Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Ämmässuon kaatopaikalla on hyvin tilaa, siellä kaikki alkuperäiset pelit ovat tarkasti lajiteltuina hyvässä piilossa.Jos ei laittomuuksia meinaa tehdä, niin sen teratavun kokoelman kaveriksi tarvitsee muutaman pelican storage -toimipisteen verran säilytystilaa. Ja useamman vuoden mittaisen täyspäiväisen ebay -jahdin.
En siis olisi tallennustilasta niin huolissani.
Eli espoon kaupunki voi hyvillä mielin ladata netistä kopiot. Eiku ei.. laitonta tuokin.Ämmässuon kaatopaikalla on hyvin tilaa, siellä kaikki alkuperäiset pelit ovat tarkasti lajiteltuina hyvässä piilossa.
Ja myös Xbox seriesille, sillä itse käyttänyt Retroarchia@timppeli Itselläni on Retroarch käytössä Win10 koneessani jota voisin suositella. Ohjaimena toimii PS4:n ohjain joka on bluetoothilla kiinni koneessa DS4Windows ohjelman avulla. Retroarchiin saa hyvän määrän eri coreja joilla voit pelata noita NES, SNES, DOS jne jne pelejä. Saa myös Linuxiin: RetroArch
Jokos PlayStation Portable (PSP 1000, eli ns. Fat versio, vm 2004) luetaan retrolaitteeksi?
Tuollainen on kaapissa ja haluaisin herättää henkiin, mutta akku on täysin kuollut, ei minkäänlaista elonmerkkejä (ei yllättänyt). Nyt siis olisi hakusassa akku ja eipä oikein virallisia taida olla enää myynnissä, ainakaan itse en löytänyt. Mutta sitten kaikenlaisia vara-akkuja on kyllä monenlaisia (ihmisten kokemuksia tuntuu olevan laidasta laitaan), mutta onkohan kellään sattumoisin kokemusta hyvästä sellaisesta? Tuntuu laatu noissa vaihtelevan todella paljon ja ajattelin josko olisi joku, jolla olisi kokemuksia asian suhteen.
Custom ROM tottakai asennettuna, jolla voipi pyöritellä sitten emulaattoreitakin tarvittaessa (tuokin vaatinee päivittelyä). Ajattelin josko tuosta saisi vielä toimivan mukana kulkevan pelilaitteen nykypäivänä...
Olisko näin helppo tapaus sitten, ei kyllä hajua onko luotettava kauppa (pitääpä Googlata tuota tarkemmin):
Sony PSP 1-sukupolvi akku 1800 mAh - Akkukauppa
Akku sopii mm: Sony PSP-1000, PSP-1000G1, PSP-1000G1W, PSP-1000K, PSP-1000KCW .www.akkukauppa.com
- Valmistaja Cameron Sino
No perhana soikoon, sepäs kävi helposti tällä kertaa, kiitän, pääsee "leikkimään" vanhalla "lelulla" vielä näin reilun 10 vuoden jälkeen...Kelpo kauppa on, tilaukseen vain.
No perhana soikoon, sepäs kävi helposti tällä kertaa, kiitän, pääsee "leikkimään" vanhalla "lelulla" vielä näin reilun 10 vuoden jälkeen...
Tilasinpa samantein akun, niin josko ensiviikosta pääsisi syventymään kunnolla, tällä hetkellä laite kyllä lähtee nätisti päälle virtalähde kiinni ja kertoo että external power käytössä. Firmware näyttäisi olevanItsekin pääsin juuri takaisin PSP pelailuun kiinni, vanhasta oli LCD rikkoutunut. Helpommalla toki pääsisi kun emuloisi vain PC:llä, mutta mitäpä hauskaa siinä olisi.
Street Supremacy, Daxter ja Super Agent Clank ne mitä tällä itse tällä hetkellä pelailen.
Aloitin oman emulaattoriprojektini hetki sitten asentelemalla Raspi 4:seen uusimman Lakkaversion. Itse laitteisto pyörähti käyntiin laakista ihan OK, mutta muita omituisia ongelmia kyllä matkaan mahtunut. Ensimmäiset emuloitavat olivat Amiga ja PSX.
Itsekin noita Amiga-SCART -johtoja tein varmaan kymmenkunta kappaletta joskus 90-luvun loppupuolella ja ainakin silloisissa telkkareissa tuntui toimivan varsin hyvin. Tai ainakin kaikki kaverit joille tuollaisia tein oli tyytyväisiä eivätkä valitelleet. Omassa mallissa oli vielä kaksi kytkintäkin, toisella sai valittua RGB:n ja komposiitin välillä ja toisen toimintaa en muista, olikohan joku synkkaan liittyvä patentti että sai paremmin kaikissa kokoonpanoissa toimimaan tms. Sitä 23-pinnistä D-liitintähän ei ainakaan siihen maailman aikaan meinannut saada mistään niin tuli 25-pinnisistä sahailtua suikale laidasta pois. Vieläköhän mä löytäisin mun skemat jostain arkistojen perukoilta, voisi kurkkailla millainen tuo oma kaapelimalli oli ja mikä se toinen kytkin oli.Ja tässä vaiheessa viestiä muistuu mieleen sanoa että vaikka jotkut väittävät Amigan Scart kaapelin kanssa olleen ongelmia niin minä kyllä sain sillä kuvan kaikkiin telkkareihin joita kokeilin. Eli jos on niin vanha telkkari että siinä on scart-liitin niin tällainen kannattaa hankkia.
HQ Scart cable (Amiga RGB to SCART TV) + sound (original connector) - AMIGAstore.eu
Kuukausi on mennyt, mutta vastaan kuitenkin että on kokemusta useastakin adapterista ja kaikki toimineet hienosti. Omilla korteilla ja adaptereilla on toiminut myös 64Gb asti. SD pitää vain formatoida PSP:llä, jotta alkaa toimimaan. Firmistä ei tosiaan tarvitse päivitellä, jos vaan kaikki mitä kaipaa toimii. Toimivaa ei kannata lähteä turhaan korjaamaanHyvin tuntuu kestävän tämä PSP akku, jonka tilasin tuossa pari viikkoa sitten.
Tuo 2Gb memory stick on aikas ahdas vaan, lukenut että jotkin SD->Memory stick adapterit toimisi näissä ja ainakin 32Gb tuntuisi kelpaavan. Liekkö kellään kokemuksia noista? Jos edukkaasti saisi adapterin, niin voisi tilata, ku SD kortteja on ylimääräisiä...
Hyvin on toiminut tuolla vanhalla firmwarella mitä testaillut, enpä taida turhaan alkaa päivittelemään, ku ei noissa taida paljoa kehitystä ollut enää toviin (mitä kattelin change logeja), ku kaikki tarvittava toiminut jo pitkään hyvin.
@Khauron suomestakin saa kaapeleita, gotek yms. AmiGarage kotisivu
Mulla on käytössä amiga-scart kaapeli ja ossc boxi konvertoimassa scart-hdmi.
gotek on fiksuin tapa emuloida levyasemaa
a600:een saa myös turboa, pcmcia tai sisäiseen paikkaan cf-korttia kiintolevyksi.
Olen selvinnyt tuolla 2Gb Memory stickillä vielä, ku en pelaa ku yhtä/kahta peliä kerralla, mutta varmaan tuo adapteri tulee hankittua jossain vaiheessa.Kuukausi on mennyt, mutta vastaan kuitenkin että on kokemusta useastakin adapterista ja kaikki toimineet hienosti. Omilla korteilla ja adaptereilla on toiminut myös 64Gb asti. SD pitää vain formatoida PSP:llä, jotta alkaa toimimaan. Firmistä ei tosiaan tarvitse päivitellä, jos vaan kaikki mitä kaipaa toimii. Toimivaa ei kannata lähteä turhaan korjaamaan
Kiitos kaikille vastauksista, niitä tulikin useampi. Hyödyllistä tietoa.
Mikäs tuommoinen OSSC -boksi olisi hyvä, ja mistä kannattaa ostaa? Toimisikohan suoraan RGB + LR --> boksi --> HDMI out --> nykyaikaiseen monitoriin?
Kannattaa ostaa amiga video connector - scart kaapeli. Noissa on aina rgb. Toinen vaihtoehto ottaa amigasta komposiittina ulos(erillinen ulostulo a600:ssa) ja jättää koko scart seikkailu välistä.Kannattaa vaan tarkistaa, että SCART johto on RGB. Yhtälailla SCART kaapeli voi olla sisäisesti johdotettu komposiitille, komponentille tai S-videolle. SCART on vain liitin, miten sen pinnit on johdotettu riippuu kaapelin valmistajasta ja käyttökohteesta.
Tämä siis sen vuoksi, koska OSSC ei tue SCART kautta muuta kuin RGB.
Paljos tästä lystistä pääs köyhtymään? Full BC-PS3 on itelläkin jonkinlaisella haavelistalla, mutta oon toistaseks hillinny itteni ihan vaan sen faktan takia et kuten ekat X360 konsolitkin (jotka about samasta syystä levisivät), niin taitaa noi ekat PS3:t kanssa kuolla ennemmin tai myöhemmin vaikka millasia taikatemppuja tekis, ihan vaan sen takia koska siinä on sitä ennemmin tai myöhemmin ilmenevää kontaktivikaa sirun ja emon kanssa.Nyt on metsästyksen jälkeen Full-BC PS3 "Frankenstein" talossa. Yksilö on Sonyn itsensä refurbaama CECHA00 konsoli Made in Japan merkinnällä, joten todennäköisesti ensimmäisiä 2006 julkaisulaitteita, muutama kuukausi tuon jälkeen PS3 tuotanto siirtyi Kiinaan.
Tähän on siis vuonna 2010 vaihdettu Sonyn huoltokonttorin toimesta 90nm -> 65nm RSX ja eri Syscon piiri muokatulla fan curvella. Alkuperäinen RSX on todennäköisesti kuollut bumpgaten vuoksi, kuten ne kaikki tuppaavat ennen pitkää tekemään. Mieluiten olisin toki halunnut Sonyn "virallisen" 40nm RSX Frankin, mutta tämä 65nm konsoli löytyi alan harrastajalta omalle kukkarolle sopivaan hintaan ja pienen suostuttelun jälkeen konsoli vaihtoi omistajaa.
Vaikka alkupään CXD2982 65nm RSX on harmaata aluetta mitä tulee Nvidian bumpgate fiaskoon ja pitävät todennäköisesti sisällään saman viallisen underfillin kuin 90nm RSX, tämä näkyy onneksi olevan uudempaa 2010 valmistettua CXD2991 mallia, joten pitäisi olla (toivottavasti) yhtä luotettava kuin 40nm RSX. Tietty koneessa on yhä alkuperäinen virtasyöppö 90nm CELL, mutta niiden kanssa ei ole lainkaan yhtä pahoja ongelmia kuin 90nm RSX kanssa.
Näppärä laitos kyllä kaikin puolin, voi vihdoin pelata "virallisesti" PS1/PS2/PS3 pelejä yhdellä konsolilla ja (puuta koputtaen) luotettavasti. Evilnatin CFW sisällä joten voi heitellä suoraan kolmen konsolin ISO imaget sisään ilman mitään levyjumppaa.
Lähtökohtaisesti, tavallisten tallaajien tekemät "epäviralliset" frankit on 2x-3x tavallisten Full-BC PS3 hintaisia. Haarukka on siis jossain 450-1000€ paikkeilla, yleensä enemmän tuolla yläkantissa.Paljos tästä lystistä pääs köyhtymään? Full BC-PS3 on itelläkin jonkinlaisella haavelistalla, mutta oon toistaseks hillinny itteni ihan vaan sen faktan takia et kuten ekat X360 konsolitkin (jotka about samasta syystä levisivät)
Selvennetään tähän, että YLOD vika ei siis (yleensä) johdu emolevyn ja GPU substraten välissä olevista BGA palloista, vaan itse piisirun ja substraten välissä olevista pikkuriikkisistä bumpeista.taitaa noi ekat PS3:t kanssa kuolla ennemmin tai myöhemmin vaikka millasia taikatemppuja tekis, ihan vaan sen takia koska siinä on sitä ennemmin tai myöhemmin ilmenevää kontaktivikaa sirun ja emon kanssa.
Aina välillä Frankkeja tulee Ebayhin saataville, mutta harvinaisia ovat. Tyyppi jolta oman Sony frankkini ostin sanoi itse tehneensä kymmenisen epävirallista frankki-yritystä, niistä selvisi 4 kpl, eli alle puolet.Toki tollasia frankensteineja tuskin ihan kauheasti löytyy pitkin pitäjää, mikä on toisaalta sit kans vähän ongelmallista koska jos pidempiaikasen laitteen haluaa niin pitäs nimenomaan joku tänsuuntanen vehje löytää, mistä on vaihdettu ne helposti porsivat piirit pois, mut näitä tuskin sattumalta tulee löytämään sellasilta ihmisiltä jotka ei varsinaisesti tiedä mitä niillä on käsissänsä.
Samat vaatimukset itselläkin oli, eikä muuta vaihtoehtoa ole kuin CECHA frankki. Näissäkin tosin PS1 on emuloitu, mutta mitä olen omalla konsolilla noita ykköspleikan pelejä pelannut isolla littutelkulla, emulaatio on erinomaisesti tehty eikä eroa huomaa aitoon PS1.Tarkotuksena ois just tosiaan saada vehje millä pelata PS1/PS2 ja PS3 pelit ilman minkäänlaista emulointia, eli vaihtoehdot on sikäli aika niukat. Saahan periaatteessa kaikilla PS3 pelattua PS2 pelejä mut se on sit jo emulointia kun ei tota PS2 rautaa löydy kun noista ekoista NTSC-vehkeistä. Mut ei kehtaa maksaa kovaa summaa vehkeestä jonka sisällä tikittää aikapommi, mihin ei mitään kotikutosia lääkkeitä oo olemassa.
Everdrive härpäkkeellä saisit pelit muistikortilta päälle 8bit nintendossa. Yhdelle kortille varmuuskopiot peleistä ja kovaa ajoa. Pc puolelle emulaattori ja varmuuskopio, ei tarvi dosboxia.Miten 8bit nintendoa kannattaisi putsata/huoltaa? Useampi peli mitkä ei toimi tällä hetkellä. Vai onko vika pelikaseteissa?
Aikoinaan hienot muistot The Manager 92 pelistä. Googlella löytyy useampi sivu mistä voisi ladata, mutta onko joku yleisesti tunnettu ja turvallinen sivu?
Ja kun on ladattu, niin dosbox ja käynnistää siellä?
Miten 8bit nintendoa kannattaisi putsata/huoltaa? Useampi peli mitkä ei toimi tällä hetkellä. Vai onko vika pelikaseteissa?
Aikoinaan hienot muistot The Manager 92 pelistä. Googlella löytyy useampi sivu mistä voisi ladata, mutta onko joku yleisesti tunnettu ja turvallinen sivu?
Ja kun on ladattu, niin dosbox ja käynnistää siellä?
Juuri olin editoimassa viestiä, että oma kulmani oli juurikin retrommat konsolit. Kuitenkin PS2:sta lähtien näitä softaan nojaavia muokkauksia on saatavilla ja keski-ikäisissä PS3/PSP/VITA/DS:t tuo softamodaaminen on 'arkipäivää'. Uusimmissa sukupolvissa ollaan niin isosti nettialustoissa kiinni, että se on varmaan vielä tuuheampi viidakko.En hirveästi menettäisi yöuniani, ottaen huomioon kuinka marginaalista hommaa modernien konsolien "homebrew" modaus on. Ylivoimaisesti suurin osa pelaajista ostaa kiltisti levynsä tai digitaalisesti pelinsä ja pelailee niillä, warettaminen vaatii yhä sen verran säätöä ja pelien käsin latailua/siirtelyä, että ei tuohon moni jaksa ruveta. Päälle vielä mahdolliset XBL/PS+ konsolikohtainen banni-vaara, niin houkuttavuus vähenee entisestään.
Joskus PS1 aikoihin saattoi olla toinen juttu, kun silloin oli jopa yllättävää jos käsiin tuli korjattavaksi joku pleikka missä EI ollut valmiiksi modpiiriä.
Softapiratismikin siinä ja tässä et kiinnostaako kovinkaan paljoa vai ei. Ei ne kuitenkaan penniäkään niistä peleistä oo saamassa mitä ebayssa ja muissa paikoissa kaupataan. Ainut tapa millä se saattaa kiinnostaa on se et jos se sama peli on jollain digikauppapaikalla tarjolla, tai johonkin tilaukseen sidottu (PS+ Premium ja Nintendon Onlinehomma) kuitenkin silleen et se on nykyäänkin jakelussa ja siitä halutaan rahaa.Softapiratismi poisluettuna, en usko että laitevalmistajia kiinnostaa mitä heidän vanhoille jo kauan sitten valmistuksesta ja myynnistä poistuneille laitteillensa teet. Voit vaikka katkasta NES:stä lukkosirun sekä asentaa siihen RGB-piirin ja lähettää teosta täyden tunnustuksen Nintendolle eikä heitä kiinnosta asia tuon taivaallista.
Konsolivalmistajien kiinnostus ja käytäntö on toki selvää ainakin täällä meilläpäin, mutta taidanpa silti konsolit jatkossa myydä ilman "modattu" mainontaa otsikossa Kaikkiin em. koneisiinhan saa kuka tahansa aiheesta kiinnostunut modit sisään alle viidessä minuutissa, niin eipä sillä valmiiksi modaamisella sinänsä ole arvoa kellekään osapuolelle. Sen verran löysin keskustelua, että myös mm. Ebayssa on kaikki softamodattujen koneiden myynti kiellettyä. Toki kansainvälisellä kauppa-alustalla ja yhdellä harrastajalla on pikkaisen erilaiset rahavirrat kyseessä. Huutonetinkin puolella on vuosia myyty suoria modauspalveluitakin (nytkin löytyy), eikä niihin ole mikään taho puuttunut.
Mainostetaan tästä modauksen helppoudesta aasinsiltana, että ainakin WII U:lle, PS Vitalle ja 3DS:lle on tässä menneen vuoden-parin aikana tullut laitteen omalla selaimella triggeröitävät modaukset. Kaikki nämä on myös hyviä emulaattorikoneita, niin päästään samalla lähemmäs ketjun varsinaista aihetta Jos täällä porukalla on ko. laitteita kaapeissa pyörimässä, niin netti on ohjeita täynnä ja aikaa menee tehokkaalle näpyttäjälle se 5min.No itse asiassa kyllä se itse tekemisen kynnys voi olla monelle aika korkea, vaikka itse modipiiri tms. ei paljon mitään maksaisikaan. Varsinkin, jos ja yleensä kun, pitää lähteä jotain juottamaan eikä ole laitteita ja/tai osaamista. Että jos haluat saada myydyksi, niin elä nyt modejasi ainakaan poista.
Vastaan vielä itse itselleni kun löysin oikean näköiset rimpsut Tekijänoikeuslaki 404/1961 - Ajantasainen lainsäädäntö - FINLEX ®. Tuo taas periytyy EU:lta (Copyright and Information Society Directive - Wikipedia) ja tunnetaan Lex Karpela nimellä meilläpäin. Tuo on vuosituhannen alusta, eli ei ihan tätä päivää nuo lähtökohdat.…löytyykö käsitystä/lähdettä konsolimodaamisen laillisuudesta Suomessa (/EU:ssa) nykypävänä? Kiinnostavaa on myös, että onko softa- ja rautamodauksille erilaisia lakipykäliä? Vai onko päteviä sääntöjä ollenkaan?…