Pilvitallennuspalvelut

Ok tässä jää vieläkin hieman hämäräksi se, että kun palvelu A:n sivuilta saan tunnuksen ja salasanan jälkeen imurointilinkin, niin toimiiko se linkki jos pastetan sen toiseen väli-pilvipalveluun. Linkki oli kilometrin pitkä ja ehkä siinä on joku hiton juttu, ettei se toimi kuin minun selaimella joka loggasi alunperin sisään palveluun A.

Tuo Time4VPS vaikuttaa mielenkiintoiselta. Saanko siis siellä vaikka Nginx-palvelimen perustettua ja laitettua tiedoston jakoon? Ilmaiseksi?

Testaa saatua linkkiä privamoodissa niin selviää toimiiko linkki ilman kirjautumista.

Ja Time4vps voit asentaa mitä vaan, Nginx näyttää löytyvän ohjeet myös, hinta on mitä sivulla on, tuo on siis kuten oma Linux mutta virtuaalipalvelin eli et saa dedikoitua rautaa vaan resurssipoolista oman osuutesi mitä sivuilla mainitaan. Kannattaa googletta jos VPS on uusi käsite :)
 
Jätetäänpäs tuo warettamisesta ja waresivustoista puhuminen pois tästä ketjusta (ja foorumilta).
 
Mitä kotimaisia pilvitallennuspalveluja on tarjolla kuluttajalle? Tarve n. 5-10 teraa.
 
Tuli otettua käyttöön tuo OneDrive Personal Vault. Toimii tietysti Windowssissa ja iOS laitteilla. MacOS tukea ei ole vielä.

What platforms does Personal Vault work on?
  • Windows 10 (Version 1903 or newer)

  • Android 6 (or newer)

  • iOS 11.3 (or newer)

  • A web browser with the latest version of Edge, Chrome, or Firefox. For added security, use the In-Private or Incognito mode of your browser.

Microsoft OneDrive
Protect your OneDrive files in Personal Vault
 
Viimeksi muokattu:
Tuli otettua käyttöön tuo OneDrive Personal Vault. Toimii tietysti Windowssissa ja iOS laitteilla. MacOS tukea ei ole vielä.

Mulla on tuo myös käytössä. Joskin sen suorituskyky antaa usein valitettasti toivomisen varaa. Ajoittain se on oikeasti sairaan hidas, jos vertaa näihin muihin palveluihin jotka on tarkoitetu tehokkaaseen geneeriseen oktetti-objektien varastointiin. Pitänee kokeilla taas nopeuttaa siirtoja, mutta aikaisemmin mulla on ollut API:n kanssa ratelimit 2 requests/second, koska muuten se heittää jatkuvasti throttlingia niidne päästä joka on vielä hitaampaa.
 
Selvittelen tässä mikäli olisi paras vaihtoehto perheen pilvitallennus-systeemeihin. Onko tuo OneDrive tuon 99 USD vaikka olisi useampi käyttäjä? Siinä saa ilmeisesti ihan omat käyttäjätunnukset, eli toisten tiedostot eivät ole muiden näkyvillä ja vahingossa poistettavissa ym, kuten vaikka Dropboxilla.

Ajatuksena olisi käyttää pilvitallennuksia siten, että tietokoneilta ensisijaisesti kaikki tallennetaan pilveen ja käytetään tiedostoja sieltä, backupit sitten varmuudeksi muualle. Tämä sen takia, että kun on pöytäkonetta ja kannettavaa ym., olisi mukava että tiedostot ovat koko ajan kaikilla koneilla samalla tavalla käytössä. Tietoturvallisempaa varmaan olisi vain varmuuskopioida tiedostot salattuna pilveen, mutta siinä häviää kokonaan se juttu miksi pilveä nyt haluan.

Onko kokemusta esim. OneDriven noista backup/snapshot-systeemeistä, ilmeisesti sellaistakin tarjoaa? Eli jos tiedostojen varsinainen tallennuspaikka on pilvi ja sieltä vahingossa poistaa tiedoston, saako sen palautettua?
 
Onko kokemusta esim. OneDriven noista backup/snapshot-systeemeistä, ilmeisesti sellaistakin tarjoaa? Eli jos tiedostojen varsinainen tallennuspaikka on pilvi ja sieltä vahingossa poistaa tiedoston, saako sen palautettua?

OneDrivessä roikkuu tiedostot (muistaakseni) kuukauden deletoinnin jälkeen. Samoin jos poistat tiedostoja, tulee varoitusmaili vielä siitä, että ootko ihan tosissasi sen suhteen, että haluat tuhota kaikki nämä tiedostot ja lista fileistä.

Tuosta 99 USD paketista en tiedä, mutta yleisesti OneDrivessä tietysti käyttäjien filet on oman accountin alla ja vain ne polut on käytettävissä / muokattavissa joihin on tarvittavat oikeudet em. käyttäjille annettu.
 
Voiko vaikuttaa siihen, millä ohjelmalla Androidin OneDrivellä avatut tiedostot aukeavat? Tekstitiedostot näyttävät aukeavan johonkin onedriven vieweriin, jolla en voi muokata tai kopioida tekstiä.

EDIT: näemmä avattuani tiedoston OneDriven vieweriin, oikeassa yläkulmassa on nappi jolla saan tiedoston avattuani toiseen ohjelmaan. Vaatii lisäksi tekstieditorin asentamisen ja oletan, että tämä lataa vain kopion puhelimeen eli ei avaa suoraan OneDrivessa olevaa tiedostoa.
 
Viimeksi muokattu:
Palveluntarjoajien salaukset on usein höpöhöpöä, älä koskaan luota niihin ja niissä on backdoorit. Jos haluat salatatiedot, käytä oikeaa salausta, älä leikkisalausta. Niin moni firma levittää näistä asioista ihan päivänselvää disinformaatiota. Jos asiaa katsoo vähänkin lähemmin, niin selviää, että mitään tietoturvaa ratkaisuissa ei oikeasti ole. Juuri tuossa viimeviikolla luin taas kasan erilaisia viranomaisdokumentteja, joissa suoraan sanottiin, että jos salaus on, se pitää toteuttaa "vastuullisella periaatteella". Joka tarkoittaa sitä, että jos halutaan, se voidaan purkaa tai kytkeä helposti pois käytöstä, esimerkiksi asiakaskohtaisesti. Toteutustavat vaihtelee, mutta tuo sanoma oli varsin selvä. Niin moni salaava ja turvallinen ja anonyymi-palvelu on silkkaa valhetta. Mukaan lukien useimmat VPN:t.
 
Mikä on paras tapa salata pilvessä oleva data? Voinko esim. tehdä VeraCrypt volumen ja avata sen suoraan OneDrivestä tai Google Drivestä?
 
Mikä on paras tapa salata pilvessä oleva data? Voinko esim. tehdä VeraCrypt volumen ja avata sen suoraan OneDrivestä tai Google Drivestä?
Veracrypt container ei tue kyseistä operaatiota, vaan pitäisi aina koko container siirtää operaatiossa.

Datan salaaminen pilvessä on vaikea aihe, että kuinka paljon olet valmis luottamaan kolmanteen osapuoleen, vai haluatko hoitaa homman itse (hemmetisti töitä).
On olemassa paljon palveluita, jotka lupaavat salauksen datalle ja että eivät siihen itse pääse käsiksi. Tämän saa jokainen päättää itse luottaako siihen, mielipiteitä on monia :) Näitä löytyy hakukoneella ties kuinka paljon, tutkimista riittää.

Oman palvelimen hankkiminen, esim. VPS ja sinne sitten oma pilvipalvelu (ownCloud, NextCloud jne...) johon salaukset käyttöön tarpeen mukaan. Tämä sitten vaatii eniten aikaa ja työtä, sekä jatkuva ylläpito, että tietoturva on kohdallaan. Olet itse vastuussa kaikesta!

Sitten on ohjelmistoja, jotka toimivat olemassa olevien pilvipalveluiden yhteydessä ja kryptaavat datan:
Cryptomator - Free Cloud Encryption
Boxcryptor | Security for your Cloud

Kaikissa on omat puutteensa ja se selviää vain itse tutkimalla, koska sinä tiedät mitä haluat. Hyvin vaikea muiden sanoa suoraan mitä käyttää, kun käyttötapoja on monia, laitteita joilla halutaan käyttää vaikuttaa asiaan, kuinka paljon haluaa nähdä vaivaa asian eteen, miten tärkeää se datan salaaminen loppujen lopuksi on jne...

Eli rohkeasti vain tutkimaan itse asiaa, josko löytyisi se sopiva itselle.
 
Viimeksi muokattu:
Veracrypt container ei tue kyseistä operaatiota, vaan pitäisi aina koko container siirtää operaatiossa.

Tuohan ei sinänsä ole VeraCryptistä kiinni (tai muustakaan sovelluksesta), vaan siitä, millä tavalla tuo OneDrive tai Goole Drive on moutattuna käyttöön. Itse käyttäisin ehkä blokki hasheja, mirroreita ja synkrointia tuollaisessa tapauksessa. Esim. rclone / rsync toimii hienosti niin, että sulla on paikallinen kopio volumesta, sen jälkeen päivität sitä, ja sitten kun olet valmis suljet ja synkronoit sen kohteeseen. Samoin ennen aloitusta voi ajaa synkin. Jos taas mountti on tarpeeksi tehokas jo suoraan ja tukee random accessia, niin miksipä tuota ei voisi tehdä suoraan verkkoresurssin yli tuota mounttia?

Mutta mun kokemus on noista useimmista pilvipalvleuista se, että varsinkin peruspalveluiden suorituskyky on aivan katastrofaalisen surkea. Mitä ilmeismmin puoliksi tarkoituksella. Samoin tosi monet pilvipalvelut on objektivarastoja jotka varastoi tiedot immutable objekteina, joka tarkoittaa sitä, että niitä ei voi random accessilla päivittää. Silloin ne sopii äärimmäisen huonosti mihinkään missä tehdään toistuvia muutoksia. Pitäiskin lähinnä synkronoida uusia incremental päivityksiä palveluun, eli vain blokit jotka ovat muuttuneet alkuperäisestä uutena tiedostona. Tämä taas toimii varsin hyvin. Palvelut jotka taas on oikeasti suunniteltu tarjoamaan tehokasta file i/ota / filen sisäistä random accessia on ihan erikseen ja noi em. palvelut eivät valitettavasti siihen kategoriaan kuulu.

Googlella on Block Storage ja Amazonilla on Elastic Block Storage. -> Suorituskyky on useita magnituudeja parempi. Joskus testasin 1 gigan linkillä semi randomia accessia, eikä tuottanut mitään ongemia. Azuren pilvestä testattuna "paikallisesti" pääsi jopa 2,5 gigabitin tasoon asti Azureen moutantulla block storagella.
 
Mitenkäs OneDriveen saa lisättyä kansioita muilta asemilta? Jotenkin tuntuu sekavalta ohjelma.
Tietokoneella on C-asemalla kansioita, jotka olen saanut sinne lisättyä, mutta en keksi miten D-asemalla olevia kansioita saisi lisättyä.
 
Mitenkäs OneDriveen saa lisättyä kansioita muilta asemilta? Jotenkin tuntuu sekavalta ohjelma.
Tietokoneella on C-asemalla kansioita, jotka olen saanut sinne lisättyä, mutta en keksi miten D-asemalla olevia kansioita saisi lisättyä.

Mä käytän rclonea OneDriven kanssa. Toimii mainiosti. Se oma clientti oli mun mielestä aivan sietämättömän huono, enkä ole sitä käyttänyt testien jälkeen. Pikkuvinkkinä muuten että rclone tukee sitten "paria" muutakin pilvipalvelua.


1Fichier
Alibaba Cloud (Aliyun) Object Storage System (OSS)
Amazon Drive (See note)
Amazon S3
Backblaze B2
Box
Ceph
Citrix ShareFile
C14
DigitalOcean Spaces
Dreamhost
Dropbox
FTP
Google Cloud Storage
Google Drive
Google Photos
HTTP
Hubic
Jottacloud
IBM COS S3
Koofr
Mail.ru Cloud
Memset Memstore
Mega
Memory
Microsoft Azure Blob Storage
Microsoft OneDrive
Minio
Nextcloud
OVH
OpenDrive
Openstack Swift
Oracle Cloud Storage
ownCloud
pCloud
premiumize.me
put.io
QingStor
Rackspace Cloud Files
rsync.net
Scaleway
SFTP
StackPath
SugarSync
Wasabi
WebDAV
Yandex Disk
The local filesystem

Toivottavasti vaihtoehdot ei lopu kesken. ;)

Täällä ei näköjään ollut vielä mainittuna että B2 tarjoaa myös EU storagea nykyjään.

Kiitos Koronan? Microsoft on tehnyt jotain, nyt OneDrive toimii jopa hyvin, aikaisemmin se oli epäinhimillisen ja perverssin hidas. Suorastaan masokismia.
 
Viimeksi muokattu:

Tuossa juuri törmäsin siihen faktaan, että Oracle tarjoaa 100 GB ilmaista pilvitallennustilaa ikuisesti. Ei huono diili, oli pakko ottaa heti käyttöön.
 

Tuossa juuri törmäsin siihen faktaan, että Oracle tarjoaa 100 GB ilmaista pilvitallennustilaa ikuisesti. Ei huono diili, oli pakko ottaa heti käyttöön.
Oracle ja ilmaisuus. :kahvi:
 
Oracle ja ilmaisuus. :kahvi:

Haha, no lienee sanomattakin selvää, että muidenkin pilvipalveluijen free tierit, varsinkin aikarajoitetut sellaiset on luonnollisesti sisäänheittotuotteita. Mullakin on tietysti Azure, GCP ja AWS testattuna jo vuosia sitten free tierin osalta. Mutta monet noista ei salli EU instansseja. Tykkäsin kovasti siitä faktasta, että Oraclella on myös EU mahdollisuus olemassa.

Mutta silti Oracle Cloud on hinnoiltaan edullisempi kuin AWS, Azure tai GCP.
 
Viimeksi muokattu:
B2 julkaisi S3 standardirajapinnan.


Tekee B2:n käyttämisestä paljon helpompaa, kuin noudattavat yleisiä standardeja ja voi käyttää käytännössä mitä tahansa S3 clienttiä em. palvelun kanssa.

edit: typo fi-xx
 
Viimeksi muokattu:
Mitä ilmaista palvelua suosittelette urheilujoukkueen taustatiimille? Joku mihin saa dokuja ja muitakin tiedostoja jakoon. Google drive tulee ekana mieleen ja sitä myös käyttänyt. Onnistuukohan siinä jakaa oikeuksia ilman google tiliä vai pitääkö kaikilla olla käytännössä gmail-osote?
 
Mitä ilmaista palvelua suosittelette urheilujoukkueen taustatiimille? Joku mihin saa dokuja ja muitakin tiedostoja jakoon. Google drive tulee ekana mieleen ja sitä myös käyttänyt. Onnistuukohan siinä jakaa oikeuksia ilman google tiliä vai pitääkö kaikilla olla käytännössä gmail-osote?

Ei tarvitse olla Google-tiliä, mutta toimivuus on tietenkin paras kun on se G-tili.
 
Mites tämä Synologyn C2 toimii palautuksen osalta. Monessa paikassa puhutaan, että webbi selaimen kautta voi palauttaa vain yhden tiedoston kerrallaan/päivässä, mutta voiko siis toiseen synology nassiin palauttaa koko tavaramäärän kerrallaan, riippumatta tilaustasosta?
 
EDIT: Meni kyllä aivan väärään ketjuun. Siirrän.
 
Viimeksi muokattu:
Selvittelen tässä mikäli olisi paras vaihtoehto perheen pilvitallennus-systeemeihin. Onko tuo OneDrive tuon 99 USD vaikka olisi useampi käyttäjä? Siinä saa ilmeisesti ihan omat käyttäjätunnukset, eli toisten tiedostot eivät ole muiden näkyvillä ja vahingossa poistettavissa ym, kuten vaikka Dropboxilla.

Ajatuksena olisi käyttää pilvitallennuksia siten, että tietokoneilta ensisijaisesti kaikki tallennetaan pilveen ja käytetään tiedostoja sieltä, backupit sitten varmuudeksi muualle. Tämä sen takia, että kun on pöytäkonetta ja kannettavaa ym., olisi mukava että tiedostot ovat koko ajan kaikilla koneilla samalla tavalla käytössä. Tietoturvallisempaa varmaan olisi vain varmuuskopioida tiedostot salattuna pilveen, mutta siinä häviää kokonaan se juttu miksi pilveä nyt haluan.

Onko kokemusta esim. OneDriven noista backup/snapshot-systeemeistä, ilmeisesti sellaistakin tarjoaa? Eli jos tiedostojen varsinainen tallennuspaikka on pilvi ja sieltä vahingossa poistaa tiedoston, saako sen palautettua?
Itsellä käytössä ja tulee olemaan. Jokaisella omat Microsoft tunnukset. Puhelimestakin menee kuvat talteen. Kansioita voi jakaa käyttäjien kesken. Huonona puolena että kuvat pitää kopsata kansioon jos haluaa jakaa. Kuudelle hengelle mahdollista kytkeä. Pääkäyttäjät eli aikuiset eivät näe muiden tiedostoja.
Samalla tulee tutut office työkalut puhelimeen ja koneeseen.
Siellä on roskakori jossa tiedostot pysyvät, olikohan se nyt kuukauden.
 
Mitä ilmaista palvelua suosittelette urheilujoukkueen taustatiimille? Joku mihin saa dokuja ja muitakin tiedostoja jakoon. Google drive tulee ekana mieleen ja sitä myös käyttänyt. Onnistuukohan siinä jakaa oikeuksia ilman google tiliä vai pitääkö kaikilla olla käytännössä gmail-osote?
MS Teams.
 
Scaleway, josta ei sinänsä ole kuin hyvää sanottavaa, nostaa valitettavasti hintojaan elokuun alusta

Eli, tämän jälkeen Scaleway ei ole enää ihan niin halpis VPS-tarjoaja kuin mitä se pitkään oli.
Itse äänestin tänään lompakollani ja siirsin halvimman Scalewayn VPS:n Hetznerille. Hetznerin halvin VPS on itseasiassa halvempi (3,09€/kk) kuin Scalewayn nykyinenkin verollinen hinta (3,71€/kk).
 
Pikku ongelma nyt. Googletellut nyt näitä pilvipalveluita läpi enkä löydä ainoastaan kuin nextcloud apin jonka saa f-droidista ladattua puhelimeen. Tämä olis muuten oikein loistava mutta tilaa on ilmaisena vain kurjat 5gb.

Tarttisin edes 20gb ilmaista tilaa, ja sellaisen apin jonka saa ladattua valmistajan sivulta ilman google play kauppaa. Tälläistä on nyt hieman vaikea löytää. Kaikki järjestään vaan pakottaa google play kauppaan.

Pcloud ei onnistu, samoin Mega eikä scaleway tainnu onnistua.

Tarttis saada puhelimen backuppi talteen muuallekkin kuin tietokoneen levylle eli johonkin pieneen pilveen. Ja tietysti olis kiva saada kuvat automaattisesti upattuna pilveen. Tietäiskö joku vai täytyykö tässä vain käyttää manuaalisti web selain pilveä vaikka Megassa ja sinne uppia aina tarvittaessa puhelimesta yksitellen sitten... ?

Katoaa järki tämän kanssa kun ei mikään taitu ilman google playtä.
 
Tarkoituksena olisi ostaa lisää tilaa ilmaiseen pilveen, niin nyt olen vain pähkäillyt sitä, mille näistä käytössäni olevista palveluista rahani annan. Mulla on siis Dropbox, Google drive ja OneDrive käytössä ilmasina.

Vertailua tein 1Tb tallennustilalla ja huomioin myös mitä lisäjuttuja saa kylkeen, niin mielestäni OneDriven päivittäminen Microsoft 365 Personaliksi 69€/vuosi (5,75€/kk) vaikuttaisi parhaalta koska tuossa saa Officen työpöytäsovellukset.

Googlella ja Dropboxilla ei saanut mitään järkevää kylkiäistä ja hintakin oli aika lailla samoissa.

Onko muilla ideoita mihin kannattaa rahansa heittää?
 
Pikku ongelma nyt. Googletellut nyt näitä pilvipalveluita läpi enkä löydä ainoastaan kuin nextcloud apin jonka saa f-droidista ladattua puhelimeen. Tämä olis muuten oikein loistava mutta tilaa on ilmaisena vain kurjat 5gb.

Tarttisin edes 20gb ilmaista tilaa, ja sellaisen apin jonka saa ladattua valmistajan sivulta ilman google play kauppaa. Tälläistä on nyt hieman vaikea löytää. Kaikki järjestään vaan pakottaa google play kauppaan.

Pcloud ei onnistu, samoin Mega eikä scaleway tainnu onnistua.

Tarttis saada puhelimen backuppi talteen muuallekkin kuin tietokoneen levylle eli johonkin pieneen pilveen. Ja tietysti olis kiva saada kuvat automaattisesti upattuna pilveen. Tietäiskö joku vai täytyykö tässä vain käyttää manuaalisti web selain pilveä vaikka Megassa ja sinne uppia aina tarvittaessa puhelimesta yksitellen sitten... ?

Katoaa järki tämän kanssa kun ei mikään taitu ilman google playtä.

Vastaan itselleni.

Löysin tähän semmoisen ratkaisun että tein tilin Mega palveluun (mega.nz) saa pilveen tallentaa 50gb edestä eli ihan riittävästi. Otin tämän jälkeen tukeen yhteyttä ja kysyin ohjelmaa googlen "ulkopuolelta". Sain latauslinkin heiltä ja näin asennettua megan apin puhelimeen. Tuli asennuksesta vielä jotain gb tila bonaria.

Ratkaisu löyty siis tuolla tavoin, toistaiseksi ihan riittävä määrä puhelimen rojuille tuo tila mitä tarjoavat. Niin vähällä käytöllä tuo puhelin kuitenkin on ja kuviakin tulee todella vähän napsittua.
 
Vastaan itselleni.

Löysin tähän semmoisen ratkaisun että tein tilin Mega palveluun (mega.nz) saa pilveen tallentaa 50gb edestä eli ihan riittävästi. Otin tämän jälkeen tukeen yhteyttä ja kysyin ohjelmaa googlen "ulkopuolelta". Sain latauslinkin heiltä ja näin asennettua megan apin puhelimeen. Tuli asennuksesta vielä jotain gb tila bonaria.

Ratkaisu löyty siis tuolla tavoin, toistaiseksi ihan riittävä määrä puhelimen rojuille tuo tila mitä tarjoavat. Niin vähällä käytöllä tuo puhelin kuitenkin on ja kuviakin tulee todella vähän napsittua.
Se, että joku tarjoaa Appia suoraan omilta sivuiltaan ei todellakaan kerro mitään loppujen lopuksi (se on 99% varmuudella sama paketti kuin Play storesta ladattuna), ja hyvin suurella todennäköisyydellä se käyttää jotain Googlen systeemejä taustalla kuitenkin.
 
Uskallan sanoa että netguard non-root "palomuuri, leikkivpn" kertoo sen verran että googlen osoitteista ei ole tietoakaan kun seuraan otettuja apin yhteyksiä ulospäin. (Lifetime lisenssi netguardiin joka tonkii nuo kaikkien appien ottamat yhteydet.) Blokkasin kaikki googlet ja sen ali ym domainit tuolla muutenkin. Samoin kun kaiken muunkin turhat yhteydenotot.

Toki, en ole itse ohjelmia koodannut joten onhan kaikki mahdollista. Netguard on open source. Eihän sekään mitään meinaa mutta edes jotain vs suljettu koodi.

Edit: ps, ei se voi käyttää googlen systeemejä taustalla kun sellaisia ei ole (kai) , lineageOs

Edit2: Tämä on taas ns. se "luottamuskysymys" ja varsinkin kun puhutaan ilmaisesta 50gb pilvi tallennuksesta niin kai sitä maksaa tuon jollain muulla tapaa jos ei rahalla.

Eidt 3: Eli sanoisin kyllä että tuo on eri versio kuin google playssä. Siitä on karsittu juurikin nuo turhat pois, luultavasti.
 
Viimeksi muokattu:
Käytän palvelukohtaisia rekisteröintisähköpostiosoitteita, pCloud näyttää luovuttaneen osoitteet spämmereille. Tai sitten pahempi vaihtoehto on että ne on varastettu. Jokatapauksessa ei oikein vakuuta.
 
Kiva jos tippuu tila, pah sanon minä jos näinkäy.
Kyl se 99% varmuudella tippuu, se on mainittu monessa paikkaa, yllättäen itse Megan sivuilla tästä en löydä kyllä infoa (oletettavasti tieto on tilin luonnin yhteydessä jossain pienellä "piilossa")...


Free account users receive:
  • 15 GB of base storage quota.
  • An additional 35 GB trial at signup expires after one month.

Itsellä on tuo legacy tili (ennen 2018 luotu) ja siinä on edelleen 50Gb, muuttivat tuota tosiaan vuonna 2018 että uudet tilit saa vähemmän...
 
Viimeksi muokattu:
Pari vuotta on ollut niin, että uusilla tileillä on vain yhden kuukauden 50GB, sen jälkeen tila laskee 15GB. Vanhoille ilmais-tileille, luotu ennen tuota muutosta, jää se koko 50GB, se ei pienene.
Ahaa.. Oon lukenu porukan valittelevan tilan yhtäkkisestä pienenemisestä ja oon miettiny vaihtavani toiseen palveluun tämän pelossa. Oma tili on kuitenkin ilmeisesti sen verran vanha että 50GB pysynyt.
 
No voi ny v*ttu ! Kyllähän se meni nyt niin että tila megassa putos niinkuin aiemmin tiesitte kertoa. Laitoin postia että voi delettää kaikki kun apinoi tuollai..

Kovasti vain kuitenkin mainostetaan etusivulla 50gb ilmasta tilaa joopajoo. Create a MEGA account to get 50 GB FREE* storage ...jep. Saihan sen 50gb...hetkeksi. Onneks en maksanu tuosta.
 
No voi ny v*ttu ! Kyllähän se meni nyt niin että tila megassa putos niinkuin aiemmin tiesitte kertoa. Laitoin postia että voi delettää kaikki kun apinoi tuollai..

Kovasti vain kuitenkin mainostetaan etusivulla 50gb ilmasta tilaa joopajoo. Create a MEGA account to get 50 GB FREE* storage ...jep. Saihan sen 50gb...hetkeksi. Onneks en maksanu tuosta.
Kyl siinä selkeästi on *-merkki sen "50 GB FREE" jälkeen (en muista, millä nimellä tuota tapaa merkitä kutsutaan, että jossain on lisätietoa liittyen asiaan), ja siellä pienellä lukee sitten:

*Subject to your participation in our achievements program.

Ikävää, mutta nykyään normaalia, piilotella tuolla tavalla asioita erinäisissä palveluissa tänä päivänä...
 
Viimeksi muokattu:
MEGA tarjoaa kuitenkin 15GB ilmaista tilaa client-side kryptauksella jota ei löydy monelta muulta niin mielestäni aika hyvä palvelu kuitenkin.
 
No voi ny v*ttu ! Kyllähän se meni nyt niin että tila megassa putos niinkuin aiemmin tiesitte kertoa. Laitoin postia että voi delettää kaikki kun apinoi tuollai..

Kovasti vain kuitenkin mainostetaan etusivulla 50gb ilmasta tilaa joopajoo. Create a MEGA account to get 50 GB FREE* storage ...jep. Saihan sen 50gb...hetkeksi. Onneks en maksanu tuosta.
Kyseessä on kuitenkin yritys jonka tarkoitus tehdä rahaa eikä hyväntekeväisyysjärjestö. Ymmärrän kuitenkin että voishan tuosta hieman selkeämmin ilmoittaa.
 
Itsellä on tuo legacy tili (ennen 2018 luotu) ja siinä on edelleen 50Gb, muuttivat tuota tosiaan vuonna 2018 että uudet tilit saa vähemmän...

No perhana, tämähän oli kiva ylläri :geek: En edes muistanu kyseistä palvelua joskus tarvinneeni ja olinki rekisteröityny tuohon jo 2015 :thumbsup:
 
MEGA tarjoaa kuitenkin 15GB ilmaista tilaa client-side kryptauksella jota ei löydy monelta muulta
Itseasiassa, onko MEGA ainoa firma joka tarjoaa ilmaisessa palvelussa client-side kryptausta?

Tässä rupesin ajattelemaan tota palvelua kokonaisuutena, niin kyllä se vaikuttaa todella hyvältä. On ilmainen kohtuu hyvällä tilalla (15GB uusille, 50GB vanhoille), client-side kryptaus myös ilmaispaketissa. On mobiiliappsit jotka tekee automaattista tallennusta pilveen ja muutenkin kätevästi pääsee käsiksi kaikkiin omiin tiedostoihin reissussa jos tarvetta on. Clientit win/mac/linux, on jopa MEGAcmd CLI-app Synologyn NASsille. Hinnat maksullisesta tilasta ei vaikuta kovin kalliilta. Ainoa puute itselle on ilmaispaketin rajattu roskakori ja versiointi.. maksupaketilla nuo tosin saa.
 
Onhan tuo toki 3x parempi kuin nextcloudin tarjoama 5gb. 15gb on jotain kuitenkin ja sain heiltä sähköpostia että edelleen on saatavilla 50gb kunhan tyyliin olet valmis tekemään hieman töitä sen eteen. Pitää kutsua tuntemattomat ja tunnetut kaverit käyttämään ja asennella ties mitä klienttejä jokapaikkaan niin tilaa ropisee sitä mukaa. Mutta siellä on joku ehto tuossakin hommassa jokin 180 päivää tms joten putookohan nuokin edut sitten päivien täyttyessä pois pelistä ?

When you install and activate MEGAsync you can achieve 20gb of free storage space and 40gb of transfer quota, both valid for 180days."
Tota 180päivää tarkoitin, mitä tuo lie tarkoittaa ?
 
Tota 180päivää tarkoitin, mitä tuo lie tarkoittaa ?
Sitähän se tarkoittaa, että 180pv voimassa ja tosiaan kannattaa tiedostaa myöskin, että MEGAssa on raja miten paljon dataa per päivä voit siirrellä dataa...
Mutta ilmaiseksi on tänä päivänä todella vaikea saada mitään pitkäaikaista ja varmaa palvelua, johon luottaa täysin, jostakin se raha pitää sen palveluntarjoajan saada, että pystyy ylläpitämään.

Mutta jos ny on hakemassa pilvitallennus tilaa, niin tuo Gigantin tarjous (29e) Microsoft 365 Personal lisenssi (12kk) sisältää 1Tb verran OneDrive tallennustilaa ja siinä samalla saa Office työkalutkin, ei mitenkään paha kyl. Ja tuota voi ostaa useamman vuoden eteenpäin...
 
Viimeksi muokattu:
Sitähän se tarkoittaa, että 180pv voimassa ja tosiaan kannattaa tiedostaa myöskin, että MEGAssa on raja miten paljon dataa per päivä voit siirrellä dataa...
Mutta ilmaiseksi on tänä päivänä todella vaikea saada mitään pitkäaikaista ja varmaa palvelua, johon luottaa täysin, jostakin se raha pitää sen palveluntarjoajan saada, että pystyy ylläpitämään.

Mutta jos ny on hakemassa pilvitallennus tilaa, niin tuo Gigantin tarjous (29e) Microsoft 365 Personal lisenssi (12kk) sisältää 1Tb verran OneDrive tallennustilaa ja siinä samalla saa Office työkalutkin, ei mitenkään paha kyl. Ja tuota voi ostaa useamman vuoden eteenpäin...
Ymmärrän että rahaa pitäs palveluntarjoajankin saada jostain tietysti että ylläpitokulut saa hoidettua ja leipääkin hieman pöytään. Tarkoitus oli vain saada just muutama kymmen gb tilaa raivattua jostain puhelin rojuille eikä sen enmpää. Parit luurin backupit ja muutama valokuva. Nyt megan 15gb tilasta on käytössä vajaa 12 että riittäähän tuo nyt kyllä tovin, kun vielä 3 jäljellä :)

Miten tuo gigantin tarjous ihan mielenkiinnosta kysyn että satuitko vilkaisemaan mikä on hinta tuon vuoden jälkeen ? Vai voiko ostaa 10 vuodeksi tuolla hintaa ? Ei varmaankaan. No ei sitä tarvi pohtia sen enempää eikä alkaa tutkimaan, melko varmasti pidän jatkossa varmuuskopiot ulkoisella kovalevyllä kotona kaapissa niin tulee halvemmaksi ostaa vaikka 2kpl ulkoisia kovalevyjä saa sitten tuplakopiot ja ei tätä romua koneilta nyt niin paljoa onneksi ole.
 
Miten tuo gigantin tarjous ihan mielenkiinnosta kysyn että satuitko vilkaisemaan mikä on hinta tuon vuoden jälkeen ? Vai voiko ostaa 10 vuodeksi tuolla hintaa ? Ei varmaankaan.
Kyl sitä voi ostaa käsittääkseni 5v eteenpäin samantein, et senkus koodeja lisää vaan tilille, mutta nuo yleensä menee nopsaan tuohon hintaan (2,4e/kk ei oo paha 1Tb tilasta ja tosiaan saa samalla kaikki Office työkalutkin), näyttäs ainakin vielä olevan tarjolla:
 
4,16e/kk 400GB tilasta (pro-lite paketti, vuoden tilaus niin 2kk ilmaiseksi) client-side kryptauksella ei mielestäni ole myös kauhean paha hinta MEGAlla.
 
C14 hinnoittelu on aika hyvä. 75 gigaa kylmää varastoa ja 75 gigaa lämmintä varastotilaa, ilmaiseksi. Kylmävarastoinnissa €0.002/GB/month ja €0.01/GB/month lämpöisestä.

Tuonne pumppasin isommat kylmät backupit ja staattiset arkisto-kopiot, joita ei toivottavasti oikeasti edes koskaan tarvita. Mutta ompahan off-site varastossa.

2€ / tera / kk näin Suomeksi.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
265 683
Viestejä
4 601 771
Jäsenet
75 682
Uusin jäsen
SilentVortex

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom