Nokia 8

Kaiser Soze

Johtaja
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
4 966
NOKIA 8:N JULKAISU LÄHENEE – TÄMÄ KAIKKI TULEVASTA HUIPPUPUHELIMESTA JO TIEDETÄÄN
KIRJOITTANUT EERO SALMINEN
14.8.2017
379
0
JAA:


Evan Blassin julkaisema kuva Nokia 8 -puhelimesta

HMD Global tulee 16. elokuuta pitämään lehdistötilaisuuden Lontoossa, jossa tullaan todennäköisesti julkaisemaan ensimmäinen Android-käyttöjärjestelmään pohjautuva Nokia-huippupuhelin. Kuluvan vuoden aikana huippupuhelinta on kutsuttu huhuissa nimillä Nokia 9 ja Nokia 8, mutta jälkimmäinen nimitys on jo lähes varma.

Nokia 8 -puhelimesta tiedetään jo ennen julkaisua huimasti yksityiskohtia, joten HMD Globalilla ei ole oikeastaan enää varsinaisesti mitään julkaistavaa. Tilaisuudessa katseet kohdistuvat kuitenkin todennäköisesti kameraan, jonka pitäisi olla yhteistyössä ZEISS:n kanssa kehitetty. Myöskin mielenkiintoa tulevassa julkaisussa herättää tietyt yksityiskohdat varsinkin Nokia 8 -puhelimessa, joita itse Nokia on siihen mahdollisesti tuonut. Puhelimessa on huhuttu olevan muun muassa OZO Audio -teknologia, joka parantaa äänentallennusta videokuvauksessa. Tilaisuudessa katse kiinnittyy myös siihen mitä HMD Global tulee oikeasti julkaisemaan pitkän hiljaiselon jälkeen, sillä mitään varsinaista hypetystä tilaisuuden ympärille ei ole edes yritetty luoda. Tällä hetkellä vahvimmat odotukset ovat Nokia 8- ja Nokia 2 -puhelimien suhteen, mutta jos HMD Global jatkaa samaa rataa kuin alku vuonna, niin luvassa saattaa olla myös jokin peruspuhelin, joka on uusittu nykyaikaan. Tänä vuonna on huhuttu myös Nokia 7- ja Nokia 9 -malleista, mutta näitä ei kuitenkaan vielä tällä viikolla odoteta. Todennäköisesti puhelimet voitaisiin julkaista vielä myöhemmin tänä vuonna.

Nokia 8:sta tiedetään tällä hetkellä kaikista eniten. Puhelimen tiedetään olevan varusteltu markkinoiden tehokkaimmalla mobiilisuorittimella, eli Qualcommin Snapdragon 835 -piirillä, joka on kahdeksanytiminen. Tämän kaveriksi odotetaan 4 gigatavua RAM-muistia, mutta myös 6 gigatavun RAM-muistilla varusteltu versio ei ole poissuljettu. Sisäistä tallennustilaa Nokia 8:ssa on todettu olevan 64 gigatavua ja mukana on myös paikka muistikortille.

Puhelimen näytön on huhuttu monesti olevan kooltaan 5,3 tuumaa, jonka tarkkuus on QHD-tasoa, eli 1440 x 2560 pikseliä. Vuotaneista kuvista päätellen näytössä on perinteinen 16:9 kuvasuhde. Kuvista voidaan päätellä myös, että Nokia 8:n näytön alla on kapasitiiviset navigointipainikkeet, joista kotipainikkeeseen on integroituna Nokia 5- ja Nokia 6 -puhelimien tapaisesti sormenjälkilukija.


Nokia 8:ssa tulee olemaan ZEISS:n kanssa yhteistyössä viimeistelty kaksoiskamera

Kameroiden osalta HMD Global on ilmoittanut tekevänsä yhteistyötä ZEISS:n kanssa, joka on tuttu jo takavuosien Nokia-puhelimista. Useiden vuotojen perusteella Nokia 8:ssa voidaan todeta olevan kaksoiskamera, joka rakentuu kahdesta 13 megapikselin kamerasta. Toinen kameroista on RGB-sensori ja toinen monokromisensori, eli mustavalkoinen. Nokia 8:n kaksoiskameralle on kehitetty muutamia erilaisia kuvaustiloja. Puhelimen vakiokamerasovelluksella on mahdollista ottaa kuva käyttämällä vain RGB-sensoria, eli värillistä kameraa. Toinen vaihtoehto on ottaa molemmilla kameroilla kuva samanaikaisesti, jolloin mustavalkokameralla saadaan kuviin enemmän yksityiskohtia. Nokia 8:lla voi myös taltioida vain mustavalkokuvia aivan Huawein puhelimien tapaisesti. Nokia 8:n kamerassa on myös ”Dual Camera” -ominaisuus, jolloin kuva otetaan samanaikaisesti laitteen etu- ja takakameroilla. Vastaava ominaisuus on tuttu esimerkiksi Samsungin Galaxy -puhelimista. Kaksoiskameran kaverina odotetaan olevan myös laserautomaattitarkennus sekä kaksisävyinen LED-salama.

Nokia 8:n etukamera on suuruudeltaan 13 megapikseliä, jonka erikoisuutena on muun muassa Ultra HD -videokuvaus, eli 4K-kuvaus. Nokia 8 -puhelimen odotetaan olevan ulkoisesti kuin Nokia 5, eli kokonaan metallinen ja muodoiltaan varsin pyöristetty. Nokia 8:n on huhuttu olevan myös vedenkestävä, joka on käynyt ilmi esimerkiksi vuodetuista kuvista. Puhelimesta on tulossa siis varsin vakuutta huippupuhelin ja hinnaksi on erinäisissä huhuissa odotettu 500-600 euroa.

HMD Globalin entinen toimitusjohtaja Arto Nummela on kuitenkin kesäkuussa kertonut, että yhtiöltä on tulossa kahdenlaisia lippulaivapuhelimia. Toinen laite tarjoaa erinomaista tekniikkaa sekä kilpailukykyisen hintalaatusuhteen ja toinen taasen todella huippulaatuiset ominaisuudet, kuten Galaxy S8 tai iPhone-puhelimet. Nummelan mukaan yhtiöltä olisi luvassa molemmat puhelimet. Todennäköisesti Nokia 8 on tämä kilpailukykyinen lippulaivapuhelin ja korkeamman hintaluokan laite julkaistaan myöhemmin.
Uusi Nokia 8 ei säväytä kommentoijia: "Suomen täydellisen tylsä älypuhelin"
Talouselämä1.8. 19:09

JAA ARTIKKELI
Nokia-brändillä ratsastava HMD Global julkisti kesällä kolme keskihintaista älypuhelinta. Elokuussa tulee ilmeisesti ulos lippulaivamalli Nokia 8, josta on jo paljastunut runsaasti vuototietoja.

Puhelimessa on huhuttu olevan SnapDragon 835 -piiri, Zeissin optiikkaa hyödyntävä tuplakamera ja 5,7-tuumainen näyttö. Vuotokuvien perusteella puhelin olisi kullan- tai kuparinvärinen. Myös puhelimen yleisilmeestä on tippunut tietoja.

Arvostettu Forbes-lehti arvioi, että uusi Nokia-brändätty malli on "täydellisen tylsä älypuhelin", joka ei herätä suurempaa jännitystä muotoilunsa ja ulkonäkönsä puolesta.

Lehden arvion mukaan puhelimen on todennäköisesti vaikea tapella iPhone 8:n ja Galaxy S8:n kanssa.

Nokia 8 lainaa vahvasti vanhan Nokian brändimielikuvaa mutta samalla myös vahvistaa sitä, Forbes arvioi.

"Uudet Nokia-puhelimet eivät huou pelkkää trendin aallonharjaa tai arvokkuutta tai viimeisimmän muotoilun tuulia", lehti toteaa ja kutsuu uusia puhelimia "työhevosiksi".

Aiheesta lisää
6.7. 18:26
Nokiaan luvataan uutta huippukameraa – HMD yhteistyöhön N-sarjasta tutun optiikkakonsernin kanssa
27.6. 20:20
"Kaupat epäröivät varastoida tavaroita" – Nokian uudet puhelimet vaarassa myöhästyä Intiassa
19.7. 17:10
Nokia-puhelimia valmistavan HMD Globalin toimitusjohtaja jättää tehtävänsä
"Niissä on sama vuosituhannen alun Nokia-brändin henki, ne ovat voimakkaita puhelimia hyvään hintaan. Ne (vanhat) mallit eivät ehkä näyttäneet kauniilta, mutta ne hoitivat homman".

Lähde: Tivi.
Tilaisin mutta ei tota taida tarjota vielä mikään kauppa. Jäin tätä odottamaan Galaxy S 8:n sijasta joten toivotaan että "huhut" pitävät paikkaansa. Tuolla hinnalla taitaa tulla "jytky"
 

Kaiser Soze

Johtaja
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
4 966
Nokia 8 launch: When is it and can I watch it online?
MAX LANGRIDGE14 AUGUST 2017PHONES
VENTURE BEAT/EVAN BLASS

Facebook Twitter Pintrest LinkedIn Google+ Mail
Comment


Nokia is gearing up to launch its first flagship phone, the Nokia 8, since HMD Global acquired the brand. Nokia returned to the smartphone scene earlier this year at MWC, but the three Android handsets announced were of the more affordable ilk.

The Nokia 8 then, will be the first true flagship with a lot of pressure on its shoulders.

But when will it be launched and can you follow the unveiling live? Read on to find out.

When is the Nokia 8 launch?
Pocket-lint has received an official invite from HMD Global, stating that the Nokia 8 will be unveiled on 16 August in London, a few weeks before several other big-name Android phones are unveiled at IFA in early September.

We'll be turning up to the launch at 7.30pm BST, with the phone expected to make its appearance around 8pm.

Is the Nokia 8 launch being streamed online?
We don't know for sure. However, Nokia did stream its event at MWC so we expect the flagship phone to receive the same treatment. We'll update this section as soon as we know more.

What can we expect at the Nokia 8 unveiling?
There have been several leaks and rumours surrounding the Nokia 8, but we don't know everything there is to know about the elusive phone just yet.

We do know what it will probably look like thanks to a leak from Evan Blass, and so should come with a near-edgeless 5.3-inch display, all-metal build and a dual camera on the back.

But as for details about the camera, we're not so sure. HMD and Zeiss have confirmed a partnership, that will see the return of Zeiss Optics to a Nokia handset, but it will be the first time the technology has featured on an Android-powered Nokia phone.

The screen should be a 2560 x 1440 resolution, putting it in contention with the other flagships released in 2017 and it will likely run on the Qualcomm Snapdragon 835 processor, with a possible 6GB of RAM backing it up.

Expandable memory is a feature that should be included on the 8, since the other Nokia phones released this year have it, and a 3.5mm headphone port is expected to feature on the top.
Huomenna launchi! Ajattelin kytätä ja laittaa ennakkotilaukseen heti kun mahdollista.

When is the Nokia 8 launch?
Pocket-lint has received an official invite from HMD Global, stating that the Nokia 8 will be unveiled on 16 August in London, a few weeks before several other big-name Android phones are unveiled at IFA in early September.

We'll be turning up to the launch at 7.30pm BST, with the phone expected to make its appearance around 8pm.
 

Topsu7

Bwoah
TUF Gang
Team Apex Legends
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
194
Nokian android puhelimet (Nokia 3, 5, 6 & 8)

Nokia 3:lle, 5:lle ja 6:lle ei tarvittu omia ketjuja.

Ketju lukkoon
3:lle, 5:lle ja 6:lle ei tarvittu omia ketjuja, joten myöskään flagship-mallille ei tarvitse? Mites kaikki muut yksittäisille puhelimalleille tehdyt ketjut?

Ketju pysyy.

Itse odotan Nokialta riittävän tehokasta puhelinta näiden aiempien puhelimien laadukkaalla rakenteella. Toivon vaan, että löytyisi USB-C, johon on päässyt jo tottumaan.
 

Kaiser Soze

Johtaja
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
4 966
3:lle, 5:lle ja 6:lle ei tarvittu omia ketjuja, joten myöskään flagship-mallille ei tarvitse? Mites kaikki muut yksittäisille puhelimalleille tehdyt ketjut?

Ketju pysyy.

Itse odotan Nokialta riittävän tehokasta puhelinta näiden aiempien puhelimien laadukkaalla rakenteella. Toivon vaan, että löytyisi USB-C, johon on päässyt jo tottumaan.
No tämä. Flagshipillä on aina suurin painoarvo. Tämä voi hyvin näyttää alkaako HMD menestymään vai ei. Vaikkei kaikki ostakaan flagshippiä niin nämä ovat tärkeimpiä markkinointityökaluja.

What is the true meaning of flagship? | Pocketnow


MOBILE
Image Source: HMD Global
If this is the Nokia 8, it could give Apple and Samsung a run for their money

Jacob Siegal
@JacobSiegal
July 5th, 2017 at 5:58 PM
Share Tweet


The revival of the Nokia brand was never going to be easy. Nevertheless, HMD Global took on that challenge when it acquired the company’s phone business from Microsoft last year. HMD started slow, introducing three budget-to-midrange devices called the Nokia 3, Nokia 5 and Nokia 6. But with those phones about to launch, HMD is already hard at work on a true flagship Android phone.
DON'T MISST-Mobile will quietly hike prices to Verizon levels
On Wednesday, we got our closest look yet at the upcoming Nokia 8 thanks to what are purported to be leaked promotional materials for the phone (via CNMO). Based on the leak, the Nokia 8 will adopt many of the trademarks of a 2017 flagship phone: curved body, lack of bezels and competitive specs.

Image Source: CNMO

In the first image, we get a glimpse of the top and bottom of the phone, which will seemingly feature a USB-C connector and what appears to be a 3.5mm headphone jack. In the second image, the phone has been powered on. It’s hard to tell, but the display appears to either be touching the edge of the device or perhaps even wrapping around the edge, similar to the Galaxy S8.

The CNMO article also lists some rumored specifications for the Nokia 8, including a 6-inch display with 2K resolution, Qualcomm Xiaolong 835 processor, 6GB of RAM and 128GB of internal storage. The price is expected to be around 3188 Chinese Yuan, which translates to ~$469.

Nokia has yet to make any official announcements regarding this rumored flagship phone, but providing it does exist, we expect to see the Nokia 8 at some point before the summer is over.
USB-C pitäisi löytyä.
 

Sampsa

Sysop
Ylläpidon jäsen
GYMLife
Liittynyt
13.10.2016
Viestejä
10 204
Antaa tämän olla auki ja pelkästään Nokia 8 -spesifisenä ketjuna, koska uskoisin että tämä kiinnostaa runsaasti ja tuo yksi Nokia-ketju tulisi muuten paisumaan ajan myötä tolkuttomaksi mallien lisääntyessä.

io-tech tänään Lontoossa paikan päällä Nokia 8 -julkaisutilaisuudessa eli ensituntumat luvassa viimeistään huomenna
 
Viimeksi muokattu:

nnaku

I'm object-oriented!
Liittynyt
28.11.2016
Viestejä
779
Joo o, 21.30 selviää meneekö ostohousut jalkaan ja s8+ myyntiin.. :hungry:
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
5
Ollut tässä ostohousut jalassa ja toista viikkoa, ja miettinyt että hommaanko S7E vai OP5. Mutta käykö tässä sittenkin niin että hyppäänkin Nokian seksijunaan ja entinen elämä saa jäädä? :nb:
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
124
Aika vahvasti on jo ostohousut jalassa. Nykyinen luuri(Z1) bugaa raskaasti ja uudelle kaksi tärkeintä ominaisuutta on mahdollisimman puhdas Android ja kelpo kamera.

Suurin kysymysmerkki onkin. Mistä (ja milloin) tilata?
 

nnaku

I'm object-oriented!
Liittynyt
28.11.2016
Viestejä
779
Aika vahvasti on jo ostohousut jalassa. Nykyinen luuri(Z1) bugaa raskaasti ja uudelle kaksi tärkeintä ominaisuutta on mahdollisimman puhdas Android ja kelpo kamera.

Suurin kysymysmerkki onkin. Mistä (ja milloin) tilata?
Hujujen mukan olis suht nopsaan myynnissä (en muista mistä luin, niin jätetään aika sanomatta)... Mutta koska nimessä Nokia niin 6kk kannattaa lähtökohtaisesti varautua :lol:
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 359
Jopas on kepulisti hoidettu tuo osuus... Kerrankin kun olisi aikaa katsella, niin streamia ei ole missään. Toivottavasti joskus ilmaantuu.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 359
Jep... toivottavasti tuossa on otettu Snapdragon 835:en mahdollistamat LTE-ominaisuudet kunnolla käyttöön, eikä typerästi menty karsimaan niitä. Toivoisi 1Gbps LTE out of the box, sekä 4x4MIMO ja 256QAM DL ja 64QAM UL tuet.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 359
Ääh... surullista luettavaa...

Network speed: LTE Cat. 9, 3CA, 450Mbps DL/50Mbps UL

Piiri, jossa tuki vaikka mille ja mennään parin vuoden takaisissa kategorioissa. Ei näin, ei näin.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 317
Ihan hyvät speksithän tuossa näyttää olevan, mutta tätäkin mielenkiintoisempi voi olla nokia 7 jos ne moisen pukkaa ulos.

Jännä nähdä onko tuosta nokia 8:n dual camerasta hyötyä vrt yhteen kameraan.
 

Kaiser Soze

Johtaja
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
4 966
Nokia 8 specifications
 • Qualcomm Snapdragon 835 processor
 • 5.3in Quad-HD (2560x1440 pixels) LCD with Gorilla Glass 5
 • Android 7.1.1 Nougat
 • 4GB RAM
 • 64GB storage plus microSD support
 • Dual 13Mp rear cameras (one colour, one mono), f/2.0, 1.12um
 • 13Mp selfie camera, f/2.0
 • IP54 splashproof
 • 3090mAh battery with Quick Charge
 • 802.11a/b/g/n/ac Wi-Fi
 • Bluetooth 5.0
 • NFC
 • Fingerprint scanner
 • USB-C
 • 3.5mm headphone jack
 • 151.5x73.7x7.9mm
 • 160g
 • Available in Polished Blue, Polished Copper, Tempered Blue and Steel
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 359
Mihin noita nopeampia yhteyksiä sitten tarvii?
Niitä tarvitaan, kun mobiiliverkko ruuhkautuu. Noissa ei pidä tuijottaa sitä huippua, vaan sitä, että korkeampi luokka = enemmän kapasiteettia ja pelivaraa. Yhdistetään taajuuksia sekä erilaisia tekniikoita, jotta saadaan data liikkumaan edes jollain tavalla.

Suomessa ollaan vielä tilanteessa, ettei esim 4x4 MIMO ole tarpeen yhteysnopeuden pitämisessä järkevässä luokassa. Samoin 256QAM modulointi ei ole kovin yleistä, mutta tämä jo vaatiikin vastaanotettavalta signaalilta korkeaa laatua. Vuoden-parin sisään nämä todennäköisesti yleistyvät, kun radioresursseja ei vain mistään taiota lisää ja olemassa olevia on pakko hyödyntää entistä tehokkaammin.

Snapdragon 835 -piirissä on tuki gigabit LTE:lle joten on todella hölmöä olla hyödyntämättä piirin kaikkia mahdollisuuksia. Muissa laitteissa, kuiten HTC U11 tukee tätä ja Sony Xperia XZ Premium ainakin joillain markkina-alueilla.

Ei mihinkään, täysin turhaa valitusta.
Kuten sanoin, tässä ei pidä tuijottaa maksimaaliseen nopeuteen vaan siihen, mitä tekniikka tuo mukanaan. Ei kukaan enää asenna lähiverkkoaan 10/10 Mbps laitteilla tai cat5 -kaapeloinnilla, joten miksi kummassa pitäisi puhelimen verkko-ominaisuuksia typerästi kurjistaa? Kyllä käytetään vähintään cat5e ja cat6, miksipä ei ihan uudessa paikassa cat7, joka on tulevaisuudenkestävä ratkaisu.

Tämän hetken lippulaivat kun pitäisivät tukea enemmän kuin cat9... Verkko-ominaisuuksiltaan tuo on Samsung Galaxy S7 tasolla. Oneplus 5:ssakin on tuki 256QAM sekä 64QAM UL puolella.Toki jos on aivan sama, mitä verkko-ominaisuuksia laitteesta löytyy, niin siitä vain. Saa sitä käyttää pulsaattoripesukonetta jos tykkää.

OT loppuu tähän.
 
Viimeksi muokattu:

Rane

RTX ON
Liittynyt
01.11.2016
Viestejä
2 192
Nyt on luurissa speksit kohdallaan! Joutuu harkitsemaan vakavasti.
 
Liittynyt
14.12.2016
Viestejä
969
Eikö Samsung/Android rintamalla ole ollut pitkään jo mahdollisuus ottaa etu- ja takakameroilla yhtäaikaa video/valokuva? Vai ymmärsinkö tuon hehkutetun ominaisuuden nyt ihan väärin.
 

nnaku

I'm object-oriented!
Liittynyt
28.11.2016
Viestejä
779
Piirinä SD835 nii miksi ihmeessä Quick Charge 3 ja CAT9 vaikka tukea löytyy :confused: Ja IP54 nyt on aivan turha edes mainostaa.
Muuten kyllä kuulostaa ja näyttää varsin makealta peliltä tohon 600€ luokkaan, vähän jopa harmittaa että tuli hosuttua tuon S8+ ostamisessa...

Edit:
Ja mitä nyt äkkiä vilkuilin tuolta ensituntumat artikkelista, niin puhelimen kuvista ei terävää kohtaa oikein tahdo löytyä... En jaksa uskoa että olis kumminkaan kuvaajassa vika?

Vai hä!? @Juha Kokkonen
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
01.01.2017
Viestejä
871
Eikö Samsung/Android rintamalla ole ollut pitkään jo mahdollisuus ottaa etu- ja takakameroilla yhtäaikaa video/valokuva? Vai ymmärsinkö tuon hehkutetun ominaisuuden nyt ihan väärin.
Ainakin omassa htc one m9: ssä on ollut aina tämmöinen ominaisuus.
 

Kaiser Soze

Johtaja
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
4 966
Piirinä SD835 nii miksi ihmeessä Quick Charge 3 ja CAT9 vaikka tukea löytyy :confused: Ja IP54 nyt on aivan turha edes mainostaa.
Muuten kyllä kuulostaa ja näyttää varsin makealta peliltä tohon 600€ luokkaan, vähän jopa harmittaa että tuli hosuttua tuon S8+ ostamisessa...

Edit:
Ja mitä nyt äkkiä vilkuilin tuolta ensituntumat artikkelista, niin puhelimen kuvista ei terävää kohtaa oikein tahdo löytyä... En jaksa uskoa että olis kumminkaan kuvaajassa vika?

Vai hä!? @Juha Kokkonen
Siellä on maininta että älkää tuijottako niitä kuvia.

Hyvältä tämä vaikuttaa: Nokia's new Android flagship phone is a stunner

Omassa mielessäni tämä on vaihtoehto OP:lle.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
134 995
Viestejä
2 615 633
Jäsenet
51 274
Uusin jäsen
Teessigabriela

Hinta.fi

Ylös Bottom