1. Tervetuloa uudelle suomalaiselle tietotekniikkafoorumille. Foorumia kehitetään edelleen, joten pyydämme raportoimaan mahdollisista ongelmista ja kehitysehdotuksista palauteketjuun.

  Foorumin ominaisuuksia: SSL-suojaus, Tapatalk-tuki, avatarit, kauppiaspalaute, vaalea/tumma teema, liitetiedostot, kirjanmerkit viesteihin, chat jne. Löydät foorumin myös lyhytosoitteilla: techbbs.fi & iobbs.fi

  Poista ilmoitus

Pelimoottoreista keskustelua (Unreal Engine, Unity, Source, jne)

Viestiketju alueella 'Ohjelmointi, pelikehitys ja muu sovelluskehitys' , aloittaja Jean_Sipulius, 17.10.2016.

 1. ajanhallinta

  ajanhallinta

  Viestejä:
  7
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Onkohan nämä nyt niitä "Unity way" -juttuja? Muutama huomio:

  - Unityn omaa Input Manageria ei voi säätää mitenkään ajon aikana, vaan tähän tarvitaan oma erillinen input manageri.
  - Terrainin puita ei voi yksilöidä mitenkään, prefabissa olevat tagit, skriptit yms. eivät ole käytössä ajon aikana. Itse ratkaisin ongelman erillisellä skriptillä, joka hakee puun koordinaatit alussa ja spawnaa näille erillisen objektin, jossa trigger collision.
  - Yli 4 vuotta vanha bugi, joka estää Terrainin maalaamisen muulla kuin ensimmäisellä materiaalilla + Terrain työkalujen arvojen vaihdon, ellei klikkaa välissä muuta GameObjectia. Korjaantuu Window -> Layouts -> Default.
  - Valot ei aina renderöidy -> projekti ei buildaannu. Yleensä korjaantuu ruksimalla kaikki objektit Static ja ruksimalla uudestaan Static pois päältä.

  Nämä (ja muut) kun tietää, niin eipä siinä mitään. Mutta kun ei tiedä, niin kuluu aikaa. Pitäisi listata nämä kaikki asiat niin voisi joku säästyä päänvaivalta.

  Mutta muuten on ihan hyvä, helppo ja nopea softa pelidevaukseen.
   
 2. Ctzn_no7

  Ctzn_no7

  Viestejä:
  81
  Rekisteröitynyt:
  26.10.2016
  hieno bugi löytyi UE 4.14 versiosta
  Construction scriptissä Cast:llä ref child actoristä talteen.
  Compile ilman erroreita, testit editorissa pelatessa että toimii, mutta projektia ei enää saa auki ellei deletoi koko uassettia.
  ttu viikko työtä viemäristä alas :dead:
   
 3. kreivi_krapula

  kreivi_krapula

  Viestejä:
  16
  Rekisteröitynyt:
  27.10.2016
  Onko versionhallinta tuttu? Jos ei niin suosittelen kyllä perehtymään ja ottamaan käyttöön. Unrealin kanssa toki hiukan hankala juurikin noiden .uasset filujen kanssa, mutta kyllä se niidenkin kanssa auttaa. Järkevällä tallennus commit+push syklillä ei pitäisi mennä työtä hukkaan.
   
  Bladekill tykkää tästä.
 4. Ctzn_no7

  Ctzn_no7

  Viestejä:
  81
  Rekisteröitynyt:
  26.10.2016
  pitäis jaksaa viritellä git pystyyn.
  piti kyllä koko projekti portata vanhempaan versioon samalla, alkoi muutenkin nyppiä tuo muistivuoto bugi
   
 5. kreivi_krapula

  kreivi_krapula

  Viestejä:
  16
  Rekisteröitynyt:
  27.10.2016
  Jees. Itellä käytössä BitBucket+SourceTree combo ja hyvin on pelittänyt, git pohjalla tuossakin. Ilmainen repo ilman open source vaatimusta, mut toki rajoitettu sit käytettävissä olevan tilan ja muistaakseni tiimin jäsenmäärän osalta. GLFS ois myös nykyään saatavana mut se tais maksaa jotain, en ole jaksanut asiaan liiemmin perehtyä kun pusken vaan pääasiassa koodia tuonne niin ei ole ollut tarvetta.

  Aika maltillisesti olen päivitellyt tuota enginen versiota (taitaa olla 4.13.X käytössä nyt) ja previeweihin en ole edes koskenut. Käytän mieluummin aikaa pelin edistämiseen kuin editorin ongelmien kanssa tappeluun. Tosin 4.14 kai piti jo olla stable joten sinällään kyllä ikävä tilanne.
   
 6. Ctzn_no7

  Ctzn_no7

  Viestejä:
  81
  Rekisteröitynyt:
  26.10.2016
  4.14.2 taitaa olla viimeisin release, yleensä ne alkaa olemaan aika stabiileja ekan päivityksen jälkeen mutta jos en väärin muista niin Epic games ilmoitti muuttavansa päivitys sykliä nopeammaksi(vähemmän uutta useammin) joten vähän pelottaa että 4.15 tulee olemaan yhtä surkea.
   
 7. Kura

  Kura

  Viestejä:
  8
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Unityn Input manageria ollaan feidaamassa pois ja uusi on betassa.
  https://forum.unity3d.com/forums/new-input-system.103/
  Oman kirjoittaminen ei tosin ole mikään pitkä homma myöskään.

  Ei voi koska pellin alla ne on gpu instansoitu ilman GameObjecteja performancen takia. Tekemällä jokaiselle erillisen objektin rikot sekä instansoinnin että staattisen batchayksen, mikä tuskin haittaa jos puita on alle 50.

  Unityn Terrain systeemi on aina ollut vitsi ja täysin kelvoton oikeiden pelien tekemiseen. Sitäkin ollaan feidaamassa pois ja uusi pitäisi tulla betaan kohta.
   
  ajanhallinta ja Xiyng tykkäävät tästä.
 8. ajanhallinta

  ajanhallinta

  Viestejä:
  7
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Kiitos Kura näistä tiedoista. Eihän tuo oma Input Manager mahdoton homma ole ja onhan noita ilmaisiakin netti pullollaan. Olisi vaan voinut olettaa, että totta kai in-game kontrollien säätö on ihan perus feature. Mutta odotellaan uutta ja käytetään jotain muuta sillä välin.
  Eihän tuo erillisen collision objektin spawnaaminen pitäisi vaikuttaa staattiseen batchaykseen / instantiointiin? Puut siis käyttävät omaa Terrain Collideria ja niiden puiden koordinaattien perusteella niiden päälle vaan spawnataan erillinen GameObject, jossa on Box Collider (trigger) ja tagi, alkuperäisiin puihin ei siis kosketa millään tavalla.
   
 9. Kura

  Kura

  Viestejä:
  8
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Tuossa tapauksessa ongelmaa ei ole. Käsitin aiemmin että spawnaat puut skriptissä erillisinä gameobjekteina.
   
 10. PÌÎUW®[ªøËrhl¾ÇÌ°1¿¼

  PÌÎUW®[ªøËrhl¾ÇÌ°1¿¼ Make ATK Great Again

  Viestejä:
  57
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Alkoi kiinnostamaan tuo Unreal Engine (v4.15). Vaikuttaa aika pätevälle jos lähtisi vähän tekemään jotain 2D peliä yläkuvakulmasta tai sivusta. Plussaa siitä että C++ koodia pääsee kirjoittamaan mutta samalla monet asiat on helppoa click-click toiminnallisuutta.

  Taustalla 10v C++ koodailua ja on tullut testattua, cocos2d-x, libgdx, unity, itse tehty engine räpöstys.
   
 11. Ctzn_no7

  Ctzn_no7

  Viestejä:
  81
  Rekisteröitynyt:
  26.10.2016
  Eikun vaan, mainitakseni että vaikka siellä plugin listassa lukee Paper2D niin se jäi kehitysasteelle yleisön kiinnostus-pulan vuoksi.
  Suosittelen myös käymään Blueprintin perusteet läpi ensin, helpottaa hommaa myöhemmin.

  Unreal Slackers - discord kanavalta löytyy ehkä eniten tietotaitoa
   
 12. PÌÎUW®[ªøËrhl¾ÇÌ°1¿¼

  PÌÎUW®[ªøËrhl¾ÇÌ°1¿¼ Make ATK Great Again

  Viestejä:
  57
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Okei hyvä tietää. Tässä ideoinut nyt vähän niin ei tuo paljoa kummempi olisi tehdä ihan 3D asseteilla vaikka jotain tower defense peliä. Nuilla blueprinteillä varmasti saa aika nopeaa prototyyppiä kasaan jossa ukkelit juoksee navigointi meshiä pitkin startista maaliin. Sinne sitten erinäköisiä objekteja "torneiksi" jotka tekevät damagea näihin uniitteihin.

  Pitää vähän pyöritellä ja katsella mitä tapahtuu.
   
 13. Ctzn_no7

  Ctzn_no7

  Viestejä:
  81
  Rekisteröitynyt:
  26.10.2016
  voi sitä käyttää ihan pääkielenäkin ainakin pelilogiikalle. Jos sitten jokin tuntuu toimivan hitaasti niin VS auki ja korvaa pätkän blueprinttiä omalla custom c++ nodella ja homma jatkuu. Ehkä isoin etu on BP:n järkyttävän lyhyt compile aika, isokin projekti on valmis ykkös sekunneissa riippumatta muutosten määrästä.
   
 14. kreivi_krapula

  kreivi_krapula

  Viestejä:
  16
  Rekisteröitynyt:
  27.10.2016
  Mikään ei tosiaan estä blueprinteillä vaikka koko pelin tekemistä, mutta kun hommat on vähän monimutkaisempia niin alkaa tulla melkoisia spagettihirviöitä noista kaavioista. Tähän toki auttaa kun tekee alignmentit kunnolla ja siirtää kamaa macroihin/funktioihin, mutta kaikki tämä vie myös aikaa.

  Tosiaan noiden blueprinttien nopea compile on erittäin käytännöllinen, varsinkin kun joutuu hienosäätämään jotain arvoja. Onneksi nämä eivät sulje toisiaan pois ja olen usein päätynyt luomaan C++:lla kantaluokan mistä valjastetaan funktioita ja muuttujia blueprinttien käytettäväksi. Blueprint tietysti sitten peritään tuosta c++ kantaluokasta ja pelissä käytetään noita blueprint versioita.
   
 15. PÌÎUW®[ªøËrhl¾ÇÌ°1¿¼

  PÌÎUW®[ªøËrhl¾ÇÌ°1¿¼ Make ATK Great Again

  Viestejä:
  57
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Eilen tutkailin tarkemmin tuota käyttöliittymää UE4 ja heitin TowerDefense assetti modeleita drag and dropilla sisään. Aika kätevästi tuossa tekee ihan käsin nuita leveleitä (edge snap) ja vaikka assetit on low-poly ilmais ripulia niin UE4:n valaistus engine tekee niistäkin ihan katsottavan näköisiä. Olisi kyllä tosi kiva jos näitä 3D-leveleitä saisi rakennettua yhtä helposti mitä 2D tile-karttoja. Preview kuvien tihrustaminen assetti ikkunasta on vähän vaivalloista, mutta kun palikan löytää niin sen siirtäminen top-viewistä oikealle paikalle on nopeaa.  e: Jos on vinkkiä millaisella softalla voisi generoida leveleitä helposti niin antakaa palaa. Tuommoinen Tower Defense kenttähän voisi olla rakennettu vain yhdeksi meshiksi ja latailee niitä sitten sen mukaan kun leveli vaihtuu. Tai sitten mad-scientist visiona tuli mieleen että voiko tehdä jotain blueprinttiä joka generoi leveleitä näistä asseteistä? Noh ehkä joskus.
   
  Viimeksi muokattu: 23.03.2017
 16. Ctzn_no7

  Ctzn_no7

  Viestejä:
  81
  Rekisteröitynyt:
  26.10.2016
  Eihän sitä kannata sipistellä ennenkuin sen on valmis. Kyllä aika spagettimonstereita näkee porukalla, vaikka kaikki vois jakaa tai kutistaa omiin graaffeihinsa riippuen asiayhteydestä, esim. hahmon mesh-materiaalien valinta ja kontrollit tuskin tarvitsee olla samalla sivulla.

  Mappigeneraatio on täysin mahdollista blueprintillä, siitä muistaakseni on yksi opetusvideokin jossain.
  Oma projektini kasaa mapin .txt tiedostosta, rajoitteena että BP alkaa tahmaamaan isojen looppien kanssa joten siihen kannattaa käyttää cplussaa
   
 17. CalEpitan

  CalEpitan

  Viestejä:
  950
  Rekisteröitynyt:
  24.11.2016
  Laittakaapa jotain oikein kauniita pelimoottori demo videoita tuubista
  Joitain etsiskellyt ja mielestäni kauneinta grafiikkaa tehnyt Unreal Engine
   
 18. ics

  ics

  Viestejä:
  22
  Rekisteröitynyt:
  06.01.2017
  Ööh, grafiikka voi olla nättiä millä tahansa pelimoottorilla. Se vaan riippuu tekijästä ja taidosta.
   
 19. PÌÎUW®[ªøËrhl¾ÇÌ°1¿¼

  PÌÎUW®[ªøËrhl¾ÇÌ°1¿¼ Make ATK Great Again

  Viestejä:
  57
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  On tullut katseltua paljon tutorialeja Unreal Enginestä ja on mielestäni hyvä työkalu! Pikku terrain geniä tehnyt tutoriaalien pohjalta. Olen tarkoituksella yrittänyt välttää C++ kirjoittelua, että oppisin blueprinteillä tekemään kaikenlaista. Pikkuhiljaa tulee kokeiltua, mutta pääsääntöisesti viikonloppuisin etenee hommat.  E: Lisättäköön vielä että tuo C++ puolikin näyttää toimivan oikein mukavasti. Tein saman harjoituksen ihan pelkällä C++:lla ja näyttää toimivan asteen verran sutjakamminkin. Tuohon voisi tunkata nyt kyllä suoraan filestä lukemisen että rakentelisi karttoja esim teksieditorilla ja sitten lukisi suoraan ne kartoiksi tuohon Unreal Engineen. Tuollainen 350x350 tilen (vähän reilu 1.5km kantti UE4 mittayksiköissä) generoituu naps vain ja kiitos UInstancedStaticMeshComponent renskaus ei paljoa rasita.

   
  Viimeksi muokattu: 02.04.2017
 20. Ctzn_no7

  Ctzn_no7

  Viestejä:
  81
  Rekisteröitynyt:
  26.10.2016
  Itelläki on Instanced Static Mesh - pohjanen mappigenerointi, saa aika reilusti pistää romua ruudulle ennenkun alkaa hyytymään :tup:
  Tiedostosta lukeminen on muuten jep mutta itse siirryin enginen omaan .sav tiedostojen generointiin kun ei jaksanu venkslata jatkuvasti muuttuvien kansioiden kanssa.

  Shaderit on kans ihan kivoja kun jaksaa perehtyä:
  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 02.04.2017
 21. PÌÎUW®[ªøËrhl¾ÇÌ°1¿¼

  PÌÎUW®[ªøËrhl¾ÇÌ°1¿¼ Make ATK Great Again

  Viestejä:
  57
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Hieno tuo varjostus nuissa objekteissa tuolla sinun shaderilla. Tulee mieleen sarjakuvamainen grafiikka. Onko sulla youtube kanavaa jossa olisi hyviä devaus videoita/showcaseja niin voisin katsella?
   
 22. Ctzn_no7

  Ctzn_no7

  Viestejä:
  81
  Rekisteröitynyt:
  26.10.2016
  Ei taida olla sellasta aktiivista kanavaa, etin tutorialit sitä mukaan kun tulee tarve.
  onhan tuolla tietty Epic Gamesin oma kanava mistä löytyy ihan päteviä tutorial-playlistejä ja training streamien vod:it : Unreal Engine
   
 23. PÌÎUW®[ªøËrhl¾ÇÌ°1¿¼

  PÌÎUW®[ªøËrhl¾ÇÌ°1¿¼ Make ATK Great Again

  Viestejä:
  57
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Juu niitä olenkin kahlannut aika lailla. Kiinnostuin vain sinun tekemisistä. On nimittäin joskus tosi inspiroivaa katsella toisten tekemisiä, vaikka ne olisi ihan vain showcase videoita tjms.

  Olen katsellut läpi nyt seuraavat:
  Pitää jatkaa taas kunhan on aikaa.
   
 24. PÌÎUW®[ªøËrhl¾ÇÌ°1¿¼

  PÌÎUW®[ªøËrhl¾ÇÌ°1¿¼ Make ATK Great Again

  Viestejä:
  57
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Eilen tuli mieleen testata tuota terrainin filestä generointia ja teinkin niin että Gimpillä loin kohinaa Solid Noise työkalulla. Loin 150x150 kuvan ja muutin väriarvot 16 kvantisointitasoon (liitteenä esimerkki) ja pureskelin pikselidata arvoja sitten Unreal Engine 4 puolella C++:aa käyttäen ja asettelin tilejä pikselin värinarvon mukaan eri korkeudelle. Näytti toimivan pikainen testi.

   

  Liitetyt tiedostot:

  kreivi_krapula tykkää tästä.
 25. kreivi_krapula

  kreivi_krapula

  Viestejä:
  16
  Rekisteröitynyt:
  27.10.2016
  Screenshot 2017-04-07 18.59.36.png

  Itsellänikin työn alla maaston generointiin liittyvää koodailua Unrealissa. Perustuu vokseleihin ja sallii ajonaikaisen muokkauksen. Etualalla näkyykin kivitekstuuria mistä vähän kaiversin maastoa pois demomielessä.

  Maasto muodostuu JSON:ta ja suunnitelmissa olisi jossain kohtaa vetää näitä kentän JSON:ja tietokannasta. Koska JSON:n napsuttelu on työlästä niin koodailin tähän tarkoitukseen nodella pikku apusoftan joka sylkee halutun muotoista JSON:ia pihalle. Tälle apusoftalle pystyn kertomaan montako solua ja minkä kokoisilla tiililla haluan, muodon maasto saa heightmap kuvasta.

  Tuo JSON sitten Unrealissa Datatableen mistä level loadissa luen ja generoin tuon alkumuodon maastolle. En vielä ole rajoja tästä testaillut mutta kuvan 64x64x16 (x/y/z) pyörii jouhevasti ja maaston muokkauskin tapahtuu käytännösä välittömästi.
   
 26. Ctzn_no7

  Ctzn_no7

  Viestejä:
  81
  Rekisteröitynyt:
  26.10.2016
  aiheuttaa hieman aivopieruja moninpeli-logiikka tän mappi-generaattorin kanssa kun UE4 on rakennettu idealla että kartta vaihtuu aina erien välissä.
  Nyt joutuu sitten käsin resetoimaan kaikki arvot mitkä normaalisti menis roskikseen mappivaihtojen välissä, ja siihen päälle pitäis kaikki async-lataukset saada sujumaan joutuisasti :shifty:
   
 27. Ctzn_no7

  Ctzn_no7

  Viestejä:
  81
  Rekisteröitynyt:
  26.10.2016
  nonii nyt toimii karttojen vaihtokin lennosta:
   
 28. Ctzn_no7

  Ctzn_no7

  Viestejä:
  81
  Rekisteröitynyt:
  26.10.2016
  Tänään tuli touhuttua partikkeleiden kanssa :hungry:
  [​IMG] [​IMG]
   
 29. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  1 368
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016