- Liittynyt
- 07.11.2016
- Viestejä
- 465
Minkälainen asunto ja paljonko kk-maksu? Itelle Elisan saatavuushaku ei edes näytä tuollaista
nopeusluokkaa.
Omakotitalo ja etätyöliittymä niin ei kuukausimaksuja.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Hyvää joulua!
Osallistu io-techin piparikakkutalokilpailuun 2024 Linkki osallistumisketjuun >>>
SER-huutokaupat hyväntekeväisyyteen käynnissä! Linkki huutokauppaan >>>
Minkälainen asunto ja paljonko kk-maksu? Itelle Elisan saatavuushaku ei edes näytä tuollaista
nopeusluokkaa.
Viimeisimmät mittaustulokseni SYV verkossa. Ehkäpä herättää taas alan harrastajissa mietteitä. Seuraava tavoite täytynee asettaa 500 Mbit/s tasolle, jotta haastetaso säilyy sopivana.
Tavoite on se mikä on. Huippunopeushan on vain lukema, joka kuvastaa osatekijöidensä tilaa eli mistä se nopeus muodostuu. Nämä osatekijät ovat erittäin mielenkiintoisia yksityiskohdiltaan.Ja Yhteisverkon sivullahan lukee, että verkko tukee 450Mbit/s eli taitaa tulla verkon maksiminopeus vastaan.
Tästä on opittu mm. se, että LTE Cat. 6 2CA 300Mbps ja LTE Cat.9 3CA 450 Mbps voidaan saavuttaa live-verkossa tavallisella päätelaitteella ja liittymällä.
Juuri DNA:n myyjä sai myytyä isälleni DNA 4G liittyymän TV-Hubin mukana. Nopeus: 3 Mbit/s HKI 00660 alue. Noh, tuon tiesin testaamattakin... mutta muka uusi asema lähellä. Ei siitä mitään hyötyä vaan ole, kun suunnattu jonnekkin aivan muualle. Kuuluvuus ei ole paras muutaman rakennuksen takia, mutta se ei ole tarpeeksi huono tuolle nopeudelle. Kaista loppuu vaan tukiasemasta täysin kesken.Optimissa olosuhteissa mutta jospa odotamme että verkko antaisi vähintään 10Mbps niin olisi kiva
4G yhteyden parantamisen voi aloittaa pitämällä päätelaitteensa ajan tasalla ja hommaamalla asianmukaisen liittymän(mieluummin ilman mitään rajoittimia).
256-QAM pelikortti vielä käyttämättä.Ja Yhteisverkon sivullahan lukee, että verkko tukee 450Mbit/s eli taitaa tulla verkon maksiminopeus vastaan.
Ei siinä laitteet auta kun operaattorilla on kaista tukossa. Oma 4G liittymä matelee useimmiten 3-15Mb vauhdilla.4G yhteyden parantamisen voi aloittaa pitämällä päätelaitteensa ajan tasalla ja hommaamalla asianmukaisen liittymän(mieluummin ilman mitään rajoittimia).
Kyllä se vaan aikalailla missä päin Uuttamaata tahansa on tukossa. Ei siinä auta vaikka olisi maston nokassa antennit kun kaista vaan yksinkertaisesti loppuu ruuhka-aikana. Jos muutoinkin käytetään mobiililaitteella niin siinähän käytät missä käytät, ei voida toimia niin että pitäisi olla käsi ulkona ikkunasta ruuhka-aikana, jotta saisi edes siedettävän netin.Oletko täysin varma, että johtuu tukkoisesta kaistasta ? Paljonko olet käyttänyt aikaa ja vaivaa asian todentamiseksi? Tuommoisista lukemista on todella monia mahdollisuuksia parantaa tilannetta, jos tietää mitä tekee. Paljon enemmän joutuu miettimään ja tekemään töitä miten saan nopeuden 450 Mbps tasolta 500 Mbps tasolle.
Illalla nopeus tippuu, tosin signaalikaan ei ole paras mahdollinen. Kai -90dbm/50asu pitäisi yli 15Mb saada?Oletko täysin varma, että johtuu tukkoisesta kaistasta ? Paljonko olet käyttänyt aikaa ja vaivaa asian todentamiseksi? Tuommoisista lukemista on todella monia mahdollisuuksia parantaa tilannetta, jos tietää mitä tekee. Paljon enemmän joutuu miettimään ja tekemään töitä miten saan nopeuden 450 Mbps tasolta 500 Mbps tasolle.
Sekä 4x4 MIMO ainakin yhdessä CC:ssä.256-QAM pelikortti vielä käyttämättä.
Melkein voimakkuutta tärkeämpää on laatu. Mitä ovat RSRQ ja SINR? Ne nuotittavat sen, mitä voi edes periaatteessa saada. Toki mitä heikompi signaali, sitä herkempi yhteys on signaalin häiriöille.Illalla nopeus tippuu, tosin signaalikaan ei ole paras mahdollinen. Kai -90dbm/50asu pitäisi yli 15Mb saada?
Ei tietoa, kun puhelin ei niitä näytä. Nyt eri sijainnissa -100/35 asu ja tulee täydet 50/25Mb. Kaista ei taida operaattorilla riittää?Sekä 4x4 MIMO ainakin yhdessä CC:ssä.
Melkein voimakkuutta tärkeämpää on laatu. Mitä ovat RSRQ ja SINR? Ne nuotittavat sen, mitä voi edes periaatteessa saada. Toki mitä heikompi signaali, sitä herkempi yhteys on signaalin häiriöille.
Edit. Tai muotoilenpa vähän uudelleen; onkohan tuo Telian 100M liittymä sellainen että ei mene yhtään 100 yli?
Minulla on tällä hetkellä nopein 300 Mbps liittymä ja tietenkin mietin että maksanko turhasta.Telian 100M liittymä on vain nimellisesti 100M liittymä, kyllä sillä pääsee ainakin 150Mbps nopeuksiin. Itsekin kerroit että aamulla tuli 120Mbps, eli vastasit jo omaan kysymykseesi.
Ei nyt kovin merkittävää asutusta, kun kilometrien päässä lähimmästä taajamasta sekä tukiasema että oma sijainti, mutta sen verran kuitenkin, että nopeudet riippuvat selvästi vuorokaudenajasta.SINR lukemasta arvaan, että onko siinä huomattavan paljon asutusta lähistöllä ? Toisaalta onhan tuo SINR-lukema muutakin kuin pelkkä päätelaitteen indikaatio. Se on hyvin keskeinen tekijä kanavan estimoinnissa (CQI ja MCS), jonka perusteella eNB päättää käytettävän modulaation eli vaikuttaa saavutettavaan nopeuteen olennaisesti.
Telian 100M liittymä on vain nimellisesti 100M liittymä, kyllä sillä pääsee ainakin 150Mbps nopeuksiin. Itsekin kerroit että aamulla tuli 120Mbps, eli vastasit jo omaan kysymykseesi.
Sitä en tiedä onko siinä rajoitinta edes 150M kohdalla, ainakin Soneran vanhoilla 150M liittymillä pääsi 300Mbps nopeuksiin. Onko täällä kukaan tsekannut Network Signal Gurulla millä nopeudella esim. Telian 100M liittymät kättelevät?
Harmi, kun itselläkin on eräässä maalla sijaitsevassa paikassa (mistä laittanut nuita Speedtest tuloksia) 6,5 km päässä oleva tukiasema, missä 800 MHz + 1800 MHz ja suora näköyhteys, mutta se on toteutettu vanhanaikaisesti niin, että siinä on vain yksi läheiseen taajamaan suunnattu 1800 MHz solu. Tuon 1800 MHz osalta antenni jotenkin tiltattu ilmeisesti niin, että useamman kilometrin päästä täysin mahdoton saada yhteyttä siihen, vaikka on suora näköyhteys. Sen sijaan saa yhdistettyä 10 km päässä olevaan 800 MHz + 1800 MHz tukiasemaan, mutta lähetysnopeudet jäävät tällöin alle 1 Mbps. Sen verran metsää edessä. Lokakuussa olisi tulossa 7,5 km päässä olevaan tukiasemaan päivitys (oletus 1800 MHz). Siihen taas ei ole näköyhteyttä.Elisa 4G super mljk, menee DL rajoitinta vasten 10@800+20@1800 CA, oikeastaan 90% ajasta. Uppi kärsii johtuen 1800MHz signaalin kohtaamista esteistä, kun matkaa tukiasemaan on 6km. Esteen voisi kiertää sijoittamalla antenni ylös, mutta ei ole vielä huvittanut alkaa rakentelemaan mastoja, kun niitä ei sillä tavalla ole olemassa. Samoin jos saisi 800 pysymään PC:nä, niin ei olisi tuota heikentymää lähetysnopeudessa.
Ihmettelin monttu auki, kun veli selitti hommanneensa kotiinsa jonkun DNA:n 4G netsin vanhan Elisan DSL-yhteyden tilaan ja kun hän väitti, ettei uuden DNA:n nettiliittymän kanssa tule enää sähköpostiosoitetta tai sähköpostitunnuksia, vaan ne pitää itte hommata erikseen, esim gmail tai vastaava... voiko olla tosi? Kävin läpi tilauskuitit ja muut, eikä siellä kyllä mitään tunnareita näkyny. Eikö tuossa DNA:ssa siis ole edes webmailia käytössä?
Justiin ottaa pattiin nämä nerot, jotka korvaa täysin toimivan ja varmemman systeemin jollain himmeellä langattomalla ratkaisulla, kun 'se oli niin halpa'. Sitten todellisuudessa ei toimi (siellä talossa langattomat toimii jokseenkin huonosti, kännykän kuuluvuuskin vaihtelee hyvästä olemattomaan) ja joutuu kumminkin kaivaan kuvetta tai näkemään lisävaivaa... tai siis sälyttämään toiselle sen lisävaivan, kun ei itte tajua mistään mitään. No suku on pahin.
Omalla kohdalla 4G pelannut kans mahtavasti. Elisa täällä nykysin on ruuhkautunut ehkä 20-50Mbps sais iltaisin 4G+ verkossa. Siksi minulla onkin Telia joka toimii riittävillä nopeuksilla ihan sama mihin aikaan testaa (+150Mbps ilman antenniakin oli). Nyt antennin laitoin kiinni antenni vielä kämpän sisällä ja silti ihan ok nopeudet. Testailla meneekö +300Mbps rikki kohan saan antennin pihalle ja suunniteltua mistä antennin piuhat sisälle.Taidan olla niitä harvoja joilla 4g nopeus on pysynyt kiitettävissä lukemissa siitä asti kun se tänne tuli v.2012. Ei ole mitään ruuhkia ollut koskaan, koko ajan tulee yli 50Mbps. Eikä tänne saa edes valokuitua. Taitaa valtaosa käytellä adsl, tai kaapelia, kun noi LTE verkot näyttää olevan melkoisen ruuhkattomia täälläpäin.
Miksi ihmeessä joku enää käyttäisi operaattoreiden kytkysähköposteja? Ennen Hotmailin ja Gmailin aikakautta tuon vielä ymmärsi (lue: 90-luvulla) mutta onhan Gmail tai edes joku poropietari-iCloud mail parempi.
Missä tasoissa sinulla pyörii SINR ja RSRQ ?