PC, PlayStation, XBOX & Nintendo - yhteinen väittelyketju

Liittynyt
12.08.2018
Viestejä
451
Tähän asti tilaajamääriä on kasvatettu pitkälti tarjouksien pohjalta, nyt vasta aletaan punnitsemaan tarjonnan laatua vs. hinta. Kasvun vauhti on itseasiassa hidastumaan päin, kun katsotaan MS:n ilmoittamia lukuja Wikipediasta:

"In the Q3 2020 earnings call in April 2020, Microsoft reported that there were over 10 million Xbox Game Pass subscribers.[28] By September 2020, it had reached 15 million subscribers,[29] and 18 million by January 2021.[3]"

Kasvua huhtikuun ja syyskuun välillä 5 miljoonaa, syyskuu-tammikuu "ainoastaan" 3 miljoonaa.

Ymmärrät vissiin että PC:n laitekanta on "himppasen" näitä konsolien yhteenlaskettuja isompi? Siellä osuus käyttäjistä on luokkaa promillle tuolla kokonaistilaajamäärällä. Konsoleilla 1/3 saattaa olla hyvinkin lähellä kun koko ekosysteemi huomioidaan.
Tarkoitin, että tuohon 18 miljoonaan kuuluu myös niitä PC-tilaajia. Mutta jos 1/3 ois edes lähelle saavutettu konsolikannasta ja kasvu on vieläkin noin vahvaa niin hyvin pöhisee. Jossain vaiheessa tilaajamäärien kasvu toki himmaa, mutta näin lyhyestä aikavälistä en isompia lähtisi päättelemään vielä. Varsinkin kun tossa esimerkissäsi toinen aikaväli on 4kk ja toinen 3kk.

edit. Korjataan että samat aikavälit jos nuo kaikki oli tilikatsauksista. Siitä huolimati.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
165
Kai kokeilit Orit myös, ovat nykyajan ehdottomia kärkipelejä mitä tulee tasohyppeylyihin ja varmasti parhaimpia soundtrackeja mitä tasohyppely peleissä on kuultu.

Ehdoton suosituspeukku kokeiletavaksi jos game pass tilauksen ottaa.
Ite ostin peräti molemmat pelit steamiin tai oikeastaan kolme, alkuperäinen ori ja DE versio alkuperäisestä orista ja sitten jatko-osa.
Hyvä kun mainitsin orin, voisikin ottaa kokeiluun, pari videoo katsonut, ja vaikuttanut kyllä hyvältä. :thumbsup:
 

Pingviini

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.02.2017
Viestejä
2 106
Ohhoh.. kyllä sanoisin, että tässä vaiheessa jos GP tilaajia on 1/3 myydyistä laitteista niin hyvin pöhisee. Varsinkin kun tilaajamäärät on olleet niin nopeassa nousussa. Huomaa palvelun vetovoiman. Kuitenkin kun niin moni konsolin ostajista on niitä jotka ostaa vaan sen änärin ja CoDin per vuosi.

Toki PC:lläkin tilaajia on niin tuskin tuo suhde ihan 1/3 sentään vielä on. Kuulostaa liian korkealta luvulta.

edit. Katos joku vielä tiesi kertoa esimerkin kaveristaan, joka casual-pelaajanakin on alkanut palvelua tilaamaan. Tuskin on ainoa laatuaan, niin siinäkin mielessä näyttää hyvin houkuttelevan.
Juuri näin. Antaa kuluttajien äänestää lompakollaan. Eipä taida kovinkaan moni vastaava palvelu paukutella pian 20 miljoonan tilaajan rajaa rikki.

Eikä tarvi olla kovinkaan hääppöinen ennustaja, jos sanoo että Game Passin tilaajamäärät räjähtää käsiin siinä vaiheessa, kun uusien Xbox-tiimien pelituotanto alkaa jyskyttää. Siellä on niin paljon tavaraa tulossa liukuhihnalta 25 pelistudion voimin, että huh huh. Eikä siitä ole edes kovinkaan kauaa, kun se peruskritiikki Xboxin pelivalikoimaa kohtaan oli, että "ei kiinnosta Halo/Forza/Gears", niin nyt on pikkuisen eri meininki talossa.

Phil on nyt myös kevään myötä näyttänyt, että 3rd party-pelien day 1-julkaisut Game Passiin ovat mahdollisia (ainakin Outriders, MLB 21), joten niitäkin varmasti nähdään jatkossa yhä enemmän. Viimeisin huhu kertoi että Battlefield 6 tulisi jopa suoraan Game Passiin day 1, mikä olisi kyllä huikea juttu jo pelkästään pelaajapopulaation kannalta. :tup:
 

Pingviini

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.02.2017
Viestejä
2 106
Unless something changes, an issue lurking in older PlayStations' internal timing systems threatens to eventually make every PS4 game and all downloaded PS3 games unplayable on current hardware. Right now, it's not a matter of if but when this problem will occur.

This ticking firmware time bomb has been known in certain PlayStation preservation and hacking circles for a while. But it's gaining new attention amid Sony's recently announced decision to shut down the online stores for PS3, PSP, and Vita software. While that impending store shutdown won't impact players' abilities to play and re-download previously purchased software for now, the eventual wider shutdown of PSN servers for these aging consoles could have a much more drastic effect on the playability of a wide swath of games.

...

Sony could render the problem moot relatively easily with a firmware update that limits the system functions tied to this timing check. Thus far, though, Sony hasn't publicly indicated it has any such plans and hasn't responded to multiple requests for comment from Ars Technica. Until it does, complicated workarounds that make use of jailbroken firmware are the only option for ensuring that aging PlayStation hardware will remain fully usable well into the future.

Oivoi, melkoista hardware-suunnittelua. :woot:
 
  • Tykkää
Reactions: M_M

DjSunki

S Y N T H W A V E
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
3 181
PS5 konsolia on mainostettu ja myyty yhteensopivuudella nelosen peleille. Jos ne eivät jostain syystä jonain päivänä enää vitosessa toimisi, olisi se vastoin sitä mitä asiakkaalle on myydessä luvattu. Joten sanoisin että paskapuhetta koko uutinen ja Sony ei ikimaailmassa tuollaista tekisi/suunnittelisi koska se olisi itseään suoraan jalkaa ampumista.

EDIT: Jaah eihän tässä edes vitosesta puhuttu vaikka "current hardware" mainittiin.
 
Liittynyt
09.03.2021
Viestejä
616

Pingviini

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.02.2017
Viestejä
2 106
Ja silti mitään ei ole tapahtunut vaikka montako vuotta nämä konsolit ovat jo olleet markkinoilla? Kuulostaa tosiaan todella vakavalta ongelmalta... jos nyt on edes totta ylipäätään. :D
Et edes lukenut artikkelia?

What’s the problem?
The root of the coming issue has to do with the CMOS battery inside every PS3 and PS4, which the systems use to keep track of the current time (even when they're unplugged). If that battery dies or is removed for any reason, it raises an internal flag in the system's firmware indicating the clock may be out of sync with reality.

After that flag is raised, the system in question has to check in with PSN the next time it needs to confirm the correct time. On the PS3, this online check happens when you play a game downloaded from the PlayStation Store. On the PS4, this also happens when you try to play retail games installed from a disc. This check has to be performed at least once even if the CMOS battery is replaced with a fresh one so the system can reconfirm clock consistency.

Why does the PlayStation firmware care so much about having the correct time? On the PS3, the timer check is used to enforce any "time limits" that might have been placed on your digital purchase (as confirmed by the error message: "This content has a time limit. To perform this operation go to settings date and time settings set via internet"). That check seems to be required even for downloads that don't have any actual set expiration date, adding a de facto one-time online check-in requirement for systems after their internal batteries fail.

On the PS4, though, the timing check is apparently intended to make sure PSN trophy data is registered accurately and to prevent players from pretending to get trophies earlier than they actually had. You'd think this check could be segregated from the ability to load the non-trophy portions of the game, but player testing has shown that this seems to be a requirement to get PS4 games to load at all.
Kerro jos tarvit apua esim. suomennoksen suhteen.

Yksi pelaaja tätä jo testasi irroittamalla CMOS-patterin PS4-konsolistaan ja eihän siinä hyvin käynyt. Sen lisäksi että digitaaliset pelit heitti toimimasta, niin et voi enää pelata myöskään fyysisiä levypelejäsi: PS4's Fatal System Clock Battery Error Reportedly Proven By Player

Mutta jos epäilet että ei ole totta, niin testaa ihmeessä omalla konsolillasi. :tup:
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 317
Et edes lukenut artikkelia?


Kerro jos tarvit apua esim. suomennoksen suhteen.

Yksi pelaaja tätä jo testasi irroittamalla CMOS-patterin PS4-konsolistaan ja eihän siinä hyvin käynyt. Sen lisäksi että digitaaliset pelit heitti toimimasta, niin et voi enää pelata myöskään fyysisiä levypelejäsi: PS4's Fatal System Clock Battery Error Reportedly Proven By Player

Mutta jos epäilet että ei ole totta, niin testaa ihmeessä omalla konsolillasi. :tup:
Taitaa olla CMOS-patterin kuoleminen ongelmana vain käyttämättä olevilla konsoleilla, kun patterin virtaa käytetään ainoastaan kun konsoli on ilman verkkovirtaa. Oletuksena kun laite on standby-tilassa, niin taas on saatu aikaiseksi paljon melua tyhjästä. Vai kuvaako sinun mielestä vanhan konsolin vuosien varastointi sellaiselta normikäyttäjän toimintamallilta? En nyt tiedä muista, mutta ainakin meillä vanhat laitteet menee kiertoon uudempien tilalta.

Tämän lisäksi ongelman realisoituminen vaatisi myös sen, että konsoli ei saisi enää yhteyttä PSN-verkkoon ajan synkkaamiseksi. Jos nyt vakavissasi väität että PS4-infra ollaan ajamassa lähitulevaisuudessa alas, niin melkoista FUD:ia olet levittelemässä.

Ja silti mitään ei ole tapahtunut vaikka montako vuotta nämä konsolit ovat jo olleet markkinoilla? Kuulostaa tosiaan todella vakavalta ongelmalta... jos nyt on edes totta ylipäätään. :D
Ei kannata murehtia asiasta sen kummempaa, ongelma koskee lähinnä sitä häviävän pientä vähemmistöä, joka varastoi konsolinsa vuosiksi kaappeihin ja valittelee sitten kun laite ei enää toimikaan vastaavasti kuin vuonna miekka ja kivi. Vastavuoroisesti voitaisiin ulista kuinka esim. Black ops 2 on pelikelvoton netissä huijareiden vuoksi, koska Mikkistä ei kiinnosta paskaakaan modattujen X360-konsolien bannaaminen livestä enää.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
201
Ihan vinkkinä tästä kyllä kannattaisi nostaa kunnon myräkkä että pätsäävät poikkeen eikä puolustella. Se paristo sieltä rapistuu verkkovirrassa tai ei.
 
Liittynyt
09.03.2021
Viestejä
616
Et edes lukenut artikkelia?


Kerro jos tarvit apua esim. suomennoksen suhteen.

Yksi pelaaja tätä jo testasi irroittamalla CMOS-patterin PS4-konsolistaan ja eihän siinä hyvin käynyt. Sen lisäksi että digitaaliset pelit heitti toimimasta, niin et voi enää pelata myöskään fyysisiä levypelejäsi: PS4's Fatal System Clock Battery Error Reportedly Proven By Player

Mutta jos epäilet että ei ole totta, niin testaa ihmeessä omalla konsolillasi. :tup:
Niin kauan kun mun ja 115 miljoonan muun konsolit toimivat ongelmitta, en jaksa näistä FUD-höpinöistäsi oikein välittää.

Konsolit hajoavat paljon ennemmin muista syistä niin kuin mikä tahansa elektroniikka ennen kuin artikkelin doomsday-skenaario käy toteen. Ja siinä kohtaa jos näin käy niin kuten artikkelista sanottiin, on tuo helposti korjattavissa.

Eli mikä tässä nyt on ongelma? :vihellys:
 

Pingviini

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.02.2017
Viestejä
2 106
Ihan vinkkinä tästä kyllä kannattaisi nostaa kunnon myräkkä että pätsäävät poikkeen eikä puolustella. Se paristo sieltä rapistuu verkkovirrassa tai ei.
Ei kannata, ei ole ongelmaa, pelkkää höpinää, valetta ja FUDia. :rofl:

Niin kauan kun mun ja 115 miljoonan muun konsolit toimivat ongelmitta, en jaksa näistä FUD-höpinöistäsi oikein välittää.

Konsolit hajoavat paljon ennemmin muista syistä niin kuin mikä tahansa elektroniikka ennen kuin artikkelin doomsday-skenaario käy toteen. Ja siinä kohtaa jos näin käy niin kuten artikkelista sanottiin, on tuo helposti korjattavissa.

Eli mikä tässä nyt on ongelma? :vihellys:
Sulla kannattaa ottaa artikkelin kirjoittajaan yhteyttä eikä meikäläiseen purkaa pahaa mieltä. Don't shoot the messenger :D
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 662
Eli mikä tässä nyt on ongelma? :vihellys:
Ei se ongelma ookkaan nykytilanne, vaan se tilanne kun vuosien päästä noi patterit alkaa kuolemaan väistämättä. Tai sitten useemman vuoden päästä, kun jonkun PS3:n PSN palvelimet on kokonaan poissa pelistä ja koitat digipelejä pelata, niin ei onnistukkaan.

PS4 osalta en näe kovin suurta ongelmaa, sillä 99,9% peleistä toimii uudellakin konsoleilla. Ongelma nousee esille PS3 kanssa. PS3 Storea ollaan jo sulkemassa ja samalla muutama digital only peli on yhtäkkiä saamattomissa, ellei sitä jo aikasemmin ostanut. Päivityksienkin lataaminen on jo jokseenkin ottanut osumaa, mutta tästä mulla ei suurempaa tietoa ole et koskeeko kaikkia pelejä, vai vaan osaa. Jokatapauksessa ei hirveen hyvä juttu, sillä PS3:lla on muutama yksinoikeus joka on lukittuna vaan sille konsolille, ilman että mitään remasteria tai muuta sen suuntasta ollaan tehty uudemmille vehkeille. MGS4 nyt tulee ekana mieleen.

PS3 osalta onneks tosin levyltä pystyy pelaamaan vaikka se CMOS paristo oliskin jo luovuttanut, et sinällänsä hyvä et se puolisko on ainakin turvassa. Ja toki PS3 softamodaaminen on nykypäivänä käsittääkseni mahdollista about jokaiselta firmisversiolta, niin en nyt välttämättä lähtis noista digipeleistäkään murehtimaan ihan liikaa, mut sitä ei voi kieltää et se on helppokäyttöisyyden kannalta ongelma, ei kaikilla oo riittävää osaamista tai halua nähdä sen verran vaivaa mitä tohonkin hommaan menee, ihan vaan sen takia että pääsee pelaamaan peliä jonka on jo aikoinaan ostanut.

Mut vastapainona myös sen verran täytyy myöntää et on se ihan ymmärrettävää ettei noiden kauppapaikkojen pyörittäminen 14v vanhalla konsolilla voi olla hirveän kannattavaa puuhaa, ja se töpseli on jossain vaiheessa vedettävä seinästä. Varsinkin jos jokasen konsoli kauppapaikka pyörii erillään toisistansa, eli PS3, PS4 ja PS5 omaa jokanen oman alustansa. En tosin tiedä et mikä se totuus on PS4 ja PS5 kanssa, mutta PS3, PSP ja PS Vita nyt ainakin pyörii omilla alustoillaan joka nyt sit aiheuttikin sen tilanteen et töpselit vedetään seinästä. Toivoa sopii et PS4 ja PS5 ja tulevaisuudenkin konsolit pyörii samalla alustalla, niin ei sit tulevaisuudessa tule samaa tilannetta vastaan et joitakin tiettyjä pelejä ei vaan oo mahdollista ostaa enää tietyn päivän jälkeen. Ainakaan laillisin menetelmin.

Useimmillehhan tää nyt ei käytännössä tarkota mitään, mutta PS3:lla on kyllä muutama peli johon näen vielä joskus palaavani uudestaan, eikä niitä pelejä ole oikeen mitenkään muuten mahdollista pelata kun aidolla konsolilla. Ongelma toki saattaa ratketa myös itestään jos emulaatiopuoli PS3 osalta kehittyy tarpeeks, mutta siihenkään ei oikeen ole mitään lupausta. Fakta nyt kuitenkin on se, että ellei tietyt porukat napsis noita PS3 storen pelejä talteen jotta niitä on mahdollista tulevaisuudessakin pelata ilman et on sen ajoissa tajunnut ostaa, ei niitä vois yksinkertaisesti pelata enää sen tietyn päivän jälkeen.

Nähtäväks kuitenkin jää mitä tapahtuu. Toivottavaa olis et Sony julkasis PS3:lle sen viimesen päivityksen joka mahdollistaa sen ettei tolla paristolla ole mitään väliä, mut toisaalta en myöskään jaksa pidätellä henkeä asian suhteen. Ellei nyt oo latomassa euroja tonne PS3 Storen suuntaan, niin ne pelkästään digitaalisesti julkastut pelit vähän niinkuin katoaa ulottumattomiin, ainakin jos laillisista menetelmistä puhutaan.
 
Liittynyt
09.03.2021
Viestejä
616
Huomautus - henkilökohtaisuudet, foorumilla ei ole tarkoitus keskustella toisista käyttäjistä
Ei kannata, ei ole ongelmaa, pelkkää höpinää, valetta ja FUDia. :rofl:


Sulla kannattaa ottaa artikkelin kirjoittajaan yhteyttä eikä meikäläiseen purkaa pahaa mieltä. Don't shoot the messenger :D
En minä sinuun mitään pahaa mieltä pura. Perjantai huomenna, palkkapäivä ja kevätaurinko paistaa, voiko enää paremmin asiat ihmisellä mennä? :vihellys:

Lähinnä huvittaa kuinka aikuinen mies (?) ottaa näin tosissaan nämä konsolien väännöt ja pyrkii mollaamaan toista konsolia taukoamatta samalla palvoen sitä omaa muovilaatikkoa. Missä mentiin vikaan?

@Raxama ihan asiallisesti sisäisti ongelman, kiitos siitä. Eli ilmeisesti pelkona on, että joskus hamassa tulevaisuudessa ihmisten 20 vuotta vanhat 720p30fps masiinat eivät enää pelejä pyöritä. No en voi sanoa kuuluvani siihen ryhmään joka PS3:lla pelejä pelailee enää tuolloin. Oikeastaan en ole sitä tehnyt enää vajaaseen 10 vuoteen. PS3 meni siskon tyttärelle heti kun PS4 saapui talouteen.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 317
Ihan vinkkinä tästä kyllä kannattaisi nostaa kunnon myräkkä että pätsäävät poikkeen eikä puolustella. Se paristo sieltä rapistuu verkkovirrassa tai ei.
Missäs tässä oli mitään puolusteltu? Toin vaan esille ongelman todennäköisyyden normikäyttäjän vinkkelistä FUD:n levittämisen sijasta. @Raxama kuvasi asian selvästi yksityiskohtaisemmin mitä tämä tarkoittaa eri konsolien vinkkelistä.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
5 111
Jos haluaa pelata varman päälle niin vaihtaa nyt PS3 cmos patterin. Jos esim 20v päästä ei enää pääse PS3:lla verkkoon (niin kuin ei todennäköisesti pääsekkään koska wlan antenni on niin hapan) niin ainakin kello on oikeassa.

Enemmän olisin yllättynyt että kenelläkään eivät olisi konkat pullistuneet muodottomaksi koneen sisältä vuonna 2040. Olisihan se mahtava tunne päästä niin monen vuoden päästä pahastumaan ja sanoa:"Mitä minä sanoin!" Taitaisin itse vain siinä kohtaa ottaa taskusta paperin ohuen laitteen jossa on enemmän laskentatehoa mitä tämän päivän Exaflop-tason supertietokoneissa ja emuloisin Metal Gear Solid 4:sta sillä.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
201
Missäs tässä oli mitään puolusteltu? Toin vaan esille ongelman todennäköisyyden normikäyttäjän vinkkelistä FUD:n levittämisen sijasta.
Minäkin annoin vain vinkin miten voi tähän paristo ongelmaan vaikuttaa että sony ottaa huomioon nämä ei normikäyttäjätkin.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 662
Eli ilmeisesti pelkona on, että joskus hamassa tulevaisuudessa ihmisten 20 vuotta vanhat 720p30fps masiinat eivät enää pelejä pyöritä. No en voi sanoa kuuluvani siihen ryhmään joka PS3:lla pelejä pelailee enää tuolloin.
Vähän salaa toivon ettei itekkään tartteis tuohon hommaan ryhtyä, elättelen toivoa et emulaatiota saadan runtattua siihen uskoon et noi isoimmat yksinoikeudet jota ei ole porttailtu minnekkään saatais pyörimään jouhevasti. PS3 on mun mielestä auttamattomasti ehkä hirveiten ikääntyny konsoli, sillä se usein tarjos jotain sub-720p ja sub-30fps kokemuksia jokseenkin takkuilevalla käyttöliittymällä. Se on kuitenkin paras ja yks helpoimmista tavoista pelata MGS 1,2,3 ja toistaseks ainut tapa pelata se MGS 4 siihen perään.

Osaan kuitenkin sen verta jo ennustaa tulevaisuutta et tulen kyllä pelaamaan 1-4 osat tostakin sarjasta vielä elämäni aikana useempaankin otteeseen. Ainakin toistaseks se vaatii ton romukasan nurkissa pitämistä, eikä mulla kovinkaan montaa syytä ton lisäks ole minkä takia se vielä nurkista löytyy. Pelikokemus on kuitenkin aika jäätävä nykypäivänä.
 
Liittynyt
31.10.2016
Viestejä
2 814
Itse ajattelin metal gearit pelata tämän vuoden aikana ps now:n kautta. Huhuja niiden remakeista myös ilmoilla.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 662
Itse ajattelin metal gearit pelata tämän vuoden aikana ps now:n kautta. Huhuja niiden remakeista myös ilmoilla.
Sen verran hifistelijä oon et striimaushommat oon toistaseks jättäny väliin. Samalla raudalla ne kuitenkin pyörii kun sillä oikealla konsolilla, niin koen helpommaks skipata vaan sen netin yli pelaamisen. Toki jos ei enää konsolia omista niin parempihan tuo on kun ei mitään.

Ja joo, ne MGS remakehuhut menee ihan samaan kastiin mitä Silent Hillin rebootin huhut, paljon puhetta mut mitään ei toistaseks vielä ole nähty, niin se on kyllä visusti siinä "uskon kun näen"-kategoriassa :D
 

Pingviini

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.02.2017
Viestejä
2 106
En minä sinuun mitään pahaa mieltä pura. Perjantai huomenna, palkkapäivä ja kevätaurinko paistaa, voiko enää paremmin asiat ihmisellä mennä? :vihellys:

Lähinnä huvittaa kuinka aikuinen mies (?) ottaa näin tosissaan nämä konsolien väännöt ja pyrkii mollaamaan toista konsolia taukoamatta samalla palvoen sitä omaa muovilaatikkoa. Missä mentiin vikaan?

@Raxama ihan asiallisesti sisäisti ongelman, kiitos siitä. Eli ilmeisesti pelkona on, että joskus hamassa tulevaisuudessa ihmisten 20 vuotta vanhat 720p30fps masiinat eivät enää pelejä pyöritä. No en voi sanoa kuuluvani siihen ryhmään joka PS3:lla pelejä pelailee enää tuolloin. Oikeastaan en ole sitä tehnyt enää vajaaseen 10 vuoteen. PS3 meni siskon tyttärelle heti kun PS4 saapui talouteen.
Jos jonkin tietotekniikka-aiheisen sivuston uutisointi merkittävästä ongelmasta konsolin käytössä pitkällä tähtäimellä saa tuollaisen puolustusreaktion aikaiseksi, niin voi tosiaan pohtia, että missä mentiin vikaan. :rofl2: @Turre sai heti ideasta kiinni ilman, että piti ensin käydä perus "voiko olla muka totta", "miksi pitää levitellä FUDia" ym. defenssit läpi, ennen kuin asian sisäistäminen onnistui.

Sinä et varmastikaan ole tämän ongelman kohderyhmää, mutta osaisitko pelkän minä-minä-minä-ajattelun sijaan pohtia, että kun noita vanhoja konsoleja on käytössä vielä miljoonia kappaleita eri puolilla maailmaa, niin voisiko tästä olla jollekin muulle harmia?
 
Liittynyt
31.03.2021
Viestejä
1 538
Pelaajia on monenlaisia. Kyllä minä voisin kuvitella pelaavani PS3:lla tulevaisuudessakin. Se on kuitenkin ainoa konsoli jolla voi pelata kaikkia tähän asti julkaistuja GTA pääsarjan pelejä aina ykkösestä viitoseen. (Jos on niitä ensimmäisiä PS3 versioita joissa vielä PS2 tuki.) Vitosta voi pelata uudemmalla konsolilla, muita ainoastaan striimaten. Ja monta muutakin peliä löytyy, joita ei ole remasteroitu uusille konsolisukupolville.

Mutta en mä tuosta CMOS patterista kovin huolissani vielä ole. Sehän ei tarvitse kuin että PSN vastaa edes sen verran että antaa kellonajan, muuta toiminnallisuutta ei kai tarvitse olla. Olen kohtalaisen vakuuttunut siitä, että jos/kun joskus Sony päättää lopettaa PSN yhteydet kokonaan PS3 konsolille, niin tulee myös se viimeinen softapäivitys, jossa PSN otetaan pois päävalikosta. Samalla voidaan poistaa vaatimus PSN yhteydestä CMOS patterin loppuessa, kun digipelejä ei saa ladattua eikä trophyt päivity enää, joten tarkasta aikaleimasta voitanee luopua. Turha vielä maalailla piruja seinälle kun ei voi tietää mikä on tilanne.
 
Liittynyt
31.10.2016
Viestejä
2 814
Mitäs tässä nyt tämmösen savolaisen Ps5-omistajan pitäisi asialle tehdä? Lienee kurjaa monelle joskus hamaassa tulevaisuudessa, mutta niin en kyllä osaa muuta sanoa. :D
 

Pingviini

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.02.2017
Viestejä
2 106
Pelaajia on monenlaisia. Kyllä minä voisin kuvitella pelaavani PS3:lla tulevaisuudessakin. Se on kuitenkin ainoa konsoli jolla voi pelata kaikkia tähän asti julkaistuja GTA pääsarjan pelejä aina ykkösestä viitoseen. (Jos on niitä ensimmäisiä PS3 versioita joissa vielä PS2 tuki.) Vitosta voi pelata uudemmalla konsolilla, muita ainoastaan striimaten. Ja monta muutakin peliä löytyy, joita ei ole remasteroitu uusille konsolisukupolville.

Mutta en mä tuosta CMOS patterista kovin huolissani vielä ole. Sehän ei tarvitse kuin että PSN vastaa edes sen verran että antaa kellonajan, muuta toiminnallisuutta ei kai tarvitse olla. Olen kohtalaisen vakuuttunut siitä, että jos/kun joskus Sony päättää lopettaa PSN yhteydet kokonaan PS3 konsolille, niin tulee myös se viimeinen softapäivitys, jossa PSN otetaan pois päävalikosta. Samalla voidaan poistaa vaatimus PSN yhteydestä CMOS patterin loppuessa, kun digipelejä ei saa ladattua eikä trophyt päivity enää, joten tarkasta aikaleimasta voitanee luopua. Turha vielä maalailla piruja seinälle kun ei voi tietää mikä on tilanne.
Tämäpä juuri. Muilla foorumeilla mitä tulee seurattua, niin porukka on hoksannut aika hyvin mistä on kyse ja aikovat joukolla laittaa pyyntöä/vaadetta Sonyn suuntaan. Tämä softapäivitys pitäisi ehdottomasti tehdä hyvissä ajoin, eikä sitten kun löysät on jo housuissa.

Osa pohti myös joukkokanteen mahdollisuutta, mikäli tähän ei tule minkäänlaista reagointia.

Sama ongelma koskee myös PS4-konsoleita.
 
Liittynyt
08.08.2019
Viestejä
2 314
COD tai Outriders ei taida edes voida pelata konsoleilla ilman että maksaa siitä online pelaamisesta ?
Mitään ei pysty pelata netissä kummallakaan konsolilla ilman onlinepalvelua. Xboxilla se on se Xbox live ja PS:llä taitaa olla Online nimellä. N. 100e vuodessa menee meidänkin taloudessa Xbox Liveen, jotta pääsee edes konsolilla nettiin. Myös pelit on järjestäen kalliimpia vs PC. Ja Sonyllä taitaa olla kaikista kalliimmat uudet pelit uusilla konsoleilla.

Eihän nuo onlinemaksut hirveästi ole, mutta kyllä tässä matkan varrella on saanut huomata, että kämppiksellä konsolikäyttäjänä palaa rahaa kaikenlaiseen ekstraan, jota PC:llä saa joko ilmaiseksi tai selvästi halvemmalla. Sikäli ne ihmiset on totaalisen idiootteja, jotka vertaa konsolin hintaa vs PC ja perustelee sillä sitä konsoleiden edullisuutta.

Konsoleilla alustat on rakennettu siten, että Microsoft ja Sony tekee massit vasta kun asiakkaalla on se konsoli käytössä. Hardcore -pelaajat voi joutua laittamaan satasia jopa pelkästään ohjaimiin, kun ei nuo kestä kummallakaan pitkään.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
450
Sama ongelma koskee myös PS4-konsoleita.
Sekä PS5 konsolia... Itse pelaan yhä PS2:lla ja Orginal Xboxilla. Jos PS3 ei toimi kun paristo on kuollut ja PSN3Network on alhaalla, kyllä pistää miettiin tuenko Sonyä. Kun lisäksi osaan peleistä on jo päivitys servut suljettu. Eli porukka on paniikissa kokeillut päivitellä pelejä ennen kesäkuuta ja USAssa sekä Euroopassa on havaittu ettei tiettyihin peleihin ole edes Day one patcheja enää saatavilla.
 
Liittynyt
09.03.2021
Viestejä
616
En tiennytkään, että muuten hyvin toimivassa konsolissa ollaan näinkin paljon jäljessä kilpailijaa mitä tulee share ja capture-toimintoihin.

But looking at the video sharing options on XSX and I'm just baffled. You can only record recent gameplay for up to 1 minute. And clips that are manually initiated can only be a max of 3 minutes if you set it to 720p.

Meanwhile the PS5 is constantly capturing video and lets you capture anything in the last 60 minutes of gameplay and you can even set if you want to capture in WebM or MP4. And the real kicker is that if I want to share a clip on twitter on Xbox I have to sit on the upload screen while the video uploads. On PS5 you can just click share and it just goes.
Minuutin maksimipätkä tai 720p laatu ei kuulosta kyllä sellaiselta miltä sen vuonna 2021 pitäisi olla. Etenkin kun pleikkarilla tuo on 4k60 ja kuva tallentuu viimeiseltä tunnilta automaattisesti.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
5 111
En tiennytkään, että muuten hyvin toimivassa konsolissa ollaan näinkin paljon jäljessä kilpailijaa mitä tulee share ja capture-toimintoihin.



Minuutin maksimipätkä tai 720p laatu ei kuulosta kyllä sellaiselta miltä sen vuonna 2021 pitäisi olla. Etenkin kun pleikkarilla tuo on 4k60 ja kuva tallentuu viimeiseltä tunnilta automaattisesti.
Auts. Valtaosa on kyllä raivoissaan tuosta. Mitä ihmettä minuutin videotallennuksella edes tekee?
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
5 111
Kyllä tuota on lukemattomat kerrat tullut käytettyä, jos vaikka Halo-matsissa tulee joku hieno triple kill ym. tai tapahtuu esim. joku hassu glitchi pelissä.
Joo, samoin tullut itsellä tehtyä PS4 ja PS5 että nipsauttaa napista viimeiset 30s vaikka talteen, mutta onko tosiaan totta että että Xboxilla en olisi voinut esim heittää kaverille kymmenen minuutin Demons Souls NG+++ bossivääntöä todisteeksi että siinä se nyt on, watch and learn? Miten xboxilla esim napataan talteen speedrunit kavereiden kesken pelin levelille tjms todisteeksi että kuka on paras? Kai nyt esim SD resoluutiolla saa tallennettua vaikka kaksi tuntia jos nyt ei tuota PS5:n 4k60 ole mahdollista tehdä?
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
9 289
Joo, samoin tullut itsellä tehtyä PS4 ja PS5 että nipsauttaa napista viimeiset 30s vaikka talteen, mutta onko tosiaan totta että että Xboxilla en olisi voinut esim heittää kaverille kymmenen minuutin Demons Souls NG+++ bossivääntöä todisteeksi että siinä se nyt on, watch and learn? Miten xboxilla esim napataan talteen speedrunit kavereiden kesken pelin levelille tjms todisteeksi että kuka on paras? Kai nyt esim SD resoluutiolla saa tallennettua vaikka kaksi tuntia jos nyt ei tuota PS5:n 4k60 ole mahdollista tehdä?
Näemmä sama ku xbox onella, ulkoisen levyn ku liittää, nii saa talletella isompia pätkiä.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
5 111
No hyvä että on mahdollista ulkoisella storagella vaikkakin vaatii nyt rahallista panostusta. Mikähän on lie syynä että sisäiselle kovaleylle ei anneta edes vaihtoehtoa tallennukselle?
 

Pingviini

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.02.2017
Viestejä
2 106
Eniten olen raivossani jos tuollaisia automaattisia videotallennuksia ei saa kytkettyä pois päältä. :rage: :rage:
Vahva tämä. Vuonna 2014 otin Xbox Onella jonkun klipin Battlefield 4:stä, mutta en ole sitä katsonut vielä kertaakaan. Mistäköhän se löytyy edes? Switchillä ja PS4 Prolla en ole tallentanut vielä yhtään videoklippiä, vaikka molemmista varmaan ko. ominaisuus löytyy..? Switchillä tulee monesti otettua vahingossa kuvakaappauksia virhepainalluksen seurauksena, jotka pitää käydä sitten erikseen poistamassa. Saakohan tuota kokonaan pois päältä jotenkin?

Mutta hyvä juttu jos asiasta kiinnostuneille tämmönen vaihtoehto on olemassa. :tup: Itse enemmän ehkä arvostan kuitenkin, että pääkonsolin perusjutut on kunnossa, esim. VRR, Dolby Atmos, laajennettava tallennustila jne.

Hyvä artikkeli tuli muuten vastaan teemalla #forthepayers: PS5 isn’t good value compared to Xbox Series X, and I’m sick of it
 

Pingviini

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.02.2017
Viestejä
2 106
En tiennytkään, että muuten hyvin toimivassa konsolissa ollaan näinkin paljon jäljessä kilpailijaa mitä tulee share ja capture-toimintoihin.

Minuutin maksimipätkä tai 720p laatu ei kuulosta kyllä sellaiselta miltä sen vuonna 2021 pitäisi olla. Etenkin kun pleikkarilla tuo on 4k60 ja kuva tallentuu viimeiseltä tunnilta automaattisesti.
Hetkinen, pitääkö paikkansa siis, että PS5 kirjoittaa pelatessa koko ajan gigatavukaupalla tavaraa sisäiselle SSD:lle? Kuulostaa kyllä järjettömältä. :confused: Saako tuota kytkettyä pois päältä ja paljonko tuo vaikuttaa SSD:n käyttöikään?

Näköjään porukka netissä pitää tuosta Xboxin mallista aika paljon enemmän:

The Xbox is the best in regards to uploads. I hit the capture button, it uploads, and I save it from the Xbox app and share it or upload it wherever I like and it’s also available on my profile for others to view. If I wanted to customize length to a degree, then I can.

I fucking HATE the PS4/PS5 auto recording and saving clips/screenshots. The Xbox One did this early on and it drove me insane. And I can’t just easily view or save my clips on the PS4/PS5. I don’t want them uploaded to fucking Youtube or Twitter. I want them easily saved on my phone like on the Xbox.
 
Viimeksi muokattu:

Sadness

Tukijäsen
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
4 418

"Yhdysvaltojen pelialaa vahtiva NPD paljasti jo aiemmin, että dollareissa mitattuna Playstation 5 on Yhdysvaltain nopeiten myynyt pelikonsoli. Asiasta uutisoi myös Gamereactor. Nyt sitten NPD:n Mat Piscatella on kertonut Twitterissä, että nopeusennätys koskee myös myytyjä kappaleita.

"US NPD HW - PlayStation 5 is the fastest selling console in U.S. history in both unit and dollar sales (lifetime sales with five months on the market)."

Playstation 5 on nyt siis Yhdysvaltain kaikkien aikojen nopeiten myynyt konsoli niin myytyinä konsoleina kuin dollareissa mitattuna. Konsolia on edelleen hyvin vaikea saada kautta maailman, joten ainakaan lähiaikoina pula ei näytä helpottavan."

Sony jatkaa mihin se viime genillä jäi.
 

Pingviini

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.02.2017
Viestejä
2 106
Oho! Oikein "porukka" tykkää xboxin minuutin 720p tallennuksesta enemmän... Melkoinen koneisto lähti päälle että saadaan näyttämään asia omalta kantilta siedettävälle.

Joskus olisi vain helpompi myöntää... heh.
Xbox Series- sarjan konsoleissa video capturen oletusasetuksena on 1080p SDR, eli voit jättää tuon trollaamisen pois. ;) Asetuksen voi halutessaan vaihtaa esim. 4K HDR.

Hyvä kun tämä tuli esille, koska parastahan tuossa on että Xboxilla klipit saa näköjään suoraan tallennettua pilveen, ja voi helposti jakaa sitten vaikka Whatsappilla kavereille. Ilman että vaihtoehdot on rajattu esim pelkästään Twitteriin tai YouTubeen. Mahtavuutta! :tup:
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
165

"Yhdysvaltojen pelialaa vahtiva NPD paljasti jo aiemmin, että dollareissa mitattuna Playstation 5 on Yhdysvaltain nopeiten myynyt pelikonsoli. Asiasta uutisoi myös Gamereactor. Nyt sitten NPD:n Mat Piscatella on kertonut Twitterissä, että nopeusennätys koskee myös myytyjä kappaleita.

"US NPD HW - PlayStation 5 is the fastest selling console in U.S. history in both unit and dollar sales (lifetime sales with five months on the market)."

Playstation 5 on nyt siis Yhdysvaltain kaikkien aikojen nopeiten myynyt konsoli niin myytyinä konsoleina kuin dollareissa mitattuna. Konsolia on edelleen hyvin vaikea saada kautta maailman, joten ainakaan lähiaikoina pula ei näytä helpottavan."

Sony jatkaa mihin se viime genillä jäi.
Tässä juuri ihan mielenkiinnosta katselin gigantin sivuja, ni esim xbox series s näyti olevan saatavilla 35 myymälästä.Mutta mitenkä oli pleikkarin kohdalla? no eipä näytä olevan saatavilla kumpaakaan mallia. Kaikki menee sitä mukaan kun saa
 
Liittynyt
09.06.2017
Viestejä
1 113
Tässä juuri ihan mielenkiinnosta katselin gigantin sivuja, ni esim xbox series s näyti olevan saatavilla 35 myymälästä.Mutta mitenkä oli pleikkarin kohdalla? no eipä näytä olevan saatavilla kumpaakaan mallia. Kaikki menee sitä mukaan kun saa
Kumpi sitten on parempi kuluttajalle? Kyllä mua ainakin vituttaisi joss haluaisin ostaa kyseisen konsolin enkä sitä millään saisi samalla kun trokarit kasvattaa omia varastoja.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
165
Kumpi sitten on parempi kuluttajalle? Kyllä mua ainakin vituttaisi joss haluaisin ostaa kyseisen konsolin enkä sitä millään saisi samalla kun trokarit kasvattaa omia varastoja.
No juu, tuo kyllä totta, mutta onneksi on kesä tulossa, niin eipä muutenkaan tulisi pelattua, ja sen vähän mitä täs pelailee, ni pärjää ps4/pc kombolla. Mutta pointti oli se, että jostain kumman syystä tota huonompaa xbox versiota löytyy joka paikasta..
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 597
Vahva tämä. Vuonna 2014 otin Xbox Onella jonkun klipin Battlefield 4:stä, mutta en ole sitä katsonut vielä kertaakaan. Mistäköhän se löytyy edes? Switchillä ja PS4 Prolla en ole tallentanut vielä yhtään videoklippiä, vaikka molemmista varmaan ko. ominaisuus löytyy..?
Hyvä kun tämä tuli esille, koska parastahan tuossa on että Xboxilla klipit saa näköjään suoraan tallennettua pilveen, ja voi helposti jakaa sitten vaikka Whatsappilla kavereille. Ilman että vaihtoehdot on rajattu esim pelkästään Twitteriin tai YouTubeen. Mahtavuutta! :tup:
Oliks tässä mikä se mahtavuus-osio jos itsekään et ole tuota koskaan käyttänyt? Ja kuka oikeasti haluaa jakaa jotain klippejä esim Whatsappin kautta ylipäätänä kenellekään? Ja kuka ihme niitä jaksaisi edes katsoa? :D Ainakin omalla kohdalla täysin turha ominaisuus mutta ehken vaan ole ymmärtänyt sitä mahtavuutta tässä.
 

Pingviini

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.02.2017
Viestejä
2 106
Oliks tässä mikä se mahtavuus-osio jos itsekään et ole tuota koskaan käyttänyt? Ja kuka oikeasti haluaa jakaa jotain klippejä esim Whatsappin kautta ylipäätänä kenellekään? Ja kuka ihme niitä jaksaisi edes katsoa? :D Ainakin omalla kohdalla täysin turha ominaisuus mutta ehken vaan ole ymmärtänyt sitä mahtavuutta tässä.
Pitänee käyttää jatkossa useammin sarkasmi-tägejä. Ajattelin kyllä että olisi tarpeeksi ilmiselvä. :lonely:
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
165
Oliks tässä mikä se mahtavuus-osio jos itsekään et ole tuota koskaan käyttänyt? Ja kuka oikeasti haluaa jakaa jotain klippejä esim Whatsappin kautta ylipäätänä kenellekään? Ja kuka ihme niitä jaksaisi edes katsoa? :D Ainakin omalla kohdalla täysin turha ominaisuus mutta ehken vaan ole ymmärtänyt sitä mahtavuutta tässä.
Ei kannata kysellä, tuskin vastausta saat.. Sen mitä tota itse käyttänyt vuosien varrella, ni muutamasta videoklipistä saannut tehtyä youtubeen jonku videon, mut eipä tulisi kyllä mieleen lähetellä kellekkään whatsapissa. pelivideoita.
 
Liittynyt
09.06.2017
Viestejä
1 113
Oliks tässä mikä se mahtavuus-osio jos itsekään et ole tuota koskaan käyttänyt? Ja kuka oikeasti haluaa jakaa jotain klippejä esim Whatsappin kautta ylipäätänä kenellekään? Ja kuka ihme niitä jaksaisi edes katsoa? :D Ainakin omalla kohdalla täysin turha ominaisuus mutta ehken vaan ole ymmärtänyt sitä mahtavuutta tässä.
Kuka edes jaksaa pelata jotain videopelejä tai saatika notkua näillä taistelu foorumeilla? Ihmiset on erinlaisia ja itsellä on kyllä ryhmiä joissa on pelaamisesta kiinostuneita kavereita, kyllä me jaetaan kaikkea pelaamiseen liittyvää.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 662

Noh, PS3 ja PS Vitan storet saivat jatkoaikaa hamaan tulevaisuuteen asti, eli ne digital only pelit on ainakin toistaseks vielä turvassa. Toki vielä on se CMOS-pariston keissi, mutta ottaen huomioon et kun palvelimet pysyy ylhäällä, niin eiköhän konsolilla pelaavat käyttäjät pysty sen verran YouTube videota seuraamaan et saavat sen tarvittaessa vaihdettua. Toki edelleen asia mitä ei käyttäjän pitäs joutua tekemään, mutta parempi vaihtoehto kun se alkuperänen.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 662
No paskapuhetta tässä on ainakin se, että MHW kyllä julkistettiin PC:lle samanaikasesti kun konsoleillekkin. Vähän pistää kyseenalaistamaan koko twiitin paikkansapitävyyden muutenkin jos osa faktoista on keksittyjä. Uusin MH Rise ei myöskään ole heti PC:lle saatavilla, vaikka siitäkin ollaan kerrottu että se on tulossa.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
3 253
No paskapuhetta tässä on ainakin se, että MHW kyllä julkistettiin PC:lle samanaikasesti kun konsoleillekkin. Vähän pistää kyseenalaistamaan koko twiitin paikkansapitävyyden muutenkin jos osa faktoista on keksittyjä. Uusin MH Rise ei myöskään ole heti PC:lle saatavilla, vaikka siitäkin ollaan kerrottu että se on tulossa.
Monster Hunter: World

PS4 January 19, 2018
PC Steam 9 Aug, 2018
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
240 402
Viestejä
4 197 617
Jäsenet
70 903
Uusin jäsen
peeki7i

Hinta.fi

Ylös Bottom