Perkeleen naapurit.

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Centteri, 18.10.2016.

 1. Glory_hunter

  Glory_hunter

  Viestejä:
  58
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Odota vaan, kohta siirtyvät trumpettiin. Voi sitä riemua.
   
 2. Luukkonen

  Luukkonen

  Viestejä:
  2 193
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kyllä mulla on aina verhot auki, pimeällä käännän sälekaihtimia niin ettei kadulta näe sisään (asun 1/2 kerrosta pihatien yläpuolella) mutta takapihan puolella en tee mitään, ellei nyt panemaan ruveta muijan kanssa, mutta silloinkin tyyliin valot pois päältä niin ei sinne kukaan mitään näe.
   
 3. Myrkky

  Myrkky

  Viestejä:
  3 944
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kyllä, ihmettelen. Missä nyt lenkillä liikunkin, niin tuo taitaa olla suunnilleen ainoa kämppä missä ikkunat auki ja valot päällä.
  Ja kyllä, on kaihtimet kiinni, tai vähän rakosellaan, mutta valoverhot edessä. Tänne ei näe kadulta mitenkään sisälle. Saanpahan hiippailla vaikka nakkisilleen sisällä jos huvittaa. E: ja niin myös teen:lol:
   
  Vihuri ja Tonnin Seteli tykkäävät tästä.
 4. poskiholisti

  poskiholisti Team R&T

  Viestejä:
  78
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Näille on tullut naureskeltua moneen otteeseen. Laittaisivat paperia pönttöön ennen asiointia, niin ääniefektit vaimenevat. Ja sitä uutta kumppaniakaan tuskin kiinnostaa huohottaa oven toisella puolella muna kädessä kuuntelemassa, kun lyyli dreijaa savea pönttöön. Tai kyllähän sitä kaiken maailman sodomiittia löytyy nykypäivänä. Kuka minä olen tuomitsemaan :beye:
   
  Tonnin Seteli, Dudem ja Nutjob tykkäävät tästä.
 5. ZZRX

  ZZRX

  Viestejä:
  213
  Rekisteröitynyt:
  16.05.2018
  Tuosta verhokeskustelusta. Itse ymmärrän ainoastaan verhojen kiinni pitämisen vain JOS asut ykköskerroksessa katutasossa tai JOS oikeesti on toinen talo ihan muutaman metrin päässä että käytännössä kuulee ja näkee mitä toisen kämpässä puuhataan. Mutta jos asutaan normipaikassa jossa kerrosnumero on 2+ ja naapuritalo on noin 50m+ päässä niin en näe syytä pitää verhoja kiinni muuta kuin yöllä jos on tottunut nukkumaan verhot kiinni. Kaikki kiikariepisodit voi unohtaa koska ne ovat melko vainoharhaista juttua ja täyttävät luultavasti jonkinsortin rikoksen tuntomerkitkin. (Itselle ei nyt hirvee ongelma tämäkään)

  Ylipäätään aivan outoa sekin että yöksi täytyy sulkea verhot sellaisissakin huoneissa jossa ei edes ole. Henkilökohtaisesti itse asuin pitkään ilman verhoja kun remppasin eikä ollut ongelmaa ja nyt kun ei ole remonttia niin makuuhuoneen verhot on kokoajan kiinni ja muissa huoneissa ei ole kuin kapat. Ikkunat on valoa varten, niitä ei kannata alkaa turhaan pimentää verhoilla. Jos haluat peittää ikkunat niin rakenna talo jossa niitä ei ole .
   
  Jetula tykkää tästä.
 6. Delirium Tremens

  Delirium Tremens

  Viestejä:
  144
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016

  Itselläni on folioidut ikkunat. Ei ole hirveän kiva kun luhtitalon kulkukäytävä menee makuualkovissa sijaitsevan ison ikkunan takana... Tähän kun muutin niin ei muutakaan ollut kuin foliopaperia laittaa siihen hätään, enkä ole jaksanut irrotella sen koommin. Naapureissakin näkee mitä paksumpaa verhoa/ryijyä viriteltynä ikkunaan ja tuskin kukaan sitä viritystään aukoo oli yö tai päivä.

  On muuten myös etuovessa ikkuna ja omassa asunnossani eteisen väliovi myös ikkunallinen toisin kuin suurimmassa osassa asuntoja - myös sen olen teipannut umpeen kun ei siinä ole millekään verholle edes kiinnitysmahdollisuutta edes. Sauna on myös luhtikäytävälle päin ja saunan pienestä ikkunasta näkee sisään, ja kyllä, saunan ja kylpyhuoneen välinen ovi on lasia myös. Tietystikään mitään verhokiinnikkeitä ei tässäkään mutta pienellä naulalla/nastalla ikkunan yläpuoliseen puupanelointiin olen verhokangaspalan ripustanut. Arkkitehtoninen taidonnäyte tämä talo todellakin... Itseäni ei kiinnosta esitellä meisseliäni naapurin nisteille, vaikken kehostani kovin ujo olekaan. Eikä tässä tapauksessa ole edes kyse siitä kurkisteleeko joku vaan että olo olisi todella kuin näyteikkunassa (saunan ikkunaa lukuunottamatta, se ikkuna on sen verran korkealla)
   
 7. Junaski

  Junaski

  Viestejä:
  749
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Itselläni on aina sälekaihtimet auki asun katutasossa, ja paskon vessanovi ja asunnonovi auki ettei haju leviä omaan asuntoon, ja esittelen meisseliä naapurin naisille....Tottapuhuen eiköhän ole jokaisen oma asia pitääkö oviaan tai ikkunoitaan auki, kiinni tai verhoja ym. ikkunassaan, ei sen pitäisi kenenkään sielunelämää haitata.
   
  Cereal killah ja Sasos tykkäävät tästä.
 8. outonaapuri

  outonaapuri Pro Tukijäsen Köyhä

  Viestejä:
  1 455
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  No, muistaakseni joskus jostain luin että oman asunnon ikkunasta meisselin esittelyä naapuruston lapsille ei olisi kovin hyvällä katsottu.
   
  Kaitzschu, demo69, AHPU ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 9. PenttiMatikaisenKurupumi

  PenttiMatikaisenKurupumi

  Viestejä:
  70
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Uuden talon asukas rakensi tönönsä päätien viereen. Talossa isot ikkunat josta lähes aina näkee sisään. Harvoin olen verhoja nähnyt kiinni. Ei siinä mitään, kukin tyylillään.
   
 10. Lucas

  Lucas

  Viestejä:
  1 872
  Rekisteröitynyt:
  27.05.2017
  Ruotsissa verhojen aukipitäminen on todella yleistä:

  Kolumni: Ruotsalaisten verhottomuus on mysteeri – miksi yksi maailman yksityisimmistä kansoista paljastaa arkensa kaikkien katseltavaksi?

  "Ruotsalaisten verhottomuus on mysteeri – miksi yksi maailman yksityisimmistä kansoista paljastaa arkensa kaikkien katseltavaksi?

  Ei verhoja ja lamppu ikkunalaudalla. Se on tukholmalaisen valinta talven pimeinä iltoina, kirjoittaa HS:n Tukholman-kirjeenvaihtaja Petja Pelli.
  Näissäkin Tukholman kantakaupungin taloissa suljetut verhot olivat selvässä vähemmistössä.(KUVA: PETJA PELLI / HS)
  Petja Pelli HS
  Julkaistu: 29.12.2018 18:38
  TUKHOLMA.

  JOS SATTUISIN olemaan uteliasta sorttia, minun olisi helppo tarkkailla monen tukholmalaisperheen arkea.
  Tuolla nukutetaan vauvaa, tuolla katsotaan piirrettyjä valtavalta ruudulta. Tuo nuori pari on tainnut kutsua appivanhemmat illalliselle. Kohteliaasti kaataa nuorimies punaviiniä anopilleen.
  Kaikkea tätä näkisin, jos sattuisin vilkaisemaan ulos olohuoneeni ikkunasta esimerkiksi kello 20 illalla. Kotikorttelini Tukholmassa on tiiviisti rakennettua ja vastapäinen kerrostalo on lähellä.
  Verhoja ei ole lähes kellään. Tai jos on, ne pidetään yleensä sivuilla. Vanhemmilla sukupolvilla on kuulemma tapana ripustaa näihin aikoihin erityiset jouluverhot. Ei niitäkään silti suljeta.


  Sama näky toistuu missä tahansa Tukholman kaupunkialueella kävellessä: rivi toisensa jälkeen suojattomia ikkunoita. Kun Suomesta tuli tuttuja käymään, tämä oli yksi ensimmäisistä asioista, joita he ihmettelivät: missä verhot, missä kaihtimet?
  EI TIETENKÄÄN saa tuijottaa.
  Näin talven pimeydessä korrekti käytös on kuitenkin entistä vaikeampaa, kun lähes jokaiseen ikkunaan ilmestyy katseen kiinnittävä valonlähde. Kotikulmillani joulutähdet ovat niskan päällä, kyntteliköt vähemmistössä.
  Hyvin monella ikkunalaudalla seisoo myös kaunis jalkalamppu. Katsokaa, miten tunnelmallista meillä on!
  Kyselykierros ruotsalaisille toimittajakollegoille paljastaa lähinnä sen, että he yllättyvät kysymyksestä. Totta kai verhot pidetään auki. Pari heistä muistuttaa, että kokonaan verhoton olohuone on pikku hiljaa yleistynyt sisustustrendi. .... "

  Loput linkin takaa.
   
 11. Tonnin Seteli

  Tonnin Seteli

  Viestejä:
  1 512
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Siinähän se. Pakko olla, koska joku lankapuhelinihminen on niin päättänyt.

  Ei asuinhuoneistossa tarvita ikkunoita tai ainakaan joka saatanan suuntaan kuten perinne on. Monelle kelpaisi ikkunaton kämppä. Jos ei tarvitse tirkistellä tai poseerata, ei tarvitse ikkunoita.
   
 12. Sasos

  Sasos Köyhä

  Viestejä:
  307
  Rekisteröitynyt:
  24.11.2016
  Meinaatko oikeasti, että joku muu kuin peräkammarinpoika haluaisi asua täysin umpinaisessa kuutiossa? Sitten ihmetellään kun tulee vähän masennusta ja muuta mt-ongelmaa, kun auringonvalo on ihan vieras käsite.

  Perus suomalaisuus, ollaan niin syrjäytyneitä ja eristyksissä, että muiden täytyy olla jotain hippejä tai friikkejä jos ne pitää verhoja auki.
   
  Jetula ja V84 tykkäävät tästä.
 13. Tonnin Seteli

  Tonnin Seteli

  Viestejä:
  1 512
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Auringonvalo paskaisen kerrostalon ikkunan läpi jossain Hervannassa on muutenkin niin ja näin. Suomessa menee helposti muutaman kerran talvessa viikko näkemättä aurinkoa vilaustakaan. Silloin kun sitä näkyy, voi tehdä jopa niin innovatiivisesti että poistuu kotoa.
   
  Kaitzschu ja joku tykkäävät tästä.
 14. Delirium Tremens

  Delirium Tremens

  Viestejä:
  144
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Ei sellaista ainakaan suomeen rakenneta ihan tuosta vaan. Maankäyttö- ja rakennuslaki määrää yleisesti seuraavaa:

  Asuin-, majoitus- tai työtiloja sisältävä rakennus on sijoitettava ja rakennuksen tilat järjestettävä ympäristötekijät ja luonnonolosuhteet huomioon ottaen. Asuin-, majoitus- ja työtilassa on oltava ikkuna luonnonvalon saamiseksi. Työtilan ja yhden asuinhuoneistossa olevan asuinhuoneen valaistus saadaan järjestää myös toisen tilan kautta tulevalla välillisellä luonnonvalolla. Työtilan valaistus voidaan työn luonteen niin edellyttäessä järjestää osaksi tai kokonaan keinovalolla. Työtilan suunnittelussa on viimeksi mainitussa tapauksessa kiinnitettävä erityistä huomiota ilmanvaihdon riittävyyteen, uloskäytävien turvallisuuteen ja valaistukseen, tarpeellisten varajärjestelmien tarkoituksenmukaisuuteen sekä työtilan viihtyisyyteen. Asuin-, majoitus- tai työtiloja sisältävän rakennuksen teknisten ratkaisujen on kustannustehokkuus huomioon ottaen mahdollistettava edellytykset matkaviestinten kuuluvuudelle sisätiloissa, ellei kysymyksessä ole rakennus, jonka sisätilakuuluvuutta on vaimennettava.


  Muut lait ja asetukset päälle sitten määräävät kokoa ja sijoittelua. Osa kokoa ja sijoittelua määräävistä asetuksista, ainakin pelastustoimintaan ja paloturvallisuuteen liittyvät, tosin eivät vaadi juuri ikkunaa vaan ovikin kelpaa. Joten en tiedä mikä olisi pienin mahdollinen määrä ikkunapinta-alaa rakennukseen jos rakentaa ulko-oven joka huoneeseen... Mielenkiintoinen siitä tulisi joka tapauksessa.

  edit. ikkunapinta-alaa tuleekin olla asuinhuoneessa pelkästään valaistussäädöksen puitteissa 10% huonealasta joten oven rakentaminen ei muuttaisi tilannetta

  Jotta ei mene aivan offtopic niin todettakoon että oma NFH on ilmeisesti saanut häädön. Joku nisti tuossa asui muutaman kuukauden ja pisti ilmeisesti kämpän melko paskaksi lyhyessä ajassa (joo kurkistin ikkunasta nyt kun on ollut hiljaista pari viikkoa eikä ole elämää näkynyt). Juuri oli edellisen nistin jäljiltä korjattu syksyllä. Eipä tarvitse miettiä miksi on joka vuosi vuokrat nousseet tässä vaikka on ns. voittoa tavoittelemattoman asumisyhdistyksen talo. Ei tule ikävä tuotakaan naapuria. Mihin kellonaikaan tahansa saattoi alkaa seinän potkiminen tai vastaava aktiviteetti eikä päihteistä käytävät rahariidat myöskään katsoneet kellonaikaa. Sanomattakin selvää että 1hlö asunnossa vietti aikaa keskimäärin huomattavasti enemmän väkeä. Niin ja röökiä poltti tietysti väki välillä parvekkeella vaikka se on kiellettyä ilmanvaihtokanavien sijoittelun vuoksi ja tuon asunnon etuovelta tupakkikatokselle on matkaa noin 4 metriä.
   
  Viimeksi muokattu: 12.02.2019
  Tonnin Seteli tykkää tästä.
 15. Taika-Jim

  Taika-Jim

  Viestejä:
  549
  Rekisteröitynyt:
  01.12.2016
  Pyydä paikallisesta tarrafirmasta tarjous etch-kalvosta. Se tekee ikkunoista läpinäkymättömät, valo pääsee sisään kuitenkin. Jos ei haittaa se, että ulos/sinään ei sitten näe. Tai voihan sitä laittaa osaan ikkunaa, vaikka silleen että raja menee siinä rinnan korkeudella. Näkee ulos, mutta ei haittaa vaikka munasillaan kävelee sisällä.
   
 16. ?..

  ?..

  Viestejä:
  371
  Rekisteröitynyt:
  06.04.2018
  Ellei nyt ikkuna ole siinä kadun tasossa niin muussa tapauksessa eiköhän nämä ikkunanteippaajat yms ole enemmän tai vähemmän mielenterveysongelmaisia. Normaali ihminen nauttii valosta ja elämän ja maisemien tarkkailusta. Sälekaihtimet voi tottakai taivuttaa niin, että suora näköyhteys esim viereisestä talosta estyy.
   
  Jetula ja Nutjob tykkäävät tästä.
 17. Delirium Tremens

  Delirium Tremens

  Viestejä:
  144
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  En kyllä vuokraluukkuun mitään tarroja ala asentelemaan/asennuttamaan. Makuualkovi on muutenkin sellainen ettei sielä ole mitään muuta kuin vaatekaapit ja 120cm sänky. Ja pimennys, siis pimennys ei mikään hämärrys, pitää jollain saada kuitenkin aikaan myös kesäksi niin hyöty valon saamisesta sinne päiväaikaan olisi hyvin minimaalinen.

  edit. Ja tosiaan oma kämppä on maan tasossa eli tuossa voi pyöriä muutkin kuin avaimelliset ikkunan takana. Kaikissa kerroksissa kuitenkin sama pohjaratkaisu (paitsi kulma-asunnot jotka on isompi perheasuntoja.)
   
 18. Zyrppa

  Zyrppa

  Viestejä:
  881
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Nyt kun ollaan taas pitkällä offtopicissa, niin sanonpa vielä että edellisessä kämpässä (maantasalla) pistin keittiön ikkunaan sumeaa dc-fixiä. Alareunasta n. 30-40 senttiä sumennettu, niin ei kadulla kulkeneet nähneet sisälle. Sen verran kuitenkin itseä ahdisti tuo. Ja helposti varmaan olisi lähtenyt irti kun muutin, mutta ajattelin jättää seuraavalle jo valmiiksi, ei vuokranantajakaan mitään sanonut.
   
  joku tykkää tästä.
 19. t11ker1

  t11ker1

  Viestejä:
  56
  Rekisteröitynyt:
  03.11.2016
  Offtopicia lisää verhoista ja yöllä sulkemisesta, niin moni varmaan haluaa (aivan) pimeässä nukkua.
   
 20. Vihuri

  Vihuri

  Viestejä:
  369
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016

  No jo on outo kommentti =)

  Minä suljen kyllä kaihtimet aina kun ilta tulee ja valot laitan kämppääni ja pimennysverhot makkarissa kesät talvet, nukuttaapa paremmin. Kannattaa kokeilla.
   
  Tonnin Seteli ja joku tykkäävät tästä.
 21. ZZRX

  ZZRX

  Viestejä:
  213
  Rekisteröitynyt:
  16.05.2018
  Sillon on yleensä jonkin sortin nukkumisongelmia jos tarvii saada kämppä säkkipimeäksi jotta saisi unta. Normaali iltahämärä riittää ja herääminen tapahtuu luontevasti auringon noustessa.
   
 22. outonaapuri

  outonaapuri Pro Tukijäsen Köyhä

  Viestejä:
  1 455
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Paitsi jos esimerkiksi työn takia nukkuu aina päivällä tai asuu alueella jossa ei aina aurinko laskekkaan kunnolla jne jne.
   
  Tonnin Seteli tykkää tästä.
 23. Vihuri

  Vihuri

  Viestejä:
  369
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Juu, on se nukkumisongelma nimeltään valoisuus.

  Jännää että jotkut (narsistit? introvertit?) kuvittelevat, että kaikki elävät samalla tavalla kuin he, tai ainakin heidän pitäisi tehdä niin. Tätä en varmaan opi koskaan käsittämään.
   
  Melchor, demo69, Curver ja 5 muuta tykkäävät tästä.
 24. GuntherPrien

  GuntherPrien

  Viestejä:
  641
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Esim. vuorotyössä joutuu nukkumaan silloin kun muut ovat töissä. Itselläni oli nykyisen työn alkuaikoina suuria nukkumisvaikeuksia. Nukkumisesta ei tullut mitään vaikka olisi ollut rättiväsynyt yövuoron jälkeen, puolenpäivän jälkeen heräsi pelkkään valoisuuteen. Yksi parhaimmista hankinnoista on ollut pimennysverhot makkariin, tosin nykyiseen asuntoon muuttaessa jouduin muutaman kuukauden jälkeen muuttamaan makkarin järjestystä univaikeuksien takia. Pienestä tuuletusikkunasta tuli sen verran valoa, että se häiritsi nukkumista, sängyn siirtäminen toisaalle auttoi tuohon.
   
 25. Jetula

  Jetula

  Viestejä:
  56
  Rekisteröitynyt:
  19.11.2018
  Elämää Hollannissa – Narratiivi


  Joka ikinen vastaantullut Hollantiin muuttaneiden blogi/haastattelu/televisiosarja/tms mainitsee saman verhottomuuden. Alkuun siellä asuessa ihmettelin itsekin verhottomuutta jopa intiimeissäkin asioissa. Mm. se kun vastapuolen opiskelija-asunnossa tytöt vahasivat haarojaan yllättävän usein ikkunassa. Mutta sitten tajusin, että karvathan näkyykin kaikista parhaiten auringonvalossa. Eli ihan järkisyy se on tuossakin ja kosmetologituttu tiesi heti mistä on kyse (mikä herätti enemmän kysymykiä hänen liiketilastaan ja asiakkaiden yksityisyyssuojasta o_O
  ).

  Mutta toki aina olin itsekin pitänyt ihan Suomessakin verhoja auki ja oman kerrostalo-osakkeen valitsin suurten ikkunoiden ja asunnon valoisuuden takia. Naapuritaloon näkyi sen talon kaikista asunnoista, koska suurin osa asukkaista piti verhoja päivisin auki. Luonnonvalo rentouttaa.


  Ja tärkeimpänä tässä offtopicissa. Ihan kenenkään verhoja tuomitsematta. Joskus joku mielenterveyden proffa oli sitä mieltä, että suomen sälekaihdin- ja verhokulttuuri on yksi ikävimpiä aiheita mt - asioiden kansanterveydessä. Ihminen tarvitsisi nyky-yhteiskunnassa kaiken mahdollisen luonnonvalon valveilla ollessaan.
   
 26. GJ

  GJ

  Viestejä:
  145
  Rekisteröitynyt:
  27.10.2016
  Hollannissa huomasi hyvin tuon verhottomuuden, usein kävellessä aivan ikkunan takaa niin että näki isännän puhelimen näytön lukea. Itse tykkään pitää kotona kaihtimet auki paitsi öisin, vaimoke niitä on kyllä aina sulkemassa (paitsi päiväksi pitää avata, kun ei ole ketään kotona...).
   
  Rikardo tykkää tästä.
 27. Awelonian

  Awelonian Residentti maahanmuuttaja

  Viestejä:
  1 081
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Tässä kun rakennettin okt, ei tullut ainoakaan sälekaihdinta mihinkään ikkunaan. Mun mielestä sälekaihtimet on ehkä maailman rumin asia ikinä. Jos ihmisiä hirveästi kiinnostaa katsella, niin siitä vaan. Pimennysverhot toki makkarissa, koska muuten ei aina saa unen päästä kiinni helpolla ellei ole hämärää huoneessa, mutta that's it. Olkkarissa on 2 metriä leveet ja 2,2m korkeet ikkunat "lattiasta kattoon" eikä kyllä tulisi mieleenkään mitään rumentajaa niihin pistää kiinni.

  Kai tää on joku kulttuurijuttu. Onneksi en ole suomalainen tässä suhteessa. Mamut pilaa teitin sälekaihtimetkin.
   
  Rikardo, Sasos, ZZRX ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 28. Vihuri

  Vihuri

  Viestejä:
  369
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Mikä tappaa melatoniinin tuotannon jota tarvitaan nukkumiseen? Valo.
  Turha tuskailla että huonosti nukuttu, jos verhot auki.
  Mä olen sen verran "hullu", että luulen nukkuvani huonosti vaikka olisi silmälaput silmillä, jos kroppa saisi valoa. Ei voi mitään tälle "vialle" :p
   
 29. D`Walker

  D`Walker

  Viestejä:
  238
  Rekisteröitynyt:
  05.11.2016
  Kai noita sälekaihtimia voisi auki pitää useammin jos asuisi okt:ssa tai korkean kerrostalon ylimmässä kerroksessa. Itse ainakin tulisin hulluksi jos ei olisi sälekaihtimia ikkunassa. Kaksioni molempien huoneiden ikkunat ovat sisäpihalle, ja toinen talo on alle 25m päässä. Tuossahan menettäisi kaiken yksityisyyden jos verhoja ei olisi. Toki meitä on moneen junaan, koska vastapäisessä talossa asuu nuoripari joka ei sulje verhoja koskaan. Harrastavat seksiäkin valot päällä ja verhot auki. Kesällä vielä tuuletusikkunat auki joten audiokin löytyy.

  Auringonvalosta saa muutenkin ihosyövän. Näytön led-valosta ei. :)
   
  Vihuri tykkää tästä.
 30. outonaapuri

  outonaapuri Pro Tukijäsen Köyhä

  Viestejä:
  1 455
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Useampia vuosia on muutamassa eri pätkässä pelkkää yövuoroa tullut väännettyä ja kyllä se nukkumakoppi täytyy saada pimeäksi.

  Itteä ei niin haittaa jos joku muuten sisään näkee. Meillä on suihkukin käytännössä heti tiell näkyvän etuoven (vanhanaikainen ovi, puolet lasia) ja muuten tulisi kyllä steppailtua ihan rauhassa siinä munasillaan mutta jotenkin jäytää ajatus että se toinen osapuoli voisi siitä nolostua. Kerran mä sieltä ulos tulin ja jotkut kaksi random eukkoa oli tulossa kyselemään asiaa x ja nehän oli heti aivan punaisena kun mut yllättivät.

  Mutta toki mä nyt riivin muutenkin itseni heti munasilleen kun se vaan jollain lailla on sosiaalisesti hyväksyttävää.
   
 31. Tonnin Seteli

  Tonnin Seteli

  Viestejä:
  1 512
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Vaikeus hyväksyä erilaisuutta taitaa enemmän olla ekstroverttien pomottavien kiusaajatyyppien ominaisuus kuin mitenkään introvertteihin liittyvää. Nämä juuri pilkkaavat mt-ongelmaiseksi ja introvertiksi ja miksi tahansa, jos tekee jotain vähänkin heidän kuplanormistaan poiketen.

  Toisaalta ihan silkka tyhmyys ja näköalattomuus tätä enemmän selittää kuin mikään luonnetyyppihuuhaa. Liekö solipsismi lähelle oikea käsite kuvaamaan tällaista lapsen tasolle taantunutta kokemusmaailmaa, joka sivunmennen sanoen on naisilla yleisempi. Nämä ihmiset neuvovat pimeän auton takapenkiltä kuskia osoittaen selän takana sormella ja sanoen "tonne". Heidän on vaikeaa tai mahdotonta asettua toisen asemaan, koska suuren osan ajasta he eivät edes tiedosta, että muitakin on olemassa.

  Narsismi ei tähän nähdäkseni liity kuin hyvin etäisesti. Tarkemmin tutustuessa voi kyllä huomata, että pahasti narsistisissa yksilöissä on keskimäärin muutakin vikaa.

  Toki itserakkaus ja rajoittunut havaintokyky molemmat näyttäytyvät joissakin tilanteissa vastaavana itsekkyytenä ja epähuomaavaisuutena.
   
  Skøgø ja JRantajoki tykkäävät tästä.
 32. micko

  micko

  Viestejä:
  480
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  En osannut pimeässä nukkumista arvostaa kun niin kaupungissa asunut aina, että katuvalot paistaa sisään vaikka sälekaihtimetkin olisi kiinni. Nykyään asun okt-lähiössä, mutta katuvaloihin on riittävän pitkä matka, että makuuhuone on yöllä oikeasti pimeä. Onhan tämä huomattavasti miellyttävämpää kuin valoisuus.

  Ekaa kertaa tässä osoitteessa ymmärrän yövalojenkin merkityksen.
   
 33. Zyrppa

  Zyrppa

  Viestejä:
  881
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Tässä jännitetään että kauanko saa asua ilman naapureita. Alapuolella kaksi asuntoa tyhjeni nyt, vastapäinen on ollut tyhjänä keväästä asti ja seinän takanakaan en ole kuullut tai nähnyt ketään kesän jälkeen. Pari kerrosta alempana taitaa olla toinenkin kämppä tyhjänä jos en väärin ole ymmärtänyt.
  Täytyy toivoa ettei mitään nistejä muuta:dead:
   
 34. Muumi

  Muumi

  Viestejä:
  50
  Rekisteröitynyt:
  24.12.2016
  Kohonnut todennäköisyys, jos on noin paljon tarjontaa asunnoista.
   
 35. ZZRX

  ZZRX

  Viestejä:
  213
  Rekisteröitynyt:
  16.05.2018
  noup, tuo alkaa mennä jo aikamoiseksi nimittelyksi. Ei tarkoitus ollut olla suvaitsematon joka ei hyväksy mitään omasta poikkeuvaa vaan välttää ylimääräistä hyödytöntä toimintaa johon haaskautuu kallisarvoista aikaa. Verhojen avaaminen ja sulkeminen ees sun taas kuluttaa turhaan verhoja ja aiheuttaa ylimääräistä pölyä. Ylimääräistä meteliäkin toiminnasta saattaa tulla. Jätän ulkopuolelle tästä nuo vuorotyöskentelijät jotka eivät pysty tottumaan säännölliseen unirytmiin kun työvuorot vaihtelee ees sun taas, mutta muita kansalaisia tämä koskee ellei ole muuta riittävän perusteltua syytä.
   
 36. petepas

  petepas

  Viestejä:
  568
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Verhojen kuluminen ja ylimääräinen meteli :D

  Itse vedän verhot kiinni kun käy nukkumaan, oli sitten mikä vuorokauden aika tahana. Verhojen hommahan on saattaa nukkumispaikka hämäräksi jotta unen saanti helpottuu. Ostan sitten uuden verhot kun on liian kuluneet ja naapurit saavat vain tottua kauheaan metelöintiini.
   
  Tonnin Seteli, Kaitzschu ja Nutjob tykkäävät tästä.
 37. Armatt

  Armatt

  Viestejä:
  508
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Itsellä loistaa katuvalo aikalailla tuossa ikkunanvieressä ja olen makkariin laittanut pimennysverhot sälekaihtimienlisäksi.
   
 38. outonaapuri

  outonaapuri Pro Tukijäsen Köyhä

  Viestejä:
  1 455
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Minkälaiset peltiverhot siellä on jos niiden aukaisu tai sulkeminen kuuluu yhtään mihinkään :eek:
   
 39. ZZRX

  ZZRX

  Viestejä:
  213
  Rekisteröitynyt:
  16.05.2018
  Kyllä ne vanhanmalliset metallinipsut rapisee+kolisee ja sit nuo metalliset ikkunan sisällä olevat sälekaihtimet pitää metelii jos ne tiputtaa kerralla eikä laske rauhassa alas. Tuskin naapuriin kuuluu, mutta samassa asunnossa saattaapi jo kuulua viereisiin huoneisiin. Lisäks meteli moninkertaistuu jos moni sattuu nykii yhtäaikaa. Sit on olemassa niitä sähkökäyttösii joissa vielä kovempi meteli. Niinjoo nuo sähkökäyttöset olikin tosiaan yks riippakivi lisää. Ne kun kuluttaa kallista enerkiaa niin että kohta joudutaan niiden yleistyttyä rakentamaan taas uusi ydinvoimala.
   
 40. living_death

  living_death ★ Still alive ™

  Viestejä:
  1 946
  Rekisteröitynyt:
  15.11.2016
  Itse suljen kaikki kaihtimet aina kun alkaa hämärtämään.

  Vastapäisessä talossa asuu pari eläkemummoa, jotka kyyläävät kaiken aikaa ikkunasta ja tarkkailevat ketä pihalla liikkuu, kuka vie roskapussia jätekatokseen tai kuka parkkeeraa auton.

  Itsekin vaihdoin tietokonepöydän olohuoneen ikkunan eteen ja en halua, että tekemisiäni tarkkaillaan, joten olohuoneen ison ikkunan kaihtimet ovat aina vain sen verran auki ettei naapuritalosta näe sisälle saakka.

  Kesäksi ajattelin lisätä valoverhot, että kasvit saisivat luonnonvaloa ja kaihtimet voisi pitää auki siihen saakka kunnes on menossa nukkumaan.
   
 41. innos

  innos

  Viestejä:
  793
  Rekisteröitynyt:
  29.03.2017
  Se kaamea verhojen tuska kuitenkin kestää noin sekunnin tai korkeintaan pari. Vertaa sitä vaikka päivittäin kailottavaan oopperalaulajaan ja nokkahuilun pillittäjään. Pari kerrosta ylempänä asuva vetää settiään jopa kylppärissä, eli kyllä kaikuu mukavasti.
   
  Nutjob tykkää tästä.
 42. miloytyn

  miloytyn

  Viestejä:
  196
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Täytyy kyllä sanoa että verhojen avaaminen/sulkeminen ei kuulu asioihin mikä olisi ikinä edes käynyt mielessä että voisi kuulua naapuriin/naapurista.
  Olisi kyllä hauska käydä asunnossa missä tämä on ongelma.
   
  Tonnin Seteli, ThinG, Nutjob ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 43. Kvarkki

  Kvarkki

  Viestejä:
  1 050
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Vanhanmallinen "kisakireä" rullaverho. Sen päästää alhaalta ylös, niin varmasti kuuluu. Vastaavasti samanlainen heikossa hapessa, kun sitä kiskotaan alaspäin. Kuuluvuutta auttaa, jos lukitusmekanismi on vähän paska eli operaatiotio toistuu kirosanojen kera muutaman kerran. Ei tuosta nyt kyllä kenenkään päivän pitäisi silti pilalle mennä.

  e: Toisaalta kyllähän tuollainen kiskomallikin pitää ääntä, jos ne nipsut liikkuvat huonosti ja kunnolla riuhtoo :sori:
   
  Tonnin Seteli ja ZZRX tykkäävät tästä.
 44. ZZRX

  ZZRX

  Viestejä:
  213
  Rekisteröitynyt:
  16.05.2018
  Juurikin näin. Ei tästä toki päivä mene piloille, mutta tämä on yksi miinuskohta verhojen veivaus käytäntöön. Paljon muutakin huonoa varmasti löytyy kun riittävän pitkäjänteisesti tutkii asiaa.
   
 45. Taika-Jim

  Taika-Jim

  Viestejä:
  549
  Rekisteröitynyt:
  01.12.2016
  Onko salakakkaajan casessa mitään uutta?

  Kaverin puolesta kyselen
   
  Tonnin Seteli, Cereal killah, Nutjob ja 4 muuta tykkäävät tästä.
 46. qtba

  qtba

  Viestejä:
  96
  Rekisteröitynyt:
  03.11.2016
  Ehdottaisin että liimaisi siihen aitaan "do not shit here" -kyltin käännettynä kiinaksi, vietnamiksi ja thaiksi. Siinä olisi ihmettelemistä itse kullakin.
   
  rane58 ja Vihuri tykkäävät tästä.
 47. jee

  jee

  Viestejä:
  1
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Edellisessä asunnossa (80-luvun kerrostalo) alakerran verhot kuuluivat niin selkeästi, että niiden vetoon heräsi käytännössä varmasti. Äänestä päätellen siellä oli katossa kiinni sellaiset "helminauhasta" vedettävät rullaverhot/kaihtimet, joita oli tietysti aivan pakko riuhtoa niin lujaa kuin pystyy.
   
  ZZRX tykkää tästä.
 48. outonaapuri

  outonaapuri Pro Tukijäsen Köyhä

  Viestejä:
  1 455
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  No saahan sitä vaikka panemisen kuulumaan naapuriin jos oikein haluaa sen äänekkäästi tehdä :D
   
 49. Junaski

  Junaski

  Viestejä:
  749
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Täällä kummasti päätyvät kaikki alkoi, nistit ym. venkulat asumaan tiettyihin vuokrataloihin. Eräässä kaupunginosassa on talo jonka asukkaista varmaan 95 prosenttia on em. porukkaa, siellä ne sitten pistelee toisiaan pataan harva se päivä, ja satunnaisesti hengiltä.
   
 50. Josef

  Josef Ебать с Америкой, Россия снова велика.

  Viestejä:
  119
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Parempi kai se niin on ko se, että loisivat ihmisten keskellä ja häiriköivät, lanssikuskit ja poliisitki osaa perille ilman navia.
   
  Muumi tykkää tästä.