Mikä on myös huomionarvoista, niin paljonko Dell tai HP edes myyvät high-end pelivehkeitä, sekä ovatko ne muutenkaan julkaisemassa omia versiotaan julkaisussa, vai muutenkin vasta puolenvuoden päästä, kun lastentaudit on saatu pois. Miksi ne edes olisivat kiinnostuneita brändäämään pelikoneensa sen vähemmän myyvän portaan mukaan? Tilanne on tosiaan aivan eri, kuin näytönohjainvalmistajilla.
Mitä viimeksi katselin pakettipelikoneita kyseisiltä, olivat ne 950ti/1050ti luokkaa, jossa AMD:llä on kyllä vaihtoehtoja ja kilpailukykyä. Monissa tapauksissa AMD:llä on pyödällä myös jotain sellaista, jota nVidialla ei ole, kuten Ryzen ja Intel APU:t joilla saadaan hyvinkin pakettikoneen tehot, mutta saadaan vielä leikata hintaa. Hintaa voidaan sitten leikata lisää, pienemmällä virtalähteellä, rungolla yms. Näitä vastaan saadaan, vielä lisää myyntiä vastineeksi, hinnan ollessa pakettikoneissa merkitsevä. Läppäreissä Ryzen APU vasta onkin naurettava, 15w ultrabookkiin sellaista tehoa halvalla, johon nVidia ei voi vastata mitenkään samassa litteys/paino/akunkestoluokassa.
Naurettavinta asiassa on, että näissä tuotteissa ne volyymit ja katteet ovat muutenkin kohdallaan, jolloin sekä AMD että HP/Dell saattavat tehdä lopulta enemmän rahaa yhdessä, kuin tunkemalla nVidian premiumhintaisia tuotteisiinsa. En sinänsä siis ihmettele pätkääkään, että eivät ollee kiinnostuneita GPP:stä.