Pascal-läppärit.

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Mika
  • Aloitettu Aloitettu
Jees, no tämä lähti nyt kumminkin verkkokaupasta tilaukseen ja mukaan lähti verkkokaupan 3 vuoden takuu, tiedä sitten onko siinäkään sen enempää voimaa, onhan hp:n kai pitänyt tuo jotenkin hyväksyä ja lähteä tuohon 3 vuoden takuukampanjaan mukaan. Luulen kuitenkin että se 2 vuotta tämän kanssa on aika pitkälti se aika jonka jälkeen lähtee vaihtoon.
Meneeköhän se verkkiksessä niin että jälleenmyyjä (vk) vastaa lupaamastaan ylimääräisestä takuuvuodesta parhaaksi katsomallaan tavalla.

Näin ainakin menettelivät kaverin 2v 11kk vanhan näytönohjaimen kanssa, vaihtoivat vain tehoiltaan vastaavaan jonka takuu jatkui alkuperäisen tositteen mukaan.
 
No nyt on hp:n tekelettä (omen 15-dc001no) vähän testailtu. Ihan laadukkaan tuntuinen se on rakenteeltaan, ja tehoa tuosta i7 8750H:sta kyllä irtoaa mukavasti niinkuin gtx 1070 max q:stakin. Tosin ääntähän tuosta sitten kyllä väkisinkin lähtee etenkin uudemmissa ja raskaammissa aaa peleissä kuten nyt vaikka far cry5. Afterburnerilla kikkailemalla olen saanut lämmöt pysymään näytönohjaimesta 800mvj ännitteellä (1650MHz) niin että 80 asteessa on maksimissaan käynyt. Pystyykö tuota coren max jännitettä millään säätämään enää alaspäin tuosta 800mv:stä rasituksessa? afterburnerin curvessa tuo on se jännite mistä taulukko alkaa.

i7 8750H on saatu toimimaan ainakin tähän asti vakaasti -140mv alivoltituksella, lämpöjä tällä sai karistettua sen kymmenen astetta mutta tahtoo se 90 asteen raja silti rajuimman rasituksen alla lähestyä ja joskus siinä käytykkin.

En ole muiden valmistajien vastaavilla spekseillä varustettuihin koneisiin vertaillut vielä mitenkään, mutta voisi luulla että lämpöjen suhteen tämä ei ainakaan ole sieltä viileimmästä päästä, joskaan mitään hiljaisia ja viileitä nämä ei varmaan edes voi olla.

toki kevyemmissä peleissä kuten vaikka doom, ja fps cap asetettuna 75 hertsiin, pysyy lämmöt paremmin kurissa. näytönohjain 72 asteen tienoilla ja prossun lämmöt 78-80 asteessa.

mikähän muuten on syynä että tähän on laitettu 1kpl 16gb muistikampoja kahden 8 gigaisen sijaan? Kannattaisiko vaihtaa tuo 16 gigainen kahteen 8gb kampaan?
 
Olikos tuossa uudessa Omenissa miten ilmanotto tehty pohjaan tuulettimien sijaintia ajatellen? Pienillä korokkeilla testaat nopeasti ja vaivattomasti saavatko tuulettimet riittävästi ilmaa.
Jossain Youtuben videoarvostelussa nestemetallitahnoilla oli saatu mukavaa parannusta CPU:n lämpöihin.
 
Olikos tuossa uudessa Omenissa miten ilmanotto tehty pohjaan tuulettimien sijaintia ajatellen? Pienillä korokkeilla testaat nopeasti ja vaivattomasti saavatko tuulettimet riittävästi ilmaa.
Jossain Youtuben videoarvostelussa nestemetallitahnoilla oli saatu mukavaa parannusta CPU:n lämpöihin.
pohjassa on molemmilla puolilla tuulettimet jotka imevät ilman pohjasta ja työntävät siilien läpi läppärin takaosasta ulos. Pohjassa on 4 millin korotukset joka kulmassa. Voisihan tuota vielä kokeilla omilla lisäkorokkeilla.
 
Tämä kyllä kiinnostaisi, toki siinä kohtaa jo valmiiksi ilmeisesti kyseenalainen HP:n takuu on mennyttä.

Joo, se on valitettava seuraus. Kyseinen video taisi olla tämä:

No eihän tuossa videossa nestemetalleista mitään puhuttu, vaikka poimin sellaisen keskustelun lomasta NotebookCheckin foorumeilta.
 
Viimeksi muokattu:
EVGA SC15 saapui viime viikolla Jimmsiltä. Ihan kuraahan tuo on, valitettavasti. Prossun lämmöt nousee pelatessa yli 90 asteen ja tuuletin pitää ihan järkyttävää meteliä. Notebookcheckin arvostelussa tätä kehuttiin hiljaiseksi ja viileäksi... no eipä ole noista tietoakaan. EVGA:n foorumilta voi lueskella lisää kokemuksia näistä ongelmista.
 
Menipä maku sitten täysin tuostakin. Ehdin jo laittaa ostohousuista toisen lahkeen jalkaan ja suunnitella GL502VM:n myymistä ja SC15:n ostamista :( Laitatko palautukseen? Ei ole lähellekään sellainen tuote mitä itse olisin odottanut.
 
Samassa hintaluokassa ei ole oikein mitään yhtä hyvillä spekseillä varustettua konetta, joten täytyy nyt vetää hetki henkeä ja miettiä mitä tuon kanssa tekisi. Alivoltitusta pitää ainakin kokeilla. Jotain Cooling Padia voisi harkita myös. Tahnojen vaihto ei ole oikein vaihtoehto, koska kone pitää purkaa ihan atomeiksi sitä varten.

Ihmettelen edelleen tuota notebookcheckin testiä, mutta ehkä EVGA on tehnyt Nokiat ja lähettänyt sinne tarkoin valitun ja tahnoitetun koneen...
 
Ajattelin arvostelun ja kuvien perusteella (pohjassa tuulettimien kohdassa ok rei'itys ilmavirralle), että tässä sen jäähdytyksen tosiaan pitäisi toimia. Kokeile kotitestinä esim. Dublojen päällä, että auttaako korottaminen millään tavoilla lämpöihin.
Mutta ennen kaikkea pahoitteluni, jos tuo SC15:n mainitseminen sai harkitsemaan sen ostamista. Olen näköjään johtanut harhaan ilman parempaa tietoa :(
 
Jäähdytysalusta voi auttaa paljonkin tai sitten ei. Aikanaan hiljainen Zalmanin jäähdytysalusta laski HP Pavilion läppärin prossulämpöjä 15 asteella ja hiljensi myös selvästi. Uudempaan Asukseen ei kuitenkaan ollut vaikutusta, mutta toisaalta siinä oli vähän erikoinen ja hölmö jäähdytysratkaisu.
 
Mutta ennen kaikkea pahoitteluni, jos tuo SC15:n mainitseminen sai harkitsemaan sen ostamista. Olen näköjään johtanut harhaan ilman parempaa tietoa :(
Ei tarvitse pahoitella. Itse asiassa flow meni niin, että kampasin verkkokauppa.comista ja Jimmsistä läpi kaikki kiinnostavat mallit (eli 1060 näyttiksellä), sen jälkeen näin tuon Notebookcheckin arvostelun ja se pisti sitten ostamaan tämän, kun tuo nyt on aiemmin ollut ihan luotettava sivusto.

----

Ehkä tuo arvio, että kone on ihan kuraa oli hieman tunteella maustettu. Hintaansa nähden tässä on hyvät speksit ja suhteellisen tukevan oloinen runko. Mukana tuleva Windows on ihan puhdas, eli EVGA:n hassutteludashboardia lukuunottamatta ei ole mitään ylimääräistä. Mutta valtava ongelma tässä kuitenkin on tuo kuumeneminen. Puolen tunnin Civ VI session jälkeen kone huutaa kuin pölynimuri ja prossun lämmöt huitelee yli 90 asteen.
 
Onkohan tuo sc15 poistettu myynnistä kokonaan kun ei jimmsin valikoimista enää löydy? Tai minä en ainakaan löytänyt..
 
Joo, se on valitettava seuraus. Kyseinen video taisi olla tämä:

No eihän tuossa videossa nestemetalleista mitään puhuttu, vaikka poimin sellaisen keskustelun lomasta NotebookCheckin foorumeilta.


Päivittelin tuon videolla olleen biosin omaan koneeseen, laitoin sieltä 20w limitin päälle ja testailin. Tällä kertaa intelin xtu oli pois käytöstä kokonaan. Far Cry 5 kaikki asetukset tapissa sekä fps limitterit poissa, oli cpu korkein lämpöpiikki 87 astetta ja näytönohjaimella (1070 max q) kovin lämpöpiikki 82 astetta. Prosessorin lämmöt seilaili välillä 77-87 astetta ja näytönohjain tasaisemmin 80-82 asteessa.

Prosessori boostaili tuolla 20w rajoituksella sinne 3,2ghz lukemiin ja näytönohjain pysyi 800mv jännitteillä ja kellot seilasi välillä 1450-1650MHz.

Taitaa olla melkein tässä se mitä on tehtävissä kun nestemetallitkin jo vaihdoin tuonne, ei ollut mitenkään paha operaatio edes mutta ei kyllä merkittävää vaikutusta. Jäähdyttimen koko ei vaan varmaan yksinkertaisesti kykene tämän parempaan näin ohuessa läppärissä. Minun puolesta hivenen lisää paksuutta voisin sallia jos sillä vaan nuo lämmöt saisi paremmin kuriin.
 
Notebookcheck on arvostellut vuoden 2018 HP Pavilion Gaming 15 -mallin. Jäähdytyksen osalta kone jää mietityttämään, mikäli sitä olisi mahdollista parantaa helpoilla kotikonsteilla, niin kone olisi mielestäni hyvän ja loistavan välimaastossa 1000-1500 € pelikannettavien sarjassa. Mietin edelleen ostaisinko tämän koneen testattavaksi tai peräti Asuksen tilalle.
Mainittakoon, että HP:n Omen 15 -mallit pärjäävät paremmin lämpöjen ja sitä myöden throttlaamisen kanssa. Mutta kun näitä ei pelikannettavien näköisiä koneita on varsin vähän ja vieläpä varteenotettavia malleja.
HP Pavilion Gaming 15t (i7-8750H, GTX 1060 3 GB) Laptop Review
 
Viimeksi muokattu:
Täytyy kertoa toukokuussa tilatusta HP Omen 17" kannettavasta (17-AN019NO 17.3") hiukan käyttökokemuksia, kun kone tuli lopulta kuntoon.
Jo pian koneen saavuttua huomasin tiettyjen, enemmän 3D:tä käyttävien pelien kaatavan koneen. Peli saattoi pyöriä 5-15s, kunnes näytölle tuli virheitä ja kone buuttasi.
Testailu jäi kuitenkin aika vähälle ja koko kesä meni hyvin vähällä pelailulla. Kesällä pelaamani kevyemmät pelit toimi pääsääntöisesti ok.

Nyt iltojen pimetessä, pelaaminen taas lisääntyi ja tuo ongelma alkoi haittamaan enemmän. Koneeseen päivitin kaikki firmikset, ajurit yms. useampaan kertaan, mutta ongelma ei poistunut. Myös käyttis tuli asennettua uudelleen.
Netistä foorumeilta löytyi yksi hiukan vastaavanlainen tapaus ja siinä mainittiin että ongelma toistuu kun virtalähde on kiinni koneessa.
Tosiaan konetta testatessa pelkällä akulla, huomasin saman ilmiön: kone toimi pääsääntöisesti ok ja kun virtalähteen laittoi koneeseen kiinni, sama peli kaatui hyvinkin nopeasti.

HP:n tuen kanssa asiaa sitten selviteltiin ja perustarkistusten jälkeen kone lähti huoltoon.
Koneesta vaihdettiin emolevy (en tiedä onko näytönohjain samassa) ja muutamien testauspäivien jälkeen kone on toiminut moitteetta.
Eli kyseessä oli valmiiksi viallinen laite. Tuki toimi onneksi kohtuullisen hyvin ja Powerin kanssa ei tullut suoraan asioitua. Tokihan tästä maanantaikappaleesta hiukan riesaa itsellekin aiheutui, mutta muuten koneeseen olen ollut suht tyytyväinen.
Virtalähteen piuhan paikka saisi mielestäni olla koneen takaosassa, nyt se on oikeassa sivussa ja on välillä turhan lähellä hiirtä.
 
Pitkään on ollut hiljaisempaa tämän ketjun kanssa, mutta koitetaanpa tuottaa edes jotain hyödyllistä informaatiota muille käyttäjille.

Päädyin Gigantin Black Friday -tarjousten perusteella ostamaan Legion Y530 -kannettavan i5 8300H:lla. Puntaroin pitkään i5:n ja i7:n välillä lopulta todeten sen, ettei i7 tulisi pysymään pelikäytössä sellaisissa lämpötiloissa, että throttlaamiselta vältyttäisiin. Tai jos vältyttäisiin, niin tuulettimien aiheuttama melu olisi vähintään sen mukaista.
Asensin iltapäivällä pari peliä, XTU:n ja HWMonitorin sekä GPU-Z:n. Ensimmäisenä on todettava, että todenmukaisen kuvan saamiseksi tästä koneesta siihen pitäisi tehdä puhdas asennus. En tiedä johtuuko McAfeesta vai mistä mutta pelkästään työpöydällä tuulettimet ottivat todella reiluja kierroksia ilman mitään näkyvää rasitusta. Overwatchissa ilman mitään fps cappeja tuulettimet ottivat samalla tavalla kierroksia kuin työpöydälläkin ja softien perusteella i5:nkin kävi 90 asteen lämmöissä.
Koska tilanne ei innostanut millään tavalla, niin koitin ensimmäisenä XTU:lla pudottaa hieman voltteja. Pikaisten testien perusteella -0.150 mV vaikuttaisi olevan vakaa, mutta edelleenkään lämmöt eivätkä tuulettimien kierrokset olleet mieluisia. CPU:n lämmöt olivat päälle 80 astetta ja vaikka tuulettimien kierrokset hieman putosivatkin, niin pian saavutettiin melun kanssa sama taso mitä ilman alivoltitustakin.
Viimeisenä temppuna ennen töihin lähtöä ehdin kokeilla mitä tapahtuu, jos laitan Overwatchiin FPS capin 100:aan. Peli pyöri sujuvasti ja vaikka lämmöt olivatkin hieman korkeahkot, niin tuulettimet olivat tällä kertaa todella hiljaiset / hiljaiset. Melutason perusteella olisin odottanut koneen korkeintaan pyörittävän jotain hieman selainta ja streameja raskaampaa, en näin uutta peliä.
Kirjoittelen tarkemman arvostelun Y530:sta kunhan ehdin toiselle SSD:lle tekemään puhtaan asennuksen. GTX 1060 pysyy alle 70 asteen lämmöissä ja ottaa tasaisesti yli 1860 MHz corelle.
 
Viimeksi muokattu:
Y530 tuli tilattua Matkahuollolla joten itselläni ei ole vielä käsissä, mutta mitä vanhemman Zenbookin kanssa olen huomannut niin pidempien käyttötaukojen jälkeen se ei ole hiljainen työpöytäkäytössä koska Windows päivittää itseään.

McAfeet poistan kyllä heti kun koneen saan, ei siinä mitään.
 
Puhdas asennus vaan, niin ei jää turhia.
Tämä on kyllä pakollinen alkurituaali uusien koneiden kanssa.

Hyvänä esimerkkinä entinen MSi GE62 6QC peliläppärini, johon halusin päivittää mukana tulleen Windows 10 home asennuksen tilalle pro version.

No eihän se huolinut tuota 8 Pro avaintani vaikka silloin päällä oli se virallinen kympin päivitys tarjous. Kysyin asiaa jopa Microsoftin tuotetuesta ja heidän mukaansa tuon olisi kuulunut toimia.

No ei se asennus suostunut ottamaan vastaan edes tuotetuen antamaa Windows 10 pro retail avaintakaan, vaan ainoa ratkaisu oli asentaa puhdas 10 pro tuon home version päälle.

Jouduin toki palauttamaan kyseisen koneen takaisin kauppaan, kun se ei toiminut oikein ja bios bugiin olisi ollut tulossa korjausta vasta parin kuukauden kuluttua.
Mutta tuo toimii hyvänä esimerkkinä tästä miksi konepakettien ja kannettavien käyttöjärjestelmät kannattaa asentaa alusta asti itse.

Lähetetty minun TA-1004 laitteesta Tapatalkilla
 
Tässä olisi pieni tiivistelmä havainnoistani Legion Y530:n (i5-8300H & GTX1060) kanssa.

Näyttö: 144 Hz paneeli on todella mukavan sulava ja nopea. Asus GL502VM:n 60 Hz paneeli tuntuu osittain yhtä sulavalta vain jos laitan G- ja V-syncit päälle. Värimaailma on Legionissa selkeästi Asusta haaleampi. Tämä on yksi niistä seikoista, jonka vuoksi arvon vielä jääkö Legion käyttööni vai lähteekö se kiertoon.

Kaiuttimet: Kaiuttimien ääniala on selkeästi suppeampi kuin Asuksessani. Ääni on kyllä selkeä, mutta kuulostaa erikoiselta kun matalasta päästä toisto jää selkeästi vajaammaksi. Toisaalta faktahan on myös se, että yhdessäkään kannettavassa ei ole oikeasti hyviä kaiuttimia. Ainakaan niissä joita olen itse testannut.

Näppäimistö: Kannettavan runko on kokonaan muovia, niin myös näppäimistön runko. Tämän vuoksi keskeltä näppäimistöä painettaessa on havaittavissa kohtalainen määrä joustoa. Jouston saa aikaan voimakkaasti sormella painamalla, mutta en kuitenkaan huomannut koko asiaa kirjoitettaessa tai pelatessa. Ainakaan niin paljoa, että se olisi häirinnyt.

Jäähdytys: Kannettavan jäähdytyksestä huolehtii kahden kookkaan tuulettimen lisäksi ns. 2 heatpipen jäähdytin. Näistä kahdesta heatpipestä toinen kulkee jäähdyttimen läpi päästä päähän, sekä CPU:ta että GPU:ta jäähdyttäen. Tämän lisäksi CPU:lta toinen omansa heatpipe kohti omaa jäähdytyselementtiään ja GPU:lta toinen. Jäähdytin itsessään on kiinnitettynä seitsemällä jousikuormitteisella ruuvilla, jotka irrottamalla jäähdytin lähtee irti ilman että tuulettimia tarvitsee ottaa erikseen irti. Jäähdytyksen tehostamiseksi kannettavan pohjassa, melkein suoraan tuulettimien kohdalla on rei'itetyt kohdat, jonka päälle on laitettu suorakaiteen muotoinen suojaverkko. Kämmenellä kokeiltaessa tuulettimen saavat mukavan tuntuisesti ilmaa, eivätkä jää köhimään liialliseen alipaineeseen. Positiivista huomata, että jokainen jäähdyttimen kiinnitysruuvi kiinnitetään emolevyn läpi ja vastakappale on PCB:n toisella puolella.
Tämän kaiken jälkeen olettaisi, että edes i5-version pysyisi maltillisissa lämpötiloissa. Näin ei käynyt ainakaan minun kohdallani. GTX 1060 kyllä pysyy reilussa 70 asteessa rasituksessa kuin rasituksessa, mutta CPU pyörii 85-88 asteen lämmöissä -0.150 mV alivoltituksella Overwatchia pelatessa. Jäähdytys ei tuolloin ole mitenkään erityisen hiljainen, joten mielessäni pyörii jatkuvasti se, että miten jäähdytys riittää tällä koneella kesähelteillä.
En tiedä miten esimerkiksi Notebookcheckin arvostelussa on saatu Witcher 3:lla rasitettaessa CPU:lle n. 75 asteen lämmöt. Sellaiset lukemat olisivat minullekin erittäin mieluisia.
Tämä on toinen niistä seikoista, jonka vuoksi mietin edelleen onko koneesta GL502VM:n korvaajaksi.

Runko: Vaikka Legionin on rakenteeltaan muovia, niin se on mukavan jämäkän tuntuinen, vaikka näppäimistön keskeltä runko jonkin verran joustaakin. Kämmentuen alueella pinnoite on hieman kumimaisen tuntuinen ja ainakin kynnellä tehdyt pienet jäljet katoavat heti pois. Pinnoite on mattamainen, joten ajan saatossa se saattaa alkaa kiiltää jonkin verran. Näyttö ei jää heilumaan sitä avattaessa ja saranat tuntuvat mukavan jämäköiltä.

Nyt olisikin mukava kuulla @Nakkivahvero kokemuksia samasta koneesta.
 
Viimeksi muokattu:
Kone tuli tänään. Melkoinen suhina kävi, mutta selittyy kaiken maailman päivityksillä joita Windows nytkin lataa pelitestien jälkeen. Mutta joo. Edelliset kokemukset läppäreillä pelaamisesta ovat 2014 Zenbookilla (UX32LN, i7-4500U ja 840M), joka ei kuumene aivan älyttömyyksiin, mutta josta lähti ihan selkeä ääni. Notebookcheckin mukaan ei yli 40dB tosin, eli ei nyt läppäriksi järjettömyyksiä. Sitä ennen oli jonku Acer Travelmate vuodelta 2008. Halpa ja siltä tuntuikin.

Kotelointi on parempi kuin odotin. Odotin jotain vähän tuon Travelmaten halvinta ämpärimuovia parempaa, mutta tämä on oikeasti ihan laadukas muovikoteloinniksi. Tukeva, ei merkittävää flexiä ja pinnoitteet sekä sisä- että ulkokannessa ovat vähän premiumimman tuntuista. Paria Dellin bisnesläppäriä olen duunissa aikanaan käsitellyt ja muovikoteloinnin laadun näkökulmasta en pidä niitä valtavasti paremman tuntuisina.

Oli ihan kiva yllätys kun äänentoisto on ratkaistu järkevästi: Kuulokelähtö siis, kaiuttimet eivät niinkään kiinnosta. Ei kuulu turhaa suhinaa edes melko herkillä nappikuulokkeilla selkeästi. Tuosta Zenbookista kuului vähän vähemmän herkilläkin kuulokkeilla. Liekö alumiinikoteloinnin ongelmia. Pikku-DAC nyt varmaan kulkee mukana muutenkin, mutta kiva nyt ettei ihan välttämättä tarvitse sellaista olla.

Overwatchissa, ultralla, prosessori pyöri vähän vajaassa 90 asteessa -0.150mV alivoltituksella itsellänikin ja näytönohjainkin lämpeni lopulta lähemmäs 80C. Testasin perään Bulletstorm: Full Clip Editionia. Siinä lämmöt pysyivät selvästi matalammalla sekä prosessorin että näytönohjaimen osalta. Näin jälkikäteen ajatellen voi kyllä olla että läppäri oli vähän huonosti sijoitettu puoliksi hiirimatolle, mutta tuskinpa tarpeeksi että valtavia eroja pitäisi olla. Epäilisin että notebookcheckin 75C keskiarvo prosessorille Witcher 3:lla selittyy sillä että heidän testaamansa mallin 1050 ti on selvästi suurempi pullonkaula kuin tämä 1060, ja Witcher taitaa aika hyvin prosessoria myös hyödyntää, kuten kai myös Overwatch.

Meteli ei mielestäni ole peliläppäriksi suoranaisen kova. Tuulettimet ovat sen verran pienet että ikävän korkea äänihän niistä lähtee pöytäkoneen 140mm kotelotuulettimiin verrattuna, mutta pelaan kuulokkeilla ja suljetut kuulokkeet peittävät lähtevän äänen pelatessa täysin, eikä ääni naapurihuoneessa avopuolisoakaan näytännyt haittaavan. Avoimilla kuulokkeillakin luulisi pelaamisen onnistuvan, mutta kaiuttimilla, etenkin läppärin omilla, pelaaminen voi olla hieman masokistista.

En huomannut pöytäkoneessani viime kesän helteillä niin massiivisia eroja lämpötilassa että pelkäisin. Huoneen lämpötilan nousu 20C -> 30 C ei nostane rasituslämpötiloja ihan järjettömästi ihan koska erotus 90C pintaan pyörivään prosessoriin on huomattavan suuri kummallakin lämpötilalla. Sen verran kuumina nämä Coffee Laket kyllä käyvät että hieman hirvittää näiden melko ohuiden peliläppäreiden i7-mallien puolesta.

Paneeli on ihan ok. Odotinkin sen olevan tätä tasoa, koska siinä missä Notebookcheck karvalakkipaneelin haukkui, 144hz-paneeli on kirkkaampi ja ainakin jollain markkinoilla Lenovon mukaan väriavaruudeltaan selvästi suurempi. Verrattuna kahteen kalibroimattomaan mutta testatusti melko hyvään väritoistoon kykenevään näyttöni (Samsung C24FG70 on yli 100% sRGB, Dell U2412M kai hieman alle) paneeli on väritoistoltaan ihan ok. Huonompi, mutta riittävä.

En ole läppäriä palauttamassa tai mitään ihan koska tuskinpa saan tonnilla mitään mihin olisin tyytyväisempi. Eipä noiden alennusten aikana ollut edes 1200€ pintaan mitään mikä olisi oikeasti uskottavasti parempi. MSI GP63 taisi olla melkein vastaavilla spekseillä 1150€ pintaan, mutta tuo on Notebookcheckin mukaan melkoisesti tätä äänekkäämpi laitos ainakin.
 
Näemmä Control+Shift+1 pistää kaikki tuulettimet täysille. Taisi tuo pelitesteissä tuota hiljaisempi olla, joten kaipa helleveraa hieman on siinäkin.
 
Tämä on kyllä pakollinen alkurituaali uusien koneiden kanssa.

Hyvänä esimerkkinä entinen MSi GE62 6QC peliläppärini, johon halusin päivittää mukana tulleen Windows 10 home asennuksen tilalle pro version.

No eihän se huolinut tuota 8 Pro avaintani vaikka silloin päällä oli se virallinen kympin päivitys tarjous. Kysyin asiaa jopa Microsoftin tuotetuesta ja heidän mukaansa tuon olisi kuulunut toimia.

No ei se asennus suostunut ottamaan vastaan edes tuotetuen antamaa Windows 10 pro retail avaintakaan, vaan ainoa ratkaisu oli asentaa puhdas 10 pro tuon home version päälle.

Jouduin toki palauttamaan kyseisen koneen takaisin kauppaan, kun se ei toiminut oikein ja bios bugiin olisi ollut tulossa korjausta vasta parin kuukauden kuluttua.
Mutta tuo toimii hyvänä esimerkkinä tästä miksi konepakettien ja kannettavien käyttöjärjestelmät kannattaa asentaa alusta asti itse.

Lähetetty minun TA-1004 laitteesta Tapatalkilla
Nykyään jos on tarpeeksi uusi W10 sisällä niin voi tehdä Fresh Startin mikä poistaa nämä kurat.

https://www.howtogeek.com/265054/how-to-easily-reinstall-windows-10-without-the-bloatware/
 
Hmmm, eli nuo lämmöt ovat ihan normaalit i5-8300H:lle. Piti lukea muutaman muunkin vastaavan arvosteluita ja samoihin lukemiin mentiin, osa toki paljon suuremmalla melulla.
Kaipa tuosta GL502VM:stä saisi sen 600+ €, niin ei jäisi vaihdolle hirveästi hintaa.
Tegelle iso plussa tuosta Fresh Startista. Olin täysin tietämätön ennen tätä.
 
Itelle laitoin tuon lenovon y530 i7 8750h prossulla ja alkanut miettiä tuliko sittenkin tehtyä väärä valinta. Onhan tässä aikaa testailla ja jonkun verran jo testinyt.

Pakasta vedettynä BFV pelatessa lämmöt reilu 88-95astetta ja prossun kellot vakiintui siihen 3.3GHz.

Alivoltitin prossua niin äänet pieneni ja samalla pidemmässäkin BFV sessiossa kellot pysyi kaikilla kuudella ytimellä 3.7-3.9GHz välillä ja lämmöt 80-88asteisena.

Eipä tullut ennen ostoa juuri luettua juttua prossujen eroista ja ilmeisesti pelikäytössä prossuilla ei juuri eroja tule.

Olisi varmaan ollut parempi hinta/teho suhde siinä i5 mallissa 999€ vs tämä i7 1249€. Eroa ei muuta kuin 256gb SSD ja i7 prossu. Ei tämä silti hintaisekseen pahalle koneelle vaikuta.

Illalla taas testailla vielä pienimmät voltit millä toimii.
 
Sinänsä ihan kiinnostavaa jos i7-8750H pysyy karkeasti samoissa lämmöissä kuin i5-8300H. TDP noissa on sama, mutta turbon tehonkulutus nousee selvästi yli tuon jo i5:llä ennen alivoltitusta ja power limit throttling tulee vähän vastaan jo XTU:n suhteellisen kevyen benchmarkin loppupuolella. Voi toki olla että tuo läppärin tuuletus pyörii lujempaa i7:n kanssa.

Itse olen tässä muuten arponut että vaihtaakko joko tuo 128gt SSD tai 1tb HDD 512gt SSD:hen, vai riittäävätkö 128gt SSD ja ulkoinen kiinalainen 128gt SSD yhdessä siihen käyttöön mihin tuo läppäri on. Taidan kuitenkin odottaa tuota puolen vuoden ulkomaantyöreissua ja ostaa paikan päältä levyn jos vaikuttaa siltä että tarvitsee. Vaikka tuo 7200rpm HDD sentään onkin niin näin pöytäkoneen yhteensä noin teraan SSD:tä tottuneena ei sille asennettuja pelejä varmaan siedä.
 
Ajelin tuossa cinebench runeja sekä tuulari täysillä ja myös automaatilla. Täydellä teholla lämmöt oli 10min testailujen jälkeen 75-78 astetta ja puhallin automaatilla lämmöt näytti asettuvan 80-85asteisiin, en kylläkään jaksanut sitä kauemmin enää ajella. Pitänee rueta kokeilemaan enemmän alivoltteja ja katsella uudelleen testit.

Ihan kohtuu pojoja cinebench näyttää antavan alivoltittamalla. 1252pojoa. Kohan prossulle löytyy sopivat alivoltit niin enemmän peli testejä rueta tekemään. Näkee samalla boostaako näyttis kovempaa jos prossun lämpöjä saa alemmas.

Kukaan kokeillut onko kannatusta myös alivoltittaa integroitua gpu?

Tässä cinebench tulos tuularit automaatilla. cinebench1252.jpg
 
Prismassa pyöriessä hoksasin tämmösen Targus Lap Chill Mat työskentelyalusta - Prisma verkkokauppa ja pitihän se ostaa testille :D

Voisi sanoa että pelatessa on ihan hyödyllinen ainakin itellä tämän y530 lenovon kanssa. Näyttis boostaa kovempaa ja prossun kellot pysyy ylhäällä paremmin ilman turhaa ääntä. Ja ennenkaikkea kone on pirusti hiljaisempi. Ctrl+Shift+1 kokeilin pelissä että menee läppärin puhaltimet täysille niin on kyllä karmea ero äänessä. Toki läppärin puhaltimet täysillä niin pysyi myös prossun kellot tasaseen 3.9GHz. Automaatilla puhaltimet niin prossun kellot laski väliin 3.8GHz mutta suurimman osan ajasta pysyivät 35min sessiossa siellä 3.9GHz.

Mikä olisi paras softa testailla prossua mitkä alivoltitukset se kestää? IBT maximia ajelin tuossa mutta kestää niin pirun kauan ja tuntui ettei sillä vielä edes lämpene. :o Jos oisi joku softa millä oikotie onneen, mahdollisimman äkkiä prossun vakautta suunnilleen testaava.

Voisin sanoa että omalla kohdalla tuo 30€ investointi tuohon alustaan on aika hyvä juttu. Sen verran paljon pienenty läppärin meluaminen BFV pelatessa. Ja plussaa omalle kohdalle alustalla nousi vähän läppäri ylemmäs pöydällä.
 
Pari viikkoa piti painia Legion Y530:n ja Strix GL502VM:n välillä ja tänään päädyin palauttamaan Legionin Giganttiin.
Oma silmä ei vain tottunut Legionin värimaailmaan Asuksen jälkeen ja virittelynkin jälkeen 90 °C lämmöt olivat ratkaiseva tekijä. Jos toinen näistä olisi ollut paremmalla tasolla, niin ratkaisu olisi erilainen.
Eipä tässä auta kuin jäädä odottelemaan uusia kannettavia :)
 
@Jyrski Alivoltitukseen prossun testausta ihan perinteisillä IBT, Prime95, OCCT jne. Loppujenlopuksihan parhain testi on käyttö, eli esimerkiksi mahdollisimman kovasti rasittavaa peliä pelailemalla (omassa tapauksessa Pubg/R6S). Tietenkin siihen mennessä on hyvä testata vakautta kunnolla jos pelailee kilpailullisempia moninpelejä. Jos mietityttää lämpötilat yhteisrasituksessa niin pistä taustalle vaikka unigine heaven benchmark loopille. Kuitenkin Intelillä ei pahemmin ole eroa kellottuvuudessa eri lämpötilojen välillä. Prossun integroituun näyttikseen en lähtisi koskemaan.

Näyttiksen kanssa samalla tavalla voi käyttää testiohjelmia ja pelejä. Itse en kuitenkaan karvadonitsia lähtisi ajamaan, sillä ei läheskään vastaa realistista käyttöä. Virrankulutus on kovin raja läppärien Pascalien suorituskyvyssä, joka yksinkertaistaa asioita. Alivoltitus ja ylikellotus on käytännössä sama asia, koska virrankulutusraja tulee vastaan ennen kuin päästään itse piirin rajoille. Itse kutsuisin toimenpidettä ennemminkin "tuunailuksi", koska kyse on suurimmaksi osaksi jännite/taajuus käyrän hienosäätöä.

Olen itse kokeillut kahta eri tapaa MSI Afterburnerin avulla. Helpompi näistä on perinteinen, eli laittaa vain slideristä lisää + core clock offset kunnes tulee epävakaus vastaan ja laskee hiukan alas. Toisella, vähän vaikeammalla tavalla, voi käyttää Pascalin jännite/taajuus käyrää korkeammasta päästä ja sillä laittaa arvot aivan kuten haluaa. Tällä pystyy välttämään sen ongelman mitä perus offset kellotuksesta, eli kun lähtee nostamaan offsettia liikaa niin esimerkiksi käyrän ala- tai yläpäässä ei riitäkkään jännite kellotaajuuden ylläpitoon ja näyttis ei pysy vakaana joissakin tilanteissa. Itse kohtasin tämän matalien kellojen ongelman esim työpöytäkäytössä ja korkeiden kellojen ongelman vanhemmissa peleissä jotka eivät "osanneet" käyttää näyttistä aivan kunnolla, josta johtuen kellotaajuudet huuteli reilusti yli 2000MHz. Näyttiksen muistit pystyy ja kannattaa myös ylikellottaa, sillä ne eivät virrankulutkseen oikeastaan vaikuta.
 
Lenovo on julkaissut Legion-sarjaan uuden Y7000-mallin. Raudallisesti kone ei paljoa eroa Y530-sarjasta, kun taas ulkonäkö on hieman eri seikka. Mielestäni Y7000 ei kuitenkaan ole ulkoiselta olemukseltaaan bling bling -pelikannettava, joten sellaista etsivälle tässä saattaa olla harkinnan arvoinen laite.
Notebookcheckin arvostelun mukaan pelirasituksessa (Witcher 3) i7-8750H ja GTX 1060 pyörivät 70 °C lämmöissä CPU:n turbottaessa 3.9 GHz ja GPU:n n. 1700 MHz. Lämpöihin nähden meluntuotto on ilmeisesti korkeahko [Witcher 3 Ultra - 45.3 dB(A)], joten toivoisin Lenovon viilailevan fan curvea käyttäjäystävällisemmäksi. Rasituslämpöjen perusteella se pitäisi olla mahdollista. Toisin kuin Y530:ssa niin Y7000:n pohjalevy näyttää hieman umpinaisemmalta, joten nähtäväksi jää saisiko pienellä tai isommalla avartamisella pudotettuja rasituslämpöjä entisestään.

Lenovo Legion Y7000 (i7-8750H, GTX 1060) Laptop Review

Itse jään vielä odottamaan tarkempia tietoja, esim. onko Y7000:ssa sama 144 Hz paneeli kuin Y530:ssa. Nvidian pitäisi julkistaa RTX 2000-sarjan mobiilipiirit CES 2019:ssa, johon ei ole enää pitkä aika. Kenties jo kevään aikana saadaan oikeasti myyntiin asti näillä uudemmilla piireillä olevia kannettavia ja ennen kaikkea tietoa siitä millaista tehonlisäystä on odotettavissa GTX 10XX-sarjaan.

Nvidia set to reveal the RTX 2000 mobility lineup at CES 2019
 
Onko tuosta Y530:sen 144hz - paneelista jotain arvosteluita? Onko se kuinka hyvä?
 
Onko tuosta Y530:sen 144hz - paneelista jotain arvosteluita? Onko se kuinka hyvä?

Arvosteluita ei löydy millään, mutta noin kokemuksen perusteella se on ihan kohtuullinen, mutta ei hyvä. Verrattuna tähän Dell U2412M + Samsung C24FG70 -komboon pöytkoneessani värit ovat vähän heikommat kuin Dellissä. Kirkkautta on speksien mukaan 300 nitsiä, eli ei nyt ihan älyttömästi.

EDIT: Speksien mukaan 72% NTSC, eli oletettavasti sRGB on ihan siedettävällä tasolla, mutta kuuhun ei mennä kun NTSC ja Adobe RGB jäävät selvästi vajaiksi.

Tämä U2412M on 71% NTSC, 74% Adobe RGB, 96% sRGB ja C24FG70:lle ei niin selviä tietoja löydy, mutta sRGB ilmeisesti ~125% ja Adobe RGB 81%.
 
Viimeksi muokattu:
Voisiko joku Y530:n omistaja tarkistaa HWInfo64:llä mikä on 144 Hz paneelin merkki ja malli? Näkyy heti "Monitor" kohdan avattua.
 
Viimeksi muokattu:
Chassis & Display
Octane Series: 15.6" Matte Full HD 144Hz 72% NTSC LED Widescreen (1920x1080) + G-Sync
Processor (CPU)
Intel[emoji2400] Core[emoji769] i7 Six Core Processor i7-8700k (3.7GHz) 12MB Cache
Memory (RAM)
32GB Corsair 2666MHz SODIMM DDR4 (2 x 16GB)
Graphics Card
NVIDIA[emoji2400] GeForce[emoji2400] GTX 1070 OC 1518 MHz - 8.0GB GDDR5 Video RAM - DirectX[emoji2400] 12.1
1st Storage Drive
2TB SEAGATE FIRECUDA 2.5" SSHD
1st M.2 SSD Drive
512GB SAMSUNG 970 PRO M.2, PCIe NVMe (up to 3500MB/R, 2300MB/W)
Memory Card Reader
Integrated 6 in 1 Card Reader (SD /Mini SD/ SDHC / SDXC / MMC / RSMMC)
AC Adaptor
1 x 330W AC Adaptor
Battery
Octane Series 8 Cell Lithium Ion Battery (82WH)
Power Cable
1 x 1 Metre European Power Cable (Kettle Lead)
Thermal Paste
COOLER MASTER MASTERGEL MAKER THERMAL COMPOUND
Sound Card
Intel 2 Channel High Definition Audio + MIC/Headphone Jack
Bluetooth & Wireless
GIGABIT LAN & WIRELESS INTEL[emoji2400] AC-9260 M.2 (1.73Gbps, 802.11AC) +BT 5.0
USB/Thunderbolt Options
3 x USB 3.0 PORTS, 2 x USB 3.1 PORTS, 1 x USB 2.0 PORT
Keyboard Language
OCTANE SERIES BACKLIT FINNISH KEYBOARD WITH NUMBER PAD
Operating System
NO OPERATING SYSTEM REQUIRED
Operating System Language
United Kingdom - English Language
Windows Recovery Media
NO RECOVERY MEDIA REQUIRED
Office Software
FREE 30 Day Trial of Microsoft[emoji2400] Office[emoji2400] 365 (Operating System Required)
Anti-Virus
NO ANTI-VIRUS SOFTWARE
Browser
Microsoft[emoji2400] Edge (Windows 10 Only)
Notebook Mouse
INTEGRATED 2 BUTTON TOUCHPAD MOUSE
Webcam
INTEGRATED 2.0 MP FULL HD WEBCAM
Warranty
3 Year Gold Warranty (2 Year Collect & Return, 2 Year Parts, 3 Year Labour)
Delivery
4 - 5 DAY DELIVERY TO FINLAND
Build Time
FAST TRACK 5 WORKING DAY DISPATCH
Promotional Item
FREE Geforce Fortnite bundle w/ select GTX cards
Promotional Item
Get Call of Duty: Black Ops 4 & More w/ select Intel CPUs!
Quantity
1

Price 2 628,00 € including VAT and Delivery


Tälläinen tuli ostettua pc specialist liikkeestä ja tarkoitus olisi saada pelit pyörimään ainakin seuraavat 5 vuotta +60fps 1080p resolla.
Tuon lisäksi toiveena olisi hyvä käytettävyys noin yleisessä käytössä vähintäänkin seuraavaksi 10 vuodeksi.

Juu ennustaminen on mahdotonta, mutta tuskin tuolla ainakaan tulee sitä vastaan että 5 vuoden jälkeen se on täysin tähtien asennosta kiinni toimiiko youtube 1080p 60fps tilassa. [emoji23]

Meni vaan yksinkertaisesti hermo tuohon vanhaan Core i5-450m gt330m yhdistelmään, kun oli tähtien asennosta kiinni toimiko youtube tänään 1080p 60fps vaiko 480p tilassa. Kun tuon mobiili prossun tehot eivät riittäneet sen parempaan ja nvidian legacy driver tuki oli enemmän tai vähemmän olematonta.
Kone buuttasi ja tarkkuuden sait nostettua hdmi portista 1080p, ja se oli nvidian mukaan tarpeeksi. Ei sen väliä vaikka selaimen/käyttöjärjestelmän päivitys estäisi video purun näytönojaimelta.

Niin ja tietty on tuossa 8 vuoden samsung q530 läppärin aikana kertynyt melkoinen steam kirjasto odottamaan lisätehoja.

Kai tuo nosto gt330m - > gtx1070 oc korttiin jotain pientä teholisää tuo [emoji23]
 
Viimeksi muokattu:
Nyt olisi näköjään ensimmäisiä vuotoja liittyen GTX/RTX 20XX -sarjan mobiilipiireihin.

Asus: ASUSTeK COMPUTER INC. Zephyrus M GM501GS - Geekbench Browser
Lenovo: LENOVO 81HH - Geekbench Browser (Ilmeisesti Y730?)
HP: HP - Geekbench Browser (Mallista ei vielä tietoa)

Ja linkki koko juttuun: More details on Nvidia\'s RTX 2000-series mobility GPUs emerge, leaked Lenovo / HP / Asus laptop benchmarks included

TDP on tällä hetkellä puhdasta arvailua, vaikka joitain mainintoja jo löytyykin siitä, että 8750H:n kanssa RTX 2080 oltaisiin saatu laitettua onnistuneesti nykyisiin runkoihin (valmistusteknologia 16nm -> 12nm ja alemmat kellot GPU:n corella). Toivottavasti faktaa ja oikeita arvosteluita saadaan pian.

AMD:n suunnalta ainakin lupaillaan kovia. Navi tarjoaisi RTX 2070 tasoista suorituskykyä huomattavasti halvemmalla. Nvidian dominoinnin jälkeen olisi mukava saada oikeaa kilpailua markkinoille, esimerkkinä vaikkapa miten valmistajaystävällinen FreeSync on verrattuna G-Synciin.

AMD Navi RX 3080 / 3070 / 3060 specs & prices leaked
 
Viimeksi muokattu:
Pitkään on ollut hiljaisempaa tämän ketjun kanssa, mutta koitetaanpa tuottaa edes jotain hyödyllistä informaatiota muille käyttäjille.

Päädyin Gigantin Black Friday -tarjousten perusteella ostamaan Legion Y530 -kannettavan i5 8300H:lla. Puntaroin pitkään i5:n ja i7:n välillä lopulta todeten sen, ettei i7 tulisi pysymään pelikäytössä sellaisissa lämpötiloissa, että throttlaamiselta vältyttäisiin. Tai jos vältyttäisiin, niin tuulettimien aiheuttama melu olisi vähintään sen mukaista.
Asensin iltapäivällä pari peliä, XTU:n ja HWMonitorin sekä GPU-Z:n. Ensimmäisenä on todettava, että todenmukaisen kuvan saamiseksi tästä koneesta siihen pitäisi tehdä puhdas asennus. En tiedä johtuuko McAfeesta vai mistä mutta pelkästään työpöydällä tuulettimet ottivat todella reiluja kierroksia ilman mitään näkyvää rasitusta. Overwatchissa ilman mitään fps cappeja tuulettimet ottivat samalla tavalla kierroksia kuin työpöydälläkin ja softien perusteella i5:nkin kävi 90 asteen lämmöissä.
Koska tilanne ei innostanut millään tavalla, niin koitin ensimmäisenä XTU:lla pudottaa hieman voltteja. Pikaisten testien perusteella -0.150 mV vaikuttaisi olevan vakaa, mutta edelleenkään lämmöt eivätkä tuulettimien kierrokset olleet mieluisia. CPU:n lämmöt olivat päälle 80 astetta ja vaikka tuulettimien kierrokset hieman putosivatkin, niin pian saavutettiin melun kanssa sama taso mitä ilman alivoltitustakin.
Viimeisenä temppuna ennen töihin lähtöä ehdin kokeilla mitä tapahtuu, jos laitan Overwatchiin FPS capin 100:aan. Peli pyöri sujuvasti ja vaikka lämmöt olivatkin hieman korkeahkot, niin tuulettimet olivat tällä kertaa todella hiljaiset / hiljaiset. Melutason perusteella olisin odottanut koneen korkeintaan pyörittävän jotain hieman selainta ja streameja raskaampaa, en näin uutta peliä.
Kirjoittelen tarkemman arvostelun Y530:sta kunhan ehdin toiselle SSD:lle tekemään puhtaan asennuksen. GTX 1060 pysyy alle 70 asteen lämmöissä ja ottaa tasaisesti yli 1860 MHz corelle.

Mä olen kanssa katsonut tätä, mutta videoissa kehuvat jäähdytystä ja että on hiljainen? Taitaa olla parempi katsoa jotain muuta...
 
Mä olen kanssa katsonut tätä, mutta videoissa kehuvat jäähdytystä ja että on hiljainen? Taitaa olla parempi katsoa jotain muuta...

Toki testattu malli on yleensä 1050ti:llä, joka jää pullonkaulaksi nopeammin prosessorin edeltä.

Ei tuo kone minun mielestäni ole tonnin i5-8xxx + 1060 -koneeksi erityisen kovaääninen ollenkaan. Eihän se hiljainen ole, mutta se on 2.5cm paksu peliläppäri karkeasti yhtä suorituskykyisellä raudalla kuin Define R5:ssä istuva pöytäkoneeni (e5-1231v3 + GTX970, ts. vähän heikompi prosessori ja vähän vahvempi näytönohjain). En usko että tätä merkittävästi hiljaisempaa konetta näillä spekseillä löytää, etenkin kun ennen ostoa Notebookcheckin arvosteluja aika reilusti selailen. Hieman hiljaisempaa voi kyllä löytyä kun maksaa lisää.

Jos oikeasti haluaa hiljaisuutta (ja matalampia lämpöjä), parempi kasata pöytäkone.
 
Toki testattu malli on yleensä 1050ti:llä, joka jää pullonkaulaksi nopeammin prosessorin edeltä.

Ei tuo kone minun mielestäni ole tonnin i5-8xxx + 1060 -koneeksi erityisen kovaääninen ollenkaan. Eihän se hiljainen ole, mutta se on 2.5cm paksu peliläppäri karkeasti yhtä suorituskykyisellä raudalla kuin Define R5:ssä istuva pöytäkoneeni (e5-1231v3 + GTX970, ts. vähän heikompi prosessori ja vähän vahvempi näytönohjain). En usko että tätä merkittävästi hiljaisempaa konetta näillä spekseillä löytää, etenkin kun ennen ostoa Notebookcheckin arvosteluja aika reilusti selailen. Hieman hiljaisempaa voi kyllä löytyä kun maksaa lisää.

Jos oikeasti haluaa hiljaisuutta (ja matalampia lämpöjä), parempi kasata pöytäkone.

Kyllä, tutkiskelin myös hieman lisää niin jos pelien aikana käyttää jäähdytysalustaa niin parantaa jäähdytyksen tehoa, lähinnä se turha thortlaaminen ei nappaa...

Olen juuri myymässä mun pöytäkonetta pois kun haluan pienen ja simppelin millä voi silloin tällöin pelata jos siltä tuntuu...
 
Kyllä, tutkiskelin myös hieman lisää niin jos pelien aikana käyttää jäähdytysalustaa niin parantaa jäähdytyksen tehoa, lähinnä se turha thortlaaminen ei nappaa...

Olen juuri myymässä mun pöytäkonetta pois kun haluan pienen ja simppelin millä voi silloin tällöin pelata jos siltä tuntuu...

Ei tuo pelikäytössä lämmöistä throttlannut vaikka yritin. XTU:n benchmarkissa otti kiinni power limitistä vähän ennen kun alikellotin prosessoria -0.150mV. Eri asia sitten miten kovimmilla helteillä, mutta tosiaan tuollainen jäähdytinalusta voi olla ihan hyvä idea pidemmän päälle.

Oikeastaan sääli kun tämä ohuus on niin iso juttu. Itseäni ei haittaisi yhtään 0.5-1cm paksumpi kone jos se tekisi jäähdytyksestä tehokkaamman ja ehkä myös hiljaisemman.
 
Ei tuo pelikäytössä lämmöistä throttlannut vaikka yritin. XTU:n benchmarkissa otti kiinni power limitistä vähän ennen kun alikellotin prosessoria -0.150mV. Eri asia sitten miten kovimmilla helteillä, mutta tosiaan tuollainen jäähdytinalusta voi olla ihan hyvä idea pidemmän päälle.

Oikeastaan sääli kun tämä ohuus on niin iso juttu. Itseäni ei haittaisi yhtään 0.5-1cm paksumpi kone jos se tekisi jäähdytyksestä tehokkaamman ja ehkä myös hiljaisemman.

Tämä, 0,5cm paksumpi saisi jo ison eron aikaan, toinen olisi metallirunko, mutta jossain se hinta täytyy näkyä ja se näkyy lämmöissä ja muovirungossa.

En millään saa itselleni perusteltua 2-3k€ läppäriä vaikka kuinka yritän ja hinta/laatu suhteeltaan toi Lenevo vaikuttaa oikein pätevältä tälläiselle viikossa 2h pelaavalle ja varsinkin kun ne pelit ei ole mitään nopeatempista FPV hippaa missä FPS on kaikki kaikessa.

Ulkonäöstä tuossa myös tykkään, hillitty eikä mitään räikeitä valoja/värejä missään.
 
Vaikka palautinkin itse Legion Y530:n, niin kaukana ei kuitenkaan oltu siitä ettei se omaan käyttöön jäänyt. Mikäli näytön väritoisto olisi ollut samaa tasoa GL502VM:n paneelin kanssa ja 8300H:n lämmöt olisivat olleet rasituksessa alle 80 °C, niin tilanne olisi tällä hetkellä toinen.
 
Sitäkin mietin että miten pärjäisin 1050Ti kanssa, asetuksia hieman alaspäin, mutta 2-3v niin pitäisi olla heti vaihtamassa parempaan joten parempi se 1060 kait siinä mielessä on.
 
Ei noita pc specialistin kavereita voi ainakaan hitaiksi haukkua.
Maanantaina tilaus sisään ja keskiviikkona kone oli testausta vaille valmis.
Kone on seurannan mukaan kymmentä vaille neljä yöllä lähtenyt kohti Suomea.
Alkaa tässä jo vanhakin vähän innostumaan.

Lähetetty minun TA-1004 laitteesta Tapatalkilla
 
No nyt on ensipuraisut otettu kyseisestä koneesta ja pois lukien ne tyypilliset uuden Windowsin säätämiset, on tämä kone ollut kyllä aika loistava.

Ainoa vittumainen puoli on se että ilmeisesti tämäkin pitää lepotilassa usb portit päällä.
Toisinsanoen jos usb laitteesi on mallia "tyhmä kuin saapas" ja ei huomaa että kone on lepotilassa, palaa sen laitteen valot ja koneen herättämiseen tuntuu riittävän pelkkä tuima katse hiirtä kohden.

No kai se pitää ostaa pari tuommoista usb 3 jakajaa joissa on virtakytkimet jottei koko makuuhuone ole kuin joulukuusen loisteessa ympäri vuoden.

Lähetetty minun TA-1004 laitteesta Tapatalkilla
 
Vaikka palautinkin itse Legion Y530:n, niin kaukana ei kuitenkaan oltu siitä ettei se omaan käyttöön jäänyt. Mikäli näytön väritoisto olisi ollut samaa tasoa GL502VM:n paneelin kanssa ja 8300H:n lämmöt olisivat olleet rasituksessa alle 80 °C, niin tilanne olisi tällä hetkellä toinen.

Tuskin mikään laite pysyy alle 80 asteessa (missä uudemman sarjan prosessori) ilman että vaihdat tahnoja.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
258 652
Viestejä
4 494 994
Jäsenet
74 266
Uusin jäsen
ufozz112

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom