Nokia 9 Pureview

Viestiketju alueella 'Älypuhelimet, tabletit, älykellot ja muu mobiili' , aloittaja Seppo77, 24.02.2019.

 1. rewind

  rewind

  Viestejä:
  477
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Kasvojentunnistukseen taidetaan käyttää eri tekniikkaa(?), toivottavasti sormenjälkitunnistus korjaantuu seuraavassa päivityksessä.
   
  tatulpin tykkää tästä.
 2. Dr. Who

  Dr. Who Tukijäsen

  Viestejä:
  3 182
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Eli toisin sanoen Nokiassa ei käytetä mitään tekniikkaa. En myöskään ihan hirveästi laskisi mihinkään korjauksiin softan kautta, eiköhän se ole vain raudan ominaisuus olla epätarkka ja hidas.

  Kyllä mä olen edelleen sitä mieltä että Nokia mokasi taas "lippulaivan" kanssa, paljon puuttuu ominaisuuksia tai jos ne on niin on menty siitä mistä aita on matalin.
   
  InfernalDark tykkää tästä.
 3. Sergio

  Sergio

  Viestejä:
  55
  Rekisteröitynyt:
  11.05.2017
  Nyt kun olet (ehkä) oppinut mitä bloatware tarkoittaa, niin suosittelen seuraavaksi tutkimaan kuka puhelimet valmistaa, niin saat edes suunnattua nuo antipatiasi oikeaan osoitteeseen.
   
 4. Dr. Who

  Dr. Who Tukijäsen

  Viestejä:
  3 182
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Se on kumma että Nokiaa kun erehtyy kritisoimaan niin kyse on antipatiasta, kun kyse ei ole siitä ja kyllä sä sen vielä joskus ymmärrät vaikka vähän koville vielä ottaa.

  Kyse on siitä että tästä oli valtava hype päällä kuten muistakin Nokian puhelimista kuinka niistä tulee markkinoiden parhaimpia puhelimia ja ei nyt ole oikein tullut. Lähinnä keskeneräisiä joissa oikein mikään ei toimi niinkuin on luvattu ja rautapuolella ei mitään uutta tai ihmeellistä, mutta sitä ostetaan vain koska Nokia.
   
  antero, Awelonian ja InfernalDark tykkäävät tästä.
 5. moukula

  moukula

  Viestejä:
  270
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itsellä on ainakin tuo kasi toiminut just niin kuin pitääkin. Rakenteellisestihan nämä on sieltä parhaasta päästä, eli kestäviä ja hyvän näköisiä (makuasia toki). Ja parasta kaikessa on tuo, että ei ole mitään valmistajan omia softavirityksiä, vaan puhdas android johon tulee nopeasti päivityksiä. Ysissä vaikuttaa olleen jonkin verran bugeja ja huonoa suunnittelua kamerassa (mmm. suljinaika ja ISO-arvo perseellään pimeässä) mutta nuo on mahdollista korjata softalla. Tuo näytön läpi toimiva sormenjäljenlukija on kyllä turhake, olisin mieluummin nähnyt erillisen sensorin sitä varten. Oletan, että kasvojentunnistukseen on käytetty samanlaisia sensoreita mitä kilpailijoillakin, ja että tuo olisi myös korjattavissa softalla, mutta mikäli näin ei ole, niin olisi mielenkiintoista lukea tuosta tarkempia speksejä.
   
 6. tatulpin

  tatulpin Tukijäsen

  Viestejä:
  973
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Jaha, nyt oma ysi rupesi temppuilemaan, "can't load android system, you may need to factory reset plaaplaa", päästi kyllä käyttikseen, mutta laturiin laittaessa näyttö meni päälle-pois. No, vedetään nyt resetti ja toivotaan ettei hassuttele enää.
   
 7. Faravid

  Faravid

  Viestejä:
  244
  Rekisteröitynyt:
  13.02.2017
  Ei vielä ole näkynyt päivitystä.
   
 8. miilvi

  miilvi

  Viestejä:
  131
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Jopas helpottui käyttö kun löysin täpän millä pääsee kasvotunnistuksella suoraan aloitus näyttöön. Alkoi sormenjäkitunnistinkin toimimaan paremmin kun lisäsi saman sormen toiseen kertaan.
   
 9. timop

  timop

  Viestejä:
  479
  Rekisteröitynyt:
  11.11.2016
  Kerro toki muillekin!
  Edit: jaa se onkin tuolla security / facelockin alla.
  Paaaljon parempi!
   
  Viimeksi muokattu: 04.04.2019
 10. Sergio

  Sergio

  Viestejä:
  55
  Rekisteröitynyt:
  11.05.2017
  Sairaalloinen kiinnostus ja innostus dissata jotain mitä ei ole edes kokeillut on siis pelkästään kritiikkiä. Jep, jep. :rolleyes:

  Mitähän hourailua tämä on? Onko aikaisemmista Nokia puhelimista ollut "valtava hype"? Ainakin aikaisemmat hmd:n julkaisemat puhelimet ovat mielestäni olleet vailla mitään erikoisuuksia joista hypeä nostattaa, tosin en ole tatti kovana kyylännyt kaikkia foorumikirjoituksia. 9:ssä hypeä nostatti kamera, joka ei siis mielestäsi ole rautapuolella "mitään uutta tai ihmeellistä". Se, että jotain ostetaan vain koska "Nokia, "Apple", "volkswagen" ym. on typerää.
   
 11. Dr. Who

  Dr. Who Tukijäsen

  Viestejä:
  3 182
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ysin kamera on erikoinen, mitään ihmeellistä se ei tarjoa saatikka uutta. Kirkkaassa valossa kamerakännykät on jo 10v sitten saannut samanlaista jälkeä ja hämärässä se ei ole paras vaikka kuinka luvattiin.

  Mulla ei ole mitään sairaanloista kiinnostusta dissata tätä puhelinta tai Nokiaa yleensäkään, mutta fakta on ettei nämä puhelimet nyt niin erikoisia ole kuten täällä hehkutetaan, sitä harmaata massaa mitä suurin osa markkinoilla.
   
 12. Ultrosor

  Ultrosor Tentacule spécialité

  Viestejä:
  1 675
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Niinpä. Itse olin ihan satavarma että tästä tulee seuraava luurini. Hyperummutus kuitenkin kameran osalta lupasi suuria. Noh ei kyllä millään tasolla lunastanut ainakaan omalla kohdallani ja tilalle tuli kilpailijan luuri. Enkä todella ole ainut kenen kohdalla näin kävi. Ikävä kyllä näin. Katsotaan mitä seuraava "9+" malli tuo tullessaan sitten joskus.
   
  Dr. Who tykkää tästä.
 13. rewind

  rewind

  Viestejä:
  477
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Mihinkäs tämä väite perustuu? Hämärässä ei tosiaan paras, mutta yltää kyllä omien testien mukaan sinne TOP3:een tai ainakin lähelle. Tuo vertaus 10v vanhoihin luureihin on puhdasta trollaamista.
   
  Konttu tykkää tästä.
 14. Dr. Who

  Dr. Who Tukijäsen

  Viestejä:
  3 182
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Nokia osasi tehdä jo lumia aikaan ja 808purewiev aikaan kamera puhelimia jotka oli aikaansa edellä ja niissä ei ole mitään trollaamista.

  Koita nyt ymmärtää että vaikka puhelin oli monelle pettymys ei sitä tarvitse ottaa henkilökohtaisesti, hinta kun tuosta hieman laskee niin varmasti ajaa asiansa hintaluokassaan.
   
 15. Kezi

  Kezi

  Viestejä:
  147
  Rekisteröitynyt:
  08.06.2017
  HMD ja Nokia on kaksi eri firmaa edelleen. Nokian kameraosaamisesta melkoinen osa karkasi maailmalle Nokian älypuhelintoimintojen siirtyessä Microsoftin haltuun. Eli mitä Nokia osasi tehdä ei ole sama asia kuin mitä HMD osaa tehdä.
   
  rewind tykkää tästä.
 16. rewind

  rewind

  Viestejä:
  477
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  No kyllä tämä Nokia 9 peittoaa muut Pureviewit, paitsi Lumia 950 taitaa edelleen olla askeleen edellä joissain kohdin. Ei kaikilla osa-alueilla tosin sekään.

  Trollaamista on väittää Nokia 9:n kameran olevan samaa tasoa 10 vuotta vanhojen laitteiden kanssa. Kamera toki oli hehkutukseen nähden pettymys, mutta se ei silti tee siitä paskaa.
   
 17. Dr. Who

  Dr. Who Tukijäsen

  Viestejä:
  3 182
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Enhän mä ole sanonutkaan ysiä paskaksi? Totesin vain että pettymys mitä tulee kameraan, sormenjälki lukijaan, kasvojen tunnistukseen ja onhan näitä.

  Varmasti hintaluokassaan hyvä puhelin, mutta itselleni liikaa kompromisseja, jos kamera olisi parempi ja toimis automaatilla kuten kuuluu, eli käytetään sitä tekoälyä apuna niin muut olisi voinnut antaa vielä anteeksi mutta mä tykkään siitä että jos tilanne tulee nopeasti niin saan sen kuvan otettua heti eikä 2min säätämisen jälkeen.

  Tiedän että katson asioita oman puhelimen kautta mikä maksoi huomattavasti enemmän ja siksi rima on korkealla.
   
 18. 80286

  80286 Premium-jäsen

  Viestejä:
  233
  Rekisteröitynyt:
  13.03.2017
  Tuo google assistantti alkoi heti 5 sekuntia luurin käytön jälkeen ottaa aivoon ja tietysti sieltä itse assistantin sisältä sitä ei saakaan disabloitua kirjelaatikon ikonista kuten netissä olevat ohjeet sanovat.

  Sain Google Assistantin pois seuraavalla konsilla : Settings -> Google -> Search , Assistant & Voice -> Google Assistant -> Assistant -> Assistant Devices -> Phone -> Google Assistant (Vielä kun tuon paskan saisi ruudulta pois ilman turhia muita launchereita)

  Seuraavaksi tietty piti ottaa notifikaatiot pois Google sovellukselta koska muuten se näemmä ehdottaa aivan jatkuvasti, n. pari kertaa minuutissa että haluaisitko laittaa Assistant paskan takaisin käyttöön :facepalm: ei, en halua

  Overview namiskaa ei saa takaisin oikeaan alalaitaan vaikka Nokian oma ohje kertoo että näin onnistuu : Use the touch screen of your phone | Nokia phones


  Hmm Gestures kohdassa ei ole tuollaista valintaa olemassa...

  Näin tässä ensi tuntumat, toki ei liene HMD Global/Nokia syy että Google puskee tuollaista paskaa ulos. Ehkä pääsee kokeilemaan muita ominaisuuksia kunhan googlen skeidat saa kohdilleen.


   
 19. miilvi

  miilvi

  Viestejä:
  131
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Nyt on suojakuori päällä ja helpottaa kummasti päivittäistä käyttöä. Uskaltaa jättää nyt ihan mihin vaan kädestään. Kameran lasit hyvin suojassa ja väri istuu hienosti noihin näytön reunuksien väriin. Vois olla hieman pitävämpi käteen mutta ihan ok. Istuu puhelimen päälle todella hyvin. Reiät ei ihan 100% jiirissä. Virta ja äänenvoimakkuus näppäinten päällä on myös suojaus ja toimii hyvin käytössä.
  Jos jota kuta kiinnostaa niin tuolta tilasin -> Nokia 9 PureView Suojakuori Hiilikuitu Tummansininen Kaksi päivää tilauksesta tipahti kuoret postiluukusta.

  Hyvin näyttää virta pysyvän akussa jos ei käytä. 8 tunnin aikana virtaa kulunut noin 4% valmiustilassa.

  Kameralla otetut päiväkuvat ovat kyllä erinomaisia. Yhdessäkään kuvassa ei ole värit kusseet vaan ovat juuri sitä miltä ne oikeastikkin näyttivät. Ei mitään värien ylikorostusta koska se muka näyttää joidenkin mielestä paremmalta. Eikä myöskään kontrastilla kikkailua. Erinomainen dynaaminen alua ja lopputulos on joka kerta todella luonnollinen. Tätä arvostan kameralta yli kaiken. Hämärä kuvat voisivat olla parempia, mutta enemmän softan vika kuin kameran kykyjen. Toivottavasti tulee jotain päivitystä.
   
 20. Noc-

  Noc-

  Viestejä:
  41
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2016
 21. miilvi

  miilvi

  Viestejä:
  131
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Kävin illan hämärtyessä näpsimässä lisää kuvia. https://photos.app.goo.gl/seCdQswBsNYWYSAR9

  Otin kaksi kuvaa toisen täysin automaatilla ja toisen ammattilais moodissa -2EV arvolla. Automaatilla ylivalottaa selkeästi hämärässä ja tuolla -2EV korjauksella taltioi kuvan valoisuuden lähes täydellisesti mitä silmä näkee. Ehkä -1.7EV voisi olla täydellinen arvo, mutta tulee kyllä paljon parempia kuvia noilla säädöillä. Parissa kuvassa meni jo reilusti alivaloitukselle ja jäi aika pimeäksi. Huomaa myös että kuvien tummempiin kohtiin alkaa tulemaan kohinaa reilummin pienemmästä ISO arvosta huolimatta. Jos kameran softa antaisi ottaa pidempiä valotusaikoja korjaantuisi tuokin ongelma. Noin lyhyillä suljinajoilla ei kamera vaan ehdi imeä tarpeeksi valoa pienellä ISO arvolla. Korjaantuu myös värit oikeiksi tuolla manuaali valotuksella.

  Ehkä ollut hieman liioittelua tosiaan tuo huono hämäräkuvaus tässä puhelimessa. Jos täysin pimeässä kopissa haluaa kuvata niin voi katsoa muita laitteita.
   
  timop ja Faravid tykkäävät tästä.
 22. Nightuser

  Nightuser

  Viestejä:
  1 980
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Konttu tykkää tästä.
 23. Atorox

  Atorox

  Viestejä:
  581
  Rekisteröitynyt:
  18.01.2017
  Tuo GSMArenan arvostelun viitossivulla sijaitseva slider-vertailutyökalu näyttää mainiosti, miten brutaalisti Nokian JPG-prosessointi mankeloi kuvaa.

  giffi.gif
   
  antero ja Juha Kokkonen tykkäävät tästä.
 24. Merkava

  Merkava מרכבה

  Viestejä:
  1 114
  Rekisteröitynyt:
  16.12.2016
  Jep. Ja uusienkin Samppojen softakökkö vituttaa vaikkei ole enää täysin laitetta rampauttavalla tasolla kuten aikanaan. Huawei on samaa sarjaa. Onhan tämä nyt ihan simppeliä. Jos laitteessa on ohjelmia joilla ei tee mitään, joista ei pääse eroon roottaamatta, on aihettakin vähän ketuttaa.

  Esimerkkinä. Joku Nova 3 olisi monelle aivan loistava keskisarjan känny jos isonäyttöistä etsii, erinomaiset speksit ja rauta...Niin, jos ja jos.
   
 25. Nightuser

  Nightuser

  Viestejä:
  1 980
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Jep ja tuon takia nuo jpg kuvat ovat kyllä todella surkeita. Moni muu luuri perus 12MP kameralla tekee parempaa jälkeä kuin tuo.
   
 26. Juha Uotila

  Juha Uotila Mobiilimiäs vol.2 Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  3 510
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  En tiedä mitä ovat.tuolle kuvalle tehneet mutta tuollaista en ole omassa vehkeessä saanut ulos.

  Päiväsaikaan laatu on hyvää, tosin vähän liian yliterävää.

  nokia-9-pureview-vertailukuva-1.png
   
  Viimeksi muokattu: 06.04.2019
 27. rewind

  rewind

  Viestejä:
  477
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  JPG on täyttä kuraa juurikin tuon yliterävöityksen takia. Lisäksi se suttaa kuvaa muutenkin jostain käsittämättömästä syystä, mikä vielä korostuu entisestään hämärässä. Ei ihan ymmärrä miksi tuollaista paskaa on ulos päästetty, onkohan luotettu liikaa Lightin osaamiseen.
   
 28. Atorox

  Atorox

  Viestejä:
  581
  Rekisteröitynyt:
  18.01.2017
  @Juha Uotila Onko muuten HMD:n suunnalta kuulunut mitään uutta (kamera)päivityksestä ja sen ajankohdasta? Olitte ainakin jossakin vaiheessa sinnepäin yhteydessä?
   
 29. Juha Uotila

  Juha Uotila Mobiilimiäs vol.2 Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  3 510
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Juu ei se hyvää ole mutta kyllä se jossain tilanteissa on tässä hintaluokassa hyvää. Yksityiskohtia han tuo tälle taa paremmin kuin moni muu. Mutta ei tämä mikään tasainen suorittaja tosiaan ole.
   
 30. Juha Uotila

  Juha Uotila Mobiilimiäs vol.2 Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  3 510
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Ei ole kuulunut muuta kuin että päivitys on tulossa. Tiedä sitten mitä se oikeasti korjaa. Kovasti on sormenjälkitunnistinta luvattu korjata.

  Henkilökohtaisesti uskon kun näen. Olisin toivonut että tuo olisi kerinnyt ennen omaa testiäni mutta ei ole mahdollista enää odottaa, joten artikkeli pohjautuu tähän julkaisun jälkeen tulleeseen. Kaippa tuo päivitys tulee tämän kuun tietoturvapäivityksen yhteydessä
   
 31. timop

  timop

  Viestejä:
  479
  Rekisteröitynyt:
  11.11.2016
  Vois alkaa pikkuhiljaa päivitystä pukkaamaan. Toinen kerta viikon sisään kun luuri buuttailee itekseen.
  Ja tuli nyt se taskulamppu bugikin. Ei se alussa ollut tommonen...
   
  Konttu tykkää tästä.
 32. Sonekin

  Sonekin

  Viestejä:
  9
  Rekisteröitynyt:
  29.06.2018
  Täälläkin sormenjälkilukija temppuilee ja puhelin liukuu sohvalta aina lattialle. Muuta moitittavaa ei ole kuukaudessa tullut vastaan.

  LRM_EXPORT_816441158768466_20190406_221120643.jpeg
   
  Juha Kokkonen, Konttu ja Habazon tykkäävät tästä.
 33. Konttu

  Konttu

  Viestejä:
  269
  Rekisteröitynyt:
  03.03.2017
  Onkohan vieläkään mitään tietoa tulevasta päivityksesta/mahdollisesta ajankohdasta? Tuo Nokia foorumi on jotekin ihmeen sekava, ei ole kunnolla noita osioita jaoteltu. Tai sitten vaan käyttäjä vika. :D
   
 34. Juha Uotila

  Juha Uotila Mobiilimiäs vol.2 Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  3 510
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Eipä ole mitään kuulunut. Voisi tietysti kuvitella, Nokia 9 saisi tässä kuussa tietoturvapäivityksen mukana näitä korjauksia. Toivottavasti ei sitten vaan lipsahda tuonne ensi kuun puolelle.
   
  Konttu tykkää tästä.
 35. leripe

  leripe Ehdotuksia otetaan vastaan

  Viestejä:
  704
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Kiitos arvosteluista ja testailuista kaikille, en ole todellakaan ostamassa tätä kikkailu puhelinta.
  Mennään kasilla toistaiseksi.
   
  Dr. Who tykkää tästä.
 36. zetaa

  zetaa

  Viestejä:
  11
  Rekisteröitynyt:
  09.06.2017
  Osaako joku sanoa onko mikrofoni rikki vai missä vika. Puhelin siis Nokia 9 ja soittaessa tai esim videota äänittäessä järkyttävä suhina ja humina. Puheesta ei meinaa saada mitään selvää. Vastaavaan en aikaisemmin ole törmännyt. Uudelleen käynnistys ei muuta ongelmaa mihinkään.

  Edit: Vasta toinen voimakas puhallus alamikrofoniin poisti ongelmat. Taitaa ongelma toistua tulevaisuudessa.
   
  Viimeksi muokattu: 18.04.2019
 37. Dr. Who

  Dr. Who Tukijäsen

  Viestejä:
  3 182
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Sama vika kuin tässä?  Nokian perisynti, likaa pääsee yhteen kolmesta mikrofonista niin se sotkee koko systeemin.

  Oma kasi meni takuuhuoltoon ton takia kun ei auttanut putsaaminen ja lopultahan sieltä palajstui rikkinäinen mikrofoni.

  Kiva bonus on myös se ettei yksikään sovellus osannut käyttää kolmea mikrofonia niin aina kun otti videota kolmannen osapuolen kameralla lopputulos oli samanlainen, vain puhelimen omalla kameralla ääni oli hyvää.:facepalm:
   
 38. tatulpin

  tatulpin Tukijäsen

  Viestejä:
  973
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Jahas, päivitystä saatavilla. Toivottavasti korjaa edes jotain.
   
  Konttu tykkää tästä.
 39. Atorox

  Atorox

  Viestejä:
  581
  Rekisteröitynyt:
  18.01.2017
  Näin 10 minuutin pikatestauksen perusteella sormenjälkilukijan toiminta on parantunut niin paljon, että sen käyttöä lukituksen pääasiallisena avausmetodina voisi jo harkita. Sormen lukeminen onnistuu nyt ainakin yhdeksän kertaa kymmenestä, vaikka näytönsuojakalvo on paikallaan. Kevyt painallus riittää.

  Sormenjäljen tallennusprosessi on muuttunut sekin aikaisempaa selkeämmäksi. Ruudulla näkyy nyt kuva siitä, missä asennossa sormi on kulloinkin tarkoitus painaa lukijaa vasten.

  Versionumerot muuttuivat näin:

  uusi_versio.png vanha_versio.png

  Näköjään kameran fw-versionumero ei ole muuttunut, mutta build-id sen sijaan kyllä. En ole varma, päivittyikö firmwaren lisäksi myös kamerasovellus (en muistanut tarkistaa versionumeroa ennen päivitystä, nyt versio 91.9.1170.13), mutta siinä näyttää edelleen olevan jäljellä bugi, joka palauttaa manuaaliset asetukset automaatille, jos tarkennus-/valotuspistettä muuttaa. Muuten en ole kameran toimintaa ehtinyt testaamaan (esim. esiintyykö kaatuilua akun varauksen laskiessa).
   
 40. Sergio

  Sergio

  Viestejä:
  55
  Rekisteröitynyt:
  11.05.2017
  Vanha kamerasofta 91.9.1160.53, joten päivittynyt on.
   
 41. Konttu

  Konttu

  Viestejä:
  269
  Rekisteröitynyt:
  03.03.2017
  Joo hyvin toimii lukia, ei kyllä hirveästi moitittavaa ollut aiemminkaan. Pl. Että ei tarvinnut olla oma sormi millä aukes.
   
 42. zetaa

  zetaa

  Viestejä:
  11
  Rekisteröitynyt:
  09.06.2017
  Joo aika samaltahan tuo kuullosti. Omassa puhelimessa ehkä vieläkin radikaalimpi ääni.
   
 43. pilottistifu

  pilottistifu

  Viestejä:
  155
  Rekisteröitynyt:
  27.03.2017
  Joo nyt näyttäa lukija toimivan niinkuin pitääkin :)
   
 44. rewind

  rewind

  Viestejä:
  477
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Kameraan ei päivitys tuntunut pahemmin vaikuttavan. Edelleen samat ongelmat, eli:
  -Tarkennus ei toimi manuaalitilassa
  -Automaatti ei mene yli 1/30s suljinajan
  -JPG-kuvat ovat edelleen mössöä

  JPG ei tosin enää ole niin överisti terävöitetty kuin ennen, tai sitten kuvittelen omiani. Testikuvan perusteella ainakaan puiden oksien ympärillä ei näy enää samanlaista haloa kuin aikaisemmin.
   
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 45. Seidi Takamaa

  Seidi Takamaa

  Viestejä:
  180
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Manuaalitilan tarkennuksen korjausta kyllä odotin, tai sitten manuaalitarkennusta. :tdown:
   
 46. Welmari

  Welmari

  Viestejä:
  489
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Onko kellään muulla semmoista ongelmaa, että puhelin ei tallenna kaikkia otettuja valokuvia?

  Napsin hallilla useamman valokuvan, mutta eipä osaa vaan luurista löydy.
   
 47. Welmari

  Welmari

  Viestejä:
  489
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Aloin katselemaan eilisiä kuvia ja taas puhelin tehnyt näköjään saman tempun. Autoranetuksen jälkeen otin 7 kuvaa. Neljä (JPG+RAW) löytyi puhelimesta. Viidennestä löytyi vaan RAW ja muita ei sitten löytynytkään ollenkaan.

  Sormenjälkilukija on ollut minulla aivan turha. Heti käyttöönoton jälkeen se toimi pari päivää hyvin, mutta sen jälkeen ei ole toiminut enää käytännössä katsoen yhtään. Päivitys ei tuonut apua.
  JPG-kuvat on kyllä päivityksen jälkeen paaaaaaljon parempia.
   
 48. Atorox

  Atorox

  Viestejä:
  581
  Rekisteröitynyt:
  18.01.2017
  En ole kyllä huomannut, että yhtään kuvaa olisi kadonnut ottamisen jälkeen (siis niin, että pyöreä pikkukuva päivittyy viimeisimpään otettuun kuvaan, mutta kuvaa ei sen jälkeen löydykään galleriasta). Olisiko kyse siitä, että luulit ottaneesi kuvan, mutta todellisuudessa laukaisimen painallus ei mennytkään perille? Sopivan epämääräisesti laukaisinta pyyhkäisemällä se ei välttämättä ota kuvaa.
   
 49. mäggäri

  mäggäri BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  1 321
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jokos tää puhelin on saatu kuntoon?