Pikaruoka™ - kuvia ja jutustelua burgereista, kebabeista, pizzoista jne

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja JHMK
  • Aloitettu Aloitettu
Jeps. Hesen ranut on taidettu tehdä jostain perunamuussista.

Totuus on vielä pahempi.
Ranskanperuna: peruna, auringonkukkaöljy, kuorrute (muunneltu tärkkelys, riisijauho, dekstriini, hernekuitu, nostatusaineet (E450, E500), dekstroosi, sakeutusaine (ksantaanikumi, herneproteiini), suola).
 
Jeps. Hesen ranut on taidettu tehdä jostain perunamuussista. Mäkin ranut tuntuu olevan ihan kunnon perunoista tehty.

Kai ne on ihan oikeaa perunaa mutta lisukkeita riittää, erityisesti kuorrute ihmetyttää kun on ranskiksista kyse.
Hesburger
KASVIÖLJY: rypsiöljy, hapettumisenestoaine (E304), vaahdonestoaine (E900). Valmistaja: Avena Nordic Grain Oy, Suomi.

RANSKANPERUNA: peruna, auringonkukkaöljy, kuorrute (muunneltu tärkkelys, riisijauho, dekstriini, hernekuitu, nostatusaineet (E450, E500), dekstroosi, sakeutusaine (ksantaanikumi, herneproteiini), suola).

Mäkissä sitten vähän yksinkertaisemmin
Paistoöljy (Walter Rau, Saksa)
Auringonkukka- ja rapsiöljyt, vaahdonestoaine (E900). Täysin kovettamatonta kasviöljyä.

Ranskalaiset perunat (Agrarfrost GmbH & Co. KG, Saksa)
Peruna, kovettamaton kasviöljy (auringonkukka- ja rapsiöljy), stabilointiaine (E450), dekstroosi.

Burger King ei taida listata mitä ranskikset sisältää, tai sitten katsoin väärästä paikasta
 
Pikaruokapaikkojen ranskiksista puhuminen tuntuu turhalta kun ne ovat aina niin huonoja. Sama koskee myös 90% kebabpizzerioita joissa käytetään halvinta mahdollista ja maustaminenkin näyttää jäävän monesti välistä.

Perinteisiltä grilleiltä saa hitusen parempaa kun ne uppopaistetaan rasvassa ja ovat aina rapeita. Joillain grilleillä on ruokalistassa erikseen halvat "tikkuperunat" (=hesemäkkäri) ja hitusen kalliimmat & paremmat "poimuperunat".

Niin sanotuissa "20€ hampurilaisravintoloissa" ranskikset alkavat olla jo oikeasti hyviä. Koko on isompi, rakenne parempi ja lisäksi mausteita käytetään taitavasti. Itsehän söin sellaisia ensimmäistä kertaa vasta 10 vuotta sitten Tampereella Pancho Villassa. Silloin muuttui käsitykseni ranskalaisista eikä mikään ollut enää entisensä. :D

Ois unelma syödä kebabranskalaisilla jos ne ois sellaisia niinku Panchossa. Mutta kun ei mikään paikka sellaista tarjoa!
EDIT: ...ainakaan Oulussa, aina vain sitä paskaa tikkuperunaa. Troijan Kebab poikkeuksena pääsee lähelle nykyään, mutta ei siltikään yllä 2000-luvun tasolle.
 
Viimeksi muokattu:
Pikaruokapaikkojen ranskiksista puhuminen tuntuu turhalta kun ne ovat aina niin huonoja. Sama koskee myös 90% kebabpizzerioita joissa käytetään halvinta mahdollista ja maustaminenkin näyttää jäävän monesti välistä.

Perinteisiltä grilleiltä saa hitusen parempaa kun ne uppopaistetaan rasvassa ja ovat aina rapeita. Joillain grilleillä on ruokalistassa erikseen halvat "tikkuperunat" (=hesemäkkäri) ja hitusen kalliimmat & paremmat "poimuperunat".

Niin sanotuissa "20€ hampurilaisravintoloissa" ranskikset alkavat olla jo oikeasti hyviä. Koko on isompi, rakenne parempi ja lisäksi mausteita käytetään taitavasti. Itsehän söin sellaisia ensimmäistä kertaa vasta 10 vuotta sitten Tampereen Pancho Villassa, ja silloin muuttui käsitykseni ranskalaisista.

Ois unelma syödä kebabranskalaisilla jos ne ois sellaisia niinku Panchossa. Mutta kun ei mikään paikka sellaista tarjoa! :D

Kyllä noissa pikaruokapaikoissakin ranskikset uppopaistetaan öljyssä
 
Tuli tänään käytyä Oulun Naughty Burgerissa, ja johan oli sähellystä heillä siellä. Paikka on siis vasta avattu, mutta kuitenkin viikon ollut jo auki. Sisään käveltyäni kerrottiin että arvio tilausjonosta on 30 minuuttia, noh, ei ollut kiire mihinkään niin jäin odottamaan. Kuittiin tuli aika 13:25, ja puhelimella otin kuvan annoksesta ennen syöntiä klo 14.02. Eli hieman vönyi luvatusta. Ei tässäkään vielä mitään, ymmärtäähän sen että jos suosiota on, niin voi joutua odottamaan. Mut sit mitä muuta näin:
- Wolt ja Foodora kuskit kävi tiskillä kyselemässä "onko x valmis"... ööö mää luulin et sen näkisi siitä sovelluksesta? et kuka mokasi.
- Jollekkin asiakkaalle myytiin tuote joka oli jo päässyt loppumaan. Taas, pitäisi kai kassan tietää mitä on myydä. Asiakkaalle taittiin antaa jotain muuta korvaavaa tilalle.

Burgeri oli ihan hyvä, mut ranuissa olisi ehkä sanomista. Yksi oli vähän raaka, eikä maku muutenkaan mikään 10+. Niin ja heidän medium oli sit niinku well done. Kuulin kaverilta että muut oli laitatanut burgereita takas keittiöön.. itsellä oli nälkä, niin en jaksanut alkaa tähän.

Summasummarum, aika erilainen kokemus vrt etelässä. Ehkä paranee ajan kanssa, mutta ei nyt kyllä vakuuttanut tällä kertaa.

Screenshot 2021-07-17 18.44.02.png
 
Kuulin kaverilta että muut oli laitatanut burgereita takas keittiöön.. itsellä oli nälkä, niin en jaksanut alkaa tähän.
Ensin odotetaan ja katsellaan kun muut syö ympärillä, sitten annoksessa on valmistusvirhe tms. niin kyllähän se kynnys pyytää uutta annosta kasvaa aika lailla. Yhdessä ravintolassa (ei mikään pikaruokapaikka) tilasin hampurilaista kypsänä. Kolmannella kerralla saivat tehtyä siitä pihvistä kypsän. Hyvitykseksi tarjosivat jälkiruokaa, joka ei todellakaan siinä 2-3 ranskikset syöneenä ja todella pitkään odotelleena ei oikein enää kiinnostanut.

Tuossa oli juttua edellä ranskisten koostumuksesta. Törmäsin juuri pari päivää sitten juurikin jostain massasta tehtyihin ranskalaiseen. Ne olivat myös malliltaan enemmänkin jotain kanootteja. Todella ilmavia/kuohkeita ne normaaleihin verrattuina olivat.
 
Ensin odotetaan ja katsellaan kun muut syö ympärillä, sitten annoksessa on valmistusvirhe tms. niin kyllähän se kynnys pyytää uutta annosta kasvaa aika lailla. Yhdessä ravintolassa (ei mikään pikaruokapaikka) tilasin hampurilaista kypsänä. Kolmannella kerralla saivat tehtyä siitä pihvistä kypsän. Hyvitykseksi tarjosivat jälkiruokaa, joka ei todellakaan siinä 2-3 ranskikset syöneenä ja todella pitkään odotelleena ei oikein enää kiinnostanut.

Tuossa oli juttua edellä ranskisten koostumuksesta. Törmäsin juuri pari päivää sitten juurikin jostain massasta tehtyihin ranskalaiseen. Ne olivat myös malliltaan enemmänkin jotain kanootteja. Todella ilmavia/kuohkeita ne normaaleihin verrattuina olivat.

Et ole tervetullut hesaan
 
Itse olen tykästynyt Hesen veke-soijakasvishampurilaiseen, se on aika pieni on niin pitää tilata 2 jotta nälkä lähtee. Kävin myös huvikseni testaamassa mäkkärin mcveganin, mutta oli aika surkea verrattuna hesen burgeriin. Mäkkärin pihvi on isompi mutta aika mauton ja koostumus oli huono verrattuna Hesen pieneen mutta rapeaan lättyyn.
 
IMG-20201213-004333.jpg

Lihapiirakka on aliarvostetuin ja vähän puhuttu grilliherkku! Kuvassa suosikki lihikseni Pekan "salaattiannos" (Limingantullin Autogrilli, Oulu):
-Iso lihapiirakka (hyvä jo sellaisenaan)
-2x kaiserwurstisiivu (annoksen erikoisuus!)
-Muna
-Juusto
-Salaattia (tämä annos oli ilman salaattia)
-Mausteet ja majoneesit

Tuosta annoksesta hyvän tekee se että siinä on keskitytty siihen tärkeimpään eli lihapiirakan ja makkaran pyhään liittoon, johon pihviä ei tarvita ja ehkä munakin on ylimääräinen. Tälläisiä isompia lihapiirakka-annoksia on olemassa vaikka kuinka. On vetyä, atomia ja ties mitä makkara-pihvi-muna-yhdistelmiä, mutta kaikissa raaka-aineet ovat perussettiä ja siltä maistuvatkin. Kaiserwursti ei ole mitä tahansa makkaraa, vaan ensiluokkaisen hyvää ja voittaa lauantaimakkarat ja berliininmakkarat tuosta vain. Kaiseria kun puraiseen niin herahtaa vesikielelle! 5/5

------------------------------

IMG-20210220-022106.jpg

Muistaakseni kuvan kebabpiiras on tuplalihalla ja hinta meni yli 11€

Kakkosena lihiksissä on Höyhtyän Grillin (Oulu) kebabpiiras, vois olla jaetulla ykössijalla mutta taso vaihtelee liikaa. Sekin on simppeli eli iso lihis, kebabbia ja salaattia. Mukaan valitaan 3 eli kastiketta; lihalle, salaatille ja lisäkastike. Omat suosikit; mieto, talon kastike ja aurajuusto. Vaikka tekijänä on grilli niin kebab on vartaasta ja hyvän makuista. Erikoisuutena Höyhtyän grillillä on se että lihistä käytetään parilassa ja se on rapea, tämmösessä annoksessa rapeus on parempi kuin pehmeys niinku lihikset yleensä on.

EDIT: Nuinkin yksinkertaisen annoksen tasovaihtelulla meinaan lisukkeiden määrää. Jos tilaa tuplalihalla niin sitä kebabbia on aivan liikaa ja annos on erittäin kuiva jos kokki ei hokase lisätä myös aurajuustokastiketta ja muuta mukavaa. Pelkkää kebabbia on yllättävän tylsä syödä.

Perusannos ekalla kerralla:
IMG-20210204-221359.jpg


Lihis oli hyvä mutta joka haukulle ei mahtunut kebabbia, joten seuraavana päivänä sama annoksen tuplalihalla joka on tuo arvosteltu kappale. Myöhemmin on tullut vastaan myös tälläinen kun tilaa tuplalihalla:
IMG-20210207-024624.jpg

Lihapiirakalla painoa 900g ja liha-maustesuhde oli pahasti vinksallaan. Ei ollut niin hyvän makuinen mitä luulisi.
 
Viimeksi muokattu:
Kiva kun ne sanois, että FOSFAATTI on tuo E450. Kertokaapas minulle, miksi FOSFAATTIA laitetaan myös RANSKALAISIIN??? Yleensähän se on lihatuotteissa suosittu "stabilointiin", mut stabiloidaanko silloin firman kassaa vai mitä?

Tuon YLEn jutun kun lukee niin ihmettelen vielä enemmän nyt tuota perunoiden "stabilointia"...


Siitä tuoretta tutkimustietoa aiheesta vuodelta 1962.
Tulee (vaaleamman ja) tasaisemman väriset ranut
 
Pikaruokapaikkojen ranskiksista puhuminen tuntuu turhalta kun ne ovat aina niin huonoja. Sama koskee myös 90% kebabpizzerioita joissa käytetään halvinta mahdollista ja maustaminenkin näyttää jäävän monesti välistä.

Perinteisiltä grilleiltä saa hitusen parempaa kun ne uppopaistetaan rasvassa ja ovat aina rapeita. Joillain grilleillä on ruokalistassa erikseen halvat "tikkuperunat" (=hesemäkkäri) ja hitusen kalliimmat & paremmat "poimuperunat".

Niin sanotuissa "20€ hampurilaisravintoloissa" ranskikset alkavat olla jo oikeasti hyviä. Koko on isompi, rakenne parempi ja lisäksi mausteita käytetään taitavasti. Itsehän söin sellaisia ensimmäistä kertaa vasta 10 vuotta sitten Tampereella Pancho Villassa. Silloin muuttui käsitykseni ranskalaisista eikä mikään ollut enää entisensä. :D

Ois unelma syödä kebabranskalaisilla jos ne ois sellaisia niinku Panchossa. Mutta kun ei mikään paikka sellaista tarjoa!
EDIT: ...ainakaan Oulussa, aina vain sitä paskaa tikkuperunaa. Troijan Kebab poikkeuksena pääsee lähelle nykyään, mutta ei siltikään yllä 2000-luvun tasolle.
Aiemmin valitin pikaruokaloiden surkeista ranskalaisista, mutta satuin käymään viime viikolla Hesessä ja nyt ne olivat aivan erilaisia. Eivät olleet enää niin ohuita ja rakenne oli parempi mitä ennen. Mausteita niissä ei ollut, varmaankaan siksi että niitä syövät myös lapset, mutta onneksi ne Hesen ilmaiset pienet maustepussit on ihan jees. Sen pussin sisällön ku sekoittaa ketsuppikuppiin niin ihan mielellään niitä syö. Onkohan ne kauan olleet tuollaisia? Viimeksi oon Hesessä syöny ranskalaiset varmaan 5v sitten.

EDIT: Jaahas, hyvät ranskalaiset olivat joku kokeilu tai muuta sellaista, sillä sain niitä vain Rovaniemen pohjoispään Hesestä. Muualla näyttää olevan niitä ohuita ja mitään sanomattomia.
 
Viimeksi muokattu:
Vaasan uusi McDonald's on avattu ja testattu, pariinkin kertaan. Ensimmäisellä kerralla syötiin paikanpäällä ja paikka oli avattu kaksi päivää aiemmin. Ruoat tulivat nopeasti suuresta asiakasmäärästä huolimatta ja tuotiin pöytään kahden tarjoilijan voimin. Kesken syömisen tultiin kyselemään, maistuuko, ja ruokien vatsaan siirtämisen jälkeen tuli vielä yksi työntekijä kysymään, voiko viedä roskat pois pöydästä :woot:

Toisella kerralla reilun viikon päästä olikin tavanomaisempi meno. Tilasin mukaan ja seurailin numerotaulua. Useampi tilausnumero, myös omani, katosi työn alla -listalta ilmestymättä useampaan minuuttiin valmis-listalle. Oma numeroni tuli valmis-puolelle reilusti ennen kuin se oli oikeasti valmis. Hommassa kesti todella kauan, vaikka asiakkaita oli paljon vähemmän kuin ensimmäisellä kerralla. Lopulta sain käteeni neljä pikkupussia, koska isot olivat loppu. Nopeasti gonahtivat.
 
Mäkkärin kestosuosikki meikälle on triplajuusto. Maksaa 4€ ja tulee ostettua 2-3 kpl kerralla. Mäkkäripihvin ja cheddarjuuston yhdistelmä on hyvä, ja sen kun saa vielä kolminkertaisena niin :hungry::hungry::hungry:.

Monesti tulee testattua se mäkkärin kausihampurilainen, mutta melkein aina tulee palattua tähän takuuvarmaan vaikka kausiburgeria olisi saatavilla.
 
Helsingin Kallion King Kebabin ilmeisesti virtahepojen leuoille tarkoitettu pita-kebab.
Opin joku vuosi sitten että nuo pitää syödä reunasta alkaen jolloin salaatit (healthy vegetables) ja proteiini tulevat samaan tahtiin paletille.
skkkp.jpg
 
Pitkästä aikaa Burger Kingissä ja aika ristiriitaiset tunteet.
Ranut oli melko pienet ja osittain löysähköjä. Erityismaininta siitä että ketsuppi oli aivan taatusti vedellä jatkettua. Niin laihaa että hyvä että sitä tarttu edes ranuun kiinni.

Hampurilainen Double Bullseye tai jotain oli taas erityisen positiivinen kokemus. Tasapainoinen ja erilainen maku mitä en ole hamppareissa ennen maistanu, tykkäsin. Ei liikaa liekitettykkään kuten yleensä BG tuppaa olemaan. Mutta sämpylät on oudon "makeita", onkohan ne jotain briosseja?

Hamppari oli hyvä, kaikki muu oli vähän meh.
 
Tulipa lasten kanssa käytyä Mäkkärissä viikonloppuna taas parin vuoden tauon jälkeen. Ja voi kiesus, kyllä menee pitkään ennen seuraavaa kertaa!!! Lapset eivät tunnetusti ole kovin nirsoja, kunhan hamppariaterian saavat, mutta meillä kumpikin irvisteli juustohampparilleen. Toisen mielestä oli pirun kuivaa, toisen mielestä jäätävän pahaa teollisuusketsuppia ja kummaltakin jäi osittain syömättä. Itsellä El Maco, jonka juuri ja juuri sai alas - mikään makunautinto ei sekään ollut. Ranut olivat aivan ok, mutta kyllä noihin paikkoihin mennään ensisijaisesti sen hampparin vuoksi! Pysymme jatkossakin Kingin vakioasiakkina ja Hesessäkin voimme silloin tällöin vierailla. Mäkkäriltä riman alitus.
 
Otin Woltin kautta Pizza Cartelin testiin. 16€ ja helvetin pieni pizza, pohja jäänyt raa'aksi ja syömäkelvoton koko paska. Toivottavasti saan rahat takaisin tai jonkun muun hyvityksen.

En tiedä miten nää valvoo vai valvooko ollenkaan laatua noissa pizzapaikoissa jotka niitä pizzoja vääntää, mutta naurattaa kyllä näiden mainoslauseet maan parhaasta pizzasta, kun varmasti tulee vaihtelua laadun suhteen riippuen mistä se pizza tulee
 
Toivottavasti saan rahat takaisin tai jonkun muun hyvityksen.

Woltin aspaan valitin joskus, kun kuski oli käsitellyt McD pussia siten että juoma oli pääosin pussin sisällä, eikä kupissa.

Sain hyvityksenä 10e arvoa tilille.

Kannattaa ehdottomasti laittaa woltille palautetta niin veikkaan että saat sinäkin hyvitystä.
 
Woltin aspaan valitin joskus, kun kuski oli käsitellyt McD pussia siten että juoma oli pääosin pussin sisällä, eikä kupissa.

Sain hyvityksenä 10e arvoa tilille.

Kannattaa ehdottomasti laittaa woltille palautetta niin veikkaan että saat sinäkin hyvitystä.

7h meni siihen että asiakaspalvelu ehti vastata Chat-viestiin. Pyysin rahojen palautusta, sain krediittejä, pyysin rahojen palautusta uudelleen, lupasivat tämän tehdä ja sanoivat että n. viikossa tulee rahat takaisin.

Eivät kiirettä pidä näiden asioiden kanssa.
 
Huomasin eilen kun kauppakeskuksessa kävin, että Hesessä jokin Bökö hamppari kampanja. Kotia päästyäni tutkin asiaa, mitä erikoista siinä on. Ilmesesti Pyhimyksen suunnittelema (tai pelkästään mainostama). Ei taitanut olla mielikuvitusta, kun perusburgerilta näytti, mutta kaurasta tehdyllä sämpylällä.
 
Mitähän lettuja käyttävät rullakebabeissa? Myyvätkö tukuissa jotain pinkkaa?

Kaupoista ainoa lähelle osuva tuntuu olevan tortillahyllyn Dürüm nimellä myytävät 30cm halkaisijan räiskäleet.
 
Mitähän lettuja käyttävät rullakebabeissa? Myyvätkö tukuissa jotain pinkkaa?

Kaupoista ainoa lähelle osuva tuntuu olevan tortillahyllyn Dürüm nimellä myytävät 30cm halkaisijan räiskäleet.

Riippuu tietty paikasta, mutta aika usein ohueksi kaulittua pitsataikinaa. Jos oot erityisesti johonkin tiettyyn tykästynyt, niin tuskin ne sua pihalle heittää jos kysyt reseptiä :)
 
Onpahan nyt testattu KFC:n kilpailijoita. Eli joku paikallinen pieni ravintola, lopputulema mautonta osa ruuasta uupui, tänään Tsiken eli melkein nugetteja kovaan hintaan. Chitir Chicken on kyllä jäänyt omaksi lemppariksi 13€ Super Ateria eli burgeri, 2 siipeä ja 2 filettä, ranskalaiset ja juoma tarjoaa kyllä kovaa vastinetta rahalle. BK:n crispy chicken ei myöskään huono vaihtoehto.

Saas nähdä milloin KFC täälläkin aukeaa.
 
02DDC1B1-C9DD-4A60-A446-6D540120C5C4.jpeg

Hesburgerin Nacho-kanahampurilaisateria. 8.10€, ja itte otin vielä dipin eli +1€.

Pitkästä aikaa oikeasti hyvä kamppistuote:thumbsup:

Kyllä tälle 5/5 voi antaa. Pelkäsin kovasti että onko nachot jotain kuivia korppuja jotka jää kitalakeen, mut ei just hyviä oli.
 
Hesburgerin Nacho-kanahampurilaisateria. 8.10€, ja itte otin vielä dipin eli +1€.

Pitkästä aikaa oikeasti hyvä kamppistuote:thumbsup:

Kyllä tälle 5/5 voi antaa. Pelkäsin kovasti että onko nachot jotain kuivia korppuja jotka jää kitalakeen, mut ei just hyviä oli.

Itsekin katselin sillä silmällä, mutta ei minun maha taida kestää inkivääri-chili majoneesia siinä :(
 
Maku > määrä. Ei toi nyt pieni ole, ihan perus Hese hampparin näköinen. Hyvältä näyttää, pitää maistaa joskus
 
Tänään 30.12. tulee Yleltä ja Areenasta dokkari elintarvikeväärennöksistä. Siinä on myös osio, jossa esitetään, kun puolalaisessa teurastamossa raahataan puolikuolleita nautoja teurastettavaksi. Tarkastuseläinlääkäri ei välittänyt. Lihaa päätyi Suomeenkin. Paskalandia mikä paskalandia.

Useimmat pikaruokaketjut, McDonald's, Hesburger, Burger King, Taco bell, KFC, ...
käyttävät niin puolalaista kuin muittenkin puoliählämimaitten lihaa.

Friends & Brgrs -hampurilaisketju käyttää, vielä ainakin toistaiseksi, kotimaista lihaa. Tuotanto on suhtkoht kunnollista ja antibioottien määriä valvotaan ja käytetään muutenkin vähän.

[A-luokan lihansyöjä olen ja grillimestari, mutta luulisin, että ruokavalioni lihapuolella pikkuhiljaa vähenee, siirtyy luomuun, muuttuu juhlaruuaksi ennenkuin kokonaan vaihtuu kasviproteiiniksi (ja ehkä, jos elän niin kauan, mikrobikasvatetuksi eläinproteiiniksi). ]
 
Tänään 30.12. tulee Yleltä ja Areenasta dokkari elintarvikeväärennöksistä. Siinä on myös osio, jossa esitetään, kun puolalaisessa teurastamossa raahataan puolikuolleita nautoja teurastettavaksi. Tarkastuseläinlääkäri ei välittänyt. Lihaa päätyi Suomeenkin. Paskalandia mikä paskalandia.

Useimmat pikaruokaketjut, McDonald's, Hesburger, Burger King, Taco bell, KFC, ...
käyttävät niin puolalaista kuin muittenkin puoliählämimaitten lihaa.

Friends & Brgrs -hampurilaisketju käyttää, vielä ainakin toistaiseksi, kotimaista lihaa. Tuotanto on suhtkoht kunnollista ja antibioottien määriä valvotaan ja käytetään muutenkin vähän.

[A-luokan lihansyöjä olen ja grillimestari, mutta luulisin, että ruokavalioni lihapuolella pikkuhiljaa vähenee, siirtyy luomuun, muuttuu juhlaruuaksi ennenkuin kokonaan vaihtuu kasviproteiiniksi (ja ehkä, jos elän niin kauan, mikrobikasvatetuksi eläinproteiiniksi). ]
Yllättyneet käsi ylös.
Olis kiva saada noiden hampurilaislafkojen edustajilta lausunto näistä "laadukkaista" lihoista mitä tuolta ronttaavat.
 
Uudenvuoden ateria. Ristorante Bolognese pizza extra juustolla.

IMG_20211231_220240680.jpg
Jos tuo on se Pirkan tai jonku muun halpamerkin, se jossa on kaks yhdessä pakkauksessa, niin on pirun hyvää ku lisää vain täytteitä. Kaikissa pakastepitsoissa ne ei oikein toimi. Meikän suosikki on esim. Lidlin salamipitsa ja siihen ku lisää täytteitä niin ei vain maistu! Sitte ku pistää samat täytteet nuiden pirkkojen päälle niin aivan tajuttoman hyvää!
 
Parhaat pizzat ja kebabit Suomesta löytyy Oulusta, Kuopiosta ja Helsingistä (pk-seutu). Tosin hyvin harvasta paikasta.
 
Edit.. ei ollutkaan pikaruokaa.. niin poistoon tämä.

uruguay viimeiset.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Mitä paikkoja suosittelisit Oulussa?
Minun suosikit känkkylöistä :
La Festa (rautatienkatu), parkkipaikkoja kadulla aina vapaana, iso ja aina löytyy istumapaikka.
Da Mario, keskustassa eikä parkkipaikkaa löydy läheltä, aika pieni ja monesti ei mahdu lounasaikaan syömään.
Ninwe, erittäin pieni ja täällä harvoin syödään paikanpäällä, auki myös yöllä, pitsat erittäin runsastäytteisiä ja monesti normaali pizza painaa yli kilon.

Kalliimpaa ravintolapizzaa, varaa istumapaikka etukäteen:
Puistola, Pannu, Levanto
 
Mitä paikkoja suosittelisit Oulussa?
Kebabbipaikat:
Hadia (koko ja maku parasta)
Kaijon Kipsa (erittäin hyvänmakuista kebabbia, palvelu loistavaa. Myös burgerit erinomaisia, Oulun paras grilli)
Lila

Pizzat
Ninwe
Da Mario
La Festa
Kaijon Kipsa
Lila

Paremmat pizzat:
Tuba (imo paras, parhaimmat ja mielikuvituksellisimmat täytteet, saa hiukan erilaista mitä ei muualta saa, ja täytteiden laatu priimaa)
Puistola/Cantina
Pannu (täältä sitten ehdottomasti pannupizzaa)
Levanto
 
Tänään tuli syötyä BBQ juustohamppari Hesessä. Herrantähden että se oli PIENI. Aivan järkyttävän pieni ja pihvi oli niin ohut että valo loisti läpi. Ei todellakaan hintansa väärti.
 
Tänään tuli syötyä BBQ juustohamppari Hesessä. Herrantähden että se oli PIENI. Aivan järkyttävän pieni ja pihvi oli niin ohut että valo loisti läpi. Ei todellakaan hintansa väärti.
Itsellä Hese on jää nykyään aina väliin. Aivan naurettavan pieniä ja kalliita ne ateriat/burgerit. Taisi olla joku pekonihampurilainen mikä maksoi ateriana 9€, koko oli pienempi kuin mäkkärin tuplajuusto.
 
Itsellä Hese on jää nykyään aina väliin. Aivan naurettavan pieniä ja kalliita ne ateriat/burgerit. Taisi olla joku pekonihampurilainen mikä maksoi ateriana 9€, koko oli pienempi kuin mäkkärin tuplajuusto.
En ole ittekkään mikään Hesen ystävä. Niin onnettoman pienet annokset ja ranskalaiset että ei mitään rajaa. Plus sitä perkeleen majoneesia on vaikka koko perheelle yhdessä purilaisessa.
Sattui vaan olemaan kyseinen lafka matkanvarrella ni piti käyydä.
 
En ole ittekkään mikään Hesen ystävä. Niin onnettoman pienet annokset ja ranskalaiset että ei mitään rajaa. Plus sitä perkeleen majoneesia on vaikka koko perheelle yhdessä purilaisessa.
Sattui vaan olemaan kyseinen lafka matkanvarrella ni piti käyydä.
Joo se tuossa Hesessä jotenkin särähtää korvaan kun niiden mainoksetkin hehkuttaa sitä majoneesia ja sen määrää:btooth:
Tai siis menee vähän väärin minusta kun burgeria mainostetaan majoneesilla…
Ja ne ranut tosiaan on onnettomat, pieni ja lötkö annos
 
Pitkästä aikaa Kemissä tuli käytyä, joten Kallen Burgerissa tietysti käydä syömässä! Tällä kertaa Coronan (kauppakeskus, Prisma vie suurimman osan tilasta) toimipisteessä.

Perusturvallisen otin, eli aura-pekoni. On se hyvää. Sämpylä oli muuttunut, muttei minua haitannut. Juomaksi maitoa, en ottanut ateriaa kun niitä ranskalaisia tulee aina niin maan vietävästi.
1647030211868.png
 
Pitkästä aikaa Kemissä tuli käytyä
Kävin huvikseen Google Mapsista tarkistamassa Kemin burgeritilanteen, ja heikolta näyttää kyllä :beye:

Näin Oulussa asuvana joskus aina unohtaa että miten erinomaisen hyvä burger-scene meillä onkaan just verrattuna johon Kemiin tai vaikka Ylivieskaan. Löytyy Naughty BRGR, Friends&BRGS, Social Burger Joint, Kauppuri 5, Cafe Rooster jne

Ja siis mitenkään Kallea dissaamatta, mutta tuokin näyttää vain vähän paremmalta grilliruoalta, oikea premium-burger olis erilainen.
 
Kävin huvikseen Google Mapsista tarkistamassa Kemin burgeritilanteen, ja heikolta näyttää kyllä :beye:

Näin Oulussa asuvana joskus aina unohtaa että miten erinomaisen hyvä burger-scene meillä onkaan just verrattuna johon Kemiin tai vaikka Ylivieskaan. Löytyy Naughty BRGR, Friends&BRGS, Social Burger Joint, Kauppuri 5, Cafe Rooster jne

Ja siis mitenkään Kallea dissaamatta, mutta tuokin näyttää vain vähän paremmalta grilliruoalta, oikea premium-burger olis erilainen.

Noh, Kallehan konsepti oli "parempia grilliburgereita" muistaakseni. Kuitenkin oman listan tuotteissa on paikallisia raaka-aineita käytetty. Esim. mummonkurkut mitä he käyttävät on omaan suuhun mieluisia, kuin vaikka ne mitä Hesessä laitetaan hamppareiden väliin. En ole "Kemi-burgeireita" kokeillut, ne näyttää priimammalta kuin tämä mitä itse söin. Kyllä kuitenkin Kallella syön mielummin kuin Tornion Meerissä löytyvistä juustopalloja XD

Mutta kuitenkin, mitä ei ole, ei sitä kaipaa XD On tämmösessä grilliburgerissa oma viehätyksensä kuitenkin :)
 
Oma suosikki näistä turkkilaistaustaisten pyörittämissä pizzerioissa on usein ollut fantasia pizza jossa tyyliin kebab, pekoni, salami ja paistettu kananmuna. Ainakin täyteläisimmästä päästä rahaan nähden. Hampurilaisketjuissa kun on asioinut niin ainakin Hesburger voisi yrittää panostaa tuotekehitykseen, ainakin burger kingin hampparit voittaa hesburgerin täysin. Ranujen osalta suosikki on ollut paikallinen Rolls.

Kyllä parhaimmat burgerit usein silti irtoaa noista pienemmistä kioskeista joissa ei tehdä massana saman kaavan mukaan.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
259 703
Viestejä
4 509 764
Jäsenet
74 482
Uusin jäsen
nup
Back
Ylös Bottom