Robotti-imurit

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja kodinkoneet' , aloittaja Eliasta Pani Karhu, 19.02.2017.

 1. Luukkonen

  Luukkonen

  Viestejä:
  2 915
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kumma kun ei mun Xiaomi ole moksiskaan peilaavista pinnosta, oli se sitten lakattu pinta tai peili?
   
 2. Luukkonen

  Luukkonen

  Viestejä:
  2 915
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ehdottomasti parhain robotti-imuri mitä tiedän, kolme olen nyt tutuille vuoden sisällä ostanut ja kaikki pelaa kuin ajatus ja tuollainen 2cm korkuinen kynnys ei ole mikään ongelma tuolle.
   
 3. HiTec

  HiTec

  Viestejä:
  121
  Rekisteröitynyt:
  31.03.2017
  Meinaat että on ihan sama sit antaa kaikki tieto kaikille jos joku tietää jotakin? Mitä tässä millään yksityisyydellä ja salasanoilla tehdään. Itse en ainakaan ottais esim. yhtään vakoilevaa vehjettä kotiin, jos ei ole ihan pakko.

  Ja jos Roborock pelaa peilin edessä niin hieno homma. Luulis että vähintään kartassa näkyy häiriöitä peilin edessä. Asia kun ei ole niin yksinkertainen kun luulis. Peilaavan pinnan mahdolliseen ongelmaan vaikuttaa myös lähiympäristön muut muodot ja materiaalit, sekä robotin asento/ajosuunta peilaavaan pintaan nähden. Jollain voi toimia jonkun tietyn peilaavan asian kanssa ja jollain taas ei. Itsellä ei oo esim. ongelmaa Neaton kanssa, vaikka tv tason lasit on lidarin tasolla. Joillain taas menee lasipinnankin kanssa koko navigointi sekaisin.

  Onko kokemusta muista robotti-imureista?

  Tarvisko kolme perättäistä viestiä vai oisko mahtunu kaikki samaan?
   
 4. juhaa

  juhaa

  Viestejä:
  538
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  @HiTec & muut
  Must have 3rd party tarvikkeet AliExpressistä/Ebaystä Neato D5:lle?

  Lähinnä toimivat varaosat, harjat, suodattimet sun muut mitä ei alkuperäisinä raaski ostaa.
   
 5. HiTec

  HiTec

  Viestejä:
  121
  Rekisteröitynyt:
  31.03.2017
  Tähän vastasinkin jossain aikaisemmassa viestissä mut:

  - Tarvikesivuharjat kiinasta (ebay): Harjakset ok, magneetit heikompia kun alkuperäsissä. Hinta about 0,80e/kpl. En oo kerenny tutkimaan voiko magneetit vaihtaa alkuperäsistä näihin tarvikesivuharjoihin.

  - Pääharjan tarvikelavat/harjakset samasta osotteesta: Täysin käyttökelposet, en löytäny eroa alkuperäsiin, mut pitempi käyttö näyttää miten pitkään ne kestää. Comboharjan huoltosetin hinta jossain kympin tietämillä ja pelkillä silikonilavoilla olevan harjan huoltosetin hinta muutaman euron tienoilla. Itse tilasin kummatkin aikasemmin testiin. Säästää jokusen kympin noilla, kun alkuperänen harja taitaa maksaa maahantuojan virallisilta varaosasivuilta ostettuna jotain 40e (on muuten halvin paikka Suomessa ostaa pääharja).

  - Ultra Performance suodattimet tarvikkeena: Täysin toimivia, itse oon saanu kahta eri versiota, jossa toisessa suodatinelementin verkko on samanlainen kuin alkuperäsissä ja toisessa on taas kovamuovinen. Ne huonommat suodattimet ilman verkkoa kannattaa hylätä kokonaan, koska ne ilman verkkoa olevat suodatinelementin "haitarit" on inhottava putsata. Vakion tyylinen "verkkomalli" virtaa ainakin ajatuksen tasolla paremmin läpi kuin kovamuovinen, mut ei oo faktaa heittää tästä. Hinta 5kpl/12-13e.

  - Ei D5, mut aiemmat mallit NiMh akuilla: Tarvikeakku saksasta: Hintaa 30e, ajoaika sama kun alkuperäsessä, on kestäny aktiivikäytössä jo nelisen kuukautta. Kahdesta omistetusta robotista löytyy nämä akut.

  - Jenkkilästä retrofit lithiumakkupäivitys: Sanoisin että ei kannata. Kapasiteettia on enemmän joo, mut Neaton NiMh akun softarajotteet estää käyttämästä kapasiteettia hyödyks, eli ajoaika käytännössä täysin sama kuin NiMh akulla. Käyttöiästä en osaa sanoa vielä mitään, syksystä asti on yhdessä D85 robotissa ollu kyseinen akku. Hintaa n.130e toimituskuluineen/alveineen, jää kympin halvemmaksi kuin robokeskukselta tilattuna.

  - Harjan/suodattimenputsaustyökalu kiinasta: Ihan ok, terä vaan ei oo yhtä hyvä kun alkuperäsessä. Näppärä käyttää, ei tarvia saksia liata harjaa putsatessa. Hinta erikseen ostettuna varmaan parin euron kantturoissa, itselle tuo tarviketyökalu tuli pääharjan huoltosetin mukana ja alkuperänen tuli alkuperäsen suodatin/pääharja/sivuharjasetin mukana.

  - Neaton Lidarin vaihtolaser kiinasta: Ei kokemusta, mut hinta 7e, jos joskus tarvii vaihtaa.

  Muuta tarviketta ei oo oikein sattunu vastaan.

  Robotin putsausta varten kannattaa tietty ostaa jotain hyvää pullopaineilmaa (semmosta joka ei vähä kallellaan ollessa työnnä nestemäisenä pihalle ja jäädytä osia). Kontakt PRF potikoiden puhdistus/voiteluaine puskurin kytkimien perushuoltoa varten, jos alkaa oireilemaan siten että robotti puskee seinää vasten vaikka puskuri on pohjassa, huoltoo varten ei tarvi kun irrottaa akku ja etupuskuri.
   
  Viimeksi muokattu: 05.01.2019
  Leatherman, Pastori82, eRRo ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 6. eRRo

  eRRo

  Viestejä:
  208
  Rekisteröitynyt:
  08.12.2016
  Ultra Performance suodattimia tilasin ebaysta aikaisemmin HiTecin postaaman linkin kautta. Tuli tuota kovamuovisella verkolla olevaa versiota. Tänään juuri vaihdoin ensimmäisen tuollaisen alkuperäisen tilalle ja yksi siivous takana. Ei ainakaan silminnähtävää eroa siivous tuloksessa. Kuinka usein noita suodattimia kannattaisi vaihtaa, jos imuri siivoaa joka toinen päivä?
   
 7. HiTec

  HiTec

  Viestejä:
  121
  Rekisteröitynyt:
  31.03.2017
  @eRRo

  Itselle tuli just tuosta aikasemmin jakamastani linkistä eka normaalilla verkolla olevat ja seuraavassa tilauksessa tuli kovamuovisella "verkolla" olevat.

  Täytyy seuraavassa tilauksessa kysästä myyjältä asiasta/kokeilla ostaa joltain toiselta myyjältä, vaikka eihän noissa mitään käytännön vikaa ole. Tuon kovamuoviversion reikien silmäkoko vaan taitaa olla isompi kun verkollisessa, eli varmaan kerää enemmän väliin isompaa roskaa.

  Itsekin ajelin pääosin joka toinen päivä Connectedilla/D5:lla, mut nyt piti jo siirtyä jokapäiväseen ajeluun kun tuli otettua toinen (pitkäkarvainen) kissa ja huomas heti selkeesti imurista että kerää älyttömän paljon enemmän kissankarvaa säiliöön ja harjat menee aika tukkoon tosta pitkästä karvasta jos jää joku siivouskerta välistä. Jokapäiväiselle ajolle kun vaihtoi, niin ollaan suurinpiirtein samassa tilanteessa kun aikasemmalla siivoustiheydellä.

  Nyt pitää vaan ostaa vielä joku Dysonin varsi-imuri millä saa sohvat ja tuolit putsattua näppärästi tarpeen vaatiessa.

  Ultra Performance suodatinta oon vaihdellu parin kolmen kuukauden välein. About kuukauden välein oon suhautellu paineilmalla vastavirtaan (kompuralla) suodattimen puhtaaks silleen että verkon alle päässeet pölyt saa pois. Tällä putsauksella saa suodatinta elvytettyä ja sen käyttöikää pidennettyä.

  Vähän hankala sanoa miten usein pitäis kenenkin taloudessa suodatinta vaihdella, kun jokanen koti on erilainen. Jos siivousjäljessä et huomannu eroa, niin luultavasti edellinenkin suodatin on vielä käyttökelponen.
   
  eRRo tykkää tästä.
 8. Luukkonen

  Luukkonen

  Viestejä:
  2 915
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ja sulla on joku ihme tapa ruveta vänkäämään asioista jos ei satu olemaan samaa mieltä sun kanssa?

  Sanoinko että on sama antaa kaikki tieto kaikille?

  Ei ole henkilökohtaista kokemusta muista merkeistä, mutta yksi kenelle tilasin Roborock:n oli ennestään joku halppis ja ainakin hän valitteli että siivous kestää kauan kun imuri menee minne sattuu ilman logiikkaa.

  Laitoin kolme viestiä koska luin ketjua ja vastasin aina sillä hetkellä siihen viestiin mihin tuli asiaa, onko se sun mielestä väärä tapa toimia?
   
 9. Tinsku

  Tinsku

  Viestejä:
  52
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Miele scout rx 1 on nuohonnut nurkkia pari kuukautta. Parin viikon jälkeen se lakkasi toimimasta tyystin, vein takuukorjaukseen ja asensivat käytännössä uudet sisuskalut .Jännä havainto oli että ilmeisesti softaversio päivittyi. Uudella versiolla imuri on paljon suurpiirteisempi. Se ei yritä enää päästä mahdottomiin paikkoihin tai nysvää tuolin jalkojen välissä niin kauaa. Siivoustulos hieman huononi mutta homma nopeutui varmaan kaksinkertaisesti.
   
  Viimeksi muokattu: 07.01.2019
 10. HiTec

  HiTec

  Viestejä:
  121
  Rekisteröitynyt:
  31.03.2017
  Sori offtopic, mutta.

  Mitähän vänkäämistä tuossa oli? HMW sano olevansa huolissaan nimenomaan Kiinan vakoilusta. Miten toi sun heitto länsimaiden ja venäjän vakoilusta pitäis ottaa? Ymmärsin ilmeisesti jotain väärin kun luin rivien välistä että jos edellämainitut tietää susta enemmän kun kiina, niin on ihan sama ottaa älykästä kiinaelektroniikkaa kotiin ja jakaa tietoa siihenkin suuntaan. Jos ymmärsin väärin, niin selventäisitkö mitä tarkoitit tuolla?

  Ja peilaavien pintojen ongelmista pohdinta ei ollu mitään vänkäämistä vaan yleistä tiedonjakoa. On ihan samanlaista tuuripeliä toimiiko vai ei, kun robotti-imureiden toiminta esim.mustilla matoilla. Joillain toimii ja joillain ei. Olis pitäny ilmaista selkeämmin, mut tarkoitus oli kysellä näkyykö kartassa häiriöitä peilaavien pintojen kohdalla (esim. haamukuvia seinän läpi) ja minkälaista/kokoista peilaavaa pintaa sulta löytyy kämpästä?

  Edit: Tässä esimerkki siitä miten peilaava pinta aiheuttaa häiriöitä kartan muodostamiseen. Kuvassa vasemmalla ja alhaalla:

  [​IMG]

  Tämä ei kuitenkaan vielä aiheuta ongelmia navigoinnissa, kuten ajoreitistä näkyy. Puskuri tunnistaa kuitenkin esteet, vaikka lidar ei niitä näekään. Mulla on Neaton kanssa joskus samanlaista häiriötä kartassa joidenkin peilaavien pintojen kanssa, mutta ei aiheuta ongelmia navigoinnissa. Ongelmia voi joissain tilanteissa tulla sillon kun robotti hyölää keskellä huonetta ja saa ristiriitaista tietoa lidarilta, kun laser heijastelee minne sattuu ja puskurista ei ole keskellä huonetta apua. Vaikka puskurilta tuliskin heijastavan pinnan kohdalla tieto esteestä, heijastavat pinnat heijastaa lasersäteen joka kerta ohi ajaessa silti eri tavalla. Tulee samantyylinen tilanne kuin siinä että siirtelisi huonekaluja kesken siivouksen. Tuntuu riippuvan täysin mm.huoneen layoutista aiheuttaako heijastavat pinnat ongelmia vai ei.

  Joissain "sopivissa" tilanteissa, kaksi heijastavaa pintaa (tornikaiuttimet) aiheutti tilanteen jossa koko kaiuttimien takana oleva seinä hävisi kartasta. Tätä samaa häiriötä on perkattu Xiaominkin robottien kanssa venäläisten robofoorumeilla (ixtb.com), eikä sille oikein mahda mitään. Toimii jos toimii, jos ei, niin sit pitää tehdä jotain toimenpiteitä heijastaville pinnoille.
   
  Viimeksi muokattu: 06.01.2019
 11. kiivi3

  kiivi3

  Viestejä:
  16
  Rekisteröitynyt:
  31.01.2018
  Mikähän on Roborock 2:ssa kun yhdessä huoneessa tuntuu tietyn nurkan kanssa olevan suurissa ongelmissa.
  resetoin mapin ja laitoin uudelleen päälle (ja peitin varmuuden vuoksi lipaston alaosan kirjalla, ettei ainakaan pitäisi peilata mitenkään(vaikkei mikään kovin kiiltävä edes hylly ole), ja sama huone melkeinpä samat ongelmat.
  Tein vielä kertaalleen ja tällä kertaa olin vielä ottanut nurkasta kuvassa näkyvän sängynkin pois häiritsemästä. (Kuvassa näkyvät rattaa on ollut myös kokoajan poissa)

  Voiko johtua matosta? Ajattelin seuraavan testin ajella ilman mattoa.. patteri ei varmaan aiheuta häiriötä, ainakaan toisissa huoneissa ei pattereista välitä.

  robotin piirtämä kuva (punainen ympyrä on tuo ongelmanurkka):

  robo2.png

  huoneennurkka, joka aiheuttaa ongelmat:
  IMG_1133.jpg


  edit: itselläni siis vaihtui Neato D5 Xiaomin roborock 2:een.
  Neatossa ei oikeastaan ollut edes mitään suurempaa ongelmaa, pölysäililön anturi jumitti kerran, mutta puuttuvat ominaisuudet oli ehkä se syy jonkun ihmeen pakkomielteen lisäksi vaihtaa roboimuri..
  Voisin jossain vaiheessa kirjoitella eroavaisuuksista, kun saanut roborock2:en kunnolla sisäänajettua.
   
  Viimeksi muokattu: 06.01.2019
 12. HiTec

  HiTec

  Viestejä:
  121
  Rekisteröitynyt:
  31.03.2017
  @kiivi3

  Hyvistä kuvista on paljon apua ongelman selvityksessä. Ja kirjoittele toki omat havainnot eroavaisuuksista.

  Vahvaakin vahvempi veikkaus että robotin putoamistunnistimet ei saa heijastusta takas noista maton mustista osista. Kartassa näkyvä imuroimaton alue näyttäis myös muodoltaan täsmäävän ainakin osittain tuohon maton kuviointiin. Jotkut matot on vaan just sopivia materiaaliltaan ja tummuudeltaan aiheuttamaan kaikissa roboteissa näitä ongelmia, tähän just viittasin edellisessä viestissä.

  Itselläkin on musta/beige käytävämatto eteisessä, mut siinä on vaaleampia n.puolen sentin halkaisijalla olevia pisteitä mustan seassa, niin ei ole aiheuttanu ongelmia vaikka maton reunat onkin tosin kokomustaa. Ilmeisesti materiaali heijastaa kuitenkin riittävästi takas/ei ole sysimustaa.

  Voimakkaat magneettikentät voi aiheuttaa myös häiriöitä, mutta tässä tapauksessa se on lähestulkoon satavarmasti tuo matto. Xiaomihan antaa virheviestin "Strong magnetic field detected" jos ottais esim.sähköpatterista häiriötä.

  Edit: Putoamistunnistimet saa ohitettua, jos on täysin varmaa että kämpässä ei oo mitään mistä robotti vois pudota. Muussa tapauksessa matto vaihtoon. Googlella esim. robot vacuum drop sensor disable, tai cliff sensor disable.
   
  Viimeksi muokattu: 06.01.2019
  kiivi3 tykkää tästä.
 13. wakio

  wakio

  Viestejä:
  50
  Rekisteröitynyt:
  26.10.2017
  @kiivi3

  Joo, näyttää imuri kuvittelevan että nuo kirahvikuvioiden mustat reunaviivat ovat reunoja, joista voi pudota ja jättää menemättä. Itsellä on olohuoneessa sitten taas yleisesti tarpeeksi tummanharmaat matot ettei Roborock 2 (eikä Roomba 980:kaan) mennyt niille ollenkaan.

  Blokkasin putoamisanturit leikkaamalla paperista sellaiset tasakylkisen puolisuunnikkaan (Tasakylkinen puolisuunnikas – Wikipedia) muotoiset paperin palat, pidempi sivu hiukan reilu anturiaukkojen kokoiset ja teippasin anturin päälle ujuttaen sen kapeamman puolen sinne anturikoloon. Kaikki neljä anturia peittoon ja avot, nyt menee nätisti matoille eikä ihmettele ollenkaan.

  Nuo anturit siis toimii niin että anturi heittää jonkinlaisen valosignaalin alaspäin ja kun se heijastuu takaisin, vastaanottopuoli näkee valkoista. Jos on pudotus, heijastusta ei tapahtu = anturi näkee mustaa. Tarpeeksi tumma matto tai kuvio -> anturi näkee mustaa ja jättää menemättä.

  Tämä ei siis ole myöskään Roborock 2:n vika vaan sama ominaisuus löytyy oikeastaan kaikista roboimureista - itselle Roborock 2 on jo kolmas erilainen ja kaikkiin on pitänyt tehdä tuo kikka.
  Muista jos teet tämän ja kotona on oikeasti joku porras, robotti ei enää automaattisesti osaa sitä varoa vaan pitää laittaa virtuaaliseinä tilalle tai fyysisesti estää, kuten itsellä on yläkerrassa lapsiportti (löytyy myös lapsikin mutta robotti ei osaa avata porttia sentään :D )
   
  HiTec ja kiivi3 tykkäävät tästä.
 14. Biin

  Biin

  Viestejä:
  131
  Rekisteröitynyt:
  21.11.2016
  Täällä kanssa veikataan mattoa syylliseksi. Omassa tapauksessa mustat pilkut matossa aiheuttivat saman. Tähän päivään asti korjaukseksi on riittänyt maalarinteipin palat antureiden päällä. Kämppä kun yhdessä tasossa, niin ei tarvii kuitenkaan pelätä imurin tippumista.
   
  HiTec ja kiivi3 tykkäävät tästä.
 15. kiivi3

  kiivi3

  Viestejä:
  16
  Rekisteröitynyt:
  31.01.2018
  no prkl, kiitos, en tajunnu et se skannailee alaspäin ja ajattelin et jotenkin muuten on se putoamisesto toteutettu.
  Yhdessä tasos kämppä, ni pittää vähän modailla antureita.. neato ei välittäny kirahvista ollenkaan, roborock2 selkeesti pelkää putoavansa mustaan aukkoon :lol:

  Nyt kun otin maton pois ja ajastettu imurointi tapahtui, niin oli käynyt kiltisti koko huoneen läpi.
   
  HiTec tykkää tästä.
 16. sonof

  sonof

  Viestejä:
  114
  Rekisteröitynyt:
  13.08.2018
  Oletteko tehneet tyylikkäitä ratkaisuja kaapeleiden niputtamiseen pois robottien tieltä?
   
 17. HiTec

  HiTec

  Viestejä:
  121
  Rekisteröitynyt:
  31.03.2017
  Anna vähän esimerkkejä minkätyylistä johto-ongelmaa sulla on?

  Itsellä menee kotiteatterikaiuttimien kaapeloinnit tommosissa kakspuolisella teipillä kiinnitettävissä kaapelikouruissa ja esim. viimekesäistä olohuoneremonttia tehdessä pistorasioiden paikat sijoitettiin järkevimmän/tyylikkäimmän järjestyksen mukaan. Esim.subwooferin pistorasia on sen takana, tv-vermeiden pistorasia on heti tv-tason vieressä ja siinä on tarpeeks paikkoja (ei tarvi käyttää jatkoroikkaa).

  Tietokonepöydän takana olevat johdot on niputettu jäykkään kurkkuputkeen, pois tieltä.

  Muuten en oikein osaa vinkkejä antaa jos on esim.jatkoroikkia kämpässä, tai pitkiä sähköjohtovetoja laitteesta pistorasiaan. Muuta kun koittaa piilotella/niputtaa niitä ja niiden johtoja vaikka huonekalujen ja laitteiden taakse. Ei oo tietoa saako niitä kouruttaa.
   
 18. Asiantuntija

  Asiantuntija

  Viestejä:
  1 442
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Kirkas läpinäkyvä pakkausteippi toimii köyhän miehen ratkaisuna.
   
 19. SiB77

  SiB77

  Viestejä:
  199
  Rekisteröitynyt:
  06.02.2018
  Ilmaishenkari pitää verkkojohdon leuanvetotangossa. Kertoo paljon kun ostin kämpän 10GB (10 gigatavua ei gigabittiä) sisäverkolla josta menee läpi 100Mb/s.
   
 20. Gate

  Gate

  Viestejä:
  70
  Rekisteröitynyt:
  22.11.2018
  Mistä olette hommannut piuhan Neaton vanhempiin malleihin? Minulla on vanha XV Singnature pro joka antaa "My vision was blocked. Please Press OKAY error 4080" vikakoodin. Ilmeisesti lazerissa jotakin häikkää tai jossain muussa tunnistimessa? Majakka kyllä rullaa ihan hyvin, niin haluaisin päästä tutkaa katsomaan.


  Eilen tuli ostettua käytettynä D85 paikkaamaan XV:tä oletetaan, että toimii yhtähyvin kun edeltäjänsä. (900-1000 siivousta ennen ekaa erroria 3 vuoden aikana)
   
 21. P.Ness

  P.Ness

  Viestejä:
  97
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Tännekkin tuli viime viikolla roborock s2.

  Kämppä hieman sekaisin, tavaraa lattialla ym. kun olemme muuttamassa mutta päätimme testata laitetta. Niin yllätys kyllä kuinka hyvin kierteli laatikoita, pöydän jalkoja ym. ja vielä kaiken mukavan päälle vielä imuroikin :)

  Eli ensimmäiset kokemukset laitteesta erittäin hyvät, muutaman kuukauden pasta muutto isompaan niin sieltä sitten lisää kommentteja toimivuudesta.
   
 22. HiTec

  HiTec

  Viestejä:
  121
  Rekisteröitynyt:
  31.03.2017
  @Gate

  Eikös tohon käy ihan mikä tahansa miniUSB piuha?
   
 23. HMV

  HMV Merkittävä käyttäjä Make ATK Great Again

  Viestejä:
  588
  Rekisteröitynyt:
  07.01.2017
  Nyt on ollut pari viikkoa aktiivisessa käytössä Neato D6. Vähän on kyllä ristiriitaiset fiilikset kyseisestä laitteesta. Siivousjälki on hyvää, mutta ei tuota voi yksin jättää. Se saa itsensä jumiin mitä ihmeellisimpiin paikkoihin (esim. kahden tuolin jalan väliin, mihin mahtuisi pyörimään 1,5x neatoa) ja välillä sekoittaa navigointinsa aivan täydellisesti. Esimerkiksi tänään aamulla klo 10 oli ajastuksen mukainen ajo. Tein etänä töitä ja seurasin satunnaisesti sen liikkeitä. Huomasin, että hapsumaton hapsujen ympärillä oli turhankin paljon tilaa, joten päätin, että ajan iltapäivällä uuden ajon ja pienennän hieman alueita. Noh, yllätyksekseni Neato oli onnistunut sotkemaan itsenä hapsuihin tällä ekalla ajolla (en siis ollut no-go -zoneihin vielä koskenut). Otin irti ja seurasin hetken. Kyllä ne no go -zonet oli siinä selvästi olemassa. Noh, ajettiin ajo loppuun ja Neato palasi telakkaan. Iltapäivällä sitten uusi ajo ja noita alueita hieman hienosäädetty. Nyt ei sotekutunut hapsuihin ollenkaan, mutta oli jäänyt "jumiin" tuolin jalkojen väliin, jossa siis tulee aivan ruhtinaallisesti. Laite ei itse ollut mitenkään jumissa, mutta oli pysähtynyt ja tehtnyt jumi-ilmoituksen. No 180asteen kääntö ja homma jatkuu. Meni sitten ihan normaalisti sen jälkeen tuolin alta. Ja siivosi ilmeisen normaalisti. Noh, seuraava ongelma oli, kun siivous oli ohi ja piti palaa telakkaan. Aloin kuunnella, että mikä siellä kopisee noin, niin siellä Neato yritti päättäväisesti ajaa seinän nurkkaa kohti kerta toisensa jälkeen. Eipä siinä sitten muuta kuin laite kantoon ja telakkaan ja siihen ajon lopetus. Neato lähetti tietysti valmistuttuaan kartan, ja se näytti kyllä siltä, että pieni ihme, että robotti oli edes onnistunut imuroimaan mitään. Huoneet oli vinoja ja oli keksitty lisähuoneita (taustalla oli tallennettu pohjapiirros, niin miten tämä edes mahdollista?).

  Hapsuja lukuunottamatta talossa ei ole mitään ns. vaikeata paikkaa johon jäädä jumiin tai muutenkaan mennä sekaisin (pianossa heijastavaa pintaa, mutta siitä neato ei ole koskaan ollut moksiskaan). Eli luotto ei ole kova, eikä tuota tosiaan voi yksin jättää siivoamaan.
   
 24. HiTec

  HiTec

  Viestejä:
  121
  Rekisteröitynyt:
  31.03.2017
  @HMV

  Kuulostaa oudolta, joko ympäristössä on häiriötekijöitä, tai robotissa vikaa. Koitetaas selvittää.

  Ootko seurannu liikuttaako neato tuoleja kun jää jumiin niiden jalkojen väliin? Itse oon huomannu että jos se keittiön tuolien jalkojen välissä seikkaillessaan ja sieltä pois pyrkiessään siirtelee tuolia esim.peruuttaessaan, niin sieltä pois pääsy vaikeutuu huomattavasti. Eli aina kun robotti kääntäis itseään vapaaseen tilaan, niin peruuttaessa tuoli liikkuu ja totta kai sieltä tulee sit uudestaan toinen tuolin jalka robotin eteen, vaikka siinä ennen tuolin liikkumista olikin vapaa väylä. Itse oon nostellu tuolit ylösalaisin pöydälle, niin saa muutenkin siivottua paremmin, tai vaihtoehtoisesti työntäny ne pöytään kiinni, että eivät pääse ainakaan pöytään päin liikkumaan.

  Laita kuva siivouksen jälkeisestä kartasta ja merkkaa karttaan lidarin tasolla olevat peilaavat pinnat.
   
 25. HMV

  HMV Merkittävä käyttäjä Make ATK Great Again

  Viestejä:
  588
  Rekisteröitynyt:
  07.01.2017
  Tuolit siis eivät ole olleet tähän asti ongelma ja ajoja takana n. 20 kpl. Eikä tuo siis ole ikinä jäänyt kahta kertaa samaan paikkaan jumiin (pl. mattojen hapsut), vaan aina jää jumiin johonkin aivan ihmeelliseen paikkaan. Eipä ne ole iso vaiva nostaa laite ilmaan ja siirtää 20cm, mutta ei tuota kyllä voi yksin jättää, että pakko tosiaan etäillä siivouspäivinä. Navigointi onnistuu pääasiassa hyvin, mutta ihmetyttää tuo sekoileminen silloin, kun siivous muuten sujuu normaalisti. Ymmärtäisin, että jos se flippaisi aina johonkin heijastavaan pintaan tai samaan kohtaan, mutta ei, aina eri sekoilun kohde.
   
 26. Gate

  Gate

  Viestejä:
  70
  Rekisteröitynyt:
  22.11.2018
  @HiTec

  Jep, kattelin aluks et mikä ihme tää on, mutta sitten muisti palas.

  Ostin uudet akut ja tein ties mitä manöövereitä mitä valmistaja suositteli. No tänään viiminen putsaus pilli rikkaimuri yhdistelmällä ei auttanu. Meni hermo ja potkasin laitetta kylkeen suhteellisen kovaa, niin sehän lähti toimimaan :). Kaks siivousta takana katotaaan toimiiko jatkossakin.
   
  HiTec tykkää tästä.
 27. E1m088

  E1m088

  Viestejä:
  73
  Rekisteröitynyt:
  20.06.2017
  Roborock S50 tuli tännekin korvaamaan Neato 85:sta joka on 4,5 vuotta palvellut hyvin.

  Onhan tuo Roborock ihan pirun paljon parempi imuri (ja 370€ hinnalla tarvikepaketin kera ei edes kauhean suolainen).

  Ainoat asiat, mitkä näin ekojen ajojen jälkeen ärsyttää, on ne, että tuo vehje tarvitsee yhteyden pilveen, että suostuu toimimaan app:n kanssa ja serverinä pitää olla Europe.
  Siis olisin halunnut laittaa serveriksi kiinan, että olisi toiminut xiaomin IP-cameroiden kanssa (tosin vasta tulossa) ja tunkea sen samaan IoT-verkkoon ilman WAN-yhteyttä.
  Nyt pitää tyytyä siihen, että robon verkosta ei voi ottaa yhteyttä muihin verkkoihin, ilman että niistä on ensin otettu yhteys roboon ja että WAN-yhteyden nopeus on rajoitettu.
   
 28. sonof

  sonof

  Viestejä:
  114
  Rekisteröitynyt:
  13.08.2018
  Täällä ratkaisu ongelmaan:
  Robotti-imurit

  Mitään negatiivisia sivuvaikutuksia en ole huomannut.
   
 29. E1m088

  E1m088

  Viestejä:
  73
  Rekisteröitynyt:
  20.06.2017
  Thx.

  Onko kukaan muuten kokeillut Dustcloudia roborockin kanssa?
  dgiese/dustcloud
   
 30. HiTec

  HiTec

  Viestejä:
  121
  Rekisteröitynyt:
  31.03.2017
  @HMV ja kämpän järjestys ei oo muuttunu pohjapiirrosajon jälkeen?

  Voit kokeilla ajaa seuraavan ajon suoraan robotin napista käynnistettynä (no go viivat ei käytössä) ja seuraa sitten sekoileeko se. Ota vaikka se ongelmallinen matto pois siksi aikaa.

  Jos ei sekoile, niin pohjapiirrosajon opetus uusiks.

  Ja oothan puhdistellu vähintään lidarin linssejä ja seinäsensoria? Ei tarvi paljoo olla pölyä lidarilla kun alkaa navigointi tökkiä.

  Sain btw viimeinkin selville Botvac D7:n speksit:

  Pääharja Turbo mode: 1400rpm
  Pääharja ECO mode: 1100rpm
  Sivuharja: 1500rpm
  Imumoottori Turbo mode: 70%
  Imumoottori ECO mode: 60%
   
 31. HMV

  HMV Merkittävä käyttäjä Make ATK Great Again

  Viestejä:
  588
  Rekisteröitynyt:
  07.01.2017
  Lidaria en ole tajunnut puhdistaa. Kokeilen sitä ekaks ja sitten tokaks tota uudelleenopetusta. (Ei kyllä hotsittais, kun sain vihdoinkin hapsujen rajat mitoitettua just oikein.)
   
 32. khul2

  khul2

  Viestejä:
  47
  Rekisteröitynyt:
  31.01.2017
  Palaan vielä tähän joulukuun alussa ihmeteltyyn keissiin, asia käsiteltiin loppuun aikaa sitten mutta jäi tänne raportoimatta.

  Yritin noita ohjeita robon resetoimiseksi, mutta mikään kombinaatio ei tuntunut vievän asiaa mihinkään suuntaan. Niinpä vein laitteen takaisin Giganttiin huollettavaksi - kun BF-tarjoushinta oli jo loppunut, niin tuotteen palauttaminen ja uuden ostaminen tilalle samalla reissulla ei oikein ollut vaihtoehto.

  Myöhemmin Gigantilta tuli tekstari, että laite on todettu korjauskelvottomaksi, tule käymään liikkeessä takuuvaihtoa varten. Tässä vaiheessa D5 oli jo loppunut Gigantin varastostakin, joten voitonriemuisena kuvittelin jo saavani D6:n tilalle. No, se oli ihan väärä luulo. :lol: Olisin joutunut maksamaan välirahan maksamastani 399€:sta ja D6:n sisäänostohinnasta (joka on muuten Gigantilla n. 570€) eikä asia siitä muuksi muuttunut vaikka väänsin asiasta kahden eri myyjän kanssa.

  No sitten pyysin saada rikkinäisen laitteen takaisin, jotta jatkaisin asian käsittelyä suoraan valmistajan kanssa - varmaan edes heiltä saisin uuden tilalle. Taas turha luulo, Gigantin huolto-ukon mukaan minun D5:ni oli nimittäin jo todennäköisesti mennyt Kuusakosken silppurista läpi. :facepalm: Siinä kohtaa mietin, että nyt jos oikein kiinnostaisi niin tästä saisi hyvän kuluttajansuojaväännön, mutta tyydyin ottamaan rahat takaisin ja toteamaan, että tilaan sitten Amazonista.

  Hullunkuristahan tässä on se, että ajattelin tällaisen hieman epävarmaksi tiedetyn laitteen hankkimisen olevan turvallista nimenomaan Gigantista. Mutta niin vain jäi pelkkä luu käteen.
   
 33. Asiantuntija

  Asiantuntija

  Viestejä:
  1 442
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Mikset odotellut korvaavaa tuotetta takaisin, jos olit tuon tarjouksesta ostanut? Vai mitä ne tarjosivat vaihtoehdoksi?
   
 34. khul2

  khul2

  Viestejä:
  47
  Rekisteröitynyt:
  31.01.2017
  D5 oli siis jo poistunut valikoimasta, joten sitä eivät enää tarjonneet. Korvaava tuote olisi tässä tapauksessa D6, mutta siihen olisi pitänyt maksaa väliraha. Käytännössä tarjosivat siis rahoja takaisin.
   
 35. Tomtom80

  Tomtom80

  Viestejä:
  166
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Terve, kysytään täältä neuvoa, kun ollaan muuttamassa ensi viikolla selvästi suurempaan kämppään ja ajattelin sinne avuksi robotti-imuria. Mikä olisi hyvä hankinta päivittäisessä käytössä kun hinta haarukka on 400-500€??
   
 36. Leatherman

  Leatherman

  Viestejä:
  205
  Rekisteröitynyt:
  14.02.2017
  Neato D5 tai D6, usein alennuksissa. Jos ei haittaa että kämpän ja puhelimen data menee kiinaan niin myös Xiaomin molemmat vehkeet on hyvät (1 sekä roborock 2).
  Itse päädyin D5 kun oli imuri hankinnassa. Xiaomin laitteita itsellä ollut ja on muutama edelleenkin, ja data kyllä liikkuu kiinan suuntaan turhankin paljon joten tällä kertaa päädyin Neatoon.

  Ja mitä tässä D5 käyttänyt 3kk niin pelkkää positiivista. Pölyä se löytää aina vaikka ajaisi monta kertaa viikossa ja yleinen pölyn määrä laskenut huimasti kämpässä tuon saavuttua. Myös noukkii kivet eteisestä.
   
 37. E1m088

  E1m088

  Viestejä:
  73
  Rekisteröitynyt:
  20.06.2017
  Aliexpressistä hommasin Xiaomi Roborock 2:n 370€ varustepaketin kanssa kotiin kuljetettuna Euroopan varastoilta. 62m2 kämpästä tuo siivoaa 40m2 (siis jää pois kylppäri ja vaatehuone sekä huonekalut, joiden alle ei pääse) niin että akkua jää jäljelle 70%.
  Itsellä ainakin huomattavasti parempi kuin pari sukupolvea vanha Neato Botvac 85.
  Toki, jos tuon Roborockin haluaa sellaiseksi, ettei se lähettele dataa Kiinaan ja haluaa pitää suurimman osan etätoiminnoista, niin pitää säätää jonkun verran (dustcloud,palomuurirajoitteet,yms). Jos taas ei ole tarvetta etänä katsella, mitä robo tekee ja on kiinnostusta kotiautomaatioon, niin sittenhän sen voi integroida vaikka home assistant:iin, eikä tarvitse olla mitään yhteyttä oman LAN:n ulkopuolelle (sitten jos HA on näkyvillä ulkomaailmaan tai VPN:n kautta, niin roboa voi käskyttää HA:n kautta etänäkin).
   
 38. kiivi3

  kiivi3

  Viestejä:
  16
  Rekisteröitynyt:
  31.01.2018
  Jos ei oteta kantaa tietoturvaan (joka kyllä aiheellinen asia), niin itselläni oli reilun kuukauden Neato d5 ja nyt ollut xiaomi roborock2 muutaman viikon.

  Vaikka Neatossa ei vikaa/valittamista oikeastaan ollutkaan, niin Roborock2 tuntuu hivenen paremmalta, toimii jotenkin sähäkämmin, ei ole temppuillut, vähän enemmän ominaisuuksia jne.

  Nämä lienevät yleisimmät laitteet tuossa haetussa hintahaarukassa ja suosittelut lähtee Roborock2:lle, ei isolla erolla, mutta epäröimättä kumminkin!
   
 39. Panze

  Panze

  Viestejä:
  366
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Meillä n 170m2 omakotitalo kahdessa kerroksessa. Miten esim. edellämainitut robotit soveltuvat kaksi kerroksiseen asuntoon? Toki niitä pitää roudata kerroksesta toiseen, mutta osaavatko automaattisesti kartoittaa molemmat kerrokset ilman isompaa manuaalista säätöä siivouskertojen välillä?
   
 40. Puolihop

  Puolihop

  Viestejä:
  77
  Rekisteröitynyt:
  04.12.2016
  Roborock 2 ei ymmärrä ainakaan vielä kaksikerroksisuuden päälle. Laitteen voi roudata toiseen kerrokseen ja se siivoaa siellä, mutta pohjakuvan voi tallentaa vain yhdestä kerroksesta. Tallennettu pohjakuva menee tietysti sekaisin, jos viet laitteen toiseen kerrokseen välillä.
  Pohjakuvaa ei sinänsä tarvitse muuhun kun no-go zonejen, barrierien tai zone siivoukseen.

  Neatot ilmeisesti ymmärtävät useamman kerroksen, mutta haluaisivat telakan molempiin kerroksiin, jos olen oikein ymmärtänyt.
   
 41. Rossifumi

  Rossifumi

  Viestejä:
  159
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Juuri näin. Telakan voi teoriassa siirtää kerrosten välillä mutta kannattaa, ehkä kuitenkin investoida toiseen telakkaan, jos molemmissa kerroksissa tarvitsee no go lineja.
   
 42. wakio

  wakio

  Viestejä:
  50
  Rekisteröitynyt:
  26.10.2017
  Toivottavasti Roborockiin tulisi vaikka valikkoon valinta että "olet tällä siivouskerralla uudessa paikassa, älä tallenna karttaa" :)
   
 43. kiivi3

  kiivi3

  Viestejä:
  16
  Rekisteröitynyt:
  31.01.2018
  Itse toivoisin roborockiin että voisi tallentaa zoned cleaningin toiseksi "pohjaksi" jonka voisi normaalisti ajastaa.
   
 44. HMV

  HMV Merkittävä käyttäjä Make ATK Great Again

  Viestejä:
  588
  Rekisteröitynyt:
  07.01.2017
  Itse en ole vielä uskaltanut kokeilla useamman kerroksen pohjapiirrosta Neaton kanssa, kun on ollut hieman säätöä yhden kerroksen kanssa, mutta ymmärsin @HiTec puheista, että pelkkä aloitus telakan kohdilta riittäisi, ettei välttämättä omaa telakkaa tarvita. Vai ymmärsinkö väärin?
   
 45. pipo

  pipo

  Viestejä:
  130
  Rekisteröitynyt:
  30.12.2016
  Neaton imurin voi kantaa toiseen kerrokseen, jossa se käy kaikki huoneet läpi ja palaa lähtöpisteeseensä. Tämä siis jos akku riittää eikä jää jumiin. Eli useampi kerros ei ole noille laitteille ongelma.
   
 46. HMV

  HMV Merkittävä käyttäjä Make ATK Great Again

  Viestejä:
  588
  Rekisteröitynyt:
  07.01.2017
  Juu tätä olen tehnyt, mutta muutama jumipaikka on, joiden takia olisi kiva saada siis no-go-linesit käyttöön.
   
 47. Tragos

  Tragos

  Viestejä:
  37
  Rekisteröitynyt:
  04.09.2017
  Neato vaatii liikkeellelähdön telakasta, että se suostuu käyttämään pohjapiirustuksia. Kännykkäsofta herjaa, jos sillä käynnistää imurin irti telakasta. Antaa vaihtoehdoiksi joko imuroinnin ilman no-go lineja tai keskeyttämisen.

  No-go linet eivät ole myöskään käytössä, jos käynnistyksen tekee imurin napista tai esim. Google Homesta. Vaikka imuri olisi telakassa.
   
 48. Tomtom80

  Tomtom80

  Viestejä:
  166
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
 49. Risetti

  Risetti

  Viestejä:
  124
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kyllä. Eli tuolla myyjällä Euroopan varastolta vaihtoehdot ovat musta tai valkoinen, ja musta tietysti muutaman euron kalliimpi. Tarvikepakettia ei saanutkaan edes valittua..

  Taitaa tuolta myyjältä lähteä tännekkin päin musta tulemaan, kun palautteet ovat tuota tasoa. :tup:
   
 50. Tomtom80

  Tomtom80

  Viestejä:
  166
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Mä laitoin tuolta koneen tulemaan valkoisen värisenä. :tup: