Postaa kokkauskuvia

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
6 881
Stickywingssit pannulla. Pinnat maunmukaisessa öljysysteemissä (esim tässä oliiviöljy+valkkarimurska+inkiväärimurska+d.i.y habanerosoosi+habanerojauhe). Sitten päälle turskautus-puolitoista juoksevaa hunajaa ja vajaa desi olutta. Käännellä ja paistella, kunnes ööli on haihtunut pois, niin sitten valmista.
Uijui ja piti ottaa pakkasesta siivet sulamaan. Kiitos siitä :thumbsup:

Just syötiin lasten kanssa XTRA kermamarinoitua pihvifileetä (ulkofilee).

On muuten niin hyvää, kosteaa lihaa kuin voi olla kun ottaa pois kun sisäläpötila on 70 astetta :p

DSC07663.JPG DSC07662.JPG
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
381
Pyöräytin tomaattikeittoa lounaaksi. Tuli niin hyvää, että oli pakko postata tänne. Proteiinina on paistettua paneeria.

Ohje yksinkertaisuudessaan sellainen, että ainekset vuokaan ja vuoka uuniin reiluksi tunniksi, jonka jälkeen sauvasekoittimella sileäksi ja siivilän läpi valuttaen kattilaan. Siivilän läpi ei ole pakko valuttaa, mutta keitosta tulee sileämpää.

Käytännössä resepti on aika suoraan Brian Lagerströmin tomaattikeitto. :lol:

Tomaattikeitto:

4 prk kokonaisia kuorittuja tomaatteja
1 kpl iso punasipuli
3 kpl yksikyntisiä valkosipuleita
n. 50 g tomaattipyreetä
30-40 g eli reippaasti oliiviöljyä (en mitannut vaan näppituntumalla kaadoin pullosta)
Hyppysellinen/maun mukaan suolaa
Hyppysellinen sokeria.
7,5 dl kasvislientä
Chiliä maun mukaan. Toimii myös ilman.

20240313_132352.jpg

20240313_151130.jpg

EDIT: Lisätty ainekset ja linkki videoon.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
381
Sopiiko laittaa ihan mitä mieleen juolahtaa, vai rajoittuvatko ainekset joihinkin tiettyihin?
Sopiihan tuolla metodilla laittaa mitä mieleen juolahtaa ja vetää sileäksi keitoksi. Olen aikaisemmin ainakin porkkanakeittoa tehnyt. Samoin kurpitsakeitosta tulee hyvää, kun paahtaa uunissa ensin.

Lisäsin postaukseeni ainekset ja linkin videoon, joka toimi inspiraationa.
 
Liittynyt
20.03.2018
Viestejä
925
Tässä tuli tehtyy pastasalaattia:

Kurkku
Paprika
Sipuli
Mandariini
Vihreä pesto
Pekonilastu omaan annokseen
Cavatelli-pasta

IMG_20240313_172014.jpg IMG_20240313_172859.jpg

Maukasta on
 
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
1 176
Tulisikohan parempaa vielä jos käyttäisi tuoreita tomaatteja ja laittaa halki? Sitten ei kiehuisi, vaan paahtuisi enemmän. Tuolla tavalla jos tekee tomaatteja uunissa, niin tulee tosi vahva tomaatin maku, vähän kuin aurinkokuivatut tomaatit.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 119
Tulisikohan parempaa vielä jos käyttäisi tuoreita tomaatteja ja laittaa halki? Sitten ei kiehuisi, vaan paahtuisi enemmän. Tuolla tavalla jos tekee tomaatteja uunissa, niin tulee tosi vahva tomaatin maku, vähän kuin aurinkokuivatut tomaatit.
Kyllä juu, tai itse teen kokonaisista purkkitomaateista (Mutti).

Tomaatit halki (liemi talteen), sipulit ja porkkanat isommiksi palasiksi. Leikkauspinnat ylös. Päälle öljyä, suola, pippuri ja vähän sokeria. Uuniin paahtumaan 220 joku 40-50 minuuttia. Valkosipulinkynsille kevyehkö murskaus kuoret päällä ja ne myös uuniin, joku 20-30 minuuttia ettei kuivu.

Valkosipuleista kuori pois ja kaikki kattilaan sen jääneen tomaatiliemen ja kasvis- tai kanaliemen kanssa. Keittelee 20-30min, maustaa (suola, pippuri, joku etikka) ja vetää sileäksi.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.04.2017
Viestejä
26
Yhdessä perheen kanssa vähänn pääsiäisen kunniaksi väsäiltiin. Peura sous vidella.

- Uunissa paahdettua parsaa, voita ja parmesaania
- sitruunakypsytettyä lohta
- peuran perää, palsternakka pyree, punajuuri peruna pave, mustaherukkakastike, uunitomaatit ja hunajasalottisipulit
- cantaloupe, cashew, leipäjuustosalaatti
- sitruuna tiramisu

IMG_20240329_185639.jpgIMG_20240329_190052.jpgIMG_20240329_192608.jpgIMG_20240329_191849.jpgIMG_20240329_191924.jpgIMG_20240329_192344.jpgIMG_20240329_195954 (1).jpgIMG-20240329-WA0015.jpg
 
Liittynyt
17.01.2019
Viestejä
565
Tänään väänsin nautittavaksi lohiavokado-susheja. Kirjolohisuikaleet on leikattu pyöreänä ostetusta tuoreesta kalasta, mitään muoveissa lilluneita limaisia lohia ei susheihin pidä käyttää. Enkä käytä mitään erikoisaineksia, vaan hyväksi havaitsemaani Risella-puuroriisiä ja omatekoista riisiviinin korviketta. Wasabikin on Lidlin tavaraa, sieltä nori-arkitkin.

Ensin keitetään huuhdellut ja lionneet riisit, jotka maustetaan "riisiviinillä" ja jäähdytetään huoneenlämpöisiksi. Kirjolohi ja kypsät avokadot suikaloidaan. Riisi levitetään etikkavedessä kostutetuin sormin nori-arkille jä täytteet lisätään sekä sipaistaan vähän wasabia täytteiden päälle. Bambumaton avulla ainekset sitten pyöräytetään maki-rulliksi. Rullien päät siistitään, ja rullat leikataan kuuteen annospalaan terävällä veitsellä, jota pitää leikkausten välissä pyyhkiä puhtaaksi kosteaan pyyhkeeseen. Loput riisit ja kalat voi pyöräyttää nigiri-palloiksi.

Nämä lohiavokado-sushit ovat suosikkejani, jotenkin niissä maut ovat kohdillaan:) Kokkailija saa sitten extrana nauttia maki-rullien päätysiistimiset. Ei nämä tekeleeni mitään kauneushuippuja ole, mutta hyvin ovat maistuneet porukoille:)

Sushi1.jpgSushi2.jpgSushi3.jpgSushi4.jpg
 
Liittynyt
27.10.2016
Viestejä
513
Äite sanoi aina ettei saa haaskata ruokaa, no sillä menin. Löysin pakkasesta naudan ulkofilettä vuodelta 2020
En pistäny pihveiksi vaan tein tuollaisen pikaisen soosin.

Kermaa sekaan niin tulee hyvää, aina ;)
Eli kermaa, mustapippuria, soijaa, basilikaa ja ruokalusikallinen mustapippurituorejuustoa

IMG_3094.jpeg


IMG_3095.jpeg
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
357
Äite sanoi aina ettei saa haaskata ruokaa, no sillä menin. Löysin pakkasesta naudan ulkofilettä vuodelta 2020
Kuulemma jotkut syöneen mammutin lihaakin kun löytynyt ikiroudasta. eikai se liha pilalle pakkasessa mene, mutta saattaa vähän kuivua ajan saatossa.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
12 818
Kehno ilma niin ei grillaus maittanut joten eilisen rääppeistä kylmät lihasalaatit.
Eiliset nassen ulkofileet ja perussalaatti kera itsetehdyn mikälie tsatsikikopiojukurttiviritys.. ihan kivaa vaihtelua ja sai jämiä käytettyä.
iltapala.jpg
 
Liittynyt
27.10.2016
Viestejä
513
Taas olin tylsä ja grillasin lihaa.
Ylämaan karjan Picanha Tottijärveltä, omatekoinen chimichurri ja vaimo välttämättä halusi ranskalaisia.

Lihan sisälämpöä en osaa sanoa kun mittari hajosi kesken kaiken, mutta aika lähellä 57.
Hyvää se oli.
Pieni rasvapalo poltti pinnat mutta pidin noin 200c 25min ja sitten 10min foliossa.

Kuvassa näyttää jostain syystä punaisemmalta

IMG_3105.jpeg

IMG_3106.jpeg


IMG_3107.jpeg
 

Liitteet

IcyT

Tukijäsen
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
662
Taas olin tylsä ja grillasin lihaa.
Ylämaan karjan Picanha Tottijärveltä, omatekoinen chimichurri ja vaimo välttämättä halusi ranskalaisia.

Lihan sisälämpöä en osaa sanoa kun mittari hajosi kesken kaiken, mutta aika lähellä 57.
Hyvää se oli.
Pieni rasvapalo poltti pinnat mutta pidin noin 200c 25min ja sitten 10min foliossa.

Kuvassa näyttää jostain syystä punaisemmalta




Hyvältä näyttää, mutta missä picanhaan ehdottomasti kuuluva sentin-parin rasvakerros :sad:
 
  • Tykkää
Reactions: Six
Liittynyt
22.11.2022
Viestejä
10
Viime aikoina on kiinnostanut leipien leipominen, joten päätin tekaista vaaleata hapanleipää juureen. Taikina 70% hydraatiolla ihan kaupan perusvehnäjauhoista. Juurikin pöhisee leikkuulaudalla purnukassa vieressä.
uuni.png
leipä.png
 
Liittynyt
17.01.2019
Viestejä
565
Välillä valmistan erilaisia kasvissosekeittoja, kun täytyy linjoistaan pitää huolta:) Tämä kesäkurpitsakeitto on hyvänmakusta, helppo tehdä, vähäkalorinen ja jopa vegaaninen. Keitto on hyvä pohja monenlaisille lisukkeille: juustokuutiot, paistettu jauheliha, kana/vegesuikaleet, pekonikin tai mitä nyt keksiikin lisätä.

Ainekset.JPGKesäkurpitsakeitto.jpg

Lisäys: tällaisiin kasviskeittoihin voi upottaa mukaan vähän nahistuneitakin kasviksia, vaikka omenan jne. Jos vegaanisuudesta tinkii, niin kaurakerman tilalle voi lisätä Koskenlaskijaa purkillisen tai palan kuutioituna.
 
Viimeksi muokattu:
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
239 682
Viestejä
4 188 773
Jäsenet
70 779
Uusin jäsen
K01571N3N

Hinta.fi

Ylös Bottom