Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Ilmeisesti et ostanu kk-säästöllä vaan suoraan pörssistä, jolloin hinta on 15e per kauppa. Toista ostit siis ilmeisesti 1 kappaleen ja toista kolme. Eli osta niitä kk-säästöllä, jolloin ei kuluja ostoista.
Tuo Norwegianin korkotili vaikutti ihan hyvältä. Syötin tiedot sinne ja avaavat tilin joskus.Täällä yleiset ehdot https://www.banknorwegian.fi/Documents/FI/SavingsAccount/Yleiset_ehdot_talletustili.pdf
Muihin kysymyksiin: Ei nosto rajoituksia, nosta niin paljon kun haluat niin usein kuin haluat. Korko lasketaan päivittäin, ja maksetaan kerran vuodessa 31.12.20XX
Voisi varmaan johonkin muuhunkin sijoittaa, mutta pörssikurssit on melko korkealla juuri nyt. Toki voihan ne nousta tuosta vieläkin lisää.
Tuli kyllä mieleen kanssa ostaa kun osinkoja maksetaan pois ja "saisi vähän halvemmalla". Mutta taitaa olla jo suurin osa osingoista maksettu? Nythän on myös uutisoitu että hyvä vaihe olisi menossa ja nousuhan voisi jatkua tosiaan vielä pitkään, tai olla vasta "alussa"Osakesjoittamisessa on se ongelma, että kurssit ovat aina "vähän korkeat". Koskaan, siis koskaan ei ole sellaista tilannetta, että nyt varmasti kurssit voivat vain nousta. Palstoilla kurssirommausta on povattu varmuudella joka viikko ainakin viiden vuoden ajan. Epäilemättä joskus osuu oikeaan ja rommataan oikein kunnolla. Mutta keskimäärin ei ole kannattanut olla sijoittamatta vain sellaisen yleisen kalleusfiiliksen takia.
(Ja kun tämän kirjoitan, niin ensi viikolla varmaan rommataan ja kovaa kun Le Pen valitaan ja Frexit pääsee vauhtiin)
" -- myös ajalliseen hajatukseen liittyy riskinsä.
Jos ripottelee rahansa markkinoille esimerkiksi kolmen vuoden aikana, voi käydä niin että markkinat nousevat koko hajautusajan ja romahtavat sen päätyttyä. Sijoittajalle lävähtää silloin amerikkalaisten doublewhammyksi kutsuma kaksoiskorvatillikka"
Seligson & Co - Kysymyksiä & vastauksia
![]()
Oletat nyt että sinulla on heti romahduksen jälkeen tilillä jotain käteistä, jolla pystyt ostamaan niitä halpoja osakkeita.Toki näin, jos ajallista hajautusta tekee vain yhteen tuotteeseen / osakkeeseen ja realisoi sijoituksensa romahtamisen jälkeen tappiolla. Jos sijoittaminen jatkuu ajallisesti hajauttaen romahduksesta huolimatta ei kai isompaa ongelmaa sinänsä ole? Tällöin ostoja kannattaa jatkaa romahtaneilla hinnoilla, mikä tulevissa nousuissa hieman tasapainottaa edellisessä huipussa tehtyjä ostoja.
Oletat nyt että sinulla on heti romahduksen jälkeen tilillä jotain käteistä, jolla pystyt ostamaan niitä halpoja osakkeita.Ongelmahan on nimenomaan siinä kun saat vaikka perintönä 50.000e könttäsumman ja mietit, ripotteletko sen osakkeiden ostoon seuraavan kahden vai kolmen vuoden ajalle. Tämän jälkeen rahat on loppu, eikä ole enää rahaa ostaa halpoja osakkeita.
Mikäli strategiana on sijoittaa tasaisesti vaikka 15% palkasta kuukausittain osakkeisiin koko loppuelämän ajan, niin silloinhan mitään ajallista hajauttamista ei tarvitse erikseen suunnitella, kun se tapahtuu automaattisesti.
Oletat nyt että sinulla on heti romahduksen jälkeen tilillä jotain käteistä, jolla pystyt ostamaan niitä halpoja osakkeita.Ongelmahan on nimenomaan siinä kun saat vaikka perintönä 50.000e könttäsumman ja mietit, ripotteletko sen osakkeiden ostoon seuraavan kahden vai kolmen vuoden ajalle. Tämän jälkeen rahat on loppu, eikä ole enää rahaa ostaa halpoja osakkeita.
Mikäli strategiana on sijoittaa tasaisesti vaikka 15% palkasta kuukausittain osakkeisiin koko loppuelämän ajan, niin silloinhan mitään ajallista hajauttamista ei tarvitse erikseen suunnitella, kun se tapahtuu automaattisesti.
Korko lasketaan päivittäin, ja maksetaan kerran vuodessa 31.12.20XX
Ei se nyt ihan niinkään mene, että tuo säännöllinen säästäminen poistaisi ajallisen hajauttamisen tarpeen.
Mikäs paradoksi tuo on? Säännöllinen sijoittaminen ON ajallista hajautusta. Eikä sen tarkoitus ole 'kompensoida romahdusta', vaan ainoastaan se, ettei yksittäinen ostoerä osu huipuille. Muuhun se ei voi vaikuttaa.
No jonkinlainen paradoksi se on. Sitä itsekin mietin. Kai se pointti siinä minun jutussa oli, että kun kuukausisäästö menee tarpeeksi pieneksi suhteessa koko salkun kokoon, et itseasiassa enää tee ajallista hajauttamista, koska uudet sijoitukset ovat merkityksettömän pieniä.
Sijoitusten arvo laskisi 50%, mutta lopputuloksena oleva summa ei ole sijoitettu rahasumma - 50%, paitsi jos ostoja ei ole lainkaan hajautettu ja on ostanut juuri ennen romahdusta. Sellainen skenaario, jossa 50% nousu pohjilta kestää 25 vuotta, kuulostaa aika kehnolta sijoitusten hajauttamiselta. Jokin yksittäinen maa voi toki rypeä pitkään pohjamudissa.Jos et pysty sijoittamaan enää salkun kokoon nähden merkittävää summaa (Olisiko esimerkkinä hyvä vaikka vähintään 1% vuodessa), niin käytännössä istut vain vanhan salkun päällä ja 50% romahduksessa menetät 50% omaisuudestasi, jolloin pörssikurssien jumittuessa sinulla kestää suunnilleen 25 vuotta päästä takaisin romahdusta edeltäneeseen tasoon.
Sitä en oo hiffannu, et jos korko lasketaan päivittäin niin miksi välillä menee montakin päivää ettei kertynyt korkomäärä ole kasvanut yhtään..?
Jostain muistan lukeneeni että omilla sivuilla näytettävä korko on kerran kuussa päivittyvä.
Tarkennatko vähän? Valtiot yleensä on ne jotka verottaa ja saa niistä tuloja. Kansalaisille ne on lähinnä menoa.Verotus myös pääomatuloa?
Kotimaisten pankkien talletuskorot menee lähdeveron mukaan. Norwegianin tulot on kai pääomatoloja kuten joku ylempänä sanoi.Korko on pääomatuloa?
NVDA on kyllä omassakin salkussa aika positiivinen lappu.Tulipas jälleen huima tulos NVIDAlta,
Nvidia (NASDAQ:NVDA): Q1 EPS of $0.85 beats by $0.18.
Revenue of $1.94B (+49.2% Y/Y) beats by $30M.
Stock premarket +14 %.
Poimintana lukujen takaa; NVIDIAn data center -business kasvoi 186 % y-o-y ja oli nyt $409M. Vertailun vuoksi AMD:n koko CPU/GPU-busineksen liikevaihto Q1:llä oli yhteensä $593M. Eli suuret investoinnit PhysX:n sijaan CUDA/koneoppimiseen alkoi tuottaa hedelmää. NVIDIAn asema tuossa markkinassa on ihan suvereeni ja tuosta markkinasta on NVIDIA ottanut vain pienen pintaraapaisun. NVIDIA on omassa salkussa parhaiten tuottanut tekno ja sama meno tulee varmasti jatkumaan.
Mitä jos nordnetissa pistää jonkun oston päälle eikä se mene läpi, meneekö siitäkin maksu?
Kiitos selvennyksestä.Tämä asia selviää googlettamalla 'Nordnet hinnasto'![]()
Mitäs mieltä techiläiset Baltic Horizonista?
Baltic Horizon yleisöanti 9.5.–30.5.2017
Erittäin pettynyt fortumin pitkäaikainen omistaja voi vain todeta, että firmassa on hyvin keskinkertainen johtajisto ja mitään isoja tuottoja ei kannata odottaa. Idiootit myivät parhaiten tuottavat monopoliliiketoimintansa eivätkä keksi rahoille muuta tekemistä kuin osinkojen maksun.Eikös toi Fortumin osake ole aika no brainer? Himmee osinkotuotto hintaan nähden.
Erittäin pettynyt fortumin pitkäaikainen omistaja voi vain todeta, että firmassa on hyvin keskinkertainen johtajisto ja mitään isoja tuottoja ei kannata odottaa. Idiootit myivät parhaiten tuottavat monopoliliiketoimintansa eivätkä keksi rahoille muuta tekemistä kuin osinkojen maksun.
Vituttaa kun tuollaiset idiootit päästetään valtaan. Sen takia se kurssikin kyntää pohjamudissa.
Tuottoahan olisi saanut lisää hintoja nostamalla. Vaan ilmeisesti kotimainen pomo ei kehdannut, joten totesivat helpommiksi myydä ja antaa muiden ottaa pahan karman.
Joo, onhan nuo juoksevat kulut aika kovat. Tuotantosidonnaisella on kyllä jotain muutakin ehtoa ettei se nyt ihan kaikesta tuotosta ota 20%."Ennen sijoituksen tekemistä tai sen jälkeen veloitettavat kertamaksut
Merkintäpalkkio Ei merkintäpalkkiota
Lunastuspalkkio Ei lunastuspalkkiota
Alla ovat enimmäismäärät, jotka sijoituksesta voidaan veloittaa kuluina.
Rahastosta vuoden aikana veloitettavat kulut Juoksevat kulut 2,5 % (sisältää hoitopalkkion)
Rahastosta erityisissä tilanteissa veloitettavat maksut Tuottosidonnainen palkkio* 20 %"
Ei jatkoon. Hyvin oli piilotettu tämä tieto. Kertoo jo kaiken jos tätä joutuu metsästämään 4 linkin takaa.
Eikös toi Fortumin osake ole aika no brainer? Himmee osinkotuotto hintaan nähden.
Itse asiassa Fortumin on omistajan kannalta parempi pitää rahat kassassa, tai sijoittaa ne inflaatiosuojattuihin govbondeihin, kiitos osingoista maksettavan veron.
Suurin omistaja suorastaan hyötyy osinkoverosta, koska jokainen fortumin maksama osinko-euro kertyy about 1.3-kertaisena valtion kassaan.Valitettavasti suurin omistaja ei kärsi osinkoverosta...
Bitcoinissa sama ongelma kuin esim. kullan ostamisessa: Itse sijoituksen kohde ei tuota mitään. Jos haluaa välttämättä spekuloida bitcoineilla, niin miksi edes tehdä se sijoitusinstrumentin kautta, jolla saa aikaan vain itselleen verovaikutuksia? Sen kuin hommaat sen bitcoinin (tai osan siitä) suoraan ja istut päällä.Liekkö tyhmä kysymys, mutta mitä mieltä jengi on esim bitcoini ETF:stä?
Kaupankäynti - Nordnet
Olisiko mitään järkeä ostaa?
Toinen kysymys, että kannattaako enää tässä vaiheessa ostaa Sotkamo Silveriä? Olisi selkeästi ollut otollisemmat ajat tuossa syksy-tammikuu välillä, mutta enpä ollut vielä silloin tutustunut tähän sijoittamisen maailmaan...
Liekkö tyhmä kysymys, mutta mitä mieltä jengi on esim bitcoini ETF:stä?
Kaupankäynti - Nordnet
Olisiko mitään järkeä ostaa?
Toinen kysymys, että kannattaako enää tässä vaiheessa ostaa Sotkamo Silveriä? Olisi selkeästi ollut otollisemmat ajat tuossa syksy-tammikuu välillä, mutta enpä ollut vielä silloin tutustunut tähän sijoittamisen maailmaan...