OneCoin ponzi-pyramidin lopunajan seuranta (jatkoa legendaariselle MuroBBS OneCoin ketjulle)

Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 255
Miksi tässä nyt taas jotain lohkoketjua ollaan vaihtamassa? Siis niinkuin virallisen selityksen mukaan?(Oikea syyhän lienee rahan pumppaus tunkeilta). Tuntuu vain että Onecoin vaihtaa lohkoketjua kuin sukkia.

Edit: Aika korkealta vaikuttaa osallistujien keski-ikä noiden webkamera kuvien perusteella.
Tilin siirto polygon verkkoon maksaa 50€ josta 25€ pitää maksaa ihan uusilla euroilla ja loput voi kuitata ONEilla. Polygon verkossa siirtomaksu joku $0.5 niin hyvin saa pumpattua tuon 24.5€ per tunkki. Ja tottakai iso osa tuon maksaa kun muuten häviää kaikki leikkikolikot.
 
Liittynyt
13.04.2022
Viestejä
55
On tämä kyllä yksi ”future of payments”, kun aina väliajoin pitää laittaa lisää rahaa pajatsoon ettei menetä omistuksiaan ja firma voi koska tahansa viedä rahasi jos naama ei miellytä.
:rofl2:
IMG_4945.jpeg
 

Desgorr

Make ATK Great Again
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
5 995
Storyteliin tullut näköjään äänikirja Onecoinista. Mielenkiintoiselta vaikuttaa ainakin näin ensimmäisen tunnin perusteella, vaikka tässä ei varmaan hirveästi olekaan uutta tätä tapausta tiiviimmin seuranneille.

 
Liittynyt
09.03.2018
Viestejä
1 136
Ai että jos tämä ohjaaja Ilkka Tiainen olisi tullut valituksi Keskustan puheenjohtajaksi. Sittemmin lähti VKK:n riveihin ja suunnitteli korona-aikana rinnakkaisyhteiskuntaa jossa valuuttana käytettäisiin hopeakolikoita.
 
Liittynyt
10.01.2019
Viestejä
16 821
Ai että jos tämä ohjaaja Ilkka Tiainen olisi tullut valituksi Keskustan puheenjohtajaksi. Sittemmin lähti VKK:n riveihin ja suunnitteli korona-aikana rinnakkaisyhteiskuntaa jossa valuuttana käytettäisiin hopeakolikoita.
Wincapita ohjaaja ?
Eli tuo filmi menee kieltolistalle, ei katsota mistään sellaisesta palvelusta josta generoi edes pientäkään katsojakertaa heille, saati senttiäkään liikevaihtoa.

Edit, ja se Posi tv on kremlin vaikuttamiskanava, IS.fi artikkeli , sinne linkatun sisällön suora tarjoaminen ketjuun on vähän arveluttavaa.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
09.03.2018
Viestejä
1 136
Wincapita-elokuvan ohjaaja on Ilkka Tiainen alias Ike Novikoff. Ehdottomasti Venäjän pussiin pelaava ex-kepulainen.
 
Liittynyt
21.05.2020
Viestejä
2 516
Sen kerran kun Suomen oikeuslaitos huomioi OneCoinin jotenkin…
Siis tuossahan ei nimenomaan mitenkään erityisesti huomioitu Onecoinia.

Kyse oli siis siitä että Verottaja vaati rangaistusta veropetoksesta, koska henkilö X oli saanut tuloja asiasta Y mutta oli verottajan mielestä jättänyt tulot tahallaan osittain tai kokonaan ilmoittamatta. Henkilö X esitti todisteita että oli kysynyt verottajalta että miten tulot kuuluisi ilmoittaa, mutta verottaja ei vastannut. Lisäksi oli epäselvää, paljonko tuloa oikeastaan oli tullut, eli oliko ne esitetty oikein vai ei.

Se, että Y sattui olemaan Onecoin oli oikeudenkäynnin asian kannalta sivuseikka.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
10.01.2019
Viestejä
16 821
Sen kerran kun Suomen oikeuslaitos huomioi OneCoinin jotenkin…
https://www.is.fi/digitoday/art-2000010305043.html
No huoh , IS tarvii klikkejä, mutta pari sanaa silti.

Nopeasti lukastu, voi olla väärin ymmäryksiä.
Maajohtaja (ei nimeä mainittu, mutta ilmeisesti se joka näihin päiviin asti hehkuttanut)

- 2014 jäänyt jotain ilmoitusta tekemättä -> vanhentunut
- 2015-2016 onecoin varoja, hän tiedustellut verokohtelua, mutta verottaja ei ole pystynyt vastaamaan-> hylätty

Siis seurasiko tuosta nyt muuta kuin riitelyn omat kulut ? vai kenelle ne meni
 
Liittynyt
13.04.2022
Viestejä
55
Yle tehnyt juttua OneCoinista:

Wahlroos on yhä uskomattoman röyhkeä puheissaan. Kun häneltä kysytään, onko hän käyttänyt OneCoinista saamiaan rahoja ostaakseen kahdeksan sijoitusasuntoa Dubaista:
”Parhaimmillaan mulla oli yli sata asuntoa siellä. Kyllähän ne tietysti jotain maksoi”, Wahlroos sanoo.
 
Liittynyt
13.04.2022
Viestejä
55
Ai DagCoinin vetäjät on pidätetty 2022?
Tuo oli mennyt ohi.
 
Liittynyt
07.05.2019
Viestejä
73
Aivan jäätävää miten Suomessa päätekijät eivät joutuneet tekosistaan tilille ja porno-Tommin rikoksetkin ovat "vanhentuneet". Siis ihan oikeasti? Finanssivalvonta pitää rahoitusalan vähänkään isompia toimijoita tiukassa ja mikromanageeraavassa otteessa, mutta tällaista suoraan rikollista toimintaa saa tehdä ihan vapaasti?
 
Liittynyt
21.05.2020
Viestejä
2 516
Finanssivalvonta pitää rahoitusalan vähänkään isompia toimijoita tiukassa ja mikromanageeraavassa otteessa, mutta tällaista suoraan rikollista toimintaa saa tehdä ihan vapaasti?
No onhan tässä selvästi se opetus että jos kaupataan mitä tahansa sijoitusta tms. ja tarjoava firma ei ole finanssivalvonnan (tai vastaavan muunmaalaisen) valvonnassa, niin ei kannata luopua rahoistaan.
 

PCB

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 839
No onhan tässä selvästi se opetus että jos kaupataan mitä tahansa sijoitusta tms. ja tarjoava firma ei ole finanssivalvonnan (tai vastaavan muunmaalaisen) valvonnassa, niin ei kannata luopua rahoistaan.
Opetuksia voi olla monenlaisia, mutta on se nyt pienimuotoinen ongelma, jos on täysin selvää että on menossa ison mittaluokan huijaus, mutta poliisia ei kiinnosta tutkia tapausta. "Odotellaan että OneCoin julkaisee sen lähdekoodinsa, niin katsotaan sitten". Tuossa vaiheessa oli ihan selvää, että mitään kryptovaluuttaa ei ole olemassakaan, vaan kyseessä on pyramidihuijaus.
 
Liittynyt
13.04.2022
Viestejä
55
Tuossa vaiheessa oli ihan selvää, että mitään kryptovaluuttaa ei ole olemassakaan, vaan kyseessä on pyramidihuijaus.
Tämä.
OneCoin ei ikinä toiminut (virallisesti) Yhdysvalloissa, koska kyseessä oli bisnesmalli, jossa uusien jäsenten liittymismaksuista maksetaan tuottoja vanhoille jäsenille, eli pyramidihuijaus. Tämä oli siksi selvää alkaen ensimmäisestä päivästä, koska ”koulutuspaketti” olivat vain naamioituja jäsenmaksuja, joka taas johtuu siitä että sikäläinen lainsäädäntö katsoo seuraavat vaihtoehdot identtisiksi:
  1. Liityt jäseneksi ja maksat jäsenmaksun.
  2. Liityt jäseneksi jäsenmaksua vastaan ja saat ilmaisen tuotteen.
  3. Liityt jäseneksi ilmaiseksi ja maksat pakollisen tuotteen, joka pitää ostaa liittyessä.
  4. Ostaessasi maksullisen tuotteen liityt samalla automaattisesti jäseneksi.
Verkostomarkkinoinnit eivät tämän tulkinnan perusteella ole pyramidihuijauksia, koska asiakas voi ostaa tuotteen ilman jäsenyyttä ja näin ollen systeemiin tulee rahaa muualtakin kuin uusien liittyjien maksuista (tähän on käsittääkseni osavaltiokohtaisia vaatimuksia pitääkö ulkopuolisen myynnin edustaa esim. yli 50% tuloista vai jopa enemmän).
Mutta OneCoinin ”koulutuspaketti” teki sinusta automaattisesti OneCoinin jäsenen, joten systeemi oli Yhdysvalloissa lain silmissä pyramidihuijaus, eikä sillä ollut mitään väliä oliko myyty tuote rahanarvoinen vai ei.
Lisäksi kaikki ”kolikoiden myyntituotot” joita huijauksen alkuaikoina jaettiin, maksettiin myöhempien liittyjien ”koulutuspakettien” tuotoista (kierrätettynä vanhempien liittyjien kautta näennäisessä pörssissä), joten kyseessä oli myös Ponzi-huijaus.

Suomessa lainsäädäntö on tältä osin jäljessä, eikä tällaista automaatiota pyramidihuijaukseksi tunnistamisessa ole.
 
Viimeksi muokattu:

PCB

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 839
Verkostomarkkinoinnit eivät ole pyramidihuijauksia, koska asiakas voi ostaa tuotteen ilman jäsenyyttä ja näin ollen systeemiin tulee rahaa muualtakin kuin uusien liittyjien maksuista (tähän on käsittääkseni osavaltiokohtaisia vaatimuksia pitääkö ulkopuolisen myynnin edustaa esim. yli 50% tuloista vai jopa enemmän).
Ehkä tarkoitit tällä, että jenkeissä verkostomarkkinointia ei yleensä tulkita pyramidihuijaukseksi. Näinhän se onkin, koska kuvio on rakennettu sillä tavalla ovelasti, että ne paskat ylihintaiset tuotteet katsotaan kuitenkin tuotteiksi, eihän sitä tuotteen hinta/laatu-suhdetta ole kovin helppo ulkopuolisella juridisesti pitävästi määritellä.

Tosiasiallisestihan suuri osa verkostomarkkinointiyrityksistä on nimenomaan pyramidihuijauksia. GNLD, Amway jne. Tuote jonka arvo on 10 euroa, maksaa 100 euroa, joten se 90% on sitä pyramidirahaa. Lisäksi nämä nilkit pyörittävät varjopyramideja, tilavuokrat, "koulutukset" tai "koulutusmateriaali" kulkee usein vielä näiden paikallisten pääjehujen omiin taskuihin.

Eli se tulkinnan vaikeus on sama sekä USA:ssa että Suomessa.
 
Liittynyt
21.05.2020
Viestejä
2 516
Opetuksia voi olla monenlaisia, mutta on se nyt pienimuotoinen ongelma, jos on täysin selvää että on menossa ison mittaluokan huijaus, mutta poliisia ei kiinnosta tutkia tapausta.
No mä kommentoin ehkä enemmänkin Finanssivalvonnan kuin poliisin toimintaa. Eli viestissä johon vastasin ihmeteltiin kuinka finanssivalvonta on tiukka kun poliisi on lepsu. Ongelma on varmastikin juuri se että poliisilla on isompi kynnys puuttua asiaan ja valvottavan määrään suhteessa pienemmät resurssit.

Eli siis edelleen olen sillä kannalla että jos aikoo laittaa rahojaan johonkin, jota kaupataan sijoituksena, niin kannattaa varmistaa että kauppaaja on finanssivalvonnan (tai vastaavan ulkomaisen) valvonnassa. Siihen ei kannata luottaa että poliisi saisi jokaisen huijarin kiinni, varsinkaan ennen kuin tulet huijatuksi.

Olen toki kuitenkin samaa mieltä kanssasi siitä, että tässä tapauksessa poliisi toimi liian lepsusti.
 
  • Tykkää
Reactions: PCB
Liittynyt
12.04.2022
Viestejä
101
Kari muuten väittää viime keskiviikkona julkaistussa Spiegel+:n maksumuuri-artikkelissa, että kaikki huhut Rujan kuolemasta ovat paskapuhetta, ja että Ruja on elossa, vaikutusvaltaisten ihmisten suojelema, ja Karilla on jopa Rujan numero, jota hän ei kuitenkaan suostu Spiegelin reporttereille antamaan koska ei ole "vitun rotta".

Kari tosin on niin kauhea paskanpuhuja itse, ettei mihinkään mitä äijä sanoo voi luottaa, mutta näin hän väitti juuri julkisesti.
OneCoin-Betrug: Wie »Kryptoqueen« Ruja Ignatova das Geld von Millionen geprellten Anlegern verprasste - DER SPIEGEL
 

PCB

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 839
Karillahan oli Dubaissakin 100 asuntoa. Taitaa itsekin välillä uskoa, mitä puhuu.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
93
Kari muuten väittää viime keskiviikkona julkaistussa Spiegel+:n maksumuuri-artikkelissa, että kaikki huhut Rujan kuolemasta ovat paskapuhetta, ja että Ruja on elossa, vaikutusvaltaisten ihmisten suojelema, ja Karilla on jopa Rujan numero, jota hän ei kuitenkaan suostu Spiegelin reporttereille antamaan koska ei ole "vitun rotta".

Kari tosin on niin kauhea paskanpuhuja itse, ettei mihinkään mitä äijä sanoo voi luottaa, mutta näin hän väitti juuri julkisesti.
OneCoin-Betrug: Wie »Kryptoqueen« Ruja Ignatova das Geld von Millionen geprellten Anlegern verprasste - DER SPIEGEL
Odotamme innolla! :interested:
 
Liittynyt
13.04.2022
Viestejä
55
Ehkä tarkoitit tällä, että jenkeissä verkostomarkkinointia ei yleensä tulkita pyramidihuijaukseksi. Näinhän se onkin, koska kuvio on rakennettu sillä tavalla ovelasti, että ne paskat ylihintaiset tuotteet katsotaan kuitenkin tuotteiksi, eihän sitä tuotteen hinta/laatu-suhdetta ole kovin helppo ulkopuolisella juridisesti pitävästi määritellä.
Muokkasin tekstiä vähän.
Pointti siis oli että tuo tulkinta tekee verkostomarkkinoinnista ylihintaiseen tuotteen myyntiä, jossa on mukana myös bonus uusien myyjien rekrytoinnista. Sen sijaan OneCoin&kumpp. myyvät tuon tulkinnan mukaan pelkkiä jäsenyyksiä, eivät edes ylihintaista tuotetta.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
243 615
Viestejä
4 253 904
Jäsenet
71 346
Uusin jäsen
Sigmeoni

Hinta.fi

Ylös Bottom