Sähköskootterit / sähköpotkulaudat

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 658
Kyllä on sallittu muutamilla ehdoilla.

"Laitteessa ei saa olla istuinta, jos se ei ole esimerkiksi itsestään tasapainottuva, tarkoitettu maastokäyttöön ja käytettäväksi päällystämättömillä teillä tai tarkoitettu yksinomaan liikuntarajoitteisten käyttöön. "

Asia erikseen on miten sitten saat konstaapelin uskomaan että "kyllä tämä on maastokäyttöön tarkoitettu"


Tuura
Niin eli tulit vaan pidemmän kaavan kautta toteamaan et se ei muuten siltikään oo sallittu, sillä ykskään noista ehdoista ei täyty.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
11 034
Kyllä on sallittu muutamilla ehdoilla.

"Laitteessa ei saa olla istuinta, jos se ei ole esimerkiksi itsestään tasapainottuva, tarkoitettu maastokäyttöön ja käytettäväksi päällystämättömillä teillä tai tarkoitettu yksinomaan liikuntarajoitteisten käyttöön. "

Asia erikseen on miten sitten saat konstaapelin uskomaan että "kyllä tämä on maastokäyttöön tarkoitettu"


Tuura
Joo, se olikin selvästi sellainen lyhyt vastaus. Noin yksinkertaisesti perus Xiaomi geneerisellä kiinan penkillä ei ole laillinen kevyt sähköajoneuvo, jos tulkitaan lain hengessä. Maastokäyttöön tarkoitetuksi sitä ei ihan äkkiä voi tulkita.

Sähköpotkulaudan penkki ei toki mitenkään laajan kategorisesti ole kielletty, ei tuokaan tuote. Kyllä sen voisi asentaa johonkin pitkäiskuisesti jousitettuun nappularengasmopoon, ja tämän ollessa tehon ja huippunopeuden puolesta ok, olisi laite tällä varustettuna aivan ok.

Vaihtoehtoisesti liikuntarajoitteisuus. Jos multa puuttuisi toinen jalka, ottaisin ilman muuta vapauden tulkita, että vaikkapa henkilökohtaisessa käytössäni oleva m365, johon laittaisin tuon penkin, olisi "yksinomaan liikuntarajoitteisten käyttöön tarkoitettu" kevyt sähköajoneuvo. Sen sijaan näin tervejalkaisena laite ei millään ilveellä ole invavehje pelkällä invasymbolikuvioidulla dekinpäällisellä. :smoke:
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
3 200
Kuinkahan paljon tohon M365 kannattaa tunkea ilmaa renkaisiin?
Painoa 90kg.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
11 034
Kuinkahan paljon tohon M365 kannattaa tunkea ilmaa renkaisiin?
Painoa 90kg.
Kai siitä on yhtä monta mielipidettä kuin vastaajaa. Painan saman verran ja 10" renkaissa yleensä 3,5 bar. Mutumitoituksenk perusteena on siis alle 100 kg normaalein kevyin tavaroin ja ostosten kanssa yli 100 kg.
 

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
21 448
Oliko tälle Pro2:lle jotain suositeltua firmistä millä saisi vääntöä vähän lisää? Nopeus jne ei haittaa vaikka paranisi myös
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
11 034
Onhan tuo selvästi soveltuva päällystämättömille teille ja sen yhteydessä mainittuun "maastokäyttöön". Ei se tarkoita umpimetsää. Olen minäkin ajanut "maastossa", maastoliikennelain mukaan, Augmentilla.

Lisäksi noiden kruiserien suomibrändääjä kertoo, että tuote on tarkoitettu maastokäyttöön. Siinä ei siis voi esim. olla takuurajoitusta pelkän maastokäytön takia.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
669
Tietääkö kukaan mikä ero noilla Gigantin Xiaomi Pro 2:lla ja Pro 2 Nordicilla on. Tuotetiedoissa pistää silmään Nordicin 20km/h nopeus ainakin
 
Liittynyt
18.09.2018
Viestejä
333
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
182
Ei varmaankaan ole turvallista, lähinnä mietin eroa etu- ja takavetoisten välillä. Etuvetoisella jos on hiekalla pehmeämpi kohta, niin vauhti hidastuu mutta eteenpäin pääsee kuitenkin varsinkin jos vähän siirtää painoa etupyörälle. Maastoon ei ole tarvettakaan päästä, sinne on eri laitteet, mutta jopa kaupungin kävelypoluilla voi joskus olla pehmeää hiekkaa.
Olen pari vuotta ajanut Ninebot ES4 ja nyt tuli E-Wau 600 Max. Huomattavasti parempi ajaa hiekkatietä takavetoisella. Etenkin, kun vauhti hidastuu jostain syystä, niin etuveto alkaa sutimaan paljon herkemmin. Duunimatkalla olevat soratien ylämäet jyrkimmät kohdat työnsin aikaisemmin ja nyt ajan takavetoisella ne kokonaan ylös. Etuvedossa lähtee etupää alta, kun alkaa sutimaan pahassa kohdassa. Pehmeällä yleensä joutuu ajamaan hiljempaa ja silloin korostuu tuo etupään vetely. ES 4 eturengas on aika nopeaa sileä. Asfaltilla ei ruovi, niin soralla se ruopiminen syö sitä rengasta enemmän. Tietysti pitää ottaa huomioon isontunut rengaskoko kokemuksissani, mutta silti voisin vannoa takavedon olevan loogisempi käytökseltään soralla. Ylämäissä on kovan sateen jälkeen todella pehmeitä kohtia ja siinä etuvedolla on todella tukala ajaa. Ohjaus ja veto samalla pyörällä ei vain ole ideaali siinä kohtaa.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
11 034
Onkos kellään kokemuksia e-scootin hx x8:sta? Itsellä haussa isommilla esim 10” renkailla oleva lauta hinta luokassa 400-700€.

Pitäisi olla sama kuin vanha Augment. Ilmoitettu nopeus 20 oletusarvoisesti tarkoittaa, että se on asetuksista valittu. Vaihtoehtoisesti eri firmis ja tätä asetusta ei ole valikossa. En muutenkaan ostaisi. Vanhaa Augmentia en enää tilaisi, uusikin versio vähän niin ja näin.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
11 034
Lähtee skuuti esmes autolla ton lukon ka.
Juu. Voisin käyttää levylukkoa ssmassa tilanteessa, jossa nyt jätän härskisti lukitsematta riskillä(kipaisen minuutin jossain tai pystyn kyttäämään ikkunasta) rauhalliseen paikkaan rauhalliseen aikaan. Sehän vain estää jonkun kakaran tai jäynääjän ajamasta akkua tyhjäksi ja hylkäämästä jonnekin.

Myytäväksi varastamista se ei mitenkään hidasta, paitsi jos joku satunnainen narkkari saa päähänpiston - ja toisaalta juuri siinä tapauksessa olisi hauskempaa irrottaa jarruvaijeri ja tehdä älylukitus käänteisesti eli kaasu hirttäisi pohjaan laitteen kallistuessa yli 15 km/h nopeudessa.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
999
Onkohan tollanen levyjarrulukko hyvä lukko M365:lle, vai olisiko Ketjulukko (se 3mm koska mulla kotona oleva 5mm ei ainakaan mahtunut jarrulevyn vierestä läpi) parempi?
Kumpikaan vaihtoehto ei todellakaan ole hyvä millään tasolla. Toki se näennäistä turvallisuutta tuo, mutta tosiaan vain näennäistä joka on aivan yhtä tyhjän kanssa siinä vaiheessa jos joku haluaa laudan ihan oikeasti viedä. Tuollaisen levyjarrulukon kanssa lauta lähtee kantoon tai suoraan pakettiautoon jos on vähän ammattimaisempi tekijä asialla. Tuollainen 3mm ketjulukko taas menee poikki parissa sekunnissa voimapihdeillä - ja tuo koodilukitus on naurettavan helppo avata ilman työkalujakin. Itse en omaa yli 600€ sähköpotkulautaani jättäisi kummankaan varaan hetkeksikään etenkään kun asun isossa kaupungissa. Voit olla varma, että kun lähtee 20€ mummon vanhat fillaritkin varkaiden matkaan vastaavilla lukoilla niin aivan varmasti lähtee useamman sadan euron potkulautakin.
 

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
21 448
Onko tähän Scooterhacking Tooliin jotain ohjetta? Koitin noita tavata muttei aukea. Tarkoitus siis saada Pro2:sta irti enemmän vääntöä ja miksei vähän nopeuttakin, mutta mitä ehmettiä tuolla on esimerkiksi kahdet eri ampeerit mitä säätää ja ties mitä? Vai uskaltaako jonkun Firmware Public/Private Xiaomi V2 - Monopattinoitalia.it "smoothin" tai "sportin" pistää sellaisenaan? Ja mitä ehmettiä kun googlella puhuttiin myös jotain eri osien (drv, ble ja mitänäitänyton) flashailyistä, eikö tuohon ole mitään yksinkertaista all-in-one-ratkaisua jos kaikkia pitää sörkkiä? Vai pitääkö kaikkia edes sörkkiä?
 
Liittynyt
01.04.2019
Viestejä
4
Aikaisemmin vain lurkkaillut foorumeja mutta ajattelin nyt kantaa oman korteni kekoon. Tuli hommattua E-600 Max ja pääsääntöisesti ollut tyytyväinen. Näköjään kuitenkin samoja ongelmia kuin muillakin täällä.

Omasta meni myös tuo takalokari poikki käytännössä heti ekoilla ajoilla. Jesarilla kasaan ja tein reklamaation wilfalle. Vastasivat nopeasti ja uusi lokari on tulossa. Lokarin vaihto vaatii tietty pikkasen purkamista ni rupesin tuumasta toimeen ja irrottelin pohjalevyn ja takalokarin. Laitan parit kuvat sisuskaluista.

Ja kuten joku jo aikaisemmin totesi, niin jos näihin puuhiin joutuu niin kannattaa varmaan suoraan vaihtaa ruuvit samalla haponkestäviin. Ruostuminen alkanut jo näköjään samoin tein.
IMG_20210503_184241.jpg
IMG_20210503_184241.jpg
IMG_20210503_185753.jpg
IMG_20210503_184320.jpg
IMG_20210503_185336.jpg
 
Liittynyt
01.05.2021
Viestejä
8
Tuli nyt ajeltua tuolla omalla e600maxilla jotain 15km ja toistaiseksi kaikki toiminut ihan hyvin. Se ohjausjäykkyys vissiin kans kuuluu asiaan, pysyy paremmin suorassa ainakin. Tuo näkyy olevan 210202B päiväyksellä. Takaloksu toistaiseksi ehjä ja cruise mielestäni toimi ihan hyvin. Firmis on V1.18 atm. Moottorin lämmöt näyttää nollaa, muihin tulee lukemia. Että ihan hyvältä vaikuttaa. Hyvin jaksaa ylämäet vetää vaikka 85kg seisoo kyydissä :D Appi on kyllä kaatuillut muutaman kerran. Huomasin tuossa juuri myös että sovelluksessa näyttää vaihde kohtaisesti max nopeudet, mutta niitä ei voi kunnolla säätää.. P1=max 8km/h, P2=15km/h ja P3=25km/h. Tuo nopeuden säätö toimii vissiin vaan tossa kolmos vaihteella
 

Juffex

Kinostaja
BANNED
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
779
Tuli nyt ajeltua tuolla omalla e600maxilla jotain 15km ja toistaiseksi kaikki toiminut ihan hyvin. Se ohjausjäykkyys vissiin kans kuuluu asiaan, pysyy paremmin suorassa ainakin. Tuo näkyy olevan 210202B päiväyksellä. Takaloksu toistaiseksi ehjä ja cruise mielestäni toimi ihan hyvin. Firmis on V1.18 atm. Moottorin lämmöt näyttää nollaa, muihin tulee lukemia. Että ihan hyvältä vaikuttaa. Hyvin jaksaa ylämäet vetää vaikka 85kg seisoo kyydissä :D
1.18 :smovember:

Kaikilla muilla tainnut olla 1.17.
 
Liittynyt
20.10.2020
Viestejä
32
Onko tähän Scooterhacking Tooliin jotain ohjetta? Koitin noita tavata muttei aukea. Tarkoitus siis saada Pro2:sta irti enemmän vääntöä ja miksei vähän nopeuttakin, mutta mitä ehmettiä tuolla on esimerkiksi kahdet eri ampeerit mitä säätää ja ties mitä? Vai uskaltaako jonkun Firmware Public/Private Xiaomi V2 - Monopattinoitalia.it "smoothin" tai "sportin" pistää sellaisenaan? Ja mitä ehmettiä kun googlella puhuttiin myös jotain eri osien (drv, ble ja mitänäitänyton) flashailyistä, eikö tuohon ole mitään yksinkertaista all-in-one-ratkaisua jos kaikkia pitää sörkkiä? Vai pitääkö kaikkia edes sörkkiä?
Itse laitoin omaan firmikseen tuolta sivulta ampeereista 30, 25 ja eco 15 (siihen ylempään), max speedejä ylös, current raising coefficient 300 -> 800 ( (kiihtyy nopeammin), start speediä alas ja cruise controllin sekunteja alas. Itsekään ymmärrä mitä varten nuo alemmat ampeerit on, kaikki säätää aina vaan noita ylempiä. 35A ihan max mitä vakio controller kestää. Mihinkään muuhun en siis koskenut kuin noihin.
 

Pyrres

Apina koulutuksessa
Liittynyt
18.07.2017
Viestejä
4 473
Ilman cruisea tasasesti 24 ja cruisen kans 23-24 vaihtelee lukema, mutta ei omasta mielestä pätki
Mittaappa huvikseen GPS:llä paljon tuo sun 24kmh mittarilukema on. Vedä tasaisella molempiin suuntiin ja ota keskiarvo. Normi 1.17 ongelma on siis tuo nopeus ja kun cruise aktivoituu niin 50%+ todennäköisyys että tehot putoavat nollaan kunnes annat manuaalisesti kaasua.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 801
Omassa e600maxissa myös 1.18. Ilmeisesti se on nyt syy, että ei saa cruisea aktivoitua ylinopeuteen. Mittarin 24km/h on GPS:n mukaan noin 22.5km/h.
 
Liittynyt
31.05.2017
Viestejä
272
Oma tilaus 2021-04-19 01:20:58, lähti matkaan 29.4. ja sieltä delivery trackingistä viimeisin on PL DPD 2021-04-30 17:44:00 In transit. ,Dobra k. Strykowa (PL) ja toimitusajaksi on laitettu 31.5. Eli ei tämä lauta ainakaan mistään Kiinasta näyttäisi vauhtia ottavan ja aika ihme jos saavat kuukauden kulumaan Puolasta Suomeen. Laudalla ei kiirettä, joten aikaa odotella kyllä.
Saahan sitä itselle uskotella, että se Puolassa jo on. Sama lukee minullakin dhgaten sivuilla. Tuohan tarkoittaa vaan sitä, että paketti lähtee Puolasta kunhan paketti sinne eka Kiinasta saapuu ja toimitusaika-arvio Kiina - Puola - Suomi on 31.5.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 801
Mulla on myös 1.18 ja kyllä mulla onnistuu alamäessä cruisen aktivointi ylinopeuteen.
Mielenkiintoista. Itselle kävi viimeeksi niin että pienessä ylinopeudessa cruise aktivoitui, mutta moottori jarrutti samantien nopeudeksi 24km/h. Täytyy vielä testailla.
 
Liittynyt
21.04.2021
Viestejä
16
Joku meinas fb:ssä et wilfa meinaa päivittää appinsa nii että sieltä sais suoraa nopeusrajotuksen pois. Olivat s.potilla vastannu henk.kohtasesti ku oli kyselly kuinka 600maxista saa rajoittimen pois
 
Liittynyt
01.04.2019
Viestejä
195
Meinaat että Wilfa ottaa vastuun kun joku napero säätää nopeusrajoituksen johonkin 50km/h ?

Ei ne todellakaan omaan sovellukseen anna moista mahdollisuutta vaan kyllä se virittely pitää löytää jotain toista kautta.
 
Liittynyt
21.04.2021
Viestejä
16
Meinaat että Wilfa ottaa vastuun kun joku napero säätää nopeusrajoituksen johonkin 50km/h ?

Ei ne todellakaan omaan sovellukseen anna moista mahdollisuutta vaan kyllä se virittely pitää löytää jotain toista kautta.
Joo kyllä toi omaanki korvaan vähä särähti mut nii joku tosissaa kehuin et wilfa oli näin s.postilla vastannu
 
Liittynyt
21.04.2021
Viestejä
16
Joo kyllä toi omaanki korvaan vähä särähti mut nii joku tosissaa kehuin et wilfa oli näin s.postilla vastannu
Mut mene ja tiedä mikä on koko totuus. Miks wilfa menis moisella asialla valehtelemaankaan? Tai mitä iloa fb:een käyttäjä sais siitä et levittää väärää tietoa. Täytyy melkee ite laittaa wilfalle viestii et mikä juttu
 
Liittynyt
13.08.2020
Viestejä
4
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
3 200
M365 löytyy ebaysta yms reilusti noita näyttöjä millä saisi nopeuden näkymään ja esim kolmannen ajomoodin.
Onko tollaseen päivittäessä jotain erityistä haittaa?
 
Liittynyt
29.11.2020
Viestejä
242
Kestääkö nää sähköpotkulaudat (ip54-ip56) mitenkä vettä ja talvea(kylmää säätä, ja onko talvi renkaita saatavillakaan edes, tuskin varmaa)? kuinkaa pitkää sitä kehtaa kruisailla kunnes jää talvi unille.
 

Pyrres

Apina koulutuksessa
Liittynyt
18.07.2017
Viestejä
4 473
Kestääkö nää sähköpotkulaudat (ip54-ip56) mitenkä vettä ja talvea? kuinkaa pitkää sitä kehtaa kruisailla kunnes jää talvi unille.
Vakio M365 Pro ja lumella mentiin nätisti kunhan ei lätäköissä uittanut. Ja full on vesisateessakin on tullut ajettua kun sade yllätti.
 
Liittynyt
29.04.2021
Viestejä
20
Itsellä kanssa 1.18 firmis 600 maxissa, 210202B. Cruise ei pätki eikä temppuile, alamäkikikkaa en oo kerenny koittamaan. Scootin omaan mittariin saan max 24 kaasu pohjassa suoralla mutta kruise päällä 25 ilmestyy mittariin aina ehkä puoleksi sekunniksi kerrallaan välillä. GPS nopeutta en oo mitannu, mahdollisesti vielä tänään käyn testaamassa.
 
Liittynyt
25.04.2021
Viestejä
28
KingSongin kehittäjätyökalun latasin ja sieltä löytyi vaihtoehto valikosta että "unlimited speed".

Etsin tähän kohta puoleen tuon softan latauslinkin ja pääsette itse soveltamaan ohjelmalla lautaanne. Latailin äsken facen sähköpotkulaudat ryhmään videon tosta 44km/h nopeudesta.

Pitihän se käydä vielä testaamassa ns. massa laudan päällä ja just eikä melkein se jaksoi kulkea 40km/h. Sen huomasin, että kadotti vakkarin, mutta softan asetuksissa se tais olla määritettynä 60sec
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
237 415
Viestejä
4 160 385
Jäsenet
70 408
Uusin jäsen
allun90

Hinta.fi

Ylös Bottom