QHD / WQHD näytöt (2560×1440)

Liittynyt
18.11.2016
Viestejä
452

Optimum oli tehnyt tuosta arvostelun, että ainakin jotain ollaan saatu tehtyä. Haiskahtaa kyllä pahasti.

4K-mallia olisi nyt muka tilattavissa!?!? Choose your spectrum
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
08.08.2019
Viestejä
2 044

Optimum oli tehtyt tuosta arvostelun, että ainakin jotain ollaan saatu tehtyä. Haiskahtaa kyllä pahasti.
Jees. Tuo Glossy eli kiiltävämpi pinta vs matta vaikuttaa kyllä melkoiselta hifistelyltä :D Ainakin speksien valossa aika turhalta vaikuttaa, ja siihen on ihan syynsäkin miksi monet käyttää tuota mattapintaa, ja se on heijastusten vähentäminen valoisassa ympäristössä. Ei se mattakaan täysin sitä eliminoi, mutta vähän paremmin kuin kiiltävämpi. Ja tuohon videon vertailuun on vielä haettu mattapintaisin näyttö joka suunnilleen löytyy, ei oma halppis Lenovoni ole läheskään noin mattapintainen.

Jotku prosenttien tai edes kymmenen prosentin parannukset kirkkauteen tai kontrastiin tuolla glossy-tyylillä, ei kuulosta kovin mullistavalta. Nyt haisee näyttövalmistajalta joka yrittää väkisin hakea jotain ''parempaa kuin kukaan on ennen tehnyt speksejä'', vain huomatakseen että heidän lisäykset on marginaalisia ja loppuhinta tulee olemaan kilpailukyvytön esim. LG:tä, Aceria ja AOC:tä vastaan.
 
Liittynyt
08.08.2019
Viestejä
2 044
Noin kuukauden oli MSI 27" Optix MAG274QRF-QD -näyttö huollossa Suomessa Elcarella, uusi osa oli tilattu ja asia työn alla, mutta nyt kuitenkin MSI lähettää Hollannista kokonaan uuden näytön
No niin sai mun näyttö-koomailut onnellisen lopun, MSI lähetti Hollannista uuden (tai takuuvaihdetun / demon), ja näyttöön oli valmiiksi päivitetty se uusin firmware jota alunperin yritin näyttöön MSI:n softan kautta päivittää. Hienosti hoidettu lopulta MSI:ltä :tup: Ei viallisia pikseleitä, ja valovuotokin hyvin vähäistä.

Parempi kontrasti näkyy selvästi vanhaan Lenovo G27q verrattuna syvempänä mustana, ja mustan tasaisuus on yllättävän hyvä IPS-näytöksi, mutta vastapainoksi valkoinen ei ole tasaista nähnytkään eli jossain kohtaa näyttöä valkoinen on tummempaa ja sinertävää, mutta tuo on lähinnä kun kirkkautta on vähemmän, ja sen verran vähän tulee valkoista kontenttia tuijotettua, että ei tuo haittaa. Kerrankin on sRGB-gamut joka ei estä kirkkauden ja kontrastin säätöä.

Ja nopeasti testattuna tuo ''Nightvision'' vaikutti Warzonessa ihan käyttökelpoiselta, eli näyttö nostaa automaattisesti kontrastia tummissa kohdissa, ja laskee kirkkaissa kohdissa. Ei läheskään loppuun hiottu tuo ominaisuus, mutta ihan hyvä kompromissi hakea tuo parempi tummissa kohdissa näkyvyys lähinnä kontrastia käyttäen, kun tahtoo silmät tulla kipeäksi liiasta kirkkaudesta. Tämä MSI:n softakin vaikuttaa itseasiassa ihan käyttökelpoiselta. Ei tarvi näytön joystickkiin koskea vaan kaikkea tarvittavaa voi säätää tuolta softan kautta.
 

CDB

Liittynyt
10.05.2019
Viestejä
13
Ja nopeasti testattuna tuo ''Nightvision'' vaikutti Warzonessa ihan käyttökelpoiselta, eli näyttö nostaa automaattisesti kontrastia tummissa kohdissa, ja laskee kirkkaissa kohdissa.
Mitä ehmettiä. Kuulostaa kyllä huijaamiselta.
 

Meq

Liittynyt
13.09.2021
Viestejä
137
Tänään saapui Jimssistä MSI MAG274QRF-QD tarjousnäyttö ja hyvältä näyttää. Paneelilotossa onnisti, ei valovuotoa eikä kuolleita pikseleitä. Nopealla säädöllä kuvasta saa ihan ok näköisen ja pelikäyttöönhän tämä tuli hankittua. Ei ainakaan vielä mitään huonoa sanottavaa toisin kuin Lenovosta.

Tilasin juuri ennen vuodenvaihdetta Lenovoshopista G27q-20 näytön ja erittäin monen sähköpostin ja tappelun jälkeen sain näytön palautettua. Lenovossa aika karmea valovuoto ja 1 kirkas pikseli. Lenovon huollon kanssa läheteltiin useita kuvia, viestejä ja uusi näyttökin luvattiin 2 kertaa, mutta sitten ei sellaista mistään löytynytkään. Niin huonoa asiakaspalvelua en ole ikinä saanut mitä Lenovon huolto tarjosi, joten vinkkinä jos Lenovoon päätyy (en voi kyllä suositella) ja saa huonon yksilön niin samantien takaisin.
moi! mulla oli lenovo legion y27q-20 testissä, mutta jotenki en päässyt fiilikseen, että haluan pitää näytön. Siis hyvä näyttö, mutta oikeassa reunassa alkoi valkoinen olemaa kylmempää kuin esim keskellä näyttöä ja muualla.
 
Liittynyt
08.08.2019
Viestejä
2 044
Mitä ehmettiä. Kuulostaa kyllä huijaamiselta.
Näytön automaattinen kontrastin säätely huijaamista nettipelissä? No enpä usko. BenQ ja Asus näytöistä on löytynyt jo pitkään noita vastaavia automaattisesti varjoja poistavia ominaisuuksia (ei se mitään yönäköä ole todellisuudessa vaan 100% kontrastin tai taustaledien säätelyä), ja jotku E-sports pelaajat ainakin BenQ:n näytöillä noita käyttää, enkä ole koskaan kuullut kenenkään saavan penalttia.

Mutta tuo näytön automaattinen kontrastin säätely osoittautui MSI:n näytössä puutteelliseksi sen hitauden vuoksi, joten vaihdoin sen manuaaliseen, ja se ajaa asiansa oikein hyvin. Ja kontrastin säätö yhdeksi ja samaksi tummissa sävyissä nyt ei varmasti ole huijaamista, aivan samoja voi tehdä esim. Nvidian Freestylellä, joka on aivan sallittu lisäosa Warzonessa. Nvidian käyttäjille siis. Jos joku pitäisi olla huijaamista, niin tuo Freestyle, joka on pelin päälle tulevaa säätöä, kun taas näyttö tekee itse omat juttunsa vasta grafiikan loppupäässä.
 
Liittynyt
08.08.2019
Viestejä
2 044
Täytyy sanoa että mitä tuossa testailin, niin VA-paneelien se parempi kontrasti = syvemmät mustan sävyt, sulaa normaalissa käytössä lähes IPS-näyttöjen tasolle (jos IPS-näytön kontrasti on edes ~1100 eikä kirkkaus ole överi), kun mennään ihan oikeaan käyttöön eikä mustan ruudun tuijottamiseen jota harva tekee (toivottavasti).

Eli ilman local dimming -ominaisuutta, VA-paneelikaan ei ole oikeasti hyvä mustien sävyjen toistaja, kun puhutaan normaaleista tilanteista jossa vain tietty osa näytöstä on tummana. Normaalit käyttöskenaariot vaatii local dimming ja himmennys-zoneja, jotta musta on edes lähes mustaa, vaikka jonkun ihmisen paidassa, kun taustalla paistaa aurinko.

Eli tietokoneen näytöissä en ottaisi VA-paneelia paremman kontrastin vuoksi, niin kauan kuin ei local dimming löydy, ja löytyy IPS-näyttöjä jossa kontrasti ei ole alle tonnin. Toki iso huom: IPS-näytön kontrasti pysyy asiallisena vain jos kirkkaus ei ole korkealla. Kirkkauden noustessa VA-paneeli säilyttää mustan tason huomattavasti paremmin. Itse pidän kirkkauden aina pienellä näytöstä riippumatta, jotta silmät ei väsy.

Ja lisä huomio, IPS-näytöissä valovuoto yms. mustaan liittyvä on edelleen hyvin yksilöllistä eli tuuripeliä, ja LG:n nopeissa IPS-paneeleissa taitaa olla edelleen kaikissa alle 1000:1 kontrasti, eli pahimmillaan se kontrasti häviää varmasti VA-paneeleille ihan kaikissa skenaarioissa. Itsellä 4. IPS-näyttö käytössä jo, ja tuossa nyt VA:stakin jo kokemusta, joten uskallan vertailla hieman.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
691
VA-näyttöä viime kesästä käyttäneenä voin tarjota seuraavanlaista analyysiä:

Nykyään kiinnitän pelin väreihin, kontrastiin ja saturaatioon paljon enemmän huomiota. Todella harvassa on peli, jonka värejä en säädä heti ensikättelyssä omalle silmälle miellyttäviksi. Tämä ei nyt täysin uudesta näytöstä johdu, mutta käsikynkässä se kuitenkin tapahtui. Nykyään pelaan pelit keskimäärin huomattavasti korkeammalla saturaatiolla kuin ennen.

Tummien sävyjen suttaantuminen on havaittavissa lähes jokaisessa pelissä, mutta tässä on paljon eroja ja oikeasti pelatessa se häiritsee vain murto-osassa pelejä. Voin pysähtyä lähes missä tahansa pelissä katselemaan maisemia ja todeta että näyttääpä suttaantuminen tuossa ja tuossa kohtaa rumalta, mutta oikeasti pelatessa siihen ei kiinnitä läheskään niin paljon huomiota. Vähän kuin grafiikat yleensäkin - niitä voi suurennuslasilla tiirata ja säätää asetuksia kyllästymiseen asti, mutta oikeasti pelatessa eniten on väliä terävällä kuvalla ja sulavalla fps:llä, ainakin omasta mielestä.

Pahiten suttaantumisesta kärsivät keskimäärin vanhemmat pelit. Primitiivisemmät grafiikat ja selkeämmät erot tummien ja vaaleiden sävyjen välillä korostaa tätä. Esimerkkinä vaikkapa System Shock 2, joka käyttää enemmän tummia sävyjä ja kontrasti tumman ja vaalean välillä on usein selkeä. Samoin Max Payne, jonka intron näin ensimmäistä kertaa muutama päivä sitten. Pelin alussa tapettien ja huonekalujen suttaantuminen oli pahinta missään pelissä tähän mennessä, mutta siitä kun jatkoi ja alkoi oikeasti pelaamaan, oli huomio jo muualla.
 
Liittynyt
29.06.2017
Viestejä
44
Havaintoja 31,5" QHD perusnäytöstä hintaluokassa 250-350€, jossa olisi varsin tasainen taustavalo? Tummat reunat ja kulmat > turn-off.
 
Liittynyt
27.01.2021
Viestejä
62
Tässä näyttää olevan tällä hetkellä taas aika hyvin tarjouksessa korkean virkistystaajuuden 27" IPS-näyttöjä eri puolilla tuohon 300€ hintaan. Samsung G5 Odyssey, LG UltraGear GP850, MSI G273QF ja Asus TUF VG27AQ muun muassa kaikki tällä hetkellä.

Ihan puhtaasti mutulla ja kevyellä Rtings-vertailulla olen kaventanut omat vaihtoehtoni ehkä tuohon Samsung G5:een tai LG:hen (linkki Rtings-vertailuun). LG on saanut täällä kehuja paljon, ja ilmeisesti hyvää värimaailmaa tarjoaa ja erityisesti HDR:ssä pesee Samsungin mennen tullen. Samsungista ei ole juurikaan näkynyt kokemuksia, mutta siinä olisi ilmeisesti sitten selkeästi (?) parempi kontrasti (1150:1 vs. 807:1) ja kirkkaus (~450 cd/m2 vs ~365 cd/m2). Jalan ominaisuudet eivät sinänsä merkitse kun menee varteen kiinni, ja LG:ssä olevalle USB-hubillekaan ei ole käyttöä, joten puhtaasti paneelin ehdoilla tässä mennään. Oma fiilispohjani kääntyisi ehkä Samsungiin päin, mutta kuulen mielellään myös eriäviä mielipiteitä ja asiantuntevampia näkemyksiä.

En minä tiedä onko varsinaisesti ollut mitään perustetta pudottaa noita MSI:tä ja Asustakaan pois vertailusta, aika samaa kamaahan nämä kaikki loppujen lopulta tarjoavat, mutta jotain karsintaa oli pakko tehdä. Samsungin kontrasti ja kirkkaus juuri nousivat itselle esiin, vaikka en tiedä onko ne mitenkään merkittävästi paremmat. MSI:n kirkkaus ja mustan toisto vaikuttivat vähän heikoimmalta, ja Asuksessa liiketoisto.
 

Meq

Liittynyt
13.09.2021
Viestejä
137
Tässä näyttää olevan tällä hetkellä taas aika hyvin tarjouksessa korkean virkistystaajuuden 27" IPS-näyttöjä eri puolilla tuohon 300€ hintaan. Samsung G5 Odyssey, LG UltraGear GP850, MSI G273QF ja Asus TUF VG27AQ muun muassa kaikki tällä hetkellä.

Ihan puhtaasti mutulla ja kevyellä Rtings-vertailulla olen kaventanut omat vaihtoehtoni ehkä tuohon Samsung G5:een tai LG:hen (linkki Rtings-vertailuun). LG on saanut täällä kehuja paljon, ja ilmeisesti hyvää värimaailmaa tarjoaa ja erityisesti HDR:ssä pesee Samsungin mennen tullen. Samsungista ei ole juurikaan näkynyt kokemuksia, mutta siinä olisi ilmeisesti sitten selkeästi (?) parempi kontrasti (1150:1 vs. 807:1) ja kirkkaus (~450 cd/m2 vs ~365 cd/m2). Jalan ominaisuudet eivät sinänsä merkitse kun menee varteen kiinni, ja LG:ssä olevalle USB-hubillekaan ei ole käyttöä, joten puhtaasti paneelin ehdoilla tässä mennään. Oma fiilispohjani kääntyisi ehkä Samsungiin päin, mutta kuulen mielellään myös eriäviä mielipiteitä ja asiantuntevampia näkemyksiä.

En minä tiedä onko varsinaisesti ollut mitään perustetta pudottaa noita MSI:tä ja Asustakaan pois vertailusta, aika samaa kamaahan nämä kaikki loppujen lopulta tarjoavat, mutta jotain karsintaa oli pakko tehdä. Samsungin kontrasti ja kirkkaus juuri nousivat itselle esiin, vaikka en tiedä onko ne mitenkään merkittävästi paremmat. MSI:n kirkkaus ja mustan toisto vaikuttivat vähän heikoimmalta, ja Asuksessa liiketoisto.
Itse laitoin gigantin kautta tuon GP850 tilaukseen hintaan 299e. Mutta saas nähä pitääkö palauttaa vai ei. Tänään lueskelin netistä noin 1-2h ajan arvosteluja ja youtubea nii päädyin kokeilee tota
 
Liittynyt
23.08.2017
Viestejä
250
Itse laitoin gigantin kautta tuon GP850 tilaukseen hintaan 299e. Mutta saas nähä pitääkö palauttaa vai ei. Tänään lueskelin netistä noin 1-2h ajan arvosteluja ja youtubea nii päädyin kokeilee tota
Kohta 700h tullut katsottua tuota LG:tä ja ainakin kalibroituna on todella hyvä ruutu ja osui itsellä vielä ihan hyvä paneeli kohdalle. Ei tuolla hinnalla pitäisi olla ollenkaan huono ostos.
 

Meq

Liittynyt
13.09.2021
Viestejä
137
Kohta 700h tullut katsottua tuota LG:tä ja ainakin kalibroituna on todella hyvä ruutu ja osui itsellä vielä ihan hyvä paneeli kohdalle. Ei tuolla hinnalla pitäisi olla ollenkaan huono ostos.
Okei! Mulla oli aiemmin testissä lenovo legion y27-q20 jos nyt malli meni oikeen. Se oli 399e tarjouksessa silloi mutta silti se valkoisuus pitkin näyttöä ei mielyttäny. Siis alko olemaan noin 5-7cm leveästi oikealta puolen kylmempää ku muualla näytössä se valkoisuus.

Ootko tosaa gp850 huomannu mtn silmäkipuja? Muutaman kerra huomannu sellaisia viestejä foorumilla, että "eye-strain" mistä se vois johtua tossa LG näytös?
 
Liittynyt
23.08.2017
Viestejä
250
Okei! Mulla oli aiemmin testissä lenovo legion y27-q20 jos nyt malli meni oikeen. Se oli 399e tarjouksessa silloi mutta silti se valkoisuus pitkin näyttöä ei mielyttäny. Siis alko olemaan noin 5-7cm leveästi oikealta puolen kylmempää ku muualla näytössä se valkoisuus.

Ootko tosaa gp850 huomannu mtn silmäkipuja? Muutaman kerra huomannu sellaisia viestejä foorumilla, että "eye-strain" mistä se vois johtua tossa LG näytös?
En muuta kuin, että on todella kirkas vakio asetuksilla. Oliko asetus 50 ja laskin tuon kalibroidessa 24:ään niin oli luminanssi noin 120cd/m2.
 

Meq

Liittynyt
13.09.2021
Viestejä
137
En muuta kuin, että on todella kirkas vakio asetuksilla. Oliko asetus 50 ja laskin tuon kalibroidessa 24:ään niin oli luminanssi noin 120cd/m2.
Okei! Käytätkö tossa näytössä sitä mbr?
Ja millä kalibroit? Ootko kokeilu ladata mtn valmiita profiileja
Entä mikä tuo juttu on mitä tossa SS tekstissä puhutaa? Ihan uusia juttuja mulle
 

Liitteet

Liittynyt
18.11.2016
Viestejä
452
Tällä hetkellä käytössä Dellin S2716DG. Ajanut asiansa ihan mukavasti vuosien varrella, mutta nyt alkaa kaipailemaan parempaa näyttöä kun TV:ksi tuli hommattua OLED ja tää näyttö näyttää nyt sen rinnalla aivan järkyttävältä. OLEDin tasolle ei tietenkään ilman OLEDia päästä, mutta jos ees vähän lähemmäs. Eniten kaipaisin lisää syvyyttä mustiin ja parempaa värintoistoa. Tuntuu vain hyvän näytön löytäminen vaikealta, kun vähänkään potentiaaliset näytöt on joko todella kalliitaa (+1000e) tai sitten ne ovat puhtaita pelinäyttöjä valoineen ja väreineen. Hieman minimalistisempi linja olisi mukava.
Pitäisi lisäksi olla vähintään 144hz ja 27". Onko mahdoton tehtävä? Even Spectrum vaikuttaisi lupaavalta, mut firman vähintäänkin hämärä historia pistää kyl melkoisesti arveluttamaan.


LG UltraGear 27GP850 osuu jo sinnepäin, mutta onkohan tossakaan niin merkittävä hyppy että eron huomaa selvästi.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
30.01.2017
Viestejä
79
UltraGear 27GP850 osuu jo sinnepäin, mutta onkohan tossakaan niin merkittävä hyppy että eron huomaa selvästi.
LG 27GP850 musta on kyllä aivan harmaata, huonompi mustan taso ja enemmän valovuotoa kuin vanhassa Dell P2715Q. Kalliimpi MSI MAG274QRF-QD on vähän parempi, mutta jää vielä kauas OLEDista. Ei taida kuitenkaan IPS näytöistä paljoa parempaa löytyä.
 

Hellsinki

Kapteeni pienkonekorjaaja
Liittynyt
28.10.2016
Viestejä
1 748
Päivitin muutama päivää sitten Lenovo G27Q-20 165Hz IPS QHD näyttöön. On se uskomaton muutos tuohon wanhaan 24" TN FHD Asus 75Hz.
Tässä yksilössä hyvin vähän valovuotoa, ei kuolleita tai jumiutuneita pikseleitä.
 

Meq

Liittynyt
13.09.2021
Viestejä
137
LG 27GP850 musta on kyllä aivan harmaata, huonompi mustan taso ja enemmän valovuotoa kuin vanhassa Dell P2715Q. Kalliimpi MSI MAG274QRF-QD on vähän parempi, mutta jää vielä kauas OLEDista. Ei taida kuitenkaan IPS näytöistä paljoa parempaa löytyä.
Taitaa lähes kaikissa 300-500 ips pelinäytöissä olevan tuo musta melko ei mustaa.
 

Lare

Error 404
Liittynyt
13.11.2016
Viestejä
3 187
Päivitin muutama päivää sitten Lenovo G27Q-20 165Hz IPS QHD näyttöön. On se uskomaton muutos tuohon wanhaan 24" TN FHD Asus 75Hz.
Tässä yksilössä hyvin vähän valovuotoa, ei kuolleita tai jumiutuneita pikseleitä.
Itsellä ollut kesästä saakka sama näyttö ja vaikea vieläkin uskoa, miten hyvän näytön 249€ hintaan sai. Tuskin tarvitsee vuosiin päivittää. Ainoa kauneusvirhe omassa paneelissa, eli pieni valovuoto yläreunassa, on sekin kadonnut ajan myötä. Tosin ehkä kerran 1-2 kuukauden aikana näytölle ilmestyy teksti "Input not supported", mutta tuo häviää joko käynnistämällä kone tai näyttö uudelleen.
 

Meq

Liittynyt
13.09.2021
Viestejä
137
Itsellä ollut kesästä saakka sama näyttö ja vaikea vieläkin uskoa, miten hyvän näytön 249€ hintaan sai. Tuskin tarvitsee vuosiin päivittää. Ainoa kauneusvirhe omassa paneelissa, eli pieni valovuoto yläreunassa, on sekin kadonnut ajan myötä. Tosin ehkä kerran 1-2 kuukauden aikana näytölle ilmestyy teksti "Input not supported", mutta tuo häviää joko käynnistämällä kone tai näyttö uudelleen.
Jos tuo lg 27gp850 ei oo itselle sopiva, niin vois tita lenovoo testata
 
Liittynyt
23.08.2017
Viestejä
250
Okei! Käytätkö tossa näytössä sitä mbr?
Ja millä kalibroit? Ootko kokeilu ladata mtn valmiita profiileja
Entä mikä tuo juttu on mitä tossa SS tekstissä puhutaa? Ihan uusia juttuja mulle
En käytä MBR:ää ja se lukitaan pois jos on VRR käytössä oli sitten Freesync tai Gsync käytössä.

Näyttö kalibroitu DisplayCal ohjelmalla ja colorimetrillä. En ole ladannut valmiita profiileja koska paneelit ovat aina yksilöita ja eroavat hieman toisistaan.

Sitä puhuvat, että testiversiossa VRR ja MBR ilmeisesti toimivat samaan aikaan, mutta retail versiossa noita ei voi käyttää samaan aikaan...... En itse näe tuota ongelmana.
 
Liittynyt
21.09.2018
Viestejä
403
Tilasin myös tuon LG 27GP850:n. Aikomuksena on laittaa siihen Rtings ICC-profiili, koska LG:n oma on geneerinen, eikä kovin tarkka. Alla olevalla videolla verrataan kyseisellä monitorilla RTings, sRGB, LG:n alkup. ja kaverin itse tekemää profiilia. RTings on lähellä diy-kalibrointia, muut eivät.

 
Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
Reactions: Meq
Liittynyt
08.08.2019
Viestejä
2 044
Taitaa lähes kaikissa 300-500 ips pelinäytöissä olevan tuo musta melko ei mustaa.
Joo aikalailla noin voi sanoa, mutta hieman eroja on kuitenkin esim. LG:n 27'' QHD- IPS-paneeleissa kontrasti on jotain ~800-900, ja Au Optronicsin uudemmissa paneeleissa taas jotain 1000-1100, ja voisin kuvitella että noin alhaisissa lukemissa se pieni lisä auttaa, ja harmaa on entistä harmaampaa 200-300 kontrastin eroissa.

Mutta tosi se on, että mustaa se ei ole silti, ja kunnollisen local dimming puuttuminen VA-paneeleissakin tekee sen, että ne mustat alueet ei ole mustia alueita, kun ei kukaan katso pelkkää mustaa ruutua, vaan aina sinne tulee johonkin kohtiin valoa, joka sotkee vieressä olevaa mustaa kohtaa ilman paikallista himmennystä.

Terveisin VA-telkkaria ja IPS-pelinäyttöä vast'ikään vierekkäin verrannut, ja käytännössä kontrastista ei ollut mitään hyötyä mun pelikäytössä / sarjoissa. Hämärä kohtaus jossain peleissä näytti ehkä 30% paremmalta VA-töllössä tummien sävyjen vuoksi, mutta VA liikkuvan kuvan sumentuminen tummissa sävyissä keikautti vaa'an reilusti IPS:n eduksi. Toki tuo oli muutenkin hidas telkkari vasteajoiltaan, mutta myös pelinäytöissä mitatut tummat siirtymät on VA-paneeleilla yleensä hitaita vs IPS. Poikkeuksena Samsung G7.
 
Liittynyt
08.08.2019
Viestejä
2 044
OLED pyyhkii varmasti lattiaa näillä kaikilla pelinäytöillä, mutta toistaiseksi löytyy vasta 1 OLED -pelinäyttö, ja se on helvetin kallis ultrawide. Ja mua ei huvita toistaiseksi pelata nopeita pelejä jollain kerrostalon kokoisilla OLED-telkkareilla, kun pienempiin näyttöihin on +20 vuoden tottuminen takana. Nuoremmat jotka taas käyttäneet isompia koko elämänsä, varmaan on päinvastaista mieltä. Sarjat ja leffat on isoilla ruuduilla parempia, ehkä seikkailu ja tarinapelitkin. Eli nopea pelinäyttö + kunnon tekkari on varmaan paras kombo.

Tällä hetkellä käytössä Dellin S2716DG. Ajanut asiansa ihan mukavasti vuosien varrella, mutta nyt alkaa kaipailemaan parempaa näyttöä kun TV:ksi tuli hommattua OLED ja tää näyttö näyttää nyt sen rinnalla aivan järkyttävältä. OLEDin tasolle ei tietenkään ilman OLEDia päästä, mutta jos ees vähän lähemmäs. Eniten kaipaisin lisää syvyyttä mustiin ja parempaa värintoistoa. Tuntuu vain hyvän näytön löytäminen vaikealta, kun vähänkään potentiaaliset näytöt on joko todella kalliitaa (+1000e) tai sitten ne ovat puhtaita pelinäyttöjä valoineen ja väreineen. Hieman minimalistisempi linja olisi mukava.
Pitäisi lisäksi olla vähintään 144hz ja 27". Onko mahdoton tehtävä? Even Spectrum vaikuttaisi lupaavalta, mut firman vähintäänkin hämärä historia pistää kyl melkoisesti arveluttamaan.
Katoitko tuota
Samsungin G7 vielä? Siinä on erittäin hyvä kontrasti pelinäytöksi, korkeahko maksimikirkkaus
, erittäin hyvät vasteajat VA-paneeliksi, ja myös väreiltään ihan asiallinen pelinäyttö. 240hz ei varmaan myöskään haitaksi. Mutta tuo on erittäin käyrä paneeli, ja siinä varmaan olisi oma totuttautuminen jos on pelkkiä suoria paneeleita käyttänyt. Samsung G7 omistajat voi kertoa omista kokemuksistaan, itse ne ole tuota päässyt käyttämään.

Edit:
Mä kokeilin VA paneelia ja mustaa forumia ei voinut liuttaa ja lukea samaanaikaan. VA teknologia ei sovi mihinkään tummaan peliin tai tekstinlukuun. Aivan jäätävää paskaa. Siksi tänne tuli IPS.
Se taisi johtua juuri noista hitaista vasteajoista tummilla sävyillä. Ja huonoissa VA-paneeleissa on hitaat vasteajat vähän muillakin sävyillä. QHD IPS taas löytyy alle 300e Lenovoita jossa nopeat vasteajat sävystä riippumatta. Yllä mainitsemani Samsung G7 niitä harvoja ellei ainoita, jossa on ainakin testien mukaan erinomaiset vasteajat myös tummissa sävyissä vs IPS, ja tuo on muutenkin spekseiltään erittäin hyvä pelinäyttö.
 

Hellsinki

Kapteeni pienkonekorjaaja
Liittynyt
28.10.2016
Viestejä
1 748
Mä kokeilin VA paneelia ja mustaa forumia ei voinut liuttaa ja lukea samaanaikaan. VA teknologia ei sovi mihinkään tummaan peliin tai tekstinlukuun. Aivan jäätävää paskaa. Siksi tänne tuli IPS.
 

Meq

Liittynyt
13.09.2021
Viestejä
137
En käytä MBR:ää ja se lukitaan pois jos on VRR käytössä oli sitten Freesync tai Gsync käytössä.

Näyttö kalibroitu DisplayCal ohjelmalla ja colorimetrillä. En ole ladannut valmiita profiileja koska paneelit ovat aina yksilöita ja eroavat hieman toisistaan.

Sitä puhuvat, että testiversiossa VRR ja MBR ilmeisesti toimivat samaan aikaan, mutta retail versiossa noita ei voi käyttää samaan aikaan...... En itse näe tuota ongelmana.
aa joo! nii, että ei kuitenkaa normaali pelikäytössä tarvi nuita miettiä?
 

Meq

Liittynyt
13.09.2021
Viestejä
137
OLED pyyhkii varmasti lattiaa näillä kaikilla pelinäytöillä, mutta toistaiseksi löytyy vasta 1 OLED -pelinäyttö, ja se on helvetin kallis ultrawide. Ja mua ei huvita toistaiseksi pelata nopeita pelejä jollain kerrostalon kokoisilla OLED-telkkareilla, kun pienempiin näyttöihin on +20 vuoden tottuminen takana. Nuoremmat jotka taas käyttäneet isompia koko elämänsä, varmaan on päinvastaista mieltä. Sarjat ja leffat on isoilla ruuduilla parempia, ehkä seikkailu ja tarinapelitkin. Eli nopea pelinäyttö + kunnon tekkari on varmaan paras kombo.Katoitko tuota
Samsungin G7 vielä? Siinä on erittäin hyvä kontrasti pelinäytöksi, korkeahko maksimikirkkaus
, erittäin hyvät vasteajat VA-paneeliksi, ja myös väreiltään ihan asiallinen pelinäyttö. 240hz ei varmaan myöskään haitaksi. Mutta tuo on erittäin käyrä paneeli, ja siinä varmaan olisi oma totuttautuminen jos on pelkkiä suoria paneeleita käyttänyt. Samsung G7 omistajat voi kertoa omista kokemuksistaan, itse ne ole tuota päässyt käyttämään.

Edit:

Se taisi johtua juuri noista hitaista vasteajoista tummilla sävyillä. Ja huonoissa VA-paneeleissa on hitaat vasteajat vähän muillakin sävyillä. QHD IPS taas löytyy alle 300e Lenovoita jossa nopeat vasteajat sävystä riippumatta. Yllä mainitsemani Samsung G7 niitä harvoja ellei ainoita, jossa on ainakin testien mukaan erinomaiset vasteajat myös tummissa sävyissä vs IPS, ja tuo on muutenkin spekseiltään erittäin hyvä pelinäyttö.
Joo en vois kuvitella näin 30v ikäisenä, että alkaisin fps pelejä pelamaan 32'' isommalta ruudulta. Kyllä mulle se 24-27'' on optimaalisin ja leffat+sarjat sit katotaa 55-65'' töllöstä vaikkapa. Oled on kyllä kovin ei siitä pääse mihinkään.
 

Meq

Liittynyt
13.09.2021
Viestejä
137
Joo aikalailla noin voi sanoa, mutta hieman eroja on kuitenkin esim. LG:n 27'' QHD- IPS-paneeleissa kontrasti on jotain ~800-900, ja Au Optronicsin uudemmissa paneeleissa taas jotain 1000-1100, ja voisin kuvitella että noin alhaisissa lukemissa se pieni lisä auttaa, ja harmaa on entistä harmaampaa 200-300 kontrastin eroissa.

Mutta tosi se on, että mustaa se ei ole silti, ja kunnollisen local dimming puuttuminen VA-paneeleissakin tekee sen, että ne mustat alueet ei ole mustia alueita, kun ei kukaan katso pelkkää mustaa ruutua, vaan aina sinne tulee johonkin kohtiin valoa, joka sotkee vieressä olevaa mustaa kohtaa ilman paikallista himmennystä.

Terveisin VA-telkkaria ja IPS-pelinäyttöä vast'ikään vierekkäin verrannut, ja käytännössä kontrastista ei ollut mitään hyötyä mun pelikäytössä / sarjoissa. Hämärä kohtaus jossain peleissä näytti ehkä 30% paremmalta VA-töllössä tummien sävyjen vuoksi, mutta VA liikkuvan kuvan sumentuminen tummissa sävyissä keikautti vaa'an reilusti IPS:n eduksi. Toki tuo oli muutenkin hidas telkkari vasteajoiltaan, mutta myös pelinäytöissä mitatut tummat siirtymät on VA-paneeleilla yleensä hitaita vs IPS. Poikkeuksena Samsung G7.
Uutta tietoa itelle tämä ''Au Optronics'' eli missä merkeissä tuon valmistavaa paneelia sit löytyy? Mutta meikästä se musta ei saa olla liian mustakaa. Ei sellaista oo kiva katsoa pelikäytössä ainakaa
 

Meq

Liittynyt
13.09.2021
Viestejä
137
Tilasin myös tuon LG 27GP850:n. Aikomuksena on laittaa siihen Rtings ICC-profiili, koska LG:n oma on geneerinen, eikä kovin tarkka. Alla olevalla videolla verrataan kyseisellä monitorilla RTings, sRGB, LG:n alkup. ja kaverin itse tekemää profiilia. RTings on lähellä diy-kalibrointia, muut eivät.

Okei! Laitaha tänne sit ku oot saanu testiin, että millainen fiilis näytöstä. Ois mielenkiintoinen tietää sun fiilis. Pitääpä tsekkaa tuo video
 
Liittynyt
23.08.2017
Viestejä
250
Uutta tietoa itelle tämä ''Au Optronics'' eli missä merkeissä tuon valmistavaa paneelia sit löytyy? Mutta meikästä se musta ei saa olla liian mustakaa. Ei sellaista oo kiva katsoa pelikäytössä ainakaa
MSI Optix MAG274QRF-QD Review

Esimerkiksi yllä olevassa näytössä on tu AU:n uusi paneeli joka on todella hyvä. Vertailin tuota ja LG:tä pitkään ennekuin päädyin kuitenkin LG:n näyttöön. Tuo MSI on myös ilmeisesti hyvä näyttö, mutta en löytänyt kuin tuotasta olevaa ei QD mallia näytillä niin ei päässyt katselemaan.....

Minulla oli aiemmin local dimming ominaisuudella varustettu samsung C27HG70 näyttö ja kun se tuli huollosta takaisin niin kalibroin sen tämän nykyisen lG:n kanssa rinnakkain. Samsungin mitattu kontrasti oli 2529.5:1 ja LG:n 811.3:1 noita vierekkäin katsellessa huomaa eron aika selvästi, mutta odotin isompaa eroa. En siis usko, että ihan mahdotonta ero on havaittavissa AU:n ja LG:n paneeleissa vaikka lukujen varjossa onkin iso ero, mutta mitä parempi kontrasti niin aina parempi. Kokonaisuutena tuo AU:n uusi IPS paneeli on parempi kuin LG:n, mutta en löytänyt sitä sellaisessa näytössä jota olisin pitänyt kokonaisuutena parempana ja valitsin LG:n sen vuoksi.
 
Viimeksi muokattu:

Taneli-

☤ Virallinen ⚔ testaaja ☣
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 912
Uutta tietoa itelle tämä ''Au Optronics'' eli missä merkeissä tuon valmistavaa paneelia sit löytyy? Mutta meikästä se musta ei saa olla liian mustakaa. Ei sellaista oo kiva katsoa pelikäytössä ainakaa
Olisihan se teoriassa "kiva" jos oikeasti ei huomaisi mistään (tai ainoastaan pienestä ledistä monitorin oikeassa alakulmassa) onko se monitori päällä vai ei kun esim. pelissä tai elokuvassa olisi ns. "täysin musta" kohtaus.

Käytännössä kuitenkin hyvin harvoin (lue ikinä) en pelaa / katso monitorista videota tyyliin 04 aamuyöstä alkuvuodesta kun lunta ei kuitenkaan ole maassa ja on mahdollisimman pimeää ulkona ilman mitään tausta valoja kaikki ikkunat täysin pimennettynä (esim. Venäjän hyökätessä tms. jolloin oikeasti voisi luulla että jaksaisi vetää teippiä kunnolla ikkunoihin ettei vähääkään valoa tihkuisi lävitse)

Eli käytännössä ainakaan itse en täysin testeissä pääse tilanteeseen missä en huomaisi onko monitori päällä vai ei jos pimennän kaiken valon ja katson jotain "black screen" videota youtubesta ja vertaan sitä tilanteeseen missä monitori on suljettuna. Kyllä sen eron huomaa, mutta väitän myös että ainakin itselleni tulisi päänsärkyä aika nopeasti jos yrittäisin pelata / katsella videoita vaikkapa kodinhoitohuoneessa täysin ilman mitään ympäröivää valaistusta kaiken valon tullessa monitorista.

Silti jos liiallista yksittäisestä (tai vaikka kaikista) reunoista tulevaa valkoista vuotoa ei tule ja ns. normaalissa elokuva / pelikäytössä kun taustalla on edes jotain epäsuoraa valoa (ainakin itselläni ihan tarkoitulsella) + mahdollisesti ulkoa ikkunoistakin tulevaa sanoisin että jos ei silloin huomaa häiritsevää tasoeroa saa olla ihan tyytyväinen monitoriinsa.

Varsinkin kun lukee näitä "yritän katsoa IO-Techin foorumia mutta en pysty lukemaan sitä tummalla taustalla VA teknologialla ja liuttamaan sitä samaan aikaan" olen ihan tyytyväinen omaan "heikompaan mustaan" IPS monitorissa.
 

Meq

Liittynyt
13.09.2021
Viestejä
137
MSI Optix MAG274QRF-QD Review

Esimerkiksi yllä olevassa näytössä on tu AU:n uusi paneeli joka on todella hyvä. Vertailin tuota ja LG:tä pitkään ennekuin päädyin kuitenkin LG:n näyttöön. Tuo MSI on myös ilmeisesti hyvä näyttö, mutta en löytänyt kuin tuotasta olevaa ei QD mallia näytillä niin ei päässyt katselemaan.....

Minulla oli aiemmin local dimming ominaisuudella varustettu samsung C27HG70 näyttö ja kun se tuli huollosta takaisin niin kalibroin sen tämän nykyisen lG:n kanssa rinnakkain. Samsungin mitattu kontrasti oli 2529.5:1 ja LG:n 811.3:1 noita vierekkäin katsellessa huomaa eron aika selvästi, mutta odotin isompaa eroa. En siis usko, että ihan mahdotonta ero on havaittavissa AU:n ja LG:n paneeleissa vaikka lukujen varjossa onkin iso ero, mutta mitä parempi kontrasti niin aina parempi. Kokonaisuutena tuo AU:n uusi IPS paneeli on parempi kuin LG:n, mutta en löytänyt sitä sellaisessa näytössä jota olisin pitänyt kokonaisuutena parempana ja valitsin LG:n sen vuoksi.
Okei joo! Kiitos kun jaksoit vastata laajasti. Tuo kyseinen MSI näyttö vaikuttaa olevan tuolla 499e hintaluokassa vissii paras atm?
 

Meq

Liittynyt
13.09.2021
Viestejä
137
Olisihan se teoriassa "kiva" jos oikeasti ei huomaisi mistään (tai ainoastaan pienestä ledistä monitorin oikeassa alakulmassa) onko se monitori päällä vai ei kun esim. pelissä tai elokuvassa olisi ns. "täysin musta" kohtaus.

Käytännössä kuitenkin hyvin harvoin (lue ikinä) en pelaa / katso monitorista videota tyyliin 04 aamuyöstä alkuvuodesta kun lunta ei kuitenkaan ole maassa ja on mahdollisimman pimeää ulkona ilman mitään tausta valoja kaikki ikkunat täysin pimennettynä (esim. Venäjän hyökätessä tms. jolloin oikeasti voisi luulla että jaksaisi vetää teippiä kunnolla ikkunoihin ettei vähääkään valoa tihkuisi lävitse)

Eli käytännössä ainakaan itse en täysin testeissä pääse tilanteeseen missä en huomaisi onko monitori päällä vai ei jos pimennän kaiken valon ja katson jotain "black screen" videota youtubesta ja vertaan sitä tilanteeseen missä monitori on suljettuna. Kyllä sen eron huomaa, mutta väitän myös että ainakin itselleni tulisi päänsärkyä aika nopeasti jos yrittäisin pelata / katsella videoita vaikkapa kodinhoitohuoneessa täysin ilman mitään ympäröivää valaistusta kaiken valon tullessa monitorista.

Silti jos liiallista yksittäisestä (tai vaikka kaikista) reunoista tulevaa valkoista vuotoa ei tule ja ns. normaalissa elokuva / pelikäytössä kun taustalla on edes jotain epäsuoraa valoa (ainakin itselläni ihan tarkoitulsella) + mahdollisesti ulkoa ikkunoistakin tulevaa sanoisin että jos ei silloin huomaa häiritsevää tasoeroa saa olla ihan tyytyväinen monitoriinsa.

Varsinkin kun lukee näitä "yritän katsoa IO-Techin foorumia mutta en pysty lukemaan sitä tummalla taustalla VA teknologialla ja liuttamaan sitä samaan aikaan" olen ihan tyytyväinen omaan "heikompaan mustaan" IPS monitorissa.
Nii kyllä, mutta itse oon käyttäny useamman vuoden vanhaa hp:n led näyttöä missä tn paneeli ja enpä nyt oo osannu kaivata enempää mustempaa sävyä. Mut mielenkiinolla odotan millanen kokemus tuo lg gp850 tulee olemaan!
 
Liittynyt
28.10.2016
Viestejä
71
Ilmeisesti lähiaikoina tulleet Windowsin päivitykset on vihdoin korjanneet itseä häirinnyt Deep Sleep bugin. Enää ei ikkunat mene 1080p reson mukaan sleepistä palatessa. Voi käyttää taas virransäästötilaa normaalisti LG 32GP850 huoletta.
Edit: Pöh.. mikähän lie sitten tehnyt tuon, mutta ongelma on tullut takaisin..
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
25.04.2022
Viestejä
5
Ostin Gigantin pääsiäistarjouksesta LG 27GP850 näytön. Olen ollut suht tyytyväinen, mitä nyt pientä valovuotoa vasemmassa alakulmassa. Enemmän häiritsevä seikka on se, että en meinaa saada näyttöä pelittämään yli 120Hz:n. Windowsista on valittavissa vain vaihtoehdot 60, 100 ja 120.

Näyttö on kytketty koneeseen paketissa mukana tulleella displayport-kaapelilla. Näytönohjaimena on vanha Asus AMD R9 390X 8GB. Kokeilin tehdä AMD Radeon Softwarella custom resoluution, 2560x1440 144Hz ja se vaikuttaisi toimivan ok. Seuraava yritys oli nostaa taajuus 165Hz:iin, mutta silloin tulee herjaa kohdassa "G.Pixel Clock (kHz)".

Voisiko olla, ettei tuossa näyttiksessä vaan potku riitä enempään? Vai onkohan vika näytössä?
 
Liittynyt
08.08.2019
Viestejä
2 044
Voisiko olla, ettei tuossa näyttiksessä vaan potku riitä enempään? Vai onkohan vika näytössä?
Tuskin vikaa näytössä, veikkaan että näytönohjaimen tai Windowsin laiteajurit ei jostain syystä salli ylempää hertsiä. Jos näytönohjaimeen löytyy uudempia ajureita, niin kannattaa asentaa. Pikaisella googletuksella R9 300-sarjasta löytyi kaikenlaista ongelmaa mm. flickeröintiä ylemmillä hertseillä, mutta ei suoraa ratkaisua tuohon.

Aika kevyitä pelejä saat muutenkin pelata, että QHD:na saat tuolla kortilla yli 120fps enää. Seuraavaks vois olla kortin päivitys nyt kun näyttö on jo erinomainen, paitsi jos tehot riittää tuossa omaan käyttöön niin antaa mennä vaan.
 
Liittynyt
23.08.2017
Viestejä
250
Ostin Gigantin pääsiäistarjouksesta LG 27GP850 näytön. Olen ollut suht tyytyväinen, mitä nyt pientä valovuotoa vasemmassa alakulmassa. Enemmän häiritsevä seikka on se, että en meinaa saada näyttöä pelittämään yli 120Hz:n. Windowsista on valittavissa vain vaihtoehdot 60, 100 ja 120.

Näyttö on kytketty koneeseen paketissa mukana tulleella displayport-kaapelilla. Näytönohjaimena on vanha Asus AMD R9 390X 8GB. Kokeilin tehdä AMD Radeon Softwarella custom resoluution, 2560x1440 144Hz ja se vaikuttaisi toimivan ok. Seuraava yritys oli nostaa taajuus 165Hz:iin, mutta silloin tulee herjaa kohdassa "G.Pixel Clock (kHz)".

Voisiko olla, ettei tuossa näyttiksessä vaan potku riitä enempään? Vai onkohan vika näytössä?
Vaikea löytää tuohon hintaan parempaa näyttöä. Tiputtaa luminanssin järkevälle tasolle niin tuo valovuoto luultavasti asettuu kummasti. On todella kirkkaalla tehtaalta ja minun piti tiputtaa kirkkaus 50->24 niin oli luminanssi sen 120CD/m2

Taisi ottaa minulla pari uudelleen käynnistystä aiemman näytön jälkeen, että windows tunnisti näytön oikein ja sain nostettua virkistys taajuuden 165Hz:iin jonka jälkeen pelannut hyvin. Nyt on 722 tuntia mittarissa sekalaista käyttöä ja vielä tyytyväinen.
 
Liittynyt
08.08.2019
Viestejä
2 044
Joo se kirkkaus vaikuttaa tietenkin valtavasti siihen valovuotoon. Lähes kaikki IPS-paneelit näyttää karmealta, jos kirkkauden lyö aivan tappiin ja arvioi valovuodon täysin mustalla taustalla. Kannattaa säätää kirkkaus omaan käyttöön sopivaksi ja arvioida sitten. Tieto lisää tuskaa, sen takia käytännössä parempi arvioida ne huonot puolet realistisissa käyttöskenaarioissa.

VA-pelinäytöissä on vähemmän valovuotoa, mutta alle 400e VA-näytöissä taas tummilla sävyillä vasteajat karkaa liian korkealle, ja se näkyy kuvan häntimisenä. Itsellä oli VA-telkkari tuossa testissä, ja se häntiminen oli niin kammottavaa, että ei siitä paremmasta mustasta osannut oikein nauttia, ja paluu IPS:n sinertävään mustan sävyyn ei tuottanut mitään ongelmia. Liikkuva kuva pysyy terävänä, ja se on miljoona kertaa tärkeämpää pelikäytössä.
 

Meq

Liittynyt
13.09.2021
Viestejä
137
Joo se kirkkaus vaikuttaa tietenkin valtavasti siihen valovuotoon. Lähes kaikki IPS-paneelit näyttää karmealta, jos kirkkauden lyö aivan tappiin ja arvioi valovuodon täysin mustalla taustalla. Kannattaa säätää kirkkaus omaan käyttöön sopivaksi ja arvioida sitten. Tieto lisää tuskaa, sen takia käytännössä parempi arvioida ne huonot puolet realistisissa käyttöskenaarioissa.

VA-pelinäytöissä on vähemmän valovuotoa, mutta alle 400e VA-näytöissä taas tummilla sävyillä vasteajat karkaa liian korkealle, ja se näkyy kuvan häntimisenä. Itsellä oli VA-telkkari tuossa testissä, ja se häntiminen oli niin kammottavaa, että ei siitä paremmasta mustasta osannut oikein nauttia, ja paluu IPS:n sinertävään mustan sävyyn ei tuottanut mitään ongelmia. Liikkuva kuva pysyy terävänä, ja se on miljoona kertaa tärkeämpää pelikäytössä.
Joo itellä ollut nyt 3pv tämä LG 27GP850 testissä, niin kyllähä tässä valkoisessa taustassa on tota kylmyys-lämpivän eroa jonku verran. Tai sinertävää vasemalla ja keskellä sit lämpimämpää valkoista jne. Varmaa aika yleistä IPS- näytöissä?
 

Meq

Liittynyt
13.09.2021
Viestejä
137
Ostin Gigantin pääsiäistarjouksesta LG 27GP850 näytön. Olen ollut suht tyytyväinen, mitä nyt pientä valovuotoa vasemmassa alakulmassa. Enemmän häiritsevä seikka on se, että en meinaa saada näyttöä pelittämään yli 120Hz:n. Windowsista on valittavissa vain vaihtoehdot 60, 100 ja 120.

Näyttö on kytketty koneeseen paketissa mukana tulleella displayport-kaapelilla. Näytönohjaimena on vanha Asus AMD R9 390X 8GB. Kokeilin tehdä AMD Radeon Softwarella custom resoluution, 2560x1440 144Hz ja se vaikuttaisi toimivan ok. Seuraava yritys oli nostaa taajuus 165Hz:iin, mutta silloin tulee herjaa kohdassa "G.Pixel Clock (kHz)".

Voisiko olla, ettei tuossa näyttiksessä vaan potku riitä enempään? Vai onkohan vika näytössä?
Mulla sama näyttö nyt myös. Onko sullaki siinä näytössä nii reunat vähä "tummempaa" ku keskellä esim.
 
Liittynyt
08.08.2019
Viestejä
2 044
Joo itellä ollut nyt 3pv tämä LG 27GP850 testissä, niin kyllähä tässä valkoisessa taustassa on tota kylmyys-lämpivän eroa jonku verran. Tai sinertävää vasemalla ja keskellä sit lämpimämpää valkoista jne. Varmaa aika yleistä IPS- näytöissä?
Tjaa, en äkkiseltään muista miten tuo valkoisen tasaisuus menee, en ole ainakaan törmännyt että olisi yleinen ongelma IPS-paneeleissa. RTINGS-testeistä ei myöskään löydy ''white uniformity'' -testiä, mutta veikkaan että tuo harmaan tasaisuus -testi paljastaa sitä näytön ''likaisuutta'', jos oikein paha on.

Oma nykyinen IPS-näyttöni näyttää valkoiseen A4-paperiin verrattuna yllättävän valkoiselta, kirkkautta jos nostaa reilusti, niin oikean puolen kulmat hieman sinertää, mutta ei pahasti.
 

Meq

Liittynyt
13.09.2021
Viestejä
137
Tjaa, en äkkiseltään muista miten tuo valkoisen tasaisuus menee, en ole ainakaan törmännyt että olisi yleinen ongelma IPS-paneeleissa. RTINGS-testeistä ei myöskään löydy ''white uniformity'' -testiä, mutta veikkaan että tuo harmaan tasaisuus -testi paljastaa sitä näytön ''likaisuutta'', jos oikein paha on.

Oma nykyinen IPS-näyttöni näyttää valkoiseen A4-paperiin verrattuna yllättävän valkoiselta, kirkkautta jos nostaa reilusti, niin oikean puolen kulmat hieman sinertää, mutta ei pahasti.
Tää on havaittavis ku on valkoista taustaa esim nettisivuilla ja vaikka pelkkä valkoinenkuva paintissa. Eli tuo valkoisuuden kylmyys-lämmin ero pitkin näyttöä/ kirkkaus?
 

Liitteet

Liittynyt
25.04.2022
Viestejä
5
Mulla sama näyttö nyt myös. Onko sullaki siinä näytössä nii reunat vähä "tummempaa" ku keskellä esim.
Joo molemmilla sivuilla reunat näyttää hieman tummemmilta kuin muualla, mutta eipä tuota normaalissa käytössä juurikaan huomaa.

Taitaa olla tuo 120Hz aikalailla maksimi, mihin muinainen 390X riittää. Luulen, että tämä ongelma ratkeaa, kun päivitän näytönohjaimen edes vähän uudempaan. Jospa sitä syksyyn asti vielä pärjäisi vanhalla...
 
Liittynyt
23.08.2017
Viestejä
250
Tää on havaittavis ku on valkoista taustaa esim nettisivuilla ja vaikka pelkkä valkoinenkuva paintissa. Eli tuo valkoisuuden kylmyys-lämmin ero pitkin näyttöä/ kirkkaus?

On pientä ero kuten tuossa hardware unboxed revikassa oli mainittu. Linkki on samaan arvosteluun, mutta kirjoitettuun versioon ja siinä testataan myös valkoisen värin toistoa.

Todella korkea tehdas asetus kirkkaudelle tuo hyvin noita virheitä esiin. Olen nyt parin näytön kohdalla huomannut, että kalibrointi ja varsinkin kirkkauden tiputtaminen suositeltuihin lukemiin minimoi aika paljon noita paneelien tyypillisiä ongelmia.
 

Meq

Liittynyt
13.09.2021
Viestejä
137
Joo molemmilla sivuilla reunat näyttää hieman tummemmilta kuin muualla, mutta eipä tuota normaalissa käytössä juurikaan huomaa.

Taitaa olla tuo 120Hz aikalailla maksimi, mihin muinainen 390X riittää. Luulen, että tämä ongelma ratkeaa, kun päivitän näytönohjaimen edes vähän uudempaan. Jospa sitä syksyyn asti vielä pärjäisi vanhalla...
Ite just huomaan sen normaalissa käytössä, kun selaan nettisivuja ja luen esim iltalehtä :D just foorumit, uutis-sivut jne missä valkoista taustaa nii kyl välillä kiinnitän huomioo tuohon tummuuteen.
Pelikäytössä nuita sit en ite edes ajattele.
 

Meq

Liittynyt
13.09.2021
Viestejä
137

On pientä ero kuten tuossa hardware unboxed revikassa oli mainittu. Linkki on samaan arvosteluun, mutta kirjoitettuun versioon ja siinä testataan myös valkoisen värin toistoa.

Todella korkea tehdas asetus kirkkaudelle tuo hyvin noita virheitä esiin. Olen nyt parin näytön kohdalla huomannut, että kalibrointi ja varsinkin kirkkauden tiputtaminen suositeltuihin lukemiin minimoi aika paljon noita paneelien tyypillisiä ongelmia.
Joo. Millaisia asetuksia käytät? Ite oon nyt pomputellu gamer 1 ja sitä säädelly ja välillä näytön sRGB modea. En vaa osaa päättää kumpi ois parempi pidemmäs käytös.
Varsinki sellaises työpöytä,netinselaus+youtube. Onko tässä näytössä sillee, että ku on gamer 1 mode esim päällä, niin silloin sRGB on ~135% eli värit ylikorostuu?
 
Liittynyt
23.08.2017
Viestejä
250
Joo. Millaisia asetuksia käytät? Ite oon nyt pomputellu gamer 1 ja sitä säädelly ja välillä näytön sRGB modea. En vaa osaa päättää kumpi ois parempi pidemmäs käytös.
Varsinki sellaises työpöytä,netinselaus+youtube. Onko tässä näytössä sillee, että ku on gamer 1 mode esim päällä, niin silloin sRGB on ~135% eli värit ylikorostuu?
Kalibroitu colorimetrillä gamer 1 profiiliin käyttäen DisplayCal ohjelmistoa.

Kyllä muissa kuin sRGB tilassa väriavaruus on laaja.
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
199 590
Viestejä
3 585 266
Jäsenet
63 402
Uusin jäsen
osoon35

Hinta.fi

Ylös Bottom