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
732
Löisi punaista luuria muille kuin yhteystiedoista löytyville numeroille eli ei hälytä mutta näkyvät puheluhistoriassa. Voin kyllä olla väärässäkin eli ole kokemusta asiasta.
Ei oikein toimiva ajatus, että blokkaa kaikki tuntemattomat numerot, sitä todennäköisesti haluaisi vastata, jos joku soittaa koronajäljityksestä tai sairaalasta tai poliisista tai oikeastaan ihan mistä tahansa viranomaisesta.
 
Liittynyt
27.05.2017
Viestejä
4 456
Saisi olla puhelimissa joku "ääni captcha" ennen kuin tuntemattomista numeroista tuleva puhelu antaa mitään hälytysääntä. Tyyliin "paina numero koloomosta kahresti" jos haluat että puhelu yhdistyy tavoittemaasi numeroon. Siinäpä sitten kielivammainen intialainen rosvo miettii ratkaisua. Problem solved!

Idiooteimpia rosvoja varten voisi perässä kuulua vielä vastaajan tyyppinen piippausääni niin saisi molottaa sinne yksinään huijari puhua.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
2 918
Google Pixeleissähän on noi puhelujen automaattiset tarkistukset, mut tietenkin tukee vaan englannin kieltä ja taitaa toimia ainoastaan lätäkön toisella puolella.

Oishan tollanen kätevä ominaisuus, jos saatais kehitettyä toimiva eri kielille!

Unohdin viimeksi tarkistaa, onko noissa Nokian puhelimissa (tässä tapauksessa Nokia 7 Plus) vakiona tuo Googlen oma puhelinsovellus. Ku isäukolle tuli puhelu, niin ilmoitti mahdollisesta häirikkösoittajasta ruudulla ja siellähän tosiaan oli lehtimyyjä. Vai olisiko asentanut Fonectan, liekkö se myöskin varoittelee noista? Mutta eipä se näihin huijattuihin numeroihin kyllä auta...
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
18.05.2017
Viestejä
16 298
Tuntuis kiihtyvän taas. Välillä 040 numeroista, välillä ulkomaan suuntaa jostain päin Eurooppaa. Sijoitusmahdollisuuksia ja Microsoftin tuotetukea, arkena ja viikonloppuna :facepalm:
 

Petteri Punakuono

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
26.02.2021
Viestejä
340
Tuntuis kiihtyvän taas. Välillä 040 numeroista, välillä ulkomaan suuntaa jostain päin Eurooppaa. Sijoitusmahdollisuuksia ja Microsoftin tuotetukea, arkena ja viikonloppuna :facepalm:
Kesällä viimeksi tullut soittoja. Koputetaan puuta etten nyt jinxaa itseäni. :kahvi:
 
Liittynyt
18.05.2017
Viestejä
16 298
Kesällä viimeksi tullut soittoja. Koputetaan puuta etten nyt jinxaa itseäni. :kahvi:
Ei tässä muuta mutta kun on sellaisessa roolissa, että ei oikein voi jättää vastailematta vaikka mistä tulisi suuntanumeron mukaan noita puheluita. Noh, nopeesti se asia selviää eikä tule mitään morkkista laittaa punaista luuria.
 

Petteri Punakuono

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
26.02.2021
Viestejä
340
Ei tässä muuta mutta kun on sellaisessa roolissa, että ei oikein voi jättää vastailematta vaikka mistä tulisi suuntanumeron mukaan noita puheluita. Noh, nopeesti se asia selviää eikä tule mitään morkkista laittaa punaista luuria.
Juu, mulla on työhakemuksia vetämässä tässä niin pakko se on vastata jos joku soittaa. Ulkomaisiin numeroihin en kyllä vastaa, ei sieltä mitään järkevää ole ikinä tullut ainkaan henkilökohtaiseen numeroon.
 
Liittynyt
05.01.2021
Viestejä
87
Google Pixeleissähän on noi puhelujen automaattiset tarkistukset, mut tietenkin tukee vaan englannin kieltä ja taitaa toimia ainoastaan lätäkön toisella puolella.

Oishan tollanen kätevä ominaisuus, jos saatais kehitettyä toimiva eri kielille!

Unohdin viimeksi tarkistaa, onko noissa Nokian puhelimissa (tässä tapauksessa Nokia 7 Plus) vakiona tuo Googlen oma puhelinsovellus. Ku isäukolle tuli puhelu, niin ilmoitti mahdollisesta häirikkösoittajasta ruudulla ja siellähän tosiaan oli lehtimyyjä. Vai olisiko asentanut Fonectan, liekkö se myöskin varoittelee noista? Mutta eipä se näihin huijattuihin numeroihin kyllä auta...
Eipä tuosta ole hyötyä kun nämä huijaussoittajat pystyvät tosiaan spoofaamaan numerot.

Sinulle soittava numero voi oikeasti kuulua vaikka Maija Mäkiselle Helsingistä, mutta luurin toisessa päässä on silti kaveri Intiasta.
 
Liittynyt
15.10.2019
Viestejä
1 016
Tänään ollut pitkästä aikaa kunnon pommitus päällä, 4 puhelua ja lopuksi tuli vielä postin huijaus tekstiviesti minkä poistin heti. Nyt on jo 17 numeroa estolistalla.
 
Liittynyt
07.11.2016
Viestejä
428
Parin viikon aikana melkein joka päivä on tullut puheluita. Ei jaksa enää edes vastata. Jos jollakin on oikeaa asiaa niin jättäköön vastaajan viestin tai lähestyköön tekstiviestillä.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
2 918
Tänään ollut pitkästä aikaa kunnon pommitus päällä, 4 puhelua ja lopuksi tuli vielä postin huijaus tekstiviesti minkä poistin heti. Nyt on jo 17 numeroa estolistalla.
Aivan turhaa noi estot, ku joka kerta tulee uudesta numerosta, joka on se isoin ongelma, ettei saa estettyä....
 

juhei

Tukijäsen
Liittynyt
29.01.2017
Viestejä
538
Mulla on ollut nyt aika pitkään ilman yhtään soittoa, sen jälkeen kun aloin viivyttelemään ja vittuilemaan noille. Olisikohan niin että jotain dataa ylläpitävät numeroista joihin ei kannata soittaa
 

raven0ak

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 256
itse kuuntelen hetken onko joku jolla oikesti asiaa ja vastaan vaan fuck off ...tai haista vittu jos puhuu suomea (mikä olisi sinänsä perin harvinaista nuilta remeishilta ja kumaroilta)
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
170
Pari vuotta noita paskapuheluja on nyt tullut. Ongelmat alkoi kun vaihdoin liittymän Elisalta Teliaan. Alkaa vituttaa koko homma kun sama numero on ollut käytössä "aina". Puhelut tulee Iso-Britanniasta ja niihin laitan nykyään suoraa punaista luuria ja estolistalle. Mutta ei paljon vaikuta mihinkään, ja niitä postin huijaus tekstiviestejä tulee myös. Suoramyyntikielto on toki päällä mutta ei vaikuta mitään. Eikö tuo nyt mene jo johonkin telehäiriköinnin tai vastaavan vainoamisen piikkiin, miksi operaattorit ei tee mitään? Mikä operaattori muilla on käytössä mihin tulee samoja paskapuheluita?

Eikö tuohon ole mitään konstia olemassa että kun tarpeeksi moni ihminen ilmoittaa häiriköinnistä paikkaan X niin hommalle laitetaan stoppi?
 
Liittynyt
18.05.2017
Viestejä
16 298
Pari vuotta noita paskapuheluja on nyt tullut. Ongelmat alkoi kun vaihdoin liittymän Elisalta Teliaan. Alkaa vituttaa koko homma kun sama numero on ollut käytössä "aina". Puhelut tulee Iso-Britanniasta ja niihin laitan nykyään suoraa punaista luuria ja estolistalle. Mutta ei paljon vaikuta mihinkään, ja niitä postin huijaus tekstiviestejä tulee myös. Suoramyyntikielto on toki päällä mutta ei vaikuta mitään. Eikö tuo nyt mene jo johonkin telehäiriköinnin tai vastaavan vainoamisen piikkiin, miksi operaattorit ei tee mitään? Mikä operaattori muilla on käytössä mihin tulee samoja paskapuheluita?

Eikö tuohon ole mitään konstia olemassa että kun tarpeeksi moni ihminen ilmoittaa häiriköinnistä paikkaan X niin hommalle laitetaan stoppi?
Stoppi mille? Puheluille ulkomailta?

En tiedä miten soittajan numerotieto huijataan mutta vaikea noita on estää.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
170
Stoppi mille? Puheluille ulkomailta?

En tiedä miten soittajan numerotieto huijataan mutta vaikea noita on estää.
Eikö ole mitään keinoa jäljitää? Tulee luultavasti samasta paikasta nuo puhelut, ainakin itselleni soittaa aina sama Aasialaisella aksentilla puhuva naisääni, joka reagoi jollain lailla puheeseen mutta en ole viitsinyt kovin paljoa puhua etteivät saa tallennettua mitään "yes" ääntä tai vastaavaa millä muka olisi tilattu jotain.

Edit: tosiaan aina sama homma että puhelu muka pätkii ja "can you hear me?"
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
13.03.2017
Viestejä
301
Hämärää ettei operaattorit muka voi tehdä tälle numeroiden spoofaukselle mitään, taas nyt on kolmisen viikkoa tullut puheluita "suomalaisista" kännykkänumeroista ja joko a) puhelu katkeaa heti kun vastaan b) kuuluu hirveää taustameteliä muutaman sekunnin ja puhelu katkeaa c) joku eukko puhuu ilmeisesti kiinaa ja taas hetken päästä puhelu katkeaa, muutaman sanan erottaa mutta kun ei kiinaa puhu niin vaikea ymmärtää mistä on kyse.

Mihin lie listalle on numeroni joutunut kun tuollaisia paskapuheluita tulee... Hankala olla vastaamattakaan kun työpuhelin ja työaikaan soittavat niin voi olla jotain duuniin liitännäistä kun numerot kuitenkin ihan normi suomalaisia kännynumeroita olevinaan.

Mikä ihme voi olla näiden tarkoitus edes, vaikea keksiä mitään rahallista hyötyä kenenkään saavan tästä ?
 
Liittynyt
18.05.2017
Viestejä
16 298
Hämärää ettei operaattorit muka voi tehdä tälle numeroiden spoofaukselle mitään, taas nyt on kolmisen viikkoa tullut puheluita "suomalaisista" kännykkänumeroista ja joko a) puhelu katkeaa heti kun vastaan b) kuuluu hirveää taustameteliä muutaman sekunnin ja puhelu katkeaa c) joku eukko puhuu ilmeisesti kiinaa ja taas hetken päästä puhelu katkeaa, muutaman sanan erottaa mutta kun ei kiinaa puhu niin vaikea ymmärtää mistä on kyse.

Mihin lie listalle on numeroni joutunut kun tuollaisia paskapuheluita tulee... Hankala olla vastaamattakaan kun työpuhelin ja työaikaan soittavat niin voi olla jotain duuniin liitännäistä kun numerot kuitenkin ihan normi suomalaisia kännynumeroita olevinaan.

Mikä ihme voi olla näiden tarkoitus edes, vaikea keksiä mitään rahallista hyötyä kenenkään saavan tästä ?
Microsoft huijaus jossa saat haittaohjelmia tai sijoitushuijaus, jossa itse siirrät rahasi huijarille.
 
Liittynyt
03.12.2019
Viestejä
390
Tällä viikolla tullut useita puheluita +45 415.. alkuisista numeroista, samaten muutamasta 040 -alkuisesta nummerosta.

Alkaa olemaan aivan vitun ärsyttävää kun ei viitsi enää edes puhelimeen vastata jos puhelu tulee tuntemattomasta numerosta, aina joku lehtimyyjä tai intialainen kusettaja.
 

juhei

Tukijäsen
Liittynyt
29.01.2017
Viestejä
538
en ole viitsinyt kovin paljoa puhua etteivät saa tallennettua mitään "yes" ääntä tai vastaavaa millä muka olisi tilattu jotain.
Mitenkä sinä tämän ajattelet noin niinkuin käytännössä toimivan? Sanot "yes" puhelimeen niin vastapuoli saa tietää sinun osoitteen tai sähköpostin jonne lähettävät Intiasta laskun? Vai soittaako ne sun luottokorttiyhtiöön että nyt kun nauhalla kuuluu "yes" niin kortilta pitää veloittaa 1000€?
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
170
Mitenkä sinä tämän ajattelet noin niinkuin käytännössä toimivan? Sanot "yes" puhelimeen niin vastapuoli saa tietää sinun osoitteen tai sähköpostin jonne lähettävät Intiasta laskun? Vai soittaako ne sun luottokorttiyhtiöön että nyt kun nauhalla kuuluu "yes" niin kortilta pitää veloittaa 1000€?
Lehdistössä on joskus ollut juttua tuollaisesta huijauksesta:
En jaksa nyt parempaa lähdettä tuohon kaivaa.

Mutta monenlaista koijaria on nykyään liikeellä, ja ei ole varmaan kummoinenkaan temppu selvittää puhelinnumeron perusteella osoitetta tms. tietoja.
En ihmettelisi vaikka ne "postin" tekstiviestit olisi saman tahon masinoimia.
 

juhei

Tukijäsen
Liittynyt
29.01.2017
Viestejä
538
Lehdistössä on joskus ollut juttua tuollaisesta huijauksesta:
En jaksa nyt parempaa lähdettä tuohon kaivaa.

Mutta monenlaista koijaria on nykyään liikeellä, ja ei ole varmaan kummoinenkaan temppu selvittää puhelinnumeron perusteella osoitetta tms. tietoja.
Tuokin taitaa perustua siihen että pelotellaan sitä puhelimeen vastaajaa maksamaan, ei sieltä mitään sellaista laskua voi tulla joka olisi Suomessa yhtään pätevä.

Jos joku intialainen koijari lähettää mulle laskun puhelun jälkeen sähköpostiin tai kotiosoitteeseen niin roskiin menee suoraan
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
170
Ei mutta vituttaa tuollaiset puhelut, olisi muutakin tekemistä kun olla kokoajan vastaamassa noille uunoille. Eli ei ole olemassa mitään konstia millä hommaan saisi rotia?
 

tyy

Liittynyt
24.02.2021
Viestejä
7
On alkanut tulemaan kymmeniä tauhkapuheluja päivässä. Osa on oikeita, yksityishenkilöiden tai firmojen numeroita.

Vähän alkaa ottamaan päähän tämä touhu.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
2 918
Ihan mielenkiinnosta kyselen, te joille tulee näitä puheluja kauheena, niin käytättekö esim. WhatsApp tai muita palveluita, joihin pitää omalla numerolla (johon nyt näitä puheluita tulee) rekisteröityä ja näinollen leviää numero aikas helposti?
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
978
Minulle tulee onneksi soittoja vain isosta britanniasta eikä suomalaisista numeroista, täytyy telian kans tehdä joku ulkomaa puhelu blokki. En usko että koskaan keltään ulkomailta on asiaa kokeilee sitten vaikka whatsapin kautta tms.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
4 961
Mulla on ollut nyt aika pitkään ilman yhtään soittoa, sen jälkeen kun aloin viivyttelemään ja vittuilemaan noille. Olisikohan niin että jotain dataa ylläpitävät numeroista joihin ei kannata soittaa
Olen havainnut samanlaista, mutta en uskalla päätellä tästä mitään. Viime aikoina ei ole juuri tullut muita häirikkösoittoja kuin kotimaisia pakkomyyntipuheluita. Ulkomaan huijaussoittoja en äkkiseltään löytänyt puhelulokista tämän vuoden puolelta yhtäkään. o_O

Ihan mielenkiinnosta kyselen, te joille tulee näitä puheluja kauheena, niin käytättekö esim. WhatsApp tai muita palveluita, joihin pitää omalla numerolla (johon nyt näitä puheluita tulee) rekisteröityä ja näinollen leviää numero aikas helposti?
Eikös WhatsAppia käytä melkein jokainen? Aiemminhan tässä ketjussa joku heitti villinä teoriana että Telegram voisi olla osallinen.
 
Liittynyt
23.08.2017
Viestejä
171
Eikös WhatsAppia käytä melkein jokainen? Aiemminhan tässä ketjussa joku heitti villinä teoriana että Telegram voisi olla osallinen.
Aika villi on teoria. En ole saanut ainuttakaan supportscam-puhelua päänumerooni, jolla olen rekisteröitynyt Telegramiin.
Veikkaan, että jotain leakattuja listoja käyttävät, tai sitten ihan hakuammunnalla soittelevat minne sattuu.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
4 961
Aika villi on teoria. En ole saanut ainuttakaan supportscam-puhelua päänumerooni, jolla olen rekisteröitynyt Telegramiin.
Veikkaan, että jotain leakattuja listoja käyttävät, tai sitten ihan hakuammunnalla soittelevat minne sattuu.
Nyt en enää edes löydä tästä ketjusta hakemalla viittausta ko. sovellukseen. En tiedä, missä tähän törmäsin. Muistaakseni ei edes suoraan viitattu siihen, että itse sovellus olisi häirikköpuhelunumeroiden välittämisen takana, vaan esim. jotkut käyttäjät massiivisten keskusteluryhmien kautta.

Siinä käsityksessä minäkin olen, että suurelta osin intianhuijauksia soitellaan botilla umpimähkäisesti, esimerkiksi olemassaolevan numeron loppuosaa järjestyksessä muuttamalla. Tai muuten mahdollisiin numeroavaruuksiin. Tai täysin järjettömästi periaatteella 050 tai 04x ja 7 muuta perään. Näin ainakin aluksi ennen kuin mahdollisia kohteita kertyy ja kertyi listoille.
 

Err

Liittynyt
08.11.2016
Viestejä
492
Microsoft-huijarit soittavat varmasti robotilla. Heillä ei ole yhtään hajua kenelle ovat soittamassa, ja puheluita on tullut kavereillenikin ketkä eivät kovin aktiivisia netissä ole. Myöskään mitään WhatsAppia, Telegramia taikka muutakaan puhelinnumeroon perustuvaa pikaviestintä ei ole käytössä.
Sijoitushuijareilla taas on jokun palvelun tietokanta käytössä, he tietävät nimen kenelle ovat soittamassa ja paypal-sähköpostini.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
125 354
Viestejä
2 447 908
Jäsenet
49 188
Uusin jäsen
Rautalapio

Hinta.fi

Ylös Bottom