Mitkä kaiuttimet ostaisin? - yleisthreadi

Liittynyt
08.11.2018
Viestejä
1 572
Oletko edes koskaan kokeillut? Toki voit tehdä vaikka videon aiheessa, jossa perustelet miksi on 'soopaa'. Ehkä me ollaan Vinnien kanssa sitten vaan väärässä.

.

Ja kuten yllä, väärän kokoiset skobet väärässä tilassa on aina huono yhtälö.
Kyllä - ihan sekä korvalla että mittauksilla, samalla tavalla ne korostumat ja vaimentumat kuuluu. Heijastukset joo vähenee muttei huonemoodit mitkä on keskimäärin isoin ja yleisin ongelma.

Väärän kokoiset kaiuttimet, voisitko vähän referoida miten kaiuttimen koko vaikuttaa tilanteeseen? Ellei nyt ihan ääripäihin mennä missä kuuntelukulmat on hankalat saada järkeviksi.
 
Liittynyt
03.03.2018
Viestejä
212
Yli 10 vuotta palvellut Monolith DF+ on ilmeisesti tulossa tiensä päähän ja pitäisi uusia. En ole aikoihin kaiuttimia seurannut, että ei siis juuri mitään käsitystä niistä enään. Onko mitään hyviä subwoofer ehdotuksia alle 2k€? Hinnat on näköjään kaiuttimissakin kokenut melkoisen inflaation, mutta uuden DF+ saisi Briteistä mahdollisesti alle 1k€ tulleineen.
 
Liittynyt
30.09.2020
Viestejä
25
Yli 10 vuotta palvellut Monolith DF+ on ilmeisesti tulossa tiensä päähän ja pitäisi uusia. En ole aikoihin kaiuttimia seurannut, että ei siis juuri mitään käsitystä niistä enään. Onko mitään hyviä subwoofer ehdotuksia alle 2k€? Hinnat on näköjään kaiuttimissakin kokenut melkoisen inflaation, mutta uuden DF+ saisi Briteistä mahdollisesti alle 1k€ tulleineen.
Itselläni on tuon hintaluokan subbari SVS PB3000. On kyllä todella loistava kampe, suosittelen. Menee huoneessa vaivatta infraääniin asti, ja toimii erinomaisesti niin musalla kuin myös varsinkin leffoilla.
Näitä on mulla 2kpl, mutta jo yksikin oli vakuuttava.
 
Liittynyt
27.08.2023
Viestejä
4
Nearfield kuuntelussa nyt harvemmin mitään korjaimia tarvitsee.. ne moodit kuuluu sitten jossain muualla päin asuntoa.
Tosiaan tarve lähti lopulta siitä, että nykyisen asunnon akustiikka on huono (37,5 neliön yksiö, korkea katto, ei mattoja, seinät tyhjillään), ja tiedän asuntotilanteeseen tulevan muutosta lähiaikoina. Siksi huonekorjauksen omaavat mallit herättivät kiinnostuksen. Mahdollista TV-kuuntelua pidemmältä etäisyydeltä en nosta tässä vaiheessa suureksi prioriteetiksi, vaikka optio ei haittaisikaan. Itselläni ei ole kokemusta kalibroinnin hyödyistä lähikuuntelussa, mutta nämä muut muuttujat ajoivat tätä tarvetta ensisijaisesti.

Tuossa Precision sarjassa on tuohon perus iLoud MTM:ään vissiin eroa se, että perus MTM:ssä huonekorjaus on toteutettu niin, että mikki tökätään kaiuttimeen ja kaiutin hoitaa huonekorjauksen napin painalluksella itse (ts. siihen ei kai voi vaikuttaa). Precision sarjassa taas tuota huonekorjausta voi manuaalisesti hienosäätää X-Monitor softalla, vähä niinku Genen GLM mutta tuskin yhtä monipuolisesti.
Samaa katsoin, eli kalibrointi on tuossa perus MTM-mallissa suoraviivaisempaa, eikä edellytä ohjelmistoa. Tämä ei haittaisi ollenkaan, kunhan ei muodostu merkittäväksi rajoitteeksi myöhemmin.

Mulla on ollut nyt reilun vuoden MTM pari työpöydällä hankalaksi osoittautuneessa huoneessa. Useampi pari kävi testissä (7" Adamia yms subbasineen) ja aina pukkas ongelmaa alapään kuminoiden kanssa. Turhan isoja taisivat olla koska tuo pikkuinen MTM oli selkeä voittaja. Alapää työntyy riittävän alas musan kuunteluun eikä kuminat häiritse liikaa enää. Nostin ne pöydältä ilmaan kun pöytä aiheutti jotain honotusta (sama huomio muidenkin ehdokkaiden kanssa). Tuossa on diskantti tossa keskellä joten melko reippaasti saa nostaa että saa korvien korkeudelle. Geneleciin verrattuna (eri kaupoissa eri malleja kuunneltuna) 3d fiilis ei ole ehkä aivan yhtä hivelevä mutta aika hemputin kovat purkit tuohon rahaan. Kokeilin vielä eekuulla säätää noita muutamaa piikkiä suoremmaksi mutta käytännön kuultava ero oli lopulta niin pieni että tällä vasteella mennään kun DAW ympäristössä tulee muuten turhaa jumppaa. Teho näissä on rajallinen mutta tinnitus huomioiden varmasti riittävä.

Lisäisin harkittavien oheen vielä Neumann pikkupurkit huonekorjauksella, ehkäpä numeroa isommatkin jos budjetti sallii. En ole päässyt testaamaan mutta luotto brändiin on korkealla.
Neumannien ja Genelecien eekuuta pääsee säätämään itsekin. Neumann korjaa myös vaihetta joten olettaisin että aika hyvään tikkiin voi kuuntelun niillä saada.

Tässä oma tila ja vaste istumapaikalla:Kiitos kommenteista. Linkkaamastasi Neumann KH 80:stä näyttäisi löytyvän eri foorumeilta paljon vertailua useampiin Genelecin malleihin, mikä helpottaa valintaa. Aika todennäköisesti MTM saattaisi myös riittää käyttötarkoitukseeni tässä vaiheessa, ja saahan ne palautettua tarvittaessa. Tässä on nyt tarpeeksi vaihtoehtoja tiedossa, joten vertailen lisää Genelec/iLoud/Neumann välillä, ja teen sitten sen pohjalta päätöksen. Ei millään noista varmaan pahasti pieleen mene.

Kiitos teille!
 
Liittynyt
12.07.2023
Viestejä
209
Tarvitsisin vinkkejä ensimmäisten laadukkaiden kaiuttimien hankintaan. Omistan useita kuulokkeita, ja musiikinkuunteluun uppoaa merkittävä osa työ- ja vapaa-ajasta etätöitä tehdessä. Minulla on viime aikoina alkanut esiintymään lievää tinnitusta, ja ajattelin siksi nyt sijoittaa ensimmäistä kertaa laadukkaisiin kaiuttimiin kuuloa säästääkseni. Mitään miksausta en harrasta, eli ensisijaisesti tulossa musiikinkuunteluun tietokonepöydälle noin 1-1,5 m etäisyydelle istumasijainnista.

Taustatietona, että en tunne kaiuttimien skeneä juuri ollenkaan. Katselin aluksi Genelecin kaiuttimia noin 1000 € budjetilla. Valmistajalla tai brändillä ei ole merkitystä, mutta vaihtoehtoja oli niin paljon, että näin helpommaksi tutustua ensin yhteen mallistoon. Näistä luettuani aloin lopulta harkitsemaan huonekalibrointia tukevia malleja. Ensi vuoden puolella on todennäköisesti muutto edessä, joten on vaikea ennakoida, millaiseen tilaan kaiuttimet pitkällä tähtäimellä päätyvät. Pidän myös ajatuksesta, että kaiuttimet voisi myöhemmin siirtää television kaveriksi, eli kuunteluetäisyyden olisi syytä riittää se huomioiden.

Lopulta päättelin, että alkuperäinen budjetti tuskin riittää SAM-mallistoon näillä kriteereillä, joten olen valmis korottamaan budjetin 2000 € paikkeille. Pienemmät Genelecin SAM-kaiutinmallit tarvitsevat ilmeisesti subwooferin kaiuttimien ohelle, mikä nostaisi budjettia jo melkein samaan hintaluokkaan. Budjettiin pitäisi mahtua kaiutinparin ohella myös hyvä yhteensopiva DAC/esivahvistin. Subwooferia en ole aikeissa ostaa nyt heti.

Genelecin mallistosta kiinnitin huomiota Genelec 8330A:iin GLM-kalibrointisarjalla. Katsoin, että ainakin St. Paul's Soundista ja Verkkokaupasta löytyi näitä Genelecin bundleja tuohon hintaluokkaan. Olisko esimerkiksi seuraavassa bundlessa mielestänne järkeä?

Genelec 8330A aktiivinen SAM 2-tiekaiutinpari + Yamaha WXC-50 MusicCast-esivahvistin, musta (2090,00 €):

Geneleceissä hieman huolettaa se, että ymmärrykseni mukaan ne on suunniteltu ensisijaisesti studiomonitorointiin, minkä vuoksi ne saattavat joidenkin kuuntelijoiden mielestä olla liian neutraalit tai "tylsät". Tämä on toki subjektiivista, ja selviää vain kuuntelemalla. Tilanne on kuitenkin itselläni se, etten pääse tällä hetkellä testaamaan eri malleja missään paikan päällä, joten pitäisi tilata verkkokaupan kautta ja palauttaa, jos tuote ei miellytäkään (huomioitava verkkokauppaa valittaessa).

Onko nuo Genelec 8330A -kaiuttimet sopivat näillä kriteereillä, vai löytyykö fiksumpia vaihtoehtoja samasta hintaluokasta? Kiitos jo etukäteen.
GLM:ssähän voi itse määrittää vaikka alle 100Hz taajuuksille +4dB tason kun sitä huonekorjausta tekee. Luulisi että tuolla lähtee liika neutraalisuus halutessa.
 
Liittynyt
11.01.2018
Viestejä
6
Hakusessa 2.0 järjestelmä, todennäköisesti lattiakaiuttimet, 48 m² kerrostalokaksioon ensisijaiseti muusiikin kuunteltuun ja parantamaan telkkarin äänentoistoa. Kaiuttimet tullaan sijoittamaan olohuoneeseen telkkarin molemmille puolille. Budjetti noin 1000 eur.

Nyt harkinnassa Klipsch RP-280F:t, nämä olivat verkkokauppa.comissa viime viikolla tarjouksessa 400 eur/kpl, eli 800 eur/pari ja olisivat nyt noudettavissa tällä hinnalla. Tästäkin ketjusta löytyi muutama maininta näistä kaiuttimista, joten arvostetaan kuuntelukokemuksia kyseisten kaiuttimien osalta.
Linkki: Klipsch RP-280F -lattiakaiutin, väri ebony, 1 kpl 629,00

Muutamia arvosteluja on luettu ja niissä kehutaan, että sointi olisi tarkka, eikä torvidiskantille ominainen "torvimaisuus" olisi läsnä. Vähän silti torvi arveluttaa. Soiko nämä kaiuttimet myös pienellä äänenvoimakkuudella hyvin ja tasapainoisesti? En pikaisella googletuksella löytänyt kuvaajaa taajuusvasteesta, mutta puheissa sen luvataan olevan kohtuullisen tasainen. Näistä pitäisi riittää myös potkua bassotaajuuksille. Subbaria en halua.

Entä riittäisikö vahvistimeksi Sony STR-DH590?
Linkki: Sony STR-DH590 -5.2-kanavainen AV-viritinvahvistin 379,99
 
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
459
Nyt harkinnassa Klipsch RP-280F:t, nämä olivat verkkokauppa.comissa viime viikolla tarjouksessa 400 eur/kpl, eli 800 eur/pari ja olisivat nyt noudettavissa tällä hinnalla. Tästäkin ketjusta löytyi muutama maininta näistä kaiuttimista, joten arvostetaan kuuntelukokemuksia kyseisten kaiuttimien osalta.
Linkki: Klipsch RP-280F -lattiakaiutin, väri ebony, 1 kpl 629,00
Kohtalotoveri... ;) Itellä samat pöntöt oottamassa noutoa tarjoushinnalla kun meijän ranskikseen ei taija mahtua kummatkin yhtäaikaa ellei ala purkamaan verkkiksessä paketista pois... pittää tehä sitten kaks reissua ylihuomenna joten täältä ei kuuntelukokemuksia oo ootettavissa ihan hetkessä.

Vahvariin osaa muut ottaa kantaa paremmin mutta itse lähdin siitä että pitää löytyä hdmi 2.1 -tuki sun muut pelikäyttöä varten sekä atmos. Huonekorjain myös suotavaa joten saksan amazonista saa noin 500€ Denonin 1700:sen joka täytti vaatimukset:

https://www.amazon.de/-/en/Denon-AV...1693404911&sprefix=denon+,aps,107&sr=8-4&th=1

Kova hinku on kyllä päästä kuunteleen miltä noi torvet kuulostaa ja subbarin ja keskiäänen metsästys on jo kovassa vauhdissa... :coffee:
 

jkm

Liittynyt
23.06.2017
Viestejä
1 499
En tiedä mitä ominaisuuksia vahvistimelta kaipaat mutta ainakin tehon puolesta kyllä, nimittäin nuo Klipchit on erittäin herkät kauittimet. 98dB @ 2.83 V / 1 m. Eli sen puolesta piisaa ihan varmasti.
Klipsch mittaa tuon herkkyyden omalla tavallaan, joka ei ole vertailukelpoinen muihin kuin heidän omiin skobeihinsa.
 
Liittynyt
22.08.2023
Viestejä
13
Hei. Aloittelijana kyselen vinkkejä viisaammilta...Yritän vaihtaa kotiteatterisysteemiin OR 176 Hi tilalle pienemmät hyllykaiuttimet, jotka mielellään toimisi myös musiikin kuuntelussa.
Muuten systeemiin kuuluu keski OR CX 250 Hi takana 2 kpl OR 140 Hi ja subbarina OR SW 10, Vahvistin Yamaha RX - V659. Budjetti max 150 € eli käytettyjä etsin. Jos löytyy sellaisen johon saa suoraan wifillä musaa tabletilta niin sitten budjetti vähän enemmän. Vai onko parempi hankkia striimeri jolloin saisi käyttöön koko laitteiston? Olen katsellut esim:
AudioPro A26
KEF q100
Q-Acoustics 2020

Kiitos! :)
 

jkm

Liittynyt
23.06.2017
Viestejä
1 499
Ei sulla olis mitään tietoa sit ns. "oikeista herkkyyksistä"?
Ei tuosta mallista, mutta joku oli koonnut ihan mielenkiintoisen taulukon tuonne ASR puolelle. Omat RP 500 oli kanssa semmoset, että piti vääntää lisää volaa, että soi samat mitä aiemmat niiden tilalla olleet joita en nyt muista.

 
Liittynyt
11.01.2018
Viestejä
6
Kohtalotoveri... ;) Itellä samat pöntöt oottamassa noutoa tarjoushinnalla kun meijän ranskikseen ei taija mahtua kummatkin yhtäaikaa ellei ala purkamaan verkkiksessä paketista pois... pittää tehä sitten kaks reissua ylihuomenna joten täältä ei kuuntelukokemuksia oo ootettavissa ihan hetkessä.

Vahvariin osaa muut ottaa kantaa paremmin mutta itse lähdin siitä että pitää löytyä hdmi 2.1 -tuki sun muut pelikäyttöä varten sekä atmos. Huonekorjain myös suotavaa joten saksan amazonista saa noin 500€ Denonin 1700:sen joka täytti vaatimukset:

https://www.amazon.de/-/en/Denon-AVR-X1700H-Channel-Receiver-Amplifier-black/dp/B09LQV7221/ref=sr_1_4?crid=2PFJCJKNV6ELH&keywords=denon+avr-x1700h&qid=1693404911&sprefix=denon+,aps,107&sr=8-4&th=1

Kova hinku on kyllä päästä kuunteleen miltä noi torvet kuulostaa ja subbarin ja keskiäänen metsästys on jo kovassa vauhdissa... :coffee:
Jos ehdit huomenna hakemaan ja viikonloppuna kuuntelemaan, niin heitä raporttia jos vaan millään ehdit ja jaksat :thumbsup:
 

jkm

Liittynyt
23.06.2017
Viestejä
1 499
Jos ehdit huomenna hakemaan ja viikonloppuna kuuntelemaan, niin heitä raporttia jos vaan millään ehdit ja jaksat :thumbsup:
Omat RP-sarjalaiset tartti pitkän sisäänajon, että se diskantti rupes toimimaan kuten on tarkoitettu. Alkuun siis kuulosti lähinnä siltä, että onko nämä rikki. Taas varmaan kyseenalaistetaan, mutta tuostakin aiheesta löytyy lisää netistä. Omasta mielestä ei nyt mitkään älyttömän kirkkaan skobet ole, joten siitä ei tarvitse kantaa huolta.
 
Liittynyt
11.01.2018
Viestejä
6
Omat RP-sarjalaiset tartti pitkän sisäänajon, että se diskantti rupes toimimaan kuten on tarkoitettu. Alkuun siis kuulosti lähinnä siltä, että onko nämä rikki. Taas varmaan kyseenalaistetaan, mutta tuostakin aiheesta löytyy lisää netistä. Omasta mielestä ei nyt mitkään älyttömän kirkkaan skobet ole, joten siitä ei tarvitse kantaa huolta.
Ok, kiitos tiedosta. Miten käytännössä teit sisäänajon? Voimasoittoa aamusta iltaan? :D
 

jkm

Liittynyt
23.06.2017
Viestejä
1 499
Ok, kiitos tiedosta. Miten käytännössä teit sisäänajon? Voimasoittoa aamusta iltaan? :D
Eipä siinä mitään ihmeellistä, kattelet vaikka leffoja tai sitten musiikkia taustalla. Lähinnä se, että jos ei heti säväytä heti ensimetreiltä, niin antaa rauhassa asettua.

EDIT: Thomaksella ihan hauska tarina kuussatasista.. voihan sen noinkin hoitaa, että lainaa kaverille alkuun

 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
28.10.2018
Viestejä
198
Klipschin RP-sarjasta kun on puhe niin löytyisi muutama pari kotoa ylimääräisenä.
RP-600 pari
RP-240S pari
Jos kiinnostaa niin yv:llä lisää tietoja.
 
Liittynyt
04.07.2023
Viestejä
16
Kysytäämpäs näin: Mille korkeudelle surround kaiuttimet kun käytös 5.1 kokoonpano? Lattiakaiuttimet metrin korkuiset. Tulisi sohvan molemmin puolin nämä surroundit.
 
Liittynyt
13.04.2018
Viestejä
234
Kysytäämpäs näin: Mille korkeudelle surround kaiuttimet kun käytös 5.1 kokoonpano? Lattiakaiuttimet metrin korkuiset. Tulisi sohvan molemmin puolin nämä surroundit.
Tällä hetkellä 136cm diskantin keskikohta lattiasta. Mitoitettu täysin asukkainen mukaan, että ei kenenkää pää blokkaa suoraan sivulta tulevaa ääntä (7.1.4 systeemi käytössä). Aikoinaan 5.1 kokoonpanossa, ollut myös käytössä vaihtoehto että ovat sen verran korkealla seinällä/jalustalla, että mahtuu suurin osa alta kävelemään ja diskantti suunnattu kuuntelupisteen keskikohtaan. Tämäkin toimii mielestäni hyvin. Nyt kun on enemmän kaiuttimia niin parempi pitää selvä erotus Atmos kaiuttimiin. Seuraavana voisi olla sitten 9.x.4, kun aika selvästi huomaa sen että etukaiuttimien ja surroundien väliin jää aika iso aukko. Yhdellä penkkirivillä ja matalalla huonokorkeudella olisi kiva myös testata 7.x.6, että kumpi olisi parempi.

Tiivistettynä, jos aina yksin niin korvan korkeudelle, jos ei näin ole, niin kuten edelle todettiin vaikka noin 50 cm ylös korvasta (itellä noin 45 cm).
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 031
Tällä hetkellä 136cm diskantin keskikohta lattiasta. Mitoitettu täysin asukkainen mukaan, että ei kenenkää pää blokkaa suoraan sivulta tulevaa ääntä (7.1.4 systeemi käytössä). Aikoinaan 5.1 kokoonpanossa, ollut myös käytössä vaihtoehto että ovat sen verran korkealla seinällä/jalustalla, että mahtuu suurin osa alta kävelemään ja diskantti suunnattu kuuntelupisteen keskikohtaan. Tämäkin toimii mielestäni hyvin. Nyt kun on enemmän kaiuttimia niin parempi pitää selvä erotus Atmos kaiuttimiin. Seuraavana voisi olla sitten 9.x.4, kun aika selvästi huomaa sen että etukaiuttimien ja surroundien väliin jää aika iso aukko. Yhdellä penkkirivillä ja matalalla huonokorkeudella olisi kiva myös testata 7.x.6, että kumpi olisi parempi.

Tiivistettynä, jos aina yksin niin korvan korkeudelle, jos ei näin ole, niin kuten edelle todettiin vaikka noin 50 cm ylös korvasta (itellä noin 45 cm).
Mitä kaiuttimia tarkoitat tuolla 9.x.4 vs 7.1.4. Eli mihin sijoittaisit tuon yhden parin ? Jos tarkoitat front wide skobeja niin ne on todella toimivat, suosittelen, helvetisti toimivampi kun kattoon pari lisää (etenkin jos siellä niitä jo 4 on) Aika harva vaffistin vaan tukee niitä eli tuki niille kannattaa tarkistaa.
 
Liittynyt
13.04.2018
Viestejä
234
Mitä kaiuttimia tarkoitat tuolla 9.x.4 vs 7.1.4. Eli mihin sijoittaisit tuon yhden parin ? Jos tarkoitat front wide skobeja niin ne on todella toimivat, suosittelen, helvetisti toimivampi kun kattoon pari lisää (etenkin jos siellä niitä jo 4 on) Aika harva vaffistin vaan tukee niitä eli tuki niille kannattaa tarkistaa.
Front wideja meinasin ja vahvistinkaupoille tosiaan pitäisi lähteä jos sellaiset haluaisi lisätä. Seuraavana ostoslistalla on kuitenkin toinen Dayton Audio UM18-22.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 031
Front wideja meinasin ja vahvistinkaupoille tosiaan pitäisi lähteä jos sellaiset haluaisi lisätä. Seuraavana ostoslistalla on kuitenkin toinen Dayton Audio UM18-22.
Itse metsästänyt myös Denon X6700 -sarjalaista jossa olisi tuo front wide. Ääni Daytonille =)
 
Liittynyt
28.01.2021
Viestejä
119
Itse päivitin erinomaisesta sonos arc soundbarista niin ikään sonoksen uusiin era 300 kaiuttimiin ja täytyy sanoa, vaikka arc oli todella hyvä kategoriassaan niin nämä vie kyllä helposti voiton omassa musiikki painoitteisessa käytössä. Omalla kokemuksella voidaan kyllä puhua jo ihan hifistä ja tyyli on omaan makuun todella maukas. Kokonaisuus sonos sub gen3:n kanssa on kyllä todella hyvä.
 

Liitteet

Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
1 451
Haluaisin satunnaiseen "taustamusiikkia lautapeli-iltaan" tai muuhun vastaavan tilanteeseen jonkun helpon äänentoistimen, seuraavilla spekseillä:
 • Yksi äänilähde / kaiutin, joka ei ole mikään mallia "raahattava" vaan pienehkö laatikko pöydällä
 • Äänessä saisi olla vähän bassoa/pehmeyttä
 • Sisääntulot Bluetooth + 3,5mm (tai RCA)
 • Mieluusti mahdollisuus langattomaan toistoon
 • Akku on plussaa, mutta todennäköisesti käytän lähinnä johdon päässä
 • Hintaluokka jotain 100+-20€
Haluaisin siis saada kiinni puhelimet/läppärit/muut sekä langattomasti että langalla. Ehdottomasti ei saa olla riippuvainen mistään valmistajan omasta puhelinäppiksestä, minulla on jo ihan riittävän huonoja kokemuksia Sonos-kaiuttimista.

JBLn uudemmissa kaiuttimissa ei taida olla 3,5mm plugia enää lainkaan?
 

Kosm

Tukijäsen
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
1 002
Haluaisin satunnaiseen "taustamusiikkia lautapeli-iltaan" tai muuhun vastaavan tilanteeseen jonkun helpon äänentoistimen, seuraavilla spekseillä:
 • Yksi äänilähde / kaiutin, joka ei ole mikään mallia "raahattava" vaan pienehkö laatikko pöydällä
 • Äänessä saisi olla vähän bassoa/pehmeyttä
 • Sisääntulot Bluetooth + 3,5mm (tai RCA)
 • Mieluusti mahdollisuus langattomaan toistoon
 • Akku on plussaa, mutta todennäköisesti käytän lähinnä johdon päässä
 • Hintaluokka jotain 100+-20€
Haluaisin siis saada kiinni puhelimet/läppärit/muut sekä langattomasti että langalla. Ehdottomasti ei saa olla riippuvainen mistään valmistajan omasta puhelinäppiksestä, minulla on jo ihan riittävän huonoja kokemuksia Sonos-kaiuttimista.

JBLn uudemmissa kaiuttimissa ei taida olla 3,5mm plugia enää lainkaan?
Mielestäni JBL Charge 4 täyttää kaikki nuo vaatimukset, niissä on pehmeä joskin myös jonkin verran liikabassoinen ääni. Tuosta nelosesta löytyy vielä 3,5 mm sisääntulo toisin kuin vitosesta. Noita näkyy olevan Torissa 50-70 eurolla monta myynnissä myös.

Dustinilla on hyvään hintaan nyt myös tuo Harman Kardon Onyx Studio 7, se on jo jonkin verran isompi sitten mutta täyttää varmasti isomman tilankin sitten nätisti. En ole itse noita kuullut mutta hyviä kokemuksia löytyy paljon netistä. https://www.dustinhome.fi/product/5011302911/harmankardon-onyx-studio-7
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
1 451
Mielestäni JBL Charge 4 täyttää kaikki nuo vaatimukset, niissä on pehmeä joskin myös jonkin verran liikabassoinen ääni. Tuosta nelosesta löytyy vielä 3,5 mm sisääntulo toisin kuin vitosesta. Noita näkyy olevan Torissa 50-70 eurolla monta myynnissä myös.
Pitääpä ihmetellä tätä, tämä tosiaan kuulostaa spekseihin sopivalta. :thumbsup: Näemmä tuosta saa erikseen bass boostin pois, jos toteaa liiankin bassoiseksi äänen. Helpointahan toki olisi, jos bassolle olisi oma säätövipu. Tietysti pääasiassa Spotify äänilähde, joten equalizerilla voinee sitten säätää myös.
 
Liittynyt
26.06.2021
Viestejä
169
Jelppiä kaipaisi. Eli hankinnassa kotiin bluetooth kaiutin/parikin ajan saatossa.
Eli etsinnässä kaiutin/kaiuttimet eli saisi useamman liitettyä toimimaan. Perus musan kuuntelu ei mikään bassojytkytys, toki hyvä että matalaakin toistaisi.
Itsellä ollut viimeksi bluetooth kaiutin vuonna 2014 joten. En ole enää kärryillä näissä. Silloinen oli vedenkestävä ulkokäyttöön oleva jbl jossa oli uskomattoman hyvä ääni. Ja toinen tärkeä seikka. Olen myös laittamassa uuden television etsintään , olisi hyvä että saisi sitten myös töllöön liitettyä. ONKO kuinka paljon väliä, jos esim tv tukee bluetooth 5.0 kaiuttimet 5.2 ja puhelin onkin 5.3 tuleeko tuossa ongelmia vastaan.
 

tjkoo

Tukijäsen
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
2 218
Jelppiä kaipaisi. Eli hankinnassa kotiin bluetooth kaiutin/parikin ajan saatossa.
Eli etsinnässä kaiutin/kaiuttimet eli saisi useamman liitettyä toimimaan. Perus musan kuuntelu ei mikään bassojytkytys, toki hyvä että matalaakin toistaisi.
Itsellä ollut viimeksi bluetooth kaiutin vuonna 2014 joten. En ole enää kärryillä näissä. Silloinen oli vedenkestävä ulkokäyttöön oleva jbl jossa oli uskomattoman hyvä ääni. Ja toinen tärkeä seikka. Olen myös laittamassa uuden television etsintään , olisi hyvä että saisi sitten myös töllöön liitettyä. ONKO kuinka paljon väliä, jos esim tv tukee bluetooth 5.0 kaiuttimet 5.2 ja puhelin onkin 5.3 tuleeko tuossa ongelmia vastaan.
Ei ole oma ilmoitus eli omaa en mainosta, mutta sattui silmään kun itsellä on tälläiset samanlaiset ja voisi olla juuri se mitä haet:

Myydään - Audio Pro Addon T8 (Vantaa)

Käytän ite optisella kaapelilla tietokonekaiuttimina, mutta sopisi hyvin myös tv-käyttöön ja bluetooth toimii myös.

Edit: Niin ja telkkariin ei varmaan kannata bluetoothilla kytkeä vaan jollain optisella / 3.5mm johdolla, bluetoothilla enemmänkin sitten puhelimesta tms soittaa musiikkia.
 
Liittynyt
26.06.2021
Viestejä
169
Niin no mulla oli aiemmin telkkarissa sellainen soundbar missä oli bluetooth ja optinen. Molemmilla pelasi kuin unelma.
Mutta mutta ihan sillä ajatellut useampaa kaiutinta että saisi kotona sen kuuluisan elokuvateatteri fiiliksen. Joskus oli meinaan 55" 4k uhd töllö. Siihen oli subwooferit ja muut niin olipa aika kiva katella esim: Pirates of caribbean leffaa. Ukkonen kun iski niin sohvat värisi :). Mutta aikoinaan luovuin laitteista jotenkin se innostus katosi. Ja nyt taas tullut fiilis että on kyllä must saatava ne takaisin :). Kyllähän niihin rahaa menee sille ei voi mitään, mutta parasta on se että ne kyllä maksaa itsensä takaisin. Telkkarin saa jo hyvän 700€ hintaluokassa sen olen huomannut. Kaiuttimiin uppoaa yksi 500e aika helposti
Pitää ruetta netistä selaamaan ja katselemaan, kehitys mennyt sen verran eteenpäin kuitenkin.
Toki kotona löytyy 80-luvun kaapit eli YAMAHAN (studio käyttöiset olleet) kaiuttimet 10" bassot niissä. En ole yksistäkään tähän asti tapaamista kaiuttimista yhtä hyvää ääntä saanut.
 
Liittynyt
21.04.2020
Viestejä
156
Oon kyllä ihastunut noihin Klipsch vitosiin. Jytää riittää kerrostalokämppään ihan liikaakin. Silti tuli vähän kuumetta ja aloin katselemaan seiskoja. Ne on vaan aivan liian kalliit verrattuna siihen, mitä rahalla saa. Hintaero vitosiin ei mun mielestä ole perusteltu. Huomasin vaan sen, ettei vitoset jaksa täyttää isompaa kerhotilaa, kun ne sellaseen roudasin. Pitää ehkä jäädä kyttäilemään Black Fridayta (tai edes haaveilemaan ostamisesta).
 
Liittynyt
04.03.2021
Viestejä
636
Kali Audio IN-5 kolmitiet nyt halvimmillaan parista paikasta, valkoisena.
Varmasti hyvät hintaiseksi, ite ottaisin kyllä silti mieluummin 8" version (v2). Sitä sai halvimmillaan 700€, mutta nyt ei taida olla. Sekään ei kyllä mene kovin alas 8 tuumaiseksi ja vaatinee subin, mutta on siinä muita etuja, etenkin kun tuo 5" versio on kooltaan vähintään tavallisen 6.5" luokkaa (esim. syvyys on sama kuin 8").

Thomann arviot epäilijöille. Kali Audio IN-5

Tässä lisää oppiessa on alkanut kallistua esim. Genelecin SAM-sarjaan, hintaluokka tavallaan avoin. Jos löytyisi hyvä tarjous vaikka käytetystä. 8330A-8351B. On vaan sen sarjan subbarit todella kalliita, jos haluaa 2 kappaletta. 8351B olisi varmaan jossain määrin kaukainen unelma, ja menee riittävän alaskin ilman subeja.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
08.12.2020
Viestejä
15
Kummat kannattais hommata, genelec g one pari + genelec f one a subwoofer, vai genelec g two/three pari ilman subbaria. Tulisi kerrostalon olohuoneeseen elokuvien katseluun ja musiikin kuunteluun. Käytettynä hinnat pyörivät oman budjetin sisällä. Suosituksia esivahvistimelle, jos sellainen on ehdoton?
 

AHPU

VHM
Premium-jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
523
Kummat kannattais hommata, genelec g one pari + genelec f one a subwoofer, vai genelec g two/three pari ilman subbaria. Tulisi kerrostalon olohuoneeseen elokuvien katseluun ja musiikin kuunteluun. Käytettynä hinnat pyörivät oman budjetin sisällä. Suosituksia esivahvistimelle, jos sellainen on ehdoton?
Ei taida one/two riittää alkuunkaan vaikka onkin kerrostalosta kyse.

Itse ostin pari vuotta sitten 8330 parin (vähän kuin G3 mutta GLM -versio), mutta jo parin viikon päästä hain vielä subbarin (7350) noiden kaveriksi.
Tämä myös kerrostalossa.
 
Liittynyt
08.12.2020
Viestejä
15
Ei taida one/two riittää alkuunkaan vaikka onkin kerrostalosta kyse.

Itse ostin pari vuotta sitten 8330 parin (vähän kuin G3 mutta GLM -versio), mutta jo parin viikon päästä hain vielä subbarin (7350) noiden kaveriksi.
Tämä myös kerrostalossa.
Ok, eli subbari aika ehdoton? Ehkä yritän metsästää G3 paria, lähtee niillä liikkeelle. Eihän 8330 ja G3:lla ole kauheasti juuri eroa? Vanhemmat tottakai saisi halvemmalla, mutta onko kuinka todennäköistä, että vanhoissa +10v kaiuttimissa olisi ”kulumaa” yms äänenlaadussa?
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
4 650
Kyllä nämä pienet genet ihan tuonne G4 asti vaatii subbaria jos on yhtään tottunut elokuvissa että bassoa tulee vähääkään. Itsellä L/C/R 8040 (eli G4) mallit ja subbariprojekti lähti siinä kohtaa todella käyntiin kun katsoin taru sormusten herrasta sitä kohtaa kun norsut hyökkää minas tirithiin jolloin genelecit alkoi lyömään punaista valoa siihen lediin kun kaiutin yritti suojella itseään ja basso kuulosti niin kuin kumisaapasta ois heilutellut seinää vasten, kun Mumak-norsu asteli siinä tantereella ja heitteli heppamiehiä sivuun.

Tiettyyn rajaan asti G4:lla (ja jopa G3:lla) saa napakkaa ja vähän matalankin kuuloista bassoa, mutta mutta... noh makuja ja kuuntelutottumuksia on monia. Itse hommaisin subbarin myös G5/8050:lle ilman kyselyä.
 
Liittynyt
08.12.2020
Viestejä
15
Kyllä nämä pienet genet ihan tuonne G4 asti vaatii subbaria jos on yhtään tottunut elokuvissa että bassoa tulee vähääkään. Itsellä L/C/R 8040 (eli G4) mallit ja subbariprojekti lähti siinä kohtaa todella käyntiin kun katsoin taru sormusten herrasta sitä kohtaa kun norsut hyökkää minas tirithiin jolloin genelecit alkoi lyömään punaista valoa siihen lediin kun kaiutin yritti suojella itseään ja basso kuulosti niin kuin kumisaapasta ois heilutellut seinää vasten, kun Mumak-norsu asteli siinä tantereella ja heitteli heppamiehiä sivuun.

Tiettyyn rajaan asti G4:lla (ja jopa G3:lla) saa napakkaa ja vähän matalankin kuuloista bassoa, mutta mutta... noh makuja ja kuuntelutottumuksia on monia. Itse hommaisin subbarin myös G5/8050:lle ilman kyselyä.
Jos G3 + F one? Tietysti makuasioita, mutta G3 pari varmasti jo parempi kuin nykyinen yamahan 5.1 setti.
 
Liittynyt
16.11.2020
Viestejä
2 291
Jos isompaan tilaan ja pidemmille etäisyyksille ostaa kajaria Geneltä, niin melkein ite kääntyisin nykyään kanssa noihin vanhempiin analogimalleihin (8040 tai 8050). Ja niille joku sopiva, mahdollisesti muun valmistajan subbari, jos jakosuodon ja huonekorjauksen voi myös tehdä esim. AV-vahvarilla.

SAM-sarjasta pidemmille kuunteluetäisyyksille oikeasti sopiva (ja varsin makea) malli olis S360, mutta reippaan 4 kilon kappalehinnalla ei ymmärrettävästi ihan jokaisen ostettavissa. Harmittaa vähän, kun ite möin nuo veks, mutta 8351B-parikin varsin makea, kun suht pieni olkkari ja maltillinen kuuntelumatka. Subikin oli hävitettävä, kun tila ei vaan riittänyt. Soi nyt kaikkiaan paremmin versus subin kanssa kaikki liian ahtaasti.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
4 650
Jos G3 + F one? Tietysti makuasioita, mutta G3 pari varmasti jo parempi kuin nykyinen yamahan 5.1 setti.
No henkilökohtaisesti en nuita Genelecin rimpulasubbareita katselisi ollenkaan. Tuommoisella 6,5" lisäbassolla ei paljoa ulottuvuutta saa lisää. Katsele mielummin jotain oikeita subbarivalmistajia kun hommaat subia. Genelec on ihan hyvä monitorikaiuttimissa mutta omasta mielestä ylikallista rimpulaa tarjoavat subbari-osastolla.

E: Tuo F-one on genelecin sivujenkin mukaan tarkoitettu G1 surround settiin. Jos pakko on olla uskollinen merkille niin Genelec 7050C olisi varmasti sopiva G3/G4 pariksi jos ei kehtaa niitä isompia ostella.
 
Liittynyt
16.11.2020
Viestejä
2 291
Genelec on ihan hyvä monitorikaiuttimissa mutta omasta mielestä ylikallista rimpulaa tarjoavat subbari-osastolla.
Tätä vähän väsyttää lukea vuodesta toiseen, mutta tää on tietty tätä leffamiesten huutelua aina näissä ketjuissa. Ne subitkin on tehty ensisijaisesti monitorointikäyttöön ja ovat siinä sekä hinnaltaan että ominaisuuksiltaan ihan linjassa muiden kärkipään valmistajien kanssa. Useimmiten Gene ei ole edes kallein merkki (ping vaikka ATC).

Jos käytettävyyttä miettii, niin Genen SAM-sarjahan on ylipäätään aika kammottava viritys olkkarikäyttöön, vaikka niitä niin monella onkin meikäläinen mukaan lukien, mutta siinäkin kun ottaa huomioon, että se systeemi on tehty käytettäväksi tietokone ja muut studion kontrollerihärpäkkeet naaman edessä, niin ratkaisuissa alkaa olemaan paljon enemmän järkeä.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
4 650
Tätä vähän väsyttää lukea, mutta tää on tietty tätä leffamiesten huutelua aina näissä ketjuissa. Ne subitkin on tehty ensisijaisesti monitorointikäyttöön ja ovat siinä sekä hinnaltaan että ominaisuuksiltaan ihan linjassa muiden kärkipään valmistajien kanssa. Useimmiten Gene ei ole edes kallein merkki (ping vaikka ATC).
Joo toki leffamies täällä huutelee kun kysyjä mietti että jos leffakäyttöön. Annoin vain oman kokemusperäisen mielipiteeni kun genelec settejä itse kuuntelin aikanaan ja kun ostin sitten 3kpl 8040 ja 2kpl 8030.

Alkuperiselle kysyjälle: Käy vaikka vertaamassa tonnin subeja. Esim 6,5" F-one vs SVS PB-1000. Genelec lupaa -6dB 35Hz ja SVS lupaa -6dB 17Hz. Voi tuntua leffakäytössä vähän eri elukoilta nämä kun vertailee. Ei tarvi edes "täysiä" kuunnella leffa erojen löytämiseksi. Kun se Mumak polkaisee sen 15Hz - 25Hz tömähdyksen niin nuiden kahden subin välillä on älytön ero ihan semmoisessa casual leffan katselussakin. Tulee ns. "fiilistä".

Mutta nämähän on vain jonkun random duden mielipiteitä internetissä. Suosittelen kuuntelemaan ja vertailemaan. Älkää koskaan ostako jotain hifi-foorumeilla suositeltua genelec-settiä ihan vain sen vuoksi että voitte fiilistellä että ai kun nyt on kaikki nää kajarit genelec...
 
Liittynyt
16.11.2020
Viestejä
2 291
Mut tosiaan leffakäyttöön ottaisin itekin noita vanhempia analogimalleja ja jonkun muun valmistajan subin, jos jaon ja huonekorjauksen saa tosiaan tehtyä muualla eikä tarvii sitä Genen SAM-sarjan kalibrointimahdollisuutta.

Jos noita isompia alumiinimunia ostaa, niin suositus laittaa tarpeeksi korkeaa jalustaa. Heivasin omani tasolta veks ja 80cm korkeille jalustoille pikkaisen sohvaa kohden alaspäin kallistettuna, niin toimii nyt aika huomattavastikin paremmin kuin aikaisemmin tai mitä aikaisemmin on ollut matalampaa jalustaa. Genen oma suositushan taitaa olla minimissään metri lattiasta, mutta tarvis olla jo samalla omaan makuun sit mahdollisuus saada kajari kiinni jalustaan ja en jaksanu nyt ruveta maksamaan 300-400 euroa niistä K&M:n jaloista ja Genen adapterilevyistä.
 
Liittynyt
08.12.2020
Viestejä
15
Itsellä kokemus äänentoistojärjestelmistä on pyöreä nolla. Vanhalla työpaikalla oli genelec 2.1 setti ( varmaan G3) TV:ssä kiinni josta soitettiin välillä musiikkia ja omaan korvaan en ole niin hyvää ääntä ennen kuullut. Siitä lähtenyt oma himo geneleceihin, kun tuntuu kaikki niitä hypettävän ja tottakai oma ”kokemus”. Mutta tosiaan itselle leffa/musiiki käyttöön tulossa, etäisyys alle 2m ehkä jopa 1.5m. En siis sulje pois ettenkö voisi muun valmistajan subbaria esimerkiksi ostaa, mutta mikä setti se sitten olisi? Ei heti viikon jälkeen viitsisi toiseen vaihtaa, jos ei olekkaan tyytyväinen.
 
Liittynyt
31.12.2016
Viestejä
1 589
Kummat kannattais hommata, genelec g one pari + genelec f one a subwoofer, vai genelec g two/three pari ilman subbaria. Tulisi kerrostalon olohuoneeseen elokuvien katseluun ja musiikin kuunteluun. Käytettynä hinnat pyörivät oman budjetin sisällä. Suosituksia esivahvistimelle, jos sellainen on ehdoton?
Tää homma taitaa riippua todella vahvasti siitä mitä haluaa. Kuten jo tulleista vastauksista huomaa niin monet haluavat selvästi järeämpää settiä. Toisaalta kaverillani ollut vuosia tuollainen g one pari + f one settiä vastaava vanhempi versio suoraan kiinni telkkarissa millä kuuntelee musiikit jne. Ihan tyytyväinen on ollut ja ohimennen kuultuna ihan asialliselta ne kuulosti. Mutta sinulle sopiva taso saattaa selvitä vasta itse kokeilemalla.
 
Liittynyt
16.11.2020
Viestejä
2 291
Mutta tosiaan itselle leffa/musiiki käyttöön tulossa, etäisyys alle 2m ehkä jopa 1.5m. En siis sulje pois ettenkö voisi muun valmistajan subbaria esimerkiksi ostaa, mutta mikä setti se sitten olisi? Ei heti viikon jälkeen viitsisi toiseen vaihtaa, jos ei olekkaan tyytyväinen.
Tommoiseen puoleentoista metriin uskaltais jo varmaan suositellakin Genen 8330A + 7360A settiä. Jos siis riittää 2.1, eikä oo tarvetta laajentaa monikanavaksi ihan het. Tuohon tarviit vaan jonkun laitteen väliin, josta saat välitettyä äänet telkkarista kajareille (mielellään XLR-liittimin) ja lopuksi haluat vielä miettiä, miten hallitset tota systeemiä ja lähinnä sen äänen säätöä, kun SAM-sarja on tarkoitettu ensisijaisesti käytettäväksi sen GLM-softan kautta ja tietokoneella, mikä ei olkkarissa ole useimmiten kauhean käytännöllistä. Se Genen pieni kake on yksi ratkaisu ja ihan toimivakin, mutta tosiaan tuon systeemin pystyyn laittamisessa, kalibroinnissa, asetusten tallennuksessa ja käytössä on alkuun pientä oppimiskäyrää.

Tuo 7360A meni mulla huoneessa mittausten mukaan jonnekin 17 hertsiin ja volaa piisaa pienempään asumukseen aivan taatusti riittävästi, että jos noiden SAM-sarjan kommervenkkien kanssa tulee toimeen ja budjettia piisaa sen 3,5 kiloa, niin hyvää ääntä ja varmasti maukkaita leffa- tai pelikokemuksia tuolla saa.
 
Liittynyt
08.12.2020
Viestejä
15
Tää homma taitaa riippua todella vahvasti siitä mitä haluaa. Kuten jo tulleista vastauksista huomaa niin monet haluavat selvästi järeämpää settiä. Toisaalta kaverillani ollut vuosia tuollainen g one pari + f one settiä vastaava vanhempi versio suoraan kiinni telkkarissa millä kuuntelee musiikit jne. Ihan tyytyväinen on ollut ja ohimennen kuultuna ihan asialliselta ne kuulosti. Mutta sinulle sopiva taso saattaa selvitä vasta itse kokeilemalla.
Jep, itse kuuntelemalla se selviää mihin on tyytyväinen. Kommenteista opin paljon, ettei genelecit varmaan ole turhaa hypetetty.
 
Liittynyt
16.11.2020
Viestejä
2 291
Sen verran vielä, että todennäköisesti joko hifiliikkeestä tai aikaisemmin ihan genen asiantuntijoilta on saanut apua asennukseen ja kannattaa ehdottomasti pyytää ohjeita, jos systeemi ei oo entuudestaan tuttu. Mulla on käyty Genen asiantuntijoiden toimesta ihan kotona katsomassa systeemiä ja katsomassa kalibrointeja kuntoon.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
224 834
Viestejä
3 978 840
Jäsenet
67 962
Uusin jäsen
timpah

Hinta.fi

Ylös Bottom