Painonpudotusprojekti ruokavaliolla, ruokailuvinkit, reseptit, jne. (vähähiilarinen)

Viestiketju alueella 'Ruoka & juoma' , aloittaja jonesky12345, 23.01.2018.

  1. Erkki_erikeepperi

    Erkki_erikeepperi

    Viestejä:
    735
    Rekisteröitynyt:
    22.12.2016
    Muistan kyllä nähneeni jossain tutkimustietoa, että syötyjen kalorien määrissä ei olisi tapahtunut suurta muutosta, mutta kulutuksessa tietenkin on tapahtunut suuri muutos. Ja muissa mainitsemissani asioissa.

    Mutta kyllä tuntuu, että kalorien määrätkin on kasvussa, koska käytännössä kaikkia ruoka-aineita menee tilastoidusti yhä enemmän per henki. Lihaakin syödään koko ajan enemmän ja enemmän.
     
  2. FireFly Renaissance

    FireFly Renaissance

    Viestejä:
    2 061
    Rekisteröitynyt:
    22.10.2016
    En ole nähnyt ainakaan itse mitään muita tilastoja kasvaneesta kulutuksesta kuin lihan osalta. Sokeri tuossa jo olikin ja sitä menee vähemmän. Toki on hyvä muistaa muutama asia kun Suomesta puhutaan, ensinnäkin maamme oli köyhä muttei siksi jäänyt ja ennenvanhaan moni eli osittain tai kokonaan omavaraistaloudesta vielä ei niin kauaakaan aikaa sitten.

    Lihassa taas ei sinänsä ole kauheasti energiaa, jos joku pekoni unohdetaan. Yksi 400g leipä (voitelematta) sisältää saman energian kuin kilo kanaa tai nautaa tai vajaa kilo possua. Tavallisen toimistoduunarin ei leipään siksi juuri koskea tarvikaan.
     
  3. Erkki_erikeepperi

    Erkki_erikeepperi

    Viestejä:
    735
    Rekisteröitynyt:
    22.12.2016
    Vaikea uskoa, että sokeria menisi nykyään vähemmän, kun sitä lisätään kaikkiin valmisruokiin, ja ruokakauppojen makeishyllyjen pituus mitataan nykyään kymmenissä metreissä ja pakkausten koko sadoissa grammoissa.

    Mutta mielestäni iso ero entisaikoihin on se, että nykyään syöpötellään pitkin päivää, on välipaloja ja iltapaloja ja kaiken maailman paloja, ja kitataan makeita juomia siinä sivussa. Ennen ruokailu keskittyi tiettyihin yhteisiin hetkiin, ja niiden välissä ei välttämättä naposteltu mitään. Koulussakin oli yksi kappaletta kouluruokailuja, ja sen lisäksi ei syöty tai juotu mitään. Eikä edes siinä kouluruokailussa syöty paljon, jos ruoka oli pahaa... :smoke:

    Hormonitoiminnalle ei tee hyvää jatkuva syöpöttely.
     
  4. |le

    |le

    Viestejä:
    70
    Rekisteröitynyt:
    17.03.2017
    Omasta mielestäni alan taklaamaan yleistä hyvinvointiani sekä mahdollisesti sen mukana tuomaa painonhallintaa tarkkailemalla mitä syön sekä milloin syön. Olen suhteellisen vakuuttunut paaston hyödyistä ja omalle kohdalleni 16:8 pätkäpaasto sopii todella hyvin eikä se aiheuta edes päivittäisten aikataulujen säätämistä. Suosin jo muutenkin suhteellisen vähähiilihydraattista ruokavaliota. Se ei ole vaivaksi vaan tykkään muutenkin vähähiilarisen tyylisestä ruoasta enemmän. Jossain vaiheessa tulen testaamaan ketogeenistä ruokavaliota jo aivan mielenkiinnon puolesta. Suosin punaista lihaa enkä jaksa stressata sen jatkuvista hyvä/paha-uutisoinneista. Ajattelen, että A.) Se on vaan helvetin hyvänmakuista (tykkään myös grillata) JA B.) Se on ravintorikasta, etenkin kun syön välillä mm. naudan maksaa, jota on aika hankala päihittää maun+ravintoarvojen puolesta.

    Kun tähän lisätään vielä 2-3 kertaa viikossa tapahtuva salitreeni niin luulen, että pakka on aika hyvin kasassa, jolloin paino pysyy kurissa ellei jopa laske ilman suurempia ponnisteluja tai nälkiintymistä.
     
  5. FireFly Renaissance

    FireFly Renaissance

    Viestejä:
    2 061
    Rekisteröitynyt:
    22.10.2016
    Toi on vaan biasta joka syntyy mediasta. Ihan kuin se, että maailma olisi kaaoksessa, vaikka väkivaltaa on vähemmän kuin koskaan. Ja samalla lailla ne kaikki muutkin hyllyt siellä kaupoissa on kasvaneet, kun ne itse kaupat on 10 kertaa isompia. (ja 10 kertaa harvemmassa?)

    https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/talous/suomalaiset-syövät-eu-kansalaisista-vähiten-sokeria-vaikka-karkkia-kuluu-paljon-1.183081

    Aika paljon vähemmän sitä sokeria vedetään nykyään, mitä omaa lapsuuttakin muistelee 80-luvulta. Sitähän kaadettiin ihan kaikkeen silloin. Sehän oli jossain vaiheessa jopa ihan terveysruokaa...

    Toisaalta siihen aikaan nämä ongelmatkin alkoivat, ja tuolta pohjalta ne nykyajan aikuisetkin ponnistavat. Elimistö on totutettu jo lapsesta asti imemään sokeria. Vaikkei se sokeri vielä lapsena / nuorena painoa nostaisikaan niin riippuvuus on saatu aikaan, ja vanhemmalla iällä ollaan ongelmissa kun kulutus laskee (luonnostaan ja elämäntilanteen takia).

    Ja vaikka tässä puhutaan sokerista, niin elimistö laittaa tietenkin samaan koriin kaiken nopeasti imeytyvän hiilihydraatin oli se vaaleaa viljaa, perunaa, sokeria tmv.
     
    Viimeksi muokattu: 22.08.2018
  6. Erkki_erikeepperi

    Erkki_erikeepperi

    Viestejä:
    735
    Rekisteröitynyt:
    22.12.2016
    Kyllä ne karkkihyllyt on aiempaa pidempiä myös pienissä lähikaupoissa, ja kuten tuossa jutussakin todetaan, niin karkin kulutus on kiistatta lisääntynyt..

    Itse en kyllä muista 80-luvulta, että ruoka olisi ollut erityisen sokeripitoista, mutta kaipa se on uskottava että sitä on paljon Suomessa käytetty, kun tuossa niin sanotaan. Mutta ehkäpä se sokeri on syöty edes aavistuksen terveellisemmässä kontekstissa eli oikeaan ruokaan sidottuna, eikä karkkina kuten nykyään yhä enemmän.
     
  7. Resetor

    Resetor

    Viestejä:
    775
    Rekisteröitynyt:
    18.12.2016
    Tässä ihan mielenkiintoinen juttu:

    "Suomalaiset syövät EU-maiden vertailussa viidenneksi eniten makeisia ja leivonnaisia. Sen sijaan sokerin kokonaiskulutus on EU-kansalaisista vähäisintä. Asia selviää Euroopan lihavuuskartasto 2017 -raportista."

    Suomalaiset syövät EU-kansalaisista vähiten sokeria, vaikka karkkia kuluu paljon

    Hiilihydraattien osuus kokonaisruokavaliostahan on selkeästi vähentynyt ja korvautunut 90-luvulle tullessa lähinnä rasvalla, jossa nyt on tapahtunut viimevuosina proteiinin osuuden nousua.

    Tämähän on kovin erikoinen totuus kun huomioi viimeaikaiset puheet mediassa ja rasvan ihannoinnin ja miten sitä pitäisi ruokavaliossa lisätä niin voina kuin kermanakin.

    https://lihastohtori.files.wordpress.com/2016/05/kulutusfog.jpg?w=476&h=355
    Suomalaisten energiaravintoaineiden ja ruokien kulutus

    Tuossa vielä kuvaaja jossa osoitetaan, että sokerin jne. energiapitoisten makeuttajien kulutus on kokoajan vähentynyt, eli juuri toisin kuin @Erkki_erikeepperi edellä väittää.

    Suomalaisten energiaravintoaineiden ja ruokien kulutus
     
    Viimeksi muokattu: 22.08.2018
  8. gulliver

    gulliver

    Viestejä:
    275
    Rekisteröitynyt:
    02.11.2017
     
  9. gulliver

    gulliver

    Viestejä:
    275
    Rekisteröitynyt:
    02.11.2017
     
  10. Resetor

    Resetor

    Viestejä:
    775
    Rekisteröitynyt:
    18.12.2016
    Elikkä. Edellä osoitin että hiilihydraattejen määrät ovat vähentyneet ruokavaliosta, se on aika kiistattomasti osoitettu edellä.

    Nyt tuossa rummutetaan vähähiilihydraattisen ruuan puolesta ja perustellaan kaikki elintapa sairaudet rasvan pelkäämisellä ja miten ravitsemussuositukset ovat ohjanneet ihmisiä väärään suuuntaan. Tämä kaikki siitä huolimatta, että rasvan osuus ruokavaliossa on kasvanut ja hiilareiden vähentynyt.

    Eikö siis, jos ennen kaikki oli paremmin meidän pitäisi palata hyvin hiilihydraattipitoiseen ja vähärasvaisempaan ruokaan?
     
  11. gulliver

    gulliver

    Viestejä:
    275
    Rekisteröitynyt:
    02.11.2017
    "Eikö siis, jos ennen kaikki oli paremmin meidän pitäisi palata hyvin hiilihydraattipitoiseen ja vähärasvaisempaan ruokaan?" jos ei paino olgelmaa sen kun.


    valitesttavasti se ei ole monella noin.
     
  12. FireFly Renaissance

    FireFly Renaissance

    Viestejä:
    2 061
    Rekisteröitynyt:
    22.10.2016
    Ei, koska fyysinen aktiivisuus on laskenut enemmän kuin hiilihydraatin syönti. Jos nyt vaikka ajatellaan, että ihminen tarvii 1,5g proteiinia per painokilo (n. normaalipainoisella). Eli sanotaan noin suurinpiirteisesti 100g n. 70 kg henkilölle. 100g proteiinia voidaan saada hiilihydraattipitoisesta ravinnosta, sanotaan vaikka ruisleivästä kun ruisleipää syö n. 1.1 kg. (wikin luku.) Samaisessa ruisleivässä on energiaa n. 2900 kcal (wikin luku) eli n. 11,5 MJ. Kun samainen 70 kg toimistotyöläinen kuluttaa vuorokaudessa n. 2000 kcal, nähdään että hiilihydraattipitoisesta ruokavaliosta tulee melkoinen ongelma energiatasapainon kanssa.

    Ja nyt esimerkkinä oli melko terveellinen ruisleipä, ei esim. peruna, vehnäleipä tai vaalea riisi jota se hiilihydraattipitoinen ruokavalio on usein ollut.

    Nykyihmisille jonka fyysinen aktiivisuus on kevyttä tai korkeintaan vähän rasittavaa 90% väestöstä ylivertaisesti paras ruokavalio on kasvis-liha. Ja kasvis tarkoittaa siis ei hiilihydraattipitoisia kasviksia. Tällöin on mahdollista saada riittävät ravintoaineet ilman tolkutonta energiaa.

    Kun kokonaisenergiamäärä pienenee rasvan ja proteiinin osuus nousee, koska hiilihydraattia tarvitaan lähinnä vain energiaksi. Absoluuttisissa määrissä niitä ei toki ole mitään syytä lisätä.

    Toisaalta esimerkistä nähdään myös hyvin, että fyysisesti raskasta työtä tekevälle (tai muuten poikkeuksellisen fyysisesti aktiiviselle) se ruisleipäkin sopii aivan mainiosti perusravinnoksi. Suurin osa väestöstä ei vain enää mene tuohon kategoriaan.

    (Edit: ja kasvis-liha ei siis tarkoita tässä sitä, että mihinkään muuhun ei saa koskea lainkaan, vaan että se on se perusrunko)
     
    Viimeksi muokattu: 24.08.2018
    gulliver tykkää tästä.
  13. gulliver

    gulliver

    Viestejä:
    275
    Rekisteröitynyt:
    02.11.2017
    pitää tietää mistä ravistosuositukset ovat tulleet julki.


    Rosklaedet vieläkin priiffvat rasvan vähentämisen puolesta
    vaikka se on menneiden talvien juttuja.

    Juna on mennut ohi jo ja ihmiset alkavat herätä.


     
  14. Erkki_erikeepperi

    Erkki_erikeepperi

    Viestejä:
    735
    Rekisteröitynyt:
    22.12.2016
    Rasvaan pätee se, ettei se ole ainakaan läheskään niin paha kuin tässä on vuosikymmenet yritetty uskotella.

    Ihan mutu-tuntumalta sanoisin, että nykyihmisen pitäisi syödä vähemmän hiilareita. Vaikka hiilareiden syönti olisikin vähentynyt takavuosista, niin saisi vähentyä vielä lisää. Ainakin huonojen hiilareiden. Tai nimenomaan niiden.

    Mutta pääasia painonhallinnan kannalta on se, että kuinka paljon syö ja MILLOIN. Paino pysyy kurissa melkein millaisella ruokavaliolla hyvänsä, kun nämä periaatteet muistetaan. Kuitenkin hiilareiden vähentäminen varmasti auttaa asiaa.
     
    Viimeksi muokattu: 24.08.2018
    FireFly Renaissance tykkää tästä.
  15. gulliver

    gulliver

    Viestejä:
    275
    Rekisteröitynyt:
    02.11.2017
    kunnes tulee / tai on insuraari toderanssi.

    Luulin nuorena että läskit ovat tyhmiä. Miksi he syvät itsensä sioksi . Halveksin heitä.

    Kävin 5 kertaa viikossa salilla ja olin elämäni tikisssä.

    Lopetin salin söin niin hyvin kuin tietin terveeeliseti ..ja aloin lihoa niin että paino sanoi 126KG


    Mietin mitä vittua ei tämä näin pitänyt mennä.

    olin smanlainen läsä kuin halveksimani ihmeset. ............
     
  16. Resetor

    Resetor

    Viestejä:
    775
    Rekisteröitynyt:
    18.12.2016
    Siis hetkinen. Nyt sinä esität teorian, että ruuan on oltava hyvin vähähiilihydraattipitoista, että riittävä proteiinin saannin voi varmistaa saamatta samalla liikaa energiaa?

    Eikai tuo nyt helvetti soikoon ole mikään ongelma, jos ymmärtää olla syömättä pelkkää ruisleipää.
     
  17. FireFly Renaissance

    FireFly Renaissance

    Viestejä:
    2 061
    Rekisteröitynyt:
    22.10.2016
    Ei se ole oikeastaan teoria. Sen voi ihan hyvin laskea, eikä tarvi edes osata mitään kovin kummoista matematiikkaa. Minä laskin tuossa (yksinkertaisen) havainnollistavan esimerkin, voit toki nyt antaa oman paremman laskelmasi tilalle.

    Elimistön rasvan, proteiinien (hivenaineiden, vitamiinien, kuitujen jne.) tarve on paljon vähemmän riippuvainen fyysisestä aktiivisuudesta kuin hiilihydraatin tarve.
     
    Viimeksi muokattu: 24.08.2018
  18. Junaski

    Junaski

    Viestejä:
    354
    Rekisteröitynyt:
    22.10.2016
    Olen vedellyt semmoisen johtopäätöksen,että kun en liho enkä laihdu,niin syön mitä kulutan,ja syön ihan helvetisti.
     
  19. Resetor

    Resetor

    Viestejä:
    775
    Rekisteröitynyt:
    18.12.2016
    Siis sinä laskit edellä, että on typerää syödä 1,1kg ruisleipää päivässä ja elää pelkästään sillä. Kiitos tästä.
     
  20. FireFly Renaissance

    FireFly Renaissance

    Viestejä:
    2 061
    Rekisteröitynyt:
    22.10.2016
    Ja se on edelleen paras, havainnollisin ja tarkin (vaikka siinä ei tarkkuuteen pyrittykään) laskelma joka on esitetty. :cigar2:

    Esimerkin ruisleivässä on suunnilleen 15% proteiinia, 80 % hiilihydraattia ja 5 % rasvaa. Eli se ei ole niin kovinkaan kaukana kaipaamastasi korkea hiilihydraattisesta ruokavaliosta. Toki rasvan osuus on aika pieni, mutta sen lisääminen leivän päälle ei ainakaan kokonaisenergiamäärää laske.
     
    Viimeksi muokattu: 25.08.2018
  21. Resetor

    Resetor

    Viestejä:
    775
    Rekisteröitynyt:
    18.12.2016
    En ole kaivannut sellaista ruokavaliota, lue tarkemmin mitä edellä sanotaan.
     
  22. FireFly Renaissance

    FireFly Renaissance

    Viestejä:
    2 061
    Rekisteröitynyt:
    22.10.2016
    Jos vaikka sitten kertoisit mitä ruokavaliota kaipaat. Toistaiseksi oma antisi keskusteluun on tuntutut olevan pyöreä nolla.

    Ruisleipä on aikalailla sitä hiilihydraattipitoista perusruokaa "ennen vanhaan". Voita siihen toki vedettiin vielä päälle, jos oli.
     
  23. Resetor

    Resetor

    Viestejä:
    775
    Rekisteröitynyt:
    18.12.2016
    Tämä oli kommenttina edelläolevaan videoon, jossa tämä ravitsemustietoilija loi mielikuvaa siitä miten kaikki meidän lihavuus jne. johtuu hiilihydraateista ja siitä miten niitä syödään nyt niin paljon. Tämä kun ei pidä paikkaansa.
     
  24. Erkki_erikeepperi

    Erkki_erikeepperi

    Viestejä:
    735
    Rekisteröitynyt:
    22.12.2016
    Pätkäpaasto polttaa rasvaa yllättävän tehokkaasti – tutkijat selvittivät miksi - Stara

    "
    Tutkijoiden mukaan hyvä painonhallinnan keino on säännöllisin väliajoin pitää 18-19 tuntia kestäviä yöpaastoja. Tämä tarkoittaa sitä, että viimeinen iltapala tulisi nauttia esimerkiksi kuudelta illalla ja suuri aamiainen vasta puolen päivän jälkeen.

    Nyt Daily Mail -sivusto kertoo tutkimuksesta, jossa huomattiin, että jo 16 tuntia kestävällä paastolla on suuria vaikutuksia ihmisten terveyteen ja etenkin rasvanpolttotehoon.

    Tutkimuksessa koehenkilöiden tuli syödä heidän viimeinen iltapalansa kuudelta illalla ja aamiainen vasta kymmeneltä aamulla.

    Kun ruokailulle annettiin pienempi aikaikkuna, keho pystyi polttamaan pidempään rasvaa. Pienemmän aikaikkunan vuoksi ihmiset myös söivät enemmän kokonaisia aterioita ja välttivät turhia välipaloja. Myös alkoholin kulutus vähentyi koehenkilöillä huomattavasti kun sitä ei saanutkaan enää iltaisin nauttia.

    10 viikon kokeilun jälkeen huomattiin, että koehenkilöiden kehojen rasvaprosentit olivat pudonneet keskimäärin kahdella prosentilla 16 tunnin pätkäpaastoa noudattamalla. Tutkijoiden mukaan ihmisten kannattaakin uusien tutkimusten valossa keskittyä lähes yhtä paljon siihen milloin he syövät kuin siihen mitä he syövät."

    Eli pikku hiljaa alkaa tutkimukset lisääntyä pätkäpaastoilun ympärillä...
     
  25. PornReindeer

    PornReindeer

    Viestejä:
    135
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    Boldasin olennaisen.
     
    Resetor tykkää tästä.
  26. Resetor

    Resetor

    Viestejä:
    775
    Rekisteröitynyt:
    18.12.2016
    Kun on oikein innostunut agendastaan jota ajaa, niin helposti unohtuu ettei keisarilla ole vaatteita.
     
  27. Erkki_erikeepperi

    Erkki_erikeepperi

    Viestejä:
    735
    Rekisteröitynyt:
    22.12.2016
    On totta, että paastoilu tuntuu helposti johtavan hieman vähäisempään kaloreiden nauttimiseen, vaikkei se olisi edes tavoitteena. Esimerkiksi mulla se ei ole tavoitteena, koska en paastoile painoa pudottaakseni vaan muista syistä. Joudun olemaan siis tarkkana, että saan riittävästi kaloreita silloin kun syön.

    Joka tapauksessa pätkäpaastoilu auttaa pudottamaan rasvaprosenttia, vaikkei dieetissä tapahtuisi mitään muutosta. Thomas DeLauer puhuu treenaajilla tehdystä tutkimuksesta, jossa kaksi ryhmää laitettiin syömään täsmälleen samat ateriat, mutta eri ajoituksilla eli toinen ryhmä pätkäpaastosi ja toinen söi normaalimman aikataulun mukaan. Paastoryhmällä rasvaprosentti laski 16% ja verrokkiryhmällä 2,8%. Pätkäpaastoilijoilla havaittiin myös suotuisia muutoksia veriarvoissa liittyen esimerkiksi tulehdusmarkkereihin. Ja tosiaan ryhmät söivät täsmälleen samat ruuat!



    Effects of eight weeks of time-restricted feeding (16/8) on basal metabolism, maximal strength, body composition, inflammation, and cardiovascular risk factors in resistance-trained males | Journal of Translational Medicine | Full Text
     
    Viimeksi muokattu: 04.09.2018
  28. latexii

    latexii

    Viestejä:
    1 100
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Niin auttaa. Se myös auttaa jos haluaa jostain kumman syystä laskea omia testotasojaan ja IGF-1 :Stä. Testosterone and insulin-like growth factor 1 decreased significantly in TRF, with no changes in ND
     
  29. Uuno Turhamuro

    Uuno Turhamuro

    Viestejä:
    10
    Rekisteröitynyt:
    15.11.2016
    Tässä muutama erittäin vähähiilihydraattinen resepti viikonlopun viettoa varten. Laittakaahan muutkin jakoon lisää reseptejä.



    1. Kiinalainen Biang Biang-nuudeli shirataki-nuudeleihin


    Loistava ja nopea ruoka kunhan ensin tekee chiliöljyn säilöön.


    Chiliöljy (riittää useaan ruokailuun, säilytä jääkaapissa):


    1.5 dl jauhettua chiliä

    2-3 tähtianista

    2 laakerinlehteä

    1tl jauhettua korianteria

    1tl juustokuminaa

    0.6dl valkoisia seesaminsiemeniä

    4.5-5dl rypsiöljyä (tai pähkinäöljyä)

    2rl sichuan-pippureita

    2rl soijakastiketta

    1 kokonainen valkosipuli


    Murskaa valkosipuli ja sekoita se soijakastikkeeseen.


    Laita kylmään wok-pannuun jauhettu chili, tähtianikset, laakerinlehdet, seesaminsiemenet, korianteri ja juustokumina ja lopuksi öljy. Säädä lieden lämpötila hieman yli puolelle teholle. Sekoita öljyä taukoamatta. Kun chilijauheen väri alkaa muuttamaan ruskeaksi, nosta pannu liedeltä syrjään. Lisää heti sichuan-pippurit pannuun ja sekoita n.30 sekuntia. Tämän jälkeen lisää soija-valkosipulikastike ja sekoita. Anna jäähtyä.


    Ruoka-annos:

    Chiliöljy

    Shirataki-nuudelit

    Kurkku

    Retiisi

    Kevätsipuli

    Tuore korianteri

    Soijakastike

    Kiinalainen tumma riisiviinietikka

    Paistettu kananmuna


    Laita nuudelit syvälle lautaselle. Lisää joukkoon pilkottu kurkku ja retiisi, hienonnettu kevätsipuli ja korianteri. Mausta oman maun mukaan chiliöljyllä, soijalla ja tummalla riisiviinietikalla ja sekoita. Lisää päälle paistettu kananmuna ja kananmunan päälle ripaus soijakastiketta. Tarjoile




    2. Japanilainen tonnikalapihvi ja avokado-wasabimuusi kahdelle


    Tämä on yksi omista suosikeistani.


    Avokado-wasabimuusi:


    1kpl syöntikypsää avokadoa

    1-1.5rl wasabitahnaa

    1tl soijakastiketta

    1 kynsi valkosipulia

    1rk sitruunamehua

    Ripaus merisuolaa

    Ripaus mustapippuria


    Kuori avokado ja poista kivi. Laita avokado syvään kulhoon. Hienonna valkosipuli ja kaada kulhoon. Lisää soija, wasabitahna, sitruunamehu, merisuola ja mustapippuri. Painele ja sekoittele haarukalla kunnes seos muuttuu muusimaiseksi. Peitä kulho tuorekelmulla ja laita jääkaappiin noin tunniksi.


    Tonnikalapihvi:

    2kpl tonnikalapihvejä



    Marinadi:

    3-4rkl oliiviöljyä

    3rkl soijakastiketta

    3-4 kynttä valkosipulia


    Ota esiin laakea lautanen. Lisää lautaselle oliiviöljy ja soijakastike. Hienonna valkosipuli ja lisää lautaselle. Sekoita seos haarukalla. Lisää seoksen päälle tonnikalapihvit. Anna maustua n.30min välillä käännellen.


    Lämmitä grilli, parilapannu tai normaali paistinpannu erittäin kuumaksi. Nosta tonnikalapihvit suoraan marinadista valitsemallesi paistoalustalle. Paista noin 35-40 sekuntia molemmilta puolilta. Nosta pihvit heti tarjoilulautasille. Laita lopuksi vielä pihvien päälle tekemäsi avokado-wasabimuusi. Tarjoile.
     
  30. Erkki_erikeepperi

    Erkki_erikeepperi

    Viestejä:
    735
    Rekisteröitynyt:
    22.12.2016
    Ylipäätään taitaa olla niin, että voit elää joko nopeasti ja tehokkaasti tai terveesti ja pitkään, jos kärjistetään asiat äärimmilleen. :)

    Eli jos haluat elää terveesti ja pitkään, niin kalorivajaus ja/tai paastoilu auttaa siinä, mutta se ei välttämättä ole aivan jokaisen elämän osa-alueen suhteen optimaalisin ratkaisu. Tosin jos oletetaankin, että mainitsemasi veriarvot heikkenivät paastoryhmässä, niin ilmeisesti se ei kuitenkaan ainakaan ulkonäköön vaikuttanut mitenkään negatiivisesti, päinvastoin, rasvaprosenttihan väheni ja muut massat pysyi ennallaan. Joten mielenkiintoista sinänsä.
     
  31. latexii

    latexii

    Viestejä:
    1 100
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Juu, olen itekin tuolla ns. "pätkäpaastolla" ollut, joillekkin tosiaan toimiva systeemi varmasti. Parashan dieetti on se mitä pystyy helposti noudattamaan, ja jokaisessa on puolensa. Itsellä on ollut toimivin hiilareiden syklittely (rasvanpolton suhteen). Itsekin ihmettelin että tuo korreloi noin huonosti teston ja IGF-1:n kanssa, luulisi että on päinvastoin.
     
  32. Erkki_erikeepperi

    Erkki_erikeepperi

    Viestejä:
    735
    Rekisteröitynyt:
    22.12.2016
    Testosteronista vielä sen verran, että jos pätkäpaastoilee laihduttaakseen ja on alunperin lihava, niin testosteroniarvoissa varmasti tapahtuu muutos parempaan, estrogenista puhumattakaan...