Munakas

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Juzka
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
30.01.2022
Viestejä
3
Mitä mieltä olette munakkaista? Hyvää vaiko pahaa?

Millaisia täytteitä tykkäätte siihen laittaa ja onko joitakin tärkeitä tippejä munakkaan tekoon/valmistamiseen?
 
Itse tykkään, tulee tehtyä useimmiten aamiaiseksi viikonloppuna jos tarvitsee vähän tanakampaa brunssia. Sitten kyytipojaksi jotain lihantapaista, nakkia/makkaraa, pekonia, lihapullaa tms ja vähän salaattikasviksia.

Aamiaismunakkaat teen pääsääntöisesti ilman täytteitä, ihan vaan maustettuna suolalla, pippurilla, paprikajauheella ja currylla. Ruuaksi jos väkerrän niin leivän päällä käyttämäni leikkelekinkku (ylikypsä saunapalvi) ja vähän juustoa sekä pieneksi pilkottua paprikaa on ollut aika pätevä kombo täytteeksi.

En tiedä miten erikoisia vinkkejä mulla on valmistukseen, mutta sellainen on vakiintunut tavaksi että pikku tilkka kylmää vettä munien joukkoon, sitten nopea vatkaus käsivatkaimella ja "taikinan" kun kaataa pannulle niin jatkuvasti kaapii sitä pohjasta irti niin kiinteytyy tasaisesti, jatkaa niin kauan että menee sen verran kiinteäksi, että pysyy muodossaan pannulla, muotoilee pyöreäksi, sen jälkeen pienen hetken antaa olla pannulla kiinteytymässä, täyttö ja taitto, eikä muuta ku syömään.
 
Munakas on siitä kiva, että täytteeksi voi laittaa mitä tahansa sellaista mitä itse tykkää syödä. Toisaalta on ihan hyvää ilman täytteitäkin ja toimii sellaisenaan mm. ruisleivän päällä (tai ilman ruisleipää). Suunnitelmissa ollut kokeilla munakasta ndujalla höystettynä ja kaveriksi jotain vähän keveämpää / makeampaa tasaamaan ndujan suolaisuutta.

Mulla on aika yksinkertainen valmistusteknikka: kolme munaa lasiin, sekoitus haarukalla, mausteet sekaan, uusi sekoitus ja sörsseli pannulle. Hieman pannun pyörittelyä jotta asettuu pannulle tasaisesti. Siitäpä se sitten muotoutuu.
 
On munakkaita ja munakkaita, tässä kuitenkin se oikeasuhteinen helppo rollsroyceohje:

3 munaa, 3rkl kuohukermaa, suolaa, valkopippuri, mustapippuri ja haarukalla sekaisin, ei mitää vaahdotuksia vispilöillä tai koneilla.

Pannusta niin paljon irti ku lähtee, mielellään nonstick tai sitten oikeasti poltettu hiili/valupannu. Voinokare pannulle ja heti perään sörsseli, haarukkamallisella lastalla sekoittelee suht aggressiivisesti sörsselin kuohkeaksi kunnes melkeen hyytynyt, sit heiluttelee pannua laidoilta laidoille jottai kerääntyy jälleen yhtenäiseksi munakkaaksi.
Jos haluaa ni täytteet ja kääntää toisen laidan toisen päälle ns taskuksi.

Tähän operaatioon sörsseli pannulle, munakas valmis pitäisi mennä aikaa noin 40-50sek

Tää ei oo mitää leikkimistä vaan oikeeta raivotekemistä. Älkää kusko niitä munakkaita liian kypsäksi, munakas on myös munakas eikä mikää paistettu kananmuna.
 
Hyviä ohjeita! Tässä video kahdesta eri tyylisestä munakkaasta:
 
Tämä video sopisi hyvin myös pinnoitetut pannut ketjuun työvälineiden osalta :)

Oli hyvä video, pitääkin kokeilla tuota klassista ranskalaista omelettia.
 
Viime kerralla revin ihan tavallisista Snellmanin meetvurstiviipaleista (2 kpl) ja Lidlin Port Salut juustosta paloja mausteeksi. Munakasta ei tosiaan kannata ottaa liian vakavasti, mutta mieluummin itse tosiaan maustaisin selkeillä sattumilla eikä millään maustejauheilla. Eikä sattumiakaan liikaa niin että itse munakaskin vielä pääsee loistamaan. Suosin selkeitä makuja ja niin että kaikille makuvivahteille jää tilaa.
 
Yleensä keitän kananmunat jos haluaa lisukkeeksi leivän päälle.

Pilkottuja tomaatteja ja sipulia, sitten pussi nuudeleita ja kananmunat siihen joukkoon ja vatkaa pannulla sekasin. Suosikki pikaruoka jos tuota nyt munakkaaksi voi kutsua.
 
Olisikohan ollut teräspaistinpannut-ketjussa joku viikko sitten palstalaisen kuvaama video munakkaasta rosteripannulla. Ei pannun valinnasta tässä sen enempää, mutta se munakasohje oli kyllä hyvä videolla ja meni välittömästi omalle suosikkilistalle. Jos joku osaa sen tänne kaivaa niin sopisi aihepiiriin hyvin.

Edit: Tässä video
 

Statistiikka

Viestiketjuista
276 931
Viestejä
4 767 548
Jäsenet
77 548
Uusin jäsen
muuli123

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom