Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Myös sisäänkirjautuminen uudistuu.
Lähiviikkoina lisäämme uuden pörssin online-markkinoiden tarjontaan.
Ohhoh. Tuleekohan kaksivaiheinen kirjautuminen viimein?
Onhan tuota kirjautumisen uudistamista luvattu alun perin vuodelle 2020 ja sen jälkeen vuodelle 2021.
Yhtä luotettava homma kuin OP:n osakesäästötili. Uskon kun näen.
Onpas.Eipä Seligsonillakaan ole kuin salasanalla kirjautuminen.
Onhan Seligsonilla pankkitunnareilla kirjautuminen.Eipä Seligsonillakaan ole kuin salasanalla kirjautuminen.
Eipä Seligsonillakaan ole kuin salasanalla kirjautuminen.
Meille ulkosuomalaisille ei ole 2FA:ta - mobiilivarmenne ei toimi ulkomaisilla liittymillä.(Mobiilivarmenne niillä onneksi jo on. Se on 2FA).
Niin näyttääkin olevan. Taidan olla huolimaton kun en ole huomannut kummallakaan. Olen luottanut Bitdefenderiin kun varoja on vuosia ollut tileillä siellä täällä.Onpas.
Ja pystyy vielä valitsemaan että sallitaanko pelkkä pankkitunnuksilla kirjautuminen.
Olen luottanut Bitdefenderiin kun varoja on vuosia ollut tileillä siellä täällä.
(Mobiilivarmenne niillä onneksi jo on. Se on 2FA).
Mobiilivarmenne yksinään on tilanteesta riippuen vähän 1,5FA. Jos puhelin päätyy vääriin käsiin (ja oletetaan että pääsee puhelimen lukituksesta eteenpäin), on puhelinnumeron päättely triviaalia, jonka jälkeen kirjautumisen estää pelkkä Mobiilivarmenteen PIN (1FA).
Öh, samalla logiikalla kaikki mobiiliapplarit, joilla toteutetaan 2FA:ta on 1,5FA. Niissä on kaikissa samat prosessit = 1. sulla on kännykässä applari, 2. sun pitää tietää pin/sormenjälki/tai muu. Ei näissä ole mitään puoliväliä, joko se on kaksivaiheinen tunnistautuminen tai sitten ei. Mobiilivarmenteessa sulla on applari, joka käyttää tuettua liittymää ja hyväksyt tunnistautumisen valitsemallasi pin-koodilla.Mobiilivarmenne yksinään on tilanteesta riippuen vähän 1,5FA. Jos puhelin päätyy vääriin käsiin (ja oletetaan että pääsee puhelimen lukituksesta eteenpäin), on puhelinnumeron päättely triviaalia, jonka jälkeen kirjautumisen vaaditaan pelkkä Mobiilivarmenteen PIN (joka on enää 1FA).
Jos Nordnet lisäisi asetuksen, jolla saisi itselleen pakotettua päälle joka kirjautumiseen sekä käyttäjätunnus-salasana–combon että Mobiilivarmenteen, olisi kyseessä kunnon 2FA.
Ja Nasdaq lähes -5% (-4,79%).Uljaasti vajoaa SP500 tänään. -4,17 % just nyt.
Targetin tuloksen jälkeen ihmiset tajusivat, että se kulutushyödykkeiden tuottaja/myyjä ei välttämättä olekaan niin hyvä sijoitus ("turvasatama") yli 20 P/E arvostuksella . Sama käytös aika monella segmentin firmalla tänään.Aika poikkeuksellista että Coca-Cola tippuu >7% päivässä, kuten tällä hetkellä.
Harvinaisen totta!Targetin tuloksen jälkeen ihmiset tajusivat, että se kulutushyödykkeiden tuottaja/myyjä ei välttämättä olekaan niin hyvä sijoitus ("turvasatama") yli 20 P/E arvostuksella . Sama käytös aika monella segmentin firmalla tänään.
Mobiilivarmenteessa on kk-maksu muilla paitsi Telialla. Sen saa vain 3 suurimman operaattorin liittymiin. Sitä ei saa eSIM liittymään.(Mobiilivarmenne niillä onneksi jo on. Se on 2FA).
Mobiilivarmenteessa on kk-maksu muilla paitsi Telialla. Sen saa vain 3 suurimman operaattorin liittymiin. Sitä ei saa eSIM liittymään.
Omalla kohdallani vaatisi liittymän vaihtamisen kalliimpaan ja mahdollisesti tulisi kk-maksu päälle. Ei jatkoon.
Samaa mieltä positiivisista business näkymistä. Arvostelussa puoleltani ei siis ollut kyse siitä etteikö Cokiksen business luistaisi hyvin. Vaan siitä että arvioin Cokiksen osakkeen omistamisen tuottavan omistajilleen lähivuodet vähemmän kuin 7%, jolla jäisi jälkeen keskimääräisestä indeksituotosta.Coca-Colan kritisoijille pari faktaa:
Tulos on tänä vuonna todella hyvä, ihmiset palaavat taas konsertteihin, otteluihin ym. missä on paljon myyntiä. PE on iso mutta kannttaa huomioida että yritys on nostanut osinkoa yli 60 vuotta putkeen. Pitkällä tähtäimellä pomminvarma sijoitus. Nyt on hyvä hetki ostaa kun on tullut kyseiselle osakkeelle harvinainen pieni dippi.
Joskus ollut tuolta jotain osaketta Nordean kautta. Kaupoista menee joku ylimääräinen leimavero, mutta osingot pitäisi tulla 0% ennakkoveroilla. IB:stä ei ole kokemusta tuon osalta.Mites brittifirmojen kanssa on verotus mennyt? Meneekö ns. oikein? En omista sieltä mitään, enkä varmaan ostaisi Nordnetin kautta vaan IB:n, mutta noin yleensä. Jostain syystä ei ole brittifirmoja tullut koskaan ostettua mitään kautta.
iShares MSCI World Quality Dividend ESG UCITS ETF | WQDV
The Fund aims to achieve a return on your investment, through a combination of capital growth and income, which reflects the return of the MSCI World High Dividend Yield ESG Reduced Carbon Target Select Index.On 1st June 2022, the benchmark changed from MSCI World High Dividend Yield Index to...www.blackrock.com
Blackrock alkanut vaihtamaan indeksejään ESG indekseihin. Tämän myötä mm. osinko-osakkeisiin keskittyvästä indeksi tulee lähtemään varmaan suosituimpia osinkoosakkeita kuten Nestle, Procter & Gamble, Pfizer ym. moni muu.
Mitä ajatuksia tämä herättää, että aletaan lanseeraamaan uusia hienoja ESG etffiä vanhojen tilalle koska julkikuva vaatii näitä? Ei varmaan kauaa mene ennenkun kuin kaikkien tuntema EUNL tai SXR8 muuttunee myös ESG versioiksi ja sieltä lähtee samantien Amazon sun muut.
Herättää niitä ajatuksia, että en noihin woke-rahastoihin sijoita penniäkään. Kai se on pikkuhiljaa siirryttävä suorien ostojen puolelle.
Eli ideologisista syistä valitset mieluummin huonon hajautuksen?
Mitä ajatuksia tämä herättää
Seligsonin mukaan tutkimusten mukaan tuolla ei ole oikein mitään merkitystä tuottojen näkökulmasta. Eli sijoittajan näkökulmasta juuri mikään ei muutu. Tuskin tulee ylituottoja, tuskin tulee alituottoja. Nimeen tulee 3 kirjainta lisää ja muutoin mikään ei muutu. Eli eipä tuo herätä oikein mitään ajatuksia. Samalla tavoin noihin voi ja kannattaa sijoittaa kuin "vastuuttomiin" rahastoihin.
Jotain lähteitä tälle?Seligsonin mukaan tutkimusten mukaan tuolla ei ole oikein mitään merkitystä tuottojen näkökulmasta. Eli sijoittajan näkökulmasta juuri mikään ei muutu. Tuskin tulee ylituottoja, tuskin tulee alituottoja. Nimeen tulee 3 kirjainta lisää ja muutoin mikään ei muutu. Eli eipä tuo herätä oikein mitään ajatuksia. Samalla tavoin noihin voi ja kannattaa sijoittaa kuin "vastuuttomiin" rahastoihin.
Harvard Business Review on Seligsonin kanssa eri mieltä.
Ei kuitenkaan ole voitu kattavasti osoittaa vastuullisten sijoitusstrategioiden tuottaneen paremmin tai huonommin kuin markkinat keskimäärin. Tutkimustulokset vaihtelevat vertailuryhmien ja tarkasteltavien ajanjaksojen mukaan. Riittävän pitkiäkin jaksoja käsittelevien tutkimusten ongelmana on relevanttien vertailuryhmien löytäminen ja datan laatu yli koko tutkimusjakson.
Vastuullisuuden kautta ylituottoa etsivän sijoittajan ongelmaksi jää perinteisen aktiivisen hallinnoinnin ongelma: miksi juuri tietty passiivisesta poikkeava strategia toimisi markkinaa paremmin, myös pitkälle tulevaisuuteen?
Jotenkin kuulostaisi aika uskomattomalta, että jotenkin kun vertaillaan parhaimmista yhtiöistä koostuvaa indeksiä ja parhaimmat yhtiöt, mutta osa vaihdettu hieman huonompiin yhtiöihin, indeksiä, olisi tuotto jotenkin sama tai ainakin niin lähellä sama ettei sillä ole merkitystä.
Suurimmat erot voinee tulla tuossa top 5 kategoriassa. S&P ex top5 on aika erinnäköinen tuotoiltaan kuin S&P500. Eli jos sieltä huipulta karsitaan jotain pois nii tuotot voi olla sit vähän karummat varsinkin lyhyemmällä aikavälillä. Tämmöstä ajatusmutuilua.Musta olisi uskomatonta, jos se tuotto muuttuisi radikaalisti tilanteessa, jossa tuhansiin firmoihin hajauttava indeksi vaihtaa muutaman firman toisiin. Passiiviset indeksit ovat muuten koostuneita suurimmista firmoista, ei välttämättä parhaimmista, mitä kukin sillä tarkoittaakaan. Piensijoittajan näkökulmasta tuolla ESG:llä ei ole mitään merkitystä oikein minkään suhteen. Trendi-ilmiö, jolla on mitätön vaikutus.
Suuruuden ja paremmuuden välille voi tässä kontekstissa vetää yhtäläisyysmerkin.Musta olisi uskomatonta, jos se tuotto muuttuisi radikaalisti tilanteessa, jossa tuhansiin firmoihin hajauttava indeksi vaihtaa muutaman firman toisiin. Passiiviset indeksit ovat muuten koostuneita suurimmista firmoista, ei välttämättä parhaimmista, mitä kukin sillä tarkoittaakaan. Piensijoittajan näkökulmasta tuolla ESG:llä ei ole mitään merkitystä oikein minkään suhteen. Trendi-ilmiö, jolla on mitätön vaikutus.