Painonpudotusprojekti ruokavaliolla, ruokailuvinkit, reseptit, jne. (vähähiilarinen)

Viestiketju alueella 'Ruoka & juoma' , aloittaja jonesky12345, 23.01.2018.

 1. Erkki_erikeepperi

  Erkki_erikeepperi

  Viestejä:
  1 720
  Rekisteröitynyt:
  22.12.2016
  Muistan kyllä nähneeni jossain tutkimustietoa, että syötyjen kalorien määrissä ei olisi tapahtunut suurta muutosta, mutta kulutuksessa tietenkin on tapahtunut suuri muutos. Ja muissa mainitsemissani asioissa.

  Mutta kyllä tuntuu, että kalorien määrätkin on kasvussa, koska käytännössä kaikkia ruoka-aineita menee tilastoidusti yhä enemmän per henki. Lihaakin syödään koko ajan enemmän ja enemmän.
   
 2. FireFly Renaissance

  FireFly Renaissance

  Viestejä:
  2 644
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  En ole nähnyt ainakaan itse mitään muita tilastoja kasvaneesta kulutuksesta kuin lihan osalta. Sokeri tuossa jo olikin ja sitä menee vähemmän. Toki on hyvä muistaa muutama asia kun Suomesta puhutaan, ensinnäkin maamme oli köyhä muttei siksi jäänyt ja ennenvanhaan moni eli osittain tai kokonaan omavaraistaloudesta vielä ei niin kauaakaan aikaa sitten.

  Lihassa taas ei sinänsä ole kauheasti energiaa, jos joku pekoni unohdetaan. Yksi 400g leipä (voitelematta) sisältää saman energian kuin kilo kanaa tai nautaa tai vajaa kilo possua. Tavallisen toimistoduunarin ei leipään siksi juuri koskea tarvikaan.
   
 3. Erkki_erikeepperi

  Erkki_erikeepperi

  Viestejä:
  1 720
  Rekisteröitynyt:
  22.12.2016
  Vaikea uskoa, että sokeria menisi nykyään vähemmän, kun sitä lisätään kaikkiin valmisruokiin, ja ruokakauppojen makeishyllyjen pituus mitataan nykyään kymmenissä metreissä ja pakkausten koko sadoissa grammoissa.

  Mutta mielestäni iso ero entisaikoihin on se, että nykyään syöpötellään pitkin päivää, on välipaloja ja iltapaloja ja kaiken maailman paloja, ja kitataan makeita juomia siinä sivussa. Ennen ruokailu keskittyi tiettyihin yhteisiin hetkiin, ja niiden välissä ei välttämättä naposteltu mitään. Koulussakin oli yksi kappaletta kouluruokailuja, ja sen lisäksi ei syöty tai juotu mitään. Eikä edes siinä kouluruokailussa syöty paljon, jos ruoka oli pahaa... :smoke:

  Hormonitoiminnalle ei tee hyvää jatkuva syöpöttely.
   
 4. |le

  |le

  Viestejä:
  89
  Rekisteröitynyt:
  17.03.2017
  Omasta mielestäni alan taklaamaan yleistä hyvinvointiani sekä mahdollisesti sen mukana tuomaa painonhallintaa tarkkailemalla mitä syön sekä milloin syön. Olen suhteellisen vakuuttunut paaston hyödyistä ja omalle kohdalleni 16:8 pätkäpaasto sopii todella hyvin eikä se aiheuta edes päivittäisten aikataulujen säätämistä. Suosin jo muutenkin suhteellisen vähähiilihydraattista ruokavaliota. Se ei ole vaivaksi vaan tykkään muutenkin vähähiilarisen tyylisestä ruoasta enemmän. Jossain vaiheessa tulen testaamaan ketogeenistä ruokavaliota jo aivan mielenkiinnon puolesta. Suosin punaista lihaa enkä jaksa stressata sen jatkuvista hyvä/paha-uutisoinneista. Ajattelen, että A.) Se on vaan helvetin hyvänmakuista (tykkään myös grillata) JA B.) Se on ravintorikasta, etenkin kun syön välillä mm. naudan maksaa, jota on aika hankala päihittää maun+ravintoarvojen puolesta.

  Kun tähän lisätään vielä 2-3 kertaa viikossa tapahtuva salitreeni niin luulen, että pakka on aika hyvin kasassa, jolloin paino pysyy kurissa ellei jopa laske ilman suurempia ponnisteluja tai nälkiintymistä.
   
 5. FireFly Renaissance

  FireFly Renaissance

  Viestejä:
  2 644
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Toi on vaan biasta joka syntyy mediasta. Ihan kuin se, että maailma olisi kaaoksessa, vaikka väkivaltaa on vähemmän kuin koskaan. Ja samalla lailla ne kaikki muutkin hyllyt siellä kaupoissa on kasvaneet, kun ne itse kaupat on 10 kertaa isompia. (ja 10 kertaa harvemmassa?)

  https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/talous/suomalaiset-syövät-eu-kansalaisista-vähiten-sokeria-vaikka-karkkia-kuluu-paljon-1.183081

  Aika paljon vähemmän sitä sokeria vedetään nykyään, mitä omaa lapsuuttakin muistelee 80-luvulta. Sitähän kaadettiin ihan kaikkeen silloin. Sehän oli jossain vaiheessa jopa ihan terveysruokaa...

  Toisaalta siihen aikaan nämä ongelmatkin alkoivat, ja tuolta pohjalta ne nykyajan aikuisetkin ponnistavat. Elimistö on totutettu jo lapsesta asti imemään sokeria. Vaikkei se sokeri vielä lapsena / nuorena painoa nostaisikaan niin riippuvuus on saatu aikaan, ja vanhemmalla iällä ollaan ongelmissa kun kulutus laskee (luonnostaan ja elämäntilanteen takia).

  Ja vaikka tässä puhutaan sokerista, niin elimistö laittaa tietenkin samaan koriin kaiken nopeasti imeytyvän hiilihydraatin oli se vaaleaa viljaa, perunaa, sokeria tmv.
   
  Viimeksi muokattu: 22.08.2018
 6. Erkki_erikeepperi

  Erkki_erikeepperi

  Viestejä:
  1 720
  Rekisteröitynyt:
  22.12.2016
  Kyllä ne karkkihyllyt on aiempaa pidempiä myös pienissä lähikaupoissa, ja kuten tuossa jutussakin todetaan, niin karkin kulutus on kiistatta lisääntynyt..

  Itse en kyllä muista 80-luvulta, että ruoka olisi ollut erityisen sokeripitoista, mutta kaipa se on uskottava että sitä on paljon Suomessa käytetty, kun tuossa niin sanotaan. Mutta ehkäpä se sokeri on syöty edes aavistuksen terveellisemmässä kontekstissa eli oikeaan ruokaan sidottuna, eikä karkkina kuten nykyään yhä enemmän.
   
 7. Resetor

  Resetor

  Viestejä:
  850
  Rekisteröitynyt:
  18.12.2016
  Tässä ihan mielenkiintoinen juttu:

  "Suomalaiset syövät EU-maiden vertailussa viidenneksi eniten makeisia ja leivonnaisia. Sen sijaan sokerin kokonaiskulutus on EU-kansalaisista vähäisintä. Asia selviää Euroopan lihavuuskartasto 2017 -raportista."

  Suomalaiset syövät EU-kansalaisista vähiten sokeria, vaikka karkkia kuluu paljon

  Hiilihydraattien osuus kokonaisruokavaliostahan on selkeästi vähentynyt ja korvautunut 90-luvulle tullessa lähinnä rasvalla, jossa nyt on tapahtunut viimevuosina proteiinin osuuden nousua.

  Tämähän on kovin erikoinen totuus kun huomioi viimeaikaiset puheet mediassa ja rasvan ihannoinnin ja miten sitä pitäisi ruokavaliossa lisätä niin voina kuin kermanakin.

  https://lihastohtori.files.wordpress.com/2016/05/kulutusfog.jpg?w=476&h=355
  Suomalaisten energiaravintoaineiden ja ruokien kulutus

  Tuossa vielä kuvaaja jossa osoitetaan, että sokerin jne. energiapitoisten makeuttajien kulutus on kokoajan vähentynyt, eli juuri toisin kuin @Erkki_erikeepperi edellä väittää.

  Suomalaisten energiaravintoaineiden ja ruokien kulutus
   
  Viimeksi muokattu: 22.08.2018
 8. gulliver

  gulliver

  Viestejä:
  379
  Rekisteröitynyt:
  02.11.2017
   
 9. gulliver

  gulliver

  Viestejä:
  379
  Rekisteröitynyt:
  02.11.2017
   
 10. Resetor

  Resetor

  Viestejä:
  850
  Rekisteröitynyt:
  18.12.2016
  Elikkä. Edellä osoitin että hiilihydraattejen määrät ovat vähentyneet ruokavaliosta, se on aika kiistattomasti osoitettu edellä.

  Nyt tuossa rummutetaan vähähiilihydraattisen ruuan puolesta ja perustellaan kaikki elintapa sairaudet rasvan pelkäämisellä ja miten ravitsemussuositukset ovat ohjanneet ihmisiä väärään suuuntaan. Tämä kaikki siitä huolimatta, että rasvan osuus ruokavaliossa on kasvanut ja hiilareiden vähentynyt.

  Eikö siis, jos ennen kaikki oli paremmin meidän pitäisi palata hyvin hiilihydraattipitoiseen ja vähärasvaisempaan ruokaan?
   
 11. gulliver

  gulliver

  Viestejä:
  379
  Rekisteröitynyt:
  02.11.2017
  "Eikö siis, jos ennen kaikki oli paremmin meidän pitäisi palata hyvin hiilihydraattipitoiseen ja vähärasvaisempaan ruokaan?" jos ei paino olgelmaa sen kun.


  valitesttavasti se ei ole monella noin.
   
 12. FireFly Renaissance

  FireFly Renaissance

  Viestejä:
  2 644
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Ei, koska fyysinen aktiivisuus on laskenut enemmän kuin hiilihydraatin syönti. Jos nyt vaikka ajatellaan, että ihminen tarvii 1,5g proteiinia per painokilo (n. normaalipainoisella). Eli sanotaan noin suurinpiirteisesti 100g n. 70 kg henkilölle. 100g proteiinia voidaan saada hiilihydraattipitoisesta ravinnosta, sanotaan vaikka ruisleivästä kun ruisleipää syö n. 1.1 kg. (wikin luku.) Samaisessa ruisleivässä on energiaa n. 2900 kcal (wikin luku) eli n. 11,5 MJ. Kun samainen 70 kg toimistotyöläinen kuluttaa vuorokaudessa n. 2000 kcal, nähdään että hiilihydraattipitoisesta ruokavaliosta tulee melkoinen ongelma energiatasapainon kanssa.

  Ja nyt esimerkkinä oli melko terveellinen ruisleipä, ei esim. peruna, vehnäleipä tai vaalea riisi jota se hiilihydraattipitoinen ruokavalio on usein ollut.

  Nykyihmisille jonka fyysinen aktiivisuus on kevyttä tai korkeintaan vähän rasittavaa 90% väestöstä ylivertaisesti paras ruokavalio on kasvis-liha. Ja kasvis tarkoittaa siis ei hiilihydraattipitoisia kasviksia. Tällöin on mahdollista saada riittävät ravintoaineet ilman tolkutonta energiaa.

  Kun kokonaisenergiamäärä pienenee rasvan ja proteiinin osuus nousee, koska hiilihydraattia tarvitaan lähinnä vain energiaksi. Absoluuttisissa määrissä niitä ei toki ole mitään syytä lisätä.

  Toisaalta esimerkistä nähdään myös hyvin, että fyysisesti raskasta työtä tekevälle (tai muuten poikkeuksellisen fyysisesti aktiiviselle) se ruisleipäkin sopii aivan mainiosti perusravinnoksi. Suurin osa väestöstä ei vain enää mene tuohon kategoriaan.

  (Edit: ja kasvis-liha ei siis tarkoita tässä sitä, että mihinkään muuhun ei saa koskea lainkaan, vaan että se on se perusrunko)
   
  Viimeksi muokattu: 24.08.2018
  gulliver tykkää tästä.
 13. gulliver

  gulliver

  Viestejä:
  379
  Rekisteröitynyt:
  02.11.2017
  pitää tietää mistä ravistosuositukset ovat tulleet julki.


  Rosklaedet vieläkin priiffvat rasvan vähentämisen puolesta
  vaikka se on menneiden talvien juttuja.

  Juna on mennut ohi jo ja ihmiset alkavat herätä.


   
 14. Erkki_erikeepperi

  Erkki_erikeepperi

  Viestejä:
  1 720
  Rekisteröitynyt:
  22.12.2016
  Rasvaan pätee se, ettei se ole ainakaan läheskään niin paha kuin tässä on vuosikymmenet yritetty uskotella.

  Ihan mutu-tuntumalta sanoisin, että nykyihmisen pitäisi syödä vähemmän hiilareita. Vaikka hiilareiden syönti olisikin vähentynyt takavuosista, niin saisi vähentyä vielä lisää. Ainakin huonojen hiilareiden. Tai nimenomaan niiden.

  Mutta pääasia painonhallinnan kannalta on se, että kuinka paljon syö ja MILLOIN. Paino pysyy kurissa melkein millaisella ruokavaliolla hyvänsä, kun nämä periaatteet muistetaan. Kuitenkin hiilareiden vähentäminen varmasti auttaa asiaa.
   
  Viimeksi muokattu: 24.08.2018
  FireFly Renaissance tykkää tästä.
 15. gulliver

  gulliver

  Viestejä:
  379
  Rekisteröitynyt:
  02.11.2017
  kunnes tulee / tai on insuraari toderanssi.

  Luulin nuorena että läskit ovat tyhmiä. Miksi he syvät itsensä sioksi . Halveksin heitä.

  Kävin 5 kertaa viikossa salilla ja olin elämäni tikisssä.

  Lopetin salin söin niin hyvin kuin tietin terveeeliseti ..ja aloin lihoa niin että paino sanoi 126KG


  Mietin mitä vittua ei tämä näin pitänyt mennä.

  olin smanlainen läsä kuin halveksimani ihmeset. ............
   
 16. Resetor

  Resetor

  Viestejä:
  850
  Rekisteröitynyt:
  18.12.2016
  Siis hetkinen. Nyt sinä esität teorian, että ruuan on oltava hyvin vähähiilihydraattipitoista, että riittävä proteiinin saannin voi varmistaa saamatta samalla liikaa energiaa?

  Eikai tuo nyt helvetti soikoon ole mikään ongelma, jos ymmärtää olla syömättä pelkkää ruisleipää.
   
 17. FireFly Renaissance

  FireFly Renaissance

  Viestejä:
  2 644
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Ei se ole oikeastaan teoria. Sen voi ihan hyvin laskea, eikä tarvi edes osata mitään kovin kummoista matematiikkaa. Minä laskin tuossa (yksinkertaisen) havainnollistavan esimerkin, voit toki nyt antaa oman paremman laskelmasi tilalle.

  Elimistön rasvan, proteiinien (hivenaineiden, vitamiinien, kuitujen jne.) tarve on paljon vähemmän riippuvainen fyysisestä aktiivisuudesta kuin hiilihydraatin tarve.
   
  Viimeksi muokattu: 24.08.2018
 18. Junaski

  Junaski

  Viestejä:
  741
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Olen vedellyt semmoisen johtopäätöksen,että kun en liho enkä laihdu,niin syön mitä kulutan,ja syön ihan helvetisti.
   
 19. Resetor

  Resetor

  Viestejä:
  850
  Rekisteröitynyt:
  18.12.2016
  Siis sinä laskit edellä, että on typerää syödä 1,1kg ruisleipää päivässä ja elää pelkästään sillä. Kiitos tästä.
   
 20. FireFly Renaissance

  FireFly Renaissance

  Viestejä:
  2 644
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Ja se on edelleen paras, havainnollisin ja tarkin (vaikka siinä ei tarkkuuteen pyrittykään) laskelma joka on esitetty. :cigar2:

  Esimerkin ruisleivässä on suunnilleen 15% proteiinia, 80 % hiilihydraattia ja 5 % rasvaa. Eli se ei ole niin kovinkaan kaukana kaipaamastasi korkea hiilihydraattisesta ruokavaliosta. Toki rasvan osuus on aika pieni, mutta sen lisääminen leivän päälle ei ainakaan kokonaisenergiamäärää laske.
   
  Viimeksi muokattu: 25.08.2018
 21. Resetor

  Resetor

  Viestejä:
  850
  Rekisteröitynyt:
  18.12.2016
  En ole kaivannut sellaista ruokavaliota, lue tarkemmin mitä edellä sanotaan.
   
 22. FireFly Renaissance

  FireFly Renaissance

  Viestejä:
  2 644
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Jos vaikka sitten kertoisit mitä ruokavaliota kaipaat. Toistaiseksi oma antisi keskusteluun on tuntutut olevan pyöreä nolla.

  Ruisleipä on aikalailla sitä hiilihydraattipitoista perusruokaa "ennen vanhaan". Voita siihen toki vedettiin vielä päälle, jos oli.
   
 23. Resetor

  Resetor

  Viestejä:
  850
  Rekisteröitynyt:
  18.12.2016
  Tämä oli kommenttina edelläolevaan videoon, jossa tämä ravitsemustietoilija loi mielikuvaa siitä miten kaikki meidän lihavuus jne. johtuu hiilihydraateista ja siitä miten niitä syödään nyt niin paljon. Tämä kun ei pidä paikkaansa.
   
 24. Erkki_erikeepperi

  Erkki_erikeepperi

  Viestejä:
  1 720
  Rekisteröitynyt:
  22.12.2016
  Pätkäpaasto polttaa rasvaa yllättävän tehokkaasti – tutkijat selvittivät miksi - Stara

  "
  Tutkijoiden mukaan hyvä painonhallinnan keino on säännöllisin väliajoin pitää 18-19 tuntia kestäviä yöpaastoja. Tämä tarkoittaa sitä, että viimeinen iltapala tulisi nauttia esimerkiksi kuudelta illalla ja suuri aamiainen vasta puolen päivän jälkeen.

  Nyt Daily Mail -sivusto kertoo tutkimuksesta, jossa huomattiin, että jo 16 tuntia kestävällä paastolla on suuria vaikutuksia ihmisten terveyteen ja etenkin rasvanpolttotehoon.

  Tutkimuksessa koehenkilöiden tuli syödä heidän viimeinen iltapalansa kuudelta illalla ja aamiainen vasta kymmeneltä aamulla.

  Kun ruokailulle annettiin pienempi aikaikkuna, keho pystyi polttamaan pidempään rasvaa. Pienemmän aikaikkunan vuoksi ihmiset myös söivät enemmän kokonaisia aterioita ja välttivät turhia välipaloja. Myös alkoholin kulutus vähentyi koehenkilöillä huomattavasti kun sitä ei saanutkaan enää iltaisin nauttia.

  10 viikon kokeilun jälkeen huomattiin, että koehenkilöiden kehojen rasvaprosentit olivat pudonneet keskimäärin kahdella prosentilla 16 tunnin pätkäpaastoa noudattamalla. Tutkijoiden mukaan ihmisten kannattaakin uusien tutkimusten valossa keskittyä lähes yhtä paljon siihen milloin he syövät kuin siihen mitä he syövät."

  Eli pikku hiljaa alkaa tutkimukset lisääntyä pätkäpaastoilun ympärillä...
   
 25. PornReindeer

  PornReindeer

  Viestejä:
  229
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Boldasin olennaisen.
   
  Resetor tykkää tästä.
 26. Resetor

  Resetor

  Viestejä:
  850
  Rekisteröitynyt:
  18.12.2016
  Kun on oikein innostunut agendastaan jota ajaa, niin helposti unohtuu ettei keisarilla ole vaatteita.
   
 27. Erkki_erikeepperi

  Erkki_erikeepperi

  Viestejä:
  1 720
  Rekisteröitynyt:
  22.12.2016
  On totta, että paastoilu tuntuu helposti johtavan hieman vähäisempään kaloreiden nauttimiseen, vaikkei se olisi edes tavoitteena. Esimerkiksi mulla se ei ole tavoitteena, koska en paastoile painoa pudottaakseni vaan muista syistä. Joudun olemaan siis tarkkana, että saan riittävästi kaloreita silloin kun syön.

  Joka tapauksessa pätkäpaastoilu auttaa pudottamaan rasvaprosenttia, vaikkei dieetissä tapahtuisi mitään muutosta. Thomas DeLauer puhuu treenaajilla tehdystä tutkimuksesta, jossa kaksi ryhmää laitettiin syömään täsmälleen samat ateriat, mutta eri ajoituksilla eli toinen ryhmä pätkäpaastosi ja toinen söi normaalimman aikataulun mukaan. Paastoryhmällä rasvaprosentti laski 16% ja verrokkiryhmällä 2,8%. Pätkäpaastoilijoilla havaittiin myös suotuisia muutoksia veriarvoissa liittyen esimerkiksi tulehdusmarkkereihin. Ja tosiaan ryhmät söivät täsmälleen samat ruuat!  Effects of eight weeks of time-restricted feeding (16/8) on basal metabolism, maximal strength, body composition, inflammation, and cardiovascular risk factors in resistance-trained males | Journal of Translational Medicine | Full Text
   
  Viimeksi muokattu: 04.09.2018
 28. latexii

  latexii

  Viestejä:
  1 537
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Niin auttaa. Se myös auttaa jos haluaa jostain kumman syystä laskea omia testotasojaan ja IGF-1 :Stä. Testosterone and insulin-like growth factor 1 decreased significantly in TRF, with no changes in ND
   
 29. Uuno Turhamuro

  Uuno Turhamuro

  Viestejä:
  29
  Rekisteröitynyt:
  15.11.2016
  Tässä muutama erittäin vähähiilihydraattinen resepti viikonlopun viettoa varten. Laittakaahan muutkin jakoon lisää reseptejä.  1. Kiinalainen Biang Biang-nuudeli shirataki-nuudeleihin


  Loistava ja nopea ruoka kunhan ensin tekee chiliöljyn säilöön.


  Chiliöljy (riittää useaan ruokailuun, säilytä jääkaapissa):


  1.5 dl jauhettua chiliä

  2-3 tähtianista

  2 laakerinlehteä

  1tl jauhettua korianteria

  1tl juustokuminaa

  0.6dl valkoisia seesaminsiemeniä

  4.5-5dl rypsiöljyä (tai pähkinäöljyä)

  2rl sichuan-pippureita

  2rl soijakastiketta

  1 kokonainen valkosipuli


  Murskaa valkosipuli ja sekoita se soijakastikkeeseen.


  Laita kylmään wok-pannuun jauhettu chili, tähtianikset, laakerinlehdet, seesaminsiemenet, korianteri ja juustokumina ja lopuksi öljy. Säädä lieden lämpötila hieman yli puolelle teholle. Sekoita öljyä taukoamatta. Kun chilijauheen väri alkaa muuttamaan ruskeaksi, nosta pannu liedeltä syrjään. Lisää heti sichuan-pippurit pannuun ja sekoita n.30 sekuntia. Tämän jälkeen lisää soija-valkosipulikastike ja sekoita. Anna jäähtyä.


  Ruoka-annos:

  Chiliöljy

  Shirataki-nuudelit

  Kurkku

  Retiisi

  Kevätsipuli

  Tuore korianteri

  Soijakastike

  Kiinalainen tumma riisiviinietikka

  Paistettu kananmuna


  Laita nuudelit syvälle lautaselle. Lisää joukkoon pilkottu kurkku ja retiisi, hienonnettu kevätsipuli ja korianteri. Mausta oman maun mukaan chiliöljyllä, soijalla ja tummalla riisiviinietikalla ja sekoita. Lisää päälle paistettu kananmuna ja kananmunan päälle ripaus soijakastiketta. Tarjoile
  2. Japanilainen tonnikalapihvi ja avokado-wasabimuusi kahdelle


  Tämä on yksi omista suosikeistani.


  Avokado-wasabimuusi:


  1kpl syöntikypsää avokadoa

  1-1.5rl wasabitahnaa

  1tl soijakastiketta

  1 kynsi valkosipulia

  1rk sitruunamehua

  Ripaus merisuolaa

  Ripaus mustapippuria


  Kuori avokado ja poista kivi. Laita avokado syvään kulhoon. Hienonna valkosipuli ja kaada kulhoon. Lisää soija, wasabitahna, sitruunamehu, merisuola ja mustapippuri. Painele ja sekoittele haarukalla kunnes seos muuttuu muusimaiseksi. Peitä kulho tuorekelmulla ja laita jääkaappiin noin tunniksi.


  Tonnikalapihvi:

  2kpl tonnikalapihvejä  Marinadi:

  3-4rkl oliiviöljyä

  3rkl soijakastiketta

  3-4 kynttä valkosipulia


  Ota esiin laakea lautanen. Lisää lautaselle oliiviöljy ja soijakastike. Hienonna valkosipuli ja lisää lautaselle. Sekoita seos haarukalla. Lisää seoksen päälle tonnikalapihvit. Anna maustua n.30min välillä käännellen.


  Lämmitä grilli, parilapannu tai normaali paistinpannu erittäin kuumaksi. Nosta tonnikalapihvit suoraan marinadista valitsemallesi paistoalustalle. Paista noin 35-40 sekuntia molemmilta puolilta. Nosta pihvit heti tarjoilulautasille. Laita lopuksi vielä pihvien päälle tekemäsi avokado-wasabimuusi. Tarjoile.
   
 30. Erkki_erikeepperi

  Erkki_erikeepperi

  Viestejä:
  1 720
  Rekisteröitynyt:
  22.12.2016
  Ylipäätään taitaa olla niin, että voit elää joko nopeasti ja tehokkaasti tai terveesti ja pitkään, jos kärjistetään asiat äärimmilleen. :)

  Eli jos haluat elää terveesti ja pitkään, niin kalorivajaus ja/tai paastoilu auttaa siinä, mutta se ei välttämättä ole aivan jokaisen elämän osa-alueen suhteen optimaalisin ratkaisu. Tosin jos oletetaankin, että mainitsemasi veriarvot heikkenivät paastoryhmässä, niin ilmeisesti se ei kuitenkaan ainakaan ulkonäköön vaikuttanut mitenkään negatiivisesti, päinvastoin, rasvaprosenttihan väheni ja muut massat pysyi ennallaan. Joten mielenkiintoista sinänsä.
   
 31. latexii

  latexii

  Viestejä:
  1 537
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Juu, olen itekin tuolla ns. "pätkäpaastolla" ollut, joillekkin tosiaan toimiva systeemi varmasti. Parashan dieetti on se mitä pystyy helposti noudattamaan, ja jokaisessa on puolensa. Itsellä on ollut toimivin hiilareiden syklittely (rasvanpolton suhteen). Itsekin ihmettelin että tuo korreloi noin huonosti teston ja IGF-1:n kanssa, luulisi että on päinvastoin.
   
 32. Erkki_erikeepperi

  Erkki_erikeepperi

  Viestejä:
  1 720
  Rekisteröitynyt:
  22.12.2016
  Testosteronista vielä sen verran, että jos pätkäpaastoilee laihduttaakseen ja on alunperin lihava, niin testosteroniarvoissa varmasti tapahtuu muutos parempaan, estrogenista puhumattakaan...
   
 33. pau

  pau

  Viestejä:
  8
  Rekisteröitynyt:
  09.09.2018
  Tolla äijällä ihan hyviä juutube pätkiä (3000+) aiheesta.
   
 34. Ghastgar

  Ghastgar

  Viestejä:
  13
  Rekisteröitynyt:
  06.01.2019
  Itsellä paino tippunut heinäkuun jälkeen -14 kg pitkälti pätkäpaaston avulla. Ylimääräisen napostelun sai hyvin sen avulla kun useimmiten naposteltua tuli nimenomaan ilta-aikaan. Myös paastojakson lopetuksen ja aloituksen yhteydessä kun syö kunnon ateriat niin syömisjakson aikanakin ylimääräinen napostelu on minimissään.

  Nyt pari kuukautta tullut oltua ketogeenisellä ruokavaliolla. Olo on yleisesti ottaen parempi ja kokkausintoakin on ihan toisella tavalla kuin perinteisellä ruokavaliolla. Myöskään väsymyspiikkejä ei ruokailun jälkeen tule vaan pystyy yleisesti viettämään toimeliampaa elämää. Dr Berg:llä ja Thomas DeLauer:lla on paljon hyviä ja hyödyllisiä videoita niin ketoosin/pätkäpaaston toiminnasta, mutta myös hyviä reseptejä. Toinen hyviä reseptejä ja yleisesti ketogeenisesta ruokavaliosta videoita tekevä kanava on ketoconnect.
   
 35. latexii

  latexii

  Viestejä:
  1 537
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Eli mistä mihin ? Oletko käynyt kehonkoostumusmittauksessa ennen ja jälkeen ? Ihan mielenkiinnosta kyselen :) olisi kiva tietää mikä on esim. ollut puhtaan läskin osuus tuossa lukemassa.
   
 36. oriental

  oriental

  Viestejä:
  92
  Rekisteröitynyt:
  06.12.2016
  Itse olen aina inhonnut aamiaisia, ja olenkin elänyt suurimman osan elämästä niin että ensimmäisen aterian syön joskus 11-13 välillä ja viimeisen 20-21. välillä pidempiäkin paastoja jos tulee syötyä vasta iltapäivällä.

  Lisäksi olen aina liikkunut kohtalaisen paljon, salia ja pyöräilyä lähinnä. Paino on pysynyt about samana ilman yrittämistä, ja välillä on tullut vedettyä aika huonoakin ruokavaliota pitkään ilman suuria muutoksia.

  Alkoholia/tupakkaa en käytä, joskus join mutta en älyttömästi. Pääsääntöisesti uudet tutut luulee minua 27-29 vuotiaaksi, vaikka ikää on melkein 10v enemmän. Toki yksilöllistä, mutta uskoisin että ilman liikuntaa ja pätkäpaastoa olisin ihan eri näköinen tässä vaiheessa.

  Olihan tuosta joku nobel juuri jaettu, että solut uusiutuu/nuorentuu paaston aikana tuhoten turhia osia ja aineenvaihduntatuotteita itsessään.

  Ainakin itselle aamiainen on täysin turha, uskoisin että enemmistö on vaan tottunut siihen ja kuvittelee sen olevan jotenkin tärkeä. Joskus olen huvikseen syönyt aamiaisia, eikä se ole oloon ainakaan positiivisesti vaikuttanut:D

  Ja testoista en huolehdi koska muista syistä johtuen olen korvaushoidossa, niin pysyyvät korkeammalla kuin keskiverrolla.

  Nyt olen rasvaprosenttia tiputellut vähän pidentämällä paastoa + jättämällä turhat sokerit ym pois, kohtalaisen hyvin onkin rasvaa palanut(joku 20% lähtötilanne, 185cm 96 -> 90kg) nyt parin kuukauden aikana ilman sen kummempia ponnisteluja.

  Lihastakin voi miinuksilla kasvattaa pikkuhiljaa, kunhan saa tarpeeksi proteiiniä ja treenaa fiksusti.

  En käytä maitotuotteita(ainut mitä käytin oli maito, en ikinä mitään muuta, ja senkin olen lopettanut), enkä viljatuotteita kuin satunnaisesti
   
 37. Ghastgar

  Ghastgar

  Viestejä:
  13
  Rekisteröitynyt:
  06.01.2019
  110 kg -> 96 kg. Rungolla pituutta 186 cm ja ikää 27 v.

  Kunto ei toki ihan rapakuntotasoa ollut vaan suurimpana ongelmana oli huono syöminen. S2017 pm ajassa 1:54 (optimaalinen keli) ja s2018 1:59 (sateinen keli). Päivittäin menee rikki se suositusten mukainen 10 000 askeltakin vapaapäivinä koiran lenkitysten lomassa. Aivan elämäntapamuutoksen alussa en käynyt kehonkoostumusmittauksessa vaan vasta reilu 5 viikkoa aloituksen jälkeen. Alussa painoa tippui nopeasti (osa varmasti vettä), mutta ohessa elokuu-marraskuu välin tuloksia.

  Bioimpedanssi (inbody 770) 7.8. - 30.11.2018
  Kehon vesi 53,5 -> 54,5
  Rasvaton massa 73,3 -> 74,7
  Rasvamassa 30,6 -> 23,2
  Paino 103,9 -> 97,9
  Rasva% 29,5 -> 23,7

  Segmentaalisen lihasanalyysin perusteella lihaksistossa ei juuri muutoksia (Suurin muutos: jalkoihin yhteensä ~300 g lisää lihasta).
  Rasvaa lähtenyt keskivartalosta segmentaalisen rasva-analyysin perusteella 4 kg, kummastakin jalasta vajaa 1 kg ja kummastakin kädestä reilu 500 g.

  Bioimpedanssi mittausten yhteydessä tehtiin myös DXA-mittaus, joka sanoo seuraavaa.
  104.2 kg -> 97,9 kg
  Rasva% 35,0 -> 30,2
  Rasvamassa 35,152 -> 28,517 kg
  Rasvaton massa 69,091 -> 69,844 kg

  Eli melko luotettavasti voidaan sanoa, että lihasmassa on pysynyt samana laihtumisesta huolimatta, koska kaksi eri mittaustekniikkaa niin sanoo. Itse vähän kummaksun tuota miten paljon rasva% ja rasvaton massa eroaa noiden mittaustekniikoiden välillä, mutta kuitenkin molemmat osoittavat selkeästi, että lähteneet kilot ovat nimenomaan rasvaa. Mittausten jälkeen paino tippunut vielä 2 kg ja jos sama tahti jatkuu niin kesällä taidetaan olla ~90 kg. Tällä hetkellä olen kyllä jo ihan tyytyväinen tämänkin hetkiseen tilanteeseen eikä painon tippuminen enää ole itselle niin tärkeää vaan yleinen jaksaminen ja hyvinvointi, jota ainakin oman lyhyen kokemukseni mukaan tälläisen ruokavalion noudattaminen tukee varsin hyvin. Mitään varsinaista liikuntakuuria en ole projektin aikana aloittanut vaan sama 3-4x viikossa tulee liikuttua mikä ennenkin, kesäkautena toki hieman enemmän kun töihin tulee mentyä pyörällä auton sijaan (16 km / päivä).

  En toki sano ettei perinteinen ruokavaliokin voisi toimia ja varmasti sekin toimii hyvin, jos kokkaa itse ja terveellisesti eikä juuri napostele. Ketogeenisen ruokavalion puolella puolestaan tulee hyvin välteltyä useimpia pikaruokaloita / ravintoloita kun sopivan annoksen löytäminen voi olla vaikeaa. Alkoholin jättäminen oli myös hyvin helppoa, sillä sitä ei tullut juurikaan ennen projektin alkua juotua. Lähinnä näin jälkikäteen harmittaa ettei laajempia verikokeita tullut otettua (kolesteroli yms), mutta perusverenkuvassa ei ole ollut muutoksia.
   
 38. latexii

  latexii

  Viestejä:
  1 537
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Parashan on se ruokavalio mitä pystyy noudattamaan ja käsittääkseni kaloriteoriaa ei ole kukaan vielä kumonnut (kuluta enemmän kun syöt niin laihdut.) Hyvältä näyttää tuo koostumusmittaus. :tup:. Tuo oma salinpitäjä (joka omistaa inbody -laitteen) suositteli että vettä pitäisi juoda suht runsaasti ennen mittausta ettei mene nesteet ja läski sekaisin mittauksessa.

  IF on kyllä varmasti hyvä niille ketkä ei aamupalaa tarvitse. Ja/Tai myöhäistä iltapalaakaan.
   
  Viimeksi muokattu: 15.01.2019
  JeppeXD tykkää tästä.
 39. itarumaa

  itarumaa

  Viestejä:
  801
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Innostuin viime kesänä olemaan ensin Atkinsilla 2vk ja sitten se jatkui karppauksena, jota olen tässä opiskellut. Nyt on jo aika hyvin tasapainossa ja siitä viime kesäkuusta asti olen karppausta noudattanut, en edes täysin 100% mutta kuitenkin pääpiirteittäin. Paino on nyt tippunut 12kg, joten ihan olen tyytyväinen. Aika paljon saa vaan opiskella ruoanlaittoa karppaustyyliin ja lisäksi hiilihydraattien määrä pitää vetää aika alas, oliskohan n. 30-50g päivässä että paino tippuu. Mutta tätä ruokavaliota on helppo noudattaa niin mikäs siinä.
   
 40. Sipuliteemakkara

  Sipuliteemakkara Artesaanirakastelija

  Viestejä:
  73
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Tuli marraskuussa lyötyä vetoa 5kk painonpudotuskisasta naapurin kanssa, alkupunnitus oli joulukuun 1. ja loppupunnitus vappuaattona, panoksena häviäjä tarjoaa koko illan ravintolassa ja maksaa 10e/kg. Ihan kiva motivaattori.
  Joulukuun aikana ei pahemmin paino pudonnut, mutta tänään vaaka näytti 11,8kg vähemmän kuin alussa. Ainoa muutos mitä olen tehnyt ruokailutottumuksiini on se että tarkkailen vähän syömisiäni. Koitan syödä neljä kertaa päivässä, noin 300-400kcal per kerta ja säännöllisin kellonajoin, jos haluan ottaa muutaman saunakaljan niin jätän vain viimeisen aterian välistä. Viikonloppuna sallin ottaa vähän vapaammin. Vaaka ja päiväkirja toimii täällä. :kippis:
   
 41. glomerulus

  glomerulus

  Viestejä:
  36
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Aika reipas tahti kuitenkin kun keskimäärin yli 1,5kg/viikko lähtenyt painoa. Melkeinpä ottaisin iisimmin ja muista syödä riittävästi protskua ja käydä puntilla ettei lähde läskien lisäksi lihaksetkin. Oot joka tapauksessa voittaja kun saat painoa tiputettua vaika sit kalkkiviivoilla itse kisan häviäisitkin naapurille. :tup:
   
 42. Sipuliteemakkara

  Sipuliteemakkara Artesaanirakastelija

  Viestejä:
  73
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Noh, puntilla ei tule käytyä mutta työ on sen verran raskasta fyysisesti että uskon lihasten pysyvän kunnossa. Ruoka mitä syön on melko proteiinipitoista, joko kanaa kalaa tai papuja ja kasviksia :eat: Hyvä tästä tulee ja naapurin karppaus yhdistettynä kaljan kittaamiseen ei ole oikein toimiva yhdistelmä :hammer:
   
 43. Maxxi

  Maxxi

  Viestejä:
  127
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Olen pari kertaa aiemmin tiputtanut painoa "syö vähemmän, liiku enemmän suosituksella". Ensimmäisellä kerralla paino tippui 106kg -> 82kg ja housukoko 38" -> 36" eli vaikka paino tippui niin läskit jäi. Ja tällöin söin useasti mutta pieniä annoksia.

  Paino tuli suht nopeasti takaisin sinne 95kg tuntumaan ja siitä tiputin sit 86 kiloon ja siitä nyt tultu takaisin ylös lähes 100 kiloon jonka jälkeen tutustuin IF/OMAD/Vesipaastoon.

  Nyt paino on 92kg eli noin 8kg on tultu alas ja lopputavoite on siellä 78kg tuntumassa jolloin rasvaprosentti pitäisi olla noin 10. Mielenkiintoisinta itselle in huomata nyt kun olen näin tiputtanut painoa että 36" farkut alkavat tuntua löysiltä vaikka nämä samat farkut istui hyvin kun aiemmin painoa oli 10kg vähemmän. Eli paino lähtee sieltä mistä pitääkin: rasvasta.

  Minkälaista dieettiä sitten toteutan?

  Maanantaista perjantaihin syön yhden aterian kello 12. Tämä johtuu siitä että opiskelen. Ja en laske kaloreita mitä syön vaan syön itseni kylläiseksi.

  Tähän päälle lisään viikonloppuisin 48-72h paaston eli perjantain lounaan jälkeen syön seuraavan kerran sunnuntaina 12 aikaan tai myöhemmin, jos ei ole nälkä niin paastoan myös sunnuntain ja syön sitten maanantaina taas lounaan.

  Ensimmäinen viikko oli vaikeaa näläntunteen suhteen ja muutenkin oppia pois siitä jatkuvasta napostelusta mutta sen jälkeen esim tämä kerran päivässä syöminen on aivan mahtavaa ja jopa odotan viikonloppuja että pääsee tekemään pidemmän paaston.

  Omalla kohdalla tämä on ollut helpoin ja tehokkain tapa pudottaa painoa ja kun pääsen tavoitteeseen niin jatkan Intermittent Fasting kaavalla syömistä ja pidän 1-2kk välein 48-72h paaston puhdistaakseni kehoa.

  Kun on tästä omasta dieetistä kertonut tutuille niin suurin osa on todennut että etkö sitä kuole kun et syö koko ajan ym mikä hyvin kuvastaa sitä yleistä mielipidettä mikä ihmisillä on siitä miten sitä painoa pitäisi pudottaa.

  En sano että tämä olisi se ainoa oikea tapa mutta niinhän se menee että se mikä itselle toimii parhaiten on itselle se paras tapa.

  Täällä on paljon jo aiheeseen liittyviä videoita linkattu ja ne kannattaa katsoa jos tämä tyyli kiinnostaa itseäsi.

  Vielä loppuun omasta näkökulmasta:

  Plussat:
  - tehokas keino tiputtaa painoa (nopeasti)
  - ei tarvitse juurikaan katsoa mitä syö
  - paino lähtee oikeasti rasvasta
  - kaikki paaston aiheuttamat terveyshyödyt

  Miinukset:
  - näläntunne (alkuun mutta menee ohi)
  - sosiaalinen rajoite jos esim pitäisi mennä kavereiden kanssa ravintolaan jne
  - vaatii mielenlujuutta että pystyy ohittamaan näläntunteen ja sen tavan että pitäisi syödä koko ajan ja napostella
   
  kjns ja Sande_ tykkäävät tästä.
 44. oestrus taurus

  oestrus taurus

  Viestejä:
  2 030
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  -Lihasta palaa mukavasti ja peruskulutus laskee.

  En ole tietoinen, missä kohtaa "säästöliekki" aktivoituu. Se tuskin on 24h jos mättää viimisen aterian kylläisyyteen asti, mutta 48h taitaa jo olla melko varmaa.
   
 45. Maxxi

  Maxxi

  Viestejä:
  127
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Aineenvaihdunta ennemminkin kasvaa paaston aikana ja paastossa keho ei käytä lihasta energiaksi vaan rasvaa.
   
  Sande_ tykkää tästä.
 46. Sande_

  Sande_ white male Tukijäsen

  Viestejä:
  121
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Missä ajassa sait tuon 8kg tiputettua? Itse olen nyt kokeillut 16/8 pätkäpaastoa johon olen yhdistänyt satunnaiset 48-72h paastot. Tämän lisäksi olen vähentänyt hiilareiden syönnit hyvin vähälle. Pitää melkein ottaa vielä tuo yksi ateria päivässä ja viikonloppu paastoa kokeiluun.

  Olo on aikaisemmasta parantunut huomattavasti ja muutamat pienet ihosairaudet on helpottaneet. Painoa on 4 viikon aikana lähtenyt 6kg, mutta tämä nyt varmaan on nestettä pitkälti.
   
 47. Maxxi

  Maxxi

  Viestejä:
  127
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Paino on tippunut 1,5-2kg viikossa.
   
 48. nestori

  nestori

  Viestejä:
  87
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Nope. Paasto vaikuttaa siihen, että nimenomaan rasva rupeaa palamaan kropasta. Tästä on viime vuosina ollut enemmänkin tutkimuksia. Esim. pari ryhmää joista molemmat pudottivat kokonaiskalorien saantimäärä, toinen ryhmä soi "normaalia" ruokaa ja toinen paastosi vuorokaudessa n. 16h. Paastoajilla ei "säästöliekki" aktivoitunut, kun toisessa ryhmässä perusaineenvaihduntataso laski.

  Tähän ne Biggest Loser yms. epäonnistumisetkin nivoutuu, kun perusliekkitaso putoaa.
   
 49. kjns

  kjns

  Viestejä:
  1 789
  Rekisteröitynyt:
  21.11.2016
  Pistetääs omakin pari senttiä tänne ja osallistutaan painonpudottajain keskustelukerhoon.

  Mä olen koko ikäni ollut pikkuisen jämäkämmän kokoinen tyyppi, en nyt mikään raivoläski mutta tanakka, pituutta 181 cm ja ja paino on jojoillut vuosien saatossa milloin missäkin välillä 80-120 kg. Ylipainosta huolimatta terveys on aina pysynyt kunnossa (en sairastele, kaikki veriarvot kohdillaan jne) ja kunto ollut "riittävän hyvä" ja urheilua harrastellut aina jonkin verran. Nyt kun tuota jälkikasvua siunaantui muutama vuosi sitten ja nukkuminen meni parin vuoden ajaksi ihan vituilleen muksun nukkumisongelmien takia, niin homma lähti taas lapasesta ja vaaka pääsi kiipeämään tänä talvena jo yli 118 kg lukemiin. Siinä vaiheessa kun sitä vaakaa tuijotin, niin totesin että nyt perkele riittää, jotain on tehtävä.

  Mulla on aiemmin ollut kaksi toimivaa tapaa pudottaa painoa
  1. Normaali ruokavalio ja helvetisti urheilua
  2. VHH-ruokavalio

  Koska vaihtoehtoon 1 ei tällä hetkellä mitenkään järkevästi ole aikaa, ja vaihtoehto 2 on vähän hankala toteuttaa lapsiperheessä kun iskällä pitäis olla eri sapuskat kuin muilla, niin piti keksiä kolmas vaihtoehto. Päätin testata kovasti kehuttua 5:2 dieettiä, koska järkeilin, että se on helpompi tehdä sirkustempuja ruokavalion kanssa kahtena päivänä viikossa kuin kaikkina päivinä, ja tähän astinen kokemus on että homma on toiminu ihan kohtuullisesti. Jos nyt joku ei tiennyt, niin homman juonihan on se, että kahtena päivänä viikossa "paastoillaan" alle 600 kcal syömisillä ja viis päivää viikossa syödään normaalisti, ja tällä saavutetaan sitten asioita, kuten viikottaisen kalorinsaannin rajoitus, parempi hallinta näläntunteeseen, vatsan "pienentyminen" jolloin tulet helpommin kylläiseksi jne..

  Aloittelin homman tuossa marras-joulukuun vaihteessa, ja vedin sillä myös joulun ja uudenvuoden pyhien läpi. Yleensä mulle on jouluna jäänyt pari kiloa kotiinvietävää joulupöydästä, mutta tällä kertaa olin 1.1. ihan saman painoinen kuin 23.12., mikä oli jo itsessään kohtuullinen plussa, kun kuitenkin mätin ihan normaalisti jouluruokaa, pipareita ja tummaa olutta naamariin.

  Normiviikkona mulla on paastopäivät maanantaina ja torstaina, ja ruokavalio koostuu yleensä ruisleivästä sulatejuustolla (aamu- ja iltapala) sekä keitoista ja salaateista joko vähärasvaisen jauhelihan, kalan tai kanan kanssa. Muina päivinä tulee syötyä ihan normaalisti samaa sapuskaa muun perheen kanssa, ja viikonloppuisin saattaa se burgeri, pizza tai kebukin maistua.

  Tähän astinen kokemus on kyllä ollut ihan positiivinen. Paastopäivät ei itselle tuota oikeastaan mitään ongelmaa, ja se näläntunne mikä joskus tulee häviää aika nopeasti kun nappaa vaikka lasillisen vettä ja hetken odottelee. Yleensäkin siihen tyhjän vatsan tunteeseen tottuu, ja sitten taas aterialla pyrin syömään vatsan kunnolla täyteen paljon lientä sisältävällä keitolla tai isolla salaatilla, joissa tilavuuteen nähden on kuitenkin aika vähän kaloreita. Tuntuu, ettei ole laihiksella kun syö vatsansa täyteen, mutta vaatii toki aika tarkkaa miettimistä ja mittailua syömisten suhteen ettei kaloriraja pauku. Nyt kun lunta on sadellut jonkun verran, ja pihahommia on välillä pakko hoitaa paastopäivinäkin, niin kolauksen jälkeen olen kyllä syönyt ylimääräistä eikä se ole tuntunut haittaavan ollenkaan, kun kolahommissa energiaa kuitenkin kuluu aika tavalla.

  Tässä alkuvaiheessa paino on tippunut ihan hyvää tahtia, tuosta marraskuun lopusta tähän päivään saakka painoa on tippunut vähän reilu 5 kg ja pakki on pienentynyt ihan silmin nähtävästi. Myös housujen vyötäröstä huomaa jo selkeästi tuon viiden kilon häviämisen. Asetettuna targettina mulla on tässä vaiheessa 95 kg, ja realistista vois olla saavuttaa se vielä syksyyn mennessä jos sellaisen pari kiloa kuussa tahdin saisi pidettyä yllä. Elättelin toiveita, että alentunut paino auttaisi myös innostamaan liikkumaan taas enemmän, mikä tietysti auttaisi edelleen tässä painonpudotuksessa. Jos sitä pääsis takaisin maltillisempiin mittoihin niin viihtyis varmaan taas paremmin omissa nahoissaan... :D
   
  tulppu ja Maxxi tykkäävät tästä.
 50. Resetor

  Resetor

  Viestejä:
  850
  Rekisteröitynyt:
  18.12.2016
  MCT öljy ja kookosöljy on selkeästi terveydelle haitallista. Se on lähes pelkkää kovaa tyydyttynyttä rasvaa.