Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Moi! Pitäisi saada 20 000 kuvaa siirrettyä Windowsilta Samsungiin. Perus tiedostonsiirrolla menee yli päivä... Kuvat on Huawein puhelimesta ja Huawein HiSuitella nuo siirtyi PC:lle varmaan 1-2 tunnissa kaikki.
Oon kokeillut vaikka mitä softia, Samsung Flow, Pushbullet, link-to-windows. Mutta noissa on omat haasteensa ja kun esim link-to-windows antaa siirtää 100 fileä kerralla ja tuntuu kyllä bugaavan.
Mitähän koittais?
No kyllähän se joku tabletti varmasti ajaisi asian.Taloudessa on vain yksi TV ja ei ole tilaa toiselle. Välillä olisi tarve, että toinen katsoo toista ohjelmaa ja toinen katsoo TV:ltä.
Mitä laitetta nykyaikaina suositellaan? Tarve on tyyliin Netflix, Cmore jne. Älypuhelimen näyttö on aivan totaalisen liian pieni.
Olisiko siis Tabletti vai läppäri? Tuntuu, että itse on pudonnut tämän osalta vähän kelkasta enkä osaa sanoa mikä olisi fiksuin tapa tähän.
Oli sitten tabletti tai läppäri tai muu, niin menee ostohommiin, omat tabletti ja läppärit on liian vanhoja. Äänet joko laitteesta itsestään tai erillisillä kuulokkeilla (bluetooth).
Olisi huippu jos laitteessa olisi hyvä akku. Hintaakaan ei tietenkään saisi olla liikaa, mutta sen kummemmin en osaa sanoa rajoitusta. Ehkä ei kuitenkaan mitään yli 500e ilman erittäin hyviä perusteluja.
Tarve pääasiallisesti tv-ohjelmien katsominen, mutta mahdollisesti ehkä Facebook ja muut some..
Mitä yleisö suosittelee?
VoLTE ei toimi, ennenkuin laitevalmistajan kanssa tehdään yhteistyötä, varmistetaan toimivuus ja laitetaan ns. listalle operaattorille, että puhelin saa tarvittavat "koodin" pätkät...Miten operaattorit rajoittavat volten käyttöä?
Tuo on siis valmistaja eikä laitekohtainen tuki operaattorilla? Xiaomissa tuo piti aktivoida dialerin kautta, niin mietin vaan miten asia on toteutettu. Ainakin volte logo tuli näkyviin.VoLTE ei toimi, ennenkuin laitevalmistajan kanssa tehdään yhteistyötä, varmistetaan toimivuus ja laitetaan ns. listalle operaattorille, että puhelin saa tarvittavat "koodin" pätkät...
Ja laitteet, joita ei Suomessa myydä virallisesti ei kovin herkästi tuolle listalle pääse, ku ei valmistajalla ole kiinnostusta alkaa tekemään töitä tuota varten. Tämähän on ollut ongelmana juurikin Googlen Pixelin kanssa, mutta nyt kun Gigantti on alkanut kaiketi virallisesti myymään täälläkin, niin yhteistyötä on alkanut tapahtumaan (ainakin Telian osalta). Ruotsissa/Norjassa/Tanskassa on virallinen tuki tullut nyt Pixel 7 myötä tuon mukaan:
Learn about devices & services available in your region - Google Store Help
Here's where you can find devices available for purchase on the Google Store. To buy a device from the Google Store, your shipping address must be in the same region as the Google Store you purchasedsupport.google.com
En tiedä, tietääkö kukaan tarkemmin miten tuo tuki toimii, eli onko laitekohtainen vai valmistaja, epäilen että laitekohtainen (koska operaattorit listaa vain tietyt mallit valmistajilta yhteensopiviksi). Sen verta paljon erilaisia malleja olemassa valmistajilla joita ei edes tuoda Suomeen ja esim. taajuuserot sun muut eri alueilla.Tuo on siis valmistaja eikä laitekohtainen tuki operaattorilla? Xiaomissa tuo piti aktivoida dialerin kautta, niin mietin vaan miten asia on toteutettu. Ainakin volte logo tuli näkyviin.
Puhelin 4g tilassa voi soittaa, toimii siis.En tiedä, tietääkö kukaan tarkemmin miten tuo tuki toimii, eli onko laitekohtainen vai valmistaja, epäilen että laitekohtainen (koska operaattorit listaa vain tietyt mallit valmistajilta yhteensopiviksi). Sen verta paljon erilaisia malleja olemassa valmistajilla joita ei edes tuoda Suomeen ja esim. taajuuserot sun muut eri alueilla.
Pelkkä logon näkyviin tuleminen ei taida olla merkki toimivuudesta. En tiedä onko tuon testaamiseen oikein mitään selkeää tapaa, jos on nopea dataliittymä samassa, niin voit kokeilla soittaa ja sitten samaan aikaan kokeilla liikkuuko data edelleen nopeasti 4G verkossa. DNS kyselyissä myöskin pitäisi näkyä nuo operaatoreiden omat VoLTE osoitteet, jos niitä seurailee.
Iso ongelmahan on että tässä köyhässä maassa esim. autojen keski-ikä on 13 vuotta ja ratkaisujen uusiminen maksaa (eikä se esim. vanhaan kalustoon paljoa saisi maksaa). Sama rakennuksissa. Ja harvempi uusi ratkaisu on halvempi kuin vanha ja lisäksi vielä iloiset kk-maksut päälle.Luonnollisesti tarkoitin noiden ikivanhojen verkkojen taajuusalueiden vapautumista modernien verkkojen käyttöön. Jos uudehko laite nojaa 33 vuotta vanhaan teknologiaan, niin ehkäpä olisi suunnittelupöydällä pitänyt tehdä perusteellisempia tutkimuksia verkkojen kehityksestä ja saatavuudesta tulevaisuudessa. NB-IoT ja LTE-M verkot tulevat korvaamaan nykyiset 2G tekniikkaan nojaavat laitteet varsin nopeasti ja en näe mitään syytä hidastaa kehitystä tekohengittämällä vanhoja standardeja.
Tässä se juurisyy tulikin esille miksi niistä vanhoista verkoista yritetään päästä eroon. Nämä verkot kilpailee rajallisista radiotaajuuksista. Sen 3G verkon varaama taajuuskaista voi olla nimenomaan yksi syy sille 4G verkon kapasiteetin loppumiselle ja siitä seuraavalle pätkimiselle. En olisi mitenkään yllättynyt jos vanhan verkon alasajamisen jälkeen jäljelle jääneet ja uudet 5G verkot toimivat työpaikallasi ongelmitta.
Saako android-luuriin mitenkään nfs-jakoa näkyviin?
Olisiko SMB vaihtoehtona? Tuo onnistuu monellakin tiedostonhallinta appilla. NFS taas ei tunnu onnistuvan oikein mitenkään. Jostain olin lukevinani, ettei Androidissa olisi natiivia tukea NFS:lle.
Esim:
File Manager - Apps on Google Play
Fast, easy-to-use and full-featured file manager app with cloud integration.play.google.comCx File Explorer - Apps on Google Play
File manager & storage cleaner app to provide easier management of filesplay.google.com
NFS jaon tekeminen Android laitteella näyttäisi vaativan root oikeudet ja muutenkin kikkailemaan melkoisesti, joten tuo SMB jako lienee paras ratkaisu.Saako android-luuriin mitenkään nfs-jakoa näkyviin?
NFS jaon tekeminen Android laitteella näyttäisi vaativan root oikeudet ja muutenkin kikkailemaan melkoisesti, joten tuo SMB jako lienee paras ratkaisu.
Onko siis pakko tehdä se palvelin Android laitteella? Toisinpäin asia paljon helpompi toteuttaa, jos siihen mahdollisuus...
Ei, palvelin on Ubuntu serverillä toteutettu mutta haluaisin päästä nfs-jaossa oleviin tiedostoihin käsiksi myös kännykällä
en tiedä mistä puhelimesta on kyse mutta itsellä on ainakin "Erase all data (factory reset)" nimellä vaihtoehto.Jaaha, selviis sitten minullekin ettei tehdasasetukset olekaan tehdasasetukset androidipuhelimissa.
Olisihan se ollutkin liikaa vaadittu että termi olisi tehdasasetuksehkot, jumijämilllä ;-D
No joo, onneksi en pyytänyt rahaa puhelimista, mutta harmittaa silti tehdasasettamisen vaiva, pakkaamisen vaiva ja lähettämisen vaiva, ja uudiskäyttäjän vaiva hakea, yrittää itse ja koitttaa puhelinlikkeessäkin saada toimivaksi.
No. Elama on.
Huawei Y6 ja Samsung J4+ -noihin tein tehdasasetukset, mutta kumpaakaan ei puhelinkauppa osannut tehdä toimivaksi ilman salasanoja.en tiedä mistä puhelimesta on kyse mutta itsellä on ainakin "Erase all data (factory reset)" nimellä vaihtoehto.
Tottakai, koska niissä ollut tunnukset sisällä ja resetoitu väärin jolloin googlen aktivointisuojaukset menee myös päälle.En minä päässyt puhelimeen kun en tiennyt niitä salasanoja, joten laitoin puhelimet tehdasasetuksiin napeilla, kun nille puhelimille olisi ollut muualla käyttöä. Se ettei ne mene tehdasasetuksiin laitamalla ne tehdasasetuksiin ei ollut tiedossa. ;-D
Käytännössä ne meni siis kaatopaikka-asetuksiin, ja jouduttiin ostamaan uusi puhelin....
Aivan, koska ne eivät mene tedasasetuksiin. Kyse on valheesta. Toki tehtaan ja Lisberth googlen, ja sinun mielestä käyttäjän virhe, koska käyttäjän PITÄÄ arvata ettei tehdasasetukset ole tehdasasetukset!
Kyseessä on ominaisuus, ei vika. Ihan sitä laitteen suojausta varten, ettei varastettua laitetta saa käyttöön liian helposti. Jos laite on oma, niin yleensä sen salasanan tietää ja voi nollata laitteen asetuksien kautta, jolloin Factory Reset Protection ei laukea. Ja jos laukeaa, niin sillä vanhalla Google tunnuksella sen saa auki.Aivan, koska ne eivät mene tedasasetuksiin. Kyse on valheesta. Toki tehtaan ja Lisberth googlen, ja sinun mielestä käyttäjän virhe, koska käyttäjän PITÄÄ arvata ettei tehdasasetukset ole tehdasasetukset!
Jos virallisen ROMin vaan palautat, niin edelleen lukossa, sama myöskin monen customROM kanssa. Pitää alkaa kikkailemaan kaikenlaisten FRP bootloader destroyer systeemien kanssa, jotka saattaa toimia (ja suurin osa noita mainostavat sivustot on täynnä malwarea jota porukka kyselemättä ajaa)...Toki laitteet voi flashata tietokoneella uudestaan, jos tarve tulee.
Tässähän ei palautusta ole tehty käyttiksen kautta vaan "napeilla" eli pakkoresetoitu ilmeisesti jostain bootloaderin / recoveryn kautta, jolloin iskee tuo aktivointisuojaus päälle.On se vähän yllättävää, eikä varsinaisesti käyttäjävirhe (joskin siellä reset-valinnan kanssa taidetaan tuosta mainita, joskaan ei välttämättä tarpeeksi painokkaasti), mutta ominaisuus vähentää todennäköisyyttä, että puhelin varastetaan ja myydään eteenpäin. Nuo kuitenkin aika pieniä ja arvokkaita.
Kyllä se puhelin menee tehdasasetuksille vaikka sinne jääkin tuo googlen turvatila päälle koska on väärin palautettu tehdasasetukset.Aivan, koska ne eivät mene tedasasetuksiin. Kyse on valheesta. Toki tehtaan ja Lisberth googlen, ja sinun mielestä käyttäjän virhe, koska käyttäjän PITÄÄ arvata ettei tehdasasetukset ole tehdasasetukset!
No, sinusta tehtaalta siis voisi tulla puhelin josa on tuo googlen turvatila päällä?Kyllä se puhelin menee tehdasasetuksille vaikka sinne jääkin tuo googlen turvatila päälle koska on väärin palautettu tehdasasetukset.
Enhän mä niin sanonut?No, sinusta tehtaalta siis voisi tulla puhelin josa on tuo googlen turvatila päällä?
Eihän sinun ongelmana ole tehdasasetusten palautus, vaan se ettet tiedä salasanaa.No, sinusta tehtaalta siis voisi tulla puhelin josa on tuo googlen turvatila päällä?
Meinaat ettei sinulle se tuottaisi ongelmaa ettet tiedä tehtaalta tulevan luurin salasanaa?Eihän sinun ongelmana ole tehdasasetusten palautus, vaan se ettet tiedä salasanaa.
Jos se puhelin on sinun minkä olet resetoinut, niin todennäköisesti tiedät sen salasanan, tai edes sen google tunnuksen mikä siinä on ollut. Sitten vain googlen salasanan palautukseen koittamaan resetoimaan salasanaa, jos sitä ei muista.Meinaat ettei sinulle se tuottaisi ongelmaa ettet tiedä tehtaalta tulevan luurin salasanaa?
Tämä on sama kuin jos windowskoneen windos salasana siirtyisikin bios-salasanaksi, ettei vaan varas saa käyntiin edes vaihdetulla kintolevyllä. Te olisitte kaikki taputtamassa ratkaisulle.
Todennäköisesti johtuu Huawein liian aggressiivisesta virranhallinnasta, jolloin sovelluksia tapetaan taustalta. Alla olevan sivun ohjeista saattaa olla apua (klikkaa Huawein sivu auki).Mistä löytyy asetus luurin käyttöajalle, tai sille jonka se pitää esim. spotifytä päällä?
Nyt oon parina yönä laittanut taustakohinaa spotifystä, niin se sammuu noin 4 tunnin perästä, vaikka soittolistaa olisi 10 tuntia, tms. En löydä tämmöistä asetusta puhelimesta tai spotifystä.
Puhelin menee "lepotilaan", eli näyttö sammuu, mutta musa kuuluu. Musan soitto katkeaa sen neljän tunnin perästä.
Huawei p20 pro ja 12.0xxxx softaversio.
Eihän siinä tehtaalta tuodessa olekaan salasanaa. Siinä vaiheessa, kun puhelimeen lisätään Google-tili, niin laite on suojattu kyseisellä tilillä. Suojaus lähtee pois vasta, kun tilin poistaa laitteesta (tai avaa suojauksen käyttäen kyseisen tilin tietoja). Tehdasasetusten palautus ei poista suojausta vaan ainoastaan poistaa laitteelta muut henkilökohtaiset tiedot ja asennetut sovellukset jne. Itse asiassa tehdasasetusten palautus ei edes palauta laitetta samaan ohjelmistoversioon kuin tehtaalla, jos puhelinta on päivitetty. Se vaan poistaa käyttäjän tiedot, jättäen kuitenkin suojauksen. Suojaus on turvatoimi, ettei varastettua laitetta saa käyttöön, kuten tässä on nyt useampi sanonut.Meinaat ettei sinulle se tuottaisi ongelmaa ettet tiedä tehtaalta tulevan luurin salasanaa?
Kiitos vinkistä. Kokeilin tuon linkin ohjeilla ja pitää ensi yönä kattoa miten käy.Todennäköisesti johtuu Huawein liian aggressiivisesta virranhallinnasta, jolloin sovelluksia tapetaan taustalta. Alla olevan sivun ohjeista saattaa olla apua (klikkaa Huawein sivu auki).
Tuo on muutaman valmistajan raivostuttava tapa mutta Android 13 myötä siihen saadaan ehkä viimein jotain tolkkua (kts. tämä ja tämä viesti).
Jo olisihan se ihan kiva lisäfeature.Meinaat ettei sinulle se tuottaisi ongelmaa ettet tiedä tehtaalta tulevan luurin salasanaa?
Tämä on sama kuin jos windowskoneen windos salasana siirtyisikin bios-salasanaksi, ettei vaan varas saa käyntiin edes vaihdetulla kintolevyllä. Te olisitte kaikki taputtamassa ratkaisulle.