Perunalastut

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
480
Tämä! En kanssa yhtään itse välitä tosta sour creamista ja varmaan puoleen myynnissä olevista "makusipseistä" on tungettu tota perkelettä..
Pitää liittyä ihmettelijöihin mukaan. Muutenkin usein tulee tehtyä dippiä niin ne tehdään kermaviiliin, joten paljonko sitä kermaviiliä pitää sipsien kanssa oikein syödä?

Toisivat sen Buffalo Flavor Maxin takaisin. Ne sentään maistui hyviltä, myös ilmankin dippiä.
 

Zat

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 093
Muistan edelleen hyvin sen hetken kun joskus 1997 eli 5. tai 6. luokalla maistelin juuri lanseerattuja Taffel Broadway -sipsejä kaverin luona, ja olihan se halleluja-hetki elämässä. Siitä tuli välittömästi lempparisipsi ja sellaisena säilyi varmaan seuraavat 10 vuotta ellei kauemminkin.

Enää ei ole samanlaisia fiiliksiä ja ostan sour cream & onion -sipsejä vain poikkeustapauksissa, ja onhan se reseptikin tainnut muuttua muutamaan kertaan. Mutta tosiaan taisi se olla aikamoinen menestystarina, jos se kerran on vielä tänä päivänä myydyin sipsilaatu.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
12 949
Muistan edelleen hyvin sen hetken kun joskus 1997 eli about 6. luokalla maistelin juuri lanseerattuja Taffel Broadway -sipsejä kaverin luona, ja olihan se halleluja-hetki elämässä. Siitä tuli välittömästi lempparisipsi ja sellaisena säilyi varmaan seuraavat 10 vuotta ellei kauemminkin.

Enää ei ole samanlaisia fiiliksiä ja ostan sitä vain poikkeustapauksissa, ja onhan se reseptikin tainnut muuttua muutamaan kertaan. Mutta tosiaan taisi se olla aikamoinen menestystarina, jos se kerran on vielä 2022 myydyin sipsilaatu.
Henkilökohtaisesti tykkään enemmän Estrellan Manhattaneista. Niistä mulla aika lailla samoja kokemuksia ja ovat mun lempparisipsejä vielä tänäkin päivänä. Noi Broadwayt on vähän "laimeempia" ja ylläri pylläri mausteiden määrässä pihistelty.
 

Zat

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 093
Manhattanit taisi tulla markkinoille vähän Broadwaytä myöhemmin (nimien teemoissa kyllä selkeä yhtäläisyys), ja niitäkin ostin aikoinaan usein. Nykyään ei tule ostettua senkään vertaa kuin Broadwaytä, koska järjestään kalliimpaa kuin mitä Taffel maksaa Lidlissä, enkä koe saavani lisähinnalle vastinetta.

Anyway tällä hetkellä suosikkisipsi on muutenkin se Pirkan Ranch & jalapeno -maalaissipsi, johon en tunnu kyllästyvän.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
12 949
Manhattanit taisi tulla markkinoille vähän Broadwaytä myöhemmin (nimien teemoissa kyllä selkeä yhtäläisyys), ja niitäkin ostin aikoinaan usein. Nykyään ei tule ostettua senkään vertaa kuin Broadwaytä, koska järjestään kalliimpaa kuin mitä Taffel maksaa Lidlissä, enkä koe saavani lisähinnalle vastinetta.

Anyway tällä hetkellä suosikkisipsi on muutenkin se Pirkan Ranch & jalapeno -maalaissipsi, johon en tunnu kyllästyvän.
Mä kyllä väittäisin päivastoin. Manhattanit oli aikaisemmin ja Broadwayt tuli huomattavasti myöhemmin markkinoille.
 

Zat

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 093
Mä kyllä väittäisin päivastoin. Manhattanit oli aikaisemmin ja Broadwayt tuli huomattavasti myöhemmin markkinoille.
Voipa kai se ollakin! Itselleni nyt vain ekana ehti se Broadway, enkä ollut huomannut Manhattanin olemassaoloa ennen kuin joskus sen jälkeen.
 

Zat

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 093
Ja kyllä vain, Manhattan oli ensin. Ruotsissa Estrella otti maun käyttöön jo 1988, joskaan Manhattan-nimeä siellä ei ole käytetty sille missään vaiheessa.

Suomessa Manhattania näkyy olleen ainakin selkeästi ennen vuotta 1997 (mainoksen vasen alakulma):

herkku2.jpg
 
Liittynyt
18.04.2021
Viestejä
447
Kermaviili/sipulista puheenollen: Eilen tuli tilattua ruokatavaroita wolt marketista, eikä vaan s/k:n kaupoista woltin kautta ja pistivät mukaan sitten 110g pussin näitä (+ muuta extraa) :
linssilastu.jpg

Ikinä ostaisi mitään linssi/hernelastuja kaupasta, mutta täytyy sanoa että niissä lastuissa joissa mausteet on (ehkäpä 70% tavarasta) niin hyvä kirpeys on havaittavissa, lisäksi, vaikka nyt on mikropoimutettu, mikä varmaankin pakollinen toimenpide kun on massasta prässätty, niin rakenne ja syöntikelpoisuus huomattavasti parempi kuin missään kartanon sipseissä jotka ovat paksuja kitalaen hajottavia vänkyröitä.
3,5/5 rakenteen ja maun takia, odottelin vähän riisikakkujen pahvisuutta, mutta eipä löytynyt.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
12 949
Ja kyllä vain, Manhattan oli ensin. Ruotsissa Estrella otti maun käyttöön jo 1988, joskaan Manhattan-nimeä siellä ei ole käytetty sille missään vaiheessa.

Suomessa Manhattania näkyy olleen ainakin selkeästi ennen vuotta 1997 (mainoksen vasen alakulma):

Näköjään muitakin autisteja täällä. Itsehän ehdin jo lähettämään kysymykset Estrellan ja Taffelin asiakaspalveluihin :D

E: noi Barbeque sipsejä ei ole näkynyt enää vähään aikaan. Myös nuo Grilli-versiot haluaisin takaisin.
 

Zat

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 093
Näköjään muitakin autisteja täällä. Itsehän ehdin jo lähettämään kysymykset Estrellan ja Taffelin asiakaspalveluihin :D
:rofl2: Ruotsin tiedot selvisi tuolta (Google translaten läpi):
 
Liittynyt
12.04.2018
Viestejä
1 288

Mainostavat uutuutena Roust tuotesarjaa. Kunhan eivät vaan olisi niitä samoja; paksuja, kuivia, kovia ja pahvinmakuisia lätysköjä joita myytiin muutama vuosi takaperin? En nyt muista nimellä silloin meni mutta yhteen kokeilukertaan jäi.

No tulipahan kokeiltua tuota ranchvarianttia. Omaan makuun jotenkin eltaantuneita ja nämähän on jotain jauhopuristetta, sisältäen myös linssiä ja riisiä. Suutuntuma on suoraan sanottuna ällöttävä ja rasva jotenkin härskiintynyttä. Noh jälkimaku ei sentään ole niin paha kuin vastaavissa yleensä.

Ei enää ikinä.

Sen sijaan näitä OLW:in sourcream and onion, chili tingle -perunalastuja voi kyllä suositella. Pidättäydytään jatkossakin ihan oikeassa perunassa.
 
Liittynyt
12.01.2017
Viestejä
688
Mietin noita Rousteja, että en usko hääviä olevan... Mutta pitää kai itse kokeilla, ennenku menen haukkumaan.

Tuotesivulla sanotaan " paahdettu ilman rasvaa Taffelin uudella menetelmällä" Mikähän on tämä uusi menetelmä, hemmetin iso air fryeri? :D
 
Liittynyt
21.08.2019
Viestejä
393
Tuotesivulla sanotaan " paahdettu ilman rasvaa Taffelin uudella menetelmällä" Mikähän on tämä uusi menetelmä, hemmetin iso air fryeri? :D
Vähemmän rasvaa = vähemmän makua. Veikkaan 99% varmuudella, että heikosti maustetulta pahvilta nuo maistuvat. Ei kyllä viitsi edes kokeilla...

Seuraavaksi taidan testata valtaosan OLW-valikoimasta, jahka satun joskus ajelemaan Urjalan makeistukun ohi.
 
Liittynyt
21.08.2019
Viestejä
393
Jotain yksittäistä siellä oli kun kävin (viime vuonna). Nyt näyttää nettisivujen mukaan olevan 0 kpl tuotteita ao. hakusanalla.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
12 949
:rofl2: Ruotsin tiedot selvisi tuolta (Google translaten läpi):
Taffelilta tuli vastaus:

Hei Mikko,
kiitos yhteydenotostasi.
Taffel Broadway lanseerattiin Suomessa 1997 .
Aktiivisuudestasi kiittäen mukavaa kevään jatkoa!
 
Liittynyt
11.03.2021
Viestejä
78
Kukaan kokeillut Pipersin perunalstuja? Ainakin Verkkokauppa.com:sta näyttäs löytyvän.
 
Liittynyt
17.07.2018
Viestejä
1 453
Pirkan BBQ-perunalastut olivat yllättävän hyviä, hakkaa ainakin Taffelin vastaavat 5-0
Real Snacks eli Oikia siis valmistaa noíta.
Toki joukossa oli muutama sipsi missä ei ollut mausteita tarpeeksi, mutta parhaat bbq-sipsit tällä hetkellä mitä kaupasta löytää.
Sipsien rakenne ja tekstuuri on miellyttävä, eikä niin pahvinen kuin Taffelilla.

bbq.png
 
Liittynyt
11.03.2021
Viestejä
78
Kerran osui silmiin k-supermarketissa, pieni ylihintainen pussi. Minulle ei maistunut.
Ei sattumoisin ollu viinietikkamaku? Muuten täytyy taas kyttäillä Lidlissä Snack Day:tä :(
Pirkan BBQ-perunalastut olivat yllättävän hyviä, hakkaa ainakin Taffelin vastaavat 5-0
Real Snacks eli Oikia siis valmistaa noíta.
Toki joukossa oli muutama sipsi missä ei ollut mausteita tarpeeksi, mutta parhaat bbq-sipsit tällä hetkellä mitä kaupasta löytää.
Sipsien rakenne ja tekstuuri on miellyttävä, eikä niin pahvinen kuin Taffelilla.
Täytyypä kokeilla, olen vuosia syrjinyt tuota bbq makua muutaman huonon kokemuksen takia.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
12 949
Pirkan BBQ-perunalastut olivat yllättävän hyviä, hakkaa ainakin Taffelin vastaavat 5-0
Real Snacks eli Oikia siis valmistaa noíta.
Toki joukossa oli muutama sipsi missä ei ollut mausteita tarpeeksi, mutta parhaat bbq-sipsit tällä hetkellä mitä kaupasta löytää.
Sipsien rakenne ja tekstuuri on miellyttävä, eikä niin pahvinen kuin Taffelilla.

Viimeks ku noita söin niin noi maistu enemmän grilli kuin barbequelta? Mutta pitääkin ostaa uudelleen jos on valmistaja vaihtunu tai jotain.
 

Zat

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 093
Itse en edes tiedä mikä ero on grillillä ja barbecuella. Sananahan ne merkitsee oikeastaan ihan samaa.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
12 949
Itse en edes tiedä mikä ero on grillillä ja barbecuella. Sananahan ne merkitsee oikeastaan ihan samaa.
"Grilli" on enemmän suolainen ja "mausteisempi", perinteinen.
"BBQ" taas on hivenen makeahko ja pehmeämmillä mausteilla ja usein myös savun makua mukana.
 

SweeneyTodd

Smooth Operator
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 773
Grillauksessa lihaa paistetaan suoraan hiilloksen päällä ja bbq:ssa hitaasti epäsuoralla lämmöllä. Tiedä sitten miten tuo sipseihin liittyy.

Edit. Jaa, tulikin jo selitys. Oon pitänyt noita samana tuotteena.
 

Apinamakina

Tukijäsen
Liittynyt
14.07.2017
Viestejä
1 079
Maistelussa Estrellan uudet BBQ-perunalastut, ovat muuten ihan hyviä mutta maistuu enemmän Taffelin Grillseiltä. Eikös BBQ:ssa pitäisi maistua myös makeus? Näissä en sellaista havaitse.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
12 949
Maistelussa Estrellan uudet BBQ-perunalastut, ovat muuten ihan hyviä mutta maistuu enemmän Taffelin Grillseiltä. Eikös BBQ:ssa pitäisi maistua myös makeus? Näissä en sellaista havaitse.
Paitti että noi on kaikkea muuta kuin uusia. Olivat vain vajaa pari vuotta pois markkinoilta. Ainakin parikymmentä vuotta olleet kaupoissa.
 
Liittynyt
12.01.2017
Viestejä
688
Mitä itsekin noista Estrellan BBQ:sta luin, niin katosi, sitten tulikin takaisin, kuin olisi ollut kauankin poissa.
 
Liittynyt
28.02.2019
Viestejä
409
Lämmittääkö/kuumentaako kukaan muu sipsejä ennen syöntiä?
Maistuu paljon paremmilta lämpösinä.
 

SweeneyTodd

Smooth Operator
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 773
Lämmittääkö/kuumentaako kukaan muu sipsejä ennen syöntiä?
Maistuu paljon paremmilta lämpösinä.
Joskus kokeilin. En tykännyt niin paljoa, että jaksaisi nähdä vaivaa. Tortillachipsit/nachot sen sijaan kyllä lämmitän. Varmaan tottumiskysymys tuokin.
 
Liittynyt
18.04.2021
Viestejä
447
Lämmittääkö/kuumentaako kukaan muu sipsejä ennen syöntiä?
Maistuu paljon paremmilta lämpösinä.
Minulla on joku outo mielikuva että myynnissä olisi ollut, ehkä 5-7 vuotta sitten sipsejä jotka löytyivät pakaste-altaasta ja piti itse 'paistaa' uunissa. Voin olla toki väärässäkin.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
12 949
Minulla on joku outo mielikuva että myynnissä olisi ollut, ehkä 5-7 vuotta sitten sipsejä jotka löytyivät pakaste-altaasta ja piti itse 'paistaa' uunissa. Voin olla toki väärässäkin.
Oli niitä. Ne oli enemmänkin semmosia ranskalaisen tyyppisiä eikä niistä uunissa tullu kovin kaksisia.
1649786496243.png
 
Liittynyt
09.10.2021
Viestejä
202
Estrellan Superjuustonaksut oli parasta pitkään aikaan, mutta menivät sitten liian pitkälle Super Crunchin kanssa.
20220419_230514.jpg
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
495

Tämmöisiä taisi eksyä Prismasta testiin.

Aivan huippuja. Testasin myös valkosipulidipin kanssa, se peitti tämän maun alleen.
 
Liittynyt
12.01.2017
Viestejä
688
1650437610147.png

Kävin kotipuolessa Ruotsin puolella ja myös oli pari Gårdchipsin makua siellä. Tämä jätti vähän kylmäksi. Maku ihan OK, mutta peruna ei napannut itsellä. Toisaalta sisarukset oli aivan tohkeissaan näistä. Oli suomenkieliset tekstit takana, että eiköhän näitä niistä hyvin varustelluista kaupoista löydä täältä Suomesta.
 
Liittynyt
09.10.2021
Viestejä
202
Estrellan uusi BBQ on lähes täydellinen kopio Taffelin poimullisesta Grills, sekä muoltaan että maultaan. Sinänsä hyvä asia, että voi puhtaasti hinnan perusteella valita kumman ostaa. BBQ kuitenkin odottaisi olevan joko makeampi, tomaattisempi tai savuisempi kuin grilli. Mutta kyseessä näyttäisi olevan Estrellan ainoa grilli/barbeque-maku, joten se ja sama miksi sitä sanovat.
 

SweeneyTodd

Smooth Operator
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 773
Anyway tällä hetkellä suosikkisipsi on muutenkin se Pirkan Ranch & jalapeno -maalaissipsi, johon en tunnu kyllästyvän.
Nää tuli testattua, kun eurolla sai. Ihan hyviä kyllä. Voi joskus toistekin syödä. Jalapeno vaan valitettavasti melkoisen mietona. Ei juurikaan tulisuutta.
 
Liittynyt
03.12.2018
Viestejä
25
Tätä minä en ymmärrä. Miksi lastuissa pitää säästellä suolassa ja rasvassa. Eihän nämä alunperinkään ole mitään terveysruokaa ole, niin miksi säästää. THL saa painua vittuun vaatimuksineen. Laysit yms. sisältää kunnolla mausteita ja suolaa, niin miksi suomalaiset ovat kuin paistettua pahvia. Jokainen meistä joka näitä syö, tietää tarkalleen mitä syö. Vaihtoehtoina meillä on tuoreet vihannekset. Kaikki varmaan tietävät terveellisen vaihtoehdon, niin miksi perunalastufirmat tarjoavat muka terveellistä vaihtoehtoa, kun sitä ei kukaan kaipaa.
 
Liittynyt
21.08.2019
Viestejä
393
No niin, OLW:t kotiutettu. Ensimmäisenä testattavaksi valikoitui Cheez cruncherz flamin' hot. Koostumus todella tiivis ja paahdettu, ehkä hieman liikaakin. Maku juustoinen (yllätys) sekä varsin kevyesti chilinen. Sivumakuna aavistus jotain tunkkaisuutta / pölyisyyttä. Jäättää suuhun rasvaisen jälkimaun. Ihan hyvä, muttei mikään mestariteos. Arvio 3,5 / 5.

7340005403226.jpg
 
Liittynyt
27.03.2022
Viestejä
41
Ruotsalaiset sipsit tuntuvat olevan aivan eri tasolla kuin suomalaiset. Viikonloppuna olisi edessä pieni reissu Ruotsin puolelle. Mitä raati suosittelisi sieltä ottamaan mukaan?
 
Liittynyt
12.01.2017
Viestejä
688
Ruotsalaiset sipsit tuntuvat olevan aivan eri tasolla kuin suomalaiset. Viikonloppuna olisi edessä pieni reissu Ruotsin puolelle. Mitä raati suosittelisi sieltä ottamaan mukaan?
Ei naksuista Leksandsin keltaista näkkäriä iso paketti tai pari :)

Mutta naksut, OLWilta moni vissin tykkää tilli-ruohosipuli sipseistä (taitaa olla Ruotsissakin suosittu maku). Fresh Island Garlic oli myös aika :thumbsup: Juustonauksuissa oli myös enemmän vaihtelua, Cheez Crunchzers nimellä.

Uusi villitys Ruotsissa näytti olevan tuorejuuston makuiset sipsit, kummallakin OLWilla ja Estrellalla oli.

Estrellalla näytti olevan aika samaa kuin Suomessa, paitsi Maalaissipssi (Västkustchips) linja erosi valikoimaltaan. Harmi kun hyllyssä ollut eioota sen linjan etikkasipseistä.... Myös näyttää olevan maapähkinävoi-linssijuustonaksuja....

Gårdschipsilta näytti olevan makuina "Ruskistettu voi ja tilli", "Tryffeli", "Parmesan" ja "Backyard BBQ" hyllyssä.

Nämä perustuvat mitä olen joskus kokeillut ja mitä Haaparannan ICA Maxisssa näkyy.
 
Liittynyt
08.11.2016
Viestejä
1 150
Ei naksuista Leksandsin keltaista näkkäriä iso paketti tai pari :)

Mutta naksut, OLWilta moni vissin tykkää tilli-ruohosipuli sipseistä (taitaa olla Ruotsissakin suosittu maku). Fresh Island Garlic oli myös aika :thumbsup: Juustonauksuissa oli myös enemmän vaihtelua, Cheez Crunchzers nimellä.

Uusi villitys Ruotsissa näytti olevan tuorejuuston makuiset sipsit, kummallakin OLWilla ja Estrellalla oli.

Estrellalla näytti olevan aika samaa kuin Suomessa, paitsi Maalaissipssi (Västkustchips) linja erosi valikoimaltaan. Harmi kun hyllyssä ollut eioota sen linjan etikkasipseistä.... Myös näyttää olevan maapähkinävoi-linssijuustonaksuja....

Gårdschipsilta näytti olevan makuina "Ruskistettu voi ja tilli", "Tryffeli", "Parmesan" ja "Backyard BBQ" hyllyssä.

Nämä perustuvat mitä olen joskus kokeillut ja mitä Haaparannan ICA Maxisssa näkyy.
Keltaista leksandia löytyy kyllä vaikka ihan paikallisesta puuilosta.
Leksands jälkiuuni näkkäri 830g

Nuo aikaisemmin kehutut parmesaani sipsut olivat kyllä hyviä. Niitä kannattaa kokeilla:

Tämmöisiä taisi eksyä Prismasta testiin.

Aivan huippuja. Testasin myös valkosipulidipin kanssa, se peitti tämän maun alleen.
Niitäkin näköjään löytyy jo suomen puolelta.
 
Liittynyt
21.02.2019
Viestejä
1 987
Keltaista leksandia löytyy kyllä vaikka ihan paikallisesta puuilosta.
Kiitos vinkistä! Piti muutenkin käydä tuolla.

Mutta naksuista, mä en oikein enää innostu mistään. Viimeinen oljenkorsi voisi olla savustetut mantelit. Ei oo omassa lähikaupassa enää noitakaan näkynyt. Kai tiiätte, se pyöreä purkki. Brändin nimi katosi jo muistista.
 
Liittynyt
13.10.2017
Viestejä
90
Oma all time favorite on nää Lidlin Sour Cream & Cheese sipsit. MUTTA joitakin vuosia sitten, varmaan 7-9 vuotta sitten vaihtui joko valmistaja, öljy tai joku eivätkä ole vuosiin maistuneet enää sen jälkeen. Näitä tuli vedettyä pussitolkulla.

1651135612835.png

Nyt on menossa pussillinen näitä Estrellan uutuuksia ja ovat ihan OK

1651135751460.png
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
241 185
Viestejä
4 214 931
Jäsenet
71 014
Uusin jäsen
Phaik

Hinta.fi

Ylös Bottom