Nikotiinivalmisteet (nuuskat, purkat, laastarit jne.)

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja TSIGA
  • Aloitettu Aloitettu
jaa ne onki terveydelle haitallisia päihteitä. Samaa vaikuttavaa ainetta sisältävät purkat ja zonnic-paperipussit ei ole päihteitä.

Onko toi ihan mahdoton prosessi nikotiinipussifirmoille päästä samaan kategoriaan noiden kanssa? Edes max 4mg/annos -sarjassa? Kuulostaa järjettömältä, ku nikotiinia molemmat sisältää ja molemmat nautitaan suun limakalvojen kautta. Pelisäännöt vaa totaallisen erit.
 
Mitä ihmettä näiden päässä pyörii näiden perustelujen kanssa? Antaisivat pussien olla rauhassa ja valtion kerätä rahaa, mut ei. Valitetaan, kuinka valtion verotulot vähenee, ku ihmiset ei saa rosmariinin makuisia pusseja? Mitvit? :D RKP helvettiin.

Minttu ja menthol on varmaa suosituimmat yksittäiset maut, mutulla väitän. Rosmariin ja teen poistaminen valikoimasta ei tule oleen syypää harmaaseen talouteen. Syy on muualla. Mut ehkäpä Henriksson pääsee sit joskus päteen, että "minähä sanoin, nönnönöö".

Ministeri kertoi, että laista tullaan poistamaan neljä lisättyä makua ja siihen jätetään vain minttu ja menthol.

Henriksson katsoo, että muutos tulee vähentämään verotuloja.

– On varmasti hyvä, että ministeri Grahn-Laasonen nyt toimii niin kuin hän parhaaksi näkee. Ymmärrän sen täysin. Sellainen esitys tulee todennököisesti vähentämään verotuloja ja lisäämään harmaata taloutta, mutta se on silloin seuraus, joka varmaankin ollaan valmiita hyväksymään.

 
Piti ihan uhalla tilata lisää halpoja, hyvänmakusia pusseja. Ai että, vieläköhä kauan kerkee tilailla :D
Aikataulu on helvetinmoinen mysteeri, se ei ollut tiedossa edes tämän poisvedetyn osalta että koska se tulee tarkalleen ottaen voimaan. Eduskunnan sivuilla lukee että lakiehdotuksessa on päivämäärä voimaantulolle mutta tässäpä ei ollut muutakuin mahdollisimman pikaisesti.
 
Samaa vaikuttavaa ainetta sisältävät purkat ja zonnic-paperipussit ei ole päihteitä.
Eilen kassalla sattui silmään pitkät rivit Zonnicia ja alkoi taas naurattamaan tämä absurdi touhu. Sanalla "lääke" on hurja voima, yksikään kieltäjä ei ole huolestunut siitä, että kassat tulvii hienoilla pakkauksilla ja houkuttelevilla makuaineilla varustettuja kiekkoja, purukumeja, suihkeita ja mitähän muuta.

Seuraavaksi voisivat kaivella miten lääkefirmat lobanneet asiaa, mukava saada kilpailijat suuremman verotuksen piiriin sekä tuotteet piiloon ja markkinointikieltoon.
 
On nää sekaisin
Makuaineiden sallimisella ei ajeta lapsen etua, päättyy Suomen ASH:n tiedote.
Milloinkaan missään ei puhuta, että näitä ei pitäis alunperinkään päätyä alle 18-vuotiaille. Sama ongelma on ollut vuosikymmeniä tupakan ja alkoholin kanssa myös. Eikö tossa olisi jotain johon keskittymällä voisi saada tuloksia kaiken maailman kieltojen ja rajoitusten sijaan?

Nuoretki varmaa tilailleet Ruotsista tai ostaneet joltain, joka niitä tänne tuo. Makuvalikoimaki laajempi tulevaisuudessa. Suomalaisten kauppojen myynneissä (johon nämä rajoitukset kohdistuu) ei varmaan paljoa näy nuorten käyttö eikä näillä rajoituksilla siihen lapsien(??) ja nuorten käyttöön varmaan myöskään vaikutusta ole.

ja onko tämä totta?
– Nyt hallitus on sallimassa nuorten suosimia makuja ja kaiken lisäksi sellaisia, jotka vahvistavat nikotiinin imeytymistä.

 
Alkaa vaikuttaa enemmän siltä että tuo käännetään vielä joksikin täyskielloksi. Ylelläkin pukkaa negatiivisia uutisia useampia päivässä. Ei sillä että yllättäisi kun kyseessä kuitenkin kielletään kaikki paitsi viina -Suomi.
 
Alkaa vaikuttaa enemmän siltä että tuo käännetään vielä joksikin täyskielloksi. Ylelläkin pukkaa negatiivisia uutisia useampia päivässä. Ei sillä että yllättäisi kun kyseessä kuitenkin kielletään kaikki paitsi viina -Suomi.
Joo.. mediassahan se on "kohuttu k18-tuote" tai "nikotiini-päihde", joka vie lapset turmion tielle. Ihmetyttää mistä toi negatiivisuus kumpuaa. Pussit ku ovat saavuttaneet suuren suosion, nii nyt ois tilaisuus päästä tupakasta eroon ensin ja siirtää kansa terveellisempään tuotteeseen veroilla ohjaten.
 
Alkaa vaikuttaa enemmän siltä että tuo käännetään vielä joksikin täyskielloksi. Ylelläkin pukkaa negatiivisia uutisia useampia päivässä. Ei sillä että yllättäisi kun kyseessä kuitenkin kielletään kaikki paitsi viina -Suomi.
Toivottavasti kiristävät ruuvia lisää ja laittomat markkinat herää kunnolla, keskisormi pystyyn noille kieltäjille. Ehkä sitten joku päivä tässäkin maassa herättäisiin siihen, ettei kaikkea voi kieltää ja kannattaa ehkä kuunnella muitakin kuin noita "ajatelkaa lapsia,, MYRKKY" huutavia.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
255 935
Viestejä
4 444 439
Jäsenet
73 644
Uusin jäsen
aleksi98

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom