Sähkönmyyntisopimukset ja niiden hinnat (EI yleistä sähkökeskustelua!)

Itsekin karsastin pörssisähköä aiemmin, mutta nyt vasta reilu viikon sitä käyttäneenä olen ollut tyytyväinen. Ihan normaalisti käytän sähköä kuten ennenkin, mutta tommoset ylimääräiset kuten sauna ja pesuhuoneen lattialämmitys ovat mukava pitää päällä/lämpimämpänä silloin kun tulee näitä edullisempia päiviä. Vanhalla sopparilla pelkän makaronilaatikon valmistus kustansi noin 2 euroa. 10 päivää on nyt ollut pörssisoppari ja keskiarvo omalla kulutuksella on noin 15c/kwh. Olisi varmaan saanut pienemmäksikin, mutta olen ihan tyytyväinen tuohon ja on se silti vähemmän kuin se 35c.
 
sauna ja pesuhuoneen lattialämmitys ovat mukava pitää päällä/lämpimämpänä silloin kun tulee näitä edullisempia päiviä.
Pesuhuoneen lattialämmitys olisi syytä pitää päällä aina - tietysti sopivalle tasolle säädettynä.
 
Mulla on Fortumin kautta soppari. OmaFortum sovelluksesta näkee kuluvan ja parin edellisen kk keskiarvon.
Näin ajattelinkin että toisilla yhtiöillä on paremmat sovellukset. Helen on tässä suhteessa näköjään jäljessä. Pörssisähköasiakkaila olisi juuri olennainen tieto mitä kulutettu sähkö on maksanut. Toivottavasti tulee pian.

Mites löytyykö nämä hintatiedot monilla muilla yhtiöillä? Jos tässä tulee sähköyhtiön vaihto eteen.
 
Näin ajattelinkin että toisilla yhtiöillä on paremmat sovellukset. Helen on tässä suhteessa näköjään jäljessä. Pörssisähköasiakkaila olisi juuri olennainen tieto mitä kulutettu sähkö on maksanut. Toivottavasti tulee pian.

Mites löytyykö nämä hintatiedot monilla muilla yhtiöillä? Jos tässä tulee sähköyhtiön vaihto eteen.
Helenin sovelluksesta en juu osaa mitään sanoa, kun en heidän asiakkaana ole koskaan ollut. Omasta mielestä toi fortumin sovellus ainakin on melko kätevä. Näyttää myös päiväkohtaisen kulutuksen hintoineen ja myös tuntikohtaisen jos haluaa. Yleensä on aamulla edellisen päivän kulutus nähtävissä, mutta välillä saattaa kestää puolille päivin kunnes näkyvät.
 
Varmasti kun valitsee sopivan vertailujakson, niin näitä esimerkkejä saa väännettyä suuntaan, jos toiseen. Kyllä, viimeisen kuukauden kahden aikana pörssisähkö on varmasti ollut edullisempi kuin suurin osa näistä muuttuvahintaisista "kiinteistä". Sitä edeltävänä kahtena kuukautena tilanne taisi olla täysin toinen? Eli kuka tässä pystyy sanomaan, mikä vaihtoehto seuraavan parin kuukauden aikana on halvin. 30 snt kiinteä vai pörssisähkö, joka voi teoriassa olla mitä vaan? Epävarmuus on edelleen sen verran suuri, että jos toimeentuloni olisi tästä epävarmuudesta kiinni, niin valintani olisi selvä. Onneksi oma talous ei tähän kaadu.


Asiaa! Ihmisillä on niin erilaisia asumismuotoja, lämmitysmuotoja, kulutusprofiileja ja perhekokoja, ettei ole yhtä ja oikeaa pakettiratkaisua halvimmalle vaihtoehdolle. Lisäksi yhtälössä on ihan helvetisti muuttujia ja epävarmuustekijöitä tällä hetkellä ainakin tulevalle talvelle. Nyt alkutalveksi on povattu keskimääräistä lämpimämpää säätä, joka laskee varmasti pörssisähkön hintaa. Sitten on sodasta, OL3:sta ja Ruotsin ydinvoimaloiden ongelmista johtuvia potentiaalisesti sähkön hintaa nostavia tekijöitä. Itse sähkölämmittäjänä olin menossa joulukuussa loppuvan määräaikaisen jälkeen pörssisähköön, mutta ehdin napata Parikkalan Valon 7kk määräaikaisen n. 22c/kwh hinnalla. Jos paras tarjous olisi ollut 12kk ja 30c/kwh, olisin saattanut mennä pörssisähköön. Kun kylmimpinä 3-4kk aikana menee sähköä 1400-1900kwh/kk, pitää miettiä muutakin kuin pörssisähkön keskihintaa vuodessa ainakin näin keskituloisena perheellisenä.

Sähkön hinnan lisäksi itse mietin laskujen ennustettavuutta ja elämisen helppouttakin. Joku saattaa säästää rahaa huomattavasti puulla lämmittämällä, muttei laske omalle ajalle mitään arvoa, joka kuluu polttopuita hankkiessa ja halkoja pilkkoessa. Jollekin halkojen hakkaaminen ja lumitöiden tekeminen on mukavaa harrastamista. Itselleni ne ovat tässä elämäntilanteessa vastenmielistä työtä, johon käytetty aika on pois omista menoista ja lasten/perheen kanssa vietetystä ajasta.

Tämäkin viesti on täyttä offtopicia ketjuun, jossa ilmeisesti ideana on vain listata sähkösopimusten hintoja.
 
Kuulostaa kyllä mahtavalta tuo pörssisähköelämäki , kun joka päivälle joutuu miettimään mitä voi tehdä ja mitä ei.
Ei sovi ainakaa mulle tuo homma plus, että pitäis yöllä alkaa elämään päivän asioita mutta ymmärrän, että näillä hinnoilla ollaan valmiita mihin vaan.

Samaa mieltä.



Veikkaan että pörssisähkön marginaalit alkaa hiljalleen nousemaan sähkömyyjillä. Milloinkahan tulee ensimmäiset sentin marginaalit, ehkä jo ensi vuonna. Tässäkin valossa, en usko että palataan aikaan kun sai kiinteitä 4 sentin 24kk soppareita, ainakaan ilman että sähköä ja energiaa alkaisi tulemaan idästä vanhaan tapaan. Oman tuotannon kasvussa menee jokunen tovi, niin pitkän aikaa saanemme nauttia seilaavista, keskiarvoltaan korkeahkoista hinnoista.
 
Meillä oli heinäkuun alusta lähtien 11,7c/kwh soppari. 15. lokakuuta olisi vaihtunut 29,9c/kwh hintaiseksi joten tuli hypättyä pörssisähköön.
Ainoa muutos mitä tehty on että pyykinpesu ja astianpesu ajastetaan käymään yöllä. Tässä ei ole suurta eroa vanhaan koska aikasemminkin astiat pistettiin illalla pesuun ja usein vaatteet ajastettiin niin että aamulla saa kuivumaan.
Nyt 25 päivän ajalta energiasta on maksettu 10,44c/kwh. Eli menty jopa alle kesän sopparihintojen!
Mutta se miten tätä kannattaa laskea niin säästetty euro versus 29,9c/kwh soppari. Tällä hetkellä, meidän kulutuksella erotus on jo niin iso että hinta saisi olla euron/kwh 10vuorokautta. Eli 240h.
Tästä vähän vahvistusta niille jotka suosittelevat ottamaan noita 40c/kwh soppareita että välttää euron/kwh hetkelliset hinnat pörssisähkössä.

EDIT: Noh, teoriassa on muutakin tehty. Mutta nämä on ajastettuja: Käyttöveden lämmitys on vain 01-04 ajan. Ulkoporealtaan lämmitys on vain 00-05. Näitä vaikea laskea tekemiseksi, koska oli piti vain laittaa kelloon jotkut ajat.
Sähkölämmitteisessä talossa kulutus voi olla 10x suurempi talven kovimmilla pakkasilla kuin keskimäärin lokakuussa. Menee laskusi tässä tapauksessa vähän erillaila.
 
Jos sinulla on tuollainen tilanne, niin en voi kuin suositella, että solmit kiinteähintaisen sopimuksen. Jotenkin minusta kyllä tuntuu, että sähkönmyyjä on ottanut tuon huomioon hinnoittelussa.

Aika tyly omaan napaan katsominen ja muut ei käytä sähköä?
Ei kaikilla noin ole. Esim meillä 2/3 saadaan optimoitua halvoille tunneille.
Spotille 28vrk keskihinta 15,44c/kwh ja me ollaan toteumalta 11c/kwh tasolla tältä ajalta. Turha verrata että olisit ottanut 1,5v sitten sen 5c/kwh sopparin kun oma 24kk soppari oli tällöin voimassa ja meni hetki sitten umpeen.

Kirjoitin "on päässyt". Viestissä johon vastasin puhuttiin vuoden 2021 keskimääräisestä spot -hinnasta joka oli ollut 8.95s/kWh. Viime vuonna oli hyvin isolla osalla paljon tuota halvemmat kiinteähintaiset sopparit, monella alle puolet tuosta.

Myönnän että lausumani oli siinä mielessä väärä että perustui sellaisen sähkönkuluttajan toimintaan joka ei viime vuoden hintatasolla järjestänyt arkeaan sähkön pörssihintojen mukaan. Toki silloinkin pääsi alle keskihinnan kun järjesti elämänsä pyykinpesuja, saunomista ja vesien ja talon lämmittämistä myöten pörssisähkön hintagraafien mukaan.
 
Kuulostaa kyllä mahtavalta tuo pörssisähköelämäki , kun joka päivälle joutuu miettimään mitä voi tehdä ja mitä ei.
Ei sovi ainakaa mulle tuo homma plus, että pitäis yöllä alkaa elämään päivän asioita mutta ymmärrän, että näillä hinnoilla ollaan valmiita mihin vaan.
Onneksi sain täältä sen Parikkalan valon vinkin, pelasti meidän talven.
Kukin tekee sellaisen sähkösopimuksen, joka sopii parhaiten itselle ja omalle elämälle. Eri ihmiset painottavat eri asioita, eikä ole mitään syytä rakentaa tästä järjestelmäsotaa.
 
Itseasiassa koska nordpoolin ilmoittama aika on CET/CEST ja se on käytännössä tunnin jäljessä suomea niin ilmoitetuissa hinnoissa tulee suomen aikaa aina yksi tunti seuraavalta vuorokaudeltakin
Eli Fingridin Tuntihinta näyttää väärät hinnat samoin kuin esim. sahko.tk ja Vattenfall? Pitääkin ilmoittaa heille, sillä pörssisähkön käyttäjälle on tärkeää, että tietää oikean hinnan kullekin tunnille.
 
Eli Fingridin Tuntihinta näyttää väärät hinnat samoin kuin esim. sahko.tk ja Vattenfall? Pitääkin ilmoittaa heille, sillä pörssisähkön käyttäjälle on tärkeää, että tietää oikean hinnan kullekin tunnille.
Ei näytä. Uskoisin että he ovat ottaneet sen huomioon. Mutta See hourly day-ahead prices. näyttää tunnit CET/CEST ajassa.

Lisäys. Esim tuntihinta app ei näytä seuraavan vuorokauden tuntia. Eikä sahko.tk.
Itse laitoin kaiken datan omaan spottihintaan näkyviin jos linkin kautta katsoo, esim: Linkki - SpottiHinta.fi
 
Kukin tekee sellaisen sähkösopimuksen, joka sopii parhaiten itselle ja omalle elämälle.

Normaalisti kyllä, sopimus valitaan sen perusteella mikä itselle on paras mutta nythän valinta tapahtuu sen mukaan mikä saa vähiten tuhoa aikaan koska ei ole kuin huonoja ja äärimmäisen huonoja vaihtoehtoja. Koskaan aikaisemmin historiassa ei ole ollut paskempaa ajankohtaa määräaikaisen loppumiselle kuin tämä syksy sillä tarjolla on vain pörssisähköä tai sitten todella kalliita määräaikaisia tilanteessa missä vaihtelu tulee olemaan suurta suuntaan tai toiseen eli sillä minkä valitset, on todella paljon suurempi merkitys vs mitä aikaisemmin on ollut. Oma mielipiteeni on se että nykytilanne on aivan sairas suomalaisten kannalta koska meillä on tämä ilmasto aivan hemmetinmoinen rasite mitä lämmityskuluihin tulee. Etelän vetelät Välimeren rannalla voivat jättää jäähdytyksen vähemmälle (tietyin varauksin) jos niin haluavat mutta lämmittäminen on pakollista, ei vapaaehtoista toisin kuin jäähdyttäminen. Paska osui tuulettimeen nyt aivan huolella tänne kylmään persereikään jota Suomeksikin kutsutaan mutta ei mahda mitään, se on mitä se on.
 
Mitä mieltä olette Väreen määräaikaisesta välkky-sähkö 25,58snt/kWh määräaikaisesta + 35€/kk vaihtoturvasta? Itsellä kulutus hieman kituuttamalla rivitalossa 450kWh/kk mutta normaalisti kyllä menisi 600kWh/kk. Tiedän että fortum duo 24kk on pari senttiä halvempi kuussa mutta nyt kyse on tuosta vaihtoturvasta. En varsinaisesti halua ottaa mitään kantaa tuohon kulutusvaikutuksen tuomaan muuttujaan laskussa tässä.

Mielestäni jotta tässä olisi jotain järkevyyttä, niin heiltä olisi saatava viimeistään kesällä selvästi parempi määräaikainen halvemmalla mutta tuo vaihtoturva tuppaa seuraamaan taas mukana seuraavat 24kk. Huonoin skenaario tässä olisi se, että heiltä ei saisikaan halvempaa sopimusta.
 
En ottaisi tuohon hintaan vaihtoturvaa. 450 kWh/kk kulutuksella kokonaishinta nousisi n. 35 sentin tuntumaan hintaturvan kanssa, lasku kallistuisi melkein neljänneksen ellen ihan väärin laske. Varsinkin jos sopimusehdot on vielä niin, että hintaturva seuraa mahdolliseen vaihtosopimukseen, niin pidän vaihtoturvaa rahastusautomaattina. Jos kulutus pysyy noin maltillisena myös sydäntalvella, niin menisin mielummin pörssisähköllä, kuin että tekisin nyt kahden vuoden määräaikaista. Pörssin keskihinta ei ole koskaan ylittänyt 35 snt/kk, ainoa jolloin on käyty lähellä oli elokuu. Vaikka pahimmat skenaariot totetuisivat tulevana talvena, niin tuskin hinnat olisivat kauaakaan keskimäärin 35 senttiä saati yli.
 
24kk on tällä hetkellä ehkä liian pitkä sopimus noilla 25-30snt hinnoilla. Ainakin Lumme näyttää seuraavan omaa ennustettaan toistaiseksi voimassaolevissa, mutta nostaa hintaa 1kk etupainotteisesti. Todennäköisesti myös laskee sitten reilusti jälkijättöisesti.

Jos talous ei kaadu pariin mahdollisesti 1€/kWh sähkölaskuun, niin itse ottaisin pörssisähkön pitkän määräaikaisen 30snt sijaan. Nyt mennään Parikkalan 6kk 2pv määräaikaisella ensi kesään. Todennäköisesti pörssisähköllä sen jälkeen, jos määräaikaiset edelleen kovissa hinnoissa.
 
Kiitos kommenteista. Tosiaan tuo vaihtoturva on kyllä suuri arpa, että saako siitä edes mitään hyötyä ja sekin, että se seuraa rahastusautomaattina mukana...
 
Olikohan Suomessa joku katto pörssisähkön hinnalle jos paska osuu tuulettimeen? Ettei käy kuten Texasissa 2021 Griddy customers face $5,000 electric bills for 5 freezing days in Texas

5000$ lasku pörssisähköstä muutamalta päivältä saattaa nostaa lämpöjä muuallakin kuin talossa.

Googletuksen perusteella löysin epävirallisia mainintoja että Suomessa olisi 5000€/MWh. Texasissa oli katto 9000$ MWh

Kyllähän tuolla 5€/kWh saa sähkölämitteiseen omakotitaloon aika muikean laskun muutamana talvipäivänä ellei päästä kämppää jäätymään.

Vaikka skenaario on epätodennäköinen niin toki mahdollinen.
 
Olikohan Suomessa joku katto pörssisähkön hinnalle jos paska osuu tuulettimeen? Ettei käy kuten Texasissa 2021 Griddy customers face $5,000 electric bills for 5 freezing days in Texas

5000$ lasku pörssisähköstä muutamalta päivältä saattaa nostaa lämpöjä muuallakin kuin talossa.

Googletuksen perusteella löysin epävirallisia mainintoja että Suomessa olisi 5000€/MWh. Texasissa oli katto 9000$ MWh

Kyllähän tuolla 5€/kWh saa sähkölämitteiseen omakotitaloon aika muikean laskun muutamana talvipäivänä ellei päästä kämppää jäätymään.

Vaikka skenaario on epätodennäköinen niin toki mahdollinen.

Muistelin että jostain hintakatosta on vastikään ollut maininta ja se oli tämä:

Mutta en kyllä osaa itse tietää tai soveltaa miten tuo säätösähkö nyt sitten vaikuttaa ja mihin ja onko kyseessä ollenkaan samankaltainen asia..
 
Muistelin että jostain hintakatosta on vastikään ollut maininta ja se oli tämä:

Mutta en kyllä osaa itse tietää tai soveltaa miten tuo säätösähkö nyt sitten vaikuttaa ja mihin ja onko kyseessä ollenkaan samankaltainen asia..

Säätösähkön hinta ei vaikuta kuluttajiin. Ainakaan suoraan. Säätösähkön hinta määrittää tasesähkön hinnan.
 
Pörssisähköä voisi myydä myös leikkurilla. Hintakatto vaikka 30c/kwh ja siitä yli menevä osa menisi piikkiin, jota maksettaisiin sitten pois kesällä halvan sähkön aikana. Kohtuullistaisi vähän sähkölämmittäjien talvea.
 
Pörssisähköä voisi myydä myös leikkurilla. Hintakatto vaikka 30c/kwh ja siitä yli menevä osa menisi piikkiin, jota maksettaisiin sitten pois kesällä halvan sähkön aikana. Kohtuullistaisi vähän sähkölämmittäjien talvea.
Eikö kiinteähintaisissa määräaikaisissa sopimuksissa ole hieman tuollainen idea?
 
Eikö kiinteähintaisissa määräaikaisissa sopimuksissa ole hieman tuollainen idea?
On, mutta siinä diilin riski on sähköyhtiöllä ja hinta sen mukainen. Leikkurimallissa ostaja ostaisi kalliin sähkön ikään kuin velaksi jonka maksaisi myöhemmin pois. Kun velka on kuitattu, hinnoittelu palaisi takaisin markkinahinnalle.
 
On, mutta siinä diilin riski on sähköyhtiöllä ja hinta sen mukainen. Leikkurimallissa ostaja ostaisi kalliin sähkön ikään kuin velaksi jonka maksaisi myöhemmin pois. Kun velka on kuitattu, hinnoittelu palaisi takaisin markkinahinnalle.

Maalaisjärjellä ajateltuna markkinoita ymmärtämättömänä hyvä idea :) "Luotollinen" sähkösopimus kiinteällä hinnalla mutta pörssisähkön mukaan pitää maksaa, irtisanottavissa silloin kun luotto on maksettu pois, ja irtisanomisaikana siirretään tavalliselle pörssisähkölle.
 
On, mutta siinä diilin riski on sähköyhtiöllä ja hinta sen mukainen. Leikkurimallissa ostaja ostaisi kalliin sähkön ikään kuin velaksi jonka maksaisi myöhemmin pois. Kun velka on kuitattu, hinnoittelu palaisi takaisin markkinahinnalle.

En näe miten riski ei olisi myös tässä mallissa sähköyhtiöllä ja siten myös tässä kohtaa luototus hinnoiteltaisiin tuotteeseen. Ainoa ero olisi tosiaan se että sähköyhtiö ei olisi ainoastaan sähköenergian toimittaja vaan myös rahoituslaitos.

Ja pörssisähkön hintacappi taitaa tällä hetkellä olla 5000€/MWh. Jos cappi saavutetaan, sitä korotetaan automaattisesti.
 
On, mutta siinä diilin riski on sähköyhtiöllä ja hinta sen mukainen. Leikkurimallissa ostaja ostaisi kalliin sähkön ikään kuin velaksi jonka maksaisi myöhemmin pois. Kun velka on kuitattu, hinnoittelu palaisi takaisin markkinahinnalle.
Ota pörssisähkö ja pankkilaina, jos et pysty jossain tilanteessa maksamaan heti.
 
Millaista sähkösopimusta talousviisaat nyt suosittelee ja minkä sivuston kautta kilpailutettuna? Joulukuun 1.pv muuttu 4snt määräaikainen joksikin muuksi - onko valinnan oltava pörssisähkö vai mikä? Maalämpö kolmio, eli ihan älyttömiä ei kulutella.
 
Millaista sähkösopimusta talousviisaat nyt suosittelee ja minkä sivuston kautta kilpailutettuna? Joulukuun 1.pv muuttu 4snt määräaikainen joksikin muuksi - onko valinnan oltava pörssisähkö vai mikä? Maalämpö kolmio, eli ihan älyttömiä ei kulutella.
Sanoisin että varsin huono idea on ainakaan mitään pitkiä määräaikaisia ottaa, tuskin vuodenkaan tuossa kohden jos niitä edes saa (ainakaan järkevään hintaan). Ehkä sit vaan keväälle riskillä pörssillä ja jos/kun hintoja saa alas niin sitten esim uutta määräaikaista.
 
On, mutta siinä diilin riski on sähköyhtiöllä ja hinta sen mukainen. Leikkurimallissa ostaja ostaisi kalliin sähkön ikään kuin velaksi jonka maksaisi myöhemmin pois. Kun velka on kuitattu, hinnoittelu palaisi takaisin markkinahinnalle.
Ihan järkevä malli mutta ongelma lienee tässä se että jos tällaisesta tulee ainoa normi tilanne ei ole hyvä koska sähköyhtiö on kuitenkin isompi toimija verrattuna yksittäiseen pienkuluttajaan. Kuluttaja on riippuvainen tavalla tai toisella sähköyhtiöstä koska sähköyhtiöille on käytännössä monopoli siirtoverkkojen kautta. Riskin siirtyessä lainoituksen kautta kuluttajille sähkönmyyntibisnekseen voi alkaa alkaa ensiintymään entistä enemmän ei toivottua liiketoimintaa varsinkin jos lainsäädäntö ei ole riittävä turvaamaan heikomman osapuolen oikeuksia.

Ainoa tapaus missä voisi kyseistä mallia ensialkuun ajatella toteutuvaksi on tilanne jossa kuluttaja tuottaa myös itse sähköä verkkoon eli ts aurinkosähkö/jokin teollisuus tms.
 
Eikö arviolaslutus ollut vähän tällainen? Ja moni sähköyhtiö on ilmoittanut että tarjoavat laskujen tasoittamista jos pyytää.
 
Pakko huomenna soittaa Oomiin kun tosiaan kohta alkaisi uusi 2v soppari törkeään 35,90c/kwh hintaan. Lokakuun alussa näytti vielä siltä, että tuo kannattaa ottaa. Nyt kuitenkin monessa paikassa varoitellaan pitkistä sopimuksista. Onko kukaan täällä ollut vastaavassa tilanteessa sähköyhtiöön yhteydessä? Varsinkin kun on tuo selvitys kesken niin en todellakaan haluaisi sitoutua mihinkään hintaan pitkäksi aikaa.
 
Nyt alkavat tutkia, mihin isot korotukset perustuneet ja onko asiakkailta nyhdetty kohtuuttomasti. Pörssin toteutumat olleet kuitenkin kohtuullisia.


Hyvä vaan että näitä perseilijöitä tutkitaan. Tilanne on se että asiakkailla on näitä 5snt/kWh määräaikaisia aivan perkeleesti edelleen ja jollain pitää niistä syntyvät tappiot maksella eli sen paskahomman hoitaa ne 45snt/kWh ketkä ei uskalla pörssisähköä ottaa, onhan vuoden, parin sisällä kauhutarinoita miten siinä voi käydä. Mun puolesta sais vaikka nää sähkönmyyjät jotka nostaa hinnat ihan älyttömyyksiin maksella firman rahoista ja sit vaan surutta konkkaan, en jaksa uskoa että siellä kaikilla myyjillä on pitkäaikaisia johdannaisia. Monessa muussa tilanteessa (koronan takia esim) meni montakin lafkaa nurin ja naurettiin että "no nyt kävi näin, ois pitäny yrittäjän ennakoida/varautua" mutta näillä on aika hitonmoisen paljon parempi tilanne kun sähköä myyvät joka on ihmisille pakollinen asia ostaa eikä siellä massat siirry pörssisähköön...

Mielenvikainen tilanne kyllä tämä, vähän sama kuin bensa-asemalla 95E10 maksaa sulle 10€/l ja seuraava maksaa 2€/l, pakko on tankata että töissä pääsee käymään paitsi että duunissa ei oo pakko käydä mutta kämppä ois suotavaa olla lämmin ettei sinne kuole.
 
Pakko huomenna soittaa Oomiin kun tosiaan kohta alkaisi uusi 2v soppari törkeään 35,90c/kwh hintaan. Lokakuun alussa näytti vielä siltä, että tuo kannattaa ottaa. Nyt kuitenkin monessa paikassa varoitellaan pitkistä sopimuksista. Onko kukaan täällä ollut vastaavassa tilanteessa sähköyhtiöön yhteydessä? Varsinkin kun on tuo selvitys kesken niin en todellakaan haluaisi sitoutua mihinkään hintaan pitkäksi aikaa.
Aika samassa tilanteessa itse ja eivät suostuneet vaihtamaan pörssisähköön kun kyselin. Täytynee muuttaa toiseen kämppään hetkeksi kalleimpien kuukausien jälkeen.
 
Aika samassa tilanteessa itse ja eivät suostuneet vaihtamaan pörssisähköön kun kyselin. Täytynee muuttaa toiseen kämppään hetkeksi kalleimpien kuukausien jälkeen.

Oliko sinulla jo sopimus alkanut? Meillä astuu voimaan tuo uusi siis 1.12 joten kusetusta jos ei voisi perua sitä.
 
Oliko sinulla jo sopimus alkanut? Meillä astuu voimaan tuo uusi siis 1.12 joten kusetusta jos ei voisi perua sitä.
Riippunee varmaankin siitä, katsotaanko sopimus alkaneeksi sopimusvahvistuspäivästä (jolloin 14vrk perusmisoikeus), vai toimituksen alkamispäivästä.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
258 182
Viestejä
4 485 135
Jäsenet
74 179
Uusin jäsen
Flere-Imsaho

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom