Neste My Diesel ja muut scifi-dieselit

Viestiketju alueella 'Autot ja liikenne' , aloittaja iGmole, 06.06.2018.

Tagit:
 1. iGmole

  iGmole

  Viestejä:
  98
  Rekisteröitynyt:
  17.07.2017
  Autoni on i30 1.6CRDi 85kW vm. 2011 ja olen nyt pari kertaa peräkkäin tankannut täyteen tuota Nesteen kummajaisdieseliä. Voisin vaikka vannoa, että sillä on moottorin käyntiin havaittava vaikutus: käyttökelpoinen (värinätön) kierrosalue alkaa alempana ja halpisdieselin käyntiäänet kovissa kiihdytyksissä muuttuivat "tummemmiksi", ts. dieselille tavalliset nakut hävisivät ja jäljellä on vain pieni murina. Myös moottorin sammutus tapahtuu sivistyneemmin.

  Onko tämä nyt vain placebo-vaikutusta vai onko muilla samanlaisia havaintoja? Voiko se ylivertaisen korkea setaaniluku 80+ vaikuttaa tällä tavalla? Vai onko moottorini hajoamispisteessä eikä siksi toimi normaalidieselillä oikein?

  Anyway, minulla on erittäin laadukas kannettava äänityslaitteisto ja olen ajatellut tehdä moottorin käyntiääneen liittyviä äänitteitä normaalidieselillä ja my dieselillä sekä konetilasta, että matkustamossa. Niitä odotellessa, kertokaas omat "perstuntumanne" tuosta tavarasta!
   
  Poppamies tykkää tästä.
 2. 3AHG

  3AHG

  Viestejä:
  93
  Rekisteröitynyt:
  27.01.2017
  KYllä aikanaan itsekin huomasin perstuntuman kun dieseli autolla ajelin. Mutta en tiedä oliko se sitä placeboa vai totta... olisi mielenkiintoista nähdä tekemäsi äänitestin tulokset !
   
 3. Poppamies

  Poppamies Que pasa, ese?

  Viestejä:
  487
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Käyntiääni pehmeni vähän ja hajuongelmat poistui jopa kylmäkäynnistyksessä. Mulla on poistettu dpf niin antaa käryjä kylmänä aika hyvin, tuo leikkasi ne melkein täysin pois.
   
 4. j7u

  j7u

  Viestejä:
  97
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  MyDieselin setaaniluku taitaa olla siellä luokkaa 80 kun normidisut noin 50 pinnassa, eli pitäsihän sen palaa huomattavasti paremmin.

  >Suuri setaaniluku tarkoittaa, että polttoaine syttyy moottorissa nopeasti palotilaan ruiskuttamisen jälkeen. Jos setaaniluku on pieni, polttoaine syttyy hitaasti. Liian pieni setaaniluku kuormittaa moottoria ja aiheuttaa ylimääräisiä päästöjä.
   
 5. Poppamies

  Poppamies Que pasa, ese?

  Viestejä:
  487
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Eikös se nakutus vähene tuon saman takia?
   
 6. j7u

  j7u

  Viestejä:
  97
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Toki, mitä herkemmin ja paremmin syttyy sen vähemmän nakuttaa, ja kyllä (ainakin minun) dieselkone käy tuolla paljon pehmeämmin.
   
 7. Vesar

  Vesar

  Viestejä:
  12
  Rekisteröitynyt:
  11.09.2017
  Oliko kulutukseen minkäänlaista vaikutusta? Täytyypä testimielessä ajaa pari tankillista ko. dieselillä..
   
 8. iGmole

  iGmole

  Viestejä:
  98
  Rekisteröitynyt:
  17.07.2017
  Todella harmi, että tämä idea tuli vasta tässä vaiheessa. Normidieselillä olisi voinut ensin tehdä nuo äänitteet. Nyt joutuu tässä ajelemaan tuhannen kilsaa, että saapi taas pelkkää normaalidieseliä vehkeen täyteen.

  No, hoitelen hommaa kesän mittaan.

  Mukavaa arkipäivän tiedettä, pitääpä oikein dokumentoida mikrofonien paikat ja äänittimen asetukset toistettavuuden varmistamiseksi.
   
  Poppamies tykkää tästä.
 9. j7u

  j7u

  Viestejä:
  97
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Meikäläisellä se kaasupoljin on hieman Markku Alen tyyppinen: se on joko päällä (täysillä) tai pois joten en niin kauheasti noita kulutuksia ole seurannut :D
   
  Fozyzy tykkää tästä.
 10. iGmole

  iGmole

  Viestejä:
  98
  Rekisteröitynyt:
  17.07.2017
  En ole tankilta mitannut kuin normidieselillä nastarenkain edestakas Hki-Ylläs-Hki -reissun, silloin keskikulutus 99,9% maantieajossa oli 4,6l/100km. Sen jälkeen on tullut vaan vaihtelevaa kaupunki/taajama/kehätieporhellusta, ettei oikein mitään vertailukelpoista mittausta ole. Enemmänhän tuo maksaa ihan rutkastikin, että rahankulutus saattaa vaikka vähän noustakin :D
   
 11. Tukkeuma

  Tukkeuma

  Viestejä:
  603
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2017
  Mittaustuloksia odotellessa :geek: Jos tuo diesel todella pienentää hiilijalanjälkeä 90%, niin tästähän pitäisi saada tuntuva alennus ajoneuvon päästöveroon. Sen sijaan meillä suomessa ekologisesta vaihtoehdosta rangaistaan kovemman hinnan muodossa.
   
  Viimeksi muokattu: 06.06.2018
  3AHG ja herttakurko tykkäävät tästä.
 12. 3AHG

  3AHG

  Viestejä:
  93
  Rekisteröitynyt:
  27.01.2017
  Ah, tää olikin joku ihan uus diesel juttu... tarkoitin siis että joskus kokeillut sitä Nesteen PROdieseliä.... tää myDiesel on uus juttu :btooth:
  Onhan näitä, st1 myy SmartDieseliä, tosin ei lupaa sen olevan mitenkään tavallista parempaa :rolleyes:
   
 13. Poppamies

  Poppamies Que pasa, ese?

  Viestejä:
  487
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tästä oli jossain keskustelua ja kylmäkäynnistyksessä pitäisi olla suurin ero kulutuksessa. Sitten perus maantieajo lämpimällä koneella melkein sama. Olikohan VAG arena puolella.
   
 14. rapukala

  rapukala Official Ässrock advocate R♿T #46 Köyhä

  Viestejä:
  533
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Ainakin Pro Dieseliä verotetaan tuntuvasti vähemmän perus kieseliin verrattuna. Mikäli verotus olisi sama niin tuskin prö kieseliä olisi olemassa.
   
 15. Zerrod

  Zerrod

  Viestejä:
  982
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Mielenkiintoista ois kokeilla tolla omalla tojotalla mutta en viitti etelään lähtä tankkaamaan, joskohan tuota joskus sais oulunki korkeudella.
   
 16. Enig

  Enig

  Viestejä:
  343
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Viridieselistä josta lähes kaikki saastelaitteet poistettu pakokaasu muuttuu lähes inhimillisen tuoksuiseksi. Konetilasta moottorin vierestä samasta paikasta tallensin ääninäytteen tavallisella dieselillä ja tuolla, niin tallenteella ääni muuttui hieman erilaiseksi. Sitä en osaa sanoa pienenikö käyntiääni. Kulutuksessa tai tehoissa en ole huomannut eroa. Harmi että on jonkinverran kalliimpaa, muuten tankkaisin aina.
   
  Poppamies ja iGmole tykkäävät tästä.
 17. Corex

  Corex Tukijäsen

  Viestejä:
  710
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Silloin tällöin kun pääkaupunkiseudulla poikkean työn merkeissä, niin tankkaan Nesteen MyDieseliä sieltä lentokentän läheltä testimielessä. Joka kerta fanaattisessa kirjanpidossani olen havainnut keskikulutuksen on tippuvan selvästi. Siinä puolen litran molemmin puolin...tosin keskikulutuskin on siinä 10l joten suhteellisesti tiputus ei ole mikään dramaattinen ;) ProDieselistä ei oikein osaa sanoa. Tuntuu menevän hajonnan piikkiin. Pitäisikin kaivaa tilastotieteen muistiinpanot naftaliinista ja ajaa luvut läpi. Pitäisi olla MyDieselin suhteen vielä enemmän dataa että voisi sanoa tilastollisesti merkittäväksi tulokseksi vaikka perstuntuma väittää jo näin.

  VAG-maailmahan testasi jollakin tasolla ProDieseliä ja ST1:n versiota. TM testasi Nesteen ja St1:n tehodieselit – melko nolo tulos (vähemmän yllättäen testiautotkin oli volkkareita, näin Dieselgaten jälkeisessä maailmassa melko ironista :vihellys: )

  Nesteen dieselille oli jotain katetta mutta ST1 tuote oli aika heikko esitys. Jälkimmäisessä on vain setaanilukua nostettu lisäaineistuksella. MyDiesel on aika uusi tuote joten siitä ei taida olla mitään kummempaa testiä olemassa.
   
 18. Kvarkki

  Kvarkki

  Viestejä:
  1 223
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Paljonko tuossa on hintaeroa tavalliseen versioon nähden?
   
 19. iGmole

  iGmole

  Viestejä:
  98
  Rekisteröitynyt:
  17.07.2017
  Kyllä sitä ihan tuntuvasti on - oliskohan ollut prodieseliin nähden viimeksi about 10 senttiä litralta.
   
 20. Time39

  Time39

  Viestejä:
  45
  Rekisteröitynyt:
  17.07.2017
  Hintaero taitaa olla jotain luokkaa ~10snt/

  Itse olen ajanut 16kk eli koko nykyisen auton omistushistorian ajan Nesteen Pro Dieselillä kun tuo vain sattuu olemaan lähin asema ja muuta sielä ei ole tarjollakaan sekä hinta yleensä normiin verrattuna ollut tuolla asemalla lähes sama ja välillä jopa halvempi.

  Viikonlopun aikana voisin itsekkin laittaa kokeilumielessä tuota My Dieseliä tankin täyteen ja katsoa näkyykö kulutuksessa mitään eroa.
  Minulla on kuitenkin koko 16kk/40tkm ajalta ohjelmalla laskettu auton oikea kulutus niin voisi muutamalla tankkauksella saada jo jotain vertailukohtaa kulutukseen.
   
  Mechanical Man tykkää tästä.
 21. Tukkeuma

  Tukkeuma

  Viestejä:
  603
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2017
  Missä ylipäänsä luvataan että tuota My Dieseliä kuluisi vähemmän kuin normaalia dieseliä? Ei ainakaan tuossa mainostekstissä mitä itse olen lukenut, luvata mitään sellaista. Innovaatio on valmistustekniikassa jonka kautta ne päästöt pienenevät.
   
  iGmole tykkää tästä.
 22. iGmole

  iGmole

  Viestejä:
  98
  Rekisteröitynyt:
  17.07.2017
  Näinpä juuri. Henkilökohtaisesti olen kiinnostunut tuosta moottorin (mukamas) paremman toiminnan vahvistamisesta, siis perstuntumaharhan poissulusta käytössäni olevin keinoin. Ei tuo kulutus niin justiinsa, huihai tuntuu menevän melko pienellä enivei.
   
 23. Manakuski

  Manakuski

  Viestejä:
  478
  Rekisteröitynyt:
  12.10.2017
  Jaha, tuota ei uuteen bemariin laitetakkaan. Siinä kun on aika kova kielto biodieselille. Teboililta "huonoa" dieseliä tankkiin ja hyvin kulukee, pääsee helposti 5.4-litran keskikulutukseen sekalaisessa ajossa (ecomoodit päällä, ilman ecoja 6.3-litraa sataselle), josta suurin osa kaupunkia. Kyseessä siis G30 520d xDrive ja taksi. Ja kaasu pohjassaki lähtee niinkuin 190hp/400nm sopii olettaa (tosin tuntuu, että kone tuottaa enemmän, liekkö renkailta lukemat niinkuin BMW joskus ennen on ilmoittanut).

  Käyntiääni tosin on ruma ryskytys niinkuin kaikissa bemarin 4-sylinterisissä dieseleissä, mutta eipähän juuri kuulu sisälle.

  Eli taidetaampa pysyä teboilin dieselissä, ei noita biodieseleitä uskalla kokeilla, kun kerta valmistaja on selvästi kieltänyt biodieselit, lukee ihan tankinkorkissa asti.

  En myöskään menisi kokeilemaan millään ihan uudella dieselillä, mistä irrotetaan reippaasti tehoa ja vääntöä korkeilla ruiskutuspaineilla jne. Vanhemmilla varmaankaan ei ongelmaa.

  Tosin eipä tuota täällä Oulussa saakkaan. Heh.
   
  Viimeksi muokattu: 09.06.2018
 24. Poppamies

  Poppamies Que pasa, ese?

  Viestejä:
  487
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Pysyttelet teboilin dieselissä ettei tarvitse ostaa mydieseliä mitä ei edes saa Oulusta. Ok.
   
 25. Pakana

  Pakana

  Viestejä:
  1 065
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Käyttöohjekirjassa lukee ne tarkat standardit mitä dieseleitä tankkiin saa laittaa, yleensä nuo kaupalliset dieselit täyttävät normit.

  Termillä "biodiesel" voidaan myydä vaikka rypsiöljyä, joka ei sellaisenaan sovellu moderniin dieseliin, ja näiden takia siellä on niitä varoituksia, jossain vanhassa mannelavetissa ne toimii ihan hyvin.
   
 26. Walla

  Walla //TODO: Add Title

  Viestejä:
  1 026
  Rekisteröitynyt:
  11.11.2016
  Pyydä puoliso/kaveria tankkaamaan muutaman kerran ilman, että kertoo sinulle kumpaa tankissa on. Siitähän tuota voi sitten koittaa päätellä, että huomaatko eron vielä vai oliko plaseboa.
   
 27. Manakuski

  Manakuski

  Viestejä:
  478
  Rekisteröitynyt:
  12.10.2017
  Nojoo ei oo ku teboilin korttikin :D
   
 28. jkeskir

  jkeskir

  Viestejä:
  571
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Tiivisteet kärsivät ns. ensimmäisen sukupolven biodiselin metanoli jäämien takia. Nämä ns. FAME (FatAcid Methyl Ester) dieselit esteröitiin metanolilla normaalista rypsiöljystä. Toisen polven biodieselit ovat vetykäsiteltyjä rasvahappoja, joiden tuotantoprosessissa ei ole käytetty metanolia tai NaOH.
   
  Marius, Ormu ja Poppamies tykkäävät tästä.
 29. Tukkeuma

  Tukkeuma

  Viestejä:
  603
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2017
  Onko MY diesel edes teknisesti ottaen biodiesel kun se tehdään jätteestä? Biodiesel kun tarkoittaa uusiutuvista lähteistä valmistettua.
   
 30. jkeskir

  jkeskir

  Viestejä:
  571
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Ekologisempaa on tehdä biomassajätteistä kuin neitseellisestä biomassasta. Ja lähde on edelleen Biopohjainen.
   
 31. Ormu

  Ormu

  Viestejä:
  1 164
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kukin kutsuu tyylillään, mutta termillä "biodiesel" tarkoitetaan varsinkin jenkeissä usein pelkästään rasvahapoista metyyliesteröintireaktiolla tuotettuja polttoaineita (=FAME) eli "perinteisiä biodieseleitä". Neste MY ei ole tällainen.


  Neste MY tehdään jätteistä, jotka suurimmaksi osaksi lienevät peräisin eloperäisistä (uusiutuvista) materiaaleista.
   
  Viimeksi muokattu: 09.06.2018
 32. tynkel

  tynkel

  Viestejä:
  28
  Rekisteröitynyt:
  18.04.2017
  Poppamies tykkää tästä.
 33. Poppamies

  Poppamies Que pasa, ese?

  Viestejä:
  487
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  "Neste MY uuusiutuvan dieselin käyttö ei lisää huoltotoimien tarvetta. Muiden biopolttoaineiden käyttö voi tihentää esimerkiksi öljynvaihtoväliä."

  "Suorituskyvyltään ja ominaisuuksiltaan Neste MY vastaa parhaita markkinoilla olevia fossiilisia dieseleitä, joten se sopii kaikkiin nykyisiin dieselautoihin."
   
 34. Time39

  Time39

  Viestejä:
  45
  Rekisteröitynyt:
  17.07.2017
  Oman auton tankki on nyt isketty täyteen "biopaskaa" placeboa tai ei niin käynti tuntuisi olevan hiljaisempi ja varsinkin pakokaasujen haju muuttui täysin.
  Pakokaasussa ei ole enää oikein mitään dieselin katkua vaan haisee ns. "neutraalilta"
  Itse polttoainekin haisee tankatessa ihan erilaiselta verrattuna normi dieseliin.
  Kulutuksessa en odota kyllä mitään muutosta.
  Autona on Jaguar XF 3.0d.
   
 35. Pakana

  Pakana

  Viestejä:
  1 065
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Tulipa mieleen, että jos on jokin tappiin asti ruuvattu dieseli, niin tuolla aineellahan sen voisi saada savumittauksestakin läpi.
   
 36. Enig

  Enig

  Viestejä:
  343
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Joo viime savutusmittauksessa oli omassa euro4 dieselissä tuota tankissa, niin mittaaja sanoi että menisi euro5 rajoistakin arvot läpi. Ja dpf siis poistettu ynnä muut ohjelmoinnit autossa. No, on ennen mydieseliäkin mennyt savutuksista helposti läpi mutta sillä tuota lähinnä tankkaan katsastukseen ettei hajusta heti huomaa että dpf poistettu.
   
 37. Reiska-Setä

  Reiska-Setä

  Viestejä:
  156
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Meillä tätä My dieseliä lyödään traktorin tankkiin ensitankkaus aineena. Käyntiääni on kyllä pehmeämpi tällä kuin tavallisella dieselillä eikä pakokaasut haise oikeastaan miltään.
   
 38. co1

  co1

  Viestejä:
  16
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Näkyykö jossain seurannassa prodiesel ja/tai mydiesel päivän hintoja?
   
 39. TeknoR

  TeknoR

  Viestejä:
  817
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  tankille -android appissa on ainakin
   
  co1 tykkää tästä.
 40. kempula

  kempula

  Viestejä:
  40
  Rekisteröitynyt:
  08.10.2017
  Shellin powered by gtl diesel on sitten samaa kuin st1 diesel plus ja abc smart diesel.
   
 41. Antti Alien

  Antti Alien

  Viestejä:
  1 021
  Rekisteröitynyt:
  05.11.2016
  Hyvin on kyllä piilotettu tankkauspaikat. Helsingissä käydessäni tankkasin tankillisen, ja GPS:n kanssa sai mennä Konalan Hesburgerin pihaan, josta löytyi pieni kylmäasema. Ja se oli eniten matkanvarrella Tampereelle. Pirkkalassa piti muka olla myös Neste, jolta tätä ihmeainetta löytyisi, mutta en löytänyt koko asemaa. Pelkästään raskaalle kalustolle pyhitetty pumppu oli jossain parkkipaikalla.

  Luulisi, että uutuutta kannattaisi laittaa eniten asiakkaita kerääville asemille, mutta ei kai sitten. :confused:
   
 42. Tellervo

  Tellervo

  Viestejä:
  982
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Luultavasti sitä laitetaan sellaisille asemille, joille on helppo perustaa ylimääräiset säiliöt ja pistoolit kyseiselle laadulle.
   
 43. Antti Alien

  Antti Alien

  Viestejä:
  1 021
  Rekisteröitynyt:
  05.11.2016
  Monelta Nesteeltä löytyy jo nyt Futura ja Pro Diesel, eikö olisi helpointa korvata toinen tuolla uudella. Konalassakin oli kolme eri diesel-pistoolia rivissä.
   
 44. Tellervo

  Tellervo

  Viestejä:
  982
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Noinhan se kannattaisi tehdä. Ehkä MyDieseliä halutaan myydä erityisesti jollekin tietylle Nesteen profiloimalle asiakasryhmälle.

  Toisaalta riittäisikö mydieselin tuotantokapasiteetti, jos sen myynti keskitettäisiin suurivolyymisille asemille?
   
 45. Walla

  Walla //TODO: Add Title

  Viestejä:
  1 026
  Rekisteröitynyt:
  11.11.2016
  Onkos näistä Scifi-dieseleistä ollut missään testejä muiden ominaisuuksien kuin kulutuksen suhteen? Se on kai moneen kertaan laskettu, olisi ihan kiva nähdä dataa niistä muista ominaisuuksista, sekä Nesteen että esim. ST1:n/ABC:n kovilla lupauksilla varustetuista dieseleistä. Nyt on näkynyt lähinnä tämän suhteen yhtiöiden omia lupauksia, essombaaria ja "korvakuulolta kuulostaa pehmeämmältä" tason analyysia.

  Kulutustestejähän noista on ollut, mutta niissä tulokset nyt on lähinnä ollut, että ST1:n tavaraa kuluu enemmän kuin perusdieseliä, ja Nesteen vähän vähemmän, mutta ei tarpeeksi kompensoimaan hintaeroa, jos muita ominaisuuseroja ei huomioida.


  Helpointa ehkä, mutta luultavasti ei järkevää markkinataloudellisesti. Halpa perusdiesel on pakko olla, jos ei haluta menettää merkittävää osaa asiakaskunnasta (litrahintaa katsovat). Ominaisuuksia vertaileville taas Pro riittää nykyisessä kilpailutilanteessa, ja näisät osa menetettäisiin pelkän My:n kanssa hintaeron vuoksi.
   
 46. co1

  co1

  Viestejä:
  16
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Ajelen Myyllä. Toiveena lähinnä puhtaampi palaminen, moottorissa sekä Webastossa.
   
 47. Mechanical Man

  Mechanical Man

  Viestejä:
  1 149
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Linnakallio nesteellä on Pirkkalassa my dieseliä. Siihen on helppo ajaa, mutta helppo ajaa ohikin jos ei aja "kehä" tietä Nokialta Tampereelle päin.

  Siinä on vieressä myös truck, josta saa mm adblueta tankattua.
   
 48. lusmux

  lusmux

  Viestejä:
  179
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Aika paljon Mydieseliä käyttää, tai ainakin niin sanovat, raskas kalusto. Lentokentällä oli dieselsäiliö vaihtunut mydieseliin ja jotkut roska-autot mainostaa kulkevansa jätteellä.
   
 49. Walla

  Walla //TODO: Add Title

  Viestejä:
  1 026
  Rekisteröitynyt:
  11.11.2016
  DB Schenkerhän mainostaa kanssa, että Helsingin ja Turun jakelu kuljee MyDieselillä. Kyllähän tuo monelle firmalle on varmasti hyvää viherpropa.... yhteiskuntavastuuta.
   
 50. Antti Alien

  Antti Alien

  Viestejä:
  1 021
  Rekisteröitynyt:
  05.11.2016
  Nyt tutkailin karttaa tarkemmin ja Google Maps näköjään ohjasi yhden liittymän verran ohi. Se ei tunne Linnakallion Nesteen osoitetta Autokeskuksentie lainkaan, eikä myöskään Linnakallion Nestettä, vaan tarjosi haulla "neste pirkkala" seuraavan liittymän takaa löytyvän Neste Truck Pirkkalan, joka on eri asema kuin Neste Truck Pirkkala Linnakallio :grumpy:
   
  Mechanical Man tykkää tästä.