Mitkä kaiuttimet ostaisin? - yleisthreadi

Liittynyt
16.11.2020
Viestejä
784
Kummat sopivat paremmin maltilliseen musiikin kuunteluun omakotitalossa, aiemmin mainitut JBL 308P Mkii vai Yamaha HS 8? Vai huomaako ei-ammattilainen edes mitään eroa näissä? Tarkoitus olisi pärjätä kahdella kaiuttimella ilman subia. Ääni tulee kaiuttimille lähinnä Bluedento BLT-HD:n kautta.
En tiedä, onko noissa varsinaisesti hirveitä eroja siinä, kumpi sopii paremmin maltilliseen musan kuunteluun omakotitalossa. Jammu menee speksien perusteella vähän alemmas, mutta eivät ole ilmoittaneet toleranssia taajuusvasteelle, kun taas JBL on. Tuo JBL:n suht tiukka +-3db 45hz alarajataajuudelle tarkoittaa todennäköisesti sitä, että suunnilleen yhtä alas nuo huoneessa menee, jos Jammu on ilmoitellut oman alarajataajuutensa jollain +-6dB toleranssilla (tai jotkuthan käyttää vieläkin löysempiä, kun tuo on vähän villi länsi osalla valmistajista). Säädöt vaikutti olevan Jammussa pikkaisen monipuolisemmat, ts. Jammussa saa leikattua bassojakin, JBL:ssä tais olla pelkkä hylly yläkerralle.

JBL voi soida yläkerrasta eri tavalla tuon suuntaimensa kanssa ja lienee makuasioita, kummasta kukakin tykkää. Molemmat varmaan ajaa asiansa, jos ei sen suurempia preferenssejä ole.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
738
Itse olen kuunellut molempia, JBL:n diskanttitoteutus on mielestäni parmpi ja muodostaa laajemman stereokuvan. En tosin osaa sanoa miten nuo erot korostuu tai häviää jos kuuntelee huomattavasti kauempaa. Kaiken järjen mukaan pitäisi olla varmaan pienempi vaikutus mitä kauempana kuuntelee. Yamahassa on hitusen kirkkaammat treblet. Yamahassa oli keskitaajuudet ja bassoalue mielestäni luonnollisemman kuuloisia ja niiden takia pidin parempina kaiuttimina.


Tuosta voi kuunella noiden välisiä eroja, ei toki lopullista ääntä kannata yrittää tuollein arvioida.
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
142 890
Viestejä
2 726 574
Jäsenet
52 941
Uusin jäsen
JarkkoN

Hinta.fi

Ylös Bottom