Perunalastut

Tarttui kahvireissulla paikalliselta ABC:lta näitä pitkästä aikaa

IMG_20220216_003339.jpg

Taffelin perusgrillispisejä siis.
 
Ite en oo koskaan nähny ja todellakin kiinnostais maistaa, minkä merkkisiä ja kauanko ovat olleet myynnissä?
On noita ollut jo pitkään, viime reissulla onnistuin löytämään taas muutaman pussin varastoon.
 

Liitteet

  • IMG_20220216_070233.jpg
    IMG_20220216_070233.jpg
    1,2 MB · Luettu: 138
Nuo on todellakin parhaimpia hinta/laatusuhteen Salt & Vinegar sipsejä. Valitettavasti Lidlin typerän kolmen maun myymäläpakkauksen takia juuri nämä ovat aina loppu.
 
Taffelin uusia chicken flavoreja pääsin viimein maistamaan, Oikian juustochilihunajasipsit nousi uudeksi suosikiksi. Taffeleissa yllätti inkiväärin määrä maussa, ei pesuainemainen mutta aivan hyvin inkiväärin olisi voinut laittaa etiketiin minkä tahansa muun maun kohdalle. Muut mausteet jäävät nyt tukemaan inkivääriä ja pehmentämään, kyllä nää jatkoon menee kuitenkin.
6410381082979.png
Harvemmin tulee heitettyä sipsejä roskiin, mutta nämä oli maultaan vain tuota kananliemikuutiota. Hunajaa ja chiliä ei juurikaan maistanut. Eli en osta toiste. Ehkä joidenkin makuun mutta oma makuaistini ei näitä hyväksy.
 
Muutama vuosi sitten Taffelin Ranch olisi ollut suosikkini, mutta nykyisin tykkään enemmän Estrellan Merisuola Chipseistä tai Kartanon Tilli-Kermaviilistä.
 
Muutama vuosi sitten Taffelin Ranch olisi ollut suosikkini, mutta nykyisin tykkään enemmän Estrellan Merisuola Chipseistä tai Kartanon Tilli-Kermaviilistä.
Ne ysäriranchit oli parempia kun oli poimutettuja, tää uudelleen lanseerattu on vissiin se alkuperäinen kasarisipsi.
 
Ne ysäriranchit oli parempia kun oli poimutettuja, tää uudelleen lanseerattu on vissiin se alkuperäinen kasarisipsi.
Itsekin muista noiden olleen paremman makuisia tuolloin, verrattuna tähän uuteen tulemiseen. Olivatko poimutettuja en muista enää.

Tykkäsin San Diego sipseistä ysärillä. Mutta tuo uusi tuleminen, ei ollut kauhean hyvänmakuinen.

Ainoa nostalgia maku jota kaipaisin on joskus 90-luvulla olleet Taffelin grillisipsit. Olivat sileitä ja läpinäkyvässä pussissa. En tiedä onko näitä edes ollut koskaan tuon saatavilla tuon jälkeen, varmaan kielletty valmistaminen lisäaineiden takia. Toki arvostan myös noita sipsien poimutuksia, jotenkin niissä eroa maussa->en edes tiedä miten on mahdollista tämä makuero.
 
Tuli ruotsin puolella pyörähdettyä, ja mukaan tarttui jo tuttuja ja turvallisia kuvan mukaisia, sekä uutena samanmoisia ”vohveli” mallisia merisuola naksuja. Näistä tullut ehdoton oma suosikki, harmi ettei suomesta saa.
Taffelin vastaavat sourcream pepperit myös kovin omaan makuun.
Merisuola versio odottaa kaapissa tilaisuutta maistelulle.
CD3825BF-CF46-4FA2-9B8B-3FE9D87630A2.png
 
Tuli ruotsin puolella pyörähdettyä, ja mukaan tarttui jo tuttuja ja turvallisia kuvan mukaisia, sekä uutena samanmoisia ”vohveli” mallisia merisuola naksuja. Näistä tullut ehdoton oma suosikki, harmi ettei suomesta saa.
Taffelin vastaavat sourcream pepperit myös kovin omaan makuun.
Merisuola versio odottaa kaapissa tilaisuutta maistelulle.
CD3825BF-CF46-4FA2-9B8B-3FE9D87630A2.png
Pitäisi löytää ruotsalainen verkkokauppa, jonka valikoimasta löytyis kaikki OLW:in ja Estrellan tuotteet ja joka toimittaisi myös Suomeen.

Noh onneksi Urjalan makeistukusta saa sentään joitakin makuja.
 
Pirkan (oikia/real snacks) pakollinen hapankerma/punasipuli :
pirksourcream.jpg

Pientä mikropoimutettua silppua, plussaa siitä että ainesosissa suola on mainittu ennen sokeria (toisin kuin esim. Taffelin tuotteessa).
Mutta ei siltikään juurikaan happamuutta hapankermasta tai pistävyyttä sipulista, mutta sanoisin että parempi yritys kuin Broadway.
 
En ole kovin usein leikitellyt ryhtyväni maahantuojaksi, mutta olen hiukan rakastunut paikallisiin sipseihin täällä Meksikossa. Reissu loppuu kohta, vielä ehtisi täydentää varastoja. Aivan mielettömiä makupommeja nämä lastut. Varmaan yhteen sipsiin pakattu kokonaisen Taffelin mega-pussyn maustemäärä. Eihän nää tietenkään perunalle maistu, mutta who cares. Toinen suosikkimaku lienee lähellä San Diegoja, mutta maku kertaa 10 tai jotain. Pikkupussi riitti mainiosti tyydyttämään sipsihimon. Toisesta kaupasta tarttui isompi pussi chili-lime -maustettuja sipsejä, kun salsa rojaa ei ollut tarjolla. Sopivasti tulisuutta, ei liikaa chiliä. Vaikea päättää, kummat ovat parempia.
 
Uusi tuttavuus. Ihan ok makuisia pelkästeen ja illemmalla sitten Taffel Ranch dipin kanssa.

IMG_20220227_173832422.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Yleinen vaaratiedote: pahvin makuisia sipsejä.

Estrellan linssisipsit ovat aivan erinomaisia, mutta nämä Taffelin tekeleet täyttä roskaa. Pinnassa on nähtävissä jotain vihreitä hitusia, eli tehtaalla ei ole unohtunut kokonaan mausteiden lisäys, mutta maku on kuin rasvassa liotettua pahvinpalaa imeskelisi.

1646216319107.png
 
Sourcream, chili, jalapeno ja cheese. Ykskään noista mauista ei vaan maistu. On noi suht rapeita sentään.
Täytyi ihan hakutoiminnolla etsiä, että onko joku muu päätynyt samaan makukokemuksessaan. Pitkästä aikaa ostin sipsejä ja halusin kokeilla noita Taffeleita. "Raivoisan herkullinen," joo...
 
Täytyi ihan hakutoiminnolla etsiä, että onko joku muu päätynyt samaan makukokemuksessaan. Pitkästä aikaa ostin sipsejä ja halusin kokeilla noita Taffeleita. "Raivoisan herkullinen," joo...

Vuosia sitten kun nämä tulivat markkinoille niissä oli vähän jotain juuston ja jalapenon makua. Enää ei mitään.
 
En tiedä mitä syyttää noihin sipsien mauttomuuteen nykyään mutta tuntuu että alamäki alkoi kun tuo öljy vaihdettiin, eipä ole sen jälkeen mitkään sipsit maistunut samalle.
Tai sitten tullut vain ikää ja aika kultaa muistot.
 
Maustetuissa, siis muissa kuin perussuolatuissa, pitää olla sopivasti sitä makua. Vinegar-sipsien pitää saada pieni irvistys aikaan, chili-sipsien pitää hiukan poltellakin, sour creamia ei pidä olla liikaa eikä liian vähän. Mikään ei kismitä niin pahasti kuin sipsi, josta joutuu arvailemaan, millä se on maustettu.
 
En tiedä mitä syyttää noihin sipsien mauttomuuteen nykyään mutta tuntuu että alamäki alkoi kun tuo öljy vaihdettiin, eipä ole sen jälkeen mitkään sipsit maistunut samalle.
Tai sitten tullut vain ikää ja aika kultaa muistot.
Asuin pitkään ulkomailla, niin mulla taisi mennä sinä aikana tuo öljyjuttu ihan ohi! Muistatko mistä öljystä vaihtui mihin?
 
Asuin pitkään ulkomailla, niin mulla taisi mennä sinä aikana tuo öljyjuttu ihan ohi! Muistatko mistä öljystä vaihtui mihin?
On tästä jo varmaan lähemmäs 10 vuotta, jopa enemmän :cigarbeye: Kovasti tuolloin mainostivat että vaihtavat johonkin terveellisempään vaihtoehtoon, auringonkukan kuvia joka pussissa oli tuolloin niin kaipa se on tuo auringonkukkaöljy jota nykyään käytetään, en muista mistä siihen tosin vaihdettiin, muistan vaan kun koulun pihalla oli useasti aiheena juuri tämä miten Estrella on mennyt pilaamaan niitten juustosipsit, tuo legendaarinen oranssi pussi jossa nykyään myydään noita Cheddar & Sourcreameja (ennen oli ihan eri sipsit sisällä).
Joku muu saattaa muistaa paremmin.
 
Tässä juuri nakertelen Estrellan Salt&Vinegareja, onhan näissä makua, mutta kyllä Oikian versio on parempi, eli etikkaisempi ja niiden lastujen rakennekin on parempi.
Tämä on vähän tällainen 'entry-level' -tason tuote.
 
Asuin pitkään ulkomailla, niin mulla taisi mennä sinä aikana tuo öljyjuttu ihan ohi! Muistatko mistä öljystä vaihtui mihin?
On tästä jo varmaan lähemmäs 10 vuotta, jopa enemmän :cigarbeye: Kovasti tuolloin mainostivat että vaihtavat johonkin terveellisempään vaihtoehtoon, auringonkukan kuvia joka pussissa oli tuolloin niin kaipa se on tuo auringonkukkaöljy jota nykyään käytetään, en muista mistä siihen tosin vaihdettiin, muistan vaan kun koulun pihalla oli useasti aiheena juuri tämä miten Estrella on mennyt pilaamaan niitten juustosipsit, tuo legendaarinen oranssi pussi jossa nykyään myydään noita Cheddar & Sourcreameja (ennen oli ihan eri sipsit sisällä).
Joku muu saattaa muistaa paremmin.
Palmuöljystä taisi vaihtua aurinkokukkaöljyyn tai rapsiöljyyn.
 
On tästä jo varmaan lähemmäs 10 vuotta, jopa enemmän :cigarbeye: Kovasti tuolloin mainostivat että vaihtavat johonkin terveellisempään vaihtoehtoon, auringonkukan kuvia joka pussissa oli tuolloin niin kaipa se on tuo auringonkukkaöljy jota nykyään käytetään, en muista mistä siihen tosin vaihdettiin, muistan vaan kun koulun pihalla oli useasti aiheena juuri tämä miten Estrella on mennyt pilaamaan niitten juustosipsit, tuo legendaarinen oranssi pussi jossa nykyään myydään noita Cheddar & Sourcreameja (ennen oli ihan eri sipsit sisällä).
Joku muu saattaa muistaa paremmin.
Hmm... Sopis ehkäpä kuvaan (lähdin Suomesta 2009 ja olin 10+ vuotta pois). Auringonkukkaöljy on kyllä ihan berberistä.
 
Onkos ketään testannu näitä kun vähän ottaa silmään tuo 150g ja hinta on 3,70€

Nämä on Poppamiehen variantti noista HotHeadz/Blairsin Cheddar Jalapeno sipseistä, hyviä on.

Palmuöljystä taisi vaihtua aurinkokukkaöljyyn tai rapsiöljyyn.
Hmm... Sopis ehkäpä kuvaan (lähdin Suomesta 2009 ja olin 10+ vuotta pois). Auringonkukkaöljy on kyllä ihan berberistä.
Taisi näin olla, ja kyllähän tuo maku huomattavasti vaihtui mikä erittäin harmi.
 
Useammassa keskon kaupassa on näkynyt myynnissä OLWia Taffelin rinnalla. Kuitenkaan niitä ei haulla löydä k-ruoka.fi:stä. Hieman outoa.
 
Onkos ketään testannu näitä kun vähän ottaa silmään tuo 150g ja hinta on 3,70€]
Onhan noista tässkin ketjussa jaettu useampi mielipide:
Poppamiehen cheesy jalapeno testattu ja oli kyllä hyviä. On sen verran tulisia, että varmaan osalla jää syömättä. Tulisen ystäville varmasti maistuu.

Tulisuuden alta maistuu kuitenkin myös peruna ja cheddar, eli ei ole ihan överiksi vedetty. Poppamieheltä on vissiin vielä tulisemmat sipsitkin myynnissä, mutta jätän testaamatta. Niissä tuskin enää maistaa mitään tulisuuden alta.
Poppamiehen Cheesy Jalapeno on noussut itselleni suurimmaksi suosikiksi. Tullut viime kuukausina ostettua vähän liikaakin noita, mutta ei tunnu saavan tarpeeksi. #tervetuloaylipaino


chips_cheesyjalapeno.jpg
Nää on kyllä loistavia. Ja pakkauskokokin on just eikä melkein. Ja vaikka jonkinmoinen chilipää itse olenkin, niin nää on silti paljon parempia kuin Poppamiehen tulisemmat Hot Habanerot.
 
Ostinpa Oikian etikkasipsejä (Fiini Lady Claire) pitkästä aikaa. Nämä oli ensimmäisiä etikkkasipsejä jota tuli kokeiltua. Eka kerta oli aika hirvittävä, meni varmaan viikko pari syödä pieni pussi. Mutta nyt kun sitä on kai tottunut, niin tuoksu ei tyrmännyt kun pussin aukaisi, eikä ilme värähtänyt kun laittoi lastun suuhun. Tai sitten pliisu erä sattui käteen :D
 
Useammassa keskon kaupassa on näkynyt myynnissä OLWia Taffelin rinnalla. Kuitenkaan niitä ei haulla löydä k-ruoka.fi:stä. Hieman outoa.
Voi olla vaikeuksia kun on kauppias-vetoinen ketju ja valikoima vaihtelee. Yritä valita myymälä listasta ja katsoa sitä kautta.
Itse en olw OLWia nähnyt kaupoissa, mutta ostanut todella useasti ruokahävikkikaupoista sekä Urjalan tukusta. Hyvää vaihtelua Lay's/Taffel/Pringles/Estrella-linjaan.
 
Voi olla vaikeuksia kun on kauppias-vetoinen ketju ja valikoima vaihtelee. Yritä valita myymälä listasta ja katsoa sitä kautta.
Itse en olw OLWia nähnyt kaupoissa, mutta ostanut todella useasti ruokahävikkikaupoista sekä Urjalan tukusta. Hyvää vaihtelua Lay's/Taffel/Pringles/Estrella-linjaan.
Tottahan juurikin niistä myymälöistä katsoin, missä tiedän OLWia myytävän. Ottaako Taffel sitten nokkiinsa jos liikaa saman konsernin sisarbrändiä rummuttaisivat, en tiedä.
 
Tässä vielä kuva noista Estrellan etikkasipseistä, otin viisi yksikköä sokkona, ja kaikki olivat sitten priimaa, joka ei ole koko totuus, mutta Oikian pussissa on keskimääräisesti paremmat, myös ulkonäöllisesti jossa perunakin maistuu.
estvinesipsi.jpg
 
Oikian "etikka"sipseissä taitavat nykyään käyttää sitruunahappoa eikä etikkaa. Estrellan sipsit maistuvat minusta enemmän siltä kuin etikkasipsien pitäisikin.

Kerran mulla oli taas Estrellan sipsit "märkiä". En tiedä onko noiden etikkasipsien tekeminen jotenkin hankalaa, mutta kovin tuntuu olevan vaihtelua laadussa. Aikoinaan Lidlissä oli mielestäni parhaat etikkasipsit, mutta ne vaihtuivat n. 1-2 vuotta takaperin, eivätkä ole enää niin hyviä (kivenkovia perunalastuja).
 
Eksyinpä vihdoinkin Ruotsin puolella käymään, kun kaveri kysyi mukaan.

Oli kyllä juustonaksu peli aivan eri luokkaa... Ja niin hypistelin siinä Estrellan Maalaissipsi suola-etikkaa... Mutta ei nyt alkuviikosta herkutella :D
 
Pitääpä jonain viikonloppuna tehdä tälläinen tutkimus, onko kuinka eroja OLWin ja Taffelin vastaavissa.... Onneksi oli ainakin Ruotsin puolella juustonaksuja pikku pusseissa XD
 
Kyllä, jos jossain niin juustopallerot on se missä Taffel loistaa, ei ole tullut vastaan voittanutta.
Yksi jenkkikin hämmästyi syödessään noita Taffelin versioita (baseball-kuvitus).
Siis nuo Nacho cheese balls? Nehän on mennyt ihan mauttomiksi. Joskus oli ihan parhaita snacksejä. Tai sitten oon saanut jotain huonoa erää.
 
Kaikki Taffelin sipsit on nykyään aivan mautonta paskaa jostain syystä. Estrella sentään yrittää vielä.
 
Lidlin viinietikkasipsit on parasta, harmi vaan että ne on melkein aina loppu.
Tuli muuten näiden perässä käytyä Lidlissä. Menee kyllä heittämällä viinietikkasipien kirkkaimmalle kärkisijalle. Ite oon tykänny Pringlesien mausta mut se perunahöttö ei vaan enää oikeen sytytä. Nää pääsee melko lähelle sitä Pringlesiä makumielessä, ja koostumuskin hipoo samalla täydellisyyttä. 6/5 ja käyn huomenna hakemassa loputki pussit taltee.
 
Jos tykkää siitä nacho mausteesta. Itse en tykkää. Haluan vain sen juuston maun.

Estrellan super juustot on ykkösiä.

Söin tänään ekaa kertaa Estrellan Superjuustoja. Mainioita oli, mutta omalla kohdallani häviäisi mennen tullen kaupoista kadonneille Estrella Sour Cream & Onion Cheese Puffseille. Ne oli muuten hyvin samanlaisia kuin Superjuusto mutta hieman pienempiä ja se maustaminen sopi niihin minusta täydellisesti. Harmi että katosivat parissa vuodessa lanseerauksesta.
 

Mainostavat uutuutena Roust tuotesarjaa. Kunhan eivät vaan olisi niitä samoja; paksuja, kuivia, kovia ja pahvinmakuisia lätysköjä joita myytiin muutama vuosi takaperin? En nyt muista nimellä silloin meni mutta yhteen kokeilukertaan jäi.
emmi_23252.png

emmi_23251.png
 

Mainostavat uutuutena Roust tuotesarjaa. Kunhan eivät vaan olisi niitä samoja; paksuja, kuivia, kovia ja pahvinmakuisia lätysköjä joita myytiin muutama vuosi takaperin? En nyt muista nimellä silloin meni mutta yhteen kokeilukertaan jäi.
Ihme hinku laittaa kaikkeen tuota kermaviiliä mauksi :sick:
 
Tämä! En kanssa yhtään itse välitä tosta sour creamista ja varmaan puoleen myynnissä olevista "makusipseistä" on tungettu tota perkelettä..
Pitää liittyä ihmettelijöihin mukaan. Muutenkin usein tulee tehtyä dippiä niin ne tehdään kermaviiliin, joten paljonko sitä kermaviiliä pitää sipsien kanssa oikein syödä?

Toisivat sen Buffalo Flavor Maxin takaisin. Ne sentään maistui hyviltä, myös ilmankin dippiä.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
259 271
Viestejä
4 507 397
Jäsenet
74 347
Uusin jäsen
Si-Pe

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom