Pohjois-Korea

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Myrkky, 31.10.2016.

 1. JormaVeitikka

  JormaVeitikka BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  1 462
  Rekisteröitynyt:
  20.12.2016
  ^ En nyt tiedä oliko tuotakaan välttämättä fiksua ääneen sanoa... Hölmöä antaa PK:lle mitään vihreää valoa jatkaa valitsemallaan tiellä sillä välin kun "neuvottelevat" EK:n kanssa.
   
 2. WaspPike

  WaspPike BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  1 147
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2016
  No EK nyt haluaa tietenkin Olympialaisten alla näyttää leppyyttelyjä ulkomaan medioita varten, että ihmiset uskaltaa tulla kattoon kisoja ilman pelkoja. Eihän tässä mistään muusta nyt ole kyse. Jatkot katotaan skabojen jälkeen, tosin voihan naiivina toivoa että hetken lepo loisi edes vähän suurempaakin rauhaa, mutta en ite kyllä usko.
   
 3. JormaVeitikka

  JormaVeitikka BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  1 462
  Rekisteröitynyt:
  20.12.2016
  Ongelmana on vaan nyt se, että aika loppuu kesken, jos PK:n ydinohjelma jatkaa nopeaa kehitystään. Oikeastaan jotain olisi pitänyt tehdä jo viime vuonna, ja nyt on tilanne kohta jo hyvin akuutti.
   
 4. mRkukov

  mRkukov Hrrrr...

  Viestejä:
  3 003
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
 5. valurauta

  valurauta

  Viestejä:
  658
  Rekisteröitynyt:
  29.12.2016
  Mihin lajeihin P-K nyt on osallistumassa?
  Lähettääkö kenties vähän tavanomaista suuremman ampumahiihtojoukkueen paikalle? :D
   
 6. joku

  joku

  Viestejä:
  309
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Taitoluisteluparista kai on nyt ollut kyse.
   
 7. Cereal killah

  Cereal killah

  Viestejä:
  1 800
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kim Yong-Un osallistuu freestyle- hyppyihin ja skeletoniin
   
 8. nikidaa

  nikidaa

  Viestejä:
  471
  Rekisteröitynyt:
  16.03.2017


  :D
   
 9. turboahdin

  turboahdin

  Viestejä:
  3 516
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Mitähän sieniä ne siellä E-koreassa oikein on syönyt :bored:

  Etelä-Korea ehdottaa Pohjois-Korealle yhteistä marssia olympialaisten avajaisiin
   
 10. Jurppii

  Jurppii

  Viestejä:
  3 198
  Rekisteröitynyt:
  18.05.2017
  Eipä tuossa nyt mitään hämmästeltävää. EK tekee kaikkensa ollakseen hyvää pataa PK:n kanssa ja saadakseen hajoitetuille perheille tapaamisia jne. Pohjimmainen tavoitehan noilla ihan oikeasti on Korean yhdistyminen.
   
 11. tyson

  tyson

  Viestejä:
  174
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Itse pitäisin tätä E- Korean pyrkimyksenä liennyttää tilannetta maiden välillä. Itse en usko E-korean pyrkivän maiden yhdistymiseen kun siellä tiedetään pohjoisen ihmisoikeustilanne, laajamittainen propaganda yms.
   
 12. valurauta

  valurauta

  Viestejä:
  658
  Rekisteröitynyt:
  29.12.2016
  Jos Koreat päättäisivät yhdistyä, niin saisiko Korea pitää pohjoisen kehittämän ydinpelotteen?
   
 13. Cereal killah

  Cereal killah

  Viestejä:
  1 800
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Yhdistynyt Korea olisi normaali valtio, jonka mahdolliset ydinaseet ei olisi mikään "peloite" kenellekään sen enempää kuin Israelilla, Ranskalla tai mitä näitä nyt on.
   
 14. Lifeless

  Lifeless

  Viestejä:
  674
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  USA, Venaja, Kiina, Intia ja Pakistan nyt ainakin tulee mieleen.

  Kukaanhan ei noista mitaan pelkaa... Jokainen nyt vain on sodassa tai muussa konfliktissa mukana tallakin hetkella.
   
 15. JormaVeitikka

  JormaVeitikka BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  1 462
  Rekisteröitynyt:
  20.12.2016
  Rauhanomaiseen yhdistymiseen on vaikea uskoa, ja toisaalta jos sota käydään, niin sitten PK:n ydinohjelma lakkaa kyllä olemasta. Tai jos PK yht' äkkiä spontaanisti muuttuisi demokratiaksi, niin kyllä se ydinohjelma sittenkin lakkaa olemasta. Sen ainut tarkoitushan on suojella maan suuren johtajan fasistista hallintoa.

  Ei demokraattisilla pikkumailla ole yleensä mitään tarvetta omaan ydinaseeseen, ja jos olisi, niin juurikin Etelä-Korea tai Suomi niitä ensimmäisinä olisivat kehittelemässä! (Etenkin Suomi, joka ei saa nykyään mitään turvaa muista maista.) Ydinsulkusopimus toki kieltää uudet ydinasemaat, se on myös pienenä esteenä tässä.

  Tuskin Etelä-Koreaa kiinnostaisi säilyttää PK:n ydinohjelmaa siinäkään tapauksessa, että maiden yhdistyessä kyseinen ohjelma olisi vielä olemassa. Ja tuskin myöskään muut maat sitä sallii. Aika ikävä juttu, jos talouspakotteet pilaisi vaikka Samsungin bisnekset... Eikä EK mihinkään ydinasetta nyt tarvitse kun sillä on USA kaverina. Ja etenkään sitten kun PK lakkaa olemasta.
   
  Kosamiitti tykkää tästä.
 16. Yelda

  Yelda

  Viestejä:
  165
  Rekisteröitynyt:
  23.12.2016
 17. WaspPike

  WaspPike BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  1 147
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2016
  Onhan noi ennenkin yhdessä marssineet, ettei toi mikään uus juttu ole. En muista milloin, mutta kuitenkin 2000-luvulla.
  Ja EK ehdottaa sitä nytkin, että turistien pelot PK:sta heikkenisivät.
   
 18. valurauta

  valurauta

  Viestejä:
  658
  Rekisteröitynyt:
  29.12.2016
  Ellen nyt ihan väärin muista, niin Korealla on erinäisiä ... historiallisia kokemuksia, ja vaikka juuri tällä hetkellä ei ole mitään konkreettista uhkaa päällä, niin ihan oma ydinpelote lisäisi luottamusta siihen, että ... historialliset kokemukset eivät toistu tulevaisuudessakaan. Ei se täysin niitä estäisi mutta kyllä kynnys nousisi melkoisesti [etenkin kun Japani ei voisi laillisesti hankkia omaa ydinpelotetta].

  Postuloidaanpa, että Koreat pääsisivät yhteisymmärrykseen yhdistymisestä sillä edellytyksellä, että a) P-K:n ydinpelote jää suojaamaan Koreaa ja b) jenkit suksivat kuikkaan Korean niemimaalta. Maailmanrauha on siis pelastettu sillä edellytyksellä, että Korea hyväksytään ydinsulkusopimukseen ydinasevaltioksi. Meneekö läpi, ja jos ei, niin kuka vastustaa?

  [EDIT] Monellakohan pikkumaalla on tosiasiassa jonkinlainen ydinase jo olemassa tai ainakin nopea valmius sellaisen tekemiseen? Jo 1960-luvulla mm. Ruotsi oli tilanteessa, jossa seuraava askel olisi käytännössä ollut ydinkokeen tekeminen. Ruotsihan tuotti kilogrammamääriä plutoniumia ydinasettaan varten, omasta luonnonuraanista.
   
  Viimeksi muokattu: 13.01.2018
 19. JormaVeitikka

  JormaVeitikka BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  1 462
  Rekisteröitynyt:
  20.12.2016
  Spekuloidahan aina voi vaikka lehmien lentämisellä, mutta tällä hetkellä ei näytä siltä, että Etelä-Koreaa kiinnostaa ryhtyä ydinasevaltioksi.

  Ja yhdistynyt Korea tulisi olemaan käytännössä Etelä-Korea, joka saa vähän lisää lääniä pohjoisesta. Uusi Korea ei tulisi olemaan mikään nykyisten koreoiden sekasikiö tai mitään sinne päinkään. Etelä-Korea on aivan liian menestyvä maa että sitä kiinnostaisi mihinkään sellaiseen pelleilyyn lähteä. Mahdollisesti Pohjois-Korea olisi myös erillinen itsehallintoalue, eli ei mitenkään suoraan liitetty Etelä-Koreaan ainakaan aluksi.

  Ydinaseen kehittäminen ei ole kovin monimutkaista, joten on oikeastaan aika yhdentekevää ajatella tuolta kantilta, että kuinka "pitkällä jo ollaan". Joka tapauksessa ydinkokeet sen sitten kai paljastaa, kun aletaan olla pitkällä.
   
  Cereal killah tykkää tästä.
 20. Lifeless

  Lifeless

  Viestejä:
  674
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Varmasti kaikilla tai ainakin useimmilla.

  Ydinase ei tekniseesti ole kummoinen vehje. Ja vahintaankin "dirty bomb" on helppoakin helpompi valmistaa. Uraanin rikastaminen turvallisesti tietty vaati jonkun verran ymmarrysta.

  Haasteellisempi osa on raketin valmistaminen, joka on se pohjois korean compastuskivi talla hetkella. Joskin viimeiset testit nayttavat lupaavilta.
   
 21. JormaVeitikka

  JormaVeitikka BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  1 462
  Rekisteröitynyt:
  20.12.2016
  Dirty bomb ei ole mikään ydinase vaan enemmänkin kemiallinen ase. Se on säteilyä ilman varsinaista pommia.

  Käyttökelpoisuus muussa kuin terrorikäytössä on vähintäänkin kyseenalainen... Esimerkiksi Suomelle tuosta ei kyllä olisi mitään käytännön iloa. Tiputettaisiin sellainen ryssien tukikohtaan ja odotellaan kuukausia tai vuosia, josko alkaisi porukkaa kuolemaan syöpiin? Siis niiden muutaman välittömästi kuolleen lisäksi.
   
  Viimeksi muokattu: 13.01.2018
  hkultala tykkää tästä.
 22. hkultala

  hkultala

  Viestejä:
  2 693
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Jos nyt puhuttaisiin oikeista ydinpommista eikä mistään "dirty pommeista" niin sellaisen tekeminen on kylläkin todella paljon vaikeampaa kuin jonkun lyhyen tai keskimatkan ohjuksen tekeminen.


  Se uraanimöhkäle pitää saada muuttamaan muotoa selvästi alle kriittisen massan olevasta muodosta reippaasti yli kriittisen massan omaavaan muotoon todella nopeasti, että saadaan kunnon pamahdus aikaan. Siinä vaiheessa, kun kriittinen massa saavutetaan, kappale alkaa kuumeta voimakkaasti, ja kun se höyrystyy, kriittinen massa katoaa ja reaktio sammuu.

  Ja sitä ennen se fissioituva aine pitää saada rikastettua.


  Tanskalaiset harrastelijat tekivät suurinpiirtein V-2n luokkaa olevan raketin harrastuksenaan pikkubudjtetilla, muistaakseni alle miljoonalla, sen sijaan valtiot jotka ydinpommia ovat kehittäneet ovat kehittäneet sen aivan eri krtaluokkaa olevalla budjetilla, aina puhuttu miljardeista.
   
 23. valurauta

  valurauta

  Viestejä:
  658
  Rekisteröitynyt:
  29.12.2016
  Olen samaa mieltä, että oikean ydinpommin tekeminen on merkittävästi jotain rakettiprojektia haasteellisempi mutta ei mitään ylipääsemätöntä valtiotason toimijalle. Kukaan ei tee ydinpommia tyhjästä omassa autotallissaan mutta jos kyse on valtiosta, jolla on vähänkään vakavastiotettavaa teknologista tutkimus- ja kehitystoimintaa, niin eiköhän ennenpitkää jotain valmistakin synny.

  Periaatteessa joku suuryrityskin voisi pommin saada aikaiseksi, mutta projekti vaatii niin monialaista erikoisosaamista, että jossain vaiheessa voi herätä kysymyksiä. Jos sellutehtaalle haetaan ydinmateriaaliosaajaa tai imploosioräjähdysten erityisasiantuntijaa, niin... siellä varmaan vaan kehitellään uusia sellunkeittoprosesseja?

  Uraanin väkevöinti on niin erityistä osaamista vaativa prosessi, että voi olla helpompaa rakentaa luonnonuraania käyttävä grafiittireaktori ja valmistaa sillä plutoniumia. Pohjois-Korealla sattuukin olemaan sopivasti ydintutkimuskeskuksessaan Magnox-reaktori. Vielä yksinkertaisempia olisivat Windscale-tyyppiset ilmajäähdytteiset reaktorit: Windscale fire - Wikipedia
  [Hmm... miksi ajatus _ilma_jäähdytteisestä _grafiitti_ reaktorista tuntuu riskialttiilta. Voisiko muka jotain mennä vikaan...]
   
 24. Lifeless

  Lifeless

  Viestejä:
  674
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ymmarran kylla ydinpommin (tai raketin tassa tapauksesa) toiminta periaatteen ihan "taydellisesti". Olen ydinfysiikkaa opiskellut ihan tarpeeksi.

  Uraanin rikastaminen ja raketin valmistus on ne vaikeimmat vaiheet. Itse pommin valmistaminen on suhteellisen yksinkertaista, vaikka toki vaatii muutaman viisaan insinoorin tekemaan palkkansa eteen jotain. Helpoin tapa saada kriittinen massa on rajayttaa kaksi uraani/plutonium/whatever massaa toisiinsa. Tama onnistuu monella tapaa, joskaan ei tietenkaan ole aivan triviaalia. Jokaisella valtiolla on kuitenkin vara tuollainen tehda, jos halua on. Rahaa toki palaa, koska mikaan ei ole maailmassa ilmaista. Jo pelkka uraani maksaa maltaita, ja sen rikastaminen toiset maltaat. Eli raha on tottakai "ongelma" (tai vitsi, miten sen nyt ottaa... vertaa vaikka tieteelliseen tutkimukseen kaytettyyn rahaan...)

  Raketti on sitten taysin eri asia, ja vaatiii oikeasti suunnittelua, ellei siita haluta pommia joka rajahtaa laukaisualustalla. Jo pelkka "moottorin" suuttimen suunnittelu on haastava homma ja 99% onnettomuuksista tapahtuu jos se on vaarin suunniteltu. Nestemmaista polttoainetta kayttava rakeeti on muutenkin melko tulen arka. Kiintean polttoaineen raketit on aavistuksen hankalampia ja kalliimpia valmistaa, mutta ei nekaan turvallisia ole. Ja rahaa toki palaa.
   
 25. Lifeless

  Lifeless

  Viestejä:
  674
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Olen kylla tietoinen, mutta Pohjois Korea voisi aivan hyvin kayttaa dirty bomb taktiikkaa. Se on varsin tehokas tapa tappaa ihmisia (ei instant). Ja teknisesti helpompi kuin aito ydinpommi.

  Toki ICBM ei ole jarkeva dirty bomb valine. Jos on jo toimiva raketti, niin tottakai kannattaa panostaa oikeaan ydinpommiin. Tuhovoima on moninkertainen.

  Mita kayttokelpoisuudesta tulee, niin dirty bomb on ehka jopa paljon vaarallisempi. Se voi vaikuttaa vuosikymmenia. kukaan pommista "selvinnyt" ei voi olla varma onko hengenlahto lahella vai ei. Myos seuraava sukupolvi on vaarassa.

  edit:
  Tama nyt on toki teoriaa...
   
 26. JormaVeitikka

  JormaVeitikka BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  1 462
  Rekisteröitynyt:
  20.12.2016
  Likaista pommia ei ole koskaan käytetty, eikä oikeastaan ehkä tiedetäkään, että mikä sen todellinen tappoteho voisi olla.

  Kannattaa muistaa, että vaikka sellainen räjähtäisi tiiviisti asutullakin alueella, niin välitön säteilyvaikutus kohdistuisi aika rajalliselle alueelle ja porukka varmaan evakuoitaisiin nopeasti.

  Samahan se olisi sitten käyttää kemiallista tai biologista asetta, olisi ehkä tehokkaampaa...
   
 27. Myrkky

  Myrkky

  Viestejä:
  3 429
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Eikös tuolta yhdeltä PK loikkarilta löydetty jotain vastaseerumia verestä pernaruttoa vastaan, muistan lukeneeni. Joka viittaa että jotain kemiallista asetta voi olla kehitteillä. Kyseisen tyypin voinnista tai kertomuksista taasen ei ole mitään uutisoitu.
   
 28. Lifeless

  Lifeless

  Viestejä:
  674
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Sen "tappotehote" on tarkalleen tiedossa ja se on oikeasti helvetillinen ase.

  Siina missa ydinase tekee mahdottomasti nakyvaa tuhoa, niin dirty bomb tekee juuri ollenkaan. Suuri osa ihmisista ei edes tietaisi tulleensa tapetuiksi. Noin niinkun yksinkertaistettuna.


  Evakoointi ydinpommin jalkeen on vain poliittisesti korrektia. Sateilyn vaikutus on kaytannossa instant, eli aivan sama tuleeko hallituksen paatos evakuoida vai ei.

  Jos meinaat etta rakennukset vahentaisivat saiteilyvaara, niin kannattaa muistaa etta ydinpommin on tarkoitus rajahtaa kaupungin ylla. Optimi rajahdys korkeus on noin 2km. Sielta sateily ja uraani/whatever sade on tarpeeksi saastuttamaan koko kaupungin.
   
 29. hkultala

  hkultala

  Viestejä:
  2 693
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Sekoitat nyt pahasti keskenään säteilyä ja laskeumaan.

  Siinä sinun likaisessa pommissasi ei ole mitään suoraa säteilyvaikutusta. Se vaan levittää laskeumaan laajalle alueelle. Ja sitä laskeumaan menee ihmisten elimistöön nimenomaan viiveellä, ja siltä voidaan suojautua.
   
 30. JormaVeitikka

  JormaVeitikka BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  1 462
  Rekisteröitynyt:
  20.12.2016
  Nythän ei edelleenkään ollut kysymys ydinpommista vaan pienestä likaisesta pommista. Teoriassa laskeuma voisi levitä nopeasti laajallekin alueelle, mutta ehtisikö miten iso määrä ihmisiä saada kuolettavan annoksen, niin enpä tiedä. En usko, että tuohon mitään tolkutonta määrää ihmisiä kuolisi edes viiveellä. Jos vertaa vaikka Tsernobyliinkin, niin varmaan aika paljon pienempi paukku olisi tuollainen likainen pommi...

  Pohjois-Korean kemiallisten ja biologisten aseiden ohjelma taitaa olla ihan yleisessä tiedossa, eli kyllä niiltä sellaisia varmasti löytyy.
   
 31. Lifeless

  Lifeless

  Viestejä:
  674
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Vaikka "pienessa" maistissa kirjoittelinkin, niin en usko etta sekoitin sateilya ja laskeumaa. Ennemminkin missasin pointin etta alettiin puhumaan vain siita dirty bombista. Pahoittelen.

  Oikean ydinpommin tehoahan perustuu moneen osa alueeseen : ensimmaisten millisekuntien sateily vaikutukseen, seuraavien sekuntientien lampo/paine aaltoon ja lopulta radioaktiiviseen laskeumaan. Noista ensimmainen ja viimeinen kantaa satoa jopa vuosikymmenia. Keskimmainen on toki se nayttavin vaihde. Tuo viimeinenkin on suhteellisen vahainen, koska esim pari viimeisinta ydinpommitettua kaupunkia on jokseenkin elossa.

  Dirty bomb on tosiaan sitten lahinna viiveella toimiva ratkaisu, mutta tehokas sellainen. Tata tarkoitin silla, etta se voi melkein huomaamatta jaada, koska "pamahdus" on ohi sekunneissa, mutta vaikutukset alkavat vasta vuosien paasta kun radioaktiivinen jate kumuloituu kehoon. Parhaassa tapauksessa koko episodi on jo unohdettu ennenkuin ensimmaiset kuolonuhrit saadaan.
   
 32. Algron28

  Algron28

  Viestejä:
  982
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ja kuinka suuri määrä tuota radioaktiivista ainetta (ja tietenkin kuinka korkea aktiivista) edes saataisiin realistisesti pakattua tuollaiseen likaiseen pommiin? ei varmaan läheskään sitä määrä mikä esim tshernobyl ja edes fukushimassa kärysi ilmaan ottaen vielä huomioon että ainakin tshernobylin tapauksessa palohan riehui pitkään ja näin ollen levitti kauan aikaa ilmakehään sitä paskaa.

  Mikäli sää on hyvä, laskeuma aika nopeasti leviää laajalle niin pienenä paikallisannoksena että se varmasti kovin nopeasti ongelmia aiheuta. Jos keli on sateinen, sataa tuo alas nopeammin ja lähempänä jysähdyspistettä. Alueen saastuneisuusajan pituushan riippuu käytetyn aineen puoliintumisajasta.
   
 33. valurauta

  valurauta

  Viestejä:
  658
  Rekisteröitynyt:
  29.12.2016
  Kyllä tuo laskeumakin (ts. ydinräjähteen jämät) voi olla merkittävä, ilmaräjähdyksestä se vain nousee korkealle ja sataa alas sattumanvaraisesti jonnekin. Käsittääkseni Japanissa saatiin jossain vuorilla ihan merkittäviä annoksia tämän vuoksi mutta pommitettuihin kaupunkeihin laskeumaa tuli vain vähän.

  Aika haastavaa likaista pommia on toteuttaa niin, että aine leviäisi tasaisesti aiheuttamaan merkittävän syöpäriskin mutta kukaan ei sairastuisi akuuttiin säteilysairauteen. Merkittävä syöpäriski vaatisi lähemmäs 1 Sv suuruisen annoksen mutta jo muutama Sv aiheuttaa nopean sairastumisen.
   
 34. Atapio

  Atapio

  Viestejä:
  318
  Rekisteröitynyt:
  02.11.2016
  Likaisen pommin idea on tuhota joku alue käyttökelvottomaksi säteilymäärien kasvun takia, vaikka kuolonuhreja olisi alkuun 0.
  Esimerkiksi jos helsingin keskustassa täräytettäisiin likainen pommi, säteilyn vaikutukset aiheuttaisivat niin paljon terveysriskejä, että koko alue muuttuisi asuinkelvottomaksi samaan tyyliin kuin joku Pripyatin aavekaupunki.

  Sen vaikutukset talouteen ja infrastruktuuriin olisi todella huomattavat, vaikka varsinaisia kuolonuhreja ei olisi.

  Tai vaikka Fukushiman alue. Ei se säteily ole tappavaa edes vuosien mittaan, joka siellä lähialueella nyt on, mutta koska terveysvaikutukset ovat varmoja, siellä ei kannata asua, tai edes kulkea.

  Käytännössä alue on siis "tuhottu".
   
 35. JormaVeitikka

  JormaVeitikka BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  1 462
  Rekisteröitynyt:
  20.12.2016
  Koreat sopivat yhteistyöstä – marssivat olympialaisiin yhteisen lipun alla

  "Pohjois-Korea lähettää urheilijoidensa lisäksi kisoihin 550 henkilön delegaation, joka koostuu 230 cheerleaderista, 140 artistista ja 30 taekwondo-esiintyjästä."

  Kuinkahan moni noista 550:stä osallistujasta aikoo palata takaisinkin... :D No, voisi kuvitella että niille on vannotettu hyvin tarkkaan, että lähisuvulle käy sitten huonosti, jos teette jotain virheliikkeitä...
   
 36. Myrkky

  Myrkky

  Viestejä:
  3 429
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Onhan tuolla 150 jotain vahteja ja ties mitä valvomassa ettei kukaan lipsu. Toki aina on mahdollista että jotkut ei ole niin turhan tarkkoja siitä minkä taakseen jättää...
   
 37. Algron28

  Algron28

  Viestejä:
  982
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Hullun suurelta kyllä kuulostaa tämä P-korean osallistujamäärä, mutta mitäpä ei suuren johtajan pienen piipun jatkeeksi tehtäisi, varsinkaan jos sen joku muu maksaa.
   
 38. JormaVeitikka

  JormaVeitikka BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  1 462
  Rekisteröitynyt:
  20.12.2016
  Vaikka olisi kuinka "vahteja", niin aika vaikeaa on loikkaamista estää Etelä-Koreassa, etenkin kun Etelä-Korea varmasti haluaa siinä auttaa kaikin tavoin.

  Ainut mikä loikkaamisintoa voi rajoittaa on pelko perheen kohtalosta Pohjois-Koreassa.
   
 39. WaspPike

  WaspPike BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  1 147
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2016
  Kuitenkin 550 salamurhaajaa/vakoojaa cheerleaderin puvuissa... :rolleyes:
   
 40. Myrkky

  Myrkky

  Viestejä:
  3 429
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Toisaalta asia on kyllä näinkin.

  Eipä kyllä EK:ssa taida olla ketään murhattavaksi jota ei voisi samantien korvata uudella, vaikka välien kiristymistä lisäisi. Jää nähtäväksi josko loikkareita löytyy, vaikka sitten silläkin uhalla että perhe menee, ja tasan varmasti jokaisella noista on omaisia, ei sinne orpoja lähetetä.
   
 41. Lifeless

  Lifeless

  Viestejä:
  674
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kasittaakseni tuo orkesti (tai vastaaavanlaisia kokoonpanoja) on kaynyt etela-koreassa aiemminkin soittelemassa ja laulelemassa, eli ei sinansa mitaan uutta taivaan alla.

  En muista olisiko koskaan ollut uutista loikkarista, mutta epailen, koska tosiaankin peloite kaikkien sukulaisten joutumisesta tyoleirille on luultavasti tarpeeksi pitamaan tyypit ruodussa. Onhan se tietenkin teoriassa mahdollista, varsinkin jos sita perhetta tai sukulaisia ei ole enaa jaljella (jossa vaiheessa luultavasti p-korea olisi sen jo ottanut huomioon miettiessa keta lahettaa).

  Tosin evoluution kannaltahan vahvimman kannattaa uhrata heikoimmat (poislukien jalkelaiset), jotta lajin sailyminen taataan.
   
 42. Atapio

  Atapio

  Viestejä:
  318
  Rekisteröitynyt:
  02.11.2016
  Tässä vaiheessa varmaan kannattaa muistuttaa että Olympialaisiin tulee aika paljon porukkaa, jota voi ottaa panttivangiksi tai murhata.
  Mietitään vaikka Skenaariota Munchenin verilöyly x 50
  Münchenin verilöyly – Wikipedia

  8 terroristia. 10 israelilaista urheilijaa kuoli ja saksalainen poliisi.

  Mitä luulette, olisiko Kim Jong Un niin hullu, että toteuttaisi tuollaisen operaation samalla kun aloittaisi jonkin ison kriisin?
  Mahtaako Ekorea olla varautunut terrorismiin?
   
 43. WaspPike

  WaspPike BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  1 147
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2016
  Meinasin sanoa että enpä itsekään nykyisestä lehdistö-kulttuurista välitä, mutta sitten alkoi pakostakin ketjun otsikon maa kolkuttelemaan mielessä, ja pakko sanoa että eiköhän meillä media ole kuitenkin ihan ok. :rofl:

  Se että lukeeko ja uskooko paskauutisia vai ei, lopulta meillä sentään on yksilön ihan oma valinta.
   
 44. Bladekill

  Bladekill

  Viestejä:
  255
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Eiköhän Etelä-Korea ole varautunut varsinkin nyt kun isännöivät Olympialaisia. Mitä PK tulee niin en todellakaan usko, että Kim Jong Un olisi näin typerä.
  Hänellä on suuri suu ja paljon puheita, mutta teot ovat vähissä ja hyvä niin. Jos PK vetäisi jonkinlaisen terrori-iskun tai vastaavan juonen tuolla olympialaisissa niin tuskin menisi edes paria aamunkoittoa kun USA:n ja Etelä-Korean ohjukset ja hävittäjät ovat räjäyttäneet maasta puolet taivaan tuuliin.

  Todennäköisempää on että PK saa tällä näennäisellä "rauhaneleellä" hiljennettyä jenkit ja YK:n ja rauhassa jatkettua ydinohjusohjelmaansa.
   
 45. Atapio

  Atapio

  Viestejä:
  318
  Rekisteröitynyt:
  02.11.2016
  Tämähän nyt on tietenkin vain jossittelua, eiköhän siellä tosiaan ole ammattimaiset analyytikot arvioimassa riskejä ja uhkia, mutta jos nyt ajatellaan että USA on sanonut ettei hyväksy Pkorean ydinohjusta ja se tarkoittaa että aikovat iskeä tulevaisuudessa huolimatta Ekorean ja Japanin ja muiden vastustuksesta, niin jos tämä on faktaa myös Pkorean johdolle...eikö silloin ehdottomasti parhain hetki olisi aloittaa kriisit ja vihollisuudet Olympialaisten aikaan?

  Useiden maiden urheilijat panttivankeina, mukaan luettuna USA ja Kiina.

  Kiinnitin huomiota siihen mitä Venäjä aikoo tehdä Olympialaisten aikana. Jotenkin kohotutti kulmia kun samalla on ollut uutisia siitä että Venäjä on tukenut ja kiertänyt enemmän pakotteita pohjoiskorean kanssa, kuin kiina.

  Venäjä boikotoi sittenkin talviolympialaisia? - Kovilta nimiltä evättiin osallistumisoikeus - Kiekkoareena

  Jos aiot tehdä jotain kurjaa, niin kyllähän kaveria varoitetaan, eikös vaan?
  Ja jos olisit Venäjän johto, niin tottahan ne valtiolle uskollisimmat urheilijat jättäisivät menemästä Olympialaisiin, koska siellä voi tapahtua jotain ikävää. Eli ne jotka ovat saaneet valtiolta sitä doupingia...

  Taidan ottaa nyt foliohatun päästä pois, kiristää hieman liikaa... :)
   
 46. Atapio

  Atapio

  Viestejä:
  318
  Rekisteröitynyt:
  02.11.2016
  Tuohon omaan teoriaani liittyen...

  US stealth bombers in Guam appear ready for a tactical nuclear strike on North Korea
  • The US recently sent nuclear bombers to North Korea, which can carry newly-upgraded tactical nukes that would be perfect for taking out Kim Jong Un.
  • Some have suggested a quick tactical nuclear strike on North Korea could cripple the country's nuclear infrastructure with minimal casualties.
  • Trump is reportedly considering a strike on North Korea, but others think the idea of a tactical nuclear strike is a recipe for disaster.
  South Korea 'has very strong concerns' the US might strike North Korea, ex-CIA Korea expert says
  • A former director of the CIA's Korea division who just returned from Seoul says officials there have "very strong concerns" about the US attacking North Korea.
  • Recent reports have suggested President Donald Trump's administration is considering a strike.
  • The former CIA agent said some people thought the US could hit two or three targets that North Korea wouldn't launch a full war over.

  Lähdekritiikkiä en ole harjoittanut, kun ei ole ennestään tuttu uutistoimisto, saattaa olla vain blogaajan omia mielipiteitä.
   
 47. JormaVeitikka

  JormaVeitikka BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  1 462
  Rekisteröitynyt:
  20.12.2016
  Tuntuu kyllä vaikealta uskoa, että USA olisi tekemässä ensi-iskua ydinasein, ellei ole tavallaan aivan pakkorako.
   
 48. arbees

  arbees

  Viestejä:
  182
  Rekisteröitynyt:
  16.11.2016
  Hyvinhän jenkkien taktiikka tuntuu toimivan. Rakettipoju on lopettanut uhoamisen, ja nyt suorastaan uhkuu rauhaa ja rakkautta ja on lähettämässä olympialaisiinkin urheilijoita, eikä siihen tarvittu mitään muuta kuin että vastataan yhtä mielipuolisella uholla takaisin kuin mitä PK on tottunut harrastamaan vuosikymmeniä :tup:
   
  Mongolian presidentti ja mRkukov tykkäävät tästä.
 49. turboahdin

  turboahdin

  Viestejä:
  3 516
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Eiköhän se ole tyyntä vain alkavien olympialaisten takia.Niiden jälkeen meno jatkuu ennallaan.
   
 50. JormaVeitikka

  JormaVeitikka BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  1 462
  Rekisteröitynyt:
  20.12.2016
  Rakettipojun ulkoisella mielentilalla ei ole yhtään mitään merkitystä, jos ydinaseiden kehitys jatkuu taustalla kuten ennenkin.

  USA:lle ja sivistysmaille Pohjois-Korean ydinaseohjelma on se ratkaiseva juttu, eikä se, että miten sovittelevalta Kim muutoin näyttää.
   
  Bladekill ja Atapio tykkäävät tästä.