Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Tuollaisella linjalla pitäisi kyllä onnistua VDSL2 kytkeminen (vaikka operaattorien sivuilla näkyisi vaan se ADSL osoitteeseen). Itsellä oli vielä huonompi 16/1 ADSL, mutta kun erikseen pyysi VDSL2 kytkentää niin hyppäsi 50/10, ja hintakin pysyi samana.
En tosin innolla odottelisi että se tapahtuu kovin nopeasti.
Tyyppi yritti taivutella mukaan priorisoidulla yhteydellä, eli "ruuhka-aika" ei enää tuntuisi missään. Teki mieli kysyä, miten ajattelivat homman toimivan siinä vaiheessa, kun joka iikalla on sama priorisoitu putki. Varmaan tekevät sen yläpuolelle vielä korkeammalle priorisoidun tason, jolla on myös hieman priorisoidumpi hinta. En jaksanut alkaa vänkäämään, totesin vain olevani jo toisen operaattorin asiakas vailla mitään halua muutokseen.
Vielä kiteytettynä nuo Kodin Netti mobiilin erot verrattuna Liikkuvaan Nettiin:
- Osoitekohtainen varmistettu saatavuus, parempi nopeuslupaus
- Laite kuuluu hintaan
- Sähköpostilaatikot
- Open Gate haluttaessa veloituksetta (dynaaminen, julkinen ip-osoite)
Mikäli yllämainituille ei koe lisäarvoa, kannattaa valita perinteinen Liikkuva Netti.
4G infrassa tuo QoS priorisointi on ominaisuus. Parhaillaan sitä ovat testanneet muun muassa viranomaiset, miten he saavat ruuhkatilanteessa kapasiteettia omaan käyttöönsä hätätilanteissa. Voi olla täysin mahdollista, että kuluttujapuolellakin voi olla priorisoitua datapalvelua käytössä. Riippuu täysin siitä kenellä on oikeus noita konfauksia tehdä ja miten niitä valvotaan, jos edes valvotaan.
Tuohan se, itsekin olen kuullut jonkinlaista toista versiota jutuista, vaikka pidän tuota PeteLi:n kertomaa totuutena.Toivottavasti operaattorin puolella security:t pelaavat, koska tämä aihepiiri voi olla erittäin altis jopa väärinkäytöksille. Luottamusta ei paranna se, että Sonerallakin eri tahot puhuvat ristiin asiasta ja välillä törmätään vaikenemisen muuriin.
Näin minäkin sen ajattelen. Itse käytän mokkulaa pääasiassa, mutta luurilla lähinnä/ainoastaan lataan pelit jne.Totta kai mitä enemmän ja tiheämpään lataussyklejä on niin akkuhan siinä menettää parasta iskuaan.
Tuo ongelma on tullut huomattua useilla eri toteutustavoilla vaikka ei pitäisi olla suorituskyvystä kiinni (myös x86-raudalla).Tuo ilman Bandwidth Controllia. Jotenkin oudosti muuten toimii tuo ominaisuus. Jos laitan päälle ja latausnopeudeksi sen 50 Mbit, niin latausnopeus tippuu ~38 Mbit luokkaan.
Nyt tällä yhteydellä jos sitä pitää päällä niin nopeus on jotain alta 60 Mbit. Ei oikein kannata pitää päällä tota...Tuo ongelma on tullut huomattua useilla eri toteutustavoilla vaikka ei pitäisi olla suorituskyvystä kiinni (myös x86-raudalla).
Sonera 4G ja on tapahtunut jotain outoa kun upload noussut entisestä ~6Mb nopeudesta moninkertaiseksi itsestään.
Ainakin on yhdistyneenä samaan naapuritalon katolla olevaan tukariin, mutta olisiko siellä sitten tehty kapasiteetin lisäystä tms. vaikka entiselläänkin toimi hyvin (nopeudet ympäri vuorokauden tasaisen hyviä)?Olisiko uusi tukiasema?
Onhan tuossa aika radikaaleja muutoksia ottaen huomioon 3dB muutoksen tarkoittavan signaalin vahvuuden tuplaantumista ja toisinpäin.Ainakin on yhdistyneenä samaan naapuritalon katolla olevaan tukariin, mutta olisiko siellä sitten tehty kapasiteetin lisäystä tms. vaikka entiselläänkin toimi hyvin (nopeudet ympäri vuorokauden tasaisen hyviä)?
01.02.2017:
RSRQ: -10dB
RSRP: -71dBm
RSSI: >=-51dBm
SINR: 7dB
24.02.2017:
PCI: 459
CELL_ID: 36229643
RSRQ: -5dB
RSRP: -69dBm
RSSI: >=-51dBm
SINR: 20dB
Osaako joku sanoa onko yllä olevissa arvoissa tapahtunut muutosta parempaan?
CellMapper
SNR 7dB -> 20dB kuulostaa aika suurelta muutokselta, mutta en ole näistä 4G-jutuista kärryillä.
Toivottavasti operaattorit alkaisivat myydä 75/75-liittymiä, nopeampaa en tarvitse, enkä tule tarvitsemaan.
Toivottavasti operaattorit alkaisivat myydä 75/75-liittymiä, nopeampaa en tarvitse, enkä tule tarvitsemaan.
Minulle ihan sama, hoidetaanko se LTE-A vai G.fast-teknologioilla, asunnon sisällä hoidan sen kuitenkin niillä samoilla gigabitin porteilla ja 5GHz Wlanilla.
Joten, kysymys kuuluu mikä näissä arvoissa on pielessä ja millä todennäköisyydellä luulette että Sonera saa nämä joskus korjattua
Tasaisempi nopeus jos 4g:ssä esiintyy paljon vaihteluaOnkohan mitään perustetta hommata enää lankanettiä kodin peruskäyttöön sinkkumiehellä, kun kuitenkin voi jakaa puhelimesta noita nopeita ja ihan vakaita mobiilinettejä?
Yritin miettiä, että mihin sitä vois tarvita ehkä lankanettiä ja tuli mieleen vaan jotku verkkopelit, jotka hyötyy pienetä latenssista. Ei tuu juurikaan nykyään enää pelailtua ja lisäksi ei tuo pingikään näytä niin kohtuuttoman iso olevan noisa 4G liittymisä.
http://www.speedtest.net/result/6103587929.png
Olispa gbps upload myös. Riittää tämäkin
Soneran 1000/100Mbps kuitu, joka tulee kuituna taloon asti. Välissä Hp:n procurve-kytkin. Jos laittaa koneen suoraan kiinni päätelaitteeseen, niin nopeus nousee aivan hitusen tuosta. Ihan tyytyväinen olen ollut, ruuhka-aikoinakin Speedtest antaa aikalailla samoja tuloksia. Mitään käyttöähän tälle down-kaistalle ei ole, esim. symmetrinen 300/300mbps olisi paljon käytännöllisempi itselle. Mutta kun tästä seuraava alaspäin on 100/100, niin tällä mennään.
Viestintävirastossa ei tunnuta oikeasti ymmärtävän miten isolla maailmalla nettibisnestä viedään esim. googlen toimesta. Täällä pohjolassa asetetaan raamit niin kuin operaattorit ne haluavat.Operaattoreille pitäisi asettaa jonkinlainen velvollisuus toimittaa pyynnöstä myös symmetrinen liittymä, ellei käytettävä tekniikka (esim. ADSL) sitä erityisesti estä. Ei ole oikein nykyaikaa, että lähtevän liikenteen nopeus on kymmenesosa tulevasta tai vielä vähemmän.
Viestintävirastossa ei tunnuta oikeasti ymmärtävän miten isolla maailmalla nettibisnestä viedään esim. googlen toimesta. Täällä pohjolassa asetetaan raamit niin kuin operaattorit ne haluavat.
Hirveä vääntö oli aikanaan kun operaattorit joutuvat kiinteissä yhteyksissä toimittamaan jopa puolet myydystä kastaista myös ruuhka-aikoina. Muualla kun odotetaan tietämykseni mukaan vähintään 75% maailmanlopun partaalla, mutta ei suomessa.
En nyt ottanut kantaa nopeuksiin tai datakattoihin vaan siihen, että sitä toimitetaan mitä myydään.Meneekö vähän yli? Kannattaa katsoa hintoja ympäri maailmaa niin hinta - laatusuhde on Suomessa ihan hyvä... ¨
100/10 ja 150/10 ovat ihan yleisiä tai sitten niissä se 1TB datakatto esimerkiksi. Hinnat sitten vähän korkeampia jne...
Onko monta asuntoa? Meille Elisa tarjosi ilmaiseksi vetää kuidun kun 60 asuntoa (40+20) kahdessa kiinteistössä. Kieltäydyttiin ja haluttiin pitää kaapeli 1G runkolinjan takia, oisi käynyt giga ahtaaksi näillä asunto määrillä.http://beta.speedtest.net/result/6111370236.png
Elisan 30/3mbs FTTC yhteys Hinta 16€ ekat 6kk sitten 32,90€/kk
kuitu kuulema tulee aivan viereen mutta asumme taloyhtiössä ja mulla asukkaille ei ole halukkuutta ostaa kuitua.
Tuskin jäisi giga ahtaaksi eikä kaapelissakaan liene sitä nopeampaa runkolinjaa.Onko monta asuntoa? Meille Elisa tarjosi ilmaiseksi vetää kuidun kun 60 asuntoa (40+20) kahdessa kiinteistössä. Kieltäydyttiin ja haluttiin pitää kaapeli 1G runkolinjan takia, oisi käynyt giga ahtaaksi näillä asunto määrillä.