Mitkä kaiuttimet ostaisin? - yleisthreadi

Setti jotenkuten säädöissä, ääni aika hyvä, löyty muutamat typerät säädöt joista pääsi noitten 5.1 oppaiden ja kokeilujen kanssa pois. Olen tyytyväinen. Ikkunoiden eteen luultavasti saisi heittää seuraavaksi tavaraa jos haluaisi parempaa keski-yläpäätä.

Nyt kun räpellysintoa on vielä, ja jäi potku saamatta suht kohtuullisella äänenvoimakkuudella, niin tuli tossa idea mieleen, jonka joku on varmasti toteuttanut mutta en osannut googlekunfuta tarpeeksi: Toinen subbari, josta taajuuden rajaukset jonnekkin 50-80 alueelle. Tuo Denonin s660h ei ainakaan meikeläisen järjellä oikein taivu korostamaan tolla tarkkuudella taajuuksia. Onko olemassa jotain palikkaa (jakosuodatin?) Jossa päästöt? sekä ylä-että alataajuuksille mieluusti portaattomasti? Jos ostasin joko Jamon aktiivin kun nuo menee suoraan sohvan alle, kokeilisin kuinka toimii ja jos ei niin suljettu pikkukoppa elementille tai sitten jonkun käytetyn aktiivin jolle tekisin 20-40 litran suljetun, leikkaisin tuolta rajusti taajuuksia pois ja hakisin aluetta jolle saisin korostusta ja samalla potkua? Olisi etuna myös, ehkä, että saisin halutessa pois jos en halua korostusta normikäytössä.
 
@NäyttisPro kurkkaa nyt vaikka kuva näiden kahden subin takaa:



Kummastakin löytyy nuo perus jakotaajuuden säädöt ja vaiheen säätö, mutta tuossa Klipschissä ei oo samanlaista läpivientimahdollisuutta, vaan sen sää kytkisit varmaankin niin, että noista Jammun streamerin preouteista Geneille ja subwoofer-ulostulosta Klipsille. En oo varma, mitä tuo subwoofer-ulostulo antaa milläkin medialla, mutta leffoissa ei oo varmaan mitään ongelmaa ja jyrinät toistuu, miten pitääkin. Musassa sulla ei oo vaan mahdollisuutta nyt leikata sitä, että haluatkin kajareiden toistavan vaan esim. 80hz ylöspäin ja siihen tarvis jonkun oman, erillisen laitteensa vielä väliin, ellei tuon Jammun streamerin ohjaussofta anna säätää, mitä preouteista lähtee.

Tuolla Jammun subilla taas homma menee vaan niin, että rca-XLR -kaapelilla streamerista subiin ja XLR-XLR -kaapeleilla subin ulostuloista Geneille ja subin takaa säädetään jakotajuus / ylipäästö kajareille. Tuolla Jammun subilla en taas tiedä, miten tuo käsittelee LFE-raidan leffoissa. muoks. tai siis nuo streamerin preout-lähdöt ei varmaan siis ylipäänsä lähetä sitä LFE-raitaa, eli leffahommissa se jäis varmaan puuttumaan Jammun subilla.

Mutta tuossa nyt noita eroja kotikäyttö ja studiosubien välillä. Kotikäyttösubit varmaan olettaa, että edessä on joku AV-vahvari tai vastaava, jossa on tuo subwoofer-ulostulo yms. säätöjä, ja studio- / musamaailmassa pelataan yleensä noilla stereotuloilla (ja XLR-liittimillä RCA:n sijaan).

Jos tuli jotain asiavirheitä LFE:n suhteen, niin leffamiehet saa korjata.
 
Viimeksi muokattu:
Musassa sulla ei oo vaan mahdollisuutta nyt leikata sitä, että haluatkin kajareiden toistavan vaan esim. 80hz ylöspäin ja siihen tarvis jonkun oman, erillisen laitteensa vielä väliin, ellei tuon Jammun streamerin ohjaussofta anna säätää, mitä preouteista lähtee.

Yamaha WXC-50 ei tosiaan anna tuota säätää. Millaisen laitteen tuohon sitten tarvisi vielä lisäksi / vai pitääkö olla parempi pre-amp kuten bluesound node (en tosin tiedä onnistuneeko silläkään ylipäästö).

Tosiaan en mikään kultakorva audiophile oo, et jos sillä nyt ei merkittävää eroa tai haittaa ole että ne genet toistaa myös sitä alapäätä subwooferin lisäksi, niin eise sinänsä haittaa.
 
Yamaha WXC-50 ei tosiaan anna tuota säätää. Millaisen laitteen tuohon sitten tarvisi vielä lisäksi / vai pitääkö olla parempi pre-amp kuten bluesound node (en tosin tiedä onnistuneeko silläkään ylipäästö).

Tosiaan en mikään kultakorva audiophile oo, et jos sillä nyt ei merkittävää eroa tai haittaa ole että ne genet toistaa myös sitä alapäätä subwooferin lisäksi, niin eise sinänsä haittaa.
Mulla on tuo uusinta edeltävä Node ja ei onnistu ainakaan sillä.

Arvelisin, että jollain huonekorjaimella / DSP-prosessorilla tyyliin Antimode varmaan onnistuu ja mahdollisesti joillain AV-vahvareilla, joissa tulee Dirac-matkassa, mutta menee jo arvailuksi, kun ei oo kokemusta. Ja tulee äkkiä hintalappua tuolle sun subihankinnalle.

Mulla on itellä olkkarissa SAM-sarjan Genelecejä, ja niillä nää tämmöiset säädöt voi tehdä Genelecin GLM-softalla, mutta sitä mahdollisuutta ei ole noissa G-sarjan kotikajareissa.
 
Kysytään nyt vielä lisäkysymys; jos jollakin on G3 kanssa joku subi, miten on liittämiset hoitanut ja mitkä subit antaa tuon ylipäästön säätää?
Esim. Velodyne Impact X12 onnistuisi. Katselet tosiaan vaan subbarin missä on tuo läpivienti (input sekä output + säätö). Kuten pappatech kirjoittikin. LFE:tä et varmaan saa kuulumaan kun kotiteatterivaffilla. MiniDSP 2x4 :llä tuo onnistuu kanssa (2 tuloa 4 lähtöä) ja tämän kanssa voisit käyttää mitä vaan aktiivisubbaria, sekä askartaa jakosuodon ja korostumien + vaimentumien kanssa yllinkyllin.
 
Viimeksi muokattu:
Sen verran itse asiassa korjaan itteeni, että Bluesound Nodellahan ilmeisesti saa säädettyä sieltä lähtöpäästä tuon jaon. Tuolla appiksessa on tuo Subwoofer-valinta ja sieltä pystyy ymmärtääkseni säätämään jakotaajuuden, mitä menee Noden subwoofer-outiin ja mitä menee stereolähtöihin (kajareille). Testaamaan en pysty, kun ei oo sopivia vehkeitä (enää) olkkarissa, mutta näytti aika selkeältä.

En jaksa Jammun manuaaleja ruveta selaamaan, mutta jotenkin kuvittelisin, että toimis samalla tavalla, jolloin tuo Klipsikin varmaan toimis ainakin musa- yms. viihdekäytössä ihan hyvin, eikä tarvii venkuloida mitään ihmeellisiä liitäntöjen kanssa.
 
Viimeksi muokattu:
Toinen subbari, josta taajuuden rajaukset jonnekkin 50-80 alueelle.

Jos toista subbaria meinaa, niin yleensä suositellaan samanlaista kuin olemassa oleva, tai sitten voi homma mennä enemmän pieleen. On myös mahdollista että toimiikin, mahdotonta sanoa kun noissa tulee niin monta muuttujaa matkaan.

Ja jos sen toisen samanlaisen hommaa, niin se sitten eri paikkaan kuin nykyinen. Voi olla että tällä hetkellä se nykyinen subbari ei toimi parhaalla mahdollisella tavalla siinä sijoituspaikassa, ja jollekin taajuusalueelle tulee vaimentumia. Eri paikkaan sijoitettu samanlainen subi mahdollistaa tällaista ongelmien korjaamisen (tai ainakin lieventämisen), mutta vaatii toki aika paljon harrastuneisuutta ja mittausvälineitä tai sitten sinnikästä testaamista, että saa toimimaan.
 
  • Tykkää
Reactions: Ana
Onko mitään suosituksia Creative Gigaworks T40 tyylisiin aktiivi kaiuttimiin, pitää olla kapeat, voi olla vaikka korkeammat kun noi Creativet, hakusessa vähän hifimpää. Ei jostain syystä nyt löydy millään netistä, vaikka olen nähnyt vastaavanlaisia.
 
Onko mitään suosituksia Creative Gigaworks T40 tyylisiin aktiivi kaiuttimiin, pitää olla kapeat, voi olla vaikka korkeammat kun noi Creativet, hakusessa vähän hifimpää. Ei jostain syystä nyt löydy millään netistä, vaikka olen nähnyt vastaavanlaisia.
Juu tosi kapeita voi olla hankala löytää. iLoud Micro Monitorit olis 9 cm leveät.
 
Onko mitään suosituksia Creative Gigaworks T40 tyylisiin aktiivi kaiuttimiin, pitää olla kapeat, voi olla vaikka korkeammat kun noi Creativet, hakusessa vähän hifimpää. Ei jostain syystä nyt löydy millään netistä, vaikka olen nähnyt vastaavanlaisia.


Näitä ainakin kehuttu. Ei kokemusta itsellä.

IK Multimedia iLoud MTM Samalta firmalta vähän järeämpää.
 
Niin sen kajarin leveyden sanelee varmaan aika pitkälti bassoelementin halkaisija. Genelecillä on noissa Ones-sarjan kajareissa jotain omia, ovaalin muotoisia bassoelementtejä, mutta muutenhan ne on yleensä näitä perus pyöreitä.

Noita Dropin puikuloita en uskaltais ite ostaa, jos haussa on "vähän hifimpää" ja noista iLoudin kajareista ei varmaan hirveästi enää pienemmäksi mennä, jos haluaa jotain oikeasti järkevää kajaria.
 
Nälkä kasvaa syödessä ja aloin miettimään, josko sittenkin hommaisi kaikki 5 kaiutinta. Mitäs tuollaisia Polk ES10 settejä tai vastaavia suositellaan 5.1 kaiuttimiksi? Lähtökohtaisesti kai nuo ES10 on surroundkajareiksi tarkoitettu, toimiiko miten edessä jos niitä ottaisi 4 + keskikaiuttimen? Tai mitä muita settejä tuolla noin 400-700€ hintaluokassa olisi? Dali Spektor koko sarjan saisi alle 500€, tuokin varmaan ihan toimiva setti ainakin arvosteluiden perusteella, mutta nuo Polk:it paremman näköiset. Ja edelleen saisivat olla valkoisia.
Nyt kun lueskelin pitkät pätkät tuota soundbar-lankaa niin menin ihan solmuun. Onko tosiaan niin, että noilla nykyisillä Samsungin parhaan pään soundbareille saa leffoihin ja televisioon paremman äänentoiston kuin tollasella Dali Spektor tai Polk Signature sarjan 5.1. Setillä? Käytännössä musiikkia kuuntelen 99% kuulokkeilla ja tuo olohuoneen äänen toisto satunnaista tausta/bilemusiikkia, mutta 90% ajasta sarjoja/leffoja/urheilua.

Myös houkuttelee soundbarsysteemien helppokäyttöisyys.
 
Onko tosiaan niin, että noilla nykyisillä Samsungin parhaan pään soundbareille saa leffoihin ja televisioon paremman äänentoiston kuin tollasella Dali Spektor tai Polk Signature sarjan 5.1. Setillä?
Eipä tuota voi kukaan sun puolesta sanoa. Riippuu niin paljon vehkeistä, miten ne on laitettu, millaiseen tilaan ne on laitettu, mitkä on preferenssit ja niin edelleen, että ite nuo joutuu kuuntelemaan ja toteamaan.

Nuo monikanavasoundbarithan perustuu ymmärtääkseni siihen, että ne ampuu niistä eri suuntiin suunnatuista pikkuelementeistä signaalia seiniin, josta ääni heijastuu kuulijalle ja jolla saadaan tota jonkinlaista monikanavaäänen tuntua, mikä ei oo kyllä sama asia kuin kuunnella suoraa ääntä laadukkaasta kajarista, mutta jos musakäyttöä ei juuri ole ja tuo helppokäyttöisyys painaa, niin varmasti noilla spekseillä ihan toimiva ratkaisu joku soundbarikin.

Ihan asialliselta kyllä kuulosti yhdellä tutulla joku soundbar-systeemi, jossa oli erilliset takakajarit, subbari ja sitten joku mikä lie soundar telkkarin edessä.
 
Nyt kun lueskelin pitkät pätkät tuota soundbar-lankaa niin menin ihan solmuun. Onko tosiaan niin, että noilla nykyisillä Samsungin parhaan pään soundbareille saa leffoihin ja televisioon paremman äänentoiston kuin tollasella Dali Spektor tai Polk Signature sarjan 5.1. Setillä?
Ei todellakaan saa parempaa. Sontantangot on tietyssä mielessä helpompia ja that's it. Ne on luotu korvaamaan TV:n omat kaiuttimet, eikä esim. hifikaiuttimia. Mm. niiden fyysisesti pienet elementit eivät pysty rikkomaan fysiikan lakeja ja toistamaan matalia taajuuksia jolloin mahdollinen sontantangon mukana tuleva subwoofer joutuu venyttämään omaa toistotaajuuttaan korkealle ja näin ollen subwoofer (imo) alkaa paikallistumaan mitä mielestäni sen ei kuuluisi hyvässä toimivassa setissä tehdä.
 
Viimeksi muokattu:
Nyt kun lueskelin pitkät pätkät tuota soundbar-lankaa niin menin ihan solmuun. Onko tosiaan niin, että noilla nykyisillä Samsungin parhaan pään soundbareille saa leffoihin ja televisioon paremman äänentoiston kuin tollasella Dali Spektor tai Polk Signature sarjan 5.1. Setillä? Käytännössä musiikkia kuuntelen 99% kuulokkeilla ja tuo olohuoneen äänen toisto satunnaista tausta/bilemusiikkia, mutta 90% ajasta sarjoja/leffoja/urheilua.

Myös houkuttelee soundbarsysteemien helppokäyttöisyys.
Hyvillä soundbareilla saa helposti ihan hyvän surround-äänentoiston leffoihin ja sarjoihin. Stereo-äänen toistossa (musiikki yms.) ne kuitenkin laahaavat edelleen pahasti jäljessä.
Myös huoneen muoto on soundbareilla elintärkeä, käytännössä huoneen pitää olla kenkälaatikon muotoinen että surround edes toimii koska äänen pitää kimpoilla katosta/seinistä.

Ilman subbaria kaikki soundbarit kuulostavat aivan hirveiltä. Tuntuu että subbari laitetaan sen kylkeen ihan vaan sen takia että se peittää soundbarin huonon äänentoiston, sen sijaan että se "täydentäisi" soundbarin äänentoistoa.
 
Viimeksi muokattu:
Tuli mustana perjantaina ostettua heräte ostoksena Kef LSX II kaiuttimet ja pöytätelineet työpöydälle pc:n kaveriksi.
Ei voi muuta kuin kehua kaiuttimia.
  • Liitännät aivan mahtavat, mm. USB type C suoraan tietokoneesta. (This feature is compatible with Mac and Windows PC, with a maximum streaming
    quality of 192 kHz / 24 bit.).
  • AirPlay2, jota käytän tietokoneesta, toimii loistavasti
  • Radio joka tuntuu toimivan, mm RadioRock, Yle:n kaikki kanavat
  • Äänen laatu riittävä, tämä on varmaan subjektinen näkemys asiasta.
  • Sovellus aivan loistava
  • Ainoa miinus kova hinta noin 1200€ suomessa.
 
Hyvillä soundbareilla saa helposti ihan hyvän surround-äänentoiston leffoihin ja sarjoihin. Stereo-äänen toistossa (musiikki yms.) ne kuitenkin laahaavat edelleen pahasti jäljessä.
Myös huoneen muoto on soundbareilla elintärkeä, käytännössä huoneen pitää olla kenkälaatikon muotoinen että surround edes toimii koska äänen pitää kimpoilla katosta/seinistä.

Ilman subbaria kaikki soundbarit kuulostavat aivan hirveiltä. Tuntuu että subbari laitetaan sen kylkeen ihan vaan sen takia että se peittää soundbarin huonon äänentoiston, sen sijaan että se "täydentäisi" soundbarin äänentoistoa.
Toista sivuseinää ei käytännössä edes ole, joten tuo kimpoilu voi hieman olla siltä puolen heikkoa (avoin tila, jossa keittiö). Kyllä alkaa taas vaaka kallistua erillissarjan puoleen. Mietin että jos ostaisi alkuun nuo Polk ES15 ja ES30 eteen kolmeksi kaiuttimeksi ja voisi nuo nykyiset siirtää taakse. Tuossa alkuinvestointikin olisi hyvin maltillinen ja mitä lueskelin noista Polkeista, niin ääni ei ihan tiukinta hifiä ole, mutta kehuttiin taas monikäyttöisyydestä. Ja mielestäni taas näyttävät hyvältä.

Nykyisin vahvistimena VSX-529 5.2 ja siinä ongelmana, että Spotify Connect lakkasi toimimasta jonkin sopimuksen vuoksi ja musiikit pitää sen takia toistaa bluetooth-mokkulan kautta. Jos haluaa helppokäyttöisyyttä, niin onko millaisia vaihtoehtoja että saisi Spotify Connecting yhdistettyä tuohon? Ja pitänee miettiä myös uutta vahvistinta mahdollisesti jossain vaiheessa.

Ja sitten vielä seuraavaan kysymykseen, jos hommaan Dolby Atmos vahvistimen, jossa vähintään mahdollisuus 5.1.4, niin miten toimii jos atmos-kaiuttimet ovat televisioseinän katon rajassa ja takana taas metri sohvat takana katon rajassa? Ilmeisesti ei ihan optimi, mutta noille en keksi vaihtoehtoja jos haluaa joskus tuonne laajentaa ja kun sivuseinää ei käytännössä ole. Nuo katon kautta heijastavat kaiuttimet sitten taas tuskin niin hyvin toimivat.
 
Sen verran itse asiassa korjaan itteeni, että Bluesound Nodellahan ilmeisesti saa säädettyä sieltä lähtöpäästä tuon jaon. Tuolla appiksessa on tuo Subwoofer-valinta ja sieltä pystyy ymmärtääkseni säätämään jakotaajuuden, mitä menee Noden subwoofer-outiin ja mitä menee stereolähtöihin (kajareille). Testaamaan en pysty, kun ei oo sopivia vehkeitä (enää) olkkarissa, mutta näytti aika selkeältä.

En jaksa Jammun manuaaleja ruveta selaamaan, mutta jotenkin kuvittelisin, että toimis samalla tavalla, jolloin tuo Klipsikin varmaan toimis ainakin musa- yms. viihdekäytössä ihan hyvin, eikä tarvii venkuloida mitään ihmeellisiä liitäntöjen kanssa.

Joo, tuli itekkin tutkittua ja nodella tuo ilmeisesti toimii. Yamaha WXC-50:lla ei saa jaettua siten että pääkaiuttimille saa ylipäästön tehtyä. Ts, syöttää subwooferille ja pääkaiuttimille tismalleen samaa taajuutta. Mutta toisaalta, en vain tuon takia haluaisi vaihtaa preampista toiseen, joten täytynee kikkailla genelecin omilla dippikytkimillä sitten alataajuuksia pois ja laittaa subwooferista jako johonkin 60hz tienoille.
 
Joo, tuli itekkin tutkittua ja nodella tuo ilmeisesti toimii. Yamaha WXC-50:lla ei saa jaettua siten että pääkaiuttimille saa ylipäästön tehtyä. Ts, syöttää subwooferille ja pääkaiuttimille tismalleen samaa taajuutta. Mutta toisaalta, en vain tuon takia haluaisi vaihtaa preampista toiseen, joten täytynee kikkailla genelecin omilla dippikytkimillä sitten alataajuuksia pois ja laittaa subwooferista jako johonkin 60hz tienoille.
G3 taajuusvasteesta näkee että alapää leikataan pois. Noin 70hz sukeltaa melko jyrkästi.
 
G3 taajuusvasteesta näkee että alapää leikataan pois. Noin 70hz sukeltaa melko jyrkästi.
Nää et kyllä lue noita graafeja oikein. Geneissä lähtee kyllä putoamaan vaste jyrkästi alarajataajuuden tuntumassa, mihin on omat tekniset syynsä, mutta G3:t menee ihan speksin mukaan -6dB tuonne karvan alle 50 hertsiin. 60 hertsiin tullaan vielä käytännössä ilman vaimentumaa (tai jollain desibelin vaimentumalla, jota ei kukaan käytännössä kuule).

Ja nuo on vapaakenttävasteita. Huoneessa jollain seinäsijoituksella tuo alarajataajuus saattaa vielä olla jonkun hertsin matalampi, mitä speksi lupaa.

Että kyllä sitä G3:lle menevää kaistaa ois hyvä vähän päästä leikkaamaan, jos oppikirjan mukaan haluaa säätää subbarin kanssa.
 
Nää et kyllä lue noita graafeja oikein. Geneissä lähtee kyllä putoamaan vaste jyrkästi alarajataajuuden tuntumassa, mihin on omat tekniset syynsä, mutta G3:t menee ihan speksin mukaan -6dB tuonne karvan alle 50 hertsiin. 60 hertsiin tullaan vielä käytännössä ilman vaimentumaa (tai jollain desibelin vaimentumalla, jota ei kukaan käytännössä kuule).

Ja nuo on vapaakenttävasteita. Huoneessa jollain seinäsijoituksella tuo alarajataajuus saattaa vielä olla jonkun hertsin matalampi, mitä speksi lupaa.

Että kyllä sitä G3:lle menevää kaistaa ois hyvä vähän päästä leikkaamaan, jos oppikirjan mukaan haluaa säätää subbarin kanssa.
Joo vapaa kenttävaste kirjoitin noin. Kyllä huone auttaa tossakin kovasti. Mutta tippuu kuitenkin.
Näkyy käppyrä olevan 75 db mökällä.
 
Nää et kyllä lue noita graafeja oikein. Geneissä lähtee kyllä putoamaan vaste jyrkästi alarajataajuuden tuntumassa, mihin on omat tekniset syynsä, mutta G3:t menee ihan speksin mukaan -6dB tuonne karvan alle 50 hertsiin. 60 hertsiin tullaan vielä käytännössä ilman vaimentumaa (tai jollain desibelin vaimentumalla, jota ei kukaan käytännössä kuule).

Ja nuo on vapaakenttävasteita. Huoneessa jollain seinäsijoituksella tuo alarajataajuus saattaa vielä olla jonkun hertsin matalampi, mitä speksi lupaa.

Että kyllä sitä G3:lle menevää kaistaa ois hyvä vähän päästä leikkaamaan, jos oppikirjan mukaan haluaa säätää subbarin kanssa.

Pääsisiköhän kohtuulliseen lopputulokseen kun laittaa vaikka Lowbass -4bp kytkimen päälle geneistä, ja testailisi missä asennossa subbarin LPF kuulostaa parhaalta (varmaan jossain 50-60hz?)
 
Pääsisiköhän kohtuulliseen lopputulokseen kun laittaa vaikka Lowbass -4bp kytkimen päälle geneistä, ja testailisi missä asennossa subbarin LPF kuulostaa parhaalta (varmaan jossain 50-60hz?)
Niin no kaikkein vähimmällä säätämisellä ja ihmettelemisellä pääsisit, kun ostaisit sen aikaisemmin linkatun Jammun tyylisen subin, jossa on läpivienti ja josta saat suoraan säädetyksi sen jaon.

Jos taas päädyt hommaan sen Klipsin tyylisen kotiteatteri- / kotihifisubin, niin sitten se on vaan kokeiltava, että miten toimii minkäkinlaisilla säädöillä omaan korvaan. Onhan noissa verkkokauppaostoksissa 14 päivää aikaa palauttaakin, jos kotitesteistä tulee ihan pannukakku.
 
Niin no kaikkein vähimmällä säätämisellä ja ihmettelemisellä pääsisit, kun ostaisit sen aikaisemmin linkatun Jammun tyylisen subin, jossa on läpivienti ja josta saat suoraan säädetyksi sen jaon.

Jos taas päädyt hommaan sen Klipsin tyylisen kotiteatteri- / kotihifisubin, niin sitten se on vaan kokeiltava, että miten toimii minkäkinlaisilla säädöillä omaan korvaan. Onhan noissa verkkokauppaostoksissa 14 päivää aikaa palauttaakin, jos kotitesteistä tulee ihan pannukakku.

Joop. Subwoofer todnäk valikoitunut nyt SVS-SB1000 koska ideaali niin hinta/laatusuhteen kuin koonkin osalta.
 
En oo kyllä nähny ensimmäisessäkään julkisessa tilassa akustoitua kattoa.. seiniä kyllä, missä on sitä perus, en nyt muista minkä valmistajan, valkoista akulevyä.. Mut varmaan voi olla ja varmaan voi löytyä toimiviakin ratkaisuja. Thomannkin myy jotain akustiikkaliimaa, mutta itellä ei mitään kokemusta.

Paljon niitä juttuja joka tapauksessa vaan näkee, että ihmiset tuskailee, kun Kontot ei meinaa pysyä, että kannattaa siihen kuitenkin ajatusta laittaa, jos lähtee kattoa liimaileen. Kontot meinaa pysyä seinissäkään, kun tosiaan irtoavat siitä levyn päästä, että varmaan noihin on sitten parempaa levyäkin.

Mitä harrastajien juttuja on lukenut, niin yleisimmin on näkynyt jotain roikkuvia systeemejä, jossa ite levyt on kiinni erillisessä rakenteessa, joka kiinnitetään kattoon, jolloin siihen akustointiin saa vähän tilavuuttakin, tai sitten ne paksummat villat on laitettu rakenteisiin.
No on jokunen tuhat neliötä tullut liimailtua 20-50mm paksuja levyjä, 60*60 - 120*120 kokoisina, ihan kaikennäköisiin tiloihin, ja tasan yhden mestan tiedän mistä ne putoili kun liima reagoi kemiallisesti ruiskutasoitteen kanssa.

Sehän on vaan hyvä jos niitä ei näe tai eivät pistä silmään, silloin ollaan arkkitehdin kanssa yleensä onnistuttu.
 
Toista sivuseinää ei käytännössä edes ole, joten tuo kimpoilu voi hieman olla siltä puolen heikkoa (avoin tila, jossa keittiö). Kyllä alkaa taas vaaka kallistua erillissarjan puoleen. Mietin että jos ostaisi alkuun nuo Polk ES15 ja ES30 eteen kolmeksi kaiuttimeksi ja voisi nuo nykyiset siirtää taakse. Tuossa alkuinvestointikin olisi hyvin maltillinen ja mitä lueskelin noista Polkeista, niin ääni ei ihan tiukinta hifiä ole, mutta kehuttiin taas monikäyttöisyydestä. Ja mielestäni taas näyttävät hyvältä.

Nykyisin vahvistimena VSX-529 5.2 ja siinä ongelmana, että Spotify Connect lakkasi toimimasta jonkin sopimuksen vuoksi ja musiikit pitää sen takia toistaa bluetooth-mokkulan kautta. Jos haluaa helppokäyttöisyyttä, niin onko millaisia vaihtoehtoja että saisi Spotify Connecting yhdistettyä tuohon? Ja pitänee miettiä myös uutta vahvistinta mahdollisesti jossain vaiheessa.

Ja sitten vielä seuraavaan kysymykseen, jos hommaan Dolby Atmos vahvistimen, jossa vähintään mahdollisuus 5.1.4, niin miten toimii jos atmos-kaiuttimet ovat televisioseinän katon rajassa ja takana taas metri sohvat takana katon rajassa? Ilmeisesti ei ihan optimi, mutta noille en keksi vaihtoehtoja jos haluaa joskus tuonne laajentaa ja kun sivuseinää ei käytännössä ole. Nuo katon kautta heijastavat kaiuttimet sitten taas tuskin niin hyvin toimivat.
Polkit ovat varmaan ihan kelpo kaiuttimet maltillisella budjetilla. Toki esim. Tori.fi on täynnä kaiuttimia, eivätkä ne käytössä hirveämmin kulu (kunhan ei ole ripustuksia luukutettu rikki). Paa vaan Atmos kaiuttimet sinne eteen ja taakse katon rajaan. Vahvistimet muistaakseni sitä optiota myös tarjoavat ja mitä kuullut / lukenut kokemuksia niin nuo sijoitukset ovat toimineet ihan ok.
 
Eikö näissä nykypäivän AV-vahvareissa tule jotain huonekorjaimia matkassa? Jossain varmaan tarvii pystyä säätään viiveet, että äänikuva on koherentti, jos ja kun kajarit on (kuulijaan nähden) epäsymmetrisesti.
 
Eikö näissä nykypäivän AV-vahvareissa tule jotain huonekorjaimia matkassa? Jossain varmaan tarvii pystyä säätään viiveet, että äänikuva on koherentti, jos ja kun kajarit on (kuulijaan nähden) epäsymmetrisesti.
Tuleehan niissä joo. Huonekorjain automaattisesti noi viiveet säätääkin, mutta voihan niitä vielä veivata oman mielenkin mukaan jos siltä tuntuu. Taitaa (automaatti)korjaimien parhaimmistoa olla Trinnov > Dirac > ARC > Audyssey jne.
 
No on jokunen tuhat neliötä tullut liimailtua 20-50mm paksuja levyjä, 60*60 - 120*120 kokoisina, ihan kaikennäköisiin tiloihin, ja tasan yhden mestan tiedän mistä ne putoili kun liima reagoi kemiallisesti ruiskutasoitteen kanssa.

Sehän on vaan hyvä jos niitä ei näe tai eivät pistä silmään, silloin ollaan arkkitehdin kanssa yleensä onnistuttu.
Tattis tarkennuksesta. Hyvä, jos tuohon on toimiviakin levyjä ja liimoja.

Noiden Kontojen kanssa tuntuu olevan ongelmia useammilla. Samaten tämä levy ei meinaa pysyä edes seinässä:


Tämä jälkimmäinen menee valkoisena vielä pölyyntyessään aika paskaisen näköiseksi, että oli vähän hutiostos senkin puolesta. Oon nyt sit soittohuoneeseen koittanu piilotella noita, kuin oli otettava olkkarista veks.

muoks. eiku tuo oma oli vielä 12cm paksu, tää linkattu näköjään vaan kasi.
 
Viimeksi muokattu:
onko kellään kokemusta akustoinnista? mietin että jos tommosia ostas satsin niin miten noi kannattas asennella paljaalle seinälle? ihan vieri viereen vai jättäen esim 10cm väliä per levy? https://www.puuilo.fi/catalogsearch/result/?q=akustiikkalevyt

ja onko joku noita kyseisiä levyjä seiniin asennellu että kannattaako satsata? ei noi ainakaan hinnalla ole pilattu

Riippuu, mitä akustoinnilla hakee. Tärykaikuun noilla saattaa jotain vaikutusta saada, vaikka aika ohkaisia ovatkin. Mitään speksejä kun noista ei kerrota, niin paha arvioida "tehoa".

Kyseisistä levyistä ei ole kokemusta, mutta itse laitoin kaikuvaan rivarin olkkariin 3kpl Konton 60x60x4cm akustiikkalevyä seinälle ja auttoivat huomattavasti.
 
Vuosia tullut mietittyä stereosarjan ostamista mutta samalla pitäisi saada elokuviin ponnetta kun noita kiekkoja on useita satoja eli tulevaisuudessa Atmos setille tarvis. Rajallisen budjetin takia keskityn nyt aluksi kaiuttimien puolesta stereoon mutta vahvistimeen sijoitin ja siihen valikoitui Marantz Cinema 60 jonka sai verkkiksen outletistä hintaan 830€ jota en voinut ohittaa. Tällä hetkellä kuuntelupiste on tällainen: 180cm leveä tietokonepöytä, keskellä 42" Oled, kuulokevahvarit jne. Sivupöydälle laitan stackkiin vahvistimen, cd-soittimen kirpparila löydetty Azur 340c (10€) c ja 4k-soitin DP-UB820.

Tuli ostettua aivan summamutikassa kaiuttimet Wharfedale Diamond 12.2 hyvien arvostelujen ja etenkin Suomessa hyvän hinnan takia (350€) vrt. muihin samassa luokassa painiviin bookshelfeihin, lisäksi pidän ulkonäöstä erittäin paljon valkoisena, musta olisi ollut muuten ok mutta en pidä lainkaan pianolakatusta mustasta.

Itse kaiuttimet kuulostivat alkuun todella oudoilta, mutta vika oli vahvistimen asetuksissa. Sieltä Pure Direct päälle niin musiikkiin ei käsittääkseni pitäisi tulla mitään vahvistimen omia mixauksia, pitää tutkia vaikuttaako tuohon vielä jokin muu. Kun asetukset saatu kuntoon niin muutaman tunnin testikuuntelut tietokoneelta ja erittäin hyvin kuuluu - hieman tylsät oli alkuun mutta kun korva tottui niin aloin pitämään äänestä. Hyvät äänilähteet flac, cd toistui erittäin nätisti mutta esim. Youtube oli todella paskaa, tässä tapauksessa muuttui paremmaksi kun Pure Directin vaihtoi vahvistimesta tilaan Dolby Surround.

Ensimmäiset huomiot olivat että kaiuttimet ovat hemmetin isot, aivan liian isot tuohon pöydälle ja tuntui äänessä että ovat aivan liian lähekkäin eli pitäisi saada levitettyä matkaa reilusti: joten tarvitsen jalustat. Pöydän korkeus on n. 75cm ja tuntui istuessa että kaiuttimet jäivät liian alas. Onko ehdottaa jotain edullisia kaiutinjalustoja, n. metrin korkuisia johon nämä mahtuvat?
 
onko kellään kokemusta akustoinnista? mietin että jos tommosia ostas satsin niin miten noi kannattas asennella paljaalle seinälle? ihan vieri viereen vai jättäen esim 10cm väliä per levy? https://www.puuilo.fi/catalogsearch/result/?q=akustiikkalevyt

ja onko joku noita kyseisiä levyjä seiniin asennellu että kannattaako satsata? ei noi ainakaan hinnalla ole pilattu
Akustointi kannattaa osapuilleen aina, mutta voi kanssa vaatia aika paljon sit ajatusta ja duunia, ennen kuin on oikeasti hyvän kuuloinen huone. Bassotaajuuksien vaimennus vaatii sit myös tilavuutta, että noilla parisenttisillä akulevyillä ei vaimenneta kuin puhetaajuuksia.

Miten kannattaa asentaa, niin kuuntelupaikan takana oleva päätyseinä ja sivuseinien ensiheijastuspisteet varmaan aika takuuvarmoja, jos lähtötilanne on paljaat seinät. Joku paksu matto kajarien ja kuuntelupaikan väliin on kanssa yks tehokas elementti. Jos seinään pystyy nakutteleen pienen naulan, niin sillai kannattaa ensisijaisesti minusta kiinnittää ja jättää pieni ilmarako taakse, niin pikkaisen kasvattaa vaimennettavaa kaistaa. Betoniseiniin sitten kaksipuolisella teipillä tai liimalla.

Ja netistä löytynee juttua lisää, mitä kannattanee vähän selata, jos kiinnostaa alkaa laittamaan sitä omaa huonetta.
 
Mietin Genelecin G two ja F one. Onko mimmoinen ero noilla B-malin vehkeillä? Käytettynä löytyisi edullisesti, osassa ei mainita ”B”, onko paljon huonompia?
 
Mietin Genelecin G two ja F one. Onko mimmoinen ero noilla B-malin vehkeillä? Käytettynä löytyisi edullisesti, osassa ei mainita ”B”, onko paljon huonompia?

G Twon B-mallissa on tehokkaammat vahvistimet (20W vs 50W), minkä myötä alin toistotaajuus on vähän matalammalla ja ääntä lähtee maksimissaan hiukan enemmän. F Onen B-mallissa tärkein uudistus on mielestäni digitaalisten tulojen lisääminen. Tuli myös mahdollisuus opettaa subbari tottelemaan esim television kaukosäädintä.

Näiden lisäksi voi katsella saman kokoisia 8020 ja 5040 malleja.
 
Mietin, et onkohan se se kohina, joka kuuluu, kun kaijutin on päällä ilman signaalia?
Varmaan se on se. En oo minkään Genen lähikenttämonitorin kanssa tuota "standby-kohinaa" koskaan noteerannut, mutta Genen S360-mallit oli olkkarissa ja niiden herkkyys ilm. vaikutti vielä nostavasti tuohon pohjakohinaan, niin niiden pohjakohinan kyllä kuuli, jos tuli tuoreilla korvilla tilaan ja laitto kajarit päälle.
 

Näitä ainakin kehuttu. Ei kokemusta itsellä.

IK Multimedia iLoud MTM Samalta firmalta vähän järeämpää.

iLoudin microt olleet nyt yli vuoden pöydällä ja kyllä hämmästyttää edelleen miten näin pieneistä purkeista irtoaa näin iso ääni. Ehdoton suositus ja pöydästä vielä mielellään irti jollain siroilla standeilla. Itsellä käytössä 15cm pyöreät mikkistandit joissa ruuvikierre pohjassa, sopi suoraan kaiuttimien pohjassa oleviin kierteisiin.
 
Kun menin noista Genejen pohjakohinasta aamulla kirjoittamaan, niin kuuleehan nuo omat 1029A:t ihan selvästi, jos keskittyy kuuntelemaan, mutta en ihan rehellisesti ollu kiinnittänyt mitään huomiota tohon pohjakohinaan aikaisemmin :D
 
Muutto edessä ja sen yhteydessä tulee todennäköisesti hommattua myös uudet kaiuttimet. Asiaan liittyen (kun se vaikuttaa mahdollisesti kaiutinhankintaan) kyselen huoneen leiskasta, että jos huoneen toisessa päädyssä on paksu betoninen väliseinä ja toisessa sitten kevyempi sisäseinä, niin onko isoa merkitystä kumpaan näistä laittaa pääkaiuttimet?
 
Oiskoha mitään hyötyä päivittää G2 G3:een? Mul on on ite tehty 12" subi nykyisten G2:ksien seurana ja jako tehty Antimode X2:lla.
 
Oiskoha mitään hyötyä päivittää G2 G3:een?
Jos minulta kysytään, niin vähän turha päivitys imo. Suoraan sit nelos- tai vitoskokoista (niillä analogimalleilla 80x0 säästää rahaa), jos isompaa Genen alumiinimunaa hakee. Noi rupeaa soimaan sit jo oikeasti vaikuttavammin pienimpiin malleihin verrattuna, ja jos kerran huonekorjainkin on jo valmiina, niin sillä saa noiden isoimpien mallien bassoja taltutetuksi, kun tuppaavat vaatimaan sitä melkein jokaisessa normitilassa.
 
Floodataan nyt vielä, et onks kellään kokemusta Genelecin The Oneista? Mietin sitä pienintä mallia (8331A). Sen sais nyt 500 euron alennuksella, mut olis silti n. 2000 euroa kappaleelta ja niitä tarttee kaks.

Niis on lukemani mukaan hyvin toimiva lähikenttäkuuntelu, mut eipä siitäkään hyötyä olis, ku kuuntelen kuiteski 3m päästä.
 
Floodataan nyt vielä, et onks kellään kokemusta Genelecin The Oneista? Mietin sitä pienintä mallia (8331A). Sen sais nyt 500 euron alennuksella, mut olis silti n. 2000 euroa kappaleelta ja niitä tarttee kaks.

Niis on lukemani mukaan hyvin toimiva lähikenttäkuuntelu, mut eipä siitäkään hyötyä olis, ku kuuntelen kuiteski 3m päästä.
Niin siis oikeasti ensimmäinen, ei uppoasennettava Genelecin monitori, joka on tarkoitettu toistamaan metrien päähän, on S360 ja se on nelisen kiloa kappaleelta.

Onesit on kolmitiekaiuttimia ja erilaisella bassototeutuksella (pari niitä rakoladattuja ovaalibassoja) esim. G-sarjalaisiin verrattuna. Enemmän keskialuetta, stereokuvalliset asiat yleensä paremmin kuin noissa vähän edullisemmissa kaksiteissä. Hillittömän hyvät telkkarikajarit ja varsinkin tuossa keskialueessa on joku semmonen tosi live-fiilis, mutta ainakin noiden isompien bassoa voi olla haastavaa saada toimimaan oikeasti hyvin. Mulla on siis nytkin 8351B-pari olkkarissa.

Mut siitä ei oikein pääse mihinkään, että kaikki nää kaksitiet ja Onesitkin on tarkoitettu lähikenttään ja ne ei soi ikinä niin hyvin kolmeen metriin, mitä tuosta pläsin edestä kuunneltuna, mutta kyllähän ne hyvät kajarit on, jos on laittaa tarvittava raha.

muoks. ja jos budjetti venyy neljään kiloon saakka, niin sillähän saa jo vaikka minkälaista oikeasti hyvää kajaria, että kannattaa varmaan ihan rauhassa katsella ja mieluusti käydä hifiliikkeessä kuuntelemassa noita eri kajareita, koska täällä palstalla se ei selviä, mikä esim. teikäläisen makuun soi hyvin.
 
Viimeksi muokattu:
Subwoofer haussa ja olen rajannut budjetin n. 500€ luokkaan - ja olisi mielellään oltava valkoinen jos vain mahdollista. Tarkoitus kuunnella musiikkia ja katsoa elokuvia eli alas pitäisi myöskin päästä. Nyt olen rajannut omalta osaltani vaihtoehdot kahteen: SVS SB-1000 ja Polk Audio HTS 12.

SVS SB-1000 eli vanhaa mallia saa parista paikasta n. 500€, mutta vain mustana ja en rehellisesti sanottuna tykkää ulkonäöstä yhtään. Uudemmat mallit aivan liian kalliita ja valkoinen tuo heti lisähintaa.

Polk Audio HTS 12 550€ sopisi ulkonäöllisesti paremmin setuppiin ja en nyt tuosta mitään huonoa arvosteluakaan löytänyt.

Kallistuisin itse tuohon Polkiin mutta arvostelujen perusteella tuo SVS on laatupeli niin sillä epäröin vaikka se nyt väärän värinen onkin.. Onko kummastakaan kokemusta täällä?
 
Subwoofer haussa ja olen rajannut budjetin n. 500€ luokkaan - ja olisi mielellään oltava valkoinen jos vain mahdollista. Tarkoitus kuunnella musiikkia ja katsoa elokuvia eli alas pitäisi myöskin päästä. Nyt olen rajannut omalta osaltani vaihtoehdot kahteen: SVS SB-1000 ja Polk Audio HTS 12.

SVS SB-1000 eli vanhaa mallia saa parista paikasta n. 500€, mutta vain mustana ja en rehellisesti sanottuna tykkää ulkonäöstä yhtään. Uudemmat mallit aivan liian kalliita ja valkoinen tuo heti lisähintaa.

Polk Audio HTS 12 550€ sopisi ulkonäöllisesti paremmin setuppiin ja en nyt tuosta mitään huonoa arvosteluakaan löytänyt.

Kallistuisin itse tuohon Polkiin mutta arvostelujen perusteella tuo SVS on laatupeli niin sillä epäröin vaikka se nyt väärän värinen onkin.. Onko kummastakaan kokemusta täällä?
Subeille on muuten täällä omakin säie. Kannattaa ehkä esittää tuo kysymys myös siellä.
Itselläni on XTZ subi, jota olisi myös saanut valkoisena ja silloin reilu pari vuotta sitten hinta oli vähän yli 500,- Black Fridayna, mutta ei taida enää siihen hintaan saada. Olen ollut tuohon tyytyväinen, mutta enpä ole päässyt vertaamaan tuohon Polkiin, SVS tai oikein mihinkään muuhunkaan.
 
Subwoofer haussa ja olen rajannut budjetin n. 500€ luokkaan - ja olisi mielellään oltava valkoinen jos vain mahdollista. Tarkoitus kuunnella musiikkia ja katsoa elokuvia eli alas pitäisi myöskin päästä. Nyt olen rajannut omalta osaltani vaihtoehdot kahteen: SVS SB-1000 ja Polk Audio HTS 12.

SVS SB-1000 eli vanhaa mallia saa parista paikasta n. 500€, mutta vain mustana ja en rehellisesti sanottuna tykkää ulkonäöstä yhtään. Uudemmat mallit aivan liian kalliita ja valkoinen tuo heti lisähintaa.

Polk Audio HTS 12 550€ sopisi ulkonäöllisesti paremmin setuppiin ja en nyt tuosta mitään huonoa arvosteluakaan löytänyt.

Kallistuisin itse tuohon Polkiin mutta arvostelujen perusteella tuo SVS on laatupeli niin sillä epäröin vaikka se nyt väärän värinen onkin.. Onko kummastakaan kokemusta täällä?
Noh heitetään hieman halvempi vaihtoehto pykälää pienemmässä koko luokassa joka kuitenkin pääsee todella alas.


 

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjuista
258 470
Viestejä
4 497 476
Jäsenet
74 211
Uusin jäsen
merts

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom