• Live: io-techin Tekniikkapodcast tänään perjantaina noin klo 15:45 alkaen. Keskustellaan viikon mielenkiintoisimmista tietotekniikka- ja mobiiliaiheista. Suora lähetys YouTubessa. Tule mukaan katselemaan ja keskustelemaan! Linkki lähetykseen >>

Siiderin valmistus

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
22 120
Jälkimakeuta lasissa toi siideri? Keität vesi-sokeri seosta 50:50 suhteella painon mukaan että saat sokerisiirappia ja sitten kun kaadat lasiin tuon niin ruuttaat vaikka 10 ml lääkeruiskulla sinne sekaan tota sokerisiirappia ja kun oot löytänyt sopivan määrän testaamalla niin sen jälkeen on helppo makeuttaa lasikohtaisesti.
Voisin itsekin miettiä tätä. Tai onko sinulla kokemusta pastoroinnista ja sen jälkeen ihan sokerista? Kegiin tulossa, kun hiiva on tarkoitus tappaa. Ja uutteesta, ellen saa jostain omenoita ja vietä viikonloppua tämän parissa.
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
4 609
Voisin itsekin miettiä tätä. Tai onko sinulla kokemusta pastoroinnista ja sen jälkeen ihan sokerista? Kegiin tulossa, kun hiiva on tarkoitus tappaa. Ja uutteesta, ellen saa jostain omenoita ja vietä viikonloppua tämän parissa.
Ei oo kyllä pastöroinnista isommin kokemusta, mutta jos laitat kegiin niin eikös se hoidu sitten jo käymisenpysäyttäjällä, jos kerran hiilihapoista ei jälkikäymisen suhteen ole huolta ja sitten vaan kegiin sopiva määrä sokeria siiderin kaveriksi. Voithan sä sen täytetyn kegin nostaa vaikka lämpimään saunaan kunnes lämpöä on kegissä joku 50 astetta niin hiiva kuolee siinäkin ja sitten hiilarit perään.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
22 120
Ei oo kyllä pastöroinnista isommin kokemusta, mutta jos laitat kegiin niin eikös se hoidu sitten jo käymisenpysäyttäjällä, jos kerran hiilihapoista ei jälkikäymisen suhteen ole huolta ja sitten vaan kegiin sopiva määrä sokeria siiderin kaveriksi. Voithan sä sen täytetyn kegin nostaa vaikka lämpimään saunaan kunnes lämpöä on kegissä joku 50 astetta niin hiiva kuolee siinäkin ja sitten hiilarit perään.
Käymisenpysäyttäjä epäonnistui talvella ja jos en olisi tarkistanut paineita, niin kegini olisi räjähtänyt. Se oli täysin käymättä pari viikkoa, mutta sitten nähtävästi yht'äkkiä lähti taas käyntiin. Tämä oli kyseessä ja erä oli 23L:
(tai 20L, kun laitoin kahteen 10L kegiin..)

Laitoin kyllä uutteen lisäksi purkin omenamehua makua tuomaan, mutta sen jälkeen lisäsin tuon käymisenpysäyttäjän. Pitäisi toimia.

--

Nyt on 10L kattila, niin voisin jopa keittää sen siiderin ennen kegiä. Voisi tätä jopa koettaa .. Siinä on vaan armoton lapottaminen suuntaan ja toiseen..
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
4 609
Käymisenpysäyttäjä epäonnistui talvella ja jos en olisi tarkistanut paineita, niin kegini olisi räjähtänyt. Se oli täysin käymättä pari viikkoa, mutta sitten nähtävästi yht'äkkiä lähti taas käyntiin. Tämä oli kyseessä ja erä oli 23L:
(tai 20L, kun laitoin kahteen 10L kegiin..)

Laitoin kyllä uutteen lisäksi purkin omenamehua makua tuomaan, mutta sen jälkeen lisäsin tuon käymisenpysäyttäjän. Pitäisi toimia.

--

Nyt on 10L kattila, niin voisin jopa keittää sen siiderin ennen kegiä. Voisi tätä jopa koettaa .. Siinä on vaan armoton lapottaminen suuntaan ja toiseen..
ja hapettumisen riski
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 978
Nyt on 10L kattila, niin voisin jopa keittää sen siiderin ennen kegiä
Eli siis pastöroida? En voi suositella siideriä pastöroidusta mehusta. Mielestäni ei tule niin hyvän makuista ja jää sameaksi.

ja hapettumisen riski
Siiderissä hapettuminen ei ole samanlainen juttu kuin oluessa. Välillä on tullut lotrailtua urakalla eikä mainittavaa vaikutusta.
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
4 609
Eli siis pastöroida? En voi suositella siideriä pastöroidusta mehusta. Mielestäni ei tule niin hyvän makuista ja jää sameaksi.



Siiderissä hapettuminen ei ole samanlainen juttu kuin oluessa. Välillä on tullut lotrailtua urakalla eikä mainittavaa vaikutusta.
Tossa meinattiin keittää käytetty siideri, toi sameus on mulla tullut ainakin jos oon keittänyt sen mehun ennen käymistä.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
12 861
Mites kun mulla on noin vuorokausi sitten käyminen loppunut ja näyttäis että on jotain 4,6% ja haluaisin pari rosenttia vielä lisää niin onnistuuko "jatkokäyttäminen" jotenkin vain onko se game over ja pulloon mitä on?
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
4 609
Mites kun mulla on noin vuorokausi sitten käyminen loppunut ja näyttäis että on jotain 4,6% ja haluaisin pari rosenttia vielä lisää niin onnistuuko "jatkokäyttäminen" jotenkin vain onko se game over ja pulloon mitä on?
Kyllä se siitä uudelleen sokerilla starttaa, samaanhan jälkikäyminenkin perustuu.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
12 861
Nonii, tökkäsin 250g sokeria lisää. Katotaa kuin äijän käy :D
Ja melkein heti alkoi kuulua iloinen pulputus. Hyvä juttu että ei ollu peli menetetty kun en tajunnu aluks laittaa sokuria ollenkaan kun ajattelin että omenan oma sokeri riittää.
Makeuttaa kyllä juodessa täytyy, tossa viheltää kyllä hampaat niin lujaa ettei uskoiskaan.
 
Liittynyt
17.10.2019
Viestejä
36
Vadelma, punaviinimarja, raparperi keitetty mehumaijalla mehuksi. Hiivana us-05 kun siiderihiiva oli mennyt vanhaksi. 500g maltoosia ja 1kg sokeria lisätty käymispönttöön. Kävi 3 viikkoa? Kegiin, gelatiinia, force karbonointi ja kylmään 2pv. Marjojen maut on kyllä melkein hävinneet ja ihan kuivaahan tuo on. Oisko maltoosia pitänyt olla reilusti enemmän? Mutta kun lisää juodessa sokeria niin ihan hyväähän tuo on. Ehkä viinimäistä maultaan. Onneksi pidän enemmän oluesta mutta hauska näitä on kokeilla.
 

Liitteet

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
12 861
Mitähän mä teen väärin?

100% omenamehu käytetty, käymisen jälkeen vielä lisätty sokeria volttien lisäämikseksi, käytetty.

Pullotuksessa lisätty n.9-10g/l sokeria litran pulloihin hiilihapoksi. Jälkikäytetään viikko. Siirsin yhden pullon jääkaappiin kylmenemään ja vuorokauden kuluttua avaan sen ja kuuluu hyvin mieto suhaus eikä käytännössä yhtään poreita ta vaahtoa. Muuten jees.
Muut pullot edelleen huoneenlämmössä. Avaan yhden ja hyvin suhisee ja kuohuu ja kuplii, eli ei siinä vaiheessa mitään vikaa. Tuntuu että jääkaappijäähdyttäminen tappaa kuplat kokonaan. Tiivisteoluissa näin ei ole käynyt, mutta kaksi kertaa tiivistesiideriä tehneenä joka kerta sama juttu.

Mitä ihmettä tuossa oikein tapahtuu? Minne ne kuplat katoaa kun juoma jäähdytetään?
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
4 609
Mitähän mä teen väärin?

100% omenamehu käytetty, käymisen jälkeen vielä lisätty sokeria volttien lisäämikseksi, käytetty.

Pullotuksessa lisätty n.9-10g/l sokeria litran pulloihin hiilihapoksi. Jälkikäytetään viikko. Siirsin yhden pullon jääkaappiin kylmenemään ja vuorokauden kuluttua avaan sen ja kuuluu hyvin mieto suhaus eikä käytännössä yhtään poreita ta vaahtoa. Muuten jees.
Muut pullot edelleen huoneenlämmössä. Avaan yhden ja hyvin suhisee ja kuohuu ja kuplii, eli ei siinä vaiheessa mitään vikaa. Tuntuu että jääkaappijäähdyttäminen tappaa kuplat kokonaan. Tiivisteoluissa näin ei ole käynyt, mutta kaksi kertaa tiivistesiideriä tehneenä joka kerta sama juttu.

Mitä ihmettä tuossa oikein tapahtuu? Minne ne kuplat katoaa kun juoma jäähdytetään?
Hiilarin liukoisuus paranee viilentyessä jolloin kuohuu kylmänä vähemmän.
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
4 609
Miksei oluessa käy samoin?
Missä lämpötilassa noi nyt pitäis niinku juua jos haluaa että olis poreita ja raikkautta? Huoneenlämpösinä?
Käy kyllä täysin sama koska kyse on hiilarin liukoisuudesta veteen. Oon myös tehnyt sekä siideriä että bisseä. Jos haluat enemmän happoja, laita enemmän jälkikäymissokeria.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
22 120
Mitähän mä teen väärin?

100% omenamehu käytetty, käymisen jälkeen vielä lisätty sokeria volttien lisäämikseksi, käytetty.

Pullotuksessa lisätty n.9-10g/l sokeria litran pulloihin hiilihapoksi. Jälkikäytetään viikko. Siirsin yhden pullon jääkaappiin kylmenemään ja vuorokauden kuluttua avaan sen ja kuuluu hyvin mieto suhaus eikä käytännössä yhtään poreita ta vaahtoa. Muuten jees.
Muut pullot edelleen huoneenlämmössä. Avaan yhden ja hyvin suhisee ja kuohuu ja kuplii, eli ei siinä vaiheessa mitään vikaa. Tuntuu että jääkaappijäähdyttäminen tappaa kuplat kokonaan. Tiivisteoluissa näin ei ole käynyt, mutta kaksi kertaa tiivistesiideriä tehneenä joka kerta sama juttu.

Mitä ihmettä tuossa oikein tapahtuu? Minne ne kuplat katoaa kun juoma jäähdytetään?
Näin uutesiiderimiehenä (jotka muuten haisee pahalle) ja oluttakin paljon tekevänä.. 9-10g/l on PALJON sokeria. Itse laitan luokkaa 5g/l ja 5L tynnyriin meni 3g/l kun niitä joskus käytän (kun tuli hankittua niitä).

Kyllä noilla määrillä pitäisi tulla kunnolla co2. Odottelisin pidempään, niinkuin 2-4 viikkoa jälkikäymisessä ja 2-4 päivää jääkaapissa.

Siiderini on kyllä aina menneet vähän epäonnistumisen puolelle..
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
12 861
Mä oon tehny olutta uutteesta, simaa perinteisesti ja kotikaljaa. Kaikissa säilyny hiilihapot hyvin jääkaapissa.
Siideri on ainoa poikkeus. Ne on ainoita missä hapot häipyy ku pieru saharaan kun ne kylmenee kaapissa. Kaksi kertaa tehnyt siideriuutteesta, kerran nyt 100% omenamehusta ja kaikissa toi sama vika.
Huoneenlämpösenä kyllä kuohuu niin että ei pullossa pysy joten kyllä sielä sokeria on ja happoja, mutta jääkaappi latistaa ne.
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
4 609
Anna sen siiderin testiksi lämmetä vaikka jonnekin 7-8 astetta ja avaa sitten? Ehkä ne hapot tulee paremmin esiin?
 
Liittynyt
30.07.2019
Viestejä
22
eikös siiderin valmistus onnistu samaan tyyliin paineen alla kuin olutkin, spontaani käyminen ja mietin jos painetta olisi ihan vaan 1-2 psi. en ole ennen tehnyt mutta nyt on alkanut kiinostaa kun on lukenut aiheesta. heittäs vaan rikkiä sekaan jotta pahimmat villihiivat kuolee ja muuten menis ihan tommosella juuri puristetulla omenamehulla. lajike ei ole tiedossa kun on niin vanha puu mutta kai siitä juotavaa tulis.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
12 861
Mitähän mä teen väärin?

100% omenamehu käytetty, käymisen jälkeen vielä lisätty sokeria volttien lisäämikseksi, käytetty.

Pullotuksessa lisätty n.9-10g/l sokeria litran pulloihin hiilihapoksi. Jälkikäytetään viikko. Siirsin yhden pullon jääkaappiin kylmenemään ja vuorokauden kuluttua avaan sen ja kuuluu hyvin mieto suhaus eikä käytännössä yhtään poreita ta vaahtoa. Muuten jees.
Muut pullot edelleen huoneenlämmössä. Avaan yhden ja hyvin suhisee ja kuohuu ja kuplii, eli ei siinä vaiheessa mitään vikaa. Tuntuu että jääkaappijäähdyttäminen tappaa kuplat kokonaan. Tiivisteoluissa näin ei ole käynyt, mutta kaksi kertaa tiivistesiideriä tehneenä joka kerta sama juttu.

Mitä ihmettä tuossa oikein tapahtuu? Minne ne kuplat katoaa kun juoma jäähdytetään?
Tutkin asiaa ja toistaseksi paras konsti on säilyttää juomia "kellarilämmöissä" tai lähellä huoneenlämpöä. Sitten kun haluaa juomasta nauttia niin ottaa samana päivänä jääkaappiin jäähtymään niin illalla voi juoda. Jos juoma on muutamiakin vuorokausia jääkaapissa niin kuplille saa heittää hyvästit.
Makeutukseen sitten hunajaa ja sokerivettä niin skulaa hyvin. Raakana liian kuivaa ja hörpyn jälkeen alkaa hampaita vihlomaan.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
22 120
eikös siiderin valmistus onnistu samaan tyyliin paineen alla kuin olutkin, spontaani käyminen ja mietin jos painetta olisi ihan vaan 1-2 psi. en ole ennen tehnyt mutta nyt on alkanut kiinostaa kun on lukenut aiheesta. heittäs vaan rikkiä sekaan jotta pahimmat villihiivat kuolee ja muuten menis ihan tommosella juuri puristetulla omenamehulla. lajike ei ole tiedossa kun on niin vanha puu mutta kai siitä juotavaa tulis.
Pastoröi se mehu itse. Keität vaan mehun ennen hiivan lisäystä, niin villihiivat kuolevat.
Minäkin heitin jotain käymisenpysäyttäjää sekaan kerran ja sitten laitoin sokerit kegiin. Itsekseen yht'äkkiä rupesi käymään kegissä.. Kyllä se hiiva pitää tappaa.

Tutkin asiaa ja toistaseksi paras konsti on säilyttää juomia "kellarilämmöissä" tai lähellä huoneenlämpöä. Sitten kun haluaa juomasta nauttia niin ottaa samana päivänä jääkaappiin jäähtymään niin illalla voi juoda. Jos juoma on muutamiakin vuorokausia jääkaapissa niin kuplille saa heittää hyvästit.
Makeutukseen sitten hunajaa ja sokerivettä niin skulaa hyvin. Raakana liian kuivaa ja hörpyn jälkeen alkaa hampaita vihlomaan.
Itseasiassa koetin tätä ja ostin Prismasta halpaa siideriuutetta ja panimosokeria. Kyllä joo näytti olevan vähemmän kuplia, vaikka en sinua aluksi uskonutkaan. Sitten tulin siihen tulokseen, että olen väärin hapottanut (laittanut liian vähän sokeria, tms.) ja pistin sinne pulloon 20 psi paineen ja annoin olla yön yli kaapissa. Sitten laitoin vielä 17 psi painetta (piti laittaa 20, mutta tuli fiilis "mitä mä teen, avaan tän kuitenkin nyt"). Kaatessa lasiin tuli 1-2 cm vaahtokukka (vrt. Kaaosteoria-oluesta tulee 5-7cm) ja ei tuntunut hapokkaalta.

Jotain siinä on, ainakin yhden empiirisen kokeen perusteella.

PS. Tästä uutteesta tuli ihan juotavaa siideriä, mutta mieluummin teen olutta. Pidetään tätä vaihteluna.
 
Liittynyt
30.07.2019
Viestejä
22
yrititkö saada makeampaa siideriä kun lisäsit sokeria kegiin? joo ilmeisesti mitä olen lukenut niin toi käymisenpysäyttäjä taitaa olla vähän tuurista kiinni milloin toimii ja milloin ei. ilmeisesti tuolla rikillä tapetaan pahat hiivat heti alussa (lisätään samalla kun mehu kaadetaan käymisastiaan) ja sitten se jää normaalisti käymään niin että FG on sitten 1.000 eli aika kuivaksi menee. sitten jos haluaisi makeampaa siideriä niin pitäisi lisäillä jotain makeutusainetta mitä hiiva ei käytä ravinnokseen niin ei ala käymään uudelleen. Eikös laktoosia käytetä tähän niin olisiko mahdollista lisätä sitä esim. kegitys vaiheessa (kiehauttais veden ja lisäis siihen ja sit laittas sen seoksen kegiin). Ajattelin pullosta laittaa kummiskin hiilidioksidin niinkuin olueenkin.
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
4 609
yrititkö saada makeampaa siideriä kun lisäsit sokeria kegiin? joo ilmeisesti mitä olen lukenut niin toi käymisenpysäyttäjä taitaa olla vähän tuurista kiinni milloin toimii ja milloin ei. ilmeisesti tuolla rikillä tapetaan pahat hiivat heti alussa (lisätään samalla kun mehu kaadetaan käymisastiaan) ja sitten se jää normaalisti käymään niin että FG on sitten 1.000 eli aika kuivaksi menee. sitten jos haluaisi makeampaa siideriä niin pitäisi lisäillä jotain makeutusainetta mitä hiiva ei käytä ravinnokseen niin ei ala käymään uudelleen. Eikös laktoosia käytetä tähän niin olisiko mahdollista lisätä sitä esim. kegitys vaiheessa (kiehauttais veden ja lisäis siihen ja sit laittas sen seoksen kegiin). Ajattelin pullosta laittaa kummiskin hiilidioksidin niinkuin olueenkin.
Laktoosi ei oikein maistu makealle. Parasta vaan jälkimakeuttaa lasissa.
 
Liittynyt
13.01.2021
Viestejä
881
Hyvä ketju vaikkei tähän ole kirjoiteltu kolmeen vuoteen. Siltä varalta että joku tätä sattuu lukemaan niin heitän muutaman ajatuksen tähän mitä tullut itsellä vastaan. Kaksi kertaa tehtiin siideriä kaveriporukalla 50l per kerta omista omenoista.

Huomioita:
  • Valkeakuulaasta ei tule hyvää siideriä, ja vaatii sokeria kaverikseen että ylipäänsä käy kunnolla. Maku lattea ja kiljumainen.
  • Mehukkaat omenat eivät vaadi lisäsokeria, mutta prosentit jää 4-5% välille, joka riitti meille.
  • Teimme siiderin pastöroimattomasta raakamehusta, maku on hyvä mutta vähän sekamelskainen. Sanotaan että villihiivat aiheuttaa sen että tulee aina samanmakuista ja peittävät hienompia aromeita alleen, tiedä sitten pitääkö paikkaansa.
  • Omenat isolla silputtiin hedelmäsilppurilla sankoon, ja puristettiin sylinteripuristimella johon ajettiin puutarhaletkulla vettä liittimen kautta. Kuminen sisäosa turpoaa ilmapallon lailla veden vaikutuksesta sylinterin reunoja vasten ja puristaa omenasilpun siivilämäisen sylinterin seininen läpi laariin ja käymisastiaan. Ei vaadi lihasvoimaa.
  • Meillä oli brittiläistä siiderihiivaa pussi per 25l. Käytettiin astiassa 2-3 viikkoa eli reilusti loppuun, ja pulloissa jälkikäyttö 2-4 viikkoa. Osa pulloista oli melkein vuoden kellarissa ja oli edelleen juomakelpoista, mutta minusta parasta ehkä 6kk kohdalla. Yllättäen moni pullo ei säilynyt tuonne 6kk kohdalle kun tuli ne juotua pois.
  • Siideri tuntuu vaativan aika paljon sokeria pulloon jotta se on hapokasta. Laitoimme 6g/l ja on minusta turhan mietoa. Osaan 0,33L pulloista meni vahingossa 6g per pullo eli 18g/l ja tuo on kyllä liikaa. Happoja riitti enemmän kuin tarpeeksi ja kylmäkin pullo piti avata vaiheittain jottei se kuohunut yli. Sanoisin että joku 10g/l olisi hyvä määrä jos tykkää reiluista hapoista.
  • Kuten tässäkin ketjussa jonesky12345 sanoi, käytännössä ainoa helppo ja toimiva tapa saada makeutta siideriin on jälkimakeuttaa suoraan lasiin sokeriliemella. Keittää kattilassa vettä ja sokeria, jäähdyttää ja laittaa fiilispohjalta lasiin. Tuota on hyvä säilyttää pullossa jääkaapissa niin on aina valmiina tarpeeseen.
Itse tehty siideri on hyvää ja helppoa tehdä kunhan jotenkin selvittää tuon omenasta mehuksi vaiheen, joka itse tekemällä on kyllä aikamoista sotkemista. Porukasta eniten tykkäsin minä noista siidereistä, mutta olenkin eniten siiderimiehiä, vaikka tykkään oluestakin. Jos joku tykkää kaupan limusiidereistä ei nämä varmaankaan maistu sellaiselle, mutta omaan makuun on parempaa kuin yksikään kaupassa järkevään hintaan myytävä siideri. Useimpien kaupan siiderien ongelma on että ovat yksinkertaisen makuisia, ja liian makeita. Suomalaisista siidereistä ainoastaan Fizzin extra dry on riittävän kuivaa. Toki birttiläisistä ja ranskalaisista siidereistä löytyy hyviä, mutta litrahinta on aika raju useimmilla.
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
4 609
Oon tehnyt tässä viime aikoina bissejä kegiin ja kokeillut tehdä tällasia smuuthie hapanoluita, missä on ollut ihan käymätöntä hedelmäsosetta kegissä pohjalla mihin täytetään cold crashatty olut päälle ja noissa ei oo ollut mitään erikoisempaa ongelmaa käymisen suhteen, kun on ollut kylmäsäilytyksessä ja olut on ollut vähähiivaista, kun on sekoitettu tuonne soseen sekaan, eli jos joku siiderintekijä harrastaa kegihommia, niin jälkimakeutus kyllä tuntuu toimivan ihan hyvin kylmäsäilytetyssä tuotteessa. Ei sovi toki pullossa jälkikäytetylle tuotteelle.
 
Liittynyt
13.01.2021
Viestejä
881
Onko mitään ideaa voisiko kaupan omenatuoremehusta tehdä siideriä, vai tuleekohan siitä ihan kiljun makuista. Ainakaan tuoremehun maku ei ole kovin hedelmäinen verrattuna tuoreista omenoista puristettuun mehuun, mutta olisi toisaalta pastöroitu valmiiksi jolloin hiivan valinnalla voisi vaikuttaa makuun.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
22 120
Onko mitään ideaa voisiko kaupan omenatuoremehusta tehdä siideriä, vai tuleekohan siitä ihan kiljun makuista. Ainakaan tuoremehun maku ei ole kovin hedelmäinen verrattuna tuoreista omenoista puristettuun mehuun, mutta olisi toisaalta pastöroitu valmiiksi jolloin hiivan valinnalla voisi vaikuttaa makuun.
Ihan hyvää siitä tulee, mutta laita purkki omenasosetta sekaan, niin tulee jännempi maku. Lisäksi tarttet hiivaa ja itse käytän US-05:sta, mutta halvemmalla saa siiderihiivoja. JA niitä käymisainepakkauksia, jossa on myös muita hyödyllisiä aineksia (hiivaravinne, entsyymi) saa vaikka Tokmannilta:
 
Liittynyt
13.01.2021
Viestejä
881
Mulla on vielä vanhoista siiderisessioista yksi pussi M02 siiderihiivaa. Pitää koittaa tuota omenasosetta laittaa mukaan, hyvä vinkki.
 
Liittynyt
13.11.2018
Viestejä
690
Onko mitään ideaa voisiko kaupan omenatuoremehusta tehdä siideriä, vai tuleekohan siitä ihan kiljun makuista. Ainakaan tuoremehun maku ei ole kovin hedelmäinen verrattuna tuoreista omenoista puristettuun mehuun, mutta olisi toisaalta pastöroitu valmiiksi jolloin hiivan valinnalla voisi vaikuttaa makuun.
Jostain kaupan omenamehusta on tullut tehtyä siideriä, mutta siitä ei tullu kirkasta ja lopputulos oli todella hapahko ja kuiva. Maku oli varsin hyvä, jos siideriin sekoitti hieman sokeria tai hunajaa. Mutta kaupan mehuista ei suoraan tule yhtä hyvää, kuin omenoista puristetuista. Mutta kyllä sekin tuli ihan miellellään juotua ja hyvää oli em ehdoin.
 
Liittynyt
13.11.2018
Viestejä
690
Ja vielä sellainen huomio, etten omenasosetta ole tullut kokeilleeksi. Se voisi vaikuttaa asiaan omasta mielestä parantavasti. Ja se kirkkaus/sameus asia ei ainakaan itseä haitannut.

Nyt tuli aika viime metreillä mieleen, että joulusimat ei ehkä ehdi enää valmistua :hmm: Taidan nyt viikonloppuna vähän asiaa miettiä tarkemmin.
 
Liittynyt
13.01.2021
Viestejä
881
Taidan itsekin laittaa ensi viikolla tulemaan pytyn kokeeksi. Kaupan mehua ja omenasosetta kuten täällä suositeltiin. Työkaverilta sain myös maltaita joten pitää laittaa kaveriksi kaljaakin ja saas nähdä mitä tulee.
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
240 354
Viestejä
4 195 477
Jäsenet
70 897
Uusin jäsen
Miigu

Hinta.fi

Ylös Bottom