- Liittynyt
- 18.10.2016
- Viestejä
- 8 693
Miten tämä poikkeustila vaikuttaa työvuorojen vaihtamiseen?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Tarkoitan sitä että työnantaja määräisi vaihtamaan.Se varmaan riippuu työpaikasta, työehtosopimuksesta ja viimekädessä esimiehestä.
Tuskinpa valtio näkee tarpeelliseksi rajoittaa ihmisten keskinäistä sopimista työvuoroista.
Ihmiset oikeasti stressaa järjestetäänkö lapsille ruokailua jos koulu lopetetaan, tai korvataanko ruoka? Kuinka tiukilla ihmiset elää vai eikö lapsille voi laittaa ruokaa valmiiksi? Ruokalat ne on pahimpia taudin leviämispaikkoja. Tuossa YLE:n infossa eka kysymys liittyi tuohon. Pienet on huolet.
Ei edes pandemian ajaksi? Etu varmasti palautetaan kun pandemia on ohi.Saavutettuja etuja, joista ei voi tinkiä.
Ei edes pandemian ajaksi? Etu varmasti palautetaan kun pandemia on ohi.
Ei kun on oikeasti iso huoli.Ihmiset oikeasti stressaa järjestetäänkö lapsille ruokailua jos koulu lopetetaan, tai korvataanko ruoka? Kuinka tiukilla ihmiset elää vai eikö lapsille voi laittaa ruokaa valmiiksi? Ruokalat ne on pahimpia taudin leviämispaikkoja. Tuossa YLE:n infossa eka kysymys liittyi tuohon. Pienet on huolet.
Tässä palataan siihen, että ei ihmiset ole nähneet huonoja aikoja. Some pitäisi sulkea jos Suomeen koskaan tulee pahempi kulkutauti ttai sota.Ei edes pandemian ajaksi? Etu varmasti palautetaan kun pandemia on ohi.
Tietenkin, nyt olikin kyse biojätteestä. Ei taida vielä kovin yleisessä tiedossa se olla.Tuon pitäisi olla itsestään selvää jo, että vessanpönttöön vain vessapaperia.
Jos perheessä on vaikka kolme alakouluikäistä ja vaikka pari allergiaa niin kyllähän se aika paljon työtä lisää että pitääkin kaikki päivän ruoat itse tehdä. Vaatii reilusti lisää kaupassa käyntiä ja suunnittelua ja ajankäyttöä... mutta joo. Aika pieni ongelma vs. mikä mahdollista tämän viruksen kanssa.Ihmiset oikeasti stressaa järjestetäänkö lapsille ruokailua jos koulu lopetetaan, tai korvataanko ruoka? Kuinka tiukilla ihmiset elää vai eikö lapsille voi laittaa ruokaa valmiiksi? Ruokalat ne on pahimpia taudin leviämispaikkoja. Tuossa YLE:n infossa eka kysymys liittyi tuohon. Pienet on huolet.
Nythän melkein kaikki lounasruokapaikat ovat aloittaneet nouto/kuljetus lounaat ja esim eazybreak yrittää saada maksutavan toimimaan myös kuljetusten kanssa (lainsäädännöllinen ongelma).
Luulisi kyllä olevan se pienin kuluerä tässä tilanteessa.Ihmiset oikeasti stressaa järjestetäänkö lapsille ruokailua jos koulu lopetetaan, tai korvataanko ruoka? Kuinka tiukilla ihmiset elää vai eikö lapsille voi laittaa ruokaa valmiiksi? Ruokalat ne on pahimpia taudin leviämispaikkoja. Tuossa YLE:n infossa eka kysymys liittyi tuohon. Pienet on huolet.
Luulisi kyllä olevan se pienin kuluerä tässä tilanteessa.
Toisaalta täällä Helsingissä ei esim ole toistaiseksi kerrottu mitään päiväkoti-ikäisten asioista, kuten se, että miten menee päiväkotien kuukausilaskutus, kun kerran toive on pitää lapset pois tarhasta jos vaan mahdollista.
Samaa tässä kironnut itsekin. Työnantajalta tarjotaan kyllä Smartum-kortti mutta eipä sitä hirveästi voi käyttää kun maksaminen ei onnistu verkossa ollenkaan ja suurimmalla osalla kotiinkuljetuksia nyt tässä tilanteessa tarjoavilla ei ole mahdollista maksaa kortilla toimituksen yhteydessä. Smartumilla ei taida edes edelleenkään onnistua maksu lähimaksulla, toisin kun Edenredillä.Nythän melkein kaikki ruokapaikat ovat aloittaneet nouto/kuljetus lounaat ja esim eazybreak yrittää saada maksutavan toimimaan myös kuljetusten kanssa (lainsäädännöllinen ongelma).
Ei taas liity tähän asiaan. Kun kerran toive on, ihan päiväkodin johtajaltakin, että jos vaan mahdollista niin lapset pidetään kotona.Päiväkodit on tällä hetkellä ihan normaalisti auki Helsingissä.
Juu meillä kaks päiväkoti-ikäistä niin se on sellainen 400e pelkistä päiväkotimaksuista. Ei nyt taloutta kaada mutta osa kaupungeista on suoraan ilmoittanut että jos lapset kotona niin päiväkotilaskuja ei tietenkään tarvitse maksaa. Helsingissä odotellaan vielä "päätöstä".Meillä tosin vain yksi lapsi jää pois koulusta, mutta onhan se toki iso lisäkulu jos sattuu lapsia olemaan reilummasti, mutta silti laittaisin terveyden edelle mikäli rahat millään riittää lasten ruokintaan ja kuten meilläkin, veikkaan että useimmilla ruokamenot yleisesti hieman laskee tän pandemian takia.
Ja jos koulu olisi vaikka kävelymatkan päässä niin lapsihan voisi kipaista hakemassa ruoan. Tulisi samalla liikuntaa.Täysin en ymmärrä miksei kouluruokinta voisi pyöriä noutopalveluna kaikille koululaisille. Ruuat kerralla mukaan vaikka pariksikin päiväksi, säilyy keittäjillä duunit, lapset saa ruokaa ja vanhemmat ehtii keskittymään työntekoon.
Ihmiset oikeasti stressaa järjestetäänkö lapsille ruokailua jos koulu lopetetaan, tai korvataanko ruoka? Kuinka tiukilla ihmiset elää vai eikö lapsille voi laittaa ruokaa valmiiksi? Ruokalat ne on pahimpia taudin leviämispaikkoja. Tuossa YLE:n infossa eka kysymys liittyi tuohon. Pienet on huolet.
Minua on mietityttänyt kans sama. Mietitytti myös, että onko ihmiset enemmän huolissaan rahasta, taloudesta vaiko siitä, että joutuu itse lapsiaan kaitsemaan. Jotenki itselle oli kyllä samantien, kun oli mahdollista tärkein asia saada lapsi kotia päivähoidosta.Ihmiset oikeasti stressaa järjestetäänkö lapsille ruokailua jos koulu lopetetaan, tai korvataanko ruoka? Kuinka tiukilla ihmiset elää vai eikö lapsille voi laittaa ruokaa valmiiksi? Ruokalat ne on pahimpia taudin leviämispaikkoja. Tuossa YLE:n infossa eka kysymys liittyi tuohon. Pienet on huolet.
No tämä toki olisi ihan hyvä keino, tosin tuossa meidänkin koulussa ruoka tuodaan muaalta, mutta eipä se tilannetta muuta.Täysin en ymmärrä miksei kouluruokinta voisi pyöriä noutopalveluna kaikille koululaisille. Ruuat kerralla mukaan vaikka pariksikin päiväksi, säilyy keittäjillä duunit, lapset saa ruokaa ja vanhemmat ehtii keskittymään työntekoon.
No joo, onhan se yksinhuoltajille varmasti merkittävä lisäkulu, mutta muita kuluja karsimalla tämänkin ehkä saisi kuitattua.Kyl mää ainakin tiedän esim. yksinhuoltajia kenen rahat on niin tiukilla että tuo kouluruokailu on tosi tärkee asia lapsen safkan kannalta ja ovat sen menettämisen myötä osittain kusessa näinä aikoina. Vois kuvitella et aika helvetin monikin nyky-Suomessa elelee niin kädestä suuhun et yks uus menoerä aiheuttaa päänvaivaa.
Itse teen aina noin, tosin vain viikoksi/puoleksi viikoksi. Menen kauppaan valmiin ostoslistan kanssa ja ostan vain ne tuotteet, jotka listassa lukee. Toki joskus voi tulla ruokaideoita tai muutoksia mieleen kauppareissullakin, mutta aika harvoin.Itse laskin että ruokamenot laskee joka tapauksessa nyt pandemian aikana, jopa miltei puoleen, koska ruuat täytyy miettiä pitkälle etukäteen (meillä n. kuukaisi), jolloin "heräteostokset" jäävät lähes nollaan.
Itse teen aina noin, tosin vain viikoksi/puoleksi viikoksi. Menen kauppaan valmiin ostoslistan kanssa ja ostan vain ne tuotteet, jotka listassa lukee. Toki joskus voi tulla ruokaideoita tai muutoksia mieleen kauppareissullakin, mutta aika harvoin.
Sama pätee muuhunkin shoppailuun, käyn vain hakemassa tarvittavat kamat ja marssin pihalle, enkä haahuile pitkin ostaria.
Meillä käytetään Foodien ostoslistaa (on muuten kätevä softa), mutta aina mukaan eksyy "mieliostoja", vaikka itsekin pyrin kaupasta niin nopeasti ulos kuin mahdollista. Normaalisti suunnitellaan ruokalistaa vain viikoksi.Itse teen aina noin, tosin vain viikoksi/puoleksi viikoksi. Menen kauppaan valmiin ostoslistan kanssa ja ostan vain ne tuotteet, jotka listassa lukee. Toki joskus voi tulla ruokaideoita tai muutoksia mieleen kauppareissullakin, mutta aika harvoin.
Sama pätee muuhunkin shoppailuun, käyn vain hakemassa tarvittavat kamat ja marssin pihalle, enkä haahuile pitkin ostaria.
Minusta taas tulkitset väärin kun ajattelet, että konkurssi on jotenkin lähtökohtaisesti huono asia.Ei mitään hajua, mutta musta on hyvä, että "sosialistit" hiukan tukevat yrityksiä ja pankkeja tällaisen katastrofin aikana. Samoin olen täysin samaa mieltä, että on hyvä, jos vuokranantajat antavat liekaa. Musta kaikkien pitäisi joustaa. Ehkä tulkitsin väärin tuon "Annetaan kaikkien huonojen yritysten mennä vain konkurssiin". Tulkitsin niin, että konkurssi nykytilanteessa implikoisi, että yritys on (normaalioloissa) kategorisesti huono. Mielestäni ei implikoi. Toki paska yritys menisi konkkaan normimaailmassakin.
Ei kai tässä mistään fiksuudesta ollut kyse, vaan ihan pelkästään omien kauppakäyttäytymisten jakamisesta?Luuletko, että keskivertotallaaja on yhtä fiksu kuin sinä?
Meillä käytetään Foodien ostoslistaa (on muuten kätevä softa), mutta aina mukaan eksyy "mieliostoja", vaikka itsekin pyrin kaupasta niin nopeasti ulos kuin mahdollista. Normaalisti suunnitellaan ruokalistaa vain viikoksi.
Minusta taas tulkitset väärin kun ajattelet, että konkurssi on jotenkin lähtökohtaisesti huono asia.
Konkurssin ei tarvitse olla erityisen traumaattinen, varsinkaan jos koko henkilöstö on joka tapauksessa lomautettuna "toistaiseksi". Traumaa tulee vain omistajalle / omistajille ja mahdollisille lainoittajille jos heillä on paljon omia pennejä liossa. Itse auttaisin paljon mielummin henkilöitä joita konkurssi koskee, kuin yrityksiä.
Yrityksillä ei ole elämänlaatua, tunteita tai mitään muutakaan vastaavaa. Ihmisillä on. He tarvitsevat apua.
Konkurssit eivät ole paha asia ja luova tuho on jees.
Mutta nykyisessä tilanteessa ei ole kyse luovasta tuhosta vaan pelkästään tuhosta. Yritystuet normaalioloissa ovat perseestä, koska ne vääristävät kilpailua. Nyt taas on kyse siitä, että (hallitus valmistelee) antamaan mahtikäskyn, jolloin esim. mara-yritykset ovat täydellisessä kusessa.
Ja kyllä, ihmisiä pitää tukea. Se että tiettyjä firmoja tuetaan väliaikaisen kriisin yli on positiivista: jengillä on työpaikka (vaikka lomautettaisiin), yrittäjä selviää kriisin yli ja kuluttajat pääsevät bilettämään ja ulos syömään kun kriisi on ohi.
Millä määrittelet, että mikä kriisi on normaali ja mikä epänormaali? Onko laskusuhdanne yleisesti epänormaali vai normaali kriisi? Itse näen, että yrittäjän pitäisi varautua kaikkeen, kun päättää yrityksen perustaa ja kun johtaa yrityksensä liiketoimintaa.
Minusta taantumissa ja lamoissa valtiolla on rooli ja velvollisuus laimentaa iskua. Mutta keinot riippuvat siitä, mistä shokki johtuu. Finanssikriisissä helikopterirahaa kansalle ja taas nykyisessä tilanteessa lainoja yrityksille. Mutta koska politiikka, niin vituiksihan se usein menee.
Riippuu siis, onko ongelmana kysyntä vai tarjonta.
Kun laimennetaan tarpeeksi, niin veronmaksajille lankeaa rooli pelastaa yritykset ja niiden omistajien voitot, koska mukamas jokainen yritys on too-big-to-fail.
Mielestäni valtiolla on ainoastaan rooli pienentää inhimillisen kärsimyksen määrää, ja se on sosiaalipolitiikkaa, joka ei voi tietenkään yleensä toimia markkinaehtoisesti.
Itselläni kämmenluun murtuman korjausleikkauksen jälkeen piti olla viisi viikkoa saunomatta. Kyllähän se tiukkaa teki, varsinkin kun normaalisti saunon lähes joka päivä. Mutta kun pakko oli, eipä tuo maailma kaatunut. Niilläkin muoreilla ja papoilla on luultavasti ollut jos jonkinlaista leikkausta ja saunakieltoa, tuskinpa sitäkään on noudatettu.Onkos muitten itsemurhakuutio komplekseissa pantu saunat käyttökieltoon?. täällä vanhemmat ihmiset manauilee kun ei pääse saunaan. Luulisi että minkäänsortin virus ei elä siinä kuumuudessa ja saippuapaljoudessa.
Siis sinusta konkurssiaalto ja työttömyyden räjähdysmäinen kasvu ei ole sellainen asia, jota kannattaa hillitä?
Ja kyse ei ole too-big-to-fail mentaliteetista. Jos vaikkapa joku pubi/kahvila/ravintola etc. joutuu laittamaan ovet kiinni kolmeksi kuukaudeksi niin on se järkevämpää myöntää laina, jotta selviää siitä kuin antaa mennä nurin.
No joo, onhan se yksinhuoltajille varmasti merkittävä lisäkulu, mutta muita kuluja karsimalla tämänkin ehkä saisi kuitattua.
Yrityksiä tulee ja menee ja samoin ihmisten työllisyys paranee, kunhan ajat paranevat.
Ravintoloitsijalla voi olla itsensä lisäksi perhe elätettävänä, ja tämä on se rajapinta, jonne sitä inhimillistä kärsimystä kertyy. Siellä päässä valtio voi jeesiä, mutta ei kai sitä ravintolaa nyt tarvitse pitää näennäisesti pystyssä?
Kelalta saa korvausta vain tartuntatautilain mukaisesta karanteenista. Tällä ei ole mitään tekemistä sen kanssa jos kuppilat käsketään kiinni valmiuslain nojalla.En nyt lakimies ole, mutta eikös tuossa poistu tarve maksaa palkkaa ja työntekijät saa tulonsa muualta (kelan karanteeniraha?)? Saattaa myös saada väännettyä vuokrasta jotain pois, koska ei voi harjoittaa liiketoimintaa tiloissa. Jotain kuluja kuitenkin saa yritykseltä alas.
Kelalta saa korvausta vain tartuntatautilain mukaisesta karanteenista. Tällä ei ole mitään tekemistä sen kanssa jos kuppilat käsketään kiinni valmiuslain nojalla.
Kelalta saa korvausta vain tartuntatautilain mukaisesta karanteenista. Tällä ei ole mitään tekemistä sen kanssa jos kuppilat käsketään kiinni valmiuslain nojalla.
"Tartuntatautipäivärahaan on oikeus sairausvakuutuslain mukaan vakuutetulla henkilöllä, joka on tartuntataudin leviämisen estämiseksi määrätty olemaan poissa työstään, eristettäväksi tai karanteeniin ja jolle on aiheutunut ansionmenetystä. Tartuntatautipäivärahan myöntäminen ei edellytä työkyvyttömyyttä."
Väittäisin, että ei ole oikeutettu päivärahaan, koska henkilön töihin menemistä ei ole estetty. Ainoa mitä on estetty on, että työntantajan pitämään liikkeeseen ei saa ottaa asiakkaita.Jos valtio nyt määrää tietyt liiketoiminnat lopetattavaksi tartuntataudin leviämisen estämiseksi, niin eikö tuo laukea käyttöön tuossa kohtaa? Henkilö on määrätty menemästä töihin valtion toimesta, koska liiketoimintaa ei voi harjoittaa. Noista varmaan tullaan vääntämään jonkun verran.
Disney's premium streaming service, Disney+, will launch across Europe on Tuesday with temporarily degraded video quality, according to Reuters. The measure aims to reduce the burden on the continent's data networks as millions of people switch to working from home.
Tuota... Miksi?Tämä on tosiaan offtopic: Minkälaiset perusteet voisi olla sillä että valtiollistettaisiin sähköyhtiöt takaisin valtiolle tämän kriisin keskellä? Eli lyötäis rahat pöytään (joku summa mikä kattaa ostohinnan ja kohtuullisen tuoton) ja se olis siinä.
Minkälaiset perusteet voisi olla sillä että valtiollistettaisiin sähköyhtiöt takaisin valtiolle tämän kriisin keskellä?
koronavouhotus