• TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)

    Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.

    Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.

    Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.

Pariutumisen haasteet nykypäivänä ja sen vaikutukset

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
6 331
Tutkimusprofessorin pitäisi ehkä tarkistaa papereista että voiko jokin asia lisääntyä "aina" :hmm:
No, ainakin on kova luotto siihen että 100 vuoden päästä kaikki vaan runkkaa aamusta iltaan.
 
Liittynyt
08.04.2022
Viestejä
599
Kun mutuilu on niin kivaa..

Niin varmaan jotkut kokevat mahdolliset suhteet liian suurena riskinä. Suhde päätyy kuitenkin eroon. Kumppani löytää kuitenkin jotain itseä mielenkiintoisempaa tilalle.

Ja ylipäätään arvo- ajatus- ja poliittinen maailma on eri sukupuolilla niin erilainen. Ei oikein ole yhteisiä asioita monilla, eikä toisen jutut välttämättä kiinnosta, eikä luoteta toiseen että sekin pystyisi sitoutumaan vuosikymmeniksi yhteiseen tulevaisuuteen.

Itselle ylläoleva riittää yhdeksi selitykseksi, miksi ei pariutuminen ja lapset kiinnosta.
Tuntuu että ehkä näin yleisella tasolla on liian vähän paikkoja joissa miehet ja naiset voisivat jotenkin luontevasti kohdata ja tutustua. Tältä ainakin itsestä tuntuu. Joku tinder nyt on luontevasta kaukana ainakin itselle. Baarit ja yökerhot ehkä toimii niistä tykkääville.

Kyllähän naisia näkee tuolla erilaisissa tapahtumissa, liikkeissä, urheillessa jne. Monesti sitten kuitenkin kuulee, että naiset eivät ole etsimässä miehiä ja halua tulla häirityksi. Opiskelu- ja työpaikatkin on vähän niin ja näin. Moni ala on edelleen aika voimakkaasti sukupuolittunut, ja jonkun tapailu työpaikalta ei välttämättä ole muutenkaan kovin hyvä idea.

Helpommalla pääsee, kun keskittyy omaan elämäänsä ja omiin harrastuksiinsa.
 
Liittynyt
21.02.2019
Viestejä
2 054
Helpommalla pääsee, kun keskittyy omaan elämäänsä ja omiin harrastuksiinsa.
Joo, joskus siellä omassa elämässä tai harrastusten parissa saattaa kohdata tulevan kumppaninsa. Kai se pätee ihan yhtä lailla naisiinkin, että joskus nekin ovat ns. haku päällä, tai ainakin vastaanottavassa mielentilassa. Harva haluaa elää elämänsä yksin loppuun asti.
 
Liittynyt
05.08.2017
Viestejä
4 900
Jotkut taas ovat sitä mieltä, ettei tutkimuksilla ole mitään arvoa, ja omat mielipiteet ovat se ainoa oikea tieto.
Tähänhän varmasti auttaa kun tarjoaa omalle argumentille lähteen, joka on asiayhteydessä roskaa jo vuosiluvun takia, ja sitten alkaa huutaa lähdettä kun muut yrittävät keskustella. :smoke:
 
Liittynyt
25.11.2018
Viestejä
310
Itsetyydytys on helppo ja vaivaton tapa päästä samaan lopputulokseen, kuin yhdynnässä. Porno kun ei internetistä lopu ja uutta tulee aina.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
529
Ei tässä mistään keskustelijoista ole ollut tarkoitus keskustella. Paistaa vaan lävitse se ettet ole joutunut vielä kohtamaan niitä haasteita, mitä lapsiperhe jossa molemmat vanhemmat ovat töissä, joutuvat kohtaamaan.
No miksiköhän jatkat keskustelijasta keskustelua, jos se ei ole tarkoituksesi?

Onnellisuus tarkoittaa eri ihmisille eri asioita, joten sitä on turha edes yrittää mallintaa millään matemaattisella mallilla. Jos nyt malliksi pitäisi ottaa joku tyypillinen erotapaus omasta lähipiiristä, niin vietetään kiireiset ruuhkavuodet lasten kanssa kumppani tyystin unohtaen. Jossain vaiheessa huomataankin että halutaan eri asioita ja tiet vievät eri suuntaan. Toi ei ole vaan mikään helppo juttu pitää yllä suhdetta, kun elämässä on monta muuta huomioitavaa asiaa samaan aikaan. Ihan samalla tapaa miehet kokevat myös onnettomuutta suhteissa, mutta yleensä ovat huonompia tuomaan näitä keskustelussa esille, vaan onnettomuus purkaantuu muulla tavoin.
Se on totta, mutta se ei muuta sitä kaavaa miten onnellisuutta voidaan matematiikalla mallintaa. Se että onko malli yksinkertainen tai ei, ei muuta sitä asiaa. Ihmiset ovat kohtuullisen yksinkertaisia. Myös matriiseilla voidaan tehdä vähennyslaskuja joissa jokainen alkio edustaa ihmisen omaa odotusta siitä millainen jokin asian tulisi olla. Aina, kun ihmisen todellisuus vastaa tai ylittää ihmisen odotukset, niin ihmiset ovat onnellisia. Kysymyksen pointti oli alustaa sitä kysymystä, että mitkä ovat ne naisen odotukset parisuhteesta ja elämästä yleensä joihin miehet eivät voi vastata. Kun tiedostetaan, että noin puolet avioliitoista päätyy eroon JA että 70-90 % avioeroista ovat naisten tekemiä ja aloittamia, niin jos naiset eivät olisi näin onnettomia, ts. heidän odotukset parisuhteesta ja elämästä ylipäänsä niin elämästä irrallaan kuin ne ovatkaan, niin todellisuus voisi olla se, että suomessaa avioliitoista eroihin ei päätyisi 50% vaan esim. vain 5%-15%.

Näytä mulle se suora syy-seuraus suhde näille tutkimuksen muodossa, kiitos. Mutuilu asian suhteen kun ei auta mitään.
Niin, keskusteluhan meni näin

Kohentunut asema? Näin voidaan sanoa vain jos osataan määritellä "positiivinen suunta" kehitykselle. Mielestäni voidaan objektiivisesti sanoa, että asema on muuttunut sellaiseksi että työn ja perheen yhteensovittaminen on nykyisellään tehty niin vaikeaksi naisille (ja miehille) että kansakunnat ovat nykytrendillä kuolemassa sukupuuttoon. Riippuu jossain määrin perspektiivistä että mistä asiaa katsotaan. Toinen vaihtoehto voi toki olla sekin, että naiset ja miksei miehetkin, ovat sittemmin heikentyneet ettei enää pystytä naisten ja miesten töihin ja olemaan ahkeria niissä kun ollaan niin sairaan lihavia nykyisin, siis noin keskimäärin.
Johon vastasit kyseenalaistavasti sanomani, että yhteiskunnallinen kehitys on ollut positiivista.
Naisten kohentunut asema yhteiskunnassa ei ole ollut positiivista, WTF? :confused: Se että miehet joutuvat tekemään himpun enemmän duunia naisen löytämiseksi vrt. aiemmin ei nyt ole maailmanloppu, vaikka tämä muuttunut tilanne naisiin aiemmin itsestäänselvyytenä suhtautuneille yksilöille saattaa tuskaa tuottaakin.
Johon jatkoin, allaolevasti että millainen yhteiskunnallinen muutos on positiivista jos lopputulema on parisuhteiden ja syntyvyyden osalta se mikä se nyt on.
Niin, onko siis naisen asema kohentunut jos yhteiskunnat ovat (pikkuhiljaa) kuolemassa pois? Miten naisen "asema" ja sen kohentuminen siis mitataan? Mittareilla ja "tavoitteilla", jotka johtavat yhteiskuntien perikatoon..? Huomaatko mitä itse kirjoitat ja huomaatko kuinka ristiriitaisia ne ovat? Onko naisen asema parantunut jos se tarkoittaa jatkumon katkeamista hänenkin osaltaan? Meillä on valtavat massat sinkkunaisia jotka jäävät ilman parisuhdetta ja lapsettomiksi.

Itse sanoisin että naisen asema ja miesten asema on huonontunut, ei siksi että sitä olisi tiedostettu vaan siksi ettei osattu nähdä mihin feminismi yhteiskunnassa johtaa. Varmaan joskus aikoinaan kun pesukonetta tai tiskikonetta ei ollut, piti lapset hoitaa, tehdä ruokaa ja vielä ehtiä tehtaaseen töihin, niin odotukset 4-6 lapsen jälkeen olivat naisia kohtaan liki mahdottomat että feminismillä oli joku oleellinen tarkoitus toisen maailmansodan jälkeen. Toista on nykyään, kun teinivuosien pitää jatkua 30 vuotiaaksi asti ja sen ylikin, lapsia ei tehdä, elellään ja ollaan. Ehkä saadaan yksi lapsi aikaiseksi ja tulee burn-out pienistä vastoinkäymisistä niin niin... jossain on vikaa. 80-90% avioeroista on naisten tekemiä. Lienevätkö naiset sokeria nykyään koska feminismi. Naisille pahinta mitä heille toitotetaan lienee olla kotona äitinä ja hoitaa lapsia vaikka mies maksaisikin koko lystin ja varsinkin se, että mies maksaa koko lystin sehän juuri allekirjoittaa näille että eletään pahassa patriarkaallisessa yhteiskunnassa joten yksinhuoltajana oleminne on parempaa? Sitten taas jos täytyy mennä töihin että rahaa olisi enemmän niin sekin on huono koska miehen palkka yksinään ei riitä.
Jälkimmäiseen kommentoit allaolevasti ettei naisen aseman muutoksella olisi vaikutusta syntyvyyteen ja että tekstini on jäätävää naisvihaa.
Miksi rakennat merkittävää kausaliteettia naisten aseman ja yhteiskunnan muuttumisen välillä, jos et tiedä muita asiaan vaikuttavia tekijöitä ja niiden vaikutusta lopputulemaan? On monta muutakin syytä miksi lasten hankinta ei ole enää ihmisille se ykkösjuttu ja jutuista päätellen se on joillekin kova pala nieltäväksi. Naisten asemaa yhteiskunnassa voidaan mitata niin palkka- ja koulutuseroilla vain pari esimerkkiä mainitakseni.

Viimeinen kappale nyt huokuu niin jäätävää misogyniaa että näin miehenä suorastaan hävettää lukea moista.
Näillä mittareilla vaan ei ole mitään merkitystä siinä vaiheessa kun ihmisiä ei ole tässä yhteiskunnassa. Heikolla syntyvyydellä on monta negatiivista vaikutusta, kuten yhteiskunnan ylläpito kuin vaikkapa se, että hyökkääkö Venäjä tänne esim. 50-60 vuoden päästä kun väkeä on niin pirun vähän ettei pysty laittamaan kampoihin oikein mitään. Ylipäänsä, kuinka kauan suomi oy ab on olemassa.
Johon kirjoittelit että nyt sirrellään maalitolppia.
Jospa nyt ei lähdettäisi siirtelemään maalitolppia?
Pointtini oli, että jos naisten asemaa yhteiskunnassa mitataan mittareilla jotka suoraan tai osaltaan johtivat yhteiskunnan tuhoon, niin olivatko nämä mittarit ja tavoitteet naisille tavoittelemisen arvoisia? Kyllä varmasti jos sukupuuttoon kuoleminen oli suoraan tai yhtenä tavoitteena, mutta jos ei ollut niin..?
Johon vastasit että nyt tarvitaan tutkimustietoa

Näytä mulle se suora syy-seuraus suhde näille tutkimuksen muodossa, kiitos. Mutuilu asian suhteen kun ei auta mitään.
Itselle tästä piirtyy kuva ettet ymmärrä lukemaasi tai näkemääsi ja/tai oma biasoitu ajattelutapasi on niin vahva että se estää näkemästä maaiilman sellaisena kuin se on. Esimerkiksi linkkaamassasi Ylen videossa Japanilainen nainen kertoo 8:30-9:10 minuutin kohdalla kuinka perheen perustaminen ei ole hänelle mahdollista koska hän kokee että kaikki se minkä hän sen jälkeen menettää on liian arvokasta hänelle ts.ilman jälkeläisiä kuoleminen on hänelle arvokkaampaa. Tämä on itseasiassa se pointti mitä sanon, että naisten arvomaailma siis se mitä yhteiskunta heille syöttää on niin vinoutunut useammassa valtiossa ettei ole ihme että syntyvyys on alhainen. Toki hän on yksittäistapaus, mutta feminismin luomissa ihanteissa on ns. alku tälle yhteiskunnalliselle oireelle. Sen lisäksi itsekin kerrot lapsiperheen haasteista jostain syystä, ilmeisesti että haastavaa on. No varmasti onkin jos antaa yhteiskunnallisen keskustelun, ihanteiden ja mielipiteiden vaikuttaa itseensä, jolloin lapsiarki tuntuu keskimääräistä haastavammalta.
 

Taneli-

☤ Virallinen ⚔ testaaja ☣
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
7 979
Myös matriiseilla voidaan tehdä vähennyslaskuja joissa jokainen alkio edustaa ihmisen omaa odotusta siitä millainen jokin asian tulisi olla. Aina, kun ihmisen todellisuus vastaa tai ylittää ihmisen odotukset, niin ihmiset ovat onnellisia.
Toisaalta kun katsoo tutkimuksia niin suurin syy (reilusti päälle 50%) eroihin johtaneista tapauksista löytyy jostain näistä kolmesta:
1) Pettäminen
2) Väkivalta (joko henkinen tai fyysinen)
3) Alkoholi

Jos lisää myös henkiset epätasapainoisuudet (mielenterveysongelmat, vaikeat masennukset jne jne) ollaan jo todella korkealla syistä miksi Suomessa erotaan.

Eli jos löydämme vain miehiä sekä naisia jotka eivät petä, eivät turvaudu henkiseen tai fyysiseen väkivaltaan, eivät lutraa liikaa alkoholin kanssa, joilla säilyy se kasetti koossa ja jotka eivät esim. sorru pelaamaan omia ja toisen rahoja (eli se elämänhallinta säilyy myös läpi liiton) niin suurin osa avioliitoista myös säilyy..

Ei ne odotukset siis kovin korkealla tarvitse olla, en itsekään sietäisi sitä että potentiaalinen vaimo juoksisi vieraissa ja pettäisi minua tai saattaisi yllättäen yrittää puukottaa tai estäisi nukkumasta tai kun tulisin kotiin olisi bileet käynnissä joka arkipäivä ja toinen vetäisi nelivetoa vastaan oksennusvana seuraten perässä tjsp.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
529
Toisaalta kun katsoo tutkimuksia niin suurin syy (reilusti päälle 50%) eroihin johtaneista tapauksista löytyy jostain näistä kolmesta:
1) Pettäminen
2) Väkivalta (joko henkinen tai fyysinen)
3) Alkoholi

Jos lisää myös henkiset epätasapainoisuudet (mielenterveysongelmat, vaikeat masennukset jne jne) ollaan jo todella korkealla syistä miksi Suomessa erotaan.
Kaksi edellä olevista ovat hyvin pitkälti ilmentymiä arvomaailmojen eroista. Pettäminen voi tapahtua jos parisuhde on seksitön, eli seksi on huonoa ja/tai jokin arvomaailman konflikti josta ei päästä yli puhumalla. Tietysti on ihmisiä joille pettämisessä on jokin jännityksen hakeminen. Väkivalta, oli se sitten fyysistä tai henkistä on jonkinlainen ilmentymä (olettaen ettei se ole seurausta vaikkapa sukurutsauksesta joka on aiheuttanut mielenterveysongelmia) on ilmentymä arvomaailmojen eroista joka aiheuttanee turhautumista, jota henkilö ei pysty hallitsemaan. Alkoholiriippuvuus on sitten henkilön ongelma, jonka seuraukset toki vaikuttavat kaikkiin lähellä oleviin, toki siinäkin voi olla joillakin ihmisillä taustalla että juodaan johonkin suruun kun ei osaa käsitellä tunteita tai omaa elämään ylipäänsä rakentavalla tavalla.

Eli jos löydämme vain miehiä sekä naisia jotka eivät petä, eivät turvaudu henkiseen tai fyysiseen väkivaltaan, eivät lutraa liikaa alkoholin kanssa, joilla säilyy se kasetti koossa ja jotka eivät esim. sorru pelaamaan omia ja toisen rahoja (eli se elämänhallinta säilyy myös läpi liiton) niin suurin osa avioliitoista myös säilyy..
Hmm.. eli jos näissä asioissa tapahtuisi pariskunnissa parannusta, niin avioerojen määrä voisi tippua kokonaisuudessa ~50% jolloin avioliitoista päätyisi eroon vain ~25%. Mielenkiintoista, on tosiaan vaikea ajatella että nuo 3 ovat niin ongelmallisia suomessa, mutta kyllähän se täysin mahdollista on.
Ei ne odotukset siis kovin korkealla tarvitse olla, en itsekään sietäisi sitä että potentiaalinen vaimo juoksisi vieraissa ja pettäisi minua tai saattaisi yllättäen yrittää puukottaa tai estäisi nukkumasta tai kun tulisin kotiin olisi bileet käynnissä joka arkipäivä ja toinen vetäisi nelivetoa vastaan oksennusvana seuraten perässä tjsp.
Aika harvinaistahan tuo on että nainen olisi ihan näin psyko, mutta muistan kyllä aikoinaan opiskeluaikoina kun viereisessa asunnossa nuori pariskunta riiteli ja tavaraa lensi seiniin. Mies tykkäsi ryypätä ja jos nainen sattui juomaan niin meno oli kyseissä asunnossa aika kaoottista, huuto yms, myös aikamoista kun molemmat vaikutti olevan tukevasti humalassa. Kunnon sekoilua. Osasivat lopulta erota kun saivat sekoilusta tarpeekseen, nainen oli kaunis kyllä, mutta ilmiselvästi hänelläkin tunnetasojen hallinnassa selviä ongelmia. Draama babyt, oi'voi, kun vielä osa näistä saa kiksejä omasta draamastansa ja tekevät siitä toistuvan piirteen parisuhteessa. Sellaisen kanssa jos minkä kanssa se alkoholi on paras kaveri jos ei osaa mies erota.
 
Liittynyt
25.11.2018
Viestejä
310
Hyvää seksiä et kyllä itsetyydytyksellä korvaa sitten millään.
Tämäkin riippuu vähän ihmisestä. Lukenut joitakin englanninkielisiä keskusteluja, joissa parisuhteissa ja yhden yön jutuissa olleita miehiä oli sitä mieltä, että valitsevat ennemmin pornon + itsetyydytys, kuin yhdynnän. Toki, nämä olivat noissa keskusteluissa vähemmistö, osa olivat riippuvaisia pornosta, mutta osa ei - jokunen nainenkin valitsi ennemmin itsetyydytyksen ja pornon. Itse en voi ottaa kantaa, mutta tyytyväinen olen tällä hetkellä.
 
Liittynyt
06.03.2019
Viestejä
3 459
Toisaalta kun katsoo tutkimuksia niin suurin syy (reilusti päälle 50%) eroihin johtaneista tapauksista löytyy jostain näistä kolmesta:
1) Pettäminen
2) Väkivalta (joko henkinen tai fyysinen)
3) Alkoholi

Jos lisää myös henkiset epätasapainoisuudet (mielenterveysongelmat, vaikeat masennukset jne jne) ollaan jo todella korkealla syistä miksi Suomessa erotaan.

Eli jos löydämme vain miehiä sekä naisia jotka eivät petä, eivät turvaudu henkiseen tai fyysiseen väkivaltaan, eivät lutraa liikaa alkoholin kanssa, joilla säilyy se kasetti koossa ja jotka eivät esim. sorru pelaamaan omia ja toisen rahoja (eli se elämänhallinta säilyy myös läpi liiton) niin suurin osa avioliitoista myös säilyy..

Ei ne odotukset siis kovin korkealla tarvitse olla, en itsekään sietäisi sitä että potentiaalinen vaimo juoksisi vieraissa ja pettäisi minua tai saattaisi yllättäen yrittää puukottaa tai estäisi nukkumasta tai kun tulisin kotiin olisi bileet käynnissä joka arkipäivä ja toinen vetäisi nelivetoa vastaan oksennusvana seuraten perässä tjsp.
Voi monesti mennä suurinpiirtein: Henkinen väkivalta -> alkoholi / pettäminen...
 
Liittynyt
18.01.2019
Viestejä
503
Tuntuu että ehkä näin yleisella tasolla on liian vähän paikkoja joissa miehet ja naiset voisivat jotenkin luontevasti kohdata ja tutustua. Tältä ainakin itsestä tuntuu. Joku tinder nyt on luontevasta kaukana ainakin itselle. Baarit ja yökerhot ehkä toimii niistä tykkääville.

Kyllähän naisia näkee tuolla erilaisissa tapahtumissa, liikkeissä, urheillessa jne. Monesti sitten kuitenkin kuulee, että naiset eivät ole etsimässä miehiä ja halua tulla häirityksi. Opiskelu- ja työpaikatkin on vähän niin ja näin. Moni ala on edelleen aika voimakkaasti sukupuolittunut, ja jonkun tapailu työpaikalta ei välttämättä ole muutenkaan kovin hyvä idea.
Pitkästä aikaa taas eksyin ketjua katsomaan. Yllä olikin harvinaisen hyvä viesti aiheesta.

Tuo boldattu on sellainen joka vähän henkisesti vaivaa. Jotenkin tuntuu että yleinen ilmapiiri on sellainen tosi ynseä ja nihkeä. Kaikki tämä häirintäpuhe-kuohunta ja sukupuolten vastakkainasettelu on saanut (rajusti yleistäen) sekä naiset että miehet jotenkin kireiksi kuin viulunkieli. Vaikka ei varmaan läheskään kaikki naiset suhtaudu noin. Mutta täytyy sanoa, että just tuo boldatun tyyppinen julkinen puhe on nostanut itselläni aika paljon sitä kynnystä, että edes harkitsen juttelevani mitään tuntemattomille naisille. Nykyään yleensä odotan että nainen ensin itse jollain tasolla lähestyy.

Ei kai pitäisi kyynistyä ja sulkeutua näin, mutta sitten kun jossain sanot että kai nyt sentään edelleen nykypäivänä voi mennä hyväntuulisesti ja kohteliaasti juttelemaan, niin eikö sieltä tule heti joku pommi just tuohon tyyliin:
- Ei me naiset olla julkisilla paikoilla etsimässä ketään, eikä kaivata tuntemattomien miesten lähestymisiä, menkää Tinderiin jos seuraa haluatte!
Huh. Olikohan täällä vai missä, kun joku naispuolinen sanoi tämän pätevän jopa yökerhon kaltaisiin paikkoihin, joiden itse olen luullut olevan olemassa suunnilleen vain sitä tiettyä tarkoitusta varten. Toisaalta, ehkä foorumeilla ja muussa somekohinassa korostuu ne miehiin katkeroituneet äänet, eli ei kai niiden perusteella pitäisi tehdä liikaa oletuksia naisväestön tasolla.

Mutta enpä tosiaan tiedä mitä ne "sallitut" irl kohtaamispaikat sitten voisivat olla. Uusia harrastuksiakaan ei kuitenkaan jatkuvasti voi itselleen haalia. Ja jossain 15 ihmisen harrastusporukassa on yleensä vain max. yksi sinkkunainen, ainakin jos lisäkriteeri sattuu olemaan normaalipainoisuus, kuten se itselle aika ehdottomasti on.
 
Liittynyt
08.04.2022
Viestejä
599
Pitkästä aikaa taas eksyin ketjua katsomaan. Yllä olikin harvinaisen hyvä viesti aiheesta.

Tuo boldattu on sellainen joka vähän henkisesti vaivaa. Jotenkin tuntuu että yleinen ilmapiiri on sellainen tosi ynseä ja nihkeä. Kaikki tämä häirintäpuhe-kuohunta ja sukupuolten vastakkainasettelu on saanut (rajusti yleistäen) sekä naiset että miehet jotenkin kireiksi kuin viulunkieli. Vaikka ei varmaan läheskään kaikki naiset suhtaudu noin. Mutta täytyy sanoa, että just tuo boldatun tyyppinen julkinen puhe on nostanut itselläni aika paljon sitä kynnystä, että edes harkitsen juttelevani mitään tuntemattomille naisille. Nykyään yleensä odotan että nainen ensin itse jollain tasolla lähestyy.

Ei kai pitäisi kyynistyä ja sulkeutua näin, mutta sitten kun jossain sanot että kai nyt sentään edelleen nykypäivänä voi mennä hyväntuulisesti ja kohteliaasti juttelemaan, niin eikö sieltä tule heti joku pommi just tuohon tyyliin:
- Ei me naiset olla julkisilla paikoilla etsimässä ketään, eikä kaivata tuntemattomien miesten lähestymisiä, menkää Tinderiin jos seuraa haluatte!
Huh. Olikohan täällä vai missä, kun joku naispuolinen sanoi tämän pätevän jopa yökerhon kaltaisiin paikkoihin, joiden itse olen luullut olevan olemassa suunnilleen vain sitä tiettyä tarkoitusta varten. Toisaalta, ehkä foorumeilla ja muussa somekohinassa korostuu ne miehiin katkeroituneet äänet, eli ei kai niiden perusteella pitäisi tehdä liikaa oletuksia naisväestön tasolla.

Mutta enpä tosiaan tiedä mitä ne "sallitut" irl kohtaamispaikat sitten voisivat olla. Uusia harrastuksiakaan ei kuitenkaan jatkuvasti voi itselleen haalia. Ja jossain 15 ihmisen harrastusporukassa on yleensä vain max. yksi sinkkunainen, ainakin jos lisäkriteeri sattuu olemaan normaalipainoisuus, kuten se itselle aika ehdottomasti on.
Niin, en minäkään oikein tiedä, että missä niille naisille sitten saisi mennä puhumaan jos vaikka yökerhossakaan ei saisi. Tai sitten pitäisi vain jotenkin osata lukea tilanteesta että onko se ok? En tiedä :confused:
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 418
No miksiköhän jatkat keskustelijasta keskustelua, jos se ei ole tarkoituksesi?
Johan toin syyn esille miksi näin ylipäätään totesin?

Se on totta, mutta se ei muuta sitä kaavaa miten onnellisuutta voidaan matematiikalla mallintaa. Se että onko malli yksinkertainen tai ei, ei muuta sitä asiaa. Ihmiset ovat kohtuullisen yksinkertaisia. Myös matriiseilla voidaan tehdä vähennyslaskuja joissa jokainen alkio edustaa ihmisen omaa odotusta siitä millainen jokin asian tulisi olla. Aina, kun ihmisen todellisuus vastaa tai ylittää ihmisen odotukset, niin ihmiset ovat onnellisia. Kysymyksen pointti oli alustaa sitä kysymystä, että mitkä ovat ne naisen odotukset parisuhteesta ja elämästä yleensä joihin miehet eivät voi vastata. Kun tiedostetaan, että noin puolet avioliitoista päätyy eroon JA että 70-90 % avioeroista ovat naisten tekemiä ja aloittamia, niin jos naiset eivät olisi näin onnettomia, ts. heidän odotukset parisuhteesta ja elämästä ylipäänsä niin elämästä irrallaan kuin ne ovatkaan, niin todellisuus voisi olla se, että suomessaa avioliitoista eroihin ei päätyisi 50% vaan esim. vain 5%-15%.
Ihan turhaan yrität nyt niputtaa naisen syyksi suhteen päättymisen, vaikka nainen ottaakin kissan pöydälle herkemmin, niin juurisyyt suhteen päättymiseen ovat aivan muualla.

Niin, keskusteluhan meni näin

Itselle tästä piirtyy kuva ettet ymmärrä lukemaasi tai näkemääsi ja/tai oma biasoitu ajattelutapasi on niin vahva että se estää näkemästä maaiilman sellaisena kuin se on. Esimerkiksi linkkaamassasi Ylen videossa Japanilainen nainen kertoo 8:30-9:10 minuutin kohdalla kuinka perheen perustaminen ei ole hänelle mahdollista koska hän kokee että kaikki se minkä hän sen jälkeen menettää on liian arvokasta hänelle ts.ilman jälkeläisiä kuoleminen on hänelle arvokkaampaa. Tämä on itseasiassa se pointti mitä sanon, että naisten arvomaailma siis se mitä yhteiskunta heille syöttää on niin vinoutunut useammassa valtiossa ettei ole ihme että syntyvyys on alhainen. Toki hän on yksittäistapaus, mutta feminismin luomissa ihanteissa on ns. alku tälle yhteiskunnalliselle oireelle. Sen lisäksi itsekin kerrot lapsiperheen haasteista jostain syystä, ilmeisesti että haastavaa on. No varmasti onkin jos antaa yhteiskunnallisen keskustelun, ihanteiden ja mielipiteiden vaikuttaa itseensä, jolloin lapsiarki tuntuu keskimääräistä haastavammalta.
Pyysin sulta tutkittua tietoa asiasta mutusi sijaan mutta et sitä toimittanut, joten turhapa tästä on enempää jauhaa. Tuon mielipiteen kanssa olet kyllä vähemmistössä ettei lapsiperhearki olisi etenkin ruuhkavuosina haasteellista, sitä on turha alkaa kaunistelemaan, joten en yhtään ihmettele ettei tätä nykyisin niin moni ihminen enää kaipaakaan.


Tämäkin riippuu vähän ihmisestä. Lukenut joitakin englanninkielisiä keskusteluja, joissa parisuhteissa ja yhden yön jutuissa olleita miehiä oli sitä mieltä, että valitsevat ennemmin pornon + itsetyydytys, kuin yhdynnän. Toki, nämä olivat noissa keskusteluissa vähemmistö, osa olivat riippuvaisia pornosta, mutta osa ei - jokunen nainenkin valitsi ennemmin itsetyydytyksen ja pornon. Itse en voi ottaa kantaa, mutta tyytyväinen olen tällä hetkellä.
Sitten on kyllä etenkin parisuhteessa elävien kyvyssä kommunikoida asiasta keskenään pahoja puutteita jos et saa parisuhteessa hyvää seksiä. Lähtökohtaisesti yksi hyvän parisuhteen kulmakiviä IMO on myös toimiva fyysinen yhteys.
 
Liittynyt
05.08.2017
Viestejä
4 900
Pitkästä aikaa taas eksyin ketjua katsomaan. Yllä olikin harvinaisen hyvä viesti aiheesta.

Tuo boldattu on sellainen joka vähän henkisesti vaivaa. Jotenkin tuntuu että yleinen ilmapiiri on sellainen tosi ynseä ja nihkeä. Kaikki tämä häirintäpuhe-kuohunta ja sukupuolten vastakkainasettelu on saanut (rajusti yleistäen) sekä naiset että miehet jotenkin kireiksi kuin viulunkieli. Vaikka ei varmaan läheskään kaikki naiset suhtaudu noin. Mutta täytyy sanoa, että just tuo boldatun tyyppinen julkinen puhe on nostanut itselläni aika paljon sitä kynnystä, että edes harkitsen juttelevani mitään tuntemattomille naisille. Nykyään yleensä odotan että nainen ensin itse jollain tasolla lähestyy.

Ei kai pitäisi kyynistyä ja sulkeutua näin, mutta sitten kun jossain sanot että kai nyt sentään edelleen nykypäivänä voi mennä hyväntuulisesti ja kohteliaasti juttelemaan, niin eikö sieltä tule heti joku pommi just tuohon tyyliin:
- Ei me naiset olla julkisilla paikoilla etsimässä ketään, eikä kaivata tuntemattomien miesten lähestymisiä, menkää Tinderiin jos seuraa haluatte!
Huh. Olikohan täällä vai missä, kun joku naispuolinen sanoi tämän pätevän jopa yökerhon kaltaisiin paikkoihin, joiden itse olen luullut olevan olemassa suunnilleen vain sitä tiettyä tarkoitusta varten. Toisaalta, ehkä foorumeilla ja muussa somekohinassa korostuu ne miehiin katkeroituneet äänet, eli ei kai niiden perusteella pitäisi tehdä liikaa oletuksia naisväestön tasolla.

Mutta enpä tosiaan tiedä mitä ne "sallitut" irl kohtaamispaikat sitten voisivat olla. Uusia harrastuksiakaan ei kuitenkaan jatkuvasti voi itselleen haalia. Ja jossain 15 ihmisen harrastusporukassa on yleensä vain max. yksi sinkkunainen, ainakin jos lisäkriteeri sattuu olemaan normaalipainoisuus, kuten se itselle aika ehdottomasti on.
Joo, tämähän se on. Monilla naisilla on jotenkin semmoinen peruspenseä asenne, ja yleensä ne joiden kanssa on mukava jutella ovat jo varattuja (miksiköhän...). :smoke:
 
Liittynyt
28.06.2017
Viestejä
750
Joo, tämähän se on. Monilla naisilla on jotenkin semmoinen peruspenseä asenne, ja yleensä ne joiden kanssa on mukava jutella ovat jo varattuja (miksiköhän...). :smoke:
Mutta tämän voi myös ajatella niin, että miksi kyseisiä naisia kiinnostaisi jutella juuri henkilöiden x tai y kanssa yhtään sen enempää kuin samoja henkilöitä vaikka puhelinmyyjien, feissarien (tai mikä se termi näille kaduilla kauppaaville onkaan) tai Jehovan todistajien kanssa.
 
Liittynyt
18.01.2019
Viestejä
503
Mutta tämän voi myös ajatella niin, että miksi kyseisiä naisia kiinnostaisi jutella juuri henkilöiden x tai y kanssa yhtään sen enempää kuin samoja henkilöitä vaikka puhelinmyyjien, feissarien (tai mikä se termi näille kaduilla kauppaaville onkaan) tai Jehovan todistajien kanssa.
Siis ihanko tosissasi rinnastat ihmisen perustarpeen rakkauteen/kumppanuuteen ja keskustelut feissarien ja puhelinmyyjien kanssa?
 
Liittynyt
21.04.2020
Viestejä
1 380
Niin, en minäkään oikein tiedä, että missä niille naisille sitten saisi mennä puhumaan jos vaikka yökerhossakaan ei saisi. Tai sitten pitäisi vain jotenkin osata lukea tilanteesta että onko se ok? En tiedä :confused:
melkein parempi vaan opt outata. Mulle on ollu aina ihmetys miten ihmiset eivät ole kuolleet jo aikaa sitten sukupuuttoon kun nämä missä lähestyä/ei lähestya, miten lähestyä ja keitä lähestyä, on ihan mahdottomia tietää mistään koska niitä ei kerrota missään. Tai aistia jostain vilkuilusta tms. magiasta kuka on kiinnostunut ja kuka ei, asiaa ei voi suoraan kysyä vaan pitää lähestyä jotenkin kierrellen. Melko epämukavaa ja mieluummin käyttää aikansa johonkin mukavaan.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
6 331
Sinänsähän sellainen baari/yökerholähestyminen on naisille ok jos sitä edeltää jonkinlainen yhteinen katseidenvaihto tai muu kemia. Tämä kattaa ehkä noin 10% sellaisista tosielämän lähentymisyrityksistä. Sitten on ne loput 90% joka on varmaan aika vaivaannuttavaa itse kullekin. Onhan tuo kieltämättä aika vaikeaksi tehty ja itsekin olen käytännössä pariutunut vain intternetin avustuksella tai Aasiassa jossa kuuluu siihen 10%:een.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 165
Tähänhän varmasti auttaa kun tarjoaa omalle argumentille lähteen, joka on asiayhteydessä roskaa jo vuosiluvun takia, ja sitten alkaa huutaa lähdettä kun muut yrittävät keskustella. :smoke:
Väität lähteen olevan roskaa, mutta et osaa esittää, miksi sen tulokset keskustellun asian osalta olisivat roskaa. Etenkin kun nämä tulokset ovat olleet konsistentteja vuosikymmenien ajan. Jona aikana on tapahtunut muitakin suuria muutoksia pariutumisen mahdollisuuksien osalta ja nettideittailukin oli ollut valtavirtaa jo yli vuosikymmenen ajan.

Väität siis jonkin suuren muutoksen tapahtuneen Tindeerin myötä, mutta et esitä yhtään mitään näyttöä väitteesi tueksi.

Jos tulos onkin syksyllä julkaistuissa tuloksissa samankaltainen, niin onko sekin sitten väärin kuitenkin?
 
Liittynyt
05.08.2017
Viestejä
4 900
Väität lähteen olevan roskaa, mutta et osaa esittää, miksi sen tulokset keskustellun asian osalta olisivat roskaa. Etenkin kun nämä tulokset ovat olleet konsistentteja vuosikymmenien ajan. Jona aikana on tapahtunut muitakin suuria muutoksia pariutumisen mahdollisuuksien osalta ja nettideittailukin oli ollut valtavirtaa jo yli vuosikymmenen ajan.

Väität siis jonkin suuren muutoksen tapahtuneen Tindeerin myötä, mutta et esitä yhtään mitään näyttöä väitteesi tueksi.

Jos tulos onkin syksyllä julkaistuissa tuloksissa samankaltainen, niin onko sekin sitten väärin kuitenkin?
No kuule, osaanhan mää sen sanoa: sen vuosiluku on 2015, minkä takia se ei kerro Tinder-aikakaudesta yhtään mitään. No shit, Sherlock? En myöskään selitä mitä on selitetty, joten jätän muut sun toistosta huomiotta.

Se, että Tinderillä on ollut negatiivista vaikutusta pariutumiseen pitäisi olla selvää kelle tahansa. Siitä on ollut niin paljon uutisartikkeleita hesarista lähtien etten todellakaan ala linkkaamaan sulle yhtään mitään, ihan vaan vittuillakseni. Sit syksyllä nähdään miten tuon tutkimuksen tulokset on muuttunut, olisi kyllä yllättävää jos muutosta ei ole ainakin joiltain osin. :smoke:
 
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
18 536
Sinänsähän sellainen baari/yökerholähestyminen on naisille ok jos sitä edeltää jonkinlainen yhteinen katseidenvaihto tai muu kemia. Tämä kattaa ehkä noin 10% sellaisista tosielämän lähentymisyrityksistä. Sitten on ne loput 90% joka on varmaan aika vaivaannuttavaa itse kullekin. Onhan tuo kieltämättä aika vaikeaksi tehty ja itsekin olen käytännössä pariutunut vain intternetin avustuksella tai Aasiassa jossa kuuluu siihen 10%:een.
Ennen vanhaan yökerhoissa pariutuminen oli helpohkoa, koska ihmiset oli juovuksissa, ainakin jollain tasolla haku päällä ja lisäksi soitettiin vielä hitaita biisejä, joihin oli luontevaa hakea naista tanssimaan.

Nykyään yöelämä on ylipäätään huomattavan kuollutta takavuosiin verrattuna ja ihmiset paljon takakireämpiä. Ei naiset lähde baariin miestä etsimään edes alitajuisesti, vaan ne lähtee näyttäytymään ja viettämään aikaa kavereiden kanssa. Ja aikaisin kotiin mättöruokapaikan kautta. Verensokerikin huutaa hoosiannaa jossei saa mättöä naamaan hyvän sään aikana, you know nääs. Ei voi ainakaan kahta tuntia pidempään olla ilman mässymättöä, johan siinä kuolee nälkäänkin.

Joku päivä vielä senkin varmaan näen, että naiset ottaa eväät mukaan baariin... Tai ehkä niillä onkin suklaapatukoita tms. käsilaukkuun jemmattuna, mutta syövät ne pääasiassa katseilta piilossa vaikka vessassa.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
529
No kuule, osaanhan mää sen sanoa: sen vuosiluku on 2015, minkä takia se ei kerro Tinder-aikakaudesta yhtään mitään. No shit, Sherlock? En myöskään selitä mitä on selitetty, joten jätän muut sun toistosta huomiotta.

Se, että Tinderillä on ollut negatiivista vaikutusta pariutumiseen pitäisi olla selvää kelle tahansa. Siitä on ollut niin paljon uutisartikkeleita hesarista lähtien etten todellakaan ala linkkaamaan sulle yhtään mitään, ihan vaan vittuillakseni. Sit syksyllä nähdään miten tuon tutkimuksen tulokset on muuttunut, olisi kyllä yllättävää jos muutosta ei ole ainakin joiltain osin. :smoke:
En pitäisi lainkaan yllättävänä että ko. tutkimus ei mainitsisi sanallakaan Tinderin tai vastaavien sovelluksia vaikutuksia tai käsittelisi yhteiskunnallisia muutoksia tai niiden taustatekijöitä, siis mitä tulee deittiappeihin tai vaikkapa yhteiskunnan arvojen muutoksiin esimerkiksi feminismi ja/tai radikaali feminismi. En odottaisi henkeä pidätellen että viralliset tutkimukset esim. vaikkapa finsex tuottaisi siis puoltavaa tai kiistävää tutkimustulosta niihin asioihin joista tässä ketjussa on debatoitu.

Esimerkiksi feminismistä puhuminen muuten kuin hyväksyvästi nyökytellen on eräänlainen tabu vielä tässä yhteiskunnassa. Ei ole realistista odottaa että kukaan tutkija jossain vasemmistolaisessa yliopistossa laittaa päätään vadille sellaisen asian takia. Sellainen ihminen ristiinnaulitaan mediassa, näytetään kuvaa TV:ssä ja lehdissä että tälläinen "tutkija" uskaltaa väittää näin pöyristyttäviä valheita feminismistä ja keskustelufoorumeilla siskot kiroavat miehet alimmiksi matelijoiksi jotka vihaavat miehiä, tjsp. kuitenkin. Useammassa eri paikassa tutkimuksen tekstiä myös oltaisiin tahallaan väärin ymmärtämässä ja niin edelleen. Edellinen oli siis karrikoitua olettamaa kuinka tulisi käymään.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
25.11.2018
Viestejä
310
Kai sitä yökerhossa voi käydä, ihan ilman taka-ajatuksiakin. Itsekin olen käynyt yökerhoissa maissa, että merellä ihan vaan muuten vain; jälkeenpäin ajateltuna en vaan ymmärrä miksi, koska musiikkikin oli ihan hirveää roskaa - laivalla ei tosin hirveästi ole vaihtoehtojakaan.
 
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
18 536
Kai sitä yökerhossa voi käydä, ihan ilman taka-ajatuksiakin. Itsekin olen käynyt yökerhoissa maissa, että merellä ihan vaan muuten vain; jälkeenpäin ajateltuna en vaan ymmärrä miksi, koska musiikkikin oli ihan hirveää roskaa - laivalla ei tosin hirveästi ole vaihtoehtojakaan.
Karaoke on mielestäni ainut muu hyvä syy käydä yöelämässä naisten lisäksi, mutta ei sitäkään jaksa millekään sausage fest -yleisölle oikein laulaa vaan epäsuorasti naiset liittyy tähänkin.

Ja toisaalta toi karaoke on sellainen yleisöä inspiroiva aktiviteetti, että mielestäni kuuluu jokaiseen järkevään menomestaan nykyaikana, ellei paikalla ole jotain artistia esiintymässä. Levymusiikin tahtiin humppaaminen on aika väsynyttä puuhaa(*) pidemmän päälle, ja toi karaoke tarjoaa balanssia siihen. Joko samassa tilassa tai erillisessä tilassa.

(*) Tosiaan ihmiset on yhä huonommassa fyysisessä kunnossa, joten ihan jo fyysisen jaksamisen kannalta tuntikausien joraaminen tuskin oikein kiinnostaa entiseen tapaan.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
25.11.2018
Viestejä
310
Karaoke on mielestäni ainut muu hyvä syy käydä yöelämässä naisten lisäksi, mutta ei sitäkään jaksa millekään sausage fest -yleisölle oikein laulaa vaan epäsuorasti naiset liittyy tähänkin.

Ja toisaalta toi karaoke on sellainen yleisöä inspiroiva aktiviteetti, että mielestäni kuuluu jokaiseen järkevään menomestaan nykyaikana, ellei paikalla ole jotain artistia esiintymässä. Levymusiikin tahtiin humppaaminen on aika väsynyttä puuhaa(*) pidemmän päälle, ja toi karaoke tarjoaa balanssia siihen. Joko samassa tilassa tai erillisessä tilassa.

(*) Tosiaan ihmiset on yhä huonommassa fyysisessä kunnossa, joten ihan jo fyysisen jaksamisen kannalta tuntikausien joraaminen tuskin oikein kiinnostaa entiseen tapaan.
Itse en ole käynyt yöelämässä yli vuoteen, enkä juonut pisaraakaan alkoholia yli vuoteen (muutenkin join todella harvoin). Nykyään olen ennemmin kotona. Enkä yhtään sinänsä ihmettele, jos naiset(kaan) eivät jaksa lähestymisiä yökerhoissa/baareissa, kun en itsekään olisi todellisuudessa jaksanut jutella ihmisille jonninjoutavia.
 
Liittynyt
21.04.2020
Viestejä
1 380
En pitäisi lainkaan yllättävänä että ko. tutkimus ei mainitsisi sanallakaan Tinderin tai vastaavien sovelluksia vaikutuksia tai käsittelisi yhteiskunnallisia muutoksia tai niiden taustatekijöitä, siis mitä tulee deittiappeihin tai vaikkapa yhteiskunnan arvojen muutoksiin esimerkiksi feminismi ja/tai radikaali feminismi. En odottaisi henkeä pidätellen että viralliset tutkimukset esim. vaikkapa finsex tuottaisi siis puoltavaa tai kiistävää tutkimustulosta niihin asioihin joista tässä ketjussa on debatoitu.

Esimerkiksi feminismistä puhuminen muuten kuin hyväksyvästi nyökytellen on eräänlainen tabu vielä tässä yhteiskunnassa. Ei ole realistista odottaa että kukaan tutkija jossain vasemmistolaisessa yliopistossa laittaa päätään vadille sellaisen asian takia. Sellainen ihminen ristiinnaulitaan mediassa, näytetään kuvaa TV:ssä ja lehdissä että tälläinen "tutkija" uskaltaa väittää näin pöyristyttäviä valheita feminismistä ja keskustelufoorumeilla siskot kiroavat miehet alimmiksi matelijoiksi jotka vihaavat miehiä, tjsp. kuitenkin. Useammassa eri paikassa tutkimuksen tekstiä myös oltaisiin tahallaan väärin ymmärtämässä ja niin edelleen. Edellinen oli siis karrikoitua olettamaa kuinka tulisi käymään.
yks ongelma lienee myös akateemikkojen turhautuminen siihen että mikäön ei kelpaa. Intersektionalismi on kritiikki feminismiin, mutta ei ole kovin hyvää vastaanottoa saanut...

Eli sano tutkija mitä tahansa, aina on sama älämölöryhmä öyhöttämässä. Siis sama sakki kuka sanoo ettei mitään saa enää sanoa, mutta omalla toiminnallaan edesauttaa sitä, että kukaan ei edes halua sanoa mitään.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
21.04.2020
Viestejä
1 380
Kai sitä yökerhossa voi käydä, ihan ilman taka-ajatuksiakin. Itsekin olen käynyt yökerhoissa maissa, että merellä ihan vaan muuten vain; jälkeenpäin ajateltuna en vaan ymmärrä miksi, koska musiikkikin oli ihan hirveää roskaa - laivalla ei tosin hirveästi ole vaihtoehtojakaan.
omatkin kokemukset negatiivisia noista. Päälle vielä kauhee holhoominen ja kyttääminen niin ei ihme että ihmiset on kotona missä saa tehä ja olla kuin huvittaa eikä kuunnella jonkun tyhmän poken kitinää
 
Liittynyt
08.04.2022
Viestejä
599
Mutta tämän voi myös ajatella niin, että miksi kyseisiä naisia kiinnostaisi jutella juuri henkilöiden x tai y kanssa yhtään sen enempää kuin samoja henkilöitä vaikka puhelinmyyjien, feissarien (tai mikä se termi näille kaduilla kauppaaville onkaan) tai Jehovan todistajien kanssa.
No ei varmaan kenenkään lähtökohtaisesti tarvi jutella kenellekkään jos ei huvita. Mutta jos monillakin ihmisillä on lähtökohtaisesti näin ynseä tai suorastaan vihamielinen asenne muita kohtaan, niin ei ehkä ole mikään ihme että pariutuminen on vaikeaa ja muutenkin esim. yksinäisyys on ollut kasvussa.
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
245 931
Viestejä
4 293 354
Jäsenet
71 748
Uusin jäsen
karja-evakko

Hinta.fi

Ylös Bottom