living_death
★ Still alive ™
- Liittynyt
- 15.11.2016
- Viestejä
- 7 321
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Taitaa olla aika tarkkaan 3 metriä.Kuin pitkä tuo antennikaapeli on?
Found 1 device(s):
0: ezcap USB 2.0 DVB-T/DAB/FM dongle
Using device 0: ezcap USB 2.0 DVB-T/DAB/FM dongle
Failed to open rtlsdr device #0.
Tuikkaa se länkkyantenni siihen 100KHz~30MHz liittimeen niin saat kuuluviin alataajuuksiakin.Pitää ruveta jotain parempaa antennia kehittämään, se mukana tullut piiska on aika kökkö. Töistä jo nappasin SMA-BNC -adapterin niin on vähän mukavampi testailla eri antenneja.
Yllättäen tuli huomattua että jollakin noin 860MHz nurkilla toimivan langattoman mikin vastaanottimen antennillakin saa parempaa signaalia kuin mukana tulleella. Vastaavasti taas vanhasta wlan-tukarista napatulla antennilla ei kuulunut juuri mitään, tosin se onkin alunperin 2.4GHz taajuudelle. Jossain kaapissa olisi vielä vanha LA-puhelimen autoantenni, sitä voisi ainakin koittaa, samoin saattaa löytyä noin 600MHz alueelle tarkoitettu langattoman mikin suunta-antenni ja 433MHz hälytinlaitteen antenni. Josko noista saisi jotain vähän paremmin vastaanottavaa aikaiseksi ennenkuin alkaa itse rakentelemaan.
Orbitron on kiva ohjelma, jos kiinnostaa tuo satelliittien kuuntelu. Satellite Tracking System: Orbitron by Sebastian Stoff / Satellite tracking easiest ever!
Ohjelmalla näkee lähinnä kiertoradat arviolta.
Joskus oli toimiva plugari SDRsharpin kanssa, jossa orbitronin avulla voi korjata automaattisesti doppler-efektiä. Itsellä ei ole kyllä plugari hetkeen toiminut , mutta pienellä säädöllä sen voisi saada toimimaan.
Esim. Aalto-1 kiertää tänään arviolta kymmenen jälkeen aika nätisti länsirannikon yli. Löytyy Orbitronin Cubesat-kirjastosta (LTE).
Noin 437.220 MHz taajuudella voi kuulla piipitystä. En muuten tuota mainostais, mutta suomalaista tekoa ja kyseinen härveli on (ymmärtääkseni) napoja kiertävällä radalla niin se tosiaan "näkyy" Suomessa paremmin. Pari kertaa vuorokaudessa. Samanlainen kiertorata kuin noilla sääsatelliiteilla.
Radio Amateurs - Aalto-1 - Aalto University Wiki
Lepakkodetektori, eli muuntaa lepakoiden käyttämät, ihmiskorvalle kuulumattomat taajuudet (18 kHz- 131 kHz) kuultaviksi. Ihan mielenkiintoinen harrastus, vaikkei tähän lankaan kuulukkaan. Autojen varashälyttimet muuten kuuluu näillä taajuuksilla, tai antaa ainakin häiriösignaaleja.Mikäs härveli tämä on @skaribo
Tässä olisi 286 sivullista tietoa RTL-SDR radiojuista. Sivu saattaa aueta aika verkkaisesti kun tiedoston koko on noin 23 megaa.
https://www.surviveuk.com/wp-content/uploads/2016/07/The-Hobbyists-Guide-To-RTL-SDR-Carl-Laufer.pdf
Mulla oli täsmälleen samanlainen Astonin radio ennen 80-luvulla aloitettua länkkykautta. Ei sillä oikein saanut mitään järkevää kuunneltua, kun kanavien paikalleen saaminen oli todella työn ja tuskan takana, eikä radio ollut muutenkaan kovin herkkä kuuntelemaan
Itseasiassa mullakin on ollut tuollainen Astonin näköinen radio joskus aikanaan. Se ei vaan ollut Aston vaan joku 3- tai 4-kirjaiminen nimi ja väriltään sininen. Oma yksilö kyllä kuunteli yllättävän hyvin mutta tosiaan se taajuuden hienosäätö oli välillä melkoista nysväämistä.
Eikös nuo itkuhälyttimet ole monesti PMR-taajuuksilla? Itse ainakin muistelisin että ovat jossain 446MHz kieppeillä. Tietty on noita varmaan useammallakin taajuudella.
Juu siellähän ne....Eikös nuo itkuhälyttimet ole monesti PMR-taajuuksilla? Itse ainakin muistelisin että ovat jossain 446MHz kieppeillä. Tietty on noita varmaan useammallakin taajuudella.
Itkuhälyttimissä voidaan käyttää useita eri taajuusalueita. Perushälyttimet toimivat usein VHF-kanavilla eli maasta riippuen 30–50 MHz taajuudella tai noin 860 MHz taajuudella, kun taas digitaaliset hälyttimet saattavat käyttää samanlaista DECT-yhteyttä kuin langattomissa puhelimissa.[1] Näissä signaali on suojattu, eikä se siis ole muiden kuultavissa. Videohälyttimet toimivat usein 2,4 GHz ISM-taajuusalueella (vapaa taajuus). Itkuhälyttimet voivat perustua myös PMR446-radiopuhelimiin.[1]