- Liittynyt
- 03.04.2017
- Viestejä
- 6 526
Samaa mieltä, jos kokee että omat hermot eivät kestä jonkun nimimerkin kirjoituksia, ottaa ignore-napin käyttöön ja vastauksia lukiessa sitten vaan hyppää ko. nimimerkin yli. Keskusteluun kuuluu väittely ja vastaväittely ja tietynlainen rönsyily (kuten tässä). Ja tää ketju on nimenomaan luotu sitä varten (jotta hintaketju pysyisi puhtaampana). Itse en ole ketään ignorettanut, mutta muutaman kerran olen kyllä jättänyt lukematta, jotten suotta vastaisi.Ei ole keskustelijan vaan vastaajien ongelma. Täällä on ignore nappi, mutta kun ei osata käyttää sitä. Sinällään samaa mieltä että ei mikään ketju ole yhden henkilön trollausta varten.
Se sitten onko joku trollausta vai ei riippunee hyvin pitkälti miten itse kokee ko. asian ja sen tärkeyden.
Sähköenergian ja energian hinta ja sen suorat ja epäsuorat vaikutukset ovat niin tärkeitä, että siitä puhutaan kevääseen asti ja veikkaan, että seuraavana talvena siitä vasta puhutaankin.
Lisäksi lähes joka päivä tule tv:stä, että sähköä pitää säästää.
Tässä hyvä esimerkki siitä miten samasta asiasta voidaan olla niin erimieltä. Eli eihän ne ole olleet turhia, vaan ne olivat varautumista siihen pahimpaan ja niitä olisi nyt tarvittu.Ei meidän hiilivoimaloita ole minkään siirtymän nimissä purettu, vaan koska ne seisoivat 10v käyttämättöminä. Ne ovat olleet kirjaimellisesti turhia ja kukaan ei ole halunnut maksaa turhaan niitä ylläpitokuluja.
Me maksetaan isoja summia muihinkin asioihin varautumisesta. Esim. olemme tehneet väestösuojia, jotka ovat kalliita rakentaa, ko. tilat olisimme saaneet paljon halvemmalla. Toivotaan ettei noita oikeasti koskaan suunniteltuun käyttötarkoitukseensa tarvita.
Ei öljy ole ihan noin halpaa tänä vuonna ollut (Nesteen sivun käyrästä: vaihteluväli jotain 70-130€/barrel). Bensan hintaa 95 seuraan tankatessa (laitan hinnan ylös), vuoden alussa 1.4€ ja hetken oli pahimmillaan n. 2.7Öljyn hintavaihtelu on luokka 20-150$ tynnyristä, melkein 8-kertainen. Suomessa verojen osuus polttoaineen hinnoista on korkea, niin öljyn hinta ei vaikuta yhtä paljon. Lisäksi kaikki ostavat polttoaineita lyhyillä sopimuksilla. Pitempiä määräaikaisia kiinteähintaisia polttoaineen toimitussopimuksia ei ole juuri nähty Suomessa, vähittäismyynnissä ei ollenkaan. Eli kaikki maksavat suunnilleen saman verran kun hinta ei voi lukita.
Sähkö sen sijaan on vaihdellut meillä 3.38snt alv0 ja joulukussa se maksaa Helenin toistaiseksi voimassa olevana 30,92snt eli yli 9-kertainen. Vielä huhtikuussa Helen tarjosi (ilman mitään hintaneuvotteluja) jotain 9,8snt (puolisoni muisti äsken hinnan) eli 7,9snt/alv0% silläkin toi nousu
on 3,9 kertainen
Eli ei Helenin kulut ole lähellekään noin paljon nousseet, kuten heidän tilinpäätöskin kertoo. huhtikuussa Helenillä oli kyllä hinnankorotukset jo tiedossa.
Joo kaasu tulee nousemaan seuraavana talvena ja paljon, koska sitä ei vaan ole tarpeeksi. Noilla sitä tuottavilla mailla on pitkät sopimukset. Nyt Saksa on ostanut "tankit lähes täyteen Venäjältä ja muualta. Ensi vuonna tilanne ollee eri, ellei usko että Venäjän ja EU:n väliset pakotteet poistuvat.Poikkeuksena paikalliset biokaasuosuuskunnat jotka myyvät pitkälti omakustannushintaan silloin kun kaasua on, ja ei-oota kun kaasu loppu. Kuljetusmatkatkin pitkiä ettei kukaan vielä keksinyt tankata kompressorilla söiliöautoon ja edelleenmyynti Gasgridin putkiverkostoon mistä saisi moninkertainen hinta. Jos volyymit kasvavat, sekin tulee vastaan jossain vaiheessa ja hinnat nousevat.
Itse en kuulu heihin, en siis usko että Venäjän ja Ukrainan välinen sota loppuu ihan heti saati pakotteet. Toivon todella olevani väärässä.
Sitä vartenhan ne on perustettu kuten muutkin kuntien sähkölaitokset, asukkaat maksavat liittymämaksuja joilla sitä pääomaa kerättiin ja kerätään. Ja saatiin kustannustehokasta energiaaJa muuten vieläkin ne parit sähköosuuskunnat myyvät sähköä järkevään hintaan.
aivan kuten Mankala-yhtiötkin.
Nyt vaan homma on päästetty markkinavoimien hoidettavaksi. Kansantalouden kannalta todella ikävin seurauksin.
Viimeksi muokattu: