Nyt on päivän verran katseltu LG GX 77" mallia. Muutamia huomioitani. Ensinnäkin asennus seinälle oli hyvin yksinkertainen, pisteet tästä valmistajalle. Tilansäästö seinälle ripustettaessa on huomattava, olohuone tuntuu paljon isommalta kun TV tasosta pääsi eroon. Eikä 77" tunnu isolta, voisin ottaa 10 tuumaa suuremmankin laitteen seinälleni. Katseluetäisyys reilut 3 metriä.
Kuvanlaatu on hyvä ilman mitään säätämistäkin. Netflix näyttää hyvältä, samoin PlayStation 5 pelit. Antennikaapelia en edes yhdistänyt, joten en ota kantaa TV-ohjelmien kuvanlaatuun.
Erehdyin kokeilemaan laitetta television kaiuttimien kautta. Ne ovat täysin ala-arvoiset, mutta ei kai kukaan muuta oletakaan. Vahvistin ja erilliset kaiuttimet korjaavat tämän ongelman.
LG:n kaukosäädin ja sovellusten käytettävyys yleensäkin ovat heikkoja. Valikot hidastelevat ja välillä ruudun alalaidassa on useampaan kertaan sama valikko päällekkäin. Myös sovellusten kuten CMore käyttö on yhtä tuskaa kaukosäätimellä, jos käsi vähänkin heilahtaa niin valikkorakenne katoaa ruudulta. Samoin itse ohjelmien katselu tökkii, siirtyminen eteen- ja taaksepäin ajassa on kömpelöä. Verrokkina käytettävyydessä Apple TV, jossa on siinäkin puutteensa mutta on silti paljon toimivampi. Eli käytän suoratoistopalveluita Apple TV:n kautta jatkossa.
Valituksista huolimatta olen tyytyväinen televisioon. Kuva näyttää hyvältä ja se riittää kun äänentoisto ja älytoiminnot hoidetaan muuta kautta.
Huippu kuvaa joo, ja pelaajalle 1ms vasteaikaa ja sellasta suoraan itse teosten nautiskeluun liittyvää. Itse TV:kin hieno näky seinällä tai jaloilla, miten itelläni on.
Mitään valikoiden hidastelua tai muita häiriöitä en vielä itse ole havainnut, tai ainakaan tule mieleen, ja sillä sovellusten käyttömäärällä mitä ollut. Mutta jos sovelluskohtasta, niin jos ero niissä, vaikka syy TV:n olisikin.
Mitä ääneen tulee, niin kaikki on toki mihin vertaa, ja oon tuossa samaa mieltä siinä et se mihin tähdätään ei ole se mitä pelkkä GX:n oma vain alapuolella oleva kaiutin antaa, ja tätä kautta voi kutsua huonoksi. Etenkin kun ei TV:n ulkosen luonteen takia ole paremmin keskelle kuvaan keskittyen molemmilla laidoilla kaiuttimet, kuten käsittäkseni halvemmassa CX:ssä on.
Mutta jos sitä vertaa muiden taulutelkkojen omaan ääneen yleensäkkin se ei ole siinä vertailussa ollenkaan huono, ja on saanu kohtuu hyviä arvioita. Antaa ihan mukavia tempoja alhaaltakin ääneen.
Miinuksia jos hakee, niin tässä mitä itelle tulee mieleen tälleen paneutuen:
Kaukosäädin ei käytettävyydeltään tosiaan ihan hienostuneimmasta päästä, vaan samalla päänappinkin virkaa tavallista jäykemmin ajava rulla on hieman tönkömpi juttu. Toisaalta kun hyvänä ajatuksena kehitetyn hiirihomman ottaa haltuun, voi tehä sutjakkaasti asioita, vaikka ei ehkä koskaan täysin luontevasti. Onkin hyvä opetella vaihtamaa sulavasti osottimesta nappiin ja toistepäin, sillon kun toinen tapa on enemmän paikallaan.
Ja kaukosäädin ei ole yleiseltä olemukseltaan ihan sellainen kuin tuon hintaluokan galleriatauluksi tituuleratussa TV:ssä voisi odottaa. Asia joka ei mitenkään häiritse, mutta tälleen muuten arvostellen et mikä ois sopinu kokonaisuuteen. Samsung ainakin harrastaa paljon halvemissakin TV:ssä hienosti viimeisteltyjä metallisia säätimiä.
Halvat asiaan kuulumattomat pakkomainokset kaukosäätimessä kuuluvat tietenkin tämänkin hintaluokan televisioon ja liekö nykyään kaikilla valmistajilla. Asian tekee surkuhupasemmaksi se, että sitten niitä TV:n omia ominaisuuksia ei saada napin taakse, vaan ne pakkomainokset olleet käytettävyyttä tärkeämpiä. Kaikenlisäksi kun niitä sovelluksia voi käyttäjä halutessaan ohjelmoida numeronapin taakse, toisin kuin toimintoja.
Esim. en käytä Eye savea (on muuten sama kuin värilämpötilana lämmin 3, eikä sen ihmeellisempi asia), mut joku joka haluaisi joskus vaikka ennen nukkumaanmenoa käyttää, saa hakea sen valikosta kätevän napin sijaan.
Tai itseä koskevasti olisi kätevämpi jos kuvatiloja voisi vaihtaa vain napista, mutta edes siihen ei ole uhrattu omaa nappia.
Kaikkea ei voi hioa itselleen täydelliseen harmoniaan, vaan voit joutua suotta katselemaan esim. kotipalkissa ominaisuuksia mitä ajattelet tuskin koskaan tarvitsevasi. Näitä toki voi siirrellä laitimaiseen reunaan.
Tai esim. netin ollessa päällä YouTube-sovelluspalkin kohdan päällä näkyy veikeiden YT-tähtien videoista ehdotuksia, jotka ei perustu mihinkään omaan katseluun silloinkaan vaikka olisit kirjautuneena YouTubeen. Se onko tollanen häiritsevää oikeasti vai periaattena ennemmin pois hiottava juttu, on sit toinen asia, etenkään kun ei naamat vilku aina palkin ohi kulkiessa tai jos ei yhdistettynä verkkoon.
Hiljattain kotipalkin vasempaan reunaan ilmesty joku Monster Hunter -mainos. Olin silleen et en mä halua tollasia telkassani katsella verkkoon yhdistettynäkään, et saanko kiitos jostain pois, vaan eipä saanu. No hävisi aika nopee, eikä tullu uutta tilalle, et ehkä asiaankuulumattomuus tajuttiin LG:llä joko itse tai palautteesta.
Ulkoisen kovalevyn tauoton plärääminen alkaa heti kun TV:n käynnistää, vaikka ei ole ilmaissut mitään aikomusta käyttää sitä. Mutta samaa muissa telkoissa mitä nähnyt. Mikä lie on ongelmana. Mutta itelle homma toimii hyvin sillä kun laittaa pistokkeeseen ennen kuin käyttää.
Näytön himmennys ympäristön valaistuksen mukaan ei toimi ainakaan sillä otteella, kun joku voisi sellaselta kaivata. Mahdollisuus säätää Herkkyyttä olis sellasessa paikallaan. Tuohan ei kaikissa kuvatiloissa saatavilla, eikä siitä kyse.
Itse käytän seuraavia kuvatiloja ja näillä säädöillä.
Sulkeisiin oon laittanut et mihin käyttöön:
-Peli. Säätönä värilämpötila neutraalista lämmin 1:een (kirkkaampi ja sävylämmöltä neutraalimpi tila, ja yleisesti sellasta haluavaan käyttöön, eikä vain pelaamiseen).
-ISF kuvatila "pimeä huone". Säätönä värilämpötila lämmin 2 lämmin 1 (hämärämpi ja sävylämmöltä neutraalimpi tila).
-Filmmakermode
-Elokuvatila (Ajaa Filmmakermoden asiaa valosammassa). Turhiin kuvanvääristyksiin ei ole tullut perehdyttyä et mitä tuossa olis päällä vs. filmmakermode, mutta ainakin pitäis niistä olla aika hyvin vapaana oletuksena. Pelitilahan on kans oletuksena kai täysinkin vapaa sellasista, kuten nuo ISF-tilat.
Jos ISF-tiloista sitä valoisahuonetta käyttää, minkä virkaa itsellä ajaa joko Peli- tai elokuvatila, niin suosittelen säätämään arvoja samoiksi kuin pimeässä huoneessa, lukuun ottamatta kirkkautta, koska värimaailmassa on sellasta ylirikkautta ainakin johonkin suuntaan, tarkemmin en muista mistä arvosta oli kyse. Värilämpötilan jättää tai laittaa mieleisen mukaan.