Ei siihen kulutuksen säätöön tarvita suurimmassa osassa kodeista mitään muuta kuin tulisija. Pökköä pesään jo hyvissä ajoin ennen sähkön hinnan raketoimista ja sulaketaulusta vaan sähköä käyttävä lämmitys pois päältä kalleimpien tuntien ajaksi, niin kummasti pienenee sähkölasku.
Monessa talossa on ihan itsessäänkin varauskykyä - kun ne kalliit tunnit tietää vähintään 12h etukäteen, niin senkun vaan pistää sen MLP:n / ILP:n / suoran sähkön lämpöpyynnöt +30c:hen muutamaksi tunniksi ajaksi ennen kuin sähkö on kallista ja sitten pudottaa ne lämpöpyynnöt alas kalliiden tuntien ajaksi, niin voi hyvin siirtää pahimmalta piikkitunneilta kulutusta jossain määrin pois, vaikka ei edes olisi sitä tulisijaa.
Yksi ongelma on se, ettei jengi polta riittävästi sitä puuta. Jos on oikeasti kylmä, niin sitä puuta pitää oikeasti polttaa, eikä vaan leikkiä polttavansa. Enemmän kiloja per tunti. Tuollainen 1kg/tunti vastaa n. 4kW lämmitystehoa. Jos on oikeasti kylmä, niin sillä ei pääse edes alkuun. Pitäisi polttaa se 2kg / tunti tai enemmänkin. Esim. 24kg on aika paljon puuta, mutta sekin on vain "säälittävät" 96kWh, mikä ei -25C keleillä riitä kovin monen torpan lämpimänä pitoon. Etenkään kun höytysuhde ei normaalissa tulisijassa ole lähelläkään sataa kun lämmöt nousevat hormista ulos.
Jos tulisija ei ole suunniteltu siihen määrään mitä pitäisi saada ulos, niin sen voi vaihtaa johonkin mikä toimii. Tämä toki maksaa rahaa... Mutta maksaahan se kallis sähkökin, joten kai sitä voi jotain investoida jos se toisaalta tuo pidemmällä tähtäimellä säästöjä? Tarjolla on myös esim. vesikiertoisia takkoja joista saa lämpöä lattialämmitykseenkin ja jotain sopivia kiertoilmatakkoja / pellettiuuneja voi polttaa lakkaamatta, koska ne eivät ole varaavia vaan jatkuvatoimisia.