Kaiser Soze
Johtaja
- Liittynyt
- 18.10.2016
- Viestejä
- 4 961
Mukavahan se on viettää iltapäivää kun Googlesta tulee hälytys että melkein +10% päivässä yhdelle painotetuimmista osakkeistaniJuu ei tullut silloin ostettua
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Mukavahan se on viettää iltapäivää kun Googlesta tulee hälytys että melkein +10% päivässä yhdelle painotetuimmista osakkeistaniJuu ei tullut silloin ostettua
Jos myy esim. superrahastoa ja tekee voittoa, niin miten verotus menee käytännössä? Tiedän että nordnet lähettää tiedot myynnistä verottajalle, mutta tilittääkö nordnet verottajalle verot, vai tuleeko verottajalta lasku jossain vaiheessa veroista? ja jos tulee niin missä vaiheessa? ja ilmottaako nordnet heti kaupan toteutuessa tiedot verottajalle vai vasta vuoden lopussa?
Multa lähti osingoista ennakkopidätys nordnetiltä...
Tiedän että nordnet lähettää tiedot myynnistä verottajalle, mutta tilittääkö nordnet verottajalle verot, vai tuleeko verottajalta lasku jossain vaiheessa veroista? ja jos tulee niin missä vaiheessa?
Mätkyistä ei tarvi maksaa korkoa.Eikös ne voi maksaa jotenkin ennakkoverona, jolloin välttää mätkyjen koron?
Työnantajan sinulle antama puhelinetu ei ole sinulle kulu. Se on työnantajan antama etuus. Se, että tuo etuus on overonalainen ei muuta puhelinetua kuluksi millään tavalla.
Tuolta luontoiseduista löytyi ihan mielenkiintoista matskua. Ainakin työsuhdematkalipun veronalaisen osan voi vähentää työmatkakuluina, joten sekin puhuu sen puolesta, että ainakin joitakin luontoisetuja voi vähentää.En allekirjoita tätä tulkintaa...
Mätkyistä ei tarvi maksaa korkoa
No katos, niinpä onkin. Toisaalta harvemmalle tuota tilannetta tulee ja senkin pystyy välttämään maksamalla ennakkoon"Vuoden 2016 jäännösverolle lasketaan korkoa 1.2.2017 alkaen jäännösveron ensimmäisen erän eräpäivään asti. Alle 10 000 euron jäännösveron korko on 0,5 %. 10 000 euroa ylittävältä osalta korko on 2 % vuonna 2017 (korko on Suomen Pankin vahvistama viitekorko + 2 prosenttiyksikköä). Korkoprosentti tarkistetaan vuosittain. Lasketusta jäännösveron korosta vähennetään aina 20 euroa. Käytännössä joudut maksamaan verovuoden 2016 jäännösverolle korkoa, jos jäännösverojesi määrä ylittää noin 4 788 euroa."
Voi myyntien verot maksaa ennakkoon. Mitään automatiikkaa tälle ei ole eli itse pitää ilmoittaa halu maksaa. Tarkemmin tosin en osaa sanoa miten tämä tehdään, mutta eiköhän tuolla verottajan sivuilla ole tuostakin ohjeita.Eikös ne voi maksaa jotenkin ennakkoverona, jolloin välttää mätkyjen koron?
Voi myyntien verot maksaa ennakkoon. Mitään automatiikkaa tälle ei ole eli itse pitää ilmoittaa halu maksaa. Tarkemmin tosin en osaa sanoa miten tämä tehdään, mutta eiköhän tuolla verottajan sivuilla ole tuostakin ohjeita.
Kannattaa kokeilla. Itse olen soveltanut ansiopuolen sääntöjä. "Tietokoneen hankintameno vähennetään 25 % vuotuisin menojäännöspoistoin. Jos tietokoneen ostohinta on alle 1 000 euroa, hankintamenosta vähennyskelpoiseksi katsottava osuus voidaan kuitenkin vähentää kerralla."
Eli on pakko jaotella, vaikkei niin kannattaisikaan. Tuosta 1100e koneesta olisi vähennettävää 50% eli 550e. Ja siitä saisi vähentää 1. vuonna 25% eli 137,5e. Onneksi pääomapuolella ei ole omavastuuosuutta, niin tuokin hyödyttää.
Mätkyistä ei tarvi maksaa korkoa.
ETF kuukausisäästäminenLienee "klassikkokysymys" mutta kysytään silti:
Ajattelin alkaa rakentelemaan itselle osakesalkkua (nordnet) ajatuksella "Osta ja pidä". Alkupanokseksi ajattelin noin 1000 euroa ja jatkossa kuukausittain 200 eurolla tai isommalla summalla, riippuen palkasta.
Tulevaisuudessa osingoilla aina vaan lisää lappuja.
Pohjalle ajattelin ainakin konetta, nordeaa - ajatuksia / ideoita muista ostokohteista? Suuria pikavoittoja en vielä tässä vaiheessa hae, haluaisin rakentaa pohjaa ja sitten kokemuksen karttuessa katsoa markkinoita josko jotain pikaostoksia tohtisi tehdä.
Nordnetin Superrahastot ja ETF-sijoittaminen. Jos haluaa vähän "jännitystä" niin tuolla nyt käynnissä olevalla Nordnetin 200e tarjouksella voi ostaa suoraan "varmoja" suomalaisia osakkeitakin, juurikin jotain Konetta tai Nordeaa.Lienee "klassikkokysymys" mutta kysytään silti:
Ajattelin alkaa rakentelemaan itselle osakesalkkua (nordnet) ajatuksella "Osta ja pidä". Alkupanokseksi ajattelin noin 1000 euroa ja jatkossa kuukausittain 200 eurolla tai isommalla summalla, riippuen palkasta.
Tulevaisuudessa osingoilla aina vaan lisää lappuja.
Pohjalle ajattelin ainakin konetta, nordeaa - ajatuksia / ideoita muista ostokohteista? Suuria pikavoittoja en vielä tässä vaiheessa hae, haluaisin rakentaa pohjaa ja sitten kokemuksen karttuessa katsoa markkinoita josko jotain pikaostoksia tohtisi tehdä.
En allekirjoita tätä tulkintaa. Esimerkiksi autoedussa (Verohallinto > Työsuhdeautolla tehdyt matkat) kodin ja varsinaisen työpaikan väliset matkat lisätään työntekijän ansiotuloon. Tämän jälkeen ansiotuloista on vähennettävissä kodin ja varsinaisen työpaikan väliset matkakustannukset samoin perustein, kuin muillakin palkansaajilla. Tässäkään palkansaajalle ei tule edellä esittämälläsi tavalla kulua.
Jos puhelinetuna saadun työpuhelimen nettiä käyttää pääomatulojen hankintaan, niin puolet puhelinedusta vähennyksiin voi pistää. Koska puhelinedun vähennyskelpoisuuden hyväksyttävyys on verovelvollisten suurelle enemmistölle epäselvä, ei tuosta mitään seuraa, vaikka verottaja toteaisi ettei vähennystä hyväksytä.
EDIT&OFFTOPIC: Verohallinto > Luontoisedut verotuksessa Paitsi että vedetääs takaisin sen verran, että (matka)puhelinedun on katsottu käsittävän koti- ja ulkomaanpuhelut sekä teksti- ja multimediaviestit.
"Matkapuhelinliittymään sisältyy tyypillisesti myös niin sanottu datasiirto-ominaisuus. Tämä tarkoittaa, että puhelimen kautta pääsee Internettiin ja voi esimerkiksi käyttää sähköpostia. Jos datasiirto-ominaisuus on järjestetty työkäyttöä varten, kyseessä ei ole erillinen veronalainen luontoisetu. Datasiirto-ominaisuus ei siten korota matkapuhelinedun arvoa. Vastaavasti, jos palkansaajalla on työkäyttöä varten annettu matkapuhelin, jonka käytöstä maksetut puhelinlaskut palkansaaja itse maksaa, datasiirto-omaisuus ei ole veronalainen luontoisetu."
Puhelinetuhan kannattaisi käytännössä järjestää niin, että palkansaaja maksaa itse omat yksityispuhelunsa, jolloin verottavaa puhelinetua ei tule. Nykyään työpuhelimeen sisältyy netti, joka on hankittu työkäyttöön, mutta jota samalla voi käyttää esim. WhatsApp, jolloin mitään verotettavaa luontaisetua ei synny.
Elokuuhun asti nordnetistä korkeintaan 200€ kaupat superhalvalla.Kysytään nyt tätä täältä, kun tuntuu olevan tietävää porukkaa. Itsellä liikenemässä muutama tonttu "ylimääräistä", jonka voisi hyvinkin laittaa johonkin parempaan tarkoitukseen kuin istumaan pankkitilillä. Onko osakkeet vai rahastot tähän tarkoitukseen kannattavampi vaihtoehto? Myös jatkossa tietenkin tarkoitus laittaa rahaa, mutta ihan kuukausitasolla en välttämättä tähän pysty sitoutumaan. Olen ainakin kuullut tutulta, että sadalla eurolla ei välttämättä kannata ostaa osakkeita, vaan kerralla esim. 500e yhtä firmaa, jotta joku järki touhussa olisi - pitääkö kutinsa?
Kuukausisäästöt joko etf:iin tai rahastoihin. Nordnetin pohjoismaiset rahastot on kk-säästöllä ilmaisia ja etf:t kuukausisäästöillä todella edullisia kuluiltaan.Kysytään nyt tätä täältä, kun tuntuu olevan tietävää porukkaa. Itsellä liikenemässä muutama tonttu "ylimääräistä", jonka voisi hyvinkin laittaa johonkin parempaan tarkoitukseen kuin istumaan pankkitilillä. Onko osakkeet vai rahastot tähän tarkoitukseen kannattavampi vaihtoehto? Myös jatkossa tietenkin tarkoitus laittaa rahaa, mutta ihan kuukausitasolla en välttämättä tähän pysty sitoutumaan. Olen ainakin kuullut tutulta, että sadalla eurolla ei välttämättä kannata ostaa osakkeita, vaan kerralla esim. 500e yhtä firmaa, jotta joku järki touhussa olisi - pitääkö kutinsa?
Kysytään nyt tätä täältä, kun tuntuu olevan tietävää porukkaa. Itsellä liikenemässä muutama tonttu "ylimääräistä", jonka voisi hyvinkin laittaa johonkin parempaan tarkoitukseen kuin istumaan pankkitilillä. Onko osakkeet vai rahastot tähän tarkoitukseen kannattavampi vaihtoehto? Myös jatkossa tietenkin tarkoitus laittaa rahaa, mutta ihan kuukausitasolla en välttämättä tähän pysty sitoutumaan. Olen ainakin kuullut tutulta, että sadalla eurolla ei välttämättä kannata ostaa osakkeita, vaan kerralla esim. 500e yhtä firmaa, jotta joku järki touhussa olisi - pitääkö kutinsa?
Max 1 %:n välityspalkkio koskee myös muita markkinoita, vai mitä mahdoit tarkoittaa? Toki tästä huolimatta suorat sijoitukset tuskin ovat hyvä vaihtoehto, ainakaan ennen kuin tietoa on hieman karttunut.Irto-osakkeita en noilla summilla hankkisi, koska se tarkoittaisi Nordean kautta vain suomi osakkeita
Joku ajatuserhe tässä oli, en tiedä mikä, ehkä tarkoitus oli sanoa että Nordealla ulkomaan valuutassa pakolliset osinkojen valuuttakonvensiot tekevät hommasta järjetöntä, mutta voihan sitä tietysti euroilla shopata euroopasta jolloin ei ole tuota ongelmaa (monessa maassa sitten ongelmana verosopimuksien kunnioittamattomuus ja jos osinko on muutamia euroja (koska sijoitus satasia) niin ei maksa vaivaa lähteä hakemaan senttejä takaisin ja taas hävisit kuluissa rahastolle/etf:lle joka ei jaa ulos).Max 1 %:n välityspalkkio koskee myös muita markkinoita, vai mitä mahdoit tarkoittaa?
Tänään on melkoista rallia menty pörssissä. Hölmöä, miten politiikka vaikuttaa rahamarkkinoihin noin suuresti, vaikka ei ehkä pitäisi.
Tai itse haluaisin nähdä nämä kaksi asiaa erillään toisistaan.
Joku ajatuserhe tässä oli, en tiedä mikä, ehkä tarkoitus oli sanoa että Nordealla ulkomaan valuutassa pakolliset osinkojen valuuttakonvensiot tekevät hommasta järjetöntä, mutta voihan sitä tietysti euroilla shopata euroopasta jolloin ei ole tuota ongelmaa (monessa maassa sitten ongelmana verosopimuksien kunnioittamattomuus ja jos osinko on muutamia euroja (koska sijoitus satasia) niin ei maksa vaivaa lähteä hakemaan senttejä takaisin ja taas hävisit kuluissa rahastolle/etf:lle joka ei jaa ulos).
Ei siinä ole mitään ihmeellistä, että vapaata markkinataloutta kannattavan ehdokkaan pääsy toiselle kierrokselle nostaa liiketoiminnan pitkän aikavälin tuotto-odotuksia.Tänään on melkoista rallia menty pörssissä. Hölmöä, miten politiikka vaikuttaa rahamarkkinoihin noin suuresti, vaikka ei ehkä pitäisi.
Tai itse haluaisin nähdä nämä kaksi asiaa erillään toisistaan.
Suoria osakesijoituksia ei tuollaisella parin sadan summalla kannata missään nimessä lähteä tekemään. Prosentuaaliset kulut nousevat nopeasti korkeiksi, ja syövät tuotoista. Itse en suoria osakkeita, tai välttämättä edes ETF -rahastoja ostelisi alle tonnilla.
Pienet kuukausisäästöt on tosiaan kaikkein järkevin toteuttaa johonkin indeksirahastoon, joka ei merkintämaksua ota ollenkaan. Näin ollen päädymme nopeasti joko Nordnetin superrahastoihin tai esimerkiksi Seligsonin indeksirahastoihin.
Toisaalta Nordnet on saanut puuhailla aika rauhassa viime vuodet, vasta viime aikoina kilpailu on alkanut kiristymään piensijoittajien euroista.En menisi vannomaan. Nordnet on vuosien mittaan harjoittanut paljon erilaista sisäänheittomarkkinointia, ja tämä on aika tyylipuhdas esimerkki siitä.
En menisi vannomaan. Nordnet on vuosien mittaan harjoittanut paljon erilaista sisäänheittomarkkinointia, ja tämä on aika tyylipuhdas esimerkki siitä.
Samanlainen kampanja, tai mielummin pysyvä tarjous pitäisi saada ulkomaisillekin osakkeille. Osinkojen uudelleen sijoittaminen olisi paljon kannattavampaa.Eli mitä et menisi vannomaan? Itsekin veikkaan, että hinnoittelu jatkuu kampanjan jälkeenkin ja huomaavat, että pikkusummilla pelaavat jättävät näin enemmän rahaa taloon.
Nuo ovat ilmeisesti oman pääoman / osakeriskisiä sijoituksia? Lasketaanko noiden tuotot korko vai osinkotuotoiksi ja millä veroprosentilla ne menevät?Itsellä on mukana salkussa kohtuullisen korkealla riskillä äänivallattomia osakkeita, mutta keskimäärin 7,5% osinkotuotolla OPR-Vakuuden, Lainaston ja Top Finance Oyn lappuja.
Ja kyllä, tajuan, että näissä jää musta pekka helposti käteen.
Hyvät puolet: Sijoituksen nimellisarvo ei laske, verraten korkea ja tasainen osinkotuotto, kaksi ensin mainittua vakaita toimijoita markkinoilla
Huonot puolet: Sijoituksella ei ole jälkimarkkinoita ja sijoitus on täysin näiden firmojen armoilla, Pikavippitoiminnan poliittiset riskit, asiakaskunnan järkyttävä maksukäyttäytyminen, Lopulta pieni tuotto todelliseen riskiin nähden, Jos et nosta ajoissa, seuraava pienikin markkinakupru luultavasti vetää tämän nollaan.
Kolmisen vuotta sisällä, ja osingot ovat edelleen kilahtaneet tilille.
En kyllä kieltämättä näillä lähtisi sijoittamista aloittamaan, ellei salkulla ole jo muutenkin kokoa. Itse otin mukaan uhkapelin hengessä ja urheilun nimissä.