Pixel-puhelimet

Ahaa aivan ja näemmä Gemini kuitenkin tukee Suomea, joten oletan, että tämän takia se ehdotti sitten sinne kirjautumista.

Oletin aluksi, että järjestelmän kielen kun vaihtaa niin se vaikuttaa tosiaankin vain järjestelmän kieleen, ei sovelluksiin. Nyt kun sitten vaivauduin kunnolla lukemaan niin siellähän tosiaan sanotaan: "Järjestelmä, sovellukset ja verkkosivustot käyttävät valitsemistasi kielistä ensimmäistä, jota tuetaan.":facepalm:

No, se siitä. Mulla on kuitenkin Suomen lisäksi tuo Englanti siinä sitten kakkoskielenä, joten mietin vain, että miksi se ei osannut ottaa sitä käyttöön jos kerta Suomen kieltä ei tueta?

Sain ongelman korjattua nyt sillä, että asetin Google-sovelluksen kieleksi suoraan Englannin mutta jätin järjestelmäkieleksi Suomen.
Pari kuukautta sitten kirjoittelin omia kokemuksia tuosta Gemini/assistant-sotkusta (quotena alla). Tuossa on mainittu hieman samanlaisia huomioita.

Pixel 7a alkoi jonkin uuden päivityksen myötä ilmoittelemaan että "haluaisitko käyttää Geminiä Google Assistantin sijaan?" Ajattelin, että voisihan sitä kokeilla, mutta sen verran bugisesti on toteutettu ainakin tässä tuo Assistantin ja Geminin yhteistoiminta, että nyt noista kumpikaan ei tee mitään "Hey Google"-komennolla.

Luurin yläkulmaan syttyy komennolla vihreä mikin kuvake, mutta siinä kaikki. Se on ihan sama mitä sille puhuu ja millä kielellä, niin mitään ei tapahdu. Jos taas käsin käynnistää Geminin valikosta, niin sille voi esittää kysymyksiä (myös suomeksi, jee!), mutta se taas ei osaa tehdä yhtään mitään puhelimelle, eli sillä ei voi käynnistää sovelluksia tai vaihtaa Spotifyn soivaa kappaletta tai mitään muutakaan järkevää, mitä ainakin jossakin määrin pystyy tekemään Assistantin avulla.

En kyllä yhtään tiedä bugittaako tuo nyt jotenkin, tai että miten sen olisi edes tarkoitus toimia, mutta tällaisenaan tuosta jäi melko kädenlämpöinen fiilis. Ihan turha viritys ainakin avustajana, joten piti vaihtaa takaisin perinteiseen Assistantiin, joka taas ei osaa Suomea, eikä se osaa vastata juuri mihinkään kysymykseen. Lisäksi kun vaihtoi takaisin Google Assistantiin, piti avustuskieleksi vaihtaa Englanti ja Gemini katosi sovellusvalikosta kokonaan.

Edit.
Testasin vielä uudestaan, kun en uskonut että tuo voisi olla noin huono ja selvisi, että vaikka Gemini osaa suomea, niin jos se on määriteltynä asetuksista käyttöön, se aiheuttaa juuri tuon ettei mitään Assistantin komentoja tunnisteta, eikä siis komentaminen toimi "Hey Google" -komennolla muutenkaan. Jos taas Geminin käyttökielenä on englanti, toimii myös sovellusten avaaminen jne, kuten Assistantissa normaalisti.

Eli tiivistetysti voisi sanoa, että jos et halua keskustella tekoälyn kanssa pelkästään englanniksi, ei kannata vaivautua käyttämään aikaa Geminin kanssa tässä vaiheessa.
 
Pixel 9 ja joskus jää ilmoituspalkkiin tulematta ilmoitus esim. saapuneesta Whatsapp viestistä. Tärinä tulee kuitenkin, mutta mitään ei tule ruudulle.
Kevytvirransäästötila on aina päällä, mutta kaikki ilmoitukset on sallittu, ja siis joskus ne toimivatkin kuten pitää. Tänään huomasin että Facen Messengerissä myös tapahtui sama.

Kellään samaa ongelmaa ollut?

Mulla 7a tekee tätä kanssa watsupin kanssa. Ääni ja värinä tulee, mutta kun lukituksen poistaa niin selviää mikä oli.
 
Mulla 7a tekee tätä kanssa watsupin kanssa. Ääni ja värinä tulee, mutta kun lukituksen poistaa niin selviää mikä oli.
Samaa Pixel 7 pro kanssa. Äänet ei ole päällä, ja mitään kuvaketta ei tuonne ylös whatsap viesteistä välttämättä tule. Whatsapin avaamalla sitten näkee jos on tullut viestejä. Ei aina käy näin vaan yleensä kyllä toimii.
 

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjuista
255 485
Viestejä
4 437 417
Jäsenet
73 565
Uusin jäsen
Joensuu

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom