Pikaruoka™ - kuvia ja jutustelua burgereista, kebabeista, pizzoista jne

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja JHMK
  • Aloitettu Aloitettu
Mitäs ihmettä, viikon sisällä kaksi kertaa pizzaa syömässä? Ei mitenkään mieli tehnyt, mutta sattui mielenkiintoista tavaraa vastaan.

Käristyspizza.jpg

Käristyspizza, Kotipizza.

Seku vain kattelin eräänä päivänä paikallisen Neste-huoltoaseman Facebookkia ja tämä mainittiin. Kiinnostus heräsi, katselin oliko se vielä Kotipizzan listalla. Reissuun lähtöpäivänä sitten käväsin testaamassa, ennenku hyppäsin linkkariin.

Oli siinä ideaa. Kuivatut puolukat ja puolukkamajoneesi oli kyllä huippua. Käristys itsessään oli vähän niin ja näin, tuntui enemmän että oltais enempi hauduttetu kuin käristetty. Sipsit, tieten pehmeni hieman
ja Taffelin Kartanon kuulemma, niin ei suuria tunteita herättänyt, vaikka se rapsakkuus oli namia. Sitten nuo suolakurkut... Olen oppinut sietämään etikan makua, että alas meni helposti, vaikka piti tietyllä tyylillä syödä, jotta olisi iloa ollut niistä. Juustokastike pohjalla, ihan jees.

Kokonaisuus? Mielenkiintoinen idea. Meni alas helposti ja hymy suissa söin. Varmasti kotona voisi jalostaa vielä paremman käristyspizzan. Pitääpä jalostaa itse kunnon käristyspizza, on sitä tullu kokeiltua aikaisemmin. Mutta puolukka jatkoon :)

Musiikkipizza.jpg

Musiikkipizza, Eväskori, Äkäslompolo.

Käytiin perheen kanssa Lompolossa mukka, kun velipoika se niin halusi Eväskorissa käydä. Muut sisaret suorastaan ylistävät kyseistä pizzeriaa, itsellä jäänyt vähän keskinkertainen maku. Mutta kun joku muu maksaa, niin käytetään mahdollisuus.

Muut ottivat niitä hienompia ja mie menin mielenkiinnosta listan halvemmasta päästä, Musiikkipizza. Pekonia, suolakurkkua, kananmuna ja sipuli. Pizza itsessään oli niin iso, ettei lautaselle mahtunut. Tosi ohut ja hädin tuskin reunoja. Taidan tykätä tälläisestä enempi kuin paksummasta, kuten esim. Kotipizzassa on.

Ja tykkäsin. Suolakurkku pizzassa toimii minusta paremmin ohuina siivuina parhaiten. Kananmuna, olen tykännyt pizzassa kun sellainen tullut vastaan. Tomaattisoosi oli hyvää. Hyvä pizza oli. Aikaisemmin kun olen käynyt, niin on kitsailtu vähän täytteiden suhteissa. Yhdessä pizzassa jonka kerran söin vuosia sitten oli enempi sipulia kuin muita täytteitä....
 
McDonaldsin Tripla Chiliä ei myydä enää!?? Se oli kuin triplajuusto, mutta mukavan äkäinen. Erittäin hyvä ja halpa.

Keskihintaisista hampurilaispaikoista Social Burger Joint on suosikki Oulussa. Erittäin hyvää smashburgeria. Nostivat tosin ihan vasta hampurilaisten hintoja parilla eurolla.


Munasta pitsassa... Kerran oon syöny kananmunan pitsassa ja se oli pettymys. Maistui aivan liikaa läpi eikä siinä ollut suolaa, nyt kun tarkemmin mietin niin se oikeastaan pilasi 1/4 osan koko lätystä kun siinä kohti ei maistunut mikään muu kuin suolaton munakas. Ois saattanu olla parempi jos siihen ois erikseen lisätty suolaa.
 
Kananmuna pizzassa. Kerran kävin paikassa jossa se mukavasti piillossa, ihan kuin sekoitettu kaiken muun sekaan? Sitten muut kerrat muissa paikoissa se on ollu kuin paistettu muna läntätty lätyn päälle...
 
Tonnikala on sellainen aine pizzassa että jos sitä on niin mikään muu siinä ei maistu.
 
Pitkästä aikaa Hesessä kävin. Kampanjaa kokeilin, Nachokana hamppari.

Jotenkin hengetön kokemus. Pihvi oli pienempi kuin sämpylä. Majoneesia vähäsen sisällä. Ranskikset oli paksuja ja niitä oli vähemmän kuin aikaisemmin. Kyllä sen söi, mutta eipä suuria tunteita herättänyt. Vähän mietityttää miten tuleva McDonalds sitten pärjää, kun rakentaminen on kohta valmis.
 
Pitkästä aikaa Hesessä kävin. Kampanjaa kokeilin, Nachokana hamppari.

Jotenkin hengetön kokemus. Pihvi oli pienempi kuin sämpylä. Majoneesia vähäsen sisällä. Ranskikset oli paksuja ja niitä oli vähemmän kuin aikaisemmin. Kyllä sen söi, mutta eipä suuria tunteita herättänyt. Vähän mietityttää miten tuleva McDonalds sitten pärjää, kun rakentaminen on kohta valmis.
Yllättävä havainto, että kyseisessä ravitsemisliikkeessä ollaan käytetty liian vähän majoneesia. Yleensä ne hampparit on hukutettu siihen.

Nuo ranet on ihan perseestä olleet pari vuotta. Eihän ne aikaisemminkaan mitään erikoisia olleet, mutta en ymmärrä kuka on päättänyt ottaa noi uudet myyntiin.

Kai tuo on vähän lasten makuun rakennettu koko menu. Meillä jostain syystä mukulat tykkää hesestä, liekö sitten syynä se että kaikki on melko mautonta ja pehmeää, tekstuuritonta tasapaksua massaa. Pääasialliseen kilpailijaan McD:iin verratessa hesessä ei ole mitään missä se mielestäni olisi parempi.

Joskus aikojen alussa kanahampparissa ja ruishampparissa oli kokolihapihvit, joista tykkäsin. Nykyään nekin on paskaa. Ei voi kuin ihmetellä, miksi ihmiset tuonne kantaa rahojaan.

Edit: Itseasiassa hesen kurkku- tai paprikamajoneesi on parempaa ranskalaisten kanssa kuin McD:n dipit. Toisaalta väliäkö sillä, kun liikkeen ranskalaiset on huonoja. Ellei sitten hae hesestä dippiä ja mene McD:iin syömään
 
Viimeksi muokattu:
Lahden Fresh Burgerissa tuli tänään käytyä.
Täytyy sanoa että oli kyllä hyvä setti. Hamppari maistu oikeasti joltain, toisin kuin Hesen ja Mäkin mauttomat pullat. Ja sämpylä oli tosi hyvä. Oikein hyvä kokonaisuus oli eikä ollu niin pieni kun kuvassa näyttäis. Pihvejä oli yksi mutta se oli mukavan paksuinen ja kastike tai majo mikä lienee oli hyvän makuista ja sitä olis sopivasti. On kyllä uus suosikkimesta ja pitää käydä uudelleen kun Lahteen eksyn.

fb.jpg
 
Oulussa suositus sellaiselle kuin Ravintola Beijing. Oli Woltin kautta tilattuna aivan timanttinen setti tää "37 Kolmen erikoinen - friteerattua kanaa, valkosipuli-pippuripossua, chili härkää" 16.30€.

Kuulostaa perus kinkkilältä, mut ainakin tälleen kotiin tilattuna oli paljon paremmin tehty kuin joku perus kinkkibuffa.
 
Kävin kuuden vuoden tauon jälkeen paikallisessa kuuluisuudessa, Meerin Grillillä. Satuin sielläpäin pyöräilemään ja nälkä oli, niin samapa se oli kävästä taas kokeilemassa. Makkaraherkullahan se grillin laatu testataan?

1659970330534.png

Lisukkeena vain ketsuppi tällä kertaa, kun ei haluttanut muuta. Mutta silti oli aika pliisu kokemus. Makkarapalat oli isoja, jee, mutta en tiiä... Oliko makkarassa jotaki vai oliko paistunut liikaa, mutta ei ollut nautinto. Ja poimutetut ranskikset, en ihan grilliltä odottaisi sellaisia. Jotenkin maistui pahviselta, oliskos Oolannin pussista?

En ole edelleenkään tajunnut, mikä tässä paikassa on niin erikoista. Ratsastaako vanhalla maineella kenties? Vai auttoiko se Grillit Huurussa ohjelma jotenkin? Kattelin muiden asiakkaiden Möykky (talon erikoisuus) ja oli jotenkin "muovisen" näköisiä. Aika perinteisen grillin näköinen ulkoasukin oli. Työmiehiä ja perheellisiä siellä kävi. En usko että läheisen golf kentän väki kävisi kierroksen jälkeen siellä syömässä, oli kyllä hienon näkösiä autoja siellä parkissa.

En mie grilliltä mitään kulinaristista elämystä odota, vaan vähintään sitä, että saisi paremman makkaraherkun kuin kotiuunissa.
 
En mie grilliltä mitään kulinaristista elämystä odota, vaan vähintään sitä, että saisi paremman makkaraherkun kuin kotiuunissa.
En tiedä onko grillien laatu noin yleisesti mennyt huonommaksi vai onko oma maku sitten muuttunut vaativammaksi, mutta melko usein grilliannokseen pettyy.

Makkara on halvinta jauhoa mitä saa ja ranskalaiset on pehmeitä ja lisukkeidenkin laatu usein vähän niin ja näin. Ts. poprillia, k-menu ranuja ja halvinta majoneesia kahvikupillinen siihen päälle. Airfryerillä pääsee kotona varsin monen grillin makkaraperunoiden laadun yläpuolelle, vaikka siellä on käytössä sentään rehellinen rasvakeitin.
 
En tiedä onko grillien laatu noin yleisesti mennyt huonommaksi vai onko oma maku sitten muuttunut vaativammaksi, mutta melko usein grilliannokseen pettyy.

Makkara on halvinta jauhoa mitä saa ja ranskalaiset on pehmeitä ja lisukkeidenkin laatu usein vähän niin ja näin. Ts. poprillia, k-menu ranuja ja halvinta majoneesia kahvikupillinen siihen päälle. Airfryerillä pääsee kotona varsin monen grillin makkaraperunoiden laadun yläpuolelle, vaikka siellä on käytössä sentään rehellinen rasvakeitin.

Käytännössä taitaa olla enemmän sitä, että ne on yrityksiä ja pitää yrittää pysyä pinnalla ja halpaa paskaa kalliilla myymällä pärjää usein paremmin. Ei tietty aina.
 
Tuli testattua ekaa kertaa Vöneriä paikalliselta, kun vitutti ja piti jotain roskaa syödä. Onhan toi aika yllättävää, että toi voi maistua 95% kebaami-eläimeltä ilman eläintä. Täysin syötävää kamaa. Ei toi annoskoko tietty kyllä vastaa 15 € hintaa, mutta tulipahan testattua ilman pettymystä.
 

Liitteet

  • IMG_20220808_140008.jpg
    IMG_20220808_140008.jpg
    831,9 KB · Luettu: 300
Tuli testattua ekaa kertaa Vöneriä paikalliselta, kun vitutti ja piti jotain roskaa syödä. Onhan toi aika yllättävää, että toi voi maistua 95% kebaami-eläimeltä ilman eläintä. Täysin syötävää kamaa. Ei toi annoskoko tietty kyllä vastaa 15 € hintaa, mutta tulipahan testattua ilman pettymystä.
15e???
 
Pitkästä aikaa Friends & Brgrs ja sieltä klassikko Double Cheese Brgr, maukkaat ja mehevät pihvit, ei mitään kuivaksi paistettuja havuja.

E73EDD95-957B-4728-88E2-2E60ECC82D4E.jpeg
 
Käytännössä taitaa olla enemmän sitä, että ne on yrityksiä ja pitää yrittää pysyä pinnalla ja halpaa paskaa kalliilla myymällä pärjää usein paremmin. Ei tietty aina.
Onhan tääkin totta, mutta toisaalta iso osa asiakkaista voisi varmaan maksaa kuuden euron sijasta kahdeksan jos tuote olisi hyvä.
 
En tiedä onko grillien laatu noin yleisesti mennyt huonommaksi vai onko oma maku sitten muuttunut vaativammaksi, mutta melko usein grilliannokseen pettyy.

Makkara on halvinta jauhoa mitä saa ja ranskalaiset on pehmeitä ja lisukkeidenkin laatu usein vähän niin ja näin. Ts. poprillia, k-menu ranuja ja halvinta majoneesia kahvikupillinen siihen päälle. Airfryerillä pääsee kotona varsin monen grillin makkaraperunoiden laadun yläpuolelle, vaikka siellä on käytössä sentään rehellinen rasvakeitin.
Huomasin "jauhomakkaran" olemassa olon kunnolla vasta kun söin lihapiirakan jonka välissä oli kaiserwurstisiivuja tai jotain muuta erikoisempaa makkaraa. Tuon jälkeen on ollut aina kova pettymys kun käy grillillä ja huomaa että annos olisi voinut olla paljon parempi. Tuollakin grillillä muissa annoksissa on pelkkää "makkaraa", ja esim. hyvältä kuulostava lihapiirakka, makkara, pihvi, muna on tylsän makuinen kun vertaa wurstiin. Nykyään tulee kysyttyä mitä makkarraa tulee väliin.

On tässä varmasti makukin muuttunut kun tullut syötyä aika usein roskaruokaa tai pizzaa, että on tottunut ja vaatii enemmän.

Tässä kaksi omaa suosikkia, vuosien mittaan tullu kyllä epäonnistuneitakin mutta yleensä ovat hyviä:

IMG-20210719-222628.jpg


Pekan salaattiannos [Limingantullin autogrilli], lihapiirakka, juusto, muna, salaatti, mausteet ja 2x kaiserwurstisiivu (jostain syystä tuohon sain 3 kpl). Huomaa makkaran paistopinta.

-------------------------------
IMG-20200614-171955.jpg


IMG-20200614-172008.jpg



Ranen erikoinen [Oulunportin autogrilli], 2x pitkä vuokaleipä, 2x pihvi, 2x kaiserwursti, 2x juusto, kevytmajoneesi (maistuu hesen majoneesilta). Rapea mutta pehmeä vuokaleipä paljon parempi kuin sämpylä. Tämä on kai aikoinaan tunnettu nimellä Renu.
 
Viimeksi muokattu:
Pekan salaattiannoksessa on tietysti kääreenä lihapiirakka, joka unohtunut listasta.

Onko tuo Oulunportin grilli, siis se Kaakkurissa oleva?
 
Pekan salaattiannoksessa on tietysti kääreenä lihapiirakka, joka unohtunut listasta.

Onko tuo Oulunportin grilli, siis se Kaakkurissa oleva?
Joo Kaakkurissa se pieni autogrilli. Tulee käytyä siinä Verkkokauppa reissuilla, eli aika harvoin.

Erikoismaininta vielä Höyhtyän grillin Kebabpiiraalle. Siinä on normaalia jo valmiiksi isoa grillilihapiirakkaa vielä vähän isompi lihis ja se paistetaan puoliksi parilalla, että alapuoli on rapea ja se pysyy koossa. Tuo kuvassa oleva taisi olla tuplalihalla (+3€). Suosikkiannos myös mutta lopujen lopuksi makkara sopii lihapiirakan kanssa paremmin.

IMG-20210220-022106.jpg


IMG-20210220-022505.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Kiesus, nuohan näyttää peräti houkuttelevilta! Vissin kaikesta saapi hyvää kun hieman panostaa....
 
Pienellä haikeudella kyllä tulee katseltua ruokavideoita muiden maiden pikaruuista. Niin paljon panostusta raaka-aineisiin monessa paikassa ja valmistustapoihin, vaikkapa jotain tacoja Meksikossa tai Jenkeissä tai raneja Belgiassa ja monia muita vastaavia.
Sitten jostain grillistä Suomessa tulee "legendaarinen" kun kerran joku koomikko käy siellä tekemässä jonkun triplaporilaisen tuplapekonilla. Itse paikan safkat on samaa tukun halvinta rasvakeittimeen niinkuin kaikissa muissakin hintojen silti ollessa ainakin omalla paikkakunnalla melkein sitä tasoa että olisit oikeassa ravintolassa.

Siksi jos makkispekkistä ite tekee mieli niin ostan kaupasta perunoita ja vedän ne lohkoiksi, mausteet ja uuniin. Siihen sitten paistaa tai siellä uunissa samalla lämmöllä muutama laadukas makkara kaveriksi, pieksee takuulla kaikkien suomigrillien vastaavat hinnan ollessa murto-osa.

Toki en ole käynyt siellä Kotkotissa Karhupuiston laidalla, kuulemma virkistävä poikkeus tähän Suomisceneen niin hinnan kuin laadunkin puolesta.
 
Pienellä haikeudella kyllä tulee katseltua ruokavideoita muiden maiden pikaruuista. Niin paljon panostusta raaka-aineisiin monessa paikassa ja valmistustapoihin, vaikkapa jotain tacoja Meksikossa tai Jenkeissä tai raneja Belgiassa ja monia muita vastaavia.
Sitten jostain grillistä Suomessa tulee "legendaarinen" kun kerran joku koomikko käy siellä tekemässä jonkun triplaporilaisen tuplapekonilla. Itse paikan safkat on samaa tukun halvinta rasvakeittimeen niinkuin kaikissa muissakin hintojen silti ollessa ainakin omalla paikkakunnalla melkein sitä tasoa että olisit oikeassa ravintolassa.

Siksi jos makkispekkistä ite tekee mieli niin ostan kaupasta perunoita ja vedän ne lohkoiksi, mausteet ja uuniin. Siihen sitten paistaa tai siellä uunissa samalla lämmöllä muutama laadukas makkara kaveriksi, pieksee takuulla kaikkien suomigrillien vastaavat hinnan ollessa murto-osa.

Toki en ole käynyt siellä Kotkotissa Karhupuiston laidalla, kuulemma virkistävä poikkeus tähän Suomisceneen niin hinnan kuin laadunkin puolesta.
Tässä on tullu kateltua Netflixistä Street Foodin paria eri kautta Aasiasta ja Yhdysvalloista ja kieltämättä niistä jää vähän haikea fiilis. Ja onhan sitä matkustellessakin päässyt kokemaan, miten joissain maissa se katu- ja pikaruoka on ihan eri tasolla. Onhan jossain Helsingissä kesäisin erilaisia pop-up-henkisiä kojuja ja tapahtumia, muttei sellaista, että ihan vahingossakin törmää kunnon pikaruokakeitaisiin.

Tietenkin Suomi on täysin erilainen maa kuin Yhdysvallat tai vaikka Japani, mutta harmittaa silti.
 
Pienellä haikeudella kyllä tulee katseltua ruokavideoita muiden maiden pikaruuista. Niin paljon panostusta raaka-aineisiin monessa paikassa ja valmistustapoihin, vaikkapa jotain tacoja Meksikossa tai Jenkeissä tai raneja Belgiassa ja monia muita vastaavia.
Sitten jostain grillistä Suomessa tulee "legendaarinen" kun kerran joku koomikko käy siellä tekemässä jonkun triplaporilaisen tuplapekonilla. Itse paikan safkat on samaa tukun halvinta rasvakeittimeen niinkuin kaikissa muissakin hintojen silti ollessa ainakin omalla paikkakunnalla melkein sitä tasoa että olisit oikeassa ravintolassa.

Siksi jos makkispekkistä ite tekee mieli niin ostan kaupasta perunoita ja vedän ne lohkoiksi, mausteet ja uuniin. Siihen sitten paistaa tai siellä uunissa samalla lämmöllä muutama laadukas makkara kaveriksi, pieksee takuulla kaikkien suomigrillien vastaavat hinnan ollessa murto-osa.

Toki en ole käynyt siellä Kotkotissa Karhupuiston laidalla, kuulemma virkistävä poikkeus tähän Suomisceneen niin hinnan kuin laadunkin puolesta.

KotKot on kyllä todella hyvä hintalaadultaan.
Oliko nyt 4,75€ se kanahamppari.

Löytyy myös Mannerheimintieltä pieni ravintola.
 
Suomessa ollaan vähän jäljessä. Kyllähän sen näkee jostain Bk:n jonoista kun tuli Suomeen ja porukka jonottaa hullun lailla perusmoskaa.
 
Suomessa ollaan vähän jäljessä. Kyllähän sen näkee jostain Bk:n jonoista kun tuli Suomeen ja porukka jonottaa hullun lailla perusmoskaa.
Osataan sitä muuallakin. Berliinissä oli vittumainen jono Five Guys jenkkiketjun paikkaan. Pitihän se jonottaa ku ajattelin et jos ois erikoisen hyvää.

Ei ollut. Oulusta saa aivan yhtä hyvää burgeria mitä tuo ketju…
 
Reykjavikissä on holtiton jono "Clintonin hodarikiskalle". Tai ainakin viimeksi käydessä oli. Naapuripaikoista saa ihan samanlaisia ilman jonotusta. Ja kaupasta saa ainekset samoihin, jos jaksaa höyryttää vaikka riisikeittimellä.

E. tällehän on ihan wikisivukin o_O

 
Olishan meillä mukavia erikoisuuksia. Makkaraherkku, porilainen, lihapiirakka... Voishan niihin vaivaa nähdä, mutta ei...
 
Suomalaiset grilliherkut on kyllä hyviä. Rasvaa ja suolaa maksimit ja kasviksia minimit.
Kauheinta on kun nää mamutaustaiset kebabin vääntäjät alkaa tekemään "suomalaisia" grilliherkkuja. Sitten löytyy joka helvetin ruuasta ja lihapiirakasta sitä kiinanakaalia ja jotain tomaatin viipaleita ja valkosipulijugurttia. Hyi helvetti. Porilaisen kerran ostin ja se oli tommonen helvetin sekasikiö mikä ei muistuttanu aitoa porilaista pätkääkään.
 
Tuli kans bökö testattua. Hyvältähän se maistui, mutta sämpylä olisi voinut olla vähän isompi.


.
bökö.png
 
Tuli kans bökö testattua. Hyvältähän se maistui, mutta sämpylä olisi voinut olla vähän isompi.
On kyllä perverssin näköinen tuote. Pitää varmaan silti kokeilla joku päivä, kun en oo ikinä kaurasämpylällä syönyt hesepullaa.
 
Hauska idea, mutta tuskin ostan... :D

Söin kesällä Hesessä megahampurilaisen ja kiinnitin huomiota pihvien kokoon. Onko ne ennen, joskus 10 vuotta sitten olleet isompia? Nyt pihvi tuntui jäävän selvästi sämpylän koosta. Hesessä tulee käytyä jos siellä on kebabhampurilaisia myynnissä. Siinä pihvi on hyvin makuinen ja muutenkin majoneesit ja lisukkeet on mukavan äkäisiä. Sämpylän tilalla oleva pitaleipä vähän tökkii, kun siinä on monesti reikä tai jotain muuta hämminkiä, joskus ollut jopa kylmä vaikka söin paikanpäällä.
 
Hauska idea, mutta tuskin ostan... :D

Söin kesällä Hesessä megahampurilaisen ja kiinnitin huomiota pihvien kokoon. Onko ne ennen, joskus 10 vuotta sitten olleet isompia? Nyt pihvi tuntui jäävän selvästi sämpylän koosta. Hesessä tulee käytyä jos siellä on kebabhampurilaisia myynnissä. Siinä pihvi on hyvin makuinen ja muutenkin majoneesit ja lisukkeet on mukavan äkäisiä. Sämpylän tilalla oleva pitaleipä vähän tökkii, kun siinä on monesti reikä tai jotain muuta hämminkiä, joskus ollut jopa kylmä vaikka söin paikanpäällä.
Kävin Hesessä viimeksi vapppuna 2009 ja kyllä silloin ainakin pihvi oli aivan hiton onneton.
 
Hauska idea, mutta tuskin ostan... :D

Söin kesällä Hesessä megahampurilaisen ja kiinnitin huomiota pihvien kokoon. Onko ne ennen, joskus 10 vuotta sitten olleet isompia? Nyt pihvi tuntui jäävän selvästi sämpylän koosta. Hesessä tulee käytyä jos siellä on kebabhampurilaisia myynnissä. Siinä pihvi on hyvin makuinen ja muutenkin majoneesit ja lisukkeet on mukavan äkäisiä. Sämpylän tilalla oleva pitaleipä vähän tökkii, kun siinä on monesti reikä tai jotain muuta hämminkiä, joskus ollut jopa kylmä vaikka söin paikanpäällä.
Noi kebabhampurilaiset on hesen parasta antia.
 
Kyllä taas viilataan kuluttajaa silmään mielikuvilla :D

Siis tämä
bökö hese.jpg

on sitten tällainen :rofl:
Robbs

bökö io.jpg


Dark82

bökö io2.jpg


Itse hain sentään kunnon rasva lätyn tänään paikallisesta pizzeriasta, siinä on mukana persikkaa niin pakosti on terveellinen ;)

brooklyn pizza io.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Pienellä haikeudella kyllä tulee katseltua ruokavideoita muiden maiden pikaruuista. Niin paljon panostusta raaka-aineisiin monessa paikassa ja valmistustapoihin, vaikkapa jotain tacoja Meksikossa tai Jenkeissä tai raneja Belgiassa ja monia muita vastaavia.
Sitten jostain grillistä Suomessa tulee "legendaarinen" kun kerran joku koomikko käy siellä tekemässä jonkun triplaporilaisen tuplapekonilla. Itse paikan safkat on samaa tukun halvinta rasvakeittimeen niinkuin kaikissa muissakin hintojen silti ollessa ainakin omalla paikkakunnalla melkein sitä tasoa että olisit oikeassa ravintolassa.

Siksi jos makkispekkistä ite tekee mieli niin ostan kaupasta perunoita ja vedän ne lohkoiksi, mausteet ja uuniin. Siihen sitten paistaa tai siellä uunissa samalla lämmöllä muutama laadukas makkara kaveriksi, pieksee takuulla kaikkien suomigrillien vastaavat hinnan ollessa murto-osa.

Toki en ole käynyt siellä Kotkotissa Karhupuiston laidalla, kuulemma virkistävä poikkeus tähän Suomisceneen niin hinnan kuin laadunkin puolesta.

Tämä virhe tuli korjattua eilen ja olihan se kyllä uskomaton. 4.75€ kotkot burger joka on helposti paras kanahamppari mitä ikinä syönyt, rapsakka pinta, mehukas sisältä ja erinomainen majo ja sämpylä. Otin sitten vielä 2. ja 3. burgerin samalla kun se oli päivän eka sapuska (ähky tuli silti, 3 oli jo liikaa :))
Jos täältä edes löytyy mistään samantasoista kanabursaa niin lupaan olla yllättynyt, hinta tulee olemaan ainakin vähintään 3x.
Wingsit oli myös erinomaisia kun niitä kaverilta maistoin.
KotKot saisi kyllä omasta puolesta levitä joka paikkakunnalle, tuommoista hinta/laatusuhdetta ei vain löydy tästä maasta muualta.
Ylivoimaisesti paras pikaruoka mitä Suomessa syönyt.
 
Tämä virhe tuli korjattua eilen ja olihan se kyllä uskomaton. 4.75€ kotkot burger joka on helposti paras kanahamppari mitä ikinä syönyt, rapsakka pinta, mehukas sisältä ja erinomainen majo ja sämpylä. Otin sitten vielä 2. ja 3. burgerin samalla kun se oli päivän eka sapuska (ähky tuli silti, 3 oli jo liikaa :))
Jos täältä edes löytyy mistään samantasoista kanabursaa niin lupaan olla yllättynyt, hinta tulee olemaan ainakin vähintään 3x.
Wingsit oli myös erinomaisia kun niitä kaverilta maistoin.
KotKot saisi kyllä omasta puolesta levitä joka paikkakunnalle, tuommoista hinta/laatusuhdetta ei vain löydy tästä maasta muualta.
Ylivoimaisesti paras pikaruoka mitä Suomessa syönyt.
HOTkot pitäisi joskus kokeilla. Saakohan tuolla 2,75e lisähinnalla muuta kuin tulista kastiketta?

Pari kertaa tullut haettua kotburgeri ja ihan soivaa kamaa tuolla hintaa.
 
1664298008954.png

Tulipa käytyä isolla kylillä, eli Helsingissä viikonloppuna. Nälkä oli junasta noustessa ja ekaksi minut vietiin Social Burgerjointiin. "Kuulemma parasta burgeria mitä rahalla saapi" minulle mainostettiin.

Valikoitui siis perus Bronx ja jaettuna parmesaani ranskalaiset ja siihen Savu BBQ majoneesi ketsupin lisäksi.

Hamppari oli ihan passeli. Paksu pihvi mediumina oli hyvä. Juusto, pikkusen voimakkaampi voisi olla omaan makuun. Edelleenkään en välitä briossista sämpylänä, pullamaista. Ranskalaiset paremmasta päästä mitä syönyt, vaikka parmesaani oli aika turha lisä. Savu BBQ majoneesi oli tosi savuista, joka yllätti positiivisesti.

Todellakin paremmasta päästä hamppari mitä syöny, vaikkei mitään tajunnanräjäyttävää ollut. Paremman mielen jätti kuin Hesburgeri. Ja annoskoko oli sopiva, ei tullut ähky.
 
IMG-20220316-131014.jpg


IMG-20220406-125759.jpg


Social Burgerjointista (Oulu) mullaki hyvät kokemukset. Kummassaki kuvassa tais olla Bronx, mutta smashburgerina eli kaks lyttyyn painettua ja rapeaksi paistettua pihviä oikeanlaisella kuohkealla perunasämpylällä. Minäkään en käsin syötävissä hampurilaisissa välitä briossista. Ranskalaiset on kyllä tosi hyviä ja maustettuja, samaa luokkaa ku Panchovillassa, mutta tuossa alemmassa (animal style fries) on tuota cheddaria mikä sopii hyvin. Kumpiki annos tais maksaa n. 15-16€.

EDIT: Miinusta siitä että Oulun ravintolassa kun ottaa vettä niin se pitää hakea automaatista ja pienen 2dl lasin täyttämiseen menee pitkät 15 sekuntia. Oispa vesikannu niin homma hoituis sekunnissa.
 
Eipä toi social vakuuta Pk-seudulla.

Ohi menee Shoku, Boneless, Box, MR. Döner, East West Kitchen nyt ainakin.
 
Suomalaiset grilliherkut on kyllä hyviä. Rasvaa ja suolaa maksimit ja kasviksia minimit.
Kauheinta on kun nää mamutaustaiset kebabin vääntäjät alkaa tekemään "suomalaisia" grilliherkkuja. Sitten löytyy joka helvetin ruuasta ja lihapiirakasta sitä kiinanakaalia ja jotain tomaatin viipaleita ja valkosipulijugurttia. Hyi helvetti. Porilaisen kerran ostin ja se oli tommonen helvetin sekasikiö mikä ei muistuttanu aitoa porilaista pätkääkään.
Tästä on yli vuosikymmen aikaa jo, mut ostin grilliltä jonkun lihiksen tai hampparin tai porilaisen tms vastaavan ja kaikkiin mausteisiin kuulu myös porkkanaraaste :hmm::rofl:
 
Näin TikTokissa videon kun Ruotsissa rillillä laitettiin tortillan väliin perunamuussia, lihapullia, puolukka-kastiketta, ja sit siihen päälle vielä kasvikset. Aluksi olin että yök, mut sit ku asiaa ajattelee pidemmälle niin kyllähän tuo olisi testattava jos kohdalle sattuisi. Tiedä vaikka toimisikin :rofl:
 
Näin TikTokissa videon kun Ruotsissa rillillä laitettiin tortillan väliin perunamuussia, lihapullia, puolukka-kastiketta, ja sit siihen päälle vielä kasvikset. Aluksi olin että yök, mut sit ku asiaa ajattelee pidemmälle niin kyllähän tuo olisi testattava jos kohdalle sattuisi. Tiedä vaikka toimisikin :rofl:
Lähes samaa tuli syötyä mukulana aina muusi- ja lihapullapäivänä, mutta tortillan sijaan ainekset laitettiin ruisleivän päälle. Mitään kasviksia en kyllä muista ikinä lisänneeni.

God tier.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
259 820
Viestejä
4 517 713
Jäsenet
74 480
Uusin jäsen
Merts1
Back
Ylös Bottom