Morrowind

Viestiketju alueella 'Pelit, PC-pelaaminen ja pelikonsolit' , aloittaja temexi, 03.08.2018.

 1. temexi

  temexi

  Viestejä:
  97
  Rekisteröitynyt:
  05.06.2018
  Laitetaas nyt tännekkin ketju pystyyn Morrowindista.

  Tamriel Rebuilt - 1807 Release | Tamriel Rebuilt

  Tamriel Rebuilt, pelimaailman pisimpään (17 vuotta) jatkunut modi sai taas uuden julkaisun. Kyseessä ihan pätevä julkaisu, n. 60 questia, ja Old Ebonheart alue on saatu valmiiksi. Mitä nyt Thieves Guildia ja Fighter Guildia kokeilin niin varsinkin Thieves Guildissa näkee että taso on paljon korkeammalla kuin alkuperäisessä.

  Yli puolet on jo valmista, lännestä puuttuu questit ja npc:t, ja etelässä ollaan vielä maan muokkauksessa. Mutta jos alkuperäinen Morrowind (Vvardenfell) kartta oli melkein Skyrimin kokoinen, niin kartta tällä hetkellä on jo todella massiivinen.

  [​IMG]

  Kuvia tämänhetkisestä asennuksesta:

  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 05.08.2018
  Xiyng, JRantajoki, Randomizer ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 2. temexi

  temexi

  Viestejä:
  97
  Rekisteröitynyt:
  05.06.2018
  [​IMG]

  Morrowindin mittakaava nykyään, kaikki kuvassa olevat rakennukset, laivat, tornit, viemärinkannet on käytettävissä ja tutkittavissa. Ja eihän se ole kuin kärpäsenpaska kartalla.

  [​IMG]
   
 3. Sadness

  Sadness

  Viestejä:
  1 849
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Eikös tästä ollut ketju olemassa tai ainakin joku morrowind ketju muistaakseni oli.
   
 4. temexi

  temexi

  Viestejä:
  97
  Rekisteröitynyt:
  05.06.2018
  Ei ainakaan haku löytänyt otsikoita, muistat varmaan mur.. öhm vanhan foorumin ketjun.
   
 5. Raatokalle

  Raatokalle

  Viestejä:
  116
  Rekisteröitynyt:
  02.02.2017
  Pienen hetken hiki nousi otsalle. Heti palasi mieleen ne ajat lapsuudesta, kun tuhlasin monia tunteja ihan vain pelimaailman tutkimiseen. Itse peliä en koskaan saanut läpäistyä. Tuo pelimaailman koko on suorastaan järisyttävä, tuskin saisin tutkittua edes puolia tuosta.

  Mites, onko sitä taistelumekaniikkaa muutettu? Taipuuko pelimoottori, tai pystytäänkö sitä edes muokkaamaan koska sehän on statsipainotteinen.
   
 6. temexi

  temexi

  Viestejä:
  97
  Rekisteröitynyt:
  05.06.2018
  Sama taistelumekaniikka vielä, eli hyvin statsi- ja rng-painotteinen. Taistelumekaniikkaa pystytään vasta sitten muokkaamaan kun OpenMW on julkaistu, mikä muuten on ollut kehityksessä myös melkein yhtä kauan, ja minkä 1.0 julkaisu pitäisi olla niinkin pian kuin seuraavan vuoden sisällä.

  Enpä ole itsekkään läheskään kaikkea tutkinut, mutta koska pelimaailma on näin suuri ja sisältöä on niin paljon, voi pelin pelata uudelleen ja uudelleen eri tavalla. Tällä hetkellä menossa Legion/Tribunal keihäsmiehellä, millä pystyy hiukan saamaan actionia taisteluihin kun keihään kantama on melkein kaksi kertaa enemmän kuin muiden välineiden.

  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 18.08.2018
  Tyrael tykkää tästä.
 7. 91danger91

  91danger91

  Viestejä:
  350
  Rekisteröitynyt:
  02.01.2017
  Muistaakseni pelasin morrowindin läpi joskus vuonna 2012. Silloinkin käytin overhaulia, muistaakseni tätä: Morrowind Overhaul - Sounds And Graphics

  Tosin nyt näyttäisi siltä että tuota peliä on aika innolla jaksettu modata ja graafisesti näyttää huomattavasti paremmalta tuo tamriel rebuilt kun vertaa vanillaan. Peli itsessään on kyllä aika mahtava, vielä kun ajattelee minä vuonna se on julkaistu! Itselleni on aina ollut hankalaa nimetä mikä TES sarjan peleistä on paras. 1 ja 2 en ole jaksanut pelata mutta 3,4 ja 5 on kaikissa omat hyvät puolensa, mutta yksikään niistä ei pääse kirkkaasti kokonaisuutena muiden pelien yläpuolelle. Pitäsiköhän sitä taas kaivaa morrowindi naftaliinista ja asentaa tuo tamriel Rebuilt... Uuteen läpipeluuseen menisi kyllä taas vähintään se +100 tuntia :D
   
 8. Sadness

  Sadness

  Viestejä:
  1 849
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Ite olen odottanut sitä skywindiä elikkä skyrimin päivitetyllä mootorilla tehtyä Morrowindiä mutta siitä ei taida tulla lasta eikä paskaa.
  Muistaakseni Bethesda vaatimukset vaikeutti projetkia niin paljon.

  Itehän loikkasin vasta skyrim hypetyksen mukana tähän sarjaan mukaan mutta olisi kiva kokea remakena Oblivion ja Morrowind kun erityisesti viime mainittua kehuttu sarjansa parhaimmaksi.
   
 9. temexi

  temexi

  Viestejä:
  97
  Rekisteröitynyt:
  05.06.2018
  Tuo MSGO on jo vanhentunut, ja nykyään suosiossa on Guide:Morrowind - S.T.E.P. Project Wiki Tosin se on aika vajaavainen uusien tekstuurien osalta. Voisin laittaa tänne linkkilistan uudemmista tekstuureista jahka kerkiän.

  Sisällön osalta "pakollisiksi" luokittelisin:

  Tamriel Rebuilt (Mainland)
  Morrowind Rebirth (Vvardenfell Overhaul)
  LGNPC Morrowind Mod (NPC ja Quest)

  Omalla kohdalla ensimmäinen TES oli Daggerfall ja sitäkin tulee aina silloin tällöin pelailtua, mutta on se Morrowind henk.koht. paras. Se oli vielä aikaa ennenkuin ominaisuuksia ja skillejä alettiin tosissaan karsia ja suuntana oli casual gaming. Ja vaikka Oblivion esitteli fysiikkamoottorin, on Morrowind senverran omalaatuinen, että se tarjoaa edelleen erityisen ja palkitsevan pelikokemuksen.
   
  Zauberkraut, Randomizer ja Rokkijani tykkäävät tästä.
 10. temexi

  temexi

  Viestejä:
  97
  Rekisteröitynyt:
  05.06.2018
  Skyblivionissa ja Skywindissä on vain se huono puoli, että niissä on sitten vain se alkuperäinen content, eikä näitä megamodeja, jos ja ennenkuin joku ne kääntää. Itse en kovin innoissani odota Skywindiä, ts. tulee sitten kun tulee. Ei Morrowindiäkään tulisi enään pelattua, jos vanillaa vain pitäisi läpi tahkoa.
   
 11. Seppo77

  Seppo77

  Viestejä:
  871
  Rekisteröitynyt:
  20.06.2017
  Elderscroll sarjan peleistä olen itse pitänyt eniten juuri Morrowindistä ja kaikki 5 siis olen pelannut. Tuli koluttua täysin ja pelattua kolmeen kertaan eri hahmolla läpi aikoinaan ekalla Xbox:lla GOTY versio joka sisälti lisäosat.
   
 12. Randomizer

  Randomizer

  Viestejä:
  455
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Morska on kyllä legendaarinen peli. Taisin hommata samaan aikaan sekä Oblivionin että Morrowindin aikanaan kun oli jäänyt pelaamatta. Kumpiakin tuli tahkottua kyllä kiitettävästi mutta Morrowindissa oli parempi tunnelma.
   
 13. j.l

  j.l

  Viestejä:
  86
  Rekisteröitynyt:
  19.11.2016
  Mites toi Tamriel Rebuiltin pelaaminen onnistuu suht alhaisella levelillä, vai pitääkö ottaa vauhtia vanilla contentista? Voisihan tuota testata, mutta yleensä kiinnostusta ei ole ollut enää eksyä pois pääsaarelta. Ja lääniä selkeästi piisaa, mutta onko siinä oikeaa ja mielenkiintoista sisältöä kuinka paljon?
   
 14. temexi

  temexi

  Viestejä:
  97
  Rekisteröitynyt:
  05.06.2018
  Itse olen aloittanut Mainlandistäkin, paikoin voi olla vaikeaa, mutta on se Vvardenfellissäkin. Viimeksi aloitin Legioonalaisena Gnisissä ja sehän pyssäsi heti ensimmäiseen tehtävään, Silt Striderilla Seyda Neeniin, sieltä Balmoraan ja takaisin. =) Kokeilemalla se selviää. Tuossa muuten Alternate Starten tapainen modi Morrowindiin, millä voi aloittaa Mainlandistäkin: Chargen Revamped - Expanded Lands

  Kartasta sen verran, itäpuoli Old Ebonheartin tasalle on valmis, länsipuolelta puutuu tehtävät ja Almalexian alapuolella ollaan vielä ympäristönmuokkauksessa. Tuosta tehtävälistasta näkee hyvin missä on toimintaa: Tes3Mod:Tamriel Rebuilt/Quests - The Unofficial Elder Scrolls Pages (UESP)

  Mittari näyttäisi tällä hetkellä 291 tehtävää. Varsinkin tuon uusimman julkaisun, Old Ebonheart oli upea kokemus. Thieves Guildistä tuli mieleen Oblivionin factionien taso. Jos muuten Oblivionista pitää löytää jotain parasta TES-sarjasta, niin se on selvästi faction-tehtäväketjut. Hiukan eroa saavutuksen tunteessa, teetkö jokaiselle Guild Hallille suositustehtävän jotta pääset Arcane Universityyn, vai annatko pari kymppiä sillanvartijalle ja saat parin sadan vaatteet kaupan päälle.
   
  Viimeksi muokattu: 30.08.2018
 15. j.l

  j.l

  Viestejä:
  86
  Rekisteröitynyt:
  19.11.2016
  Eilen tuli asenneltua peli viimein ja päälle Guide:Morrowind - S.T.E.P. Project Wiki + Tamriel Rebuilt

  Unarmored, short blade, enchanting, security, block majoreina ja Khajiit rotuna. Enchanted kamoja pitää käyttää aktiivisesti ja siksi skilli majorina, jotta ne latautuvat nopeammin.

  Temexi, oliko noi valaistuksen eri värisävyt jonkun MGE shaderin tuotoksia, vai jokin säämodi tms? Meinaan noita ekoja screenshotteja. En tosin ehtinyt steppiä pelaamaan vielä, joten saattaa olla jo mukana.
   
  Viimeksi muokattu: 30.08.2018
  temexi tykkää tästä.
 16. temexi

  temexi

  Viestejä:
  97
  Rekisteröitynyt:
  05.06.2018
  Ei taida olla STEPissä mukana, kyseessä on tämä Purple HaZe MGE XE Palette Collection ja vaatii myös MGE XE ENBpalette shaderin täältä MGE XE Shaders - Library and Development - Morrowind Mods

  Itsellä on tämä Tribunal/Legion ukko taas aika taputeltu ja seuraavaksi ajattelin Assassinia kun noita uusia hyviä modeja on putkahdellut.

  Assassin: Character Planner (Hyvä hahmon suunnitteluun)

  Brutal Backstabbing
  Poison Crafting
  MWSE 2.1 Pursuit Revisited
  Join the Camonna Tong - Camonna Tong Faction Mod
  To Serve Sithis by Emyn (join to dark brotherhood)
  Morag Tong Expanded
  Vegtabills Threads of the Webspinner

  Kolmas hahmo menossa lyhyen ajan sisään, ja täysin erillainen kokemus jälleen tulossa.
   
  Viimeksi muokattu: 30.08.2018
  j.l tykkää tästä.
 17. j.l

  j.l

  Viestejä:
  86
  Rekisteröitynyt:
  19.11.2016
  Nyt toimii muuten hienosti, mutta kerättävien kukkien läpi ei pysty kävelemään. Toi Ozzy's grass toimii ja ei estä kulkua. En kyllä muista, että pääsikö noiden läpi aikaisemminkaan...

  Stepin modien lisäksi ei ole kuin toi happy harvesting, jotka liittyis noihin.
   
 18. temexi

  temexi

  Viestejä:
  97
  Rekisteröitynyt:
  05.06.2018
  Graphic Herbalism
  Graphic Herbalism Addons

  Tuota käytän itse, poistaa kasvit keräämisen jälkeen.
   
 19. temexi

  temexi

  Viestejä:
  97
  Rekisteröitynyt:
  05.06.2018
  Tietoa missä vaiheessa Tamriel Rebuiltissa mennään, ja miten massiivinen projekti hoituu käytännössä:

  Progress Report | Tamriel Rebuilt
  Pipeline | Tamriel Rebuilt

  Havannoillinen kuva:

  [​IMG]

  R = released
  Q = questing
  In = interiors
  Ex = exteriors
  Im = implementation
  A = asset creation
  B = brainstorming

  Sinänä huvittavaa että Almalexia on vieläkin suunnittelun alla, vaikka se on tietääkseni tehty jo kahdesti ja tälläkin hetkellä voit kävellä Mournholdiin mikä on Almalexian keskellä kukkulalla. Kertoo tasosta mihin pyritään. Seuraava julkaisu keskittyy Aanthiriniin.
   
  Isebel ja Seppo77 tykkäävät tästä.
 20. temexi

  temexi

  Viestejä:
  97
  Rekisteröitynyt:
  05.06.2018
  Viimeksi muokattu: 04.10.2018
  91danger91 tykkää tästä.
 21. temexi

  temexi

  Viestejä:
  97
  Rekisteröitynyt:
  05.06.2018
  Mielenkiintoinen modi julkaistu:

  Morrowind Enhanced Textures

  Modin tekijä käyttänyt neuroverkkoa kaikkien Morrowindin tekstuurien parantamiseen, ja tulokset ovat aika vaikuttavia.

  [​IMG]

  [​IMG]
   
 22. Shikanjyo

  Shikanjyo #low&slow

  Viestejä:
  890
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  On ollut kyllä mietteissä alottaa Morrowind. Joku kunnon modi pläjäys pitäisi laittaa, että olisi pelattavampi näin vuonna 2019.

  Oikeastaan ajatus siihen lähtikin kun joku kuukausi sitten näin tuon Esrgan modin jossain uutisessa tms.
   
 23. temexi

  temexi

  Viestejä:
  97
  Rekisteröitynyt:
  05.06.2018
  Viimeksi muokattu: 21.01.2019
 24. 91danger91

  91danger91

  Viestejä:
  350
  Rekisteröitynyt:
  02.01.2017

  Jos katsoo tuota Daggerfall Unityn roadmappia niin optimistisesti voisi ajatella että se julkaistaisiin jo tänä vuonna :)
   
 25. temexi

  temexi

  Viestejä:
  97
  Rekisteröitynyt:
  05.06.2018
  Toivottavasti kesällä jo oltaisiin alphassa, jolloin se syrjäyttäisi täysin alkuperäisen. Unitylle kuitenkin on jo liuta grafiikka/ tekstuuri/ mesh/ fontti/ audio-modeja millä himottaisi parantaa kokemusta.