- Liittynyt
- 07.01.2020
- Viestejä
- 1 319
Sinällään totta siihen asti jos sen kytkee pois. Itse en ole pariin vuoteen huomannut mitään pc-käytössäEi varmaan joo ikinä iske asbl silmään lg n oledissa .... Nyt kyllä variksetkin nauraa tuolla pihalla
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Sinällään totta siihen asti jos sen kytkee pois. Itse en ole pariin vuoteen huomannut mitään pc-käytössäEi varmaan joo ikinä iske asbl silmään lg n oledissa .... Nyt kyllä variksetkin nauraa tuolla pihalla
Sama paneeli, mutta perinteisesti vähemmän kompensointisyklejä -> palanevat herkemmin.Odottelen vielä sitä hetkeä kun 2-3 vuotta vanhojen Sonyjen kiinnipalamisista kerrotaan täällä. Ei sillä, etteikö niitä olisi, mutta aivan takuulla vähemmän kun tässä tavankuolevaisen LG:ssä.
Millasia kokemuksia ihmisillä on OLEDien ABL:än toiminnasta? Onko se häiritsevää vai teenkö tästä nyt itselleni vain ongelma?
Uusi televisio olisi hakusessa ja jo hetken päädyin LG C2 mutta kerkesin sitten näkemään/lukemaan, että joissain tilanteissa tuo aiheuttaa kovin tummia kohtauksia elokuvissa tai sarjoissa, vaikka liikkuvaa tavaraa ruudulla olisikin.
Ihan turha odotella, sillä 2-3 vuotta sitten oli käytössä paneeleja joita ei enään käytetä kun ja jos ja kun meinaat sitten OLEDIN ostaa. Hyvin vähän jos olleenkaan näitä tälläkin foorumilla on. Tilanne oli täysin eri useampi vuosi sitten.Odottelen vielä sitä hetkeä kun 2-3 vuotta vanhojen Sonyjen kiinnipalamisista kerrotaan täällä. Ei sillä, etteikö niitä olisi, mutta aivan takuulla vähemmän kun tässä tavankuolevaisen LG:ssä.
Sama paneeli, mutta perinteisesti vähemmän kompensointisyklejä -> palanevat herkemmin.
Ja määrällisesti taatusti vähemmän, kun kerran niitä vähemmän on ostettukkin.
Ihan turha odotella, sillä 2-3 vuotta sitten oli käytössä paneeleja joita ei enään käytetä kun ja jos ja kun meinaat sitten sellaisen sitten ostaa. Hyvin vähän jos olleenkaan näitä tälläkin foorumilla on. Tilanne oli täysin eri useampi vuosi sitten.
Ei tarvetta jatkuvalle kompensoinieille kun Sony on ajaa perinteisesti paneeleita paljon maltillisemmin kuin LG, joka "rääkkää" paneeleitaan korkeammilla kirkkauksilla.
Mun mielestä ASBL pilaa OLEDin. Onneksi edes yksi valmistaja mahdollistaa sen pysyvästi pois päältä kytkemisen.
A90J ja A80J ASBL osalta vastaavia kuin Philipsit tai LG ja jälkimmäisissä saa tuon poispäältä. Logo dimmaukset Sonyissa myös agressiivisempia. A90J voi muutaman minuutin olla kirkkaampi, mutta jos kuvassa on vähänkään jotain staattista YLE logo yms niin kirkkaus laskee todella reilusti Philipsin/LG alle. Omilla telkuilla rinnan testattuna.Tämäkin on aikamoinen yleistys. Riippu paljolti merkistä ja mallista tuon agressiivisuus ja miten se on havattavissa.
LG:ssä se lienee juurikin agressiivisintä. Siksi varmaan tuo optiokin
Ai? Mitä rtings ja muut on mittailleet, niin erot on varsin maltillisia noiden välillä. SDR:llä ollaan parin nitin päässä ja HDR:lläkin ero on hyvin maltilliset n. 5% (cx vs. A8H). Toki jos joku ”perinteikkäämpi” vertailupari näyttää tämän ”rääkkäämisen” paremmin, niin kerro toki.Ei tarvetta jatkuvalle kompensoinieille kun Sony on ajaa perinteisesti paneeleita paljon maltillisemmin kuin LG, joka "rääkkää" paneeleitaan korkeammilla kirkkauksilla.
Ihan turha odotella, sillä 2-3 vuotta sitten oli käytössä paneeleja joita ei enään käytetä kun ja jos ja kun meinaat sitten OLEDIN ostaa. Hyvin vähän jos olleenkaan näitä tälläkin foorumilla on. Tilanne oli täysin eri useampi vuosi sitten.
Ei tarvetta jatkuvalle kompensoinieille kun Sony on ajaa perinteisesti paneeleita paljon maltillisemmin kuin LG, joka "rääkkää" paneeleitaan korkeammilla kirkkauksilla.
Näyttää tosiaan että ainakin joillain väreillä koko ylärivi on pimeä. Paljaalla silmällä tosi vaikea sanoa. Olen katsellut koneella ja PS5:llä. Lähinnä asettanut työpöydälle eri värejä ja näin testaillut. Molemmat HDMI:llä tv:ssä.
En nyt nopeasti löytänyt meneekö C2 normaali conax moduuli kun ei oikein mistään mitään tietoa tuntunut löytyvän jotta voi katsoa HD lähetyksiä? Missään kuvissa ei näy paikkaa
Eiköhän siinä ole se tarpeellinen CI+ (CI) modulin paikka, jonne se Conax moduli asennetaan.
Missään tuotekuvissa vaan ei näy kyseistä paikkaa niin siksi ihmettely..
Tässä taitaa olla kaksi eri koulukuntaa edustettuna: toinen blastaa ei-tummateemaisia nettisivuja ja vastaavia visuaalisia kohteita liki 100 backlight 100 contrastilla, ja toinen lähempänä 20/60. Ensimmäisen kanssa kuvan kirkkaus vaihtelee varmasti, jälkimmäisen kanssa erittäin harvoin jos koskaan.Hassua miten kokemukset samasta asiasta niin vaihtelee.
Mun mielestä ASBL pilaa OLEDin. Onneksi edes yksi valmistaja mahdollistaa sen pysyvästi pois päältä kytkemisen.
EDIT: Logohimmennys on toinen yhtälailla surkea käpistys, etenkin PC-käyttäjälle tai pelaajalle.
Tässä taitaa olla kaksi eri koulukuntaa edustettuna: toinen blastaa ei-tummateemaisia nettisivuja ja vastaavia visuaalisia kohteita liki 100 backlight 100 contrastilla, ja toinen lähempänä 20/60. Ensimmäisen kanssa kuvan kirkkaus vaihtelee varmasti, jälkimmäisen kanssa erittäin harvoin jos koskaan.
Viittaan kuvan hetkelliseen himmenemiseen, eli ymmärtääkseni juuri ASBL:ään. Ainakin täsmää TFTCentralin kuvaukseen ilmiöstä: "This image retention saving feature detects static content on the screen and unless there is a regular (but fairly small) change in the APL the pixels are dimmed in brightness to help try and avoid image retention problems."Taidat nyt viitata ABL:ään etkä ASBL:ään.
Macci. Kyllä ne pikselit uupuu lähteestä riippumatta.Windows 11 käytössä? Jos näin niin tuo tuppaa pyörimästään yläreunan kulmat melkein joka sovelluksessa ja myös työpöydällä.
Viittaan kuvan hetkelliseen himmenemiseen, eli ymmärtääkseni juuri ASBL:ään. Ainakin täsmää TFTCentralin kuvaukseen ilmiöstä: "This image retention saving feature detects static content on the screen and unless there is a regular (but fairly small) change in the APL the pixels are dimmed in brightness to help try and avoid image retention problems."
CX:n kanssa harvemmin tulee omassa käytössä millään materiaalilla vastaan, jos on maltilliset nitit, eikä tunnu olevan HDR-videoidenkaan puolella ongelma maksimikirkkauksilla. Joskus työpöytäkäytössä epätavanomaisilla säädöillä huomannut, ja nyt tuon Stellariksen kanssa. Centralin mukaan ongelma ilmeisesti koskisi herkemmin juuri tummempaa sisältöä, mikä voisi selittää Stellariksen keissin. Ja tuonkin kanssa vaadittiin aika pitkää afk-tuumaustaukoa, että alkoi ruutu tummenemaan.
LG:hän vain käytti Rtings.comin Accelerated Longevity Testin tuloksia, jossa ilmeisesti TV:ssä ajetaan testikuvaa 20 tuntia joka päivä.Sitten tuossa videossa on outoa sanoa että qd oledit kärsii burn inistä testeissä mutta ei näytä siitä hyvää esimerkkiä.
Huoh, ABL juurikin esiintyy korkeilla kuvakirkkaus/OLED backlight asetuksilla ja sitä ei esiinny ollenkaan jos maksimikirkkauden tiputtaa tarpeeksi alas.
ASBL ei välitä valituista kuvatiloista tai kirkkaus asetuksista. Se vain seuraa keskimääräistä kuvan kirkkautta ja jos kirkkaus ei muutu merkitsevästi, alkaa kuva himmentyä ja jatkaa himmentymistään kunnes himmennetty törkeän pimeäksi tai kuvan keskimääräisen kirkkauden määrä ylittää tietyn tason (esim. elokuvan kohtaus vaihtuu) niin kirkkaus palaa alkuperäiseksi.
ASBL pilaa pahiten juurikin pimeät kohtaukset. Isossa osaa elokuvia ja sarjoja pitkät pimeät kohtaukset menevät muutaman minuutin kuluessa hirveäksi mössöksi josta ei tahdo saada mitään selvää.
Itse uskalsin jonkin aikaa sitten vihdoin ottaa ASBL:t, logon himmennykset ym. kuvanpilaamisasetukset pois omasta LG CX:stä. Olisi pitänyt tehdä heti ostaessa.
Joo ne menee hyvin ristiin. Täällä B8 telkkua ohjataan välillä CX säätimellä kun kake olohuoneesta hukassa. Ei taida mitään lääkettä tuohon taida olla muuta kuin estää vartalolla ettei toinen telkkari näe kun painat nappulaa.Kun teksti alkoi olemaan liian pientä 34" uw-monitorissa ja tuli oltua Jätkäsaaressa töissä niin takertui 42 C2:n matkaan kotimatkalla.
Kun uusi tulokas oli saatu naitettua monitorivarteen ja paikalleen, tuli suuri hetki laittaa se ensimmäistä kertaa päälle. Näppäys kaken kutsuvaan punaiseen näppäimeen, pa-pam... ...huoneen toisella seinällä oleva CX halusi myös mennä päälle.
Eipä tullut mieleen tutkia tuommoista asiaa etukäteen.
ID:n vaihto ei ainakaan tuohon auttanut.
En muista että tuossakaan sarjassa asbl olisi pahemmin häirinnyt.OK, hämäsi kun viittasit kirkkaan kuvan olevan ongelmallisempi kuin tummemman, vaikka ASBL:n kanssa se on juuri päinvastoin.
Ongelmaksi tuo muodostuu lähinnä HDR-tiloissa, joissa himmentyminen alkaa paljon nopeammin. Esim. Haunting of Hill House oli lähes katselukelvottoman pimeä osan ajasta kun paljon pitkiä pimeitä kohtauksia. Sitten joku valonlähde ilmestyy kuvaan ja kuva silminnähden vaalenee koko alueeltaan.
En muista että tuossakaan sarjassa asbl olisi pahemmin häirinnyt.
Ainakin telkkarin alareunassa oleva virtanäppi toimii vain siihen. Jos käytät tietokoneen monitorina niin asenna LGTV Companion tai ColorControl niin käynnistyy ja sammuu automaattisesti koneen mukana.Näppäys kaken kutsuvaan punaiseen näppäimeen, pa-pam... ...huoneen toisella seinällä oleva CX halusi myös mennä päälle.
Eipä tullut mieleen tutkia tuommoista asiaa etukäteen. ID:n vaihto ei ainakaan tuohon auttanut.
Nykyisin olohuoneessani ovat C9 ja Panan plasma rinnatusten ja olin ajatellut hankkia Panan paikalle C2:n, onko tosiaan että kahta LG:tä ei voi käyttää sujuvasti samassa tilassa? Eikö tuohon ole hyvää kaukosäädinratkaisua? Näinkö tässä pitää osta kallis Sony.
Ei ole LG:ltä tullut vieläkään tähän vastausta. Lisäksi koko huoltopyyntöä ei enää löydy heidän järjestelmästään. Illalla chattiin jos sieltä saa apuja.Noniin. Uuden reklamaation lisäksi laitettu vielä lisäkuvia LG:n pyynnöstä. Ihme vaatimuksia asiakkaalta kun laitoin jo hyvät kuvat reklamaation liitteeksi ja ei kun lisää kuvia tarvitaan niistä ja näistä. Sen jälkeen ei ole vielä vastanneet mitään.
Olisko heatsinkki syy tähän eroon ?QD-OLED paneelien kohdalla Samsung kompensoi useammin, mutta on palanut kuitenkin pahemmin kiinni kuin Sony.
Jos se on niin miksi kaikissa Oledeissa ei sitten ole heatsinkki, sen verran yksinkertainen teknologia. EU voisi jopa säätää pakolliseksi että tekniikka kestäisi pitempään.Olisko heatsinkki syy tähän eroon ?
Kallis ratkaisu. Heatsinkin edut muualla. Temporary image retention ja brightness.Jos se on niin miksi kaikissa Oledeissa ei sitten ole heatsinkki, sen verran yksinkertainen teknologia.
Eipä muuta ku kättä vähän syvemmälle taskuun ja ostoksille.Sais microledit jo tulla ettei noita paskoja oleddeja tarvis kenenkään enää ostaa.