Signal - pikaviestin sovellus.

Liittynyt
28.10.2016
Viestejä
2 369
Juuri näin se menee, eräs kaveri juuri valitteli että Matrix on niin hankala ja huono, kun se käyttää e2ee salausta, missä käyttäjä vastaa salausavaimista. - No tottakai, mitä järkeä e2ee salauksessa on, missä joku muu vastaa salausavaimista? Mielestäni WhatsApp ja Signal e2ee on osittain snake-oilia sitä myöten. Aivan samaan kategoriaan pistän myös ProtonMail "salatun sähköpostin", jossa se on vain kuorrutusta, eikä toteutusta ole tehty kuten se pitäisi oikeasti tehdä.
En näe Signalin ja Whatsappin kohdalla niinkään snake-oilia tuon E2EE:n suhteen. Telegram taas on onnistunut markkinoimaan itseään vuosikaudet turvallisenä vaihtoehtona, vaikka todellisuudessa sen ainoa E2EE-toteutus on vieläkin kehnommin toteutettu mitä näissä kahdessa muussa. Pikemminkin koko palvelun toiminta salausta (tai sen puutetta) myöten on lähempänä Facebook Messengeriä.
 
Liittynyt
07.07.2019
Viestejä
1 402
En näe Signalin ja Whatsappin kohdalla niinkään snake-oilia tuon E2EE:n suhteen.
Suuri ongelma on siinä, että Signali ja WhatsApp molemmat abstraktoivat avaimet ja avainhallinnan pois. -> Helpottaa käytettävyyttä, mutta sitten yksi aivan kriitinen ja olennainen osa kokonaisuudesta puuttuu. - Kyllä verifiointi on mahdollista, mutta kuinka moni teistä on verifioinut kontaktit? Lisäksi verifiointi-statuksen muuttumisesta tuleva ilmoitus on varsin vaisu. mm. Matrixissa on tuon suhteen tehty juuri toisin päin. Selvästi varoitetaan (jatkuvasti) jos kontakti on verifioimaton. Vasta kun verifiointi on suoritettu, saadaan luottamus. Teknisesti se on TOFU, eli avain otetaan kyllä käyttöön, mutta sen tarkitamisesta on jatkuva muistutus. Mulla mm. Matrixissa kaikki kontaktit on vahvistettu joko vähintään out of band tunnettua luotettua kanavaa tai out-of-band / in-band + kryptografinen sertifiointi, esim PGP avaimilla / shared-key + HMAC, etc.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
6 211
Signal on saanut haasteen antaa tietoja käyttäjistä, mutta ei ole voinut antaa mitään, koska ei ole olemassa mitään sellaista tietoa saatavilla, koska käytössä salaus.

Because everything in Signal is end-to-end encrypted by default, the broad set of personal information that is typically easy to retrieve in other apps simply doesn’t exist on Signal’s servers. The subpoena requested a wide variety of information that fell into this nonexistent category, including the addresses of the users, their correspondence, and the name associated with each account.

Just like last time, we couldn’t provide any of that. It’s impossible to turn over data that we never had access to in the first place. Signal doesn’t have access to your messages; your chat list; your groups; your contacts; your stickers; your profile name or avatar; or even the GIFs you search for. As a result, our response to the subpoena will look familiar. It’s the same set of “Account and Subscriber Information” that we provided in 2016: Unix timestamps for when each account was created and the date that each account last connected to the Signal service.
 
Liittynyt
07.07.2019
Viestejä
1 402
Tätä ei vielä ollut mainittu, eli Molly open source Signal ilman träkkereitä.
 

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Premium-jäsen
S Y N T H W A V E
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
9 109
FBI:n dokumentissa oli muuten mielenkiintoista vertailua eri pikaviestimien välillä. Signalista ei ole saatavilla juuri mitään tietoja, kun niitä ei yksinkertaisesti ole tallennettu minnekään.
Pääsääntöisesti eri palvelut voivat tarjota viranomaisille lähinnä metadataa, mutta ei viestien sisältöjä. Vielä viime vuonna poikkeuksen muodosti kaksi palvelua, WhatsApp sekä Applen iMessage. Niissä viestien sisältöihin oli mahdollista päästä käsiksi Applen iCloudiin tehdyn varmuuskopion kautta. WhatsAppin kohdalla tilanne on sittemmin muuttunut, sillä nykyään se salaa viestien lisäksi myös varmuuskopiot.

Applen iMessage-viestit lähetetään täysin salattuina, mutta niitä on edelleen mahdollista lukea jälkikäteen, jos käyttäjä tallentaa varmuuskopioita iCloudiin, sillä Applella on hallussaan avaimet, joilla varmuuskopiot saa avattua luettavaan muotoon.

Muista suosituista palveluista esimerkiksi Telegram ja Signal tarjoavat viranomaisille tietoa niukemmin. Telegram voi kertoa ip-osoitteita ja puhelinnumeroja, mikäli kyse on vahvistetusta terrorismitutkinnasta. Signal sen sijaan ei tarjoa edes niitä. Ainoat tiedot, jotka Signal voi poliiseille tarjota, ovat päivämäärä ja kellonaika, jolloin käyttäjä on rekisteröitynyt, sekä päivämäärä, jolloin käyttäjä on viimeksi palveluun ollut yhteydessä.

FBI:n dokumentin julkaisi voittoa tavoittelematon järjestö Property of the People, joka on keskittynyt päätöksenteon ja hallinnon läpinäkyvyyteen.
 
Liittynyt
17.01.2017
Viestejä
1 649
iMessage puolestaan hyvinkin reilu siinä, mitä siitä saa irti. Huh! Applen yksityisyydensuojan puolesta kampanjointi ei hirveästi lämmitä enää...
 

mario

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
30.01.2020
Viestejä
1 793
Onhan tämä nyt aivan maaginen verrattuna WhatsAppiin. Siis ton WA sovellus ei edes ole optiota päivitykseen. kun Signalissa se on. Viestejä voi peukutella.
 

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Premium-jäsen
S Y N T H W A V E
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
9 109
Liittynyt
07.07.2019
Viestejä
1 402
Näköjään meidän pääministeri käyttää Signalia kohutussa virkapuhelimessa.
Tämä haiskahtaa: "Se pyytää päästä käsiksi puhelimen osoitekirjaan. Tämä tapahtuu siksi, että puhelinnumerot toimivat viestinnän pohjana WhatsAppin tapaan. Käyttäjistä ei kerätä tietoja." Miksei sovelluksessa voi olla sisäistä kontaktiluetteloa? Miksi pitää saada puhelimen kaikki kontaktit? Signal nopealla testillä jopa toimii ilman osoitekirjaa, mutta mm, WhatsApp hukkaa nimet ja kaikki.
 
Liittynyt
17.01.2017
Viestejä
1 649
Tämä haiskahtaa: "Se pyytää päästä käsiksi puhelimen osoitekirjaan. Tämä tapahtuu siksi, että puhelinnumerot toimivat viestinnän pohjana WhatsAppin tapaan. Käyttäjistä ei kerätä tietoja." Miksei sovelluksessa voi olla sisäistä kontaktiluetteloa? Miksi pitää saada puhelimen kaikki kontaktit? Signal nopealla testillä jopa toimii ilman osoitekirjaa, mutta mm, WhatsApp hukkaa nimet ja kaikki.
Signal on jopa sellainen, että kun olet jo kerran jonkun kanssa viestitellyt, mutta chatin poistanut ja myös koko henkilön puhelimen yhteystietoluettelosta, jää se silti kummittelemaan Signalissa, kun aloittaa uuden viestin kirjoittamista ja valitsee kontaktiluettelosta. Eli Signalissa onkin oma luettelokirjansa, jopa typerän kiinteä sellainen.

Älkää siis lähetelkö viestejä idiooteille tai tuleville ex-kumppaneille. :D
 
Viimeksi muokattu:

mario

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
30.01.2020
Viestejä
1 793
Miten tällä työpöytäsovelluksella voi lähettää kuvia?

1639756836825.png


Tota plussaa painaa oikealla alakulmassa niin eihän tuosta mitään ole lähdössä mihinkään.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
6 211
Moxie Marlinspike poistuu toimitusjohtajan (CEO) paikalta, muttei kerro tarkemmin syytä, edelleen kuitenkin jää lautakuntaan mukaan auttamaan projektissa.

 
Liittynyt
17.01.2017
Viestejä
1 649
Mielestäni tämä on hyvä päätös Moxielta. Jos hän totisesti uskoo jo saavuttaneensa oman tehtävänsä Signalilla ja on hänen mielestään aika antaa viestikapula seuraavalle, niin sellaista motiivia en kyseenalaistaisi. Moxie on aina ollut aktivisti, eikä sellaisen tyypin välttämättä tarvitse viipyä liiaksi Signalin suuruisessa yhtiössä toimarina.

Brian Acton tässä välin ottaa ohjat käsiinsä, kunnes todellinen seuraaja on löytynyt. Sekin kuulostaa hyvältä, kun kuitenkin on Signalia alun alkaen rahoittanut henkilö kyseessä, joka osana WhatsAppin A-tiimiä aikanaan on nähnyt sekä työnsä kädenjäljen että Facebookin(/Metan) ahneuden nielaistuaan WhatsAppin perustajiltaan.

Uskoisin siis Signalin olevan hyvissä käsissä edelleen ja jopa mielenkiintoisessa tilanteessa. Mitään suurta en odottaisi, eritoten kun kyseessä on voittoa tavoittelematon yhtiö ja avoimen lähdekoodin projekti. Mikäli Signalin seuraava toimari olisi jollain tapaa "kusipää", tuskin minkäänlaista riehumista siinä kohtaa katseltaisiin.

Pikkuisen hämmennystä on herättänyt Signaliin viime aikoina sisäänleivottu kryptovaluutta (MobileCoin), johon Moxiella on ilmeisestikin ollut syvempiä kytköksiä. Siksi pidän Signalin tilannetta nyt mielenkiinoisena, mutta Moxieta en täysin nuhteettomana. Minulla ei ole sen suuremmin perusteita, kuin mitä aiheesta on uutisoitu.

Tästä huolimatta olen käyttäjänä tyytyväinen siihen, että Signal etsii uutta kasvoa, joka toivottavasti kykenee visioimaan Signalille parempaa tulevaisuutta ja ennen kaikkea parempaa avoimuutta. MobileCoinista esimerkiksi ei ollut paljonkaan mainintaa, ennen kuin beetana päätyi koodiin ja käyttäjät siitä toki närkästyivät.

Moxie on aikeissaan ollut hyvä, uskon että ilman hänen taitojaan ei Signalia myöskään olisi. Siitä huolimatta vaikuttaa siltä, että on Moxienkin aika siirtyä seuraavaan elämässä ja siksi tämä uutinen on musiikkia korvilleni. Saisi useampikin toimari erityisesti piilaaksossa miettiä, ovatko parhaat vuodet jo takana. Kalkkiksiahan nämä kaikki ovat.
 
Liittynyt
14.04.2017
Viestejä
47
Olen hankkinut uuden puhelimen ja haluaisin siirtää signalin myös uuteen puhelimeen. Miten se onnistuu turvallisesti niin ettei vanhasta signaalista häviä tiedot niin totaalisesti ettei sitä voisi tarvittaesssa käyttää? Kyseessä oneplus 8t ja 9 puhelimet.
Yksi ohje löytyi Opas: Signal-viestien siirtäminen uuteen puhelimeen sivuilta mutta siitä ei selviä miten vanhan puhelimen tiedoille käy?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 128
Pitäisi päästä lukemaan whatsapp ryhmän viestejä, mutta käytössä on vain Signal. Ryhmässä on kymmenillä ihmisillä whatsapp, joten aika turhaa ehdotella, että siirrytään kaikki Signaliin. Tieto siis ei kulje, mikä ratkaisuksi?

1. Erillinen puhelin ja liittymä vain whatsapp-käyttöön ja jota voi katsoa pari kertaa viikossa. Kallis eikä reaaliaikainen.
2. Olemassa olevan data SIM:n käyttö whatsappin luomiseen hetkeksi vanhalla puhelimella ja sitten rekisteröi sen PC:n whatsappin web-sovelluksen. Hankala, luettavissa vain kotikoneelta. Epävarmuus siitä pitääkö web-sovelluksen rekisteröintiä uusia välillä, mikä katkaisisi viestinkulun pitkäksi aikaa.
3. Whatsapp - Signal silta. GitHub - meinto/whatsapp-signal-bridge: Forward your Whatsapp messages to a separate Signal chat and reply to Whatsapp by quoting received messages.. En ymmärrä, mihin tuo asennetaan, miten sitä käytetään ja pitääkö olla myös erillinen puhelin ja liittymä koko ajan käytössä.
4. Toimii natiivisti? WhatsApp's Signal Protocol integration is now complete Kaiketi ei?
5. Edellisistä 1 tai 2 ratkaisu ja etäkäyttösovellus? Ei ole kokemuksia.
6. Joku maksullinen palvelu jossain?
7. Oma serveri, johon Whatsapp-Matrix silta ja sitten matrix-signal silta? Bridging Matrix with WhatsApp running on a VM | Matrix.org mautrix-signal | Matrix.org Vaatinee alkupääoman ja panostuksen lisäksi myös ylläpitoa.
8. Muuta, mitä? (paitsin whatsappin asennus käyttöpuhelimeen)
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.01.2017
Viestejä
1 649
Jos kyseessä tyyliin työpaikan WhatsApp-ryhmä, ite menisin vaihtoehdolla 1. Tuntuu, että nuo sillat ja teknisemmät ratkaisut voivat olla suurempia päänvaivoja kuin etuja.

WhatsAppiinhan siis aikanaan rakennettiin Signal-protokollaan perustuva salaus, mutta tiedä ja ihmettele, miten se on oikeasti tehty, kun ei lähdekoodia ole nähtävillä.

Tai sitten olet vaan rankasti vastarannan kiiski. Itse sain lopulta työporukankin siirtymään Signaliin.
 
Liittynyt
20.06.2017
Viestejä
2 544
Tai sitten olet vaan rankasti vastarannan kiiski. Itse sain lopulta työporukankin siirtymään Signaliin
Tuttavissa tein saman homman että vain lopetin whatsapp käytön ja kerroin että siirryin signaliin. Osa sitten fvain pyyteli takaisin mutta ilmoitin että whatsapp en enää käytä ja jos haluaa viestitellä muutoin kuin tekstiviestillä niin signalist alöydyn ja kaikki vähääkään tärkeämmät henkilöt sitten viimeistään myöhemmin siirtyi käyttämään signalia vähintään whatsappin rinnalla. Empä olisi signal käyttöä lopettanut vaikka eivät olisi siirtyneetkään koska olen periaatteen mies.
 
Liittynyt
17.01.2017
Viestejä
1 649
Elämän opetus tapahtui samalla omassa kokemuksessani:

Kun poistin WhatsAppin ja siirryin vain Signaliin, niin sitä ennen kuin jälkeenkin lukuisat tuttavat ja kaverit valittelivat, etteivät "minun vuoksi" tahtoisi kokonaan erillistä sovellusta ladata, miksi siis vaatisin sitä, kun voisin yhtä lailla pitää WhatsAppin käytössä heidän vuoksi.

Tästä onkin nyt 3 vuotta, eikä numeroni ole vaihtunut välissä. Samoilla ihmisillä edelleen olisi mahdollisuus vaikka soittaa tai lähettää SMS-viestiä. Sama sovellus se olisi joka tapauksessa Apple-käyttäjillä, kun iMessage-viestejä lähettelevät. Eipä ole kuulunut mitään.

Itse soittelin osalle silloin tällöin kontaktin ylläpitämiseksi, mutta se oli yksipuolista ja suoranaisesti pakotettua, ei tuntunut siis hyvältä. Kuulin hiljattain yhdeltä entiseltä työkaverilta, kuinka yhdellä tyypillä samasta työporukasta on jopa "ikävä" minua.

Samalla tyypillä numeroni pitäisi olla edelleen eikä ole kertaakaan soitellut! Siinä aloin sitten oikeasti miettimään, keneen tahdon olla yhteydessä. Pidän edelleen kummallisena, että pidetään yhden sovelluksen lataamista liiallisena...

...usein näillä henkilöillä on kuitenkin Instagram, Snapchat, Facebook Messenger, WhatsApp, Telegram, jne. ladattuna. Itselläni ei ole mitään näistä. Uudessa työpaikassakin ilmoitin, ettei ole asiallista sotkea henkilökohtaista viestintää työasioiden kanssa, en siis halua liittyä WhatsApp-ryhmään.

Työnantaja voi halutessaan hankkia erillisen puhelimen ja liittymän, jolla saisin työ-WhatsAppin käyttöön. Vaihtoehtoisesti käytetään perinteistä sähköpostia tai vaikka Slackia, ihan mitä vain. Kyllä se viesti menee perille.

Aluksi tuntui hassulta "vaatia" muita lataamaan Signalin, mutta todellisuudessa kyse on vain siitä, kuinka paljon haluaa olla yhteydessä sen toisen kanssa. Signalin olemassaololle on kuitenkin peruste, mitä mm. WhatsAppilla ei ole. Jos tätä yksityisyyden kunnioittamista ei toinen henkilö ymmärrä, ehkä hänen ei tarvitse olla yhteydessä myöskään.

Aina toimii soitot ja SMS-viestit. Se on totisesti vain periaatekysymys.
 

jos

Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
563
^ Aika usein myös sitä Signaliin tai johonkin muuhun tietoturvallisempaan sovellukseen siirtyjää pidetään jonkinlaisena naurettavana salaliittosössöttäjänä. Sama juttu oli aikanaan niillä jotka poistuivat Facebookista. Nuoremmilla taitaa ne GoTo-sovellukset olla Instagram ja Snapchat? eli jos et niissä ole, et ole olemassa.

Usein myös tietyillä aloilla työnhakutilanteessa LinkedIn on käytännössä pakollinen. Muutamakin alan työantajana on sanonut että katsoo ensimmäisenä hakijan LinkedIn-profiilin ja jos sitä ei ole, ei jatkoon.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
07.07.2019
Viestejä
1 402
Foliohattujen kanssa on jutullut paljon juteltua, ja saattaapi olla että Simplex on Signalille melkoinen haastaja.

Jännityksellä nähdään mihin projekti etenee. mm. Signal ei ole vieläkään saanut eliminoitua puhelinnumeroa ja lisättyä Tor tukea.
 
Liittynyt
10.07.2017
Viestejä
615
Mikähän on Signalissa (tai luurissa) vikana?

Ei millään saada toimimaan Galaxy A3 2016-puhelimessa, vaikka viime kuukausiin saakka on toiminut oikein hyvin. Nyt puhelut ei enää mene läpi tai vaihtoehtoisesti puhelu katkeaa viiden sekunnin jälkeen. Puhelimeen on laitettu kaikki luvat päälle, virransäästöt pois jne.. Signalin ohjeista ei ole ollut apua.

Signalia on käytetty ainakin vuosia, mutta niinhän on, jos tätä nyt ei enää saada toimimaan, täytyy kokeilla tuota Simplexiä...
 
Liittynyt
10.07.2017
Viestejä
615
@banaani , Android 7

Ei saa*ana asennu Simpleksi Android 7:ään eikä omaan luuriin Android 5.1:een. Käyttöjärjestelmää ei kannata päivittää, koska ei ole valmistajan päivitys. Niissä custom rommeissa on semmoinen söhlääminen, eikä välttämättä edes onnistu Z1C:hen. Uusia kännyköitä ei kannata ostaa, ennen kuin breikkaa.

Mikä avuksi? Joku muu salattu systeemi, Watuppia ei laiteta pelkästään jo periaatesyistä kun sen omistaa Fac*book.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.01.2017
Viestejä
1 649
Koko luuri resettiin, asenna Signal APK:sta suoraan, ei ole G Play palveluiden armossa. Ehkä toimii.
 
Liittynyt
10.07.2017
Viestejä
615
@banaani , tehty jo nuo. Ei sitä saatu toimimaan tuossa Sampassa ja koko luurin resetti liian overkill homma tehdä. Simpleksi taas vaati yli seiskan joten ei toiminut. Nyt testissä Element.
 

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Premium-jäsen
S Y N T H W A V E
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
9 109
@banaani , tehty jo nuo. Ei sitä saatu toimimaan tuossa Sampassa ja koko luurin resetti liian overkill homma tehdä. Simpleksi taas vaati yli seiskan joten ei toiminut. Nyt testissä Element.
Jos haluat custom ROMeja lähteä asentamaan, niin Galaxy A3 2016 malliin saisi ainakin Andoid 9 version ja Xperia Z1 Compactiin Android 10 version. Toki jos löytyy toimiva sovellus muuten, niin sama mennä sillä.
 
Liittynyt
10.07.2017
Viestejä
615
No niin, eli löytyi tämmöinen Element, jota on nyt käytetty kolmisen viikkoa ja harmikseni joudun toteamaan, ettei siitäkään ole mihinkään. Tekee käytännössä samaa kuin Signaal, eli puhelut ei yhdisty ja saa yrittää vartinkin, joskus puhelu menee läpi ja joskus ei.

Eli mitä muita luotettavia puhelusovelluksia vielä olisi kuin Signaal, Simpleksi (ei yhteensopiva) ja Element? Olisi toki aika kiireellinen asia, joten tuhat pistettä ja papukaija, jos saa listaa äkkiä. :D
 
Liittynyt
17.01.2017
Viestejä
1 649
Kuulostaa jo siltä, että kannattaa harkita uutta puhelinta kuitenkin. Low/mid-range luurit ovat jo melko hyvät, lähes vastaavat ominaisuuksiltaan takavuosien lippulaivoja, eivätkä maksa maltaita. Jos noin monen sovelluksen kanssa on vaikeaa, ei välttämättä mikään muu enää auta.

Ehkä tuo luurisi ei ole teknisesti vielä mennyt rikki, mutta käytännön tasolla se ei selkeästi toimi toivotulla tavalla. Sumplittavaa varmaan riittää, mutta tähän ketjuun asia ei suoranaisesti liity eli keskitytään oleellisempiin asioihin eli Signaliin eikä IT-tukeen. :thumbsup:
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
10.07.2017
Viestejä
615
@banaani , omassa, vielä vanhemmassa luurissa (Z1C) nämä kyllä toimivat, mutta 4 vuotta uudemmassa Glx A3 2016:ssa ei.
 
Liittynyt
01.11.2020
Viestejä
1 254
@banaani , omassa, vielä vanhemmassa luurissa (Z1C) nämä kyllä toimivat, mutta 4 vuotta uudemmassa Glx A3 2016:ssa ei.
Tuota...jos tässä haetaan "luotettavaa" sovellusta pikaviestintään ja esim. Whatsappin käyttöä ei haluta, mitä järkeä on koko touhussa, jos puhelin on niin vanha että sen Android on täynnä haavoittuvuuksia? Esimerkiksi Stagefright-haavoittuvuus, jonka avulla puhelimen voi ottaa haltuun ilman että käyttäjä tietää siitä mitään oli ongelma ainakin vielä 2016. Vasta Android 10:ssä kai korjattu kunnolla. Ja liuta muita ongelmia. Eli mitä järkeä on luotettavassa sovelluksessa, jos sitä ajaa reikäisen käyttöjärjestelmän päällä?
 
Liittynyt
10.07.2017
Viestejä
615
@Rollerix , no se, että vaikka mitään valtionsalaisuuksia ei vaihdellakaan, niin Whatsappihan ei nähtävästi ole aukottomasti päästä-päähän suojattu vaan tietoja voi mennä Facebookille. Sen sijaan näissä Signaleissa, yms. on varmempi tietoturva.

Sovelluksella ei ole mitään väliä, kunhan löytyisi joku, joka toimii. Epäilen kyllä, että tuossa Samsungissa on jotain vikaa. Onko jokin kikkakakkanen, joku joka estää sen sovelluksen toiminan lepotilassa vaikka kaikki asetukset on laitettu jo niin, että minkään säästö- tms. toiminnon ei pitäisi estää sovelluksen käynnissäoloa taustalla, myös wifin pitäisi olla koko ajan päällä. Toki jos tämä ei kohtuudella ratkea, niin pakko kehottaa hankkimaan uudempi puhelin.
 

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Premium-jäsen
S Y N T H W A V E
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
9 109
@Rollerix , no se, että vaikka mitään valtionsalaisuuksia ei vaihdellakaan, niin Whatsappihan ei nähtävästi ole aukottomasti päästä-päähän suojattu vaan tietoja voi mennä Facebookille. Sen sijaan näissä Signaleissa, yms. on varmempi tietoturva.

Sovelluksella ei ole mitään väliä, kunhan löytyisi joku, joka toimii. Epäilen kyllä, että tuossa Samsungissa on jotain vikaa. Onko jokin kikkakakkanen, joku joka estää sen sovelluksen toiminan lepotilassa vaikka kaikki asetukset on laitettu jo niin, että minkään säästö- tms. toiminnon ei pitäisi estää sovelluksen käynnissäoloa taustalla, myös wifin pitäisi olla koko ajan päällä. Toki jos tämä ei kohtuudella ratkea, niin pakko kehottaa hankkimaan uudempi puhelin.
Taitaa johtua juurikin Samsungin liian aggressiivisesta virranhallinnasta. Dontkillmyapp sivuston ohjeilla voi yrittää korjata ongelmaa.
 
Liittynyt
01.11.2020
Viestejä
1 254
@Rollerix , no se, että vaikka mitään valtionsalaisuuksia ei vaihdellakaan, niin Whatsappihan ei nähtävästi ole aukottomasti päästä-päähän suojattu vaan tietoja voi mennä Facebookille. Sen sijaan näissä Signaleissa, yms. on varmempi tietoturva.
Sovelluksen tietoturvalla ei ole paljoakaan merkitystä kun OS on reikiä täynnä. Jos pelkäät jonkun lukevan viestejä Whatsappissa, tuollaisessa reikäisessä luurissa voi se sama joku tai joku muu lukea kaiken muunkin, Signalista huolimatta. Voi myös käyttää mikrofonia ja kameraa yms yms. En nyt todellakaan väitä, että sellainen olisi tavallista, mutta jos nimenomaan tieturvaa haetaanl, onhan se aivan älytöntä rakentaa vanhentuneen puhelimen varaan.
 

jos

Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
563
@Rollerix , no se, että vaikka mitään valtionsalaisuuksia ei vaihdellakaan, niin Whatsappihan ei nähtävästi ole aukottomasti päästä-päähän suojattu vaan tietoja voi mennä Facebookille. Sen sijaan näissä Signaleissa, yms. on varmempi tietoturva.

Sovelluksella ei ole mitään väliä, kunhan löytyisi joku, joka toimii. Epäilen kyllä, että tuossa Samsungissa on jotain vikaa. Onko jokin kikkakakkanen, joku joka estää sen sovelluksen toiminan lepotilassa vaikka kaikki asetukset on laitettu jo niin, että minkään säästö- tms. toiminnon ei pitäisi estää sovelluksen käynnissäoloa taustalla, myös wifin pitäisi olla koko ajan päällä. Toki jos tämä ei kohtuudella ratkea, niin pakko kehottaa hankkimaan uudempi puhelin.
Jos mikään muu ei auta ja on aikaa ja halua säätää niin adb:llä voisi kokeilla disabloida dozen. Eli asentaa SDK Platform Toolsin tietokoneelle, puhelimesta Sovelluskehittäjän asetukset päälle ja sieltä USB-vianetsintä päälle, puhelin kaapelilla kiinni tietokoneeseen ja adb:llä komento adb devices ja sen jälkeen komento adb shell dumpsys deviceidle disable.
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
239 648
Viestejä
4 197 294
Jäsenet
70 761
Uusin jäsen
aksl

Hinta.fi

Ylös Bottom