1. TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)

  Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.

  Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.

  Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.

Postin Lakko 2019

Viestiketju alueella 'Politiikka ja yhteiskunta' , aloittaja Tico, 11.11.2019.

Tagit:
 1. Jurppii

  Jurppii

  Viestejä:
  9 759
  Rekisteröitynyt:
  18.05.2017
  Mä uskoisin, ettei enää koskaan tartte tän jälkeen kuulla kokoomuskannattajana tuolla politiikka-alueella huutelua vassarista tai sosialistista ja saatiinpa selvyys siihenkin, että mikä on puolueiden järjestys oikealta vasemmalle :kippis:
   
 2. Piccolo

  Piccolo

  Viestejä:
  244
  Rekisteröitynyt:
  05.01.2017
  "Moni tekeekin". Tuntemani lastentarhan opettaja kyllä sanoi ettei yötyöt oikein onnistu, koska kukaan ei tuo yöksi lastaan hoitoon ;)
   
 3. AHPU

  AHPU VHM Premium-jäsen

  Viestejä:
  267
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tai sitten vastaa siihen puheluun...:eek:
  Jos odottaa leikkausta ja on postilakko, ja ei silti vastaa tuntemattomasta numerosta tulevaan puheluun, joka mahdollisesti on sairaalasta ja menee kuolemaan, niin jatkot on sitten Darwin-ketjussa...

  Mikään ei riitä ihmisten typeryydelle...:facepalm:
   
  D`Walker, vipe, Cereal killah ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 4. Tlapio

  Tlapio

  Viestejä:
  638
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Kuinka pihalla voi olla?
   
  taxman ja latee77 tykkäävät tästä.
 5. Lucas

  Lucas

  Viestejä:
  3 192
  Rekisteröitynyt:
  27.05.2017
  Siitä ei välttämättä ole mitään tietoa edes että on vakavasti sairas ja tarvitsee esimerkiksi leikkausta. Käynyt muutama viikko sitten vaikka jossakin seulonnassa tai magneettikuvissa joista on sitten löytynyt esimerkiksi syöpä.

  Normaalisti hoitava lääkäri soittaa tuollaisessa tapauksessa potilaalle ja laittavat kirjeessä kutsun jatkohoitoihin tai tutkimuksiin.

  Jostakin lehdestä olin lukevinani eilen että soittelisivat sairaaloista nyt "estetty numero" valinta päällä tai salaisesta numerosta. Merkittävällä osalla ihmisistä tuollaiset numerot ovat suoraan estetty puhelimen asetuksista edes hälyttävän kun joku puhelinmyyjä tai joku hullu exä tai muu mielenterveystapaus sellaisesta soittelemalla häiriköi tai on häiriköinyt.

  Tekstiviestien osalta taas vanhuksilla usein on tilanne etteivät niitä osaa edes puhelimestaan lukea ja siellä puhelimessa niitä on 20 avaamatonta tekstiviestiä viimeiseltä vuodelta tai parilta tai milloin ne onkaan joku sukulainen tms. lukenut seniorille sieltä.

  Vähintä mitä tuossa tilanteessa nyt voisi tehdä olisi soittaa puhelut niin että niissä näkyy vaikka sairaalan lankapuhelinliittymän keskuksen numero tai joku muu sairaalan numero joka löytyy numerohaulla. Lisäksi pitäisi pistää vaikka taksit kuskaamaan ne kiireellisimmät kirjeet potilaille joita ei saa puhelimella kiinni. Tyyliin seulonnassa tai magneettikuvauksessa löytynyt syöpä. Ongelma on siinä se että isossa osassa kerrostaloja sisään rappuun ei pääse ilman avaimia. Onneksi niissä taloissa on yleensä ne putkilukot ulkona joissa sopiva avain on taloon ja jotka saa auki sillä huoltofirmojen ja poliisin yms. yleisavaimella. Toinen parempi vaihtoehto olisi siirtää ne töissä olevat postipekat pakettilajittelusta jakamaan niitä tärkeitä kirjeitä niin avaimetkin olisi valmiina heillä.
   
 6. Jurppii

  Jurppii

  Viestejä:
  9 759
  Rekisteröitynyt:
  18.05.2017
  No siinä tapauksessa -> Darwin ketjuun.

  Kaikki lääkäriasemat, sairaalat jne. ovat aina soittaneet tuntemattomista numeroista tai piilotetuista numeroista. Lääkäri tietää, että on postilakko, lääkäri soittaa. Potilas tietää, että on postilakko, potilas on tavoitettavissa puhelimitse.
   
  AHPU tykkää tästä.
 7. Griffin

  Griffin

  Viestejä:
  4 436
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Eihän tuollaisessa olisi mitään järkeä! Jos vaikka ei kerkeä vastaameaan, niin homma kusahtaa. Kyllä tuollaisessa numeron on syytä näkyä, jotta voi soittaa takaisin!

  Ainankin itselle on tullut kyllä puhelut ihan näkyvillä numeroilla.
   
  afroilee ja Piccolo tykkäävät tästä.
 8. Jurppii

  Jurppii

  Viestejä:
  9 759
  Rekisteröitynyt:
  18.05.2017
  No se on ihan sama vaikka se numero näkyisi kun se on joku 020-alkuinen, josta Fonecta osaa korkeintaan sanoa, että numerosta soitetaan paljon. Sairaalat kyllä soittaa uudestaan jos et vastaa. Mutta jos tiedät, että sulle on mahdollisesti asiaa ja posti ei kulje niin "koska puhelinmyyjät" on kyllä paras tapa hommata itsensä darwin palkinnoille.
   
 9. kusiainen

  kusiainen BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  1 488
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Juuri näin. Tämä on (vaikkapa nyt Postin tapauksessa) ongelmien perussyy. Tosin onhan tuo hyvää jatkua sähköverkkojen myymisen kaltaisille vammasteluille.
   
  bunville tykkää tästä.
 10. draco76

  draco76

  Viestejä:
  2 828
  Rekisteröitynyt:
  17.06.2018
  Perussuomalaisista enemmän pitää lakkoa oikeutettuna kuin vihreistä (äänestäjistä). Olisi kiva nähdä sama kysely edustajille tehtynä.
   
 11. Griffin

  Griffin

  Viestejä:
  4 436
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  En ole katsonut, mikä on ollut alku, mutta viimeisen muutaman vuoden aikana 2 kertaa on tullut soitettua takaisin ja kysyttyä, mikä oli asia. Toisen kerran meni vaihteeseen ja ei siellä suoraan tienneet mitään, mutta osasivat sitten soittaa takaisin.

  On monia ammatteja, joissa on mahdotonta vastata puhelimeen suurimman osan ajasta. Kyllä tärkeässä asiassa pitää soittaa niin, että siihen voi soittaa takaisin. Jonkun salaisen turanumeron käytölle ei ko tapauksessa ole yhtäänmitään perustetta.

  Valitettavasti puhelinmyyjät (häiriköt) ovat senverran hankalia, jotta niiden takia joutuu tekemään kaikenlaista. Lisäksi sinne sairaalaankin tms voi muuten ilmoittaa, jotta asiakkaalla puhelimeen ei yhdistetä puheluita näkymättömistä numeroista tai asiakas soittaa takaisin.
   
 12. oestrus taurus

  oestrus taurus

  Viestejä:
  2 180
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Havainnoistani olen huomannut ainakin, että joillakin toimeentulotuen hakijoilla on ongelmia kun eivät saa vaadittavia laskuja. Tämä on ainakin yksi, mikä vihreissä piireissä ja heidän verkostoissaan tuntuu olevan yleistä, julkisten palvelujen käyttämisen vaikeus lakon aikana.

  Lainaus Maaseudun tulevaisuuden jutusta:

  Olisi naivia väittää, että suurimmalla osalla koulutustason nousu antaa tietämystä tai taitoa käsitellä koko kuviota laajana käsityksenä, kuin pelkästään niinä "Postinjakaja Päivi-Pekan tulon leikkaus" lööppeinä. Monella koulutustason noustessa tulee kumminkin enemmän esiin käsitellä niitä lakon seurauksen ongelmia. Kuten vaikkapa toimeentulotuen hakemuksia tai täydennys osia, tai sitten maistraattina tavoittaa asiakkaitaan tavoiteajassa...
   
 13. AHPU

  AHPU VHM Premium-jäsen

  Viestejä:
  267
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Postilakko ei ole normaalitilanne, sen ymmärtäminen ei paljoa vaadi. Ja miten noi tekstiviestit tähän liittyy? Puhelinsoitoista oli kyse, jos osaa avata ja lukea kirjeen niin oletan että puheluun vastaaminen sujuu kanssa. Ja jos tosiaan täytyy olla kaikki mahdolliset estot päällä 24/7 postilakon aikana seulonnoista ym. huolimatta niin on Darwin-ketjun materiaalia.
   
 14. Griffin

  Griffin

  Viestejä:
  4 436
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Postissa nyt ei muutenkaan kannata pistää mitään tärkeää / kiireellistä, kun on ihan normaalia, että joku kirje saattaa hävitä tai tulla esim viikon myöhässä.

  Toivottavasti nyt vain tämä lakko kestäisi mahdollisimman pitkään, esim loppuvuoden, niin edityisi noissakin toimivien vaihtoehtoisten menetelmien kehittyminen, kuten soittaminen ihan norminumerosta jokareunassa Suomea (Jos tosiaankin jossain on noin aivokuolleesti, että soittavat salaisesta numerosta tms tuollaisia puheluita).
   
  taxman, HuimanPoolo ja AHPU tykkäävät tästä.
 15. Karppi

  Karppi

  Viestejä:
  139
  Rekisteröitynyt:
  15.10.2019
  Nyt pitäis lopettaa paskanjauhaminen ja tehdä jotain

  Kuin pitkää se vaatii että saadaan oikesti pitkä
   
  Viimeksi muokattu: 23.11.2019
 16. Zacksa

  Zacksa

  Viestejä:
  1 333
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Ai. Missähän yötyöläiset pitää pieniä lapsiaan öisin, jollei hoitopaikassa? Kyllä meidänkin pienestä kaupungista löytyy päiväkoti joka hoitaa myös yövuoroissa lapsia. Vai ajattelitko että joku 1-6-vuotias jätetään yksin kotiin yli 8h ajaksi?
   
 17. Corle

  Corle

  Viestejä:
  277
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mutta edelleenkään ne hoitajat eivät ole lastentarhanopettajia joista tässä on puhe. Ja vaikka kaivettaisiin sitten lastenhoitajien keskiarvopalkka esiin niin silti väitän että kokonaisuudessa noiden yötyötä tekevien hoitajien määrä on niin pieni ettei niiden palkat juuri nosta tilastopalkkoja, kun taas pakettilajittelijoita ei juurikaan ole pelkässä päivävuorossa joten niiden keskiarvopalkkoihin yölisät vaikuttavat paljon.

  Edit. Korjailtu vähän.
   
  Viimeksi muokattu: 22.11.2019
  Piccolo tykkää tästä.
 18. Tiktok

  Tiktok

  Viestejä:
  51
  Rekisteröitynyt:
  22.03.2017
  Tästäkin lakosta seuraa satojen miljoonien menetykset yrityksille, investointien vähenemistä ja työttömyyttä. Ja kaikki tämä ainoastaan 5 miljoonan säästöjen takia.

  Ja ketkä tähän on syyllisiä: Valtio, postin johto, PAU, Palta ja sympatialakkoilevat liitot.


  Lisäksi lakon seurauksena vaihtuu monella viimeinenkin paperiposti e-postiin. Postin tulevaisuus näyttääkin oikein valoisalta.
   
  HuimanPoolo ja Vihuri tykkäävät tästä.
 19. Corle

  Corle

  Viestejä:
  277
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  draco76, FireFly Renaissance ja Mop tykkäävät tästä.
 20. Tea

  Tea

  Viestejä:
  13
  Rekisteröitynyt:
  20.11.2019
  Tilanne tajuttomia on liikaa työmaailmassa
   
 21. Mop

  Mop

  Viestejä:
  206
  Rekisteröitynyt:
  30.07.2017
  Kyllä hävettää S-Pankin, vuokranantajan ja Timosen puolesta.

  Ongelmanratkaisukyky kaikilla nolla.

  1. Jos vakuustodistus tehdään pääkonttorilla eikö sitä voi sopia sieltä noudettavaksi. Timonen helsinkiläinen, pääkonttori Helsingissä. Ongelma olisi jos asuisi Utsjokikevolla.

  2. Vaihda pankkia.

  3. Marssi välitystoimistoon rahat kourassa

  4. Soita vanhemmille ja muuta sinne pariksi viikoksi kunnes kirje saapuu
   
  renpeli, j1m2, Zydenius ja 5 muuta tykkäävät tästä.
 22. burmanm

  burmanm

  Viestejä:
  244
  Rekisteröitynyt:
  21.09.2017
  No eipä ne kovin nopeasti sitten tapahdu ne ongelmat. Postin ja teleliikennelaitoksen yhtiöittämisestä on muutama vuosikymmen ehtinyt kulua, taisi olla silloin vielä Postipankkikin.
   
 23. bunville

  bunville

  Viestejä:
  99
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2016
  Niin, sähköverkoissa meni hiukan nopeammin.

  edit: offtopic
   
 24. Paapaa

  Paapaa

  Viestejä:
  3 356
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Lain näkökulmasta työehtoshoppailua ei voi tai edes kannata yrittää tehdä laittomaksi työoikeuden emeritusprofessori Seppo Koskisen mukaan:

  Lisäksi osasyy shoppailun mahdollistamiseen löytyy liitoista, jotka ovat solmineet paljon päällekkäisiä sopimuksia. Useaa TESiä voi siis soveltaa samaan työhön.


  Antti Rinne lupasi kieltää työehtoshoppailun, mutta sellainen laki olisi ”juridisesti aivan mahdoton”, sanoo asiantuntija
   
  Jurppii, teemz ja Karhukainen tykkäävät tästä.
 25. taffeli

  taffeli

  Viestejä:
  326
  Rekisteröitynyt:
  04.12.2016
  Saisivat jo lopettaa ton pelleilyn, menetän kohta kahden alipalkatun pakettimiehen kuukauden palkan tässä paskassa.

   
 26. j1m2

  j1m2

  Viestejä:
  637
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Huvittaa näiden asiantuntioiden ja pikkupomojen meuhkaaminen kun kuvittelevat ettei tämä halpuutus mitenkään heitä koske,kakkosvaiheessa on teidän vuoro.Väärä vastaus on että muutan ulkomaille parempipalkaisiin hommiin,suurimmalla osalla on kuitenkin perhe ja/tai ylihintainen velkakämppä joten ei sitä niin vaan muuteta mihinkään. Kämppiä on siinä vaiheessa tuhansia myynnissä ja ostajina on ainoastaan asuntosijoittajat jotka eivät maksa täyttä hintaa,kun vähän myöhemmin pakkohuutokaupasta samat irtoaa puoleen hintaan tai vieläkin halvemmalla.
   
 27. Brainsome

  Brainsome BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  346
  Rekisteröitynyt:
  30.08.2019
  • Käyttäjälle annettu varoitus tai huomautus: Asiaton käytös - nollapostaus, henkilökohtaisuudet
  Mene takaisin sorvin ääreen siitä, prole...
   
 28. Centteri

  Centteri

  Viestejä:
  1 167
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Vau. Et kuitenkaan muistanut mainita Vas, RKP ja SDP:tä. Peursuomalaiset ainoastaan osui sinun silmään.
   
  Zacksa tykkää tästä.
 29. Mercho

  Mercho

  Viestejä:
  36
  Rekisteröitynyt:
  01.08.2019
  Voitaisiin siirtyä sanelusta sopimiseen eli työnantaja ja työntekijät neuvottelevat haluavatko vaihtaa työehtosopimusta yhdessä.

  Nykyisessä mallissa työnataja sanelee mitä työehtosopimusta käytetään ja siinä pieni ihminen heikoilla, onneksi viimeinkin tähän työehtoshoppailuun ollaan puuttumassa, kymmenet tuhannet ihmiset ovat jo joutuneet sen uhriksi Suomessa.
   
  taxman ja Mop tykkäävät tästä.
 30. j1m2

  j1m2

  Viestejä:
  637
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Sorvin ääressä syntyy jotain näkyvää joka kestää isältä pojalle,samoin rakennusalalla jossa itse työskentelen.On aika mukavaa kulkea kaupungilla ja sanoa että olen tuon tehnyt ja tuota olen ollut tekemässä.Toki joku voi olla ylpeä siitäkin että tänäänkin pyörittelin päivän turhaan papereita ja olin tärkeä henkilö.
   
 31. Technocrat

  Technocrat

  Viestejä:
  190
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  No just, tässäpä tyypillinen näkökulma, jos et ole sorvin ääressä niin pyörittelet papereita joka on turhaa tai muuten kiusaat duunaria ja olet paska jätkä/muija. Ja mainitaan nyt vielä, olen ihan tämän lakon kannalla vaikka olenkin jotain kärkästä kommentoinutkin tähän kettinkiin.

  ps: Kummallista vastakkainasettelua, mutta nämä on juuri näitä liiton juttuja.
   
 32. j1m2

  j1m2

  Viestejä:
  637
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tässä on oleellisinta se missä kohtaa lausetta sana turhaa on.
   
 33. Mika__

  Mika__ Make ATK Great Again

  Viestejä:
  1 745
  Rekisteröitynyt:
  25.01.2019
  Näin juuri, kun työehtoja ollaan vaihtamassa sopimuksesta toiseen, se pitäisi valmistella vähintään kaksikannassa, eli ta- ja tt -edustajien kanssa, jos ei päästä sopimukseen, oikeus ottaa kantaa etukäteen, soveltuuko TES edes siihen työhön mitä yrityksessä tehdään.

  Teollisuusliitto jo mainitsi, että mielihyvin siirtävät pakettipuolen takaisin PAU:lle ja PAU:kin sanoi, että heille käy myös heidän siirto AKT:n sopimukselle. Eli kumpikaan ei ole potentiaalisten maksavien jäsenien innosta mukana.

  Minusta tuo kolmikantainen sovittelu tässä ongelmassa on fiksuinta toistaiseksi vaikka selvityshenkilöt ovatkin raikas tuulahdus 90-luvulta. Taustalla PAU ja Palta ovat jo muun tessin osalta valmiita, uupuu enää pakuhemmojen kotiutus.

  Jos juridinen siirto ei onnistu ennen maanantaita, niin lakot saa pysäytettyä paperilla missä kaikki tahot vakuuttavat siirron taaksepäin (tai AKT:n sopparille). Siihen vaaditaan jo Medialiiton ja Teollisuusliiton heidänkin nimmarit.

  Minä pääministerinä laittaisin Postin hallitukselle semmoisen mörköuhan roikkumaan harteille, että uutta duunia saa etsiä ennen joulua jos ei kiinnosta olla tiimipelaaja.

  Ei sillä, vaikka laittaisivatkin nimiä paperiin, koko lauma saisi lähdöt ennen hiihtolomia. Kyse on vain tavasta miten lähtevät, niskapersotteella vaiko omin jaloin mukava irtaantumissoppari takataskussa.
   
  taxman, Mercho, Mop ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 34. PenttiMatikaisenKurupumi

  PenttiMatikaisenKurupumi

  Viestejä:
  110
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
   
  Cereal killah, Pete ja Samat tykkäävät tästä.
 35. SShadow

  SShadow

  Viestejä:
  430
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Nyt alkaa puremaan lakko myös pakettien osalta. FedExin paketti Teksasista tuli Vantaalle saakka Ranskan kautta 2,5 vuorokaudessa. Sovittu toimitusaika tälle perjantaille. Ollut nyt 2,5 vuorokautta Vantaalla ja on siellä edelleen. Saa nähdä saapuuko ovelle jo ensi viikolla.

  Firman kannalta kriittinen lähetys lähti tänään Matkahuollolla toimistolle ja pitää saada jatkolähetettyä Etelä-Amerikkaan kuun loppuun mennessä. Muuten työntekijät pyörittelevät peukaloitaan viivästyksen ajan. Toivottavasti ei vaikuta kaikkiin kuriirifirmoihin.
  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]
   
 36. LawnMoaner

  LawnMoaner

  Viestejä:
  57
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Ei ne paketit ole liikkuneet yli viikkoon. Oma paketti ollut naapurikunnassa 11.11 lähtien.
   
 37. Paapaa

  Paapaa

  Viestejä:
  3 356
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Osaatko sanoa, millä aloilla nuo kymmenet tuhannet ovat työskennelleet tai minkä TESien piirissä - paitsi Postin 2300 henkilöä vuonna 2017 ja nyt 700 henkilöä?
   
 38. Paapaa

  Paapaa

  Viestejä:
  3 356
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  No ei tuo tietenkään koske henkilöitä, joiden työsopimukset ovat jotain ihan muuta (parempia) kuin alan TES. Asiantuntijoista juuri kukaan ei saa TES:n mukaisia palkkoja, joten ei sen TESin muutokset vaikuta myöskään juuri mihinkään. Vaikka ei olisi mitään TESiä, niin asiantuntijan neuvotteluvoima takaa hyvän kompensaation. Niin kauan kun osaa jotain, josta on valtava pula ja jonka tuottavuus on korkea, niin on aika turvassa.

  Ja duunareistakin tuo koskee vain aloja, joissa on päällekkäisiä TESejä. Ei suinkaan kaikkia. Nyt ei ole siis minkään TES:in sisältöä poljettu (eikä se helposti onnistukaan), vaan vaihdettu TESiä uuden yhtiön perustamisen yhteydessä. Tämä onnistuu, sillä AY-liike on syystä tai toisesta sellaisessa tilanteessa, että on useampi kuin yksi alalle sovellettava TES. Siksi tätä kutsutaan AY-liikkeen reviirikiistaksi. Et sä voi jotain optikkoa tosta vain siirtää matkailu-, ravintola- ja palvelualojen TESin piiriin.

  Tämä ei siis edes teoriassa voi aiheuttaa mitään massiivista orjuutusta. Siksi massiiviset tukilakot tuntuvat vähän hassuilta, vaikka siirrettyjen postilaisten lakkoilun tietenkin ymmärrän ja hyväksyn.
   
  teemz ja Jurppii tykkäävät tästä.
 39. Technocrat

  Technocrat

  Viestejä:
  190
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jep, pitäisi varmaan olla ennen tuota lakkoa tai liittoa.
   
 40. SShadow

  SShadow

  Viestejä:
  430
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Postin seurannasta katsoin että olen lähettänyt 18 pakettia 15.-18.11. ja kaikki on toimitettu postitoimipaikkaan, suurin osa jo haettu postista. 19. päivä lähetetyistä on vain kaksi päässyt perille. 20. päivä lähetetyissä ei näytä tapahtuneen edistystä.
  Nämä siis SmartShipilla lähetettyjä, eli tietokone hoitanee lajittelun melko automaattisesti.
   
 41. burmanm

  burmanm

  Viestejä:
  244
  Rekisteröitynyt:
  21.09.2017
  Ei vaan voitaisiin siirtyä siihen malliin kuin aina pitäisi: työnantaja ja työntekijä sopivat keskenään sen sopimuksen. Ei mikään liitto, ei mikään ulkopuolinen paperi, vaan kaikki on mainittu siinä kahden keskisessä sopimuksessa. Päästään tästä "shoppailuongelmasta" ja työntekijöiden kyykyttämisestä yleissitovuudella.

  Ai niin, AY-pomot jäisivät ilman makkaraa, viineriä ja palkkojaan. No, keksitään niille jokin muu suojatyöpaikka.
   
 42. SShadow

  SShadow

  Viestejä:
  430
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Onkohan monella sitten työsopimuksessa palkka merkattuna tyyliin "TES + henkilökohtainen lisä x.xx€/h". Itse toisella alalla, työsopimuksessa lukee palkka summana, ei tessiin sidottuna. Mutta sopimuksessani kyllä lukee mitä työehtosopimusta noudatetaan, eli ei pelkkä "TES" vaan yksilöity. Eli sopimusta pitäisi muuttaa jos sopimuksessa mainittu TES muuttuu, mutta tietysti jos työehtosopimusta ei ole sopimuksessa yksiköity niin työnantaja voi päättää.
   
 43. FireFly Renaissance

  FireFly Renaissance

  Viestejä:
  3 922
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Tämä on mainio idea heti sen jälkeen kun työlainsäädäntöön on kirjattu (asiallinen) minimipalkka ja asialliset työehdot jostakin kunnollisesta TES sopimuksesta. Tämä toki olisi paljon järkevämpää kuin nykyiset alakohtaiset minimapalkat, ja sopimuksettomien alojen puhdas kyykytys.

  Siihen asti voi kuitenkin vain haaveilla aivan rauhassa mistään yleissitovuuksien purkamisista, koska ne eivät ikipäivänä mene läpi.

  Koska työnantajillekaan ei kelpaa lakien muuttaminen, eikä työntekijä ymmärrettävästi pyllisty perseraiskattavaksi vaikka kuinka nätisti pyytää ollaan nykysysteemissä.
   
  Mop tykkää tästä.
 44. Mop

  Mop

  Viestejä:
  206
  Rekisteröitynyt:
  30.07.2017
  Lakonuhka laajenee yksityisissä hoivayrityksissä

  Työnkuva ei ole vaihtunut mitenkään vaikka uutta yhtiötä olllaan perustettu.

  Siinä missä näitä työehtosopimus-soppailuja tehdään ihan porsaanreikien sen salliessa on myös tilanteita missä se on ihan hyväksyttävää. Yritys voi laajentua toimimaan oikeasti erilaisen työehtosopimuksen mukaiseen toimintaan. Nyt kun tämmöinen halpuutuskikkailu on käynnissä tulee se muuttamaan sekä ay-liikkeen että mahdollisesti jopa lainsäätäjän suhtautumista. Tällöin se voi vaikeuttaa semmoisen yrityksen toimintaa joka oikeasti haluaa laajentua kikkailematta. Nykypäivänä luulisi että sekä ammattiyhdistysliitot, työnantajaliitot sekä hallitus pyrkisivät Suomen yhteisen edun ajamiseen. Suurin osa palkansaajista, yrittäjistä ja työnantajista ymmärtää kilpailutilanteen niin vaatiessa mm. nollasopimukset tai maltilliset palkankorotukset. Sen ymmärtäminen että nykyisen työehtosopimuksen vaihtaminen halvempaan, ilman että työtehtävät olisivat erilaisia on melkoisen vaativaa.

  Pahimmillaan halpuuttamisesta tulee maan tapa. Jo pelkästään se että se leviää kuljetusalalle tarkoittaisi 100,000 ihmisen työsopimuksia. Kun lasketaan perheenjäsenet mukaan saavutetaan helposti 300,000 - 400,000 ihmistä joihin se vaikuttaa. Vaikutus leviää huomattavasti laajemmalle kun näiden ihmisten ostovoima supistuu. Jokainen voi itsekseen miettiä missä joutuisi vähentämään menoja jos tulot tippuvat. Tulojen vähetessä elektroniikan, uusien/käytettyjen autojen, parturikampaamojen, ravintoloiden, keittiökalustekauppiaiden ynm. menekki vähenee. Halpuuttamisen vaikutus on negatiivinen niin palkansaajien kuin yrittäjien kuin valtionkin kannalta.
   
  MasaA, latee77 ja Mercho tykkäävät tästä.
 45. Paapaa

  Paapaa

  Viestejä:
  3 356
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tuossa ei ollut mitään mainintaa, että työntekijöitä olisi siirretty toisen TESin alle.

  Näistä kaipaisin jotain tietoa. Siis Postilla on 2300 + 700 työntekijää "shopattuna", joista 700 on nyt riitautettu. Mitä muita on ollut? Joku puhui kymmenistä tuhansista.

  Juuri näin, tätä ongelmaa ei olisi, jos ei olisi päällekkäisi TESejä. Se vaati AY-liikkeeltä vähän parempaa yhteistyötä ja älyttömän TES-vuoren karsimista.
   
 46. Mercho

  Mercho

  Viestejä:
  36
  Rekisteröitynyt:
  01.08.2019
  Ensimmäiset tapaukset mitä työehtosopimuskikkailua on ollut joista itse kuullut oli mtv ja ylen kääntäjille tekemät temput 2010 luvulla ja siitä se on edennyt varmaan useasta ei ole edes mediassa puhuttu kun ei ole kyseessä ollut iso yritys vaan keskisuuri tai pieni.

  Tähän työehtosopimuskikkailuun voisi myös lisätä kun työntekijä muutetaan mikroyrittäjäksi jossa tekee samaa työtä ilman työsuhdeturvaa ja etuja pienellä palkalla, tilanne jopa huonompi kuin nollasopimuksella!
   
 47. burmanm

  burmanm

  Viestejä:
  244
  Rekisteröitynyt:
  21.09.2017
  Paitsi että työnantajille minimipalkka sopisi oikein mainiosti, sitä on jopa ehdotettu sieltä puolelta useamman kerran. Vastaanhan on lähinnä SDP/Vas/AY-liikkeet, jotka ovat ilmoittaneet ettei käy.
   
 48. FireFly Renaissance

  FireFly Renaissance

  Viestejä:
  3 922
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  No, ensimmäinen google haku ja:

  "- Meillä on sovittu työehtosopimuksissa myös vähimmäispalkoista, jotka vaihtelevat alan ja työn mukaan. Meidän mielestämme tämä suomalainen järjestelmä toimii hyvin eikä tähän päälle tarvita mitään minimipalkkalakia, sanoo puolestaan EK:n lakiasianjohtaja Markus Äimälä."

  Yle: Enemmistö suomalaisista kannattaa minimipalkkalain säätämistä

  Yrittäjille minimipalkka ehkä kelpaisikin, mutta isot työnantajat ovat puheista huolimatta oikein tyytyväisiä AY-järjestelyyn. Lähinnä haluaisivat lakkoilusta mahdollisimman hankalaa ja kallista, jotta olisi helpompi sanella haluamansa ehdot.
   
 49. namlepo

  namlepo

  Viestejä:
  1 135
  Rekisteröitynyt:
  02.06.2018
  Olin itekin töissä 2008 sellaisessa firmassa mikä meinasi siirtää tessin pamiin. No se saatiin torpattua. Itse en kuulunut liittoon. Työkaverit suoritti ulos marssin ite painoin duunia. Sittemmin olen aina kuulunut liittoon.
   
  HuimanPoolo tykkää tästä.