• Hyvät tarjoukset -alueen ohjeet ja säännöt

    • Uuden tarjouksen kohdalla valmispohjan ja etuliitteen käyttö on pakollista!
    • Otsikkomuotoilu: Tuote, kauppa, tarjoushinta
    • Ainoastaan tarjouksia, jotka toimitetaan Suomeen
    • Ei ref-linkkejä
    • Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan huolimatta jotkut yritykset jatkavat Venäjällä liiketoimintaa. Tälläisissä tapauksissa tarjousketjuissa voi kertaalleen linkittää tähän viestiketjuun ja jatkaa keskustelua aiheesta siellä.

Ruoka Russel Hobbs Satisfy Air and Grill

Tuo on niin iso että se menee uunin päälle sillai että se on jokasen levyn päällä vähäsen ja kansi aukeaa niin korkeelle että just ja just liesituulettimen alle mahtuu.
 
Tuo on niin iso että se menee uunin päälle sillai että se on jokasen levyn päällä vähäsen ja kansi aukeaa niin korkeelle että just ja just liesituulettimen alle mahtuu.
Paitsi että ainakaan meillä ei kansi mahtunut lainkaan auki, siksi meni takasin kauppaan….
 
Paitsi että ainakaan meillä ei kansi mahtunut lainkaan auki, siksi meni takasin kauppaan….
Elisalla vähän mielenkiintoinen ehto tuolla:

Huomioithan, että keittiökoneet ovat hygieniatuotteita ja siitä johtuen etämyynnin palautus- ja peruutusoikeus ei koske niitä. Jos palautat laitteen ja pakkaus on avattu, niistä voidaan laskuttaa palautuksen yhteydessä käyttöönotetun laitteen arvonalenemaa aina täyteen arvoon saakka.

En ole lainkaan vakuuttunut että tuo näkemys kestää lähempää tarkastelua, mutta hyvä tiedostaa silti että mahdollinen palautus voi mennä taisteluksi.
 
Erittäin pätevä laite kaikenlaiseen kokkailuun, mutta kuten joku olikin on jo maininnut niin kannattaa oikeasti varmistaa, että mahtuu oman lieden alle kansi auki.


On suunnilleen 53cm korkea kannen ollessa täysin pystyasennossa.
 
Tämä on erittäin hyvä laite ja ollut itsellä kohta vuoden käytössä, omassa käytössä korvannut uunin ja paistinpannun lähes kokonaan. Kannattaa kuitenkin huomata että tämä ei ehkä ole ihan täysiverinen airfryer vaan enemmänkin multicooker, jos tarkoituksena on vain kypsentää ranskalaisia tai kanankoipia niin ehkä perinteinen Philipsin tai Cosorin airfryer olisi parempi siihen käyttöön.
 
Viimeksi muokattu:
Täälläkin ollut käytössä kohta varmaan parisen vuotta tämä lähes päivittäin. Ollut kyllä huomattavasti parempi kuin edelliset pöhöttimet, varsinkin puhdistuksen kannalta. Käytön jälkeen nopeeta pyyhkäisen vaan talouspaperilla ja se riittää yleensä kaiken mitä pari kanapihvii ja röstiperunat sinne plöräyttää jälkeensä. Kulhon ostin uuden joku kuukausi sitten, kun sitä erehdyin käytteleen välillä tiskikonees, mikä varmaankaan ei ole hyväksi pinnotteelle. Kuten muutkin on asiasta maininnut, niin itselläkään ei tämä aukea muuta kuin liesituulettimen alla kunnolla.
 
Minulla on ollut tämä ketjun tarjoustuote vuoden käytössä ja se on minulle liian iso. Jos jaksaa puhdistaa ja kehtaa ostaa käytettynä ilman pakettia, saa täältä Helsingistä vaikka hintaan [tarjoushinta/2]. Teen tällä ranskalaisia koko ajan, käytän sellaisia neliönmuotoisia leivinpapereita useasti , niin en ole jaksanut puhdistella. Ja sitä valurautaa ei puhdisteta missään uunissa.

Huom! Ne puheet siitä, että kannen avaaminen tarvitsee tilaa - ovat totta. Tämä vaatii tilaa ympärilleen.

Tokmannilla on toinen Russel ja hobbsi tarjouksessa Airfryer Russell Hobbs Satisfry XXL, 8 l

Onkos tuosta kokemuksia? Prinsessalla pöhöttänyt 3 vuotta ja kiinnostaisi kokeilla nyt jotain muuta.

Ei ole kokemuksia, mutta tämä on ihan eri tuote. Vaikka merkki on sama, tuo on ihan eri linjastoa. Tässä tarjoustuotteessa on myös ihan vastusuuni, jolla voi tehdä jotain. Ei sillä ainakaan hyviä ranskalaisia tule. Siis uunitoiminnolla. Airfryer-toiminnolla tulee hyvät ranskalaiset ja oikeastaan ne tulisi pienemmässäkin airfryerissä, niin sellaista mietin taas.
 
Ihan uuni tää on. Ranskalaisia varten normaali air fryeri käytössä

IMG_0237.jpeg
 
Ihan uuni tää on. Ranskalaisia varten normaali air fryeri käytössä

IMG_0237.jpeg

Sitä voi tosiaan käyttää miniuunina, ja säästää sähköä. Mieluummin kuitenkin Air Fryer Air Fryerina, eikä tuollaista multilaitetta. Lisäksi Air Fryer on nopeampi kaikessa, uunitoiminto on hidas - niinkuin normaali uuni :)

Ja siis itse arvostan tätä laitetta, mutta haluan pienemmän.. Täydellisen Air Fryerin metsästys jatkuu..

PS. Itse käytän tällaisia tuolla sisällä:
Näihin saa kannen, niin ylijääneen ruoan saa tuossa samassa astiassa jääkaappiin:
(kansi kun on kylmentynyt, ei uuniin/air fryeriin)
 
Tältä kanavalta löytyy n. 5 kpl erilaisia testejä kyseisellä laitteella ja löytää optimaalisia asetuksia erilaisille ruokalajeille, skottiasenteella kaupan päälle:

 
Palaako ruoan pinta tällä kuinka helposti? Tuossa on karsinogeenejä iso annos
Ei pala. Pohjasta kaikki meinaa palaa.
Mielestäni suurin miinus tässä on ettei alavastusta saa pois päältä.
Muuten loistolaite ja korvannut uunin suurimmalta osin.
 
Palaako ruoan pinta tällä kuinka helposti? Tuossa on karsinogeenejä iso annos
En ole ennen kuullukkaa tuommosta sanaa: Karsinogeeni – Wikipedia
Karsinogeenit ravinnossa
Keinotekoisia eli ruoan lämpökäsittelyn tai paistamisen tuloksena syntyviä karsinogeeneja on paljon muun muassa palaneessa tai paistetussa ruoassa.[4] Vähiten niitä on tuoreissa kasviksissa. Paistaminen aiheuttaa monenlaisia termisiä reaktioita, joista erityisesti epätäydellinen palaminen tuottaa karsinogeeneja. Yksi esimerkki on aminohappo asparagiinin, luonnollisen ravinteen sekä sokerien välinen reaktio, joka tuottaa akryyliamidia erityisesti tärkkelystä sisältäviin ruokiin, kuten leipiin, ranskanperunoihin ja sipseihin. Akryyliamidin on eläinkokeissa havaittu aiheuttavan syöpää, mutta tutkimukset sen karsinogeenisuudesta ihmisille ovat kesken. Kärventäminen, aivan kuten tupakan poltto, tuottaa tyydyttymättömiä yhdisteitä, jotka ovat karsinogeenisia yllä mainitun mekanismin mukaan. Lihaa, kalaa ja makkaroita paistettaessa ja varsinkin hiillostettaessa syntyy mutageenisia heterosyklisiä amiineja ja polyaromaattisia hiilivetyjä, jotka ovat suurina annoksina jyrsijöille karsinogeenisia. Elintarvikevirasto suositteleekin suosimaan keitettyjä ja haudutettuja ruokia.

Mutta tosiaan tuleeko siis kaikesta syöpää, jos paistaa jonkin ruuan pinnan rikki, esimerkiksi juuri vaikka ranskalaisistaki?
Suomessa ravitsemussuositukset kehottavat rajoittamaan punaista ja prosessoitua lihaa (mukaan lukien poltettu tai hiillostettu liha) enintään 350 grammaan viikossa, eli noin 50 grammaan päivässä. Tämä suositus perustuu siihen, että tällainen liha on yhdistetty kohonneeseen riskiin sairastua esimerkiksi paksu- ja peräsuolisyöpään sekä sydän- ja verisuonitauteihin.

Erityisesti poltettu tai hiillostettu liha voi sisältää heterosyklisiä amiineja ja polyaromaattisia hiilivetyjä, jotka ovat suurina määrinä karsinogeenisia eli syöpävaarallisia. Näitä yhdisteitä syntyy, kun lihaa kypsennetään korkeissa lämpötiloissa, kuten grillissä tai pannulla käristäen.

Turvallinen käytäntö olisi siis syödä poltettua lihaa vain satunnaisesti, ja suosia keittämistä, hauduttamista tai uunissa kypsentämistä arjessa. Jos grillaat, vältä mustaksi palamista ja käytä esimerkiksi marinadia, joka voi vähentää haitallisten yhdisteiden muodostumista.

Itse koitan juuri syödä tuon suosituksen mukaan, en syö joka päivä tätä poltettua lihaa, on pakastimessa muutakin lihaa onneksi annoksissa.
 
Tämä se sama mitä jo aiemmin myyty, vai oliko se eri malli(kalliimpi ainakin silloin ovh)?
 
En ole ennen kuullukkaa tuommosta sanaa: Karsinogeeni – Wikipedia


Mutta tosiaan tuleeko siis kaikesta syöpää, jos paistaa jonkin ruuan pinnan rikki, esimerkiksi juuri vaikka ranskalaisistaki?


Itse koitan juuri syödä tuon suosituksen mukaan, en syö joka päivä tätä poltettua lihaa, on pakastimessa muutakin lihaa onneksi annoksissa.

Pahoittelut vähän OT.

Karsinogeenejä muodostuu kun paistaa ruoan liian tummaksi. Tuossa kuvassa jonka postasit voisi syöpälääkäri irvistää sen nähdessään

Ranskalaisissa, sipseissä ja paistopisteen tuotteiden esipaistomenetelmissä muodostuu akryyliamidia (myös karsinogeeni) joten esim suht terveen värisiksi paistetuissa ranskalaisissa karsinogeeniä on jo oletuksena.

En ole varma ovatko esim itsetehdyt lohkoperunat terveellisempiä, tuo akryyliamidi syntyy jotenkin rasvan ja paistamisen yhdistämisellä. Airfryerissa ei toisaalta tarvitse rasvaa käyttää.

Mut nää on näitä. Juurihan makkarat, leikkeleeet ja kaikki prosessoitu liha luokiteltiin alkuvuodesta 2025 karsinogeeniseksi eli syövälle altistavaksi.

Ymmärrän kyllä jos tykkää syödä palaneeksi paistettua, siinä on oma makunsa, mutta ongelmaksi se suositusten mukaan muodostuu kun sitä tekee useammin kuin yhden kerran vuodessa.

Kaikki syökööt miten haluaa, suolistosyöpä vaan aika veemäinen, varsinkin jos se vie morfiineista huolimatta tuskaiseen loppuun asti.

Tää laite kyl vaikuttaa hyvältä, täytyy tutkia vielä miten noita ylimääräsiä astioita siinä vois käyttää.
 
Tässä kohtaa piti astua tälle vuosituhannelle, ostin, kokeilin ja tykkään.

Taloudessa ei ole kiertoilmauunia eli tähän saakka on menty hyvin perinteisesti. Mutta ei enää, tämä lämpenee nopeasti (verrattuna perinteiseen sähköuuniin) ja luulen ettei paluuta vanhaan (paitsi puulämmitteiseen) ole mikäli ruoka mahtuu kypsennettäväksi.

Itse yllätyin kulhon koosta positiivisesti (pääasiassa itselleni teen, pari kertaa viikossa kahdelle) ja totta on väitteet laitteen koosta, se tarvitsee tilaa.

Päädyin tähän koska tällä pitäisi pystyä tekemään muutakin kuin ranuja (siis kaipasin nimenomaan edullista multicookeria puhaltimella) ja koska puhallin ei ole tehokkaimmasta päästä. Ainakin lyhyen oman kokemuksen mukaan uunileipien päältä ei juustoviipaleet mangetisoidu kohti lämmityselementtejä. Raaste vielä kokeilematta.

Suosittelen varauksella, juustoja (ym kevyttä) lentämään haluaville tämä ei ole se kone, tornaadoja ei tässä synny ja varmasti on parempia vehkeitä poimuperunoille mutta verrattuna perinteiseen sähköuuniin ilman puhallinta, tämä on huomattavasti parempi.

Pitää nyt ottaa huomioon että halusin nimenomaan vehkeen puhaltimella jolla voi tehdä muutakin kuin puhaltaa kuumaa ruokaan, tämä ilmeisesti osaa käyttää tuota puhallinta muutenkin kuin full blast asennossa, ja tässä on lämmitysvastus myös alhaalla. Eikä piipitystä tarvitse vaientaa peltoreilla.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
281 305
Viestejä
4 833 183
Jäsenet
78 231
Uusin jäsen
ropertti

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom