Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
GameStop short sellers are still not surrendering despite nearly $20 billion in losses this monthOnko noita tappioita laskettu, että mitä ne voisi rahastoille olla? Kurssi on ainakin taas tosi hyvä, GME 325 dollaria.
Siis luulisi kun hedgerahaston tarkoitus on tehdä mahdollisimman suurta voittoa, niin tälläinen short squeeze kuulostaa juurikin siltä mitä ne tekisivät juuri nyt.Tässähän herää vielä kysymys että onko mikään rahasto lähtenyt hedgeämään tätä. Eli menny vastapuolelle? Jonkunhan tässä sitäkin kanattaisi olla jo yrittänyt.
r/wallstreetbets jäsenmäärä on tämän gamestop episodin myötä kasvanut miljoonilla. Uusille voi tulla yllätyksenä että rahan menettäminen oli se mistä he olivat kuuluisia aikaisemmin.Tämäkö oli sellainen tyypillinen WSB piensijoittaja?
Tässähän herää vielä kysymys että onko mikään rahasto lähtenyt hedgeämään tätä. Eli menny vastapuolelle? Jonkunhan tässä sitäkin kanattaisi olla jo yrittänyt.
Niin siis käytännössä yksi henkilö/sijoitusyhtiö on myynyt 810 000 osaketta noin 20 dollarin myyntihinnalla. Nykykurssilla tuo potti olisi 263 miljoonaa. Kyseessä ei siis ole mikään yksittäisen "palkkatöissä" olevan henkilön kauppa, vaan firmaan sijoittaneen sijoitusyhtiön irtaantuminen.Gamestopin johtajat ovat tehneet vähän tiliä itselleen sisäpiiriläiset (yleensä johto) ovat tämän sivun mukaan myyneet gamestopin osakkeita 17,5 miljoonan dollarin arvosta 2021 Q1 aikana:
GameStop (GME) Insider Trading Activity 2024
Which executives are buying and selling shares of GameStop stock? View the latest GME insider trading activity at MarketBeat.www.marketbeat.com
Mahtaa olla hymy huulilla kun on saanut ylimääräisen 17,5 miljoonan palkkion.
Siinähän yksityishenkilön nimikin vai onko sisäpiirikaupoissa sijoitusyhtiön nimiä mahdollista piilottaa jollain mekaniikalla? En ole näiden asioiden osalta tarpeeksi tietävä, mutta olen kyllä luullut, että jos siellä näkyy että Henkilö 1 myy/ostaa X osaketta, niin ne on henkilökohtaista omaisuutta ainakin kaupanteko hetkellä.Niin siis käytännössä yksi henkilö/sijoitusyhtiö on myynyt 810 000 osaketta noin 20 dollarin myyntihinnalla. Nykykurssilla tuo potti olisi 263 miljoonaa. Kyseessä ei siis ole mikään yksittäisen "palkkatöissä" olevan henkilön kauppa, vaan firmaan sijoittaneen sijoitusyhtiön irtaantuminen.
Kahden sijoitusyhtiön yhteenliittymä omisti noin 7% Gamestopin osakkeista, ja Hestia Capital investement oli toinen noista. Wolf edustaa Hestia Capitalia (Mr. Wolf is the Managing Member and Chief Investment Officer of Hestia Capital Management LLC) Tuo 7 prosenttia on noin joku 4-5 miljoonaa osaketta. Minä en ainakaan keksi mistä yksi henkilö voisi saada 800 000 osaketta myytäväksi, ellei ne ole juuri noita sijoitusyhtiön omistamia osakkeita. Liekö tuo sijoitusyhtiö sitten yhden tai muutaman ihmisen omistama, ja Wolf on yksi näistä.Siinähän yksityishenkilön nimikin vai onko sisäpiirikaupoissa sijoitusyhtiön nimiä mahdollista piilottaa jollain mekaniikalla? En ole näiden asioiden osalta tarpeeksi tietävä, mutta olen kyllä luullut, että jos siellä näkyy että Henkilö 1 myy/ostaa X osaketta, niin ne on henkilökohtaista omaisuutta ainakin kaupanteko hetkellä.
Joo, ehkä nämä skenaariot on vähän liian tuuheita.Kukaan miettinyt skeenaariota että hedget ehkä voisivat yrittää kaataa ton GameStopin firmana?
Varmaankin firmalla velkaa jonnekkin joten hankkimalla noi velat tai painostamalla velan antajaa voisi yrittää saada GameStop selvitystilaan. Osakkeiden arvo tällöin pyöreä 0 ja aivan sama kuka ne omistaa.
Joo, ehkä nämä skenaariot on vähän liian tuuheita.
Aika pelottavalta tuntuu jos hassu parinkymmenen miljardin osake aiheuttaisi suuria markina ongelmia... Onko koko järjestelmä oikasti noin mätä?
Toinen mitkä tuossa Robinhoodissa tuli mieleen, miksei sisäinen kaupankäynti olisi onnistunut? Eli mätsätään myyjät ja ostajat sisäisesti, jollain rajoituksilla...
1. Välittäjä tekee suurissa kaupoissa niin paljon tappiota, että kassa loppuu. Kun kassa loppuu kaupankäyntivoluumia on karsittava. Tämä nähtiin jo ja se perustui välttämättömyyteen.
2. Failure to deliver. Ostaja ei saa osaketta, Robin Hood viettää loput olemassaoloajastaan oikeussaleissa kuulemassa erinäisiä tuomioita.
Vastakkain asettelua ei ole ollut oikeassa elämässä! Ainoastaan uutisissa.Kun tähän tilanteeseen on enemmän tutustunut, niin alkaa vähän ärsyttää tämä vastakkainasettelun virheellisyys. Tässä ei enää oikeastaan ole kyse kansa vs. hedge-rahastot asetelmasta vaan enneminkin Gamestop short squeeze vs. markkinoiden toimivuus.
??Käytännössä viime viikolla käytiin useampaan kertaan jo tilanteessa, että Robin Hoodilta meinasi loppua kassa kesken, koska Gamestopin osake on aivan liian volatiili..........
Jep. Todennäköisempää on se, että SEC tilannetta seuratessaan toteaa, että on aika lopettaa leikki. Nyt kun tapetille on noussut välittäjien likviditeettiongelmat, joilla on potentiaalia aiheuttaa suurempaakin harmia kuin WSB-sijoittajille akuuttia vitutusta. Ennen sitä saatetaan nähdä vielä jonkinlainen ralli Gamestopin osalta, mutta kauaa tämä ei jatku.
Kun tähän tilanteeseen on enemmän tutustunut, niin alkaa vähän ärsyttää tämä vastakkainasettelun virheellisyys. Tässä ei enää oikeastaan ole kyse kansa vs. hedge-rahastot asetelmasta vaan enneminkin Gamestop short squeeze vs. markkinoiden toimivuus. Koska kumpikin osapuoli pelaa nyt isoilla panoksilla, niin koko skenaario uhkaa itse osakemarkkinoita, ei ainoastaan tuon short squeezeen suoraan liittyviä osapuolia.
Käytännössä viime viikolla käytiin useampaan kertaan jo tilanteessa, että Robin Hoodilta meinasi loppua kassa kesken, koska Gamestopin osake on aivan liian volatiili, jotta normaalit välittäjän osakkeen hankintaprosessit toimisivat. Käytännössä vaihtoehtoja on kaksi:
1. Välittäjä tekee suurissa kaupoissa niin paljon tappiota, että kassa loppuu. Kun kassa loppuu kaupankäyntivoluumia on karsittava. Tämä nähtiin jo ja se perustui välttämättömyyteen.
2. Failure to deliver. Ostaja ei saa osaketta, Robin Hood viettää loput olemassaoloajastaan oikeussaleissa kuulemassa erinäisiä tuomioita.
Se miksi Robin Hood rajoitti kaupan ostolaitaa, muttei myyntiä, on ongelma erikseen ja siihen tullaan etsimään vastaus oikeussaleissa. Tuo vaikuttaisi minusta olevan hämärällä alueella, koska on selvää kuka tilanteesta silloin hyötyy ja kun tutkitaan Robin Hoodin taustoja, niin syy-seuraus-suhteet vaikuttavat vähän turhan hyviltä sattumilta... Toisaalta, jos nyt ihan tiukasti lakia tulkitaan, niin minusta myös WSB:n ohjeistus omien osakkeiden lainaamisen kieltämiseen on tuolla samalla hämärällä alueella. Jos porukka tykkää osakkeesta, niin homma on ok. Jos yhtäkkiä miljoonat ihmiset tykkäävät osakkeesta, herää regulaattorien mielenkiinto. Jos yhtäkkiä nuo samat ihmiset alkavat kieltää osakkeiden lainauksen, niin herää kysymys mahdollisesta organisoitumisesta.
Tiedän, että itsekin täällä olen puolustanut sanavapautta, mutta en silloin vielä törmännyt tuohon viimeisimpään temppuun. Veikkaan että tuon takia tulee jostain reddit-käyttäjästä esimerkkitapaus. Tosin, vaikea on uskoa että Robin Hoodkaan tästä selviäisi. Tärkeintä olisi saada tilanne purettua ennen markkinahäiriötä ja saatua jotain rajoituksia osakkeiden shorttaamiseen. Jos YKSI ylishortattu osake saa välittäjät kaatumisen partaalle, niin ei tällaisia tilanteita saa jatkossa muodostua.
Muistelen jostain lukeneeni että jos hedgerahasto menisi maksukyvyttömäksi eikä pystyisi lunastamaan niitä gamestopin shortteja, niin välittäjä saattaisi olla se seuraava taho jolta rahoja alettaisiin karhuamaan (?). Tämä on ihan vaan arvailua.Avaappas tätä vähän lisää. Miten välittäjä voi tehdä osakekaupoissa tappiota? Sähän vain välittää niitä osakkeita.
Tappion tekee joko ostaja tai myyjä, ja nekään ei itseasiassa tee siinä itse kaupanteossa tappiota.
Niin siis käytännössä yksi henkilö/sijoitusyhtiö on myynyt 810 000 osaketta noin 20 dollarin myyntihinnalla. Nykykurssilla tuo potti olisi 263 miljoonaa. Kyseessä ei siis ole mikään yksittäisen "palkkatöissä" olevan henkilön kauppa, vaan firmaan sijoittaneen sijoitusyhtiön irtaantuminen.
Tässä viimeinen rautalanka aiheesta jos et kerran itse jaksa guuglettaa.Sellaiset faktat siellä sitten.
Kummasti siellä samalla sivulla lukee Gamestopin sisäpiirimyyjinä 2021 Q1:ssä Kurt James Wolf ja Raul J Fernandes. Mites nämä kaupat sijoitusyhtiöksi muuttuivat?
Olet väärässä myös siinä, että kyseiset henkilöt eivät olisi palkkatöissä. Kurt James Wolf on työsuhteessa Hestia Management LLC:ssä ja Raul J Fernandes on työsuhteessa omaan firmaansa. Nämä tiedot löytyvät kyseisten henkilöiden Linked sivuilta nopealla googlauksella.
Nämä molemmat henkilöt ovat Gamestopin hallituksen jäseniä päätöidensä ohella. Jonka takia heidän on raportoitava tekemänsä kaupat sisäpiirikauppoina.
Eiköhän sitten ole jo korkea aika korjata järjestelmä.On. Mikään järjestelmä ei kestä niitä vipukertoimia, mitä tässä yhteydessä on käytetty. Jos finanssikriisi on tuttu, niin siellä kyseessä oli ihan sama ilmiö. Jenkkien asuntolainat paisuivat pankkien kikkailussa miljardiluokkiin ja loppujen lopuksi asuntomarkkinoiden luuhistuminen meinasi kaataa koko pankkijärjestelmän.
Ei järjestelmää voi pysyvästi "korjata". Aina tulee olemaan pelureita, jotka keksii jonkun "varman" keinon tienata ja sitten se keinon hyödyntäminen ajetaan tappiin tietenkin, koska aina löytyy ahneita ihmisiä. Kymmenen vuotta sitten oli asuntolainat, tällä kertaa keino oli varmasti laskevien osakkeiden shorttaus, seuraavalla kerralla joku muu. Kaikkia aukkoja ei voida tukkia ennenkuin joku on niitä alkaa hyödyntämään.Eiköhän sitten ole jo korkea aika korjata järjestelmä.
Ei laskevien osakkeiden shorttaus ole mikään järjestelmävika jota pitäisi jotenkin ehkäistä.Ei järjestelmää voi pysyvästi "korjata". Aina tulee olemaan pelureita, jotka keksii jonkun "varman" keinon tienata ja sitten se keinon hyödyntäminen ajetaan tappiin tietenkin, koska aina löytyy ahneita ihmisiä. Kymmenen vuotta sitten oli asuntolainat, tällä kertaa keino oli varmasti laskevien osakkeiden shorttaus, seuraavalla kerralla joku muu. Kaikkia aukkoja ei voida tukkia ennenkuin joku on niitä alkaa hyödyntämään.
Tai oikeastaan se korjaus, joka ei oikestaan ole korjaus, näihin on, että annetaan järjestelmän silloin tällöin romahtaa, jotta suuria riskejä ottavat polttavat näppinsä ja menettävät rahansa. Romahdukset on tavallaan ihan toivottuja, koska silloin ne markkinoiden pehmeät kohdat paljastuvat. Suurin vika järjestelmässä nykyään onkin nämä elvytykset, joilla yritetään estää romahdusten tapahtuminen ja annetaan huonojen pelureiden jatkaa pelaamistaan ja kasvattaa riskien ottamistaan.
Kaupankäynnin keskeytyminen yksittäisellä osakkeella ja sen viputuotteilla on nimenomaan näyte siitä, että järjestelmä on robusti kun vakavaraisuus- ja vakuusmääräykset alkavat rajoittaa menoa hullusti heiluvien arvopapereiden kohdalla.
Osakkeiden clearausjärjestelmä on monimutkaisempi kuin se, että kaupat tapahtuisivat "välittömästi" ja aukottoman pitävästi. Minä en tunne sitä sillä tarkuudella, että pystyisin sanomaan että miten sen pitäisi toimia "määrittelemättömien" osakekurssien tapauksessa kun osa kaupasta tapahtuu jossain HFT-darkpooleissa ja osa julkisessa pörssissä.Viputuotteen ymmärrän mutta tässä oli kyse osakkeista(?)
En ymmärrä edelleenkään miten tiettyjen osakkeiden volatilisuus voi vaarantaa järjestelmän. Jokaista osakekauppaa varten on ostaja ja myyjä, nollasummakauppa.
Jos joihinkin osakkeisiin on liitetty mukaan johdannaisia, se on johdannaiset luoneen/ylläpitävän toimijan ongelma, ei itse osakekaupan/välittäjän.
Tässä tapauksessa näyttää että välittäjä rajoitti osakekauppaa koska välittäjällä intressissä myös tuo johdannaispuoli.
Tässä viimeinen rautalanka aiheesta jos et kerran itse jaksa guuglettaa.
Olisiko Redditin selitys riittävän kansantajuinen:
Tässä linkki viralliseen sisäpiirikauppailmoitukseen. Lopussa vihreällä on selitykset. Sarakkeessa 7 näkyy että kyse on Hestia Capitalin osakkeista.
https://news.gamestop.com/static-files/a66bae2b-3996-45ba-9c68-53ac0953a18e
Taisit nyt lukea rivien välistä sellaista mitä siellä ei ollut. Juuri päinvastaista tarkoitin eli että sehän on vaan hyvä asia kun noi holtittomat riskin ottajat polttavat näppinsä markkinoilla.Ei laskevien osakkeiden shorttaus ole mikään järjestelmävika jota pitäisi jotenkin ehkäistä.
Ja mitä nyt tarkoitat romahduksella? Sitä, että pitäisi poistaa kaikki vakavaraisuusvaatimukset market-makereilta ja mahdollistaa shorttaaminen ilman vakuuksia jne? Miksi se olisi toivottava tila?
Sehän johtaisi ihan suoraan siihen, että ltd-osakeyhtiöt (ltd/limited liability, Oy, Ab, GmbH/"Gesellschaft mit beschränkter Haftung") alkavat vivuttaa ihan holtittomilla riskeillä juuri näitä viputuotteita, kun omistajien riskit on rajattu omaan pääomaan ja voittoja ei ole rajattu, eikä mitään vakuusvaatimuksia olisi.
Pörssiromahdus tarkoittaa pörssissä noteerattujen osakkeiden äkillistä huomattavaa kurssilaskua. Romahdusta edesauttaa paniikki enemmän kuin taloudelliset seikat. Tätä edeltää yleensä kurssien yliarvostus ja talouden kuumeneminen ja näistä johtuva osakemarkkinoiden spekulatiivinen hintakupla.
Viime päivien keskusteluista voisi kovasti vetää johtopäätöksen, että joku vika on.Ei laskevien osakkeiden shorttaus ole mikään järjestelmävika jota pitäisi jotenkin ehkäistä.
Mielenkiintoista olisi tietää, mikä tuon kaverin osalta on hänen suunnittelema end-game. Toki niin kuin tuosta näkee, on varoja käteisenäkin jo reilusti, joten voihan olla että "bittirahalla" on helppo tehdä tarvittaessa isojakin turskia, jos loppuelämä on rahallisesti kuitenkin turvattu. Siis kun kaverista nyt on leivottu tuollainen legenda ja periaatteellisen vastarinnan keulakuva, ja nimikin on jo yleisessä tiedossa, näen tuossa monta potentiaalista vaaranpaikaa. Eli jos jossain vaiheessa selviää että kaveri on tehnyt exitin ennen muita, saattaa oven taakse ilmestyä ties minkälaista hullua. Toinen skenaario on että kaveri vaan häviää, mutta kun nimi on kerran tiedossa niin.. Ehkä hän pikku hiljaa irrottaa rahaa talteen ja vaikka lopussa tulisikin vähän turskaa, saa silti pitää "legendan" maineen.
Shorttaus on oikeastaan aika tärkeä osa markkinoita ja osakkeiden oikean arvon löytymistä. Se on keino osoittaa negatiivista sentimenttiä markkinoilla. Ja kun tuo ns. oikea shorttaus käsittelee oikeasti niitä osakkeita niin se tuo sillä tavalla lisää likvideettiä ja silläkin tavalla osakkeen arvo pysyy todennäköisemmin oikealla kohdalla.Laskevien osakkeiden shorttaus ei myöskään millään tavalla edistä pörssin tarkoitusta rahoittaa yrityksiä ja jakaa omistamisen riskiä useille osakkaille. Pörssistä on tullut jo niin abstrakti käsite, että harva enää edes ymmärtää minkä takia se osakeyhtiö alunperin lainsäädännöllä luotiin ja mikä niiden osakkeiden tarkoitus oli.
Shorttaus on oikeastaan aika tärkeä osa markkinoita ja osakkeiden oikean arvon löytymistä. Se on keino osoittaa negatiivista sentimenttiä markkinoilla. Ja kun tuo ns. oikea shorttaus käsittelee oikeasti niitä osakkeita niin se tuo sillä tavalla lisää likvideettiä ja silläkin tavalla osakkeen arvo pysyy todennäköisemmin oikealla kohdalla.
Parasta olisi, jos välittäjät seikkaperäisemmin vielä kertoisivat, miksi tekivät nuo rajoitustoimet. (Siis hiukan avaisivat lisää tuota selvitysmekansimia.) Se voisi olla ainoa tapa päästä näistä kaiken maailman salaliittoteorioista eroon, joita yhä lentelee aiheen ympärillä. Tieto tässä tapauksessa tuskin lisäisi tuskaa. Kuten sanottua, järjestelmä sinänsä toimii loistavasti jos ainoa ongelma koskee paria hassua osaketta parin päivän täysin poikkeuksellisen kurssimanipulaatiotempauksen (?) johdosta kun pelkästään NYSE:n ja NASDAQ:n kautta voi käydä kauppaa yli 6000 osakkeella. En ihan ymmärrä näitä "järjestelmä on mätä"-heittoja.
mitä hyötyä sellaisesta palvelusta on spekuloijalle, jonka bisnesmalli ei toimi kaikkina aikoina
Itse olen eri mieltä. Miksi sitä arvoa ei voi löytyä pelkästään myymällä osakkeita ja ostamalla niitä? Näyttää pitemminkin siltä, että shorttaaminen aiheuttaa jättimäisiä arvonheilahteluita konkurssikypsän firman arvo nousee tuhansia prosentteja kuten Gamestopin tapauksessa ja osakkeen arvo irtoaa todellisuudesta täysin ja muuttuu pelkäksi vedonlyönniksi.
Koska silloin ainoa syy ostaa olisi ajatus noususta ja vastaavasti myynnin ainoa syy olisi ajatus laskusta. Jos shorttaus ei olisi mahdollista, niin kaupan toista puolta voisi olla vaikea löytää, koska yleensä sentimentti on harvoin tasapuolisesti jakautunut (positiivisen sentimenttiä on enemmän kuin negatiivista tai toisinpäin). Shorttaus tavallaan lisää markkinalla näitä toisia osapuolia, jotka myy tai ostaa riippuen kumpaa kaivataan, eli toisin sanoen kauppojen hinnat pysyvät lähempänä oikeata arvoa.Itse olen eri mieltä. Miksi sitä arvoa ei voi löytyä pelkästään myymällä osakkeita ja ostamalla niitä? Näyttää pitemminkin siltä, että shorttaaminen aiheuttaa jättimäisiä arvonheilahteluita konkurssikypsän firman arvo nousee tuhansia prosentteja kuten Gamestopin tapauksessa ja osakkeen arvo irtoaa todellisuudesta täysin ja muuttuu pelkäksi vedonlyönniksi.
Tässä on hyvä twitter ketju miksi Long/short hedge rahastot shortaa esim. se melvin capital. Lyhyt vastaus taitaa olla jotta meillä kaikilla on kivaa ja tavallinen ihminen voi elää yli varojensa.
Tuliko siis WSB-foorumilaisille yllätyksenä, että markkinoiden edullisin palvelu ei välttämättä ollutkaan paras? Yleiseksi elämänohjeeksi totean, että ei kannata sokeasti uskoa kaikkea mitä jossain Redditin WSB-foorumin "hyvissä keskusteluissa" ihan suoraan kerrotaan.Tuolla WSB reddit foorumilla oli hyvää keskustelua noista rajoitustoimista. Siellä sanottiin ihan suoraan, että vaikka kaikki Robinhoodin väitteet rajoitusten tarpeesta riskien hallitsemiseksi olisivat totta eikä taustalla ole mitään salaliittoa, niin mitä hyötyä sellaisesta palvelusta on spekuloijalle, jonka bisnesmalli ei toimi kaikkina aikoina?
Oikea arvo paljastuu sitten kun joku myy ja joku ostaa. Ei siihen tarvita mitään erityistä osoittamista. Likviditeetti tai osakkeen arvon pysyminen oikealla kohdalla ei taas ole oikeastaan millään tavalla oleellista osakeyhtiön toiminnan kannalta. Kuten sanottua, monelle tuntuu olevan nykyään täysin hukassa miksi se osakemuotoinen omistusjärjestelmä on kehitetty ja mikä sen tarkoitus on.Shorttaus on oikeastaan aika tärkeä osa markkinoita ja osakkeiden oikean arvon löytymistä. Se on keino osoittaa negatiivista sentimenttiä markkinoilla. Ja kun tuo ns. oikea shorttaus käsittelee oikeasti niitä osakkeita niin se tuo sillä tavalla lisää likvideettiä ja silläkin tavalla osakkeen arvo pysyy todennäköisemmin oikealla kohdalla.
Tämän teorian mukaan esimerkiksi asuntokauppa ei olisi mahdollista. Kuitenkin ne asuntojen myyjät ja ostajat löytävät markkinahinnan ja toisensa aivan hyvin ilman, että kukaan shorttaa niitä asuntoja siinä välissä.Koska silloin ainoa syy ostaa olisi ajatus noususta ja vastaavasti myynnin ainoa syy olisi ajatus laskusta. Jos shorttaus ei olisi mahdollista, niin kaupan toista puolta voisi olla vaikea löytää, koska yleensä sentimentti on harvoin tasapuolisesti jakautunut (positiivisen sentimenttiä on enemmän kuin negatiivista tai toisinpäin). Shorttaus tavallaan lisää markkinalla näitä toisia osapuolia, jotka myy tai ostaa riippuen kumpaa kaivataan, eli toisin sanoen kauppojen hinnat pysyvät lähempänä oikeata arvoa.
Toki nykyään osakkeiden arvot ovat karanneet aika kauas siitä mitä niiden fundamenttien mukaan pitäisi olla. Mutta sanoisin että silti aika tärkeätä olisi jos sitä kauppaa käytäisiin lähempänä sitä oikeaa arvoa kuin kauempana siitä.Oikea arvo paljastuu sitten kun joku myy ja joku ostaa. Ei siihen tarvita mitään erityistä osoittamista. Likviditeetti tai osakkeen arvon pysyminen oikealla kohdalla ei taas ole oikeastaan millään tavalla oleellista osakeyhtiön toiminnan kannalta. Kuten sanottua, monelle tuntuu olevan nykyään täysin hukassa miksi se osakemuotoinen omistusjärjestelmä on kehitetty ja mikä sen tarkoitus on.
Asuntokauppa on aika eri asia kuin osakemarkkinat.Tämän teorian mukaan esimerkiksi asuntokauppa ei olisi mahdollista. Kuitenkin ne asuntojen myyjät ja ostajat löytävät markkinahinnan ja toisensa aivan hyvin ilman, että kukaan shorttaa niitä asuntoja siinä välissä.
En nyt tiedä. Suurimmassa osassa asuntokauppoja ostetaan ja myydään vain osakkeitaAsuntokauppa on aika eri asia kuin osakemarkkinat.
Sitä paitsi en sanonut, että kaupankäynti olisi mahdotonta. Ainoastaan, että se olisi vaikeampaa.
Koska silloin ainoa syy ostaa olisi ajatus noususta ja vastaavasti myynnin ainoa syy olisi ajatus laskusta. Jos shorttaus ei olisi mahdollista, niin kaupan toista puolta voisi olla vaikea löytää, koska yleensä sentimentti on harvoin tasapuolisesti jakautunut (positiivisen sentimenttiä on enemmän kuin negatiivista tai toisinpäin). Shorttaus tavallaan lisää markkinalla näitä toisia osapuolia, jotka myy tai ostaa riippuen kumpaa kaivataan, eli toisin sanoen kauppojen hinnat pysyvät lähempänä oikeata arvoa.
Se oikea arvohan muuttuu kokoajan. Tarkoitus ei ole siis että osakkeen arvo pysyy samana vaan se että kauppojen hinnat seuraavat tuota muuttuvaa oikeaa arvoa.Jos kaikki osakkeet löytävät heti "oikean arvonsa" ja pysyvät "oikeassa arvossa" miten sellaisilla markkinoilla voi tehdä voittoja jos kaikki on kokoajan "oikeassa arvossaan"?
Eikö sijoittajan kannattaisi pikemminkin toivoa sitä, että osakkeet pysyvät mahdollisimman kaukana "oikeasta arvostaan", jolloin niillä voi tehdä voittoa jos tajuaa ensimmäisten joukossa sen, että hinta on väärässä arvossa?