- Liittynyt
- 21.10.2016
- Viestejä
- 5 098
Koska olutketjukin on olemassa, niin pistetään myös siideriketju pystyyn. Hyödyllisiä linkkejä ja vinkkejä koitan poimia tänne, kun sattuu ketjuun ilmestymään.
Oma suunnitelma - omenasiideri:
Syksyn omenat mehustetaan ja omenamehun sokerimäärä koitetaan arvata kaupassa myytävien tuotteiden perusteella. Omenamehuun lisätään sokeria sen verran, että sokerin käydessä laskennallisesti loppuun, olisi alkoholia haluttu n. 5-6%. Käymisen annetaan luonnollisesti pysähtyä ja odotetaan, että hiiva valuu pohjalle ja seos kirkastuu. Tuote lapotaan ja kirkas liemi pullotetaan. Jälkikäyttämistä varten pulloihin mitataan sokeria n. 5-10g per litra jonka jälkeen pullot suljetaan tiiviisti.
Vinkkejä kaipaisin oikeastaan siitä, kuinka lopputuotteesta saisi muutakin kuin helvetin kuivaa ilman, että pullot räjähtävät? Käymisenpysäyttäjääkään ei varmaan voi pulloihin oikein lisätä, kun hapot ovat käyneet. Yksi käytännön vaihtoehto on tietysti jälkimakeutus jollain siirapilla tai vahvalla sokerin vesiliuoksella ja jälkimakeutukseen tullaankin turvautumaan, mikäli muuta käytännön kikkaa ei ole foorumilla suositella. Voisiko hiivan esimerkiksi tappaa siten, että pullot upotettaisiin kuumaan veteen kunnes juoma sisälläkin on yhtä kuumaa. Tällöin sokeria voisi jälkikäyttämistä varten laittaa myös jälkimakeutuksen vaativan määrän ja happojen kehityttyä pullot kuumentamalla saisi käymisen pysäytettyä.
Oma suunnitelma - omenasiideri:
Syksyn omenat mehustetaan ja omenamehun sokerimäärä koitetaan arvata kaupassa myytävien tuotteiden perusteella. Omenamehuun lisätään sokeria sen verran, että sokerin käydessä laskennallisesti loppuun, olisi alkoholia haluttu n. 5-6%. Käymisen annetaan luonnollisesti pysähtyä ja odotetaan, että hiiva valuu pohjalle ja seos kirkastuu. Tuote lapotaan ja kirkas liemi pullotetaan. Jälkikäyttämistä varten pulloihin mitataan sokeria n. 5-10g per litra jonka jälkeen pullot suljetaan tiiviisti.
Vinkkejä kaipaisin oikeastaan siitä, kuinka lopputuotteesta saisi muutakin kuin helvetin kuivaa ilman, että pullot räjähtävät? Käymisenpysäyttäjääkään ei varmaan voi pulloihin oikein lisätä, kun hapot ovat käyneet. Yksi käytännön vaihtoehto on tietysti jälkimakeutus jollain siirapilla tai vahvalla sokerin vesiliuoksella ja jälkimakeutukseen tullaankin turvautumaan, mikäli muuta käytännön kikkaa ei ole foorumilla suositella. Voisiko hiivan esimerkiksi tappaa siten, että pullot upotettaisiin kuumaan veteen kunnes juoma sisälläkin on yhtä kuumaa. Tällöin sokeria voisi jälkikäyttämistä varten laittaa myös jälkimakeutuksen vaativan määrän ja happojen kehityttyä pullot kuumentamalla saisi käymisen pysäytettyä.