- Liittynyt
- 26.06.2017
- Viestejä
- 1 862
En yllättyisi jos olisi aikoinaan laitettu suoraan mappi ööhön, ei kiinnostanut.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)
Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.
Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.
Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.
Live: io-techin Tekniikkapodcast tänään perjantaina noin klo 15:05 alkaen. Keskustellaan viikon mielenkiintoisimmista tietotekniikka- ja mobiiliaiheista. Suora lähetys YouTubessa. Tule mukaan katselemaan ja keskustelemaan! Linkki lähetykseen >>
Sua tuntuu ahdistavan, kun oot yksi pahimmista valittajista täällä. "mitää ei voi tehdä ja kaikki kuollaan". Et voi polttaa puuta, et voi laskea sisälämpötilaa, et voi laittaa vaatetta päälle. Ilmeisesti rahat ei riitä sähkölaskuun ja muiden pitäs ne maksaa, kun on ostettu joku kartano. 10% säästö parin asteen laskulla on pari euroa sun mukaan, mutta silti oot kokoajan on hätä päällä.Ahdistaako korkea sähkönhinta noin paljon? Suorasähköllä vaikutus olisi paljon suurempi.
Käytännössä siis kannattaa lukea koko artikkeli. Fortumin kohdalla: "kävimme ihan aidosti keskusteluja _hallituksen_ ja ministeriön kanssa " " _ehdotukset_ eivät _koskaan_ saaneet vahvaa tukea ministeriöstä tai _poliitikoilta_ ". Voisiko olla niin että näitä keskusteluja on käyty muidenkin hallitusten aikana, ja Sipilän hallituksessakin vastustus hiiltä kohtaan saattoikin tulla jonkun muun puolueen suunnalta?Käytännössä siis Jari Lindströmin jaettuun valtiosihteeri Samuli Virtaseen, ja Lindströmin silloiseen erityisavustajaan eli nykyiseen kansanedustaja Sakari Puistoon pysähtynyt. Noheva toimittaja osaisi tuota Puistolta nyt kysyä.
Virtaselta tai Lindströmiltä tuskin kannattaa kun eivät ole enää ollenkaan politiikassa.
Samoin toki Olli Rehnin jaetulta valtiosihteeriltä Jari Partaselta ja avustajilta Väänänen, Rajala, Ranta voisi kysellä.
Useiden hiilivoimaloiden huoltovarmuusreserviin tarjoamiset ovat aivan varmasti jo tuon YLE:n jutunkin perusteella päätyneet poliitikoille asti. Käytännössä ja todennäköisesti arvaan että sinänsä looginen päätelmäsi meni nyt metsään. Ehkäpä näistäkin on aikanaan jonkinlaista artikkelia johonkin lehteen kirjoitettu.Tuon jutun perusteella ei edennyt edes poliitikoille asti. Käytännössä se tarkoittaa, että jo vastuuministerien (Jari Lindström, Olli Rehn) valtiosihteerit, avustajat ja erityisesti ministeriön ylimmät virkamiehet on sen torpannut, todennäköisesti viemättä koko asiaa ministerille.
Ja tällä ei ole tarkoitus niitä puolustella. Vaan muistuttaa niistä palomuureista, jotka siinä välissä on.
Tosin en usko, että edes siinä skenaariossa, missä ministeriö, Lindström ja Rehn olisi saatu luvattua, he ja muut ministeritkään olisi kuitenkaan saaneet pääministeri biotalous-Sipilän päätä käännettyä hiilivoimalan säilyttämiseen.
No vaikea tästä tuon artikkelin perusteella on sanoa muuta kuin että eipä tätä nyt vaikuta kukaan poliitikkopuolella lähteneen julkisesti kovaan ääneen ajamaan tai vastustamaan. Artikkelissa sanottiin että ministeriössä oli sellainen asenne että markkinat hoitaa tjsp. eli tässä nyt on toki muitakin mahdollisia "ideologisia" syitä taustalla kuin vaan joku hiilen vastustus.Käytännössä siis kannattaa lukea koko artikkeli. Fortumin kohdalla: "kävimme ihan aidosti keskusteluja _hallituksen_ ja ministeriön kanssa " " _ehdotukset_ eivät _koskaan_ saaneet vahvaa tukea ministeriöstä tai _poliitikoilta_ ". Voisiko olla niin että näitä keskusteluja on käyty muidenkin hallitusten aikana, ja Sipilän hallituksessakin vastustus hiiltä kohtaan saattoikin tulla jonkun muun puolueen suunnalta?
Useiden hiilivoimaloiden huoltovarmuusreserviin tarjoamiset ovat aivan varmasti jo tuon YLE:n jutunkin perusteella päätyneet poliitikoille asti. Käytännössä ja todennäköisesti arvaan että sinänsä looginen päätelmäsi meni nyt metsään. Ehkäpä näistäkin on aikanaan jonkinlaista artikkelia johonkin lehteen kirjoitettu.
En ymmärrä miten on mahdollista tehdä huoltovarmuuden kannalta näin huonoja päätöksiä. Ihan kuin poliitikot ja virkamiehet pyrkisi parhaansa mukaan tekemään mahdollisimman haitallisia päätöksiä.Todella hyvä että löytyi syylliset tuleviin sähkökatkoihin. Tämä asia on perattava mediassa läpikotaisin! Saa nähdä kiinnostuuko YLE tai HS enempää näin vaalien alla...
En ymmärrä miten on mahdollista tehdä huoltovarmuuden kannalta näin huonoja päätöksiä. Ihan kuin poliitikot ja virkamiehet pyrkisi parhaansa mukaan tekemään mahdollisimman haitallisia päätöksiä.
Tuo 30 miljoonaa vaan on aika pieni summa kun puhutaan jostain sähkön kaltaisesti ihan täysin kriittisestä asiasta.Siinä vaiheessa oli vaan täysin erilainen tilanne. Pitää miettiä että mistä nuo miljoonat eurot olisivat olleet pois ja minkälainen huuto siitä olisi tullut että rahoja sijoitetaan huoltovarmuuteen eikä esimerkiksi koulutukseen tai hoitopalveluihin.
Meidän poliittinen järjestelmä on ikävä kyllä sellainen ettei se kovin hyvin tue pitkäaikaista suunnitelmallisuutta vaan poliitikkoja palkitaan lyhyellä aikajänteellä tehtävistä ratkaisuista kansalaisten ongelmiin.
Jos ei pysyttele äänestäjiensä mielipiteiden päääänenkannattajana ja vie heidän asiaansa eteenpäin niin sen kyllä huomaa sitten seuraavissa vaaleissa.
Osa poliitikoista ei ole oikeasti tyhmiä tai lyhytnäköisiä mutta heidän insentiivinsä eivät vaan ole sidottuja Suomen pitkän aikajänteen menestymiseen.
Tuo 30 miljoonaa vaan on aika pieni summa kun puhutaan jostain sähkön kaltaisesti ihan täysin kriittisestä asiasta.
Tota tuulivoimaa vaan ei voi pitää sinä perusvoimana, jos ei ole varmuutta sen säilömiseen tuulettomina päivinä, tai jos vaikka lavat on jäässä tms.
Onhan näitä protoja hiekka-akuista lähtien vaikka mihin, mutta tän hetkinen tilanne vaatii todellakin sen nopean päätöksen että ei olla ens talvena samassa jamassa kun tänä talvena.
Jeps. Samaa mieltä olen.Ensi talveen mennessä ei ole ihmeitä tehtävissä tuotannon lisäämiseksi. OL3 nyt toivottavasti on ennen sitä täydellä teholla tuotannossa, mutta uusia voimaloita ym. ei saada ensi talveksi vaikka tänään tehtäisiin päätös. Tuulivoimaa rakennetaan kokoajan lisää, mutta se ei tätä ongelmaa ratkaise. Ensi talvi on vielä aika paljon tuurista kiinni, jos sataa paljon meillä ja Ruotsissa, niin vesialtaat täyttyvät kunnolla, OL3 saadaan pysyvästi linjoille, meillä ja Ruotsissa kaikki voimalaitokset toimii ilman ongelmia talven jne. Poliittisilla päätöksillä lähinnä voitaisiin estää hinnan nouseminen yhtä korkealle ensi talvena.
No hyvin todennäköisesti se 5c/kWh henkilö ei säästä sähköä pätkän vertaa. Niin sille voidaan suoda katkosia ihan hyvin. Ja 1€/kWh henkilöä ei katkokset haittaa, koska siinä säästää sähköä vielä lisää.
YLLÄTYSSÄHKÖHINTAVITTU!!!
Niin.... Tässä sitä sanotaan, että uupeloilla ministereillämme ei ollut halua määrätä hiilivoimaloita säilöttäväksi reserviin. Tämä on juuri sitä, mitä olen sanonut koko ajan.Kannattaa lukea. Avaa hiilivoimaloiden purkujen syitä ja miksi niitä ei jätetty jemmaan.
Huoltovarmuuskeskus halusi jättää hiilivoimaa pahan päivän varalle, mutta piiput kaadettiin – tänä talvena niitä voi tulla ikävä
Energia-asiantuntija Mikko Karan mukaan Suomessa on turhaan tuhottu hyväkuntoisia hiilivoimaloita. Toisenkinlainen suunnitelma oli olemassa.yle.fi
Kyllä sitä tuulivoimaa on suunnitteilla ihan vit*sti. Prosenttiluvut ja keskiarvot eivät vaan takaa, onko sitä tuulisähköä saatavilla tarpeen tullen.Jos se pitää omavarainen olla niin miksei niitä
Tuulivoimapuistoja tehdä
Tälläkin hetkellä lisää? Tätä paskaa on nyt vuosi ollut. Luulis sit jonkun päättävän tahdon sanovan et nyt tuulivoimaa kehiin 3x määrä.?
Pistää vaan kyllä miettimään, että onko meidän järjstelmässä ihan perustavanlaatuinen valuvika jos ketään ei kiinnosta yrittää oikeasti parantaa asioita. Vaan tavoitellaan ainoastaan isoa äänisaalista seuraavissa vaaleissa.Siinä vaiheessa oli vaan täysin erilainen tilanne. Pitää miettiä että mistä nuo miljoonat eurot olisivat olleet pois ja minkälainen huuto siitä olisi tullut että rahoja sijoitetaan huoltovarmuuteen eikä esimerkiksi koulutukseen tai hoitopalveluihin.
Meidän poliittinen järjestelmä on ikävä kyllä sellainen ettei se kovin hyvin tue pitkäaikaista suunnitelmallisuutta vaan poliitikkoja palkitaan lyhyellä aikajänteellä tehtävistä ratkaisuista kansalaisten ongelmiin.
Jos ei pysyttele äänestäjiensä mielipiteiden päääänenkannattajana ja vie heidän asiaansa eteenpäin niin sen kyllä huomaa sitten seuraavissa vaaleissa.
Osa poliitikoista ei ole oikeasti tyhmiä tai lyhytnäköisiä mutta heidän insentiivinsä eivät vaan ole sidottuja Suomen pitkän aikajänteen menestymiseen.
Kyllä se tuulivoima jeesaa, laskee hintoja ja tuo ilmasta sähköä kun riittävästi tuulee, mutta kuten huomasimme tällä viikolla, vaikka suomessa tuulet puhalti suotuisasti ja propellit pyöri yli 3000MW teholla, ei hinta laskenut totuttuihin sentin tuhannesosiin, vaan hinta jäi sinne 10c tuntumaan. Tämä taas johtuu siitä kun Ruotsissa oli vajetta. Ydinvoimaa oli kiinni eikä siellä tuullut. Edelleen toivoisin että saataisiin kaikki Suomen ja Ruotsin ydinvoimalat kuntoon aina viimeistään talvisin niin mitään sähköpulaa ei meillä olisi.Kyllä sitä tuulivoimaa on suunnitteilla ihan vit*sti. Prosenttiluvut ja keskiarvot eivät vaan takaa, onko sitä tuulisähköä saatavilla tarpeen tullen.
https://tuulivoimayhdistys.fi/media/tuulivoimahankkeet_syksy_2022_11.pdf
Minusta hallitus ja ministerit ovat vähän väärä suunta huutaa. Sähkö on kaupallisesti tuotettu hyödyke ja kaikki meidän ongelmamme johtuvat ydinvoimateollisuuden totaalisesta sössimisestä.
Jos Ranskan, Ruotsin ja Suomen ydinvoimalat toimisivat niinkuin on suunniteltu, niin Euroopan sähkö-ongelmat olisivat merkittävästi vähäisemmät.
Suomessa kannattaisi syyttää areva-siemenssiä.
Tuota YLE:n artikkelin kommenttiosiota ei tarvitse lukea kovinkaan pitkälle kun siellä tulee jo ihan hyviä arvauksia siihen mistä suunnasta hiilivoima huoltovarmuutenakin torpattiin. Voi olla että siellä on yhtä hyviä arvauksia myös syistä, miksi kukaan ei uskalla tai halua siitä puhua juuri nyt. Eiköhän media jaksa asiaa sen verran kaivaa, että kaikki puolet tulee vielä tongittua varsinkin jos viikon sisällä päästään nauttimaan sähköpulan tuomasta herkusta.Niin.... Tässä sitä sanotaan, että uupeloilla ministereillämme ei ollut halua määrätä hiilivoimaloita säilöttäväksi reserviin. Tämä on juuri sitä, mitä olen sanonut koko ajan.
Kuten tyypillistä, media ei osoita sormella ainuttakaan vastuunalaista henkilö. Todetaan vain että "Työ-ja elinkeinoministeriössä" ja "Huoltovarmuuskeskuksessa" asioita mietiskeltiin, mutta sitten ei tehty mitään.
Inkoon 1000 MWh voimalan alasajo on päätetty ilmeisesti Sipilän hallituksen aikana. Käsitteekseni energia-asiat ja huoltovarmuuskeskus kuuluvat Elinkeinoministerin alle, jonka salkkua hoiti:
Voisiko nyt se Suomen media oikeasti hoitaa sen hommansa ja nostaa tämän asian valokeilaan? Vai taasko tämä jää pelkästään internet-foorumeiden asiaksi?
- Olli Rehn (Keskusta): 29.5.2015 - 29.12.2016
- Mika Lintilä (Keskusta): 29.12.2016 - 6.6.2019
Tuota YLE:n artikkelin kommenttiosiota ei tarvitse lukea kovinkaan pitkälle kun siellä tulee jo ihan hyviä arvauksia siihen mistä suunnasta hiilivoima huoltovarmuutenakin torpattiin. Voi olla että siellä on yhtä hyviä arvauksia myös syistä, miksi kukaan ei uskalla tai halua siitä puhua juuri nyt.
Tänään Gasum ennustaa muuten mahdollisesti sähköpulaa Suomeen seuraavan seitsemän päivän ajalle parina päivänä.
Nythän tuotanto on isompi kuin kulutus ja silti aika hintava on sähkö! Mitä en hoksaa?
Puita ei kannata polttaa ellei sähkö ole todella kallista. Lämpöpumpuilla lämmittämällä energiaa kuluu 70% vähemmän, tuosta 10% on nappikauppaa.Sua tuntuu ahdistavan, kun oot yksi pahimmista valittajista täällä. "mitää ei voi tehdä ja kaikki kuollaan". Et voi polttaa puuta, et voi laskea sisälämpötilaa, et voi laittaa vaatetta päälle. Ilmeisesti rahat ei riitä sähkölaskuun ja muiden pitäs ne maksaa, kun on ostettu joku kartano. 10% säästö parin asteen laskulla on pari euroa sun mukaan, mutta silti oot kokoajan on hätä päällä.
En mä tiedä. Tai niin että kiinteä hinta seuraa pörssihintaa jollain minimaalisella keroimella niin että kun pörssi on pohjilla niin ola hinta myös. Siinä voi olla myös joku cappi ääripäille. Malleja varmaan on monta. Ajatus olisi se että hinta olisi jonkin verran kalliimpi kun muutkin käyttävät sähköä.
Nythän tuotanto on isompi kuin kulutus ja silti aika hintava on sähkö! Mitä en hoksaa?
Siirtolinjat tasaavat hintoja kumpaankin suuntaan. Ei omavarainen tuotanto romahduta hintaa. Omaa halpaa tuotantoa täytyy olla oma kulutus + siirtolinjat ennen kuin hinnat laskevat. Halpaa tuotantoa tällä hetkellä on tuuli, vesi ja ydinvoimalat. Eli oma kulutus täytyy olla kohtuu pientä että nämä tuotantomuodot pystyvät kattamaan kulutuksen ja viennin.Nythän tuotanto on isompi kuin kulutus ja silti aika hintava on sähkö! Mitä en hoksaa?
Suomi voisi olla uraanin hankinnassakin omavarainen, sillä jo Talvivaarasta uraania irtoaa ihan hyvät määrät. Rikastusprosessin kannattavuus taas on vähän niin ja näin, kun maailmalla on jo valmiiksi useita rikastuslaitoksia maailman tarpeisiin. Tietenkin ydinvoiman lisääntyessä maailmalla tuollaisestakin voisi tulla vientituote omavaraisuuden lisäksi. Polttoainesauvojen ja -nippujen rakentaminen ei sinänsä mitään rakettitiedettä ole, mutta materiaalit ovat erikoisempia.Totta ainakin ton polttoaineen osalta, mutta jossain määrin voisin kuvitella että meillä riittäs tilaa pykätä yks tai kaks tehdasta väsäämään varaosia.
Toki jos siinäkin pitää mennä täysin hinta edellä, niin ei me olla ikinä missään omavaraisia, kun jossain päin maailmaa aina joku kyhää jotain halvemmalla.
Fingrid joutui torppaamaan nyt tulevat projektit hetkeksi, kun nykyinen sähköverkko on pullonkaula. Kun siirtoyhteyksiä on saatu paranneltua, niin projekteja on kyllä tulossa.Jos se pitää omavarainen olla niin miksei niitä
Tuulivoimapuistoja tehdä
Tälläkin hetkellä lisää? Tätä paskaa on nyt vuosi ollut. Luulis sit jonkun päättävän tahdon sanovan et nyt tuulivoimaa kehiin 3x määrä.?
Mikäs pakko niitä tuulettimia on ajaa täysillä? Ajaa esm MAX 1/4 teholla, niin saa sitä minimitehoa edes vähän ylöspäin. Jos se huipun käyttämättä jääminen tekee niistä kannattamattomia, niin sitten tuulivoima on kertakaikkisen kannattamatonta..Suomi voisi olla uraanin hankinnassakin omavarainen, sillä jo Talvivaarasta uraania irtoaa ihan hyvät määrät. Rikastusprosessin kannattavuus taas on vähän niin ja näin, kun maailmalla on jo valmiiksi useita rikastuslaitoksia maailman tarpeisiin. Tietenkin ydinvoiman lisääntyessä maailmalla tuollaisestakin voisi tulla vientituote omavaraisuuden lisäksi. Polttoainesauvojen ja -nippujen rakentaminen ei sinänsä mitään rakettitiedettä ole, mutta materiaalit ovat erikoisempia.
Varaosiin on tulossa helpotuksia kyllä tällä vuosikymmenellä, kun järkeistetään luvitusprosessia. Nyt jokainen turvaluokiteltu pumppu, venttiili, lämmönvaihdin tai anturi vaatii monta mappia paperia ja selvitystä. Tulevaisuudessa voidaan käyttää enemmän standardiosia, mikä vähentää varaosakustannukset murto-osaan ja saatavuus on luokkaa putkiliikkeen varaosatiski. Luotettavuuskin jossain määrin parempi, sillä standardikomponentteja on maailmalla kymmeniä tai satoja tuhansia jatkuvassa käytössä ja enemmän historiadataa käytöstä saatavilla, kun nykyisiä luvitettavia erikoiskomponentteja saattaa olla kymmeniä samanlaisia maailmassa käytössä.
Isot komponentit, kuten paineastiat, höyrystimet, pääkiertopumput sekä paineistimet ja sen varoventtiilit tulevat tulevaisuudessakin olemaan erikoiskamaa. Eikä niitä laitoksen käyttöiän aikana todennäköisesti edes pystytä vaihtamaan kannattavasti. Näidenkin rakentaminen sinänsä olisi mahdollista Suomessa, kannattavaa se tuskin on. Vanhoina aikoina Wärtsilä ja Tampella teki paljonkin osia meidän ydinvoimaloihin. Taitaa Loviisan pääkiertopumput olla Wärtsilän käsialaa ja Tampellalta on tullut lämmönvaihtimia.
Fingrid joutui torppaamaan nyt tulevat projektit hetkeksi, kun nykyinen sähköverkko on pullonkaula. Kun siirtoyhteyksiä on saatu paranneltua, niin projekteja on kyllä tulossa.
Vai oliko se vaan Pori-Oulu välinen länsirannikko, Posiot ja muut Pohjoisen hankkeet etenee normaalisti käsittääkseni.Fingrid joutui torppaamaan nyt tulevat projektit hetkeksi, kun nykyinen sähköverkko on pullonkaula. Kun siirtoyhteyksiä on saatu paranneltua, niin projekteja on kyllä tulossa.
Omavaraisuusaspekti on juttu sinänsä, mutta maailman uraanikaivoksista moni on ollut kiinni kannattamattomana.Suomi voisi olla uraanin hankinnassakin omavarainen, sillä jo Talvivaarasta uraania irtoaa ihan hyvät määrät. Rikastusprosessin kannattavuus taas on vähän niin ja näin, kun maailmalla on jo valmiiksi useita rikastuslaitoksia maailman tarpeisiin.
Ennemminkin Vaasa-Raahe väli. On vaan hyvä juttu ettei Pohjanmaan rannikolle rakenneta kaikkea tuulivoimaa kuten nyt pari vuoden ajan on tehty.Vai oliko se vaan Pori-Oulu välinen länsirannikko, Posiot ja muut Pohjoisen hankkeet etenee normaalisti käsittääkseni.
Voihan tuolla aina olla avustajaa ja asiain tuntijaa jotka saivat ylimääräiset bonarit ruplina?Niin.... Tässä sitä sanotaan, että uupeloilla ministereillämme ei ollut halua määrätä hiilivoimaloita säilöttäväksi reserviin. Tämä on juuri sitä, mitä olen sanonut koko ajan.
Kuten tyypillistä, media ei osoita sormella ainuttakaan vastuunalaista henkilö. Todetaan vain että "Työ-ja elinkeinoministeriössä" ja "Huoltovarmuuskeskuksessa" asioita mietiskeltiin, mutta sitten ei tehty mitään.
Inkoon 1000 MWh voimalan alasajo on päätetty ilmeisesti Sipilän hallituksen aikana. Käsitteekseni energia-asiat ja huoltovarmuuskeskus kuuluvat Elinkeinoministerin alle, jonka salkkua hoiti:
Voisiko nyt se Suomen media oikeasti hoitaa sen hommansa ja nostaa tämän asian valokeilaan? Vai taasko tämä jää pelkästään internet-foorumeiden asiaksi?
- Olli Rehn (Keskusta): 29.5.2015 - 29.12.2016
- Mika Lintilä (Keskusta): 29.12.2016 - 6.6.2019
Suomessa on tehty sähköstä markkinatalouden ehdoilla tuotettava hyödyke. Vanhat puolueemme Kokoomus, Keskusta ja Demarit muuttivat asiat tähän malliin 90-luvulta lähtien.Minusta hallitus ja ministerit ovat vähän väärä suunta huutaa. Sähkö on kaupallisesti tuotettu hyödyke ja kaikki meidän ongelmamme johtuvat ydinvoimateollisuuden totaalisesta sössimisestä.
Jos Ranskan, Ruotsin ja Suomen ydinvoimalat toimisivat niinkuin on suunniteltu, niin Euroopan sähköongelmat olisivat merkittävästi vähäisemmät.
Suomessa kannattaisi syyttää areva-siemenssiä.
Diktatuurissa voi purjehtia pitkään suoraan. Demokratia on jatkuvaa luovimista, suunta muuttuu parin vuoden välein koska kansa niin haluaa.Pistää vaan kyllä miettimään, että onko meidän järjstelmässä ihan perustavanlaatuinen valuvika jos ketään ei kiinnosta yrittää oikeasti parantaa asioita. Vaan tavoitellaan ainoastaan isoa äänisaalista seuraavissa vaaleissa.
Ei oikein motivoi millään tavalla osallistumaan tämän sirkuksen pyörittämiseen, jos poliitikot sitten kuitenkin aina paskoo kaiken lyhytnäköisillä ja haitallisilla päätöksillään ja et voi sille mitään.
Ei se nyt ihan noin ole mennyt. Kokoomusta tietenkin markkinoistamisen asia on kiinnostanut. Kepulle tärkein on ollut biotalous ja bioenergia ihan kotimaisuusaspektinsa vuoksi, mutta EU teki sille asialle jäynän erityisesti turpeen, mutta nyt mahdollisesti myös puun osalta.Suomessa on tehty sähköstä markkinatalouden ehdoilla tuotettava hyödyke. Vanhat puolueemme Kokoomus, Keskusta ja Demarit muuttivat asiat tähän malliin 90-luvulta lähtien.
Esimerkiksi ketjussa monasti mainittu Fortum oli aikoinaan valtio-omisteinen Imatran voima. En tiedä tuliko EU:sta inspiraatio, mutta se piti naittaa yhteen valtio-omisteisen Nesteen kanssa ja viedä pörssiin vuonna 1998.
Erityisesti vanhat valtapuolueet ovat syyllisiä korkeaan sähkön hintaan ja lähiviikkoina myös siihen, että Suomesta loppuu sähkö. Täällä joudutaan säännöstelemään sähkö kuin jossakin kehitysmaa Intiassa.
Luja luottamus markkinatalouden kaikkivoipaisuuteen, yhdistettynä ymmärtämättömyyteen ja häikäilemättömään oman edun tavoitteluun ovat johtaneet tähän tilanteeseen. Ja sinä sanot, ettei ketään saisi osoittaa sormella.
Suomessa on tehty sähköstä markkinatalouden ehdoilla tuotettava hyödyke. Vanhat puolueemme Kokoomus, Keskusta ja Demarit muuttivat asiat tähän malliin 90-luvulta lähtien.
Vanhat valtapuolueet ovat pääsyyllisiä korkeaan sähkön hintaan ja lähiviikkoina myös siihen, että Suomesta loppuu sähkö. Täällä joudutaan säännöstelemään sähkö kuin jossakin kehitysmaa Intiassa.
Suuret asiat vaativat yleensä motivaattoriksi henkilökohtaista/ryhmäkohtaista hyötyä.Voihan tuolla aina olla avustajaa ja asiain tuntijaa jotka saivat ylimääräiset bonarit ruplina?
Henkilökohtaisesti en suuresti yllättyisi, että ministeriöistä löytyy nippu henkilöitä, jotka ovat ottaneet rajantakaa lahjuksia ja näin ajaneet Suomea energiariippuvaiseksi Venäjästä. Kaasuputkihankkeiden "konsulttipalkkiot" voivat olla vain jäävuoren huippu.
IVLP lämmitysmuodolla meni eilen 59.700 kWh ja +20'C (+- 1 astetta) sisällä. Mistä "vois" vielä nipistää.. Ruuanlaitto;Itselläni on 6snt soppari, eikä se nyt kauheasti omaa käyttöä muuta, auto mukaan lukien päivässä kuluu noin 30kW ja jos en ajele töihin, niin menee sitten alle 4kW. Isoin sähköä käyttävä asia on tietokone, kaikki muu on aika merkityksetöntä. Eipä tässä oikein voi enää mistään vähentää kulutusta kW asteikolla, jos vielä aikoo töissä käydä.
Meinaat, että niitä pitäisi tällaisessa tilanteessa tilata Venäjältä. Venäläisiähän ne [edit: Loviisassa] on. Että vähän valoja päälle nyt.Pitäisi rakentaa lisää samanlaisia reaktoreita mitä olkiluodossa ja loviisassa on jo nyt. Jos turvallisuusvaatimukset estää, niin sitten niitä vaatimuksia pitäisi muuttaa.
Meinaat, että niitä pitäisi tällaisessa tilanteessa tilata Venäjältä. Venäläisiähän ne on. Että vähän valoja päälle nyt.
Joo luin nopeasti tuon Fortumin vain. My bad.No OL1 & 2 on Ruotsista. Tosin kyseistä firmaa ei ole enää olemassa.